iaso


ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

AHOME REAL ESTATE SERVICES

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

Μηχανικός

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ για την επανεκτίμηση της στάσης της Αυτοδιοίκησης μετά την ψήφιση του Ν.4172/2013Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, που συνήλθε σήμερα προκειμένου να επανεκτιμήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στους δήμους μετά την ψήφιση του νόμου 4172/2013, υπογραμμίζει ότι με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και την κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η κυβέρνηση έπληξε καίρια τον ίδιο τον θεσμό, τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην κοινωνία αλλά και την έννοια της αποκέντρωσης. Γεγονός που επισημαίνεται και στην σχετική έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στις απολύσεις εργαζομένων στους δήμους και στα οριζόντια μέτρα.

Δηλώνει ότι είναι υπέρ της κινητικότητας και αξιολόγησης των εργαζομένων σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα χωρίς εξαιρέσεις, διότι η εδώ και ένα χρόνο αξιολόγηση των υπουργείων κάθε άλλο παρά αξιολόγηση ήταν.

Καλεί δε την κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης και μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα και όχι αποσπασματικά μέτρα που στην ουσία είναι αντιμεταρρύθμιση.

Επίσης ζητά από την κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα στη Βουλή θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση.

Σε περίπτωση που δε συμβεί αυτό, τότε οι δήμοι θα προχωρήσουν μόνοι τους τη διαδικασία αξιολόγησης, με βάση τα κριτήρια που υπάρχουν, έτσι ώστε μέχρι τέλος Οκτωβρίου, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σε ότι αφορά στη σύνταξη των προϋπολογισμών των δήμων το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε οι δήμοι να μη στείλουν στοιχεία για τα προσχέδια των προϋπολογισμών στο Παρατηρητήριο.

Τα Δημοτικά Συμβούλια να προχωρήσουν στην ψήφιση των προϋπολογισμών τους και να τα αποστείλουν στην εποπτεύουσα αρχή, δηλαδή στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας.

Εξάλλου, όπως τονίστηκε, το Παρατηρητήριο, μπορεί να αντλήσει στοιχεία από το Διαλειτουργικό Κόμβο – βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών.

Το Δ.Σ. τονίζει ότι η Αυτοδιοίκηση επιδίωξε και επιδιώκει ελέγχους ουσιαστικούς και αυστηρούς, ελέγχους νομιμότητας και όχι σκοπιμότητας.

Πέραν των παραπάνω, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε να προσφύγει τόσο στο Συμβούλιο Επικρατείας όσο και στα αρμόδια Ευρωπαϊκά Δικαστήρια κατά της αφαίρεσης αρμοδιοτήτων των Δήμων, της κατάργησης της αυτοτέλειας των ΟΤΑ και της ενίσχυσης της επιτροπείας τους από το Παρατηρητήριο και κατά της αντισυνταγματικότητας των ρυθμίσεων.

Η ΚΕΔΕ καλεί τους δήμους και τους αιρετούς να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης της κοινής γνώμης με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Παράλληλα θα παρέμβει και θα ενημερώσει τα ευρωπαϊκά φόρα και όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ θα αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ουσιαστικής αποκέντρωσης, της πραγματικής μεταρρύθμισης με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, της ακινησίας, με τελικό ζητούμενο ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό κράτος, που θα είναι στην υπηρεσία των πολιτών και της ανάπτυξης.

Γιατί χωρίς ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και παραγωγής πλούτου, όλα τα υπόλοιπα είναι χωρίς αντίκρισμα, δηλαδή δεν λύνουν το πρόβλημα της χώρας. Και προς αυτή την κατεύθυνση η ΚΕΔΕ καλεί την κυβέρνηση να αφιερώσει όλες της τις δυνάμεις.

ΣΟΪΜΠΛΕ ΚΑΙ ΡΕΜΟΣ! ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!


Δεν θα αναφερθώ ποτέ στον Σόιμπλε με τον χαρακτηρισμό "ανάπηρος" γιατί αυτό θεωρώ σωστό προσωπικά να κάνω, όχι γιατί είναι political correct.

Τον θεωρώ και θα τον αποκαλώ βάρβαρο, γκόιμ, δράκουλα, κεφάλα, αφτιά, καραγκιόζη, κομπλεξικό, φασίστα αλλά δεν θα μείνω στο "ανάπηρος" που είναι ... μικροπρεπές.

Πρόσφατα το είχε κάνει ο Δημήτρης από την Πλατεία και υπήρξε γκρίνια από φίλους αλλά δεν μπήκα στον κόπο να "επανορθώσω" ως "διευθυντής" διότι ΕΠΙΜΈΝΩ στην άποψη ότι το blog δεν είναι η .... ΝΕΡΙΤ, το καλό του είναι ότι έχει μεγαλύτερη ελευθερία λόγου και έκφρασης από τα ελεγχόμενα από την επιτροπή λογοκρισίας (όπως λένε οι σοβαροφανείς) "ΕΣΡ".

Να το πω αλλιώς, δεν πειράζει ρε αδέλφια αν λέγεται και καμιά κουβέντα παραπάνω. Μην μας τα πρίζετε, δεν μας πληρώνεται, τσάμπα μας διαβάζετε και σας ενημερώνουμε.

Και δεν διαχειριζόμαστε καν δημόσια περιουσία όπως τα ερτζιανά. ο blogger είναι αμερικάνικος και εκεί το έχουν αλλιώς το πράγμα.

Έλεος πια! Δεν σας βάζει κανείς με το ζόρι μέσα στην ΠΛΑΤΕΙΑ.

Αλλά σήμερα - το ίδιο θέμα - πήρε τεράστιες διαστάσεις επειδή είπε μια παπάρα ο Ρέμος στα ... μπουζούκια.

"Πωπω τι είπε Ο ΡΕΜΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ! ΝΤΡΟΠΗ!

Ήπιαν και σαμπάνιες στην Μύκονο (όπου αμφιβάλλω αν υπάρχει φέτος το καλοκαίρι Έλληνας που είναι λιγότερο από υπουργός)"

ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΑΜΕΣΩΣ! 

Και αναπαράγεται αυτό το πράγμα από ΕΛΛΗΝΕΣ χωρίς να τα παίρνουν.

Λες και το είπε ο ΥΠΕΞ μας Βενιζέλος ή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΓΛΑΝΙΑ!


Παραιτούνται 25 δήμαρχοι της Κεντρικής ΜακεδονίαςΚοινή επιστολή παραίτησης από τα δημοτικά αξιώματά τους συνυπογράφουν οι 25 από τους 38 δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, ανταποκρινόμενοι σε σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της οικείας Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ).

Την επιστολή, που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, τους αρμόδιους Υπουργούς και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κατέθεσε σήμερα, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Σίμος Δανιηλίδης, Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.

Ο κ. Σ. Δανιηλίδης τόνισε πως αναμένεται η συνυπογραφή και άλλων Δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας, και κάλεσε και τις άλλες ΠΕΔ της Χώρας να προβούν στην υποβολή παρόμοιων επιστολών, ως ύστατη έκφραση διαφύλαξης της αξιοπρέπειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία, με τις αντισυνταγματικές, αντιαυτοδιοικητικές και αντιευρωπαϊκές ρυθμίσεις αλλεπάλληλων νομοθετημάτων, δέχεται επαναλαμβανόμενα, εξουθενωτικά και ταπεινωτικά πλήγματα, που την οδηγούν στον πλήρη αφανισμό.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξης

«Ένας θεσμός συνιστά την σπονδυλική στήλη του Γένους, από τις απαρχές της ύπαρξής του μέχρι σήμερα: η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ένας θεσμός διατρέχει την ιστορία των Ελλήνων και διαποτίζει τις παραδόσεις τους (ανεξάρτητα από την μορφή, το είδος ή ακόμη και την παρουσία της εκάστοτε κρατικής οντότητας): η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ένας θεσμός αποτελεί την μήτρα του δημοσίου βίου των Ελλήνων: η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ένας θεσμός συγκροτεί το ακλόνητο θεμέλιο της παιδείας και του πολιτισμού μας: η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ένας θεσμός ενσαρκώνει, με αδιάλειπτη συνέχεια, την λαϊκή συμμετοχή και το δημοκρατικό ήθος, με τους εκπροσώπους του να βρίσκονται διαρκώς στο μικροσκόπιο των Τοπικών Κοινωνιών: η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε μια Πολιτεία, που έχει προσδιορίσει σαφώς τα όρια και την έκταση της Κεντρικής Εξουσίας (: «Η διοίκηση του Κράτους οργανώνεται σύμφωνα με το αποκεντρωτικό σύστημα», άρθρο 101 § 1 του Συντάγματος), η αυτόφωτη, αυτοτελής και αυθύπαρκτη θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναγνωρίζεται στο συνταγματικό στερέωμα («Η διοίκηση των τοπικών υποθέσεων ανήκει στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού», άρθρο 102 § 1 εδ. α΄ του Συντάγματος· «Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Οι αρχές τους εκλέγονται με καθολική και μυστική ψηφοφορία, όπως νόμος ορίζει», άρθρο 102 § 2 του Συντάγματος· «Το Κράτος ασκεί στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης εποπτεία που συνίσταται αποκλειστικά σε έλεγχο νομιμότητας και δεν επιτρέπεται να εμποδίζει την πρωτοβουλία και την ελεύθερη δράση τους», άρθρο 102 § 3 του Συντάγματος· «Κάθε μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από κεντρικά ή περιφερειακά όργανα του Κράτους προς την τοπική αυτοδιοίκηση συνεπάγεται και τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τον καθορισμό και την είσπραξη τοπικών εσόδων απευθείας από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης», άρθρο 102 § 5 εδ. γ΄-δ΄ του Συντάγματος), και περιβάλλεται με την αυξημένη ισχύ του Ευρωπαϊκού Χάρτη της Τοπικής Αυτονομίας (Ν. 1850/1989).

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην παρούσα δυσμενή συγκυρία, της παρατεταμένης, πολύπλευρης και πολυπλόκαμης κρίσης, που μαστίζει τη Χώρα μας, είναι το πιο οικείο, το πιο προσιτό και το πιο φιλόξενο καταφύγιο όλων των κατοίκων, χωρίς διακρίσεις, εξαιρέσεις ή περιορισμούς. 

Έχοντας τεθεί, ουσιαστικά, υπό επιτροπεία, και έχοντας υποστεί δεινότατη οικονομική αποψίλωση και οδυνηρό υπηρεσιακό ακρωτηριασμό, η Τοπική Αυτοδιοίκηση (παρ’ όλ’ αυτά) εφαρμόζει καθημερινά, στην πρώτη γραμμή του μετώπου, τις αρχές της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, όπως επιτάσσει η ιστορία και η παράδοσή της. 

Μέχρι τώρα, η καταρράκωση αυτής της παράδοσης, οι αλλεπάλληλες προσβολές της πολιτικής αυθυπαρξίας της, και οι επαναλαμβανόμενες τραγικές περικοπές των λιγοστών εσόδων της, εκλήφθηκαν, καλόπιστα, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως το αναγκαίο τίμημα της συνεισφοράς της για την αντιμετώπιση της κρίσης. 

Όμως, ο «μολώχ» της Κεντρικής Εξουσίας δεν αρκείται σ’ αυτές τις θυσίες των Δήμων και των Δημοτών. 

Απαιτεί, και μεθοδικά εφαρμόζει, την πολιτική εξουθένωση, την ηθική εξόντωση, την θεσμική εξαφάνιση, τον διοικητικό εκμηδενισμό, τον οικονομικό όλεθρο, τον κοινωνικό ευνουχισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Οι αλυσιδωτές αντιαυτοδιοικητικές, αντισυνταγματικές και αντιευρωπαϊκές νομοθετικές εμπνεύσεις της Κεντρικής Εξουσίας, [με τις ισοπεδωτικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τους δαιδαλώδεις πολυ-νόμους (που εμφανίζονται αιφνιδιαστικά και ψηφίζονται με συνοπτικές διαδικασίες)], διαμορφώνουν ένα εφιαλτικό περιβάλλον, θανατηφόρο για τους Δήμους, αποσαθρωτικό για τη Λαϊκή Κυριαρχία, διαλυτικό για τις Τοπικές Κοινωνίες. 

Αυτό το εφιαλτικό περιβάλλον μπορεί, σταδιακά, να αλλάξει, αν θελήσει, έστω και τώρα, η Κεντρική Εξουσία να ακούσει την φωνή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να αποδεχτεί τα δίκαια αιτήματά μας (όπως διατυπώνονται στο από 11-7-2013 Ψήφισμα και την από 19-7-2013 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, που επισυνάπτονται).

Αν όμως η Κεντρική Εξουσία αγνοήσει, για μια ακόμη φορά, αυτή την ύστατη έκκληση, ας γνωρίζει πως

εμείς, οι άμεσα εκλεγμένοι απ’ το Λαό Εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κεντρικής Μακεδονίας, τιμώντας την εντολή και την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας, σεβόμενοι την ιστορία του θεσμού που υπηρετούμε, και έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο υπομονής, κάθε ικμάδα αντοχής και κάθε ελπίδα αναμονής απέναντι σε μια αδηφάγα, ανάλγητη και αναίσθητη Κεντρική Εξουσία,

ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ τις παραιτήσεις μας από τα δημοτικά αξιώματά μας, και ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι συνεχίζουμε, μαζί με τους συμπολίτες μας, τον αγώνα για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντάξια του ονόματος και των παραδόσεών της.»

http://www.aftodioikisi.gr/, 24/7/2013

ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΒρυξέλλες, Δ.Πορφύρης-Π.Σταφυλά
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της απαγωγής/δολοφονίας των επισκόπων. Μέχρι σήμερα,τουρκικός τύπος και αρχές μας είχαν συνηθίσει σε καθησυχαστικές ανακοινώσεις. Όμως στις 23/07/13,η τουρκική εφημερίδα TODAY’S ZAMAN αποκαλύπτει ότι η Τουρκική Αστυνομία συνέλαβε τρεις υπόπτους για τη δολοφονία των ιεραρχών στην επαρχία της Κonya . Ένας Ρώσος, ένας Τσετσένος και ένας Σύριος συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στον αυτοκινητόδρομο Κόνια – Άγκυρα και ειδικότερα στην περιοχή Σιχάν Μπειλί, στην Κόνυα. Οι τουρκικές αρχές θεωρούν ότι αυτοί σκότωσαν τους δυο απαχθέντες επισκόπους. Εκδόθηκαν στις χώρες τους μετά από τις προβλεπόμενες διαδικασίες και δεν είναι σαφές αν και οι τρεις αντιμετωπίζουν το ίδιο βαρύ κατηγορητήριο.
Το δημοσίευμα δεν αναφέρει
ημερομηνία σύλληψης και έκδοσης των ξένων υπηκόων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται για πρόσφατο γεγονός.
Αν το δημοσίευμα δε διαψευσθεί, σημαίνει ότι η όψιμη διαρροή της πληροφορίας αυτής στον Τύπο, γίνεται για να ασκήσει η Τουρκία πιέσεις σε τρίτες χώρες με τις οποίες συνδιαχειρίστηκε τον φάκελο της απαγωγής και δολοφονίας των 2 επισκόπων. Άλλωστε η πίεση που αισθάνεται η Τουρκία από την πολιτική εξέλιξη του κουρδικού ζητήματος είναι πολύ έντονη και επηρεάζει αποφασιστικά τις διεθνείς σχέσεις της.
Η νέα εξέλιξη στο θρίλερ των επισκόπων έρχεται μετά τις αποκαλύψεις του λιβανέζου πολιτικού και δημοσιογράφου περί δολοφονίας τους αλλά και από τις πιέσεις που άσκησε αμέσως μετά ο Τύπος προς την τουρκική κυβέρνηση. Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα στη γαλλική εφημερίδα « La Croix » (22/07/13) όπου ο διευθυντής της ΜΚΟ L’Οeuvre d’ Orient , κος Pascal Gollnish αναρωτιέται δημοσίως :
« Kαι η Τούρκικη κυβέρνηση που άφηνε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να αντιδράσει που είναι ; »
Η Hurriyet daily news σε παρεμφερές δημοσίευμα (23/07/13) αναφέρει και τα ονόματα των υπόπτων: η γυναίκα που ταυτοποιήθηκε ονομάζεται Fatim M. και οι δυο άνδρες Mohamed A. και Ahmad R.
Πηγή : TODAY S ZAMAN, ΟΤV ,La Croix

ΜΕΣΩ: http://olympia.gr

Μήπως δεν φταίει μόνο ο αντίπαλος; Του Θανάση Καρτερού από την ΑΥΓΗ


Και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζεται το φαινόμενο που είδαμε σε όλες τις προηγούμενες: Ισορροπία του τρόμου μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Και τα δύο κόμματα, χωρίς τις αμφιλεγόμενες αναγωγές, βρίσκονται εκεί γύρω στο 20%.
Και πρώτο εμφανίζεται μία το ένα, μία το άλλο, με τόσο μικρές διαφορές, που η μόνη τους αξία είναι να προσφέρουν τίτλους προπαγανδιστικής καλλιέργειας της λεγόμενης παράστασης νίκης.
Προφανώς, όπως δείχνει και η αριθμητική των αναποφάσιστων, μαζί με την Ελλάδα των κινημάτων και την Ελλάδα των νοικοκυραίων, έχουμε και την Ελλάδα των δισταγμών. Διότι, όσο κι αν υποψιάζεται κανείς κάποιο δημοσκοπικό μαγείρεμα, το φαινόμενο είναι τόσο επίμονο, ώστε μάλλον πρέπει να θεωρείται δεδομένο: Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος "εκεί έξω" που δεν εμπιστεύεται τη Ν.Δ., αλλά διστάζει ακόμα να "διακινδυνεύσει" την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εξηγήσεις υπάρχουν: Η θηριώδης προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, οι εκβιασμοί των δόσεων, ο μπαμπούλας της Κύπρου, τα απειλητικά άκρα, η μαυρίλα των νεοναζί, η καλλιέργεια κάθε είδους φοβίας, η σχεδόν μεταφυσική απειλή της κόλασης αν ο Τσίπρας περάσει την πόρτα του Μαξίμου, οι μονταζιέρες. Και φυσικά ο εκδικητικός γερμανικός αετός, που η σκιά του επηρεάζει συμπεριφορές και στάσεις.

Αυτά είναι δεδομένα και θα ήταν αφέλεια να περιμένει κανείς ότι δεν θα εξαντλήσουν κάθε συκοφαντία και κάθε εκβιασμό για να φράξουν τον δρόμο της Αριστεράς. Κοντά σ' αυτά όμως γεννιέται και ένα ερώτημα: Μήπως υπάρχει και κάποιο πρόβλημα στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ που παράγεται και αναπαράγεται από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως οι καλύτερες αριστερές προθέσεις στρώνουν άθελά τους τον δρόμο στη χειρότερη δεξιά προπαγάνδα;

Ίσως έχει εδώ κάποια αξία να δει κανείς ότι η αντίπαλη προπαγάνδα πάντα, είτε αρπάζεται από εσωκομματικές διαφορές, είτε από ακραίες εκφράσεις, είτε από ξεκρέμαστες δηλώσεις, χτυπάει στον ίδιο στόχο: Δεν είναι σοβαροί εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, τρώγονται, οι έξαλλοι σκοτώνονται με τους μετριοπαθείς, πάσχουν από επιπολαιότητα, άρα δεν μπορείτε να τους εμπιστευτείτε την τύχη της χώρας.

Ε, η πικρή αλήθεια είναι ότι αυτό πιάνει. Πολύ. 
Υπονομεύει επεξεργασίες, πολιτικές και προγράμματα. Κι αν δεν γίνει αντιληπτό ότι η διεκδίκηση της εξουσίας προϋποθέτει τη διεκδίκηση πειθαρχημένης σοβαρότητας από τον καθένα και απ' όλους, τότε καλή αντάμωση στα γουναράδικα. Εδώ κολλάει αυτό...

Στάθης Παναγούλης: Έχουμε κοινοβουλευτική χούντα!

Σχόλιο του Στάθη Παναγούλη από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για την 39η επέτειο από την πτώση της δικτατορίας του Παπαδόπουλου

39 (τριάντα εννέα ) χρόνια, πέρασαν από το γκρέμισμα της χούντας του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Ο Λαός μας, είχε ελπίσει ότι μέσα από τα συντρίμμια της 
Δικτατορίας, θα γεννιόταν μια καινούργια Ελλάδα, η οποία θα βασιζόταν πάνω στις Αρχές της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Δυστυχώς όμως οι αγώνες και οι θυσίες του Λαού μας κατά την περίοδο 1967-1974, προδόθηκαν από υποτελείς πολιτικούς, οι οποίοι υπηρετούν ξένα συμφέροντα και έχουν μετατρέψει την χώρα σε ένα απέραντο ΠΤΩΧΟΚΟΜΕΙΟ, έχοντας οδηγήσει τον Ελληνικό Λαό στην εξαθλίωση και την απόγνωση. Εργατικά και Δημοκρατικά Δικαιώματα έχουν καταργηθεί. Αυτή την στιγμή στην χώρα έχουμε ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ. Απ΄εδώ και πέρα το Λόγο έχει ο Λαός.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΈΤΕΙΟ ΘΑ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ: ΜΝΗΜΟΝΙΟ ή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ!


Δημοκρατία ή Μνημόνιο
Το κύριο άρθρο της «Αυγής»

Σε βαθιά οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση βρίσκεται η χώρα μας, ενώ συμπληρώνονται 39 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μετά από τα επτά μαύρα χρόνια της δικτατορίας. Όσο ποτέ άλλοτε μέσα σ' αυτά τα 39 χρόνια η ίδια η Δημοκρατία μας δοκιμάζεται άγρια υπό την ασφυκτική μνημονιακή πίεση που ασκούν η τρόικα και οι ντόπιοι πρόθυμοι εκτελεστές της.

Η Δημοκρατία που αποκαταστάθηκε το 1974, μπροστά στην απόλυτη χρεωκοπία της χούντας, σε συνδυασμό με το έγκλημά της στην Κύπρο, όσο κι αν γνώρισε δυσκολίες και προβλήματα, ποτέ άλλοτε δεν έφτασε στο σημερινό οριακό σημείο, με τις μνημονιακές κυβερνήσεις να "σαρώνουν" ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις, το κοινωνικό κράτος, την ίδια τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.

Στη διάρκεια της δικτατορίας άσβεστος και αδάμαστος ήταν ο αγώνας όσων πάλεψαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, θυσιάστηκαν για να έχουμε εμείς δημοκρατία, ελευθερία, αξιοπρέπεια. Τώρα, η έως πρόσφατα τρικομματική και πλέον δικομματική συγκυβέρνηση επιδίδεται σε διαρκές κοινωνικό πογκρόμ με απολύσεις, άγριες περικοπές, αλλεπάλληλες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, μαύρο στην ΕΡΤ, ουσιαστική απορρύθμιση σε Υγεία, Παιδεία κ.ά.

Η ίδια η μαύρη οθόνη στην ΕΡΤ και οι άθλιες, αυταρχικές κυβερνητικές μεθοδεύσεις και εκβιασμοί έθιξαν την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας (ούτε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μέτρησε...), σηματοδότησαν - σηματοδοτούν με τον χειρότερο τρόπο τις μαύρες εκτροπές της κυβέρνησης (και) στον καίριο δημόσιο τομέα της επικοινωνίας, της πληροφόρησης, του πολιτισμού.

Με τη βίαιη, όπως - όπως και ακραία υλοποίηση των Μνημονίων εδώ και τρία χρόνια, οι πάλαι ποτέ κυρίαρχες δικομματικές δυνάμεις γονάτισαν την κοινωνία, λάβωσαν τη Δημοκρατία και επιδιώκουν την ολοκλήρωση του καταστροφικού έργου τους. Ενώ η ύφεση καλπάζει, η ανεργία ξεπέρασε το 1,5 εκατομμύριο, οι συντάξεις και οι αμοιβές εξανεμίστηκαν κ.λπ., το αδιέξοδο παραμένει και η κοινωνική ισοπέδωση εξαπλώνεται.

Οι συγκυβερνώντες Σαμαράς - Βενιζέλος, περιδεείς και σφιχταγκαλιασμένοι, εξορκίζουν τις κάλπες στο όνομα του... "έργου" τους (βλέπετε, έχει πέσει και απαγορευτικό από το Βερολίνο), "γράφουν" ακόμη τη νέα προγραμματική συμφωνία της συγκυβέρνησής τους (λες και τηρήθηκε τίποτε από την προηγούμενη συμφωνία των τριών), ενώ επέβαλαν κατάσταση πολιορκίας στην Αθήνα για να υποδεχθούν τον γκαουλάιτερ Σόιμπλε.

Ο μονόδρομος των Μνημονίων, της ακραίας λιτότητας και του αυταρχισμού δεν οδηγεί πουθενά, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τις άλλες χώρες του Νότου της Ευρώπης. Η πρόσφατη κρίση και στην Πορτογαλία (τον πιο καλό μαθητή) δίνει ανάλογες εικόνες. Με περιστολή κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, με επιδείξεις διοικητικής πυγμής, με φαιά προπαγάνδα και καλλιέργεια εμφυλιοπολεμικού κλίματος, μόνο "σταθεροποίηση" δεν έρχεται. Με την επιβολή της μνημονιακής συνταγής η κοινωνία τεμαχίζεται, η δημοκρατία πλήττεται και μπροστά στον επικίνδυνο κατήφορο οι ευρύτερες δυνάμεις αντίστασης, αλληλεγγύης και δημοκρατικής ανατροπής δίνουν ελπίδα σε όλους μας.

Οι αναξιόπιστες, φθαρμένες και υπεύθυνες για τη σημερινή κατάσταση πολιτικές και οικονομικές ομάδες και δυνάμεις δεν έχουν τίποτα να δώσουν παρά να φύγουν με τους αγώνες και την ψήφο του λαού. Είναι δική μας υπόθεση η πορεία για μια Ελλάδα κοινωνική, αλληλέγγυα, δημοκρατική, είναι κοινός ο αγώνας με τους λαούς σ' όλη τη Γηραιά Ήπειρο για να σταματήσουμε τον νεοφιλελευθερισμό, για να δρομολογήσουμε μια Ευρώπη των πολιτών και όχι των εκμεταλλευτών. Σήμερα -τέτοια σημαδιακή επέτειο- όσο ποτέ άλλοτε είναι κεντρικός στόχος το ευρύτερο αίτημα για δημοκρατία και αλληλεγγύη.

Πηγή: avgi.gr

ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΛΙΜΑΚΑ!

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΝΟΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΚΑΘΕ ΚΑΝΟΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Η ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΣΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ:

ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ - ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ - ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ - ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ - ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΟ - ΜΑΥΡΟ.

ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΓΚΡΙ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ.

Άρα: 

Η επίλυση ΚΑΘΕ "εδαφικού" προβλήματος οφείλει να εμπεριέχει και να ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ στον ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ειδικά αν αυτά έχουν κατοχυρωθεί με διεθνείς συμβάσεις και αποτελούν πυρήνα του πολυδιαφημισμένου "δυτικού, ανθρωποκεντρικού πολιτισμού".

Και αν έχετε αντίρρηση επ' αυτού σας παραπέμπω στα δικαιώματα των ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ στην ΣΥΡΙΑ που κατασφάζονται από τους ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ, στα πλαίσια της δικής τους αντίληψης περί του "δικαίου τους", στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου επί Χότζα, στο τούρκικο ντου στην Κύπρο κλπ.

Και εκεί υπάρχει ένα είδος δικαίου σε αυτούς που έκαναν ντου και κατασφάζουν - από την δική τους βέβαια πλευρά.
Αλλά υπάρχει και η άλλη.

ΓΙΑ ΗΡΕΜΉΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΖΕΥΤΕΊΤΕ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΣΑΣ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΙ "ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ.

Όταν δεν αντέχεις τα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ καταφεύγεις στην προσωπική επίθεση.

Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. 

Η ομάδα στο fb είναι ανοικτή και όλη η συζήτηση - όντος είναι εκεί. Η αρχική "ευαισθησία" και η μαύρη κατάληξη.

Για τις απόψεις του εμείς δεν θα κατηγορήσουμε ποτέ κανέναν για έλλειψη "ήθους" διότι αυτές είναι δουλειές που τις αφήνουμε στους .... εξομολογητές.

Εμείς ως γνωστόν δηλώνουμε ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ KAI ΑΝΗΘΙΚΟΙ!

Τον ΦΑΣΙΣΤΑ όμως και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς.

Διότι η μεταφορά της συζήτησης από τις προτάσεις και τις θέσεις για την διαχείριση του προβλήματος του καταυλισμού  στο "ήθος" και οι χρεώσεις περί ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ για την διατύπωση ΔΗΜΟΣΙΑ άποψης είναι  ΦΑΣΙΖΟΥΣΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.

ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΕ ΛΟΙΠΟΝ  ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΙΣΜΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΡΡΊΨΕΙ.
ΒΑΛΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΙΑΓΩΓΗ ΚΟΣΜΙΑ ΣΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ!

Παραθέτουμε τα σχόλια για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Τα σχόλια αυτά είναι από ΑΝΟΙΚΤΗ ΟΜΑΔΑ στο fb με τον τίτλο ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ στην οποία δεν ανεβάζουμε εμείς τα άρθρα της ΠΛΑΤΕΙΑΣ αλλά οι ίδιοι οι διαχειριστές, οι οποίοι δεν αναφέρονται.

ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ 2 ΑΤΟΜΑ. Ο κος Τσιτσίμπασης και η Αφροδίτη Χατζηγεωργίου στέλεχος της διοίκησης Κουράση. 

ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟN TO ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ:


Fanouris Tsirtsibasis
τελικά 3 λαλούν και 3 χορεύουν μου φαίνεται.... Ο Γ.Γ. είναι υπεύθυνος να βρει την λύση , δεν προκύπτει απο πουθενά και απο κανέναν ότι είναι υποχρέωση του Δήμου να προτείνει μέρος. Τελικά αμα δεν υπήρχε αυτος ο χώρος ,που στο .....καλο θα τους πήγαιναν; στην πλατεία; Ρε παιδιά είπαμε να κάνετε αντιπολίτευση αλλά μην παίζεται με την νοημοσύνη μας...έλεος πια.. Τώρα πως κάποιες εύλογες απορίες μεταφράζονται σε υποστήριξη του Δημάρχου η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται ή φαντασία ή κακιά πρόθεση... διαλέξτε και πάρτε.. Και για όποιον διαδίδει ότι μέχρι το 15αυγουστο να υπάρχει εξέλιξη στο θέμα, εδω είμαστε και θα το δούμε. Αφήστε τα παιχνίδια στην πλάτη των κατοίκων του Κ.Χαλανδρίου.. αρκετά πια..
Κυριακή στις 1:22 π.μ. · Μου αρέσει! · 2


ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΔΙΟΤΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

Γράφουμε ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ, απλά διατυπώνουμε την ΔΙΑΦΩΝΙΑ μας (και δεν ντρεπόμαστε γι' αυτό).


ΑΠΟΨΕΙΣ και ΣΧΟΛΙΑ, επί του θέματος και όχι μόνο.

ΚΑΙ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ, αφού μόνοι τους ανεβάζουν και πάλι την ανάρτησή μας στο δικό τους fb :

  • Fanouris Tsirtsibasis Είναι τουλάχιστον ΝΤΡΟΠΗ και ΑΝΗΘΙΚΟ , να εκμεταλλεύεσαι την δυνατότητα που σου δίνει το ηλεκτρονικό μέσο πληροφόρησης που διαθέτεις για να ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙΣ απόψεις και απορίες που έχουν κατατεθεί επώνυμα σε αυτόν τον χώρο και να αποφεύγεις να απαντάς σε συγκεκριμένα σχόλια και απορίες. Δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ αναλυτικά γιατί όποιος άνθρωπος νοήμων διαβάσει τα 2-3 σχόλια μου σχετικά με το κατα πόσο είναι υπεύθυνος ο Δήμος να βρεί χώρο μετεγκατάστασης με το πως το έγραψες ΕΣΥ και το διαστρέβλωσες στο άρθρο σου θα καταλάβει πολλά για το ύφος και το ήθος σου. Και όσο αφορά την απορία σου για το 15αυγουστο ,ευτυχώς τα γραπτά μένουν , οπότε εύκολα κάποιος θα βρεί την δήλωση σου...<<Αλλά είναι βέβαιο ότι ετοιμάζονται νέα επεισόδια στο σήριαλ, εν μέσω .... δεκαπενταύγουστου που είναι παχιές και οι μύγες.>>... Λίγο ΝΤΡΟΠΗ δεν έβλαψε ποτέ κανέναν....
  • Afroditi Chagigewrgiou Αγαπητέ Φανούρη, απ' ότι βλέπεις το ζήτημα της παράνομης εγκατάστασης τσιγγάνων σε ξένη γη και η τραγική υποβάθμιση της ζωής των περιοίκων, που αποτελεί μια πολύχρονη ιδιότυπη ομηρεία νομοταγών πολιτών, για πολλούς αποτελεί ευκαιρία πολιτικής αντιπαράθεσης! Ευτυχώς που στη σελίδα αυτή έχουν γραφεί και υπάρχουν όλες οι απόψεις ορισμένων από εμάς που μας αφορά και μας ζεματάει το ζήτημα, καθώς και κάποιων που αφυπνίστηκαν εσχάτως ένεκα της εισαγγελικής παραγγελίας περί κατεδαφίσεως του καταυλισμού. Και μόνον το γεγονός, πως κάποιοι, υπερευαίσθητοι περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξομοιώνουν τον ιδιοκτήτη της καταπατημένης γης και τον νόμιμο δημότη που είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, με τον κοινό καταπατητή και απόντα παντελώς από τις υποχρεώσεις του ως δημότη, είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς και τη φιλοσοφία αλλά και τη σκοπιμότητα ορισμένων. Δημοτικές εκλογές έχουμε σε ένα χρόνο, καιρός για πανηγυράκια! Χορτάσαμε πια από την επιλεκτική ανθρωπιά τους, αλλά τους θυμίζω πως κανείς από τους υπερασπιστές των τσιγγάνων δεν είναι ιδιοκτήτης καταπατημένου αγροτεμαχίου, ούτε περίοικος του καταυλισμού! Τυχαίο; Δεν το νομίζω καθόλου!


ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΗΘΙΚΟ ΜΩΡΕ; 
ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ  "ΗΘΟΣ" ΜΑΣ;
ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ;
 ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΕΙ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΜΑΖΙ;

ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙΣ ΔΙΑΓΩΓΗ;

Εντάξει, ΠΟΛΙΤΙΚΗ για τον Αεικίνητο κάνεις, φανερό είναι.
Αλλά μην το παίζεις και ότι κόβεσαι για την επίλυση του προβλήματος.

ΑΚΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ακόμα και δεν θεωρούμε ότι είναι ΝΤΡΟΠΗ να έχεις blog και να έχεις 900 επισκέψεις κάθε μέρα. 
Αν "διαστρεβλώνεις" ΔΕΝ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ, δεν είσαι το ΠΡΩΤΟ blog στο Χαλάνδρι, με το οποίο ασχολούνται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ οι οχτροί του να το πλήξουν (αλλά δεν μπορούν).

Στην ΠΛΑΤΕΙΑ θα γράφουμε ό,τι θέλουμε και άμα θες μην μπαίνεις. 

ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ. (Εσύ δεν είσαι ο διαχειριστής ή κάνουμε λάθος; Διότι εδώ εμείς ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ, ομιλούμε φόρα παρτίδα με την ΑΝΗΘΙΚΗ ΦΑΤΣΑ μας σε δημόσια θέα. Δεν μιλάμε με άδεια από ... την Σημαία)

Δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου, όπως με κανέναν που αυτοαναγορεύεται σε ΚΡΙΤΗ του ήθους μου.

Δεν φταις εσύ όμως και δεν απαντώ σε εσένα.

ΣΤΟ LIKE της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ απαντώ.

Λυπάμαι Αφροδίτη μόνο που νομιμοποιείς και στηρίζει τέτοιες φασιστικές αντιλήψεις και τέτοιες προσωπικές επιθέσεις. ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ!

Όσο για τα περί διαστρέβλωσης, εδώ είναι όλα, ο αναγνώστης μου έχει υψηλό IQ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

              
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Χαλάνδρι, 19/07/2013 

Α.Π. : 15118


- 17η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ --- 2013


Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 25η Ιουλίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 21:00 να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με τα παρακάτω θέματα:


1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄αριθμ. 281/2013 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, που αφορά στην κατάρτιση ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης (ΟΠΔ).

2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄αριθμ. 13/2013 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά στην αποζημίωση λόγω ρυμοτόμησης σύμφωνα με την 2/1994 πράξη εφαρμογής στην περιοχή Πάτημα Ι στο Ο.Τ. 1273.

3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄ αριθμ. 103/2013 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ‘Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης’ που αφορά στην έγκριση εκτέλεσης της προμήθειας γάλακτος, έγκριση δαπάνης και έγκριση διάθεσης της σχετικής πίστωσης για του δικαιούχους υπαλλήλους του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης ‘ Δήμου Χαλανδρίου για το Ο.Ε. 2013 -2014’.

4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄αριθμ. 99/2013 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ‘Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης’ που αφορά στην Α’ Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Ο.Ε. 2013.

5. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διάθεση ποσού από τους ΚΑΠ μηνός Μαΐου 2013 ποσού 44.655,28 € για επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης’ Δήμου Χαλανδρίου.

6. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διάθεση συνολικού ποσού από τους ΚΑΠ μηνός Μαΐου 2013 ποσού 11.276,09 € για επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Αθλητικός, πολιτιστικός οργανισμός Δήμου Χαλανδρίου – Ευριπίδης’.

7. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση τροποποίησης της υπ΄αριθμ. 235/2012 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στη σύμβαση ρύθμισης οφειλών σε δόσεις προς την ΕΥΔΑΠ.

8. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ο.Ε. 2013.

9. 4η Αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Ο.Ε. 2013.

10. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση οικονομικού βοηθήματος.

11. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διαγραφή βεβαιωμένων κλήσεων και καταλογισμό στους αληθείς υπόχρεους.

12. Συζήτηση και λήψη απόφασης για επιστροφή ποσών από έκδοση καρτών στάθμευσης μονίμων κατοίκων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.

13. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση ποσού 1.000,00 € για την ενίσχυση περιβαλλοντικών δράσεων.

14. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση σκοπιμότητας διενέργειας του 3ου Αγώνα Δρόμου μεικτής διαδρομής στη ρεματιά Χαλανδρίου που θα διεξαχθεί με την υποστήριξη του Αθλητικού – πολιτιστικού – οργανισμού ‘ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ’, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 με απευθείας ανάθεση.

15. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με το οστεοφυλάκιο του Δημοτικού Κοιμητηρίου.

16. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση χρήσης κοινοχρήστου χώρου με τραπεζοκαθίσματα.

17. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση τροποποίησης της υπ΄αριθμ. 451/2005 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου με τραπεζοκαθίσματα.

18. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση εγκατάστασης νέου επίγειου συνεπτυγμένου τύπου Υποσταθμού Διανομής (COMPACT) σε κοινόχρηστο χώρο του Δήμου μας.

19. Συζήτηση και λήψη απόφασης για δωρεά παραχώρηση ακινητοποιημένου οχήματος FIAT – IVECO λόγω βλάβης με αριθμ. κυκλοφορίας ΚΗΙ 3658 στο Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Αττικής.

20. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διάθεση ποσού από τους ΚΑΠ μηνός Ιουνίου 2013 ποσού 44.655,28 € για επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης’ Δήμου Χαλανδρίου.

21. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διάθεση συνολικού ποσού από τους ΚΑΠ μηνός Ιουνίου 2013 ποσού 11.276,09 € για επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Αθλητικός, πολιτιστικός οργανισμός Δήμου Χαλανδρίου – Ευριπίδης’.

22. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση διενέργειας της μελέτης με τίτλο « Προμήθεια τροφίμων ειδών παντοπωλείου, κρεοπωλείου, ιχθυοπωλείου, οπωρολαχανοπωλείου, γαλακτοκομικών» με Α.Μ. 15/2013

23. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την έγκριση σκοπιμότητας συνδρομής στο περιοδικό της Ένωσης Δημάρχων Αττικής « Ο Δήμαρχος της Αττικής» για το Ο.Ε. 2013.

24. Συζήτηση και λήψη απόφασης για άδεια κοπής δένδρων.

Χαλάνδρι 19/07/2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΖΑΧΑΡΙΑΣ Φ. ΝΟΜΠΕΛΗΣ

ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΕΣΠΑ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.


Η επιδότηση των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ παιδικών σταθμών (και όχι μόνο στο Χαλάνδρι) άρχισε μετά την αναμενόμενη προσφυγή και δικαστική δικαίωσή τους πέρυσι  
μετά την μείωση των θέσεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

ΧΑΣΑΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ. (απλά μασηματικά).

Και βέβαια σε άλλους δήμους δεν έσπευσαν να μειώσουν τις θέσεις στους δημόσιους ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ .... ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ για να είμαστε "καλά παιδιά" και να μας δώσουν τσικουλάτα (συγνώμη ΧΡΙΣΜΑΤΑ).

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΟΙΝ.ΣΕΠ από ΕΣΠΑ, έτσι;

Αλλά αυτά τα είπαμε πριν γίνουν οτι θα γίνου, από πρόπερσι τα είχαμε προβλέψει.

Τώρα θα μιλάνε οι μετά Χριστόν προφήτες.

Καλημέρες,

Ο ΙΣΑ αντίθετος με την αλλαγή χρήσης του "Α. Φλέμιγκ"Έκρυθμη είναι η κατάσταση στον χώρο της Υγείας μετά την αποκάλυψη του σχεδίου του υπουργείου, που μεταξύ άλλων προβλέπει ότι το "Αμαλία Φλέμινγκ" θα συγχωνευθεί με το "Σισμανόγλειο" και το Παίδων Πεντέλης και ταυτόχρονα θα μετατραπεί από γενικό νοσοκομείο σε νοσοκομείο αποκατάστασης. Την αντίθεσή του στην αλλαγή χρήσης του "Αμαλία Φλέμινγκ" εκφράζει Δελτίο Τύπου που εξέδωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΘΕΜΑ: Ο ΙΣΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ Α. ΦΛΕΜΙΓΚ - ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει ήδη διατυπώσει τη θέση του περί της αναγκαιότητας συνέχισης λειτουργίας του ΓΝ Μελισσίων Α. Φλέμιγκ. Όπως είναι γνωστό έχει ήδη πραγματοποιηθεί η συγχώνευση με Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 3499/Β/2012) του Α. Φλέμιγκ με το ΓΝΑ Σισμανόγλειο με την διατήρηση όλων των οργανικών θέσεων των εργαζομένων.


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών βεβαίως έχει εκφράσει την θετική του άποψη περί της αλλαγής χρήσης κάποιων Νοσοκομείων, όπως το Σπηλιοπούλειο, σε κέντρα αποκατάστασης και μονάδων του ΕΟΠΥΥ, εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης καθότι βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και δίπλα σε μεγάλα Νοσοκομεία. Όμως, το Α. Φλέμιγκ παρέχει ολοκληρωμένες ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε όλα τα επίπεδα και εξυπηρετεί τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού των βορειανατολικών προαστίων του Νομού Αττικής, καθότι έχει πρόσφατα παύσει τις λειτουργίες του το ΓΝ Μελισσιων «Παπαδημητρίου».Γίνεται λοιπόν σαφές ότι η συνέχιση λειτουργίας του Υγειονομικού μπλοκ στη περιφέρεια των Βορείων και Ανατολικών Προαστίων, μεταξύ του ΓΝ Σισμανογλείου, του ΓΝΑ Φλέμιγκ και του ΓΝ Παίδων Πεντέλης, είναι ζωτικής σημασίας, διότι τα συγκεκριμένα νοσοκομεία εξυπηρετούν τις ανάγκες ασθενών δεκαπέντε δήμων της Αττικής.

Ως εκ τούτου συνηγορούμε στην συνέχιση της λειτουργίας των τριών αυτών νοσοκομείων, τα οποία παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ιδιαιτέρως χρήσιμες για τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού της Αττικής, σε μια εποχή όπου η ζήτηση ποιοτικών και ποσοτικών υπηρεσιών δημοσίας υγείας ολοένα αυξάνει, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                            ΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΠΡΙΓΚΗΨ!