Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΜΗΡΟΙ ΕΝΟΣ ΔΑΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΣΤΡΕΒΛΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΠΕΡΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

Οι εργαζόμενοι στον δήμο Χαλανδρίου είναι πάνω από 700 - έχουμε χάσει τον λογαριασμό με τους συμβασιούχους που μπαινοβγαίνουν και με πρόχειρους υπολογισμούς ξεπερνούν τους 200 και που στην τελευταία τροποποίηση του καταστατικού  ΠΟΥ ΑΥΞΗΣΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ στο ΔΣ ΣΕ 11 - δεν προβλέφθηκε η συμμετοχή τους στο σωματείο (φάουλ της ΔΑΣ;;;;)

(Να σημειώσουμε ότι στο Χαλάνδρι εκλέγονται οι περισσότεροι συνδικαλιστές σε σύλλογο σε όλη την Ελλάδα.  Αύξησαν τις καρέκλες από 9 σε 11, για να χωράνε περισσότεροι επιδέξιοι, συστεμικοί κώλοι  Επείσης να υπενθυμίζουμε ότι στο Χαλάνδρι οι εισφροές των μονίμων υπαλλήλων δεν καταβάλλονται από τους ίδιους στο σωματείο, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ και πάνε από το ταμείο του δήμου κατευθείαν στο σωματείο - έχει σημασία για τους ψαγμένους).

Στην πρόσφατη γενική συνέλευση - όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ελλειμματικού ταμείου (http://www.stinplatia.gr/2017/04/blog-post_7.html) με τα δάνεια σε πρώην πρόεδρο του συλλόγου που δεν έχουν επιστραφεί, υπό την ανοχή και συγκάλυψη πολλών μελών των τελευταίων ΔΣ του συλλόγου, οι οποίοι έγιναν - κατά κάποιο τρόπο - συνένοχοι και έτσι δέθηκαν στο άρμα μιας γνωστής σε όλους ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ, ταμειακά τακτοποιημένα ήταν 480 μέλη.

Εξ αυτών στις χθεσινές αρχαιρεσίες ψήφισαν ΜΟΝΟ 270 εργαζόμενοι.
Η πλεοψηφία του ΔΣ θα διοικήσει με 150 ψήφους σε σύνολο 700 εργαζομένων.

Το σύστημα των αυτοεξυπηρετουμένων κατόρθωσε - ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ - να απογοητεύσει την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, να τους στείλει σπίτι τους, να μικρύνει τον σύλλογο για να τον φέρει στα μέτρα του για να ελέγξει το ΔΣ  μπας και καταφέρει να τακτοποιήσει" την οικονομική τρύπα που έχει ανοίξει χωρίς να απαιτηθεί η επιστροφή του .... "δανείου"..

Η κατάσταση ήταν γνωστή σε πολλούς εργαζόμενους που θα μπορούσαν να αντιστρέψουν αυτήν την ακραία παρακμιακή κατάσταση στον σύλλογο αν έθεταν υποψηφιότητα, να του δώσουν νέα πνοή και να εμπνεύσουν την συμμετοχή και την δράση της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων σε μια εποχή που αυτό είναι απόλυτα αναγκαίο για την υπεράσπιση των καλώς εννοουμένων εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Γνώριζαν όμως ότι θα καλούνταν να γίνουν ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στην συγκάλυψη του ελλείμματος αν εκλέγονταν ή θα ήταν υποχρεωμένοι να ανοίξουν μια τεράστια ενδοσυναδελφική κόντρα για να μπουν τα πράγματα στην θέση τους διεκδικώντας τα χρήματα που λείπουν ακόμα και νομικά. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΚΟΙ. (απαραίτητο μερικές φορές, αλλά θέλει δύναμη).

Έτσι επέλεξαν να μην μπλέξουν - σε αυτή τη φάση - και να αφήσουν τα χτένια σε όσους έχουν τα γένια, ώστε να "τακτοποιηθεί" το ταμείο του συλλόγου και να υπάρξει (ξέρουν πώς οι παλαιοί συνδικαλιστές, είναι έμπειροι στο μπουρδούκλωμα) - εγκεκριμένος οικονομικός απολογισμός, αφού δεν είναι εποχή να φάει κανένας άσχετος που θα εκλεγόταν πρόεδρος , κανένα καταλογισμό για τα λεφτά που λείπουν και που ..... επένδυσε άλλος.

ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΜΗΣ από την "αυτοεξυπηρετούμενη συμμορία" που ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥΣ γίνονται μέσο να διαιωνίζουν την εξουσία τους αντί να είναι λόγος να απομακρύνονται από τις υγιείς δυνάμεις. 

Το χθεσινό αποτέλεσμα δεν έχει καμία σημασία αφού το σωματείο είναι απονομιμοποιημένο στη συνείδηση της πλειοψηφίας των εργαζομένων και η μόνη πραγματική προσφορά όσων εξελέγησαν εχθές θα είναι να επαναφέρουν τον σύλλογο σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και ΤΑΞΗ με τρόπο που θα οδηγήσει σε ΝΟΜΙΜΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ από ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ που ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ το απερχόμενο ΔΣ άρα το νέο .... παραλαμβάνει ό,τι θέλει.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;;;

Όσοι πανηγυρίζουν για το χθεσινό αποτέλεσμα έχουν σαφώς - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ λόγους, όχι άσχετους με τα οικονομικά και τους προϋπολογισμούς - όχι του σωματείου αλλά τους .... οικογενειακούς τους.

 Θυμίζουμε ότι οι περισσότεροι εκλεγμένοι συνάδελφοι  εργαζόμενοι εκτός του κόλπου στο προηγούμενο ΔΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ πολύ πριν λήξει η θητεία του , για να αποφύγουν - ΠΡΟΦΑΝΩΣ - να είναι συνένοχοι όταν θα έπρεπε να (μην) κάνουν οικονομικό απολογισμό.

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΟΣ.

Διότι κάθε μαλακία που σκεπάζουν "για λόιγους αλληλεγγύης", δημιουργεί άλλο ένα σκάνδαλο, άλλη μια τρύπα, άλλη μια εξάρτηση, περισσότερους εξαρτηένους.

Που κάνουν τσάμπα τους μαλάκες. Ή μήπως όχι τσάμπα;

Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ - ΤΥΦΛΩΝΕΙ.

Γ. Καραμέρος: Επιστρατεύονται… και τα Drones της ΕΛ.ΑΣ ενόψει αντιπυρικής περιόδου


Την αξιοποίηση σε επίπεδο πρόληψης - επιτήρησης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Drones) που διαθέτει η Ελληνική Αστυνομία ζήτησε, ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, να ανταποκρίνεται άμεσα και θετικά.

«Δεν εφησυχάζουμε, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα, έχουν ληφθεί όλα τα ενδεικνυόμενα προληπτικά μέτρα και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», επισήμανε ο Γιώργος Καραμέρος, κατά τη συνεδρίαση, στις 27/04/2017, του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Η πρόληψη και ο συντονισμός, υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης, είναι τα κλειδιά για να αντιμετωπίσουμε ή να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις από φυσικές ή ανθρωπογενείς απειλές και κινδύνους, όπως αποδείχτηκε στην πράξη τον χειμώνα με την επέλαση του χιονιά στα βόρεια προάστια.

Στην κατεύθυνση αυτή, σημείωσε, προσβλέπουμε στη συνδρομή των εθελοντών, αλλά και στη συνεργασία, με μηνύματα και έκτακτα δελτία, των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν για πρώτη φορά στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου.

Στο πλαίσιο δε του απολογισμού της χειμερινής περιόδου, ο Γ. Καραμέρος, πρότεινε να εξεταστεί η χρήση ψηφίδας άμμου ή ανακυκλωμένου γυαλιού σε αντικατάσταση του αλατιού που καταστρέφει τη χλωρίδα του περιαστικού πρασίνου. Τέλος, γνωστοποίησε ότι η Περιφέρεια Αττικής προωθεί ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης έναντι τεχνολογικών καταστροφών και πώς άμεσα πρόκειται να γίνει ειδική συνεδρίαση του ΣΟΠΠ για την αντιμετώπιση σεισμικού κινδύνου.

Κατά τη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ, ιεραρχήθηκαν οι δράσεις προετοιμασίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και κινδύνων από δασικές πυρκαγιές και πυρκαγιές υπαίθρου, ενώ εντοπίστηκαν θεσμικά ζητήματα που σχετίζονται είτε με τη χρηματοδότηση, είτε με το εποχιακό προσωπικό, καθώς και άλλα προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Επιπλέον, καταγράφηκαν αναλυτικά και δόθηκαν σχετικές οδηγίες για τη συντήρηση και τον καθαρισμό του δικτύου δασοπυρόσβεσης, στο Πεντελικό και στον Υμηττό, για την πληρότητα των υδατοδεξαμενών, τον έλεγχο των πυροφυλακίων και των κρουνών, καθώς και για συχνότερη επιτήρηση δασικών και περιαστικών εκτάσεων.

Επίσης, δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες για την πυροπροστασία περιοχών όπου φιλοξενούνται κατασκηνώσεις, για τον καθαρισμό δημόσιων χώρων (πάρκα, άλση) και ιδιωτικών οικοπέδων, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη διαρκούς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ συμμετείχαν ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών, οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Σταθμών Βόρειου Τομέα, η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, οι Δήμαρχοι Πεντέλης, Ηρακλείου, Αγίας Παρασκευής, Παπάγου – Χολαργού, Νέας Ιωνίας, Βριλησσίων, Λυκόβρυσης – Πεύκης, ο Δασάρχης Πεντέλης, ο Διευθυντής της ΕΜΥ και ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ.

Συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι Εθελοντικών Οργανώσεων και Ομάδων Διάσωσης, της Αστυνομίας, της Τροχαίας, του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, της Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, των Νοσοκομείων, των Αστικών Συγκοινωνιών, των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, καθώς και εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής.

Γκαλερί Χρυσόθεμις:: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗΣ - ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

 

Η Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Γκέλμπεση

Θα εκτεθούν έργα μικρών και μεσαίων διαστάσεων δουλεμένα σε λάδι.

Ο καλλιτέχνης μέσα από την τέχνη του σχολιάζει και αφηγείται θέματα διαχρονικά.

Εγκαίνια: Παρασκευή 5 Μαϊου 2017 , ώρα 19.30
Διάρκεια έκθεσης έως Σάββατο 27 Μαϊου 2017

*Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στον νέο μας χώρο Καλογρέζης 14 [Πλ. Χαλανδρίου]

Tel.2106811418 / www.chryssothemis.com

Η Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Γκέλμπεση

Θα εκτεθούν έργα μικρών και μεσαίων διαστάσεων δουλεμένα σε λάδι.

Ο καλλιτέχνης μέσα από την τέχνη του σχολιάζει και αφηγείται θέματα διαχρονικά.

Εγκαίνια: Παρασκευή 5 Μαϊου 2017 , ώρα 19.30
Διάρκεια έκθεσης έως Σάββατο 27 Μαϊου 2017

*Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στον νέο μας χώρο Καλογρέζης 14 [Πλ. Χαλανδρίου]
Tel.2106811418 / www.chryssothemis.com

ΟΚΑΠΑ_ΓΙΟΡΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ στο Άλσος Ψυχικού_Δευτέρα 1.5, 19:00


ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΑΪΟ!

Ανήμερα το βραδάκι της Πρωτομαγιάς, από τις 7 μμ και μετά,
ο ΟΚΑΠΑ διοργανώνει την καθιερωμένη Πρωτομαγιάτικη Γιορτή!
Υποδεχόμαστε τον Μάιο με χαρούμενη ανοιξιάτικη διάθεση,
στο καταπράσινο Άλσος Ψυχικού!

Προτού πέσει το φως της ημέρας, διοργανώνουμε
ένα περιβαλλοντικό happening για την Permacultura,
για να μάθουμε πρακτικά τι σημαίνει η αειφόρος καλλιέργεια, μια τεχνική φυσικής καλλιέργειας
και σχεδιασμού οικοσυστημάτων με οδηγό και σε αρμονία με τη φύση.
Η μέθοδος αξιοποιεί βιώσιμους πόρους,
δημιουργώντας φυτικά παραγωγικά συστήματα στην ελάχιστη δυνατή έκταση γης,
χωρίς σπατάλη και χωρίς τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

Η φυτοθεραπεύτρια Κωνσταντίνα Λίτσα θα μας οδηγήσει
στη βιωματική γνωριμία με την Περμακουλτούρα, με αφορμή την πρόσφατη έκδοση
του ομώνυμου βιβλίου των Perrine & Charles Herve-Gruyer (εκδόσεις ΚΑΠΟΝ).

   
 
Παράλληλα, σας ετοιμάζουμε vegan & organic γευστικές και δροσερές εκπλήξεις:

Finger-food και ζεστά φαλάφελ από το Falafeladiko,
γλυκά κεράσματα από την ‘Καμέλια’,
βιταμινούχοι χυμοί που θα σας ξεδιψάσουν «θρεπτικά» από την ‘Οικογένεια Χριστοδούλου’,
φυσικό μεταλλικό νερό ‘Βίκος’ & ‘Βίκος Cola’ με στέβια,
καθώς και υγιεινά προϊόντα από το κατάστημα χορτοφαγικών ειδών ‘Bamboo Vegan’.

OKAPA_Protomagia2017_POSTER_FINAL_LOGOS2    bikos_logo_low


Και, βέβαια, θα σας ευχηθούμε καλό μήνα,
με εποχιακά φυτά-γλαστράκια.


Η εορταστική βραδιά θα κορυφωθεί με την LIVE εμφάνιση των συγκροτημάτων

Around the Block Quartet & Alkman.

Το Around the block quartet είναι ένα jazz-swing σχήμα που αποτελείται από τον Ραφαήλ Μελετέα στο πιάνο, την Ελισάβετ Μητσού στην κιθάρα και το τραγούδι, τον Χάρη Πανταζή στο κοντραμπάσο, τον Σεραφείμ Τουρίκα στα τύμπανα και το Δημήτρη Μουδόπουλο στην τρομπέτα. Το μουσικό τους ταξίδι ξεκινά από τις big bands και τις αίθουσες χορού της ποτοαπαγόρευσης, περνά μέσα από τις αγαπημένες μελωδίες παραστάσεων του Broadway και βρίσκεται σε δημιουργική ρυθμική και μελωδική συνομιλία με την 'Αθηναΐκή Belle Epoque' και τον Μάνο Χατζιδάκι.


Το συγκρότημα Αλκμάν αποτελούν οι: Δημήτρης Σινάνογλου (τραγούδι, πιάνο, ηλεκτρικό πιάνο, κιθάρα), Κυριάκος Καραμπερόπουλος (τραγούδι, κλαρίνο, καβάλ), Αθηνά Τασούλα (τραγούδι, ζίλια, κρουστά, μελόντικα, μεταλλόφωνο), Δημήτρης Καζάνης (βιολί), Κώστας Αρσένης (κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο), Βαγγέλης Κοτζάμπασης (τύμπανα, κρουστά) &  Γιάννης Ταβουλάρης (ηχοληψία). Το μουσικό τους ιδίωμα είναι μια σύγχρονη ανάγνωση της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, μπολιασμένη με την ενέργεια του ροκ ήχου. Οι στίχοι τους αφηγούνται ιστορίες αληθινές ή φανταστικές, φτιάχνοντας ένα σημερινό δημοτικό ελληνικό τραγούδι. Στην κεφάτη πρωτομαγιάτικη εμφάνισή τους, συμμετέχει η τραγουδίστρια Δέσποινα Μανέα, ερμηνεύτρια στον χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, με σπουδές στο κλασικό τραγούδι.

_DSC0642_Alkman_1


Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε παρέα την Πρωτομαγιά!

Protomagia 2017_visual plain

Διοργάνωση: ΟΚΑΠΑ
okapa_logo_rgb (1)