Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

Ο Γιάννης και οι δικοί του, ο Γιάννης παντός καιρού, δίνει τον τόνο στην likιστικη υποστήριξη του Συμεών, σε ανάρτησή του στο φατσομπούκι που δείχνει μια φωτογραφία με κούτες στον χώρο του ΠΑΚ, ΄φωτό που τράβηκε ο Σύμβουλάς του - μετακλητό οικόσιτο του δήμου που έχει μεταβληθεί στον ΑΡΧΙΜΠΑΤΣΟ του καθεστώτος που επιχειρεί  να στήσει ο Σουλτάνος.

Η φωτό είναι αυτή που ακολουθεί και δείχνει συσκευασμένο σε κούτες υλικό, ίσως αυτό που σταδιακά ο πρόεδρος του ΠΑΚ - παρά την αναπηρία του -  να απομακρύνει βοηθούμενος από εθελοντές, φίλους του συλλόγου αλλά ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΝΕ αφού μεέσα στις γιορτές και ενώ ήταν τάβλα, του την πέσανε, προσέφυγε ο άνθρωπος στην δικαιοσύνη, περίμενε να βγει η απόφαση - ξέρετε ίσως να κέρδιζε κιόλας τα ασφαλιστικά μέτρα - αλλά οι σοσιαλφασίστες τρέξανε να τους αφαιρέσουν το υλικό ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ για να δημιουργήσουν ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ, άσχετα με την απόφαση.

Και τον διαπομπεύουν δημόσια! ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ!


Το όργιο της κατασυκοφάντησης όσων η διοικησάρα ΣΚΟΤΩΝΕΙ, επειδή δεν την προσκυνάνε (αυτήν ή τους κολλητούς της του Γιάννη - συνεχίζεται με άλλη μια απείρου κάλους ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ανάρτηση του Συμεών, *που είναι online περισσότερη ώρα από όσο είμαστε εμείς που καθόμαστε ώρες πολλές στο μαγαζί περιμένοντας να μπει κανένας πελάτης.)

ΑΠΟΡΩ ΠΟΤΕ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!

Πότε ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ!

ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ!
ΝΑ ΔΕΣ το "αθλητικό τους έργο"!

Μια φωτογραφία, αφού ο λόγος είναι περί της αθλητικής πολιτικής του δήμου.


Είναι από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ γήπεδο μπάσκετ της Ακακιών στο Πολύδροσο, από τους λίγους χώρους που έχουν μείνει ελεύθεροι δια τον ιθαγενή και δεν έχει δοθεί για "εκμετάλλευση" σε ιδιωτικό φορέα να εισπράττει από τον ιθαγενη..

Αυτό που βλέπετε ΗΤΑΝ μπασκέτα πριν κανένα και πλέον χρόνο, το ταμπλό έσπασε από τα παιδιά που παίζουν εκεί και εδώ και μήνες και, δεν έχει δεήσει ο δήμος να το αντικαταστήσει.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ!
ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΑ !!!!

ΥΓ: Οι πανηγυρισμοί των μελών της παράταξης των προθύμων - εκείνης της παράταξης που είναι σαν την ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ και πάει με όλα ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ (που λένε και οι καργαριστεροί) -  για την εξόντωση του ΠΑΚ δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ και ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΉ ΕΞΗΓΗΣΗ. 
 
Θα τα πούμε και θα σας τα δείξουμε όλα!

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

Δεν θα επαναλάβω όσα ο αξιότιμος δημοτικός σύμβουλος Κος Γ. Θωμάς έγραψε στο γράμμα του προς τα μέλη του συλλόγου προστασίας της ρεματιάς και του περιβάλλοντος και ανέβηκε στην φιλόξενη «πλατεία». Θέλω όμως να τα επιβεβαιώσω ως απόλυτα αληθή και να προχωρήσω λίγο ακόμα.

Μόλις αποχωρήσαμε, ενημερώθηκε ο δήμαρχος τηλεφωνικά για την αποχώρηση του συνόλου των προσελθόντων για ενημέρωση. Παρά ταύτα στις 7.47΄μμ ακριβώς κατέφτασε με 2 αυλικούς του και στις 8.01΄μμ έστειλε το 1ο κατάπτυστο γράμμα στο mail του συλλόγου της ρεματιάς (έτοιμο το είχε;). Σε αυτό το γράμμα θεωρεί περιττό ,πρωτοφανές και παράλογο το ομόφωνο αίτημα του συλλόγου μας για ενημέρωση πάνω σε ένα τόσο σοβαρό θέμα και το ειρωνεύεται ως διαβούλευση της διαβούλευσης. Έτσι αποκαλύπτει την πρόθεση του να μην προσέλθει στην ενημέρωση και να στήσει την προβοκάτσια για να εκθέσει την αξιότιμη Κα πρόεδρό μας στα μάτια των μέλλων του συλλόγου μας. Έχασε ακόμα μια φορά. Η προβοκάτσια έπεσε στο κενό και αποκαλύφτηκε πόση σχέση έχει με την δημοκρατία και πόσο αμοραλιστής είναι. Να τον χαίρονται κάτι επαγγελματίες «συνδικαλιστές» και κάτι «αμμεσοδημοκράτες» που τον στηρίζουν ακόμα.

