Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013

Τα κριτήρια και η διαδικασία για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων


δημόσιο

Τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων οι οποίοι θα βγουν σε διαθεσιμότητα, των κριτηρίων επιλογής και κατάταξής τους καθώς και του τρόπου μοριοδότησής τους προβλέπει υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σκοπός της απόφασης αυτής είναι η ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων σχετικών με:

α) τη διαδικασία επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα,

β) τα αναγκαία δικαιολογητικά,

γ) τα επιμέρους κριτήρια μοριοδότησης και

δ) τον αριθμό των μορίων που αντιστοιχούν στα επιμέρους κριτήρια.

Τα κριτήρια είναι ανάλογα με αυτά της διαδικασίας διαθεσιμότητας. Βασικό ρόλο στη μετακίνηση παίζει ο τρόπος εισαγωγής στο δημόσιο (ΑΣΕΠ), τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, η γνώση ξένων γλωσσών και η συμπεριφορά στην υπηρεσία.

Καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία έχει το ΑΣΕΠ, το οποίο υποστηρίζει το Τριμελές Ειδικό Συμβούλιο του φορέα υποδοχής, λειτουργικά, διοικητικά και μηχανογραφικά, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει βάσει των πινάκων συνδρομής κριτηρίων, τη μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί. Επίσης, το ΑΣΕΠ καταρτίζει κατά φθίνουσα σειρά πίνακα βαθμολογικής κατάταξης υπαλλήλων ανά φορέα υποδοχής, κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα προσωπικού και τον διαβιβάζει στο αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του φορέα υποδοχής.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο, η Απόφαση αυτή, όπως και εκείνη της 2ας Αυγούστου που προβλέπει τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων που τίθενται σε κινητικότητα, βασίζεται σε τέσσερις αρχές: Αξιοκρατία στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου στο Δημόσιο, αξιοσύνη σε σχέση με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, αυστηρότητα στον έλεγχο αρνητικής συμπεριφοράς στην υπηρεσία, αλλά και εμπιστοσύνη στη νέα γενιά των δημοσίων υπαλλήλων.

Διαβάστε την απόφαση.doc

http://www.localit.gr/, 12/8/2013


Ποιοι εξαιρούνται από τη ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ποια τα κριτήρια και τα δικαιολογητικάΠέντε κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων διασώζονται από τη διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τα κριτήρια που καθορίζει διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Διαβάστε την εγκύκλιο Ε Δ Ω 


Το άνοιγμα λογαριασμών 436 εφοριακών ζήτησε ο Γ. Στουρνάρας – Ολο το ιστορικό

by 24hathenspress
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Το άμεσο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών 436 στελεχών του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού ζήτησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Για τον λόγο αυτόν