Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

1981 ...... ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ.

Αποζημιώσεις και πάλι στους δημοτικούς συμβούλους λόγω εκλογών

Κίνητρο για τη συμμετοχή υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων στις επερχόμενες εκλογές, που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αποτελούν είδος εν ανεπαρκεία, δίνει το υπουργείο Εσωτερικών με διάταξη που πρόκειται να περιληφθεί στον αντι-καλλικράτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη διάταξη το υπουργείο επαναφέρει την αποζημίωση ανά συνεδρίαση για τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, που είχε διακοπεί με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου (4093/12) από τη Βουλή. Συγκεκριμένα, όπως οριζόταν στο νόμο 4093/12: «από 1.1.2013, τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων, των οικονομικών επιτροπών των δήμων, των επιτροπών ποιότητας ζωής και των λοιπών επιτροπών των δημοτικών συμβουλίων των δήμων, καθώς και των διοικητικών επιτροπών του άρθρου 164 του ν.3852/2010 (Α” 87) δε λαμβάνουν αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των ανωτέρω οργάνων.»

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο σκεπτικό, όπως αποτυπώνεται στην αιτιολογική έκθεση, τονίζεται ότι είναι εύλογη η επαναφορά της αποζημίωσης που να καλύπτει τουλάχιστον εν μέρει τα έξοδα μετακίνησης και διατροφής των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων καθώς σε διαφορετική περίπτωση δημιουργείται αντικίνητρο για τη συμμετοχή τους με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να μην υπάρχει απαρτία στις συνεδριάσεις.

Τι προβλέπουν τα δύο άρθρα

Συγκεκριμένα, τα δύο άρθρα που προβλέπονται στο αρχικό νομοσχέδιο που αποσύρθηκε και αφορούν τους δημοτικούς συμβούλους (σ.σ. προβλέπονται αντίστοιχα και για τους περιφερειακούς), προβλέπουν:

- «Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, πλην αυτών που λαμβάνουν αντιμισθία, τα οποία μετέχουν στις συνεδριάσεις του δικαιούνται αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις μέχρι και δεκαπέντε συνεδριάσεις το χρόνο. Η αποζημίωση αυτή είναι ίση με ποσοστό επί των μηνιαίων εξόδων παράστασης του δημάρχου.».

-«Τα μέλη της οικονομικής επιτροπής, πλην αυτών που λαμβάνουν αντιμισθία, τα οποία μετέχουν στις συνεδριάσεις της δικαιούνται αποζημίωση για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις μέχρι και δεκαπέντε συνεδριάσεις το χρόνο.»

aftodioikisi.gr

Αντίδραση των εργαζομένων στην μεταφορά από ΙΤΑ σε ΚΕΔΕ

Αντιδρούν έντονα οι εργαζόμενοι της ΚΕΔΕ στην πρόταση που εξετάζει το Υπουργείο Εσωτερικών για την κατάργηση και μεταφορά όλου του προσωπικού του ΙΤΑ – Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ΚΕΔΕ.

Οι εργαζόμενοι εγείρουν δεκάδες ερωτήματα για την τεκμηρίωση, τους σκοπούς, αλλά και την ίδια την βιωσιμότητα του εγχειρήματος σε μια εποχή όπου οι περικοπές είναι τεράστιες και συνεχείς. 

Με την διαδικασία αυτή επιχειρείται ο διπλασιασμός του προσωπικού (20+20) ενώ ταυτόχρονα στην ΚΕΔΕ έχουν καταργηθεί 60 οργανικές θέσεις και τα ταμειακά διαθέσιμα μειώνονται συνεχώς λόγω μη απόδοσης των θεσμοθετημένων πόρων.

Η προωθούμενη λύση λένε οι εργαζόμενοι της ΚΕΔΕ, ανοίγει διάπλατα την πόρτα της διαθεσιμότητας για τους ίδιους, αλλά και για τους εργαζόμενους του ΙΤΑ αφού θα έρθουν σε μια υπεράριθμη πια δομή.

Το μεγάλο ερωτηματικό που θέτουν είναι γιατί οι εργαζόμενοι του ΙΤΑ δεν μετατίθενται σε δήμους όπου υπάρχουν τεράστιες ανάγκες προσωπικού αφού η ενδοδημοτική κινητικότητα είναι και θέση της ΚΕΔΕ.

Ιδιαίτερα τονίζουν οι εργαζόμενοι ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη αναδιάρθρωσης σκοπιμότητας αλλά και βιωσιμότητας της συγκεκριμένης μεταφοράς των υπαλλήλων του ΙΤΑ και τελικά υποστηρίζουν ότι το εγχείρημα αυτό εξυπηρετεί άλλου είδους ανάγκες, πιέσεις, συμφέροντα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

http://www.myota.gr

ΣΧΟΛΙΟ: ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΣ(Τ)ΙΚΟΙ

ΓΡΑΨΑΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ - ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

ΟΟΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ  ΗΤΑΝ ΧΑΪΒΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.

Κυρίως ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ!

Αλλά - λέμε τώρα - αν είναι να καταργηθούν όλα τα νομικά πρόσωπα θα ενέκριναν ΤΩΡΑ νέες θέσεις εργασίας;


ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΊΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ.


   pinakas2013-14 (1)

«Το σημαντικότερο ανάχωμα στη Χρυσή Αυγή είναι η θεμελίωση της κοινωνικής δημοκρατίας»
                                   

Κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Π. Κουρουμπλής περιέγραψε τη συντελούμενη κοινωνική κατάρρευση παραθέτοντας στοιχεία από τις δομές υποστήριξης του Δήμου Αθηναίων: «Το 90% όσων σιτίζονται είναι Έλληνες και το 18% είναι πτυχιούχοι, ενώ Έλληνες είναι και το 53% των αστέγων», ανέφερε. «Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας, 1,5 εκατ. συμπολίτες μας είναι άνεργοι και 3,5 εκατ. δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια της ομιλίας του τόνισε ότι η προς συζήτηση νομοθεσία συμβάλλει στην προστασία από τη ναζιστική βία, αλλά δεν απαντά στη βία που ασκείται στο κοινωνικό σύνολο από τη μνημονιακή πολιτική. «Για την αναχαίτιση του νεοναζιστικού φαινομένου δεν αρκεί η θωράκιση των θεσμών της πολιτικής δημοκρατίας, αλλά απαιτείται η εμπέδωση της κοινωνικής δημοκρατίας και της κοινωνικής άμυνας. Αυτή επιτυγχάνεται μόνο μέσω της καταπολέμησης της κοινωνικής αδικίας», είπε. «Τα φαινόμενα αυτά θα ευδοκιμούν όσο ο λαός αντιλαμβάνεται ότι διευρύνεται η κοινωνική ανισότητα», συμπλήρωσε και ανέφερε ως παράδειγμα την πρόσφατη ομολογία στη Βουλή του Υπουργού Οικονομικών ότι από τις 6.000 offshore εταιρείες έχουν ελεγχθεί μόνο 30.

Απορρίπτοντας το επιχείρημα όσων προσπαθούν να αποσυνδέσουν την κοινωνική κατάρρευση από τον εκφασισμό και να απενοχοποιήσουν τη βία που εκπορεύεται από την ασκούμενη οικονομική πολιτική -επικαλούμενοι παραδείγματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπου αυξάνεται η φτώχεια- δήλωσε: «Στις φυσικές επιστήμες το ίδιο πείραμα θα δώσει τα ίδια αποτελέσματα, είτε διεξαχθεί στη Γαλλία, είτε στη Γερμανία, είτε οπουδήποτε αλλού. Στην κοινωνική πολιτική δεν ισχύει το ίδιο, κάθε λαός έχει τη δική του διαδρομή και τη δική του ιδιοσυγκρασία».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πρότεινε σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμπράξουν ώστε να θεσπιστεί ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ως μορφή καθολικής κοινωνικής προστασίας. Τόνισε ότι υπάρχουν δυνατότητες να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο, με αξιοποίηση των αδρανών λογαριασμών και με τη φορολόγηση των φοροφυγάδων στις γνωστές λίστες, που βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΚΥΡΙΟΙ…………..ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ              
                       


Τι έγινε ρε παιδιά;
Ξεμπερδέψαμε με την ιερά εξέταση της πόλης μας; 

Μας επιτρέπουν να ασχολούμαστε με τα προβλήματά του Χαλανδρίου και να λέμε την άποψή μας ή πρέπει πρώτα να αυτοπυρποληθούμε μαζί με τους μισούς Έλληνες που στο παρελθόν ήμασταν  ΠΑΣΟΚ;

Λοιπόν αδέρφια, η πλάκα τέλος.

Καλά περάσαμε με στο ζέσταμα, αλλά ήρθε η ώρα για τη σέντρα και εμείς κατενάτσιο  δεν παίζουμε, ούτε αποπροσανατολιζόμαστε από τα πραγματικά προβλήματα της πόλης. 

Οι δημοτικές εκλογές είναι σε λιγότερο από οκτώ μήνες και ο κόσμος περιμένει απαντήσεις και προτάσεις για τα προβλήματα του.

Περιμένει από τις παρατάξεις, τις θέσεις και τις προτάσεις τους, για την καθαριότητα που είναι ελλιπέστατη , για το εμπορικό κέντρο που μαραζώνει και η διοίκηση δεν κάνει καμία παρέμβαση, για τις επισκευές στα σχολεία που πέφτουν οι σοβάδες και βραχυκυκλώνουν οι πίνακες του ρεύματος, για την κίνηση στους δρόμους  που κουτσοί στραβοί περνάνε από το Χαλάνδρι ,για τις θέσεις στάθμευσης που δεν υπάρχουν και πρέπει να περιπλανιέσαι σαν περιφερόμενος Ιουδαίος για να βρεις μια γωνιά να ακουμπήσεις το ρημάδι μπας και κάνεις καμιά δουλειά, για τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου που καταργούνται, για τους κατοίκους του κέντρου που το εκκενώνουν σαν πυρόπληκτοι μιας και πλέoν δεν είναι εύκολη η διαμονή σε αυτό και για όλα αυτά που σε κάνουν κάθε μέρα να θέλεις να δεις τους διοικούντες να τρώνε φάπες για να ξεθυμάνει η αγανάκτησή σου.

Οι φάπες μακριά από μένα…….. άσε μην βρεθώ και στα σίδερα 

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ, ΛΕΩ

Αυτό λοιπόν είναι το γήπεδο και σε αυτό θα παίξουμε.

Δεν ξέρω αν είστε έτοιμοι, δεν ξέρω αν σας χαλάμε το γλυκό μια και η απουσία μας βόλεψε αρκετούς τα τελευταία  χρόνια αλλά αυτά έχει η ζωή.

ΤΟ.Ρ.Α. θα πρέπει να βρείτε μόνοι σας τις λύσεις

Ότι εξαργυρώσατε, εξαργυρώσατε.
Εμείς έτοιμοι εδώ και καιρό σας περιμένουμε και ευελπιστούμε σε μια σοβαρή αντιπαράθεση θέσεων και προτάσεων.
Σε κάθε άλλη περίπτωση γίνεστε «ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΙ»

Σας χαιρέτησα;
Δεν σας χαιρέτησα !!!
Λέρτας Δημήτρης

ΦΛΥΑ ΔΑΕ: Οι Παραγωγοί στην Πόλη μας


ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΤΟΙΜΕΣ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΕΙ!


Έγκριση θέσεων Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Π.Φ.Α.) Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο) 2013&14.
Σύμφωνα με την παρ.14 του άρθρου 12 του Ν.4071/12:

«Για την έγκριση πρόσληψης προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα του άρθρου 205 του ν. 3584/2007 (Α' 143), καθώς και την έγκριση πρόσληψης προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και τη σύναψη συμβάσεων έργου στους ΟΤΑ α' βαθμού συμβασιούχων αμιγώς αμειβομένων από την καταβολή αντιτίμου υπό τη μορφή διδάκτρων εκδίδεται κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών και Οικονομικών, με την οποία κατανέμονται οι εγκρινόμενες θέσεις ανά φορέα.»

Σύμφωνα με το άρθρο 14 της απόφασης Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού 26869/01.10.2013 (ΦΕΚ 2527/08.10.2013 τεύχος Β’) για την έγκριση της πρόσληψης των Π.Φ.Α. που απασχολούνται στα πλαίσια των Προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» και την κατανομή των εγκεκριμένων θέσεων ανά φορέα, εκδίδεται κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών και Οικονομικών.

Κατ’ εξουσιοδότηση των ανωτέρω, εκδόθηκε η ΚΥΑ 25583/20.09.2013 (ΦΕΚ 2613/16.10.2013 τεύχος Α’): Έγκριση θέσεων Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Π.Φ.Α.) που είναι αναγκαίες για την υλοποίηση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο) που υλοποιούν οι φορείς - Ο.Τ.Α για τη περίοδο 2013-14.

Για περισσότερα δείτε την ενότητα:

Αρμοδιότητες Δήμων (Ν.3463/2006 - Ν.3852/2010) » Παιδεία, Πολιτισμός & Αθλητισμός (Άρθρο 94 παρ.4) » 12. Η προώθηση και εφαρμογή προγραμμάτων ενίσχυσης μαζικού αθλητισμού και διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων » Μαζικός Αθλητισμός- Άθληση για Όλους

 

ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ : Με το κλείσιμο των Νομικών Προσώπων ο Δήμος θα κάνει Οικονομία. ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ .... ΤΑ ΕΤΗΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟΥ!

Εκτιμώ ότι ΣΟΒΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ επιχειρήματα για την επιλογή να κλείσουν τα νομικά πρόσωπα, που να ακουμπάνε στο θέμα της εργασιακής ασφάλειας των εργαζόμενων ενόψει των επικείμενων νέων απολύσεων - θυσιών στον βωμό των δανειστών και των νεοφιλελεύθερων εμμονών της συγκυβέρνησης, δεν έχουν μείνει μετά τα όσα ήδη έχουν ειπωθεί και γραφεί.

Εκτιμώ ότι έγινε κατανοητό στους σκεπτόμενους ότι δεν ήταν αυτό το ΚΙΝΗΤΡΟ για την επιλογή, αυτός ήταν απλά ο .... φερετζές για να αποφευχθούν οι πολιτικές ευθύνες.

Και εκτιμώ ότι αυτό ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ με τρόπο που πλέον μόνο όσοι δεν θέλουν να ακούσουν και να καταλάβουν, δεν έχουν κατανοήσει ότι - όπως ουσιαστικά είπε και ο ίδιος ο δήμαρχος, άσχετα τι λένε όλοι οι άλλοι - η "ιδέα" ήταν της διοίκησης και έπεισαν τους εργαζόμενους να στηρίξουν σε αυτή την ιδέα, τις ελπίδες τους για εργασιακή ασφάλεια.

Θυμίζω ότι σε αυτή την ... τελική λύση για τα νομικά πρόσωπα έχει αναφερθεί αρκετές φορές ο Νίκος Πανταζής από το blog του "πιέζοντας" την διοίκηση να "μην καθυστερεί" (να εφαρμόσει την ΔΙΚΗ ΤΗΣ  πολιτική ?). Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν με πολιτικά συμφωνούσε και πίεζε.

Θυμίζω επίσης ότι η άποψη για κατάργηση των Νομικών Προσώπων είναι - όπως και η ίδια η Λούλα είπε - πάγια θέση του ΚΚΕ, που όμως η γάτα-φιλενάδα μας, δεν έκανε το λάθος να συνδέσει καθόλου με την εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων. ΞΕΡΑ και ΕΝΤΙΜΑ έλεγε ότι θέλει την κατάργηση των νομικών προσώπων για λόγους οικονομίας του δήμου. ΤΕΛΕΙΑ.

Επίσης αυτή την θέση, για κατάργηση των Νομικών Προσώπων, εξέφραζε και το εναπομείναν "ένστολο" ΠΑΣΟΚ του Στάθη Ανδρεόπουλου, θέση - απομεινάρι από την εποχή της μητρικής παράταξης - και δεν επιθυμώ να επεκταθώ, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Δηλαδή - με εξαίρεση τον μοναδικό γνήσια αυτοδιοικητικό και άριστο γνώστη, με όσες διαφωνίες μπορεί να έχει κανείς μαζί του - Κώστα Παττακό και σιωπηρά κάποιους συμβούλους της πλειοψηφίας - ΟΛΟΙ είχαν συμφωνήσει στην κατάργηση των Νομικών Προσώπων, αφού το έλεγε και το μνημόνιο και τα κόμματά του.
(Η Αντίσταση είχε ταυτιστεί με την πρόταση Κουράση για λόγους που πιστεύω ότι έχουν γίνει αντιληπτοί).

Όμως ΔΗΜΟΣ δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στον δήμο.

ΔΗΜΟΣ δεν είναι μόνο οι εντός του Δημαρχείου.

ΔΗΜΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ.

Και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  - ΟΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ - εκδηλώνουμε την πρόθεσή και βούλησή μας να συμπαρασταθούμε στους εργαζόμενούς μας ώστε να μην χάσουν την εργασίας τους για να συνεχίσουμε όλοι να έχουμε τις υπηρεσίες που δικαιούμαστε ως πολίτες.
Αυτό να γίνει σαφές και καθαρό και αυτό εμείς σήμερα το ξεκαθαρίζουμε διότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ του 50.

Δεν λειτουργεί η αυτοδιοίκηση για τους εργαζόμενούς της. Λειτουργεί ΜΕ τους εργαζόμενους της ΓΙΑ τους δημότες της.

Και είναι ΘΥΣΙΑ των δημοτών οι υπηρεσίες που θα χάσουν - γιατί ό,τι και να λένε τώρα κάποιοι - ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ με την κατάργηση, για να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενούς τους.

Θα κερδίσει όμως ο Δήμος οικονομικά, είναι το επόμενο επιχείρημα των ... ΓΚΡΕΜΙΣΤΩΝ.

"Δεν είναι τα Νομικά Πρόσωπα η αυτοδιοίκηση" και "θα υπάρχει μια οικονομία 8 με 10 % των χρημάτων που κατανάλωναν τα νομικά πρόσωπα."

Για να το δούμε αυτό:

Το αν είναι ή όχι τα νομικά πρόσωπα η αυτοδιοίκηση και μάλιστα η πλέον κοινωνική της πλευρά, ουδέποτε συζητήθηκε στον ΔΗΜΟ, που για εμάς αυτό σημαίνει διαβούλευση με τους φορείς, τους εργαζόμενους και βεβαίως τελικά τους αιρετούς,  ειδικά τώρα που συντάσσεται ο νέος προϋπολογισμός, που  θα έπρεπε να είναι συμμετοχικός στην επεξεργασία του, για να δούμε αν θέλει Ο ΔΗΜΟΣ - ΟΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ - αυτή την "οικονομία" ή κάποια άλλη "οικονομία" (πχ τα ενοίκια του ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟΥ - 70.000 το χρόνο μόνο από εκεί).

Και έτσι θα φαινόταν αν είναι ή όχι ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, όχι για μια παρέα, τα Νομικά Πρόσωπα το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ή ΟΧΙ.

Αυτή ακριβώς η συζήτηση αποφεύχθη με το τέχνασμα:

ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ  - ανεξάρτητα από υπαρκτά ή κατασκευασμένα προβλήματα ή εκβιαστικά διλήμματα επί των εργασιακών ή λειτουργικών θεμάτων που κανείς τελικά δεν λέει ότι επιλύθηκαν - αν ήθελε Ο ΔΗΜΟΣ - όχι ο Δήμαρχος και η παρέα του - να καταργήσει τα νομικά πρόσωπα ή ΟΧΙ.

Ποιος θα το ψήφιζε αν ήταν να αναλάβει το κόστος της άποψής του και την υποχρέωση να εξηγήσει στους δημότες γιατί ΕΠΙΛΕΓΕΙ να καταργήσει τον ΟΚΠΑ, το ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ, τον ΕΥΡΙΠΙΔΗ γιατί ΕΤΣΙ ΘΕΩΡΕΙ ΣΩΣΤΟ και όχι "για την φουκαριάρα την μάνα του Στουρνάρα".

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πλέον τραχύς και απολίτικος (όχι ακομμάτιστος) συνδικαλιστής Αντώνης Αμμολοχίτης ήταν ξεκάθαρος απυεθυνόμενος προς το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της πόλης: "Αφήστε τώρα τους προβληματισμούς και τις ευαισθησίες, εμείς τα έχουμε συζητήσει αυτά δεν ήρθαμε εδώ για να τα συζητήσετε και εσείς". (ΟΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ).

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΛΗΜΜΕΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ κατά την άποψή μου απλώς ΣΥΡΡΙΚΝΏΝΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΑΠΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ούτε στα εργασιακά, ούτε στα οικονομικά.

Απλά ".... εξαιτίας πολιτικής".  

Για να δικαιώσει ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ μιας παρέας, που έχουν διατυπωθεί χρόνια τώρα και είναι απλώς ΕΜΜΟΝΙΚΕΣ.

ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΝΙ ΕΡΕΥΝΑ ΜΟΥ,  ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΤΤΑΚΟΥ, ο οποίος μίλησε για "απώλειες από τους ΚΑΠ, (ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΆΤΤΩΜΑ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΑ).

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ:

ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ: Λαμβάνει περί τα 400 000 ευρώ τον χρόνο από τον δημοτικό κορβανά (εκτός αυτά που "τζιράρει" μόνο του).

ΟΚΠΑ: Από τον Δημοτικό Κορβανά παίρνει γύρω στα 950 εκ. ευρώ το χρόνο και από ΚΑΠ δεσμεύονται για αυτό (προσέξτε το αυτό) 44655,28 τον μήνα - δηλαδή 535863,36 τον χρόνο)

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ: Από τον Δημοτικό Κορβανά παίρνει περί τα 1, 7 εκ. τον χρόνο και από ΚΑΠ (προσέξτε το αυτό) 11276,04 ευρώ τον μήνα δηλαδή 135312,48 ευρώ τον χρόνο.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ "ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ" γύρω στα 3,73 εκ. ευρώ τον χρόνο (με φετινά στοιχεία) από τα οποία από ΚΑΠ είναι τα 670 χιλιάρικα.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές αυτής της εξυπνάδας, ο δήμος θα κάνει οικονομία maximum 10%.
Δηλαδή 370 περίπου χιλιάδες ευρώπουλα.

ΑΝ ΧΑΣΕΙ - ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙ αφού δεν θα έχει τα νομικά πρόσωπα και θα χρησιμοποιηθεί αυτό το επιχείρημα  για μειώσεις των ΚΑΠ (όπως εκτιμούν υπεύθυνοι οικονομικών 3 δήμων με τους οποίους μιλήσαμε, αλλά και ο έμπειρος Κ. Παττακός)  μέρος των ΚΑΠ ήρθε μία η άλλη στην καλύτερη ή μπήκε και μέσα ο δήμος από την κατάργηση για να βοηθήσει .... "την φουκαριάρα την μάνα του Στουρνάρα".

Αν δεν χάσει - όπως θα ισχυριστούν - "με τα σημερινά δεδομένα, διότι δεν μπορούν να προβλέψουν μπροστά" (λες και είμαστε Αρειανοί και δεν μπορούμε να προβλέψουμε ότι προς τα κάτω θα πάνε τα δημόσια οικονομικά και ψάχνονται μόνο οι αφορμές για νέες περικοπές), ισχυρίζομαι ότι αυτά τα 370 χιλιάρικα μπορούσαν εύκολα να εξοικονομηθούν ώστε να αποφευχθεί αυτός ο ακραίος ακρωτηριασμός του δήμου μας και  σύντομα θα παρουσιάσουμε προτάσεις σαν δημοτική κίνηση "Χαλάνδρι - Αλλάζουμε Πορεία".

Άλλωστε για να λαϊκίσουμε και λίγο, δεν είναι παρά οι αποζημιώσεις των "άχρηστων" αιρετών.
Ας τα έκοβαν από εκεί και τέλειωνε το πανηγύρι.

Αλλά όλα αυτά είναι φανερό ότι είναι ιδεολογικοποιημένες μπαρούφες αναγνώστη μου και μία είναι η αλήθεια: Η συρρίκνωση της αυτοδιοίκησης ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ και αυτή η πολιτική ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ στον δήμο.

Το περίεργο είναι ότι έχουν μπλεχτεί στο παιχνίδι μερικοί που το λιγότερο που έχω να πω είναι ότι βρίσκονται σε σύγχυση.

Εμείς ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ.

Και καλούμε τους δημότες να εμπιστευθούν τις δυνατότητές τους, τις δυνάμεις τους, τις μεγάλες, κρυμμένες αναγεννητικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας και να πάρουμε - ΟΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ -  τις τύχες της πόλης μας στα χέρια μας, αν δεν είμαστε ΧΑΪΒΑΝΙΑ.

Το ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ.
Αυτό πλέον γίνεται κατανοητό καθημερινά σε όλο και περισσότερους.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΙΟΥ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Κάτω Χαλανδρίου στην πλατεία Χίου θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 τον πρωί στην Πλατεία Χίου, ενάντια στο σχεδιαζόμενο κλείσιμο του παραρτήματος του ΕΟΠΥΥ Κάτω Χαλανδρίου.

Στο θέμα έχουμε αναφερθεί κατ΄ επανάληψη και βέβαια θα είμαστε εκεί για να σας δώσουμε άμεσα ρεπορτάζ.

Καλό είναι να αφιερώσουμε όλοι ένα τέταρτο, να είμαστε εκεί για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους σχεδιάζουν να κλείσουν το παράρτημα.

ΠΟΕ ΟΤΑ: ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η νεοφιλελεύθερη και «βάρβαρη» πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και οι τραγικές επιπτώσεις που επιφέρει η εφαρμογή της στους εργαζόμενους και στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας γίνεται ακόμη πιο σκληρή και ανθρωποκτόνα, σύμφωνα με τις εντολές των αφεντικών-δανειστών.

Με το ένα κύμα διαθεσιμότητας στο Δημόσιο Τομέα να διαδέχεται με σφοδρότητα το άλλο και με ήδη 6.000 «θύματα» εργαζόμενους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οδεύουμε προς το τρίτο κύμα με άλλες 12.500 διαθεσιμότητες. Απ’ ότι φαίνεται, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα εξοφλήσει και πάλι το μεγαλύτερο μέρος από τα «γραμμάτια» που έχει υπογράψει η κυβέρνηση στην τρόικα.

Ο «Μαραθώνιος» αγώνας των Σχολικών Φυλάκων που βίαια, μαζί με τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, έθεσε σε διαθεσιμότητα η μνημονιακή συγκυβέρνηση, σχεδιάζοντας να θέσει ακόμα περισσότερους το επόμενο διάστημα, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και των υπόλοιπων κλάδων των εργαζομένων του Δημόσιου Τομέα που τέθηκαν ή θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συνεχίζοντας τις πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή δίπλα στον αγώνα-παράδειγμα και αντοχής που δίνουν οι «μαραθωνοδρόμοι», οι οποίοι διανύουν με τα πόδια την απόσταση Θεσσαλονίκη-Αθήνα και τώρα βρίσκονται στα όρια του Νομού Βοιωτίας, μια «ανάσα» σχεδόν από τον Αττική.

Σε κάθε περιοχή απ’ όπου πέρασαν οι «μαραθωνοδρόμοι» Σχολικοί Φύλακες κατά τη διαδρομή τους από την Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα και μετά την παραίνεση της Εκτελεστικής Επιτροπής, οι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και οι εργαζόμενοι, τους υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και έδειξαν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους, προσφέροντας τους απαραίτητα υλικά για την συνέχεια του ηρωικού αυτού εγχειρήματος.

«ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ» διαμηνύουν οι Σχολικοί Φύλακες από τη Θεσσαλονίκη. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ λέμε εμείς στην κυβέρνηση. Μαζί τους είναι όλος ο κλάδος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ενιαία και μαζικά θα παλέψει για να ανατραπούν οι μνημονιακές εντολές, των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων, οι πολιτικές που μας οδήγησαν στην φτώχεια και την εξαθλίωση και τώρα μας οδηγούν στην εξόντωση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α σε συνεργασία με τους Συλλόγους-Μέλη της προγραμματίζει να υπάρξει μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην υποδοχή των πεζοπόρων της Θεσσαλονίκης, την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013 το πρωί στον Τύμβο Μαραθώνα. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Ραδιομέγαρο της Ε.Ρ.Τ. (Μεσογείων 434-Αγία Παρασκευή), όπου θα γίνει ανασυγκρότηση-διανυκτέρευση και την ΤΡΙΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 στις 10.00 το πρωί η πορεία θα συνεχίσει για την Βουλή και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που γνωρίζουν ότι κανένας πλέον δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για την εργασία του αλλά επίσης ξέρουν να αγωνίζονται δυναμικά για το δίκιο τους, θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα και θα στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις θα μείνουν στα χαρτιά.

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                   Γιάννης Τσούνης

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013