Το κύριο ερώτημα όμως είναι: Γιατί επιτέθηκε μόνο στην πρόεδρο του συλλόγου της ρεματιάς και όχι κατά και των άλλων 3ων προέδρων συλλόγων της πόλης μας, οι οποίοι έκαναν ακριβώς το ίδιο, δηλαδή αποχώρησαν μη δεχόμενοι την προσβολή και μη αντέχοντας το κρύο;

1. Διότι είναι γυναίκα και την θεωρεί ευάλωτη . Εξάλλου είναι γνωστή και στην αυλή του και στον σύλλογο εργαζομένων του δήμου μας, η σκαιά συμπεριφορά του προς τις γυναίκες. Πρόσφατα έκαναν στάση εργασίας και συνέλευση γι΄αυτό το θέμα.

2. Διότι έχει πληροφορηθεί δεόντως, ότι το ΔΣ του συλλόγου της ρεματιάς είχε ετοιμάσει 25 καίριες ερωτήσεις και 12 προτάσεις για την προτεινόμενη αλλαγή του ΓΠΣ της πόλης μας. Αυτό τον κάνει έξαλλο επειδή του χαλάει τα σχέδια του να περάσει λάθρα και ερήμην των πολιτών τα ανοσιουργήματα που ετοιμάζει σε βάρος της πόλης μας και των πολιτών της, για να εξυπηρετήσει μεγάλα και μικρά συμφέροντα για ίδιαν όφελος.

3. Διότι ο σύλλογος της ρεματιάς απαιτεί και δεν επαιτεί, διεκδικεί και δεν παρακαλεί, λειτουργεί δημοκρατικά και δεν θέλει νταβατζίδες. Όλα αυτά τα στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με την «κουλτούρα» και τον «πολιτισμό» του δήμαρχου, που επιθυμεί (όπως φαίνεται και στα γράμματα του) συλλόγους χειροκροτητές και ΔΣ που να ελέγχονται από αυτόν και να λογοδοτούν σαυτόν και όχι στα μέλη τους. Αυτό είναι πεντακάθαρο αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τις παρεμβάσεις των μισθοφόρων του και της προσοντούχας αντιδημάρχου του.

Συμπολίτες μου δεν μας αξίζει ένας τέτοιος δήμαρχος. Και λυπάμαι αφόρητα γι’ αυτό και διότι έχω συμβάλει κι εγώ σε αυτό το αίσχος. Αποδεικνύεται καθημερινά ,ότι δυστυχώς ο ταρίφας δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της τιμής που του κάναμε να είναι δήμαρχος μας. Άρα είναι φυσικό γι’ αυτόν να ασχημονεί και να προσφέρει γη και ύδωρ σε συμφέροντα για να στηριχθεί, σε βάρος μας και σε βάρος της πόλης μας.

ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΑΙ.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Οι "Τυχαίες" Δολοφονίες εργαζομένων στους Δήμους ...

Πρέπει να μάθουν όλοι αυτές τις δολοφονίες και τις αιτίες !
Να σταματήσει επιτέλους η αδιαφορία.
Να σταματήσει η Ρατσιστική αδιαφορία του Κράτους , Αυτοδιοίκησης και όλων των υπευθύνων για αυτά τα εγκλήματα στους Δήμους .
Περιστατικά πάρα πολλά !

21 θανατηφόρα μέσα σε δυο χρόνια και 14 σοβαρά ατυχήματα !

Με αφορμή αυτούς τους θανάτους που αυξάνονταν με απίστευτη ταχύτητα, διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε πουθενά μια ολοκληρωμένη καταγραφή, μια μελέτη.
Ούτε καν πολλά απ τα Σωματεία Εργαζομένων δεν ενημέρωναν την ομοσπονδία
Σε πολλές περιπτώσεις οι διοικήσεις φαίνεται να προσπαθούν να εμπλέξουν εργαζόμενους και να αποποιηθούν ευθύνες τους.
Τι και αν βγαίνουν με σθένος ορισμένοι σωστοί συνδικαλιστές και κάνουν καταγγελία ανακοίνωση στάση εργασίας κτλ ...αλλά ως εκεί !
Τα ερωτήματα που γεννιούνται όμως είναι τα εξής :
Γιατί μέσα σε μόλις δυο χρόνια έχουμε 21 νεκρους στους Δήμους ;
Είναι μεμονωμένα περιστατικά ;
Είναι τυχαία ;
Έτσι λοιπόν φτιάχνοντας και δημοσιοποιώντας την τραγική λίστα θανάτου με εργαζόμενους στους Δήμους τον Μάιο του 2016 το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίου Δημητρίου και μετέπειτα η ΠΟΕ-ΟΤΑ διαπίστωσα τρία πράγματα:

Πρώτο : δεν ήταν για τα ΜΜΕ είδηση, δεν έπαιζε έτσι όπως λένε στα κανάλια, σε ιστοσελίδες, σε ραδιοσταθμούς, εφημερίδες κτλ παρα μόνο σε ελάχιστες εξαιρέσεις και αυτές από προσωπικές σχέσεις και γνωστούς.
Δεύτερο η Λίστα μεγάλωνε συνεχώς αυξάνοντας τα θύματα .

Τα εργατικά ατυχήματα έφθασαν να καταγράφονται σχεδόν ακόμα και ένα ανά εβδομάδα !

Τρίτο : Δεν κινητοποιήθηκαν οι μηχανισμοί ελέγχου ή έστω η δικαιοσύνη ( ποια δικαιοσύνη ; )

Αλλά ας έρθουμε λίγο στην άποψη πολλών Δημάρχων :
Φταίνε πράγματι οι εργαζόμενοι ;
Ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να παρέχει όλα τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας που ορίζει ο Νόμος και προσαρμόζει ο Τεχνικός Ασφαλείας .

Παρέχουν οι ΔΗΜΟΙ ΜΑΠ ;

Και τι ΜΑΠ ;

Οι ΔΗΜΟΙ πρέπει να έχουν Ιατρό εργασίας και Τεχνικό Ασφαλειας ΕΧΟΥΝ ;
Οι ΔΗΜΟΙ πρέπει να κάνουν υγειονομικές εξετάσεις και εμβολιασμούς στους εργαζόμενους Κάνουν εμβόλια οι εργαζόμενοι ;
Οι ΔΗΜΟΙ πρέπει να έχουν συντηρημένα και σε καλή λειτουργείς μηχανήματα οχήματα εργαλεία. Σε τι κατάσταση είναι σήμερα όλα αυτά ;

Οι ΔΗΜΟΙ πρέπει να εκπαιδεύουν τους εργαζόμενους Υπάρχει εκπαίδευση στους εργαζόμενους ;

Ακόμα και αν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν νοιάζονται .
Ποιος έχει την ευθύνη του ελέγχου τους ;
Κακά τα ψέματα
Η περικοπή πόρων μαζί με την αδιαφορία έχει κάνει πολλούς Δημάρχους να γράφουν τη Προστασία και την Ασφάλεια του εργαζομένου στα παλιότερα των υποδημάτων τους !
Οι αιρετοί είναι ακριβοί στα πίτουρα ( φιέστες, εκδηλώσεις, στολισμοί, διαφημίσεις, Ρόδες κτλ ) φθηνοί στις κότες ( εργαζόμενους υποδομές εκπαίδευση κτλ )

Τι και αν οι εκθέσεις του ΣΕΠΕ δείχνουν πρωτιά στα εργατικά ατυχήματα στην αποκομιδή περισυλλογή επεξεργασία απορριμάτων και στις κατασκευές;

Οι φωτογραφίες στελεχών του ΣΕΠΕ μαζί με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου είναι πανέμορφες αλλά αναποτελεσματικές !
Η υποστελέχωση και η έλλειψη ελέγχων είναι μερικές ακόμα από τις πιο σοβαρότερες αιτίες.

Γιατί όταν έχουν φύγει χιλιάδες εργαζόμενοι στη σύνταξη και δεν έχουν γίνει προσλήψεις πώς θα μαζευτούν τα σκουπίδια, πως θα ανάψουν τα φώτα , πως θα καθαριστούν οι δρόμοι απ το χιόνι ;

Διάβασα ότι στο Δήμο Θεσσαλονίκης πάγωσαν οι Αλατιέρες και κανένας δεν είπε ότι υπήρχαν 3 φτυάρια για 50 εργαζόμενους.

Το τραγικότερη είναι ότι τα θανατηφόρα ατυχήματα θεωρούνται πλέον ρουτίνα.
Έπαψε πλέον να σοκάρει η είδηση ότι πέθανε στη δουλειά συνάδελφος
Μα πως στο διάλο γίνεται να αυξάνεται η Ανεργία και αντίστροφος ανάλογα να αυξάνονται οι Θάνατοι ;
Πώς γίνεται να έχουμε σε Δημόσιες υπηρεσίες που θα έπρεπε να υπάρχει θεωρητικά περισσότερη εργασιακή ασφάλεια και ελέγχους, τόσους πολλούς θανάτους ;
Τα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν απίστευτα πράγματα στους Δήμους:
Εργαζόμενοι χωρίς ειδικότητες να μαζεύουν σκουπίδια ( κηπουροί)
Να εργάζονται ακόμα και χωρίς ασφάλιση ή "εθελοντικά " (Μαύρα)
Να υπάρχουν σάπια ασυντήρητα Απορριμματοφόρα
Να μην έχουν γάντια,γιλέκα, μάσκες, αδιάβροχα ...
Να μην έχουν κάνει εμβόλια εξετασεις ...

Δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός έλεγχος
Υπάρχει μόνο εγκληματική αδιαφορία

Αν το αίμα του εργάτη πατέρα 2 παιδιών που ακρωτηριάστηκε και στα 2 του πόδια στην Ηγουμενίτσα και επισκέφθηκα στο νοσοκομείο Ιωαννίνων ήταν ψήφοι όλοι θα έτρεχαν από πίσω.

Αν η Εργάτρια μάνα 5 παιδιών που σκοτώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης ήταν κανένας κολλητός εργολάβος θα έτρεχαν να εξυπηρετήσουν.

Αν ο Πατέρας που με πήρε τηλ κλαίγοντας μια μέρα στην ομοσπονδία λέγοντας ότι έστειλαν το παιδι του να πάρει μια σάπια σκάλα να ανεβεί στη κολώνα να αλλάξει τη λάμπα και σκοτώθηκε ήταν τραγουδιστής ηθοποιός ποδοσφαιριστής θα τον είχαν στα κανάλια και θα ήθελαν να στελεχώσει τα ψηφοδέλτια τους.

Αν ήσασταν στη θέση τους;
Αν ήμουνα εγώ ;
Αν ήσουν εσύ ;
Αν ήταν ο πατέρας σου ή ο αδερφό σου ή ο φίλος σου κάποιος από τους 21 δολοφονημένος ;


Σε όλους τους συναδέλφους μου που έπεσαν θύματα
Σε όλους τους γονείς τους και τα παιδιά τους που υποφέρουν
Σε όλους τους συναδέλφους που νιώθουν στο πετσί τους όλα αυτά τα καθημερινά εγκλήματα
Μονο αυτες οι λέξεις ταιριάζουν : Τιμωρια όλων όσων ευθύνονται
Να σταματήσουμε να θρηνούμε άλλα θύματα
Οχι άλλα δάκρυα

Δειτε το βιντεο:

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΤΗΣΙΜΟ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ; ΟΕΟ;;;;

Στα χθεσινά ΠΑΠΑΤΖΗΛΙΚΙΑ του ΣΥΜΕΩΝ αναφέρεται  Γ. Θωμάς αναλυτικά σε email του στον Σύλλογο της Ρεματιάς το οποίο - με την άδειά του βεβαίως - αναρτούμε:
 Ολόκληρη η επιστολή Θωμά:


Δεν είναι ότι καλύτερο πρωί πρωϊ να ανοίγεις τα  email σου και να βρίσκεσαι μπροστά σε έναν οχετό ψευδολογιών από τον πρώτο πολίτη της πόλης. Για την αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας  είμαι υποχρεωμένος να αναφέρω τα παρακάτω:

Είχαμε ενημερωθεί  ότι Χθες  το βράδυ  στις 7 μ μ  στην αίθουσα Παπάγου θα υπήρχε διαδικασία ενημέρωσης από την τεχνική υπηρεσία  για το ΓΠΣ, με παρουσία της διοίκησης  του δήμου.

Στις 7 ακριβώς ήμουν εκεί  και βρέθηκα μπροστά  σε μια αίθουσα κλειστή και  απέξω να κάθονται στα σκαλοπάτια 3  εκπρόσωποι της τεχνικής υπηρεσίας,  και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ρεματιάς.  Στο επόμενο 5λεπτο  προσήλθαν επίσης ο εκπρόσωπος του Σκακιστικού Συλλόγου, κ. Γεωργιάδης, ο  Δημοτικός σύμβουλος κ. Π. Τζούρας και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Πατήματος. 

 Όλοι  μας στριμωγμένοι στα σκαλιά με  θερμοκρασία 7 βαθμούς Κελσίου.  

Στις  7.10 επικοινώνησα με τον κ. Δήμαρχο και τον ρώτησα μήπως έχει αλλάξει ο τόπος συνάντησης. 
Μου απάντησε όχι και πως η υπηρεσία είναι εκεί  και την αίθουσα την άνοιξε υπάλληλος που πήγε για τον σκοπό αυτό. 
Τον διαβεβαίωσα ότι η αίθουσα είναι και παραμένει κλειστή.

Περιμέναμε μέχρι  τις 7,29 μμ όπου και, αφού ζητήσαμε συγνώμη από τος υπαλλήλους,  αποχωρήσαμε, χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη συμπεριφορά της διοίκησης ως γαϊ@@@@@α,   γιατί ήταν φανερό πλέον ότι κάποιοι μας εμπαίζουν . 

Στις σκάλες συναντήσαμε και το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου  ρεματιάς κ. Κομπότη,  ο οποίος αποχώρησε και αυτός. Αυτή και μόνον αυτή είναι η αλήθεια των γεγονότων, τα οποία δυστυχώς από ότι είδα,  αποσιωπά  ή διαστρεβλώνει ο  κ. Δήμαρχος στις ανακοινώσεις του που ανάρτησε. 

Και συγκεκριμένα στην   πρώτη του ανακοίνωση που ανάρτησε στις 8,01 μμ.  , όπως θα δείτε δεν αναφέρει τίποτε για το ημίωρο στήσιμο, αλλά προσπαθεί ψευδώς να παρουσιάσει τη ν κ. πρόεδρο του συλλόγου Ρεματιάς ότι αποχώρησε δήθεν από την ενημέρωση, ενώ  αυτός  παραμένει  εκεί !!!!  

Δείτε την ανακοίνωση  και  θαυμάστε  ήθος και ύφος :  
…………………………………
sim rou . «Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του συλλόγου για ...διαβούλευση της διαβούλευσης,δηλαδή για διαδικασία ερωτήσεων και διευκρινήσεων πρίν την συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης την Παρασκευή,βρισκόμαστε ακόμη στην αίθουσα της Παπάγου.Δήμαρχος,δύο αντιδήμαρχοι,η διευθύντρια της Τεχνικής υπηρεσίας και η επιβλέπουσα μηχανικός του ΓΠΣ.Πληροφορηθήκαμε ότι η πρόεδρος του συλλόγου ήλθε είδε και απήλθε. Στον χώρο μέχρι τώρα παραμένουν ο πρόεδρος του συλλόγου του Πατήματος,ο κ Πράσσος από την παράταξη Ανδρεόπουλου και οι υπηρεσιακοί παράγοντες.Λυπάμαι που υποχρεώσαμε τους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας σε μια διαδικασία που κάποιοι προσχηματικά εζήτησαν.Δυστυχώς κάποιοι εδοξάστηκαν κρυπτόμενοι,αρνούμενοι να ανταποκριθούν στο δικό τους (!!!)αίτημα για πλήρη ενημέρωση.Η διοίκηση του δήμου και εγώ προσωπικά θα παραμείνουμε ανοιχτοίκαι παρόντες σε κάθε προσπάθεια διαλόγου για τα μεγάλα θέματα της πόλης.Σίμος Ρούσσος»
………………………………………
Ουδεμία αναφορά στο ημίωρο στήσιμο και βέβαια  ούτε κατ επίφαση ένα  συγνωμη……. 
Που να καταδεχτει…….Τα σχόλια δικα σας…….

Ακολουθει η ανακοίνωση της κ. Δανου . η οποία αναφέρει τα αδιάψευστα πραγματικά περιστατικά, όπου και για πρώτη φορά τα μέλη του συλλόγου- παραλήπτες των e mail πληροφορούνται  ότι η κ. Δάνου και όλοι μας δεν «αποχωρήσαμε»  από κάποια διαδικασία, αλλά αντιθέτως υποβληθήκαμε  σε  ένα  ημίωρο στήσιμο, όχι καθήμενοι σε κάποια αίθουσα αναμένοντας την έναρξη της διαδικασίας, αλλά  ένα ημίωρο αναμονής έξω από την αίθουσα στα σκαλιά  του κτηρίου, με  7 βαθμούς θερμοκρασία..

Η ανακοίνωση της κ. Δανου  εχει  ως εξης: 


«Επειδή έχω μάθει να λέω την αλήθεια

Ενημερώνω τα μέλη του συλλόγου οτι η συνάντηση ήταν στις 7,00μμ.

Ημουν εκεί 7 και 2 λεπτά. Περιμέναμε στο δευτερο όροφο με κλειδωμένη την πόρτα του ορόφου, οι 3 μηχανικοί του Δήμου  η κ.Νότα η κ.Βαταβάλη και άλλη μια της οποίας δεν γνωρίζω το επίθετο.Επίσης ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου Πατήματος, ο πρόεδρος του σκακιστικού συλλόγου, ο Δημοτικοί Σύμβουλοι κ,Γ.Θωμάς, και Παν. Τσούρας. Στις 7,29 μμ.θεώρησα οτι πλέον ήταν προσβολή για τους συλλόγους και τους πολίτες η συμπεριφορά της διοίκησης και αποχώρησα ,κάτι το οποίο έκαναν και οι υπόλοιποι εκτός του προέδρου του Πατήματος ο οποίος εκείνη τη στιγμή έλειπε.

Μέχρι τη στιγμή που έφυγα δεν είχε έρθει κανείς άλλος.

Λυπάμαι  πολύ γιατί δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος απο το Δήμο να έρθει να ανοίξει την αίθουσα και περιμέναμε στα σκαλοπάτια.!!

όλα τα υπόλοιπα τα αφήνω στην κρίση των μελών του συλλόγου

Η πρόεδρος του συλλόγου που πίστεψε οτι ο Δήμος υπολογίζει τις συλλογικότητες.

'Οτι και να ειπωθεί δεν πρόκειται να επανέλθω.»
…………………………………………….
Ακολουθεί δεύτερη ανακοίνωση του κ. δημάρχου, όπου θα ανέμενε κανείς αφού στην πρώτη ανακοίνωση  «του διέφυγε», να ζητήσει τουλάχιστον μια συγγνώμη  εκ μέρους κάθε αρμόδιου για το στήσιμο 3 υπαλλήλων,  2 δημοτικών συμβούλων, 3  εκπροσώπων συλλογικοτήτων και ενός ακόμα μέλους  Δ.Σ.  

Αντι αυτού όμως συνεχίζει την αήθη επίθεση στην κ. πρόεδρο  και  χαρακτηρίζει:  « μικρη ανθρώπινη  καθυστέρηση» το ημίωρο στήσιμο έξω από μια κλειστή αίθουσα και «παράλογο» το ομόφωνο αίτημα του Δ.Σ. του συλλόγου για πληροφόρηση, συνεχίζοντας βέβαια  την επίθεση με τον γνωστό αήθη τρόπο. 

Δείτε και θαυμάστε  ήθος και ύφος: 

sim rou . «Είναι πραγματικά θλιβερό να προσπαθεί κάποιος να βρεί δικαιολογίες για τα αδικαιολόγητα.Τρείς υπηρεσιακοί παράγοντες,δύο αντιδήμαρχοι και ο δήμαρχος ανταποκρίθηκαν ακόμη και με μια μικρή ανθρώπινη καθυστέρηση στην παράλογη δική σας απαίτηση να γίνει πρόβα της αυριανής διαβούλευσης. Παρά το γεγονός ότι αυτό δεν προβλέπεται πουθενά πιστέψαμε ότι πράγματι εχετε ενδιαφέρον συμμετοχής σε διάλογο και ανταποκριθήκαμε παρά το βαρύ προσωπικό πρόγραμμα. Αλλά φαίνεται ότι οι μονόλογοι σας είναι ευκολότεροι γιαυτό κσι φροντίσατε να αποκλείσετε την διοίκηση του δήμου από την συζήτηση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου ενώ αντιθέτως καλέσατε επικεφαλή παράταξης της αντιπολίτευσης.Πράγματι τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους...»

Στην ανακοίνωση αυτή όμως ο κ. Δήμαρχος αναφέρεται και στο πρόσωπό μου , όπου «ψέγει» την κ. πρόεδρο διότι , δ'ηθεν με προσκάλεσε στην συνεδρίαση του  Δ.Σ. του συλλόγου της Ρεματιάς στις 10-1-2017. 

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε φτάνουν τα ψέματα…. έλεος……  

Επειδή το θεμα του ΓΠΣ είναι ένα σημαντικό ζήτημα, θεώρησα καθήκον μου, όπως θα μπορούσατε και εσε'ις να το θεωρήσετε, να παραβρεθώ στην συνεδρίαση του Δ.Σ.. Προσήλθα λοιπόν χωρίς καμία ιδιαίτερη πρόσκληση, ανταποκρινόμενος στην παρακάτω ανακοίνωση του συλλόγου:
……………………………………………………………..                              
«  Matroni Dikaiakou


προς Ρεματιά Κατάργηση εγγραφής

Αγαπητά μας μέλη
καλή χρονιά (οι ευχές ποτέ δεν είναι αρκετές...) 
καλή εβδομάδα και καλή αρχή των δραστηριοτήτων μας.

Αύριο συνεδριάζουμε για πρώτη φορά μέσα στο 2017 και θέλουμε να σας έχουμε κοντά, όσους από εσάς μπορείτε να παραστείτε.
Η συνεδρίαση θα γίνει αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου στις 19:00 στο κτήριο πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Χαλανδρίου, Παπάγου 7, στο υπόγειο.
Η ημερήσια διάταξή μας 

1,Συζήτηση για την αναθεώρηση του Γ.Π.Σ. ή οποία αφορά τη συμμετοχή μας στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Χαλανδρίου
 2,Προτάσεις για την δράση του συλλόγου
 3,Άλλα θέματα

   Ματρώνη Δικαιάκου
    Γενική Γραμματέας 
……………………………………………………………………

 κ. δήμαρχε μήπως θέλετε   να ελέγχετε  και με ποιους θα συζητούν οι συλλογικότητες της πόλης !!!!!!!  Μήπως επιθυμείτε να σας υποβάλλουν κατάλογο για έγκριση, για το ποιους θα συναντούν;;;; 

Αγαπητέ κ δήμαρχε για να το «ξαναδείτε»… Σας το έχουν  επισημάνει και μάλιστα   δημοσίως, και  μέλη της παράταξης σας. Διολισθαίνετε όλο και περισσότερο σε αντιδημοκρατικές μεθόδους.  Και όσο αυτό περιορίζεται στις ενδοπαραταξιακές σας σχέσεις δεν μας αφορά.  Όταν όμως αγγίζει τις συλλογικότητες της πόλης και   αντικείμενα όπως είναι το περιβάλλον και η λειτουργία της πόλης, μας αφορά όλους και έχουμε υποχρέωση να αντιδράσουμε.

συγνώμη για το μακροσκελές αλλά η αλήθεια το επέβαλε. 

Γ.Θ.


ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.: Επιβεβαιώνω απόλυτα ότι ο κ. Θωμάς δεν κλήθηκε ειδικά από τον Σύλλογο της Ρεματιάς, όλα τα μέλη του συλλόγου είχαμε δει το mail - πρόσκληση της κας Δικαιάκου - άρα και τον Συμεών - που δεν κάλεσε κανέναν μας ιδιατέρως. 
Απλά ο ΠΑΠΑΤΖΗΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ θέλει να έχει το προνόμιο ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ και όταν έχει αντίλογο ζαλίζεται!
Σόρυ που δεν είμαι το ίδιο caumme il faut με τον Γιώργο.

ΓΠΣ - ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΥΜΕΩΝ: Η ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑΣ ΤΟΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ!


Γ. ΘΩΜΑΣ
Εχθές στις 19.00 θυμίζουμε - είχε ορίσει ο Γερολυμάτος ότι στην αίθουσα του Κοινωνικού Παντοκοροϊδείου (εκείνο το κλουβί στο οποίο συγκεντρώνουν συνεχώς τν κόσμο για να δικαιολογήσουν ότι ΑΚΟΜΑ δεν το έχουν ξενοικιάσει και πληρώνουν 5500 τον μήνα νοίκι - θα επανέλθουμε σε αυτό για τα περί "εξόδου κινδύνου" του ΠΑΚ) τους φορείς που είχαν απορίες για το ΓΠΣ για να τους τις λύσει ο μεγάλος Βεζύρης, ο Σουλτάνος και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, ύστερα από αίτημα του Συλλόγου της Ρεματιάς.

 Ημείς οι σκλάβοι του ωραρίου καταστημάτων δεν έχουμε την απαίτηση να λαμβανόμαστε υπόψη σε τέτοιες εκδηλώσεις, άλλωστε το κυρίαρχο μοντέλο του "συστήματος" είναι "ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ -ΕΧΕΤΕ ΜΑΓΑΖΙ", οπότε θα πήγαινα στην συζήτηση στις 20.30.

Ήταν 20.15  το βράδυ όταν με πήρε ο Γιώργος Θωμάς στο τηλέφωνο.

"Διαβούλευση! Βέβαια!" μου λέει ειρωνικά.

- Τι έγινε; Τέλειωσε κιόλας; τον ρωτάω.

-ΟΧΙ - μου λέει - δεν άρχισε ποτέ! Στις 7 είμαστε εκεί: η Δάνου (πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου ρεματιάς), ο Κομπότης από τον σύλογο ρεματιάς,  ο Γιώργος Γεωργιάδης από τον Σκακιστικό και δύο υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας και εγώ" (ο Θωμάς δηλαδή).

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 8 ΤΟΥΡΚΩΝ ΙΚΕΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ


Ο λαός και η Δικαιοσύνη κρατούν στα χέρια τους τη ζωή τους. Είναι αυτοί η μόνη τους ελπίδα που τους χωρίζει από το θάνατο αν στις προσεχείς ημέρες εκδοθούν στην Τουρκία της νεοθωμανικής κτηνωδίας και του εμφυλιοπολεμικού μίσους.

Ο λαός εκφράζει την συμπαράστασή του εκδηλώνοντάς το με κάθε τρόπο και ας μη αναφέρεται και ίσως συσκοτίζεται από τα ΜΜΕ

Η Δικαιοσύνη εκφράζεται με τις αρνητικές προς την έκδοση εισαγγελικές προτάσεις αλλά και από την αντίδραση των εισαγγελέων με την συνδικαλιστική ανακοίνωσή τους ότι δεν πρόκειται να δεχθούν καμία κυβερνητική παρέμβαση.

ΑΡ. ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΔΕΝΔΡΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ Ν. ΙΩΝΙΑ 11/1/2017
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ Ν. ΙΩΝΙΑ
ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Π.Ζ

Κύριε πρόεδρε

Παρακαλώ να εισάγετε στη επιτροπή Π.Ζ το θέμα: <<Δοκιμαστικός εμβολιασμός νεραντζιών>>. Προτείνω αυτό να το κάνουν εάν μπορούν οι δικές μας υπηρεσίες πρασίνου. Εάν δεν μπορούν να ανταποκριθύν οι υπηρεσίες μας, να διατεθεί το ενδεικτικό ποσό των 5000 ευρώ, να περάσει από τα αρμόδια όργανα, μελέτη, Οικονομική Επιτρόπή, ώστε να προγραμματιστεί για τον κατάλληλο χρόνο εμβολιασμού που είναι Απρίλιος – Μάης των συγκεκριμένων δένδρων. Στη μελέτη να μπει όρος ότι η πληρωμή θα γίνει για όσα εμβόλια πετύχουν. Τα μπόλια μπορεί να είναι λεμονιές μανταρινιές ή πορτοκαλιές. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα νεράντια δεν καταναλώνονται, απεναντίας ρυπαίνουν. Γνωρίζουμε επίσης ότι σε ορισμένες περιόδους εισάγουμε ως χώρα λεμόνια. Το ποσό αυτό είναι ασήμαντο για μία τέτοια πρωτοβουλία και παρακαλώ να το θέσετε ως θέμα στην επόμενη συνεδρίαση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΚΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ


ΚΥΠΡΟΣ: Νομιμοποίηση της Διχοτόμησης ή Αγώνας για την Αυτοδιάθεση του Κυπριακού Λαού;

Οι περίφημες —ξαφνικές για πολλούς— «διαπραγματεύσεις» για το Κυπριακό δεν εκφράζουν τίποτε άλλο από τον μόνιμο στόχο της Υπερεθνικής και της Σιωνιστικής Ελίτ στη Κύπρο, για την πλήρη εξάρτηση του Κυπριακού λαού από τους μηχανισμούς της παγκοσμιοποίησης και την ενσωμάτωσή του στη Νέα Διεθνή Τάξη. Στόχος που περνάει μέσα από την αποδοχή ενός «σχεδίου» ή «χάρτου» που επί της ουσίας —πέρα από τις φανφάρες για συνταγματική και εθνική «κυριαρχία»— εξασφαλίζει ότι το αίτημα για αυτοδιάθεση του κυπριακού λαού θα θαφτεί μια για πάντα κάτω από ένα σχέδιο «δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας», όπως ονομάζεται σήμερα το επί δεκαετίες επανεμφανιζόμενο με παραλλαγές σχέδιο (Ανάν κ.λπ.) για την αποδοχή της διχοτόμησης από τους Κυπρίους αλλά και Έλληνες.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΨΥΧΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΖΩΗΣ»


Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει εξ αποστάσεως

επιμορφωτικά σεμινάρια Δια Βίου Μάθησης -τριμηνιαίας διάρκειας (60 ώρες) για πτυχιούχους ΠΕ, ΤΕ, ΙΕΚ και φοιτητές

με θέμα: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΨΥΧΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΖΩΗΣ»

Έναρξη 11 Φεβρουαρίου του 2017 και λήξη τον Μάιο του 2017.

Επιστημονικά Υπεύθυνη: Αναστασία Αλευριάδου

Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για ανακοινώσεις του Προγράμματος στην ιστοσελίδα: http://blogs.uowm.gr/psychologicaltrauma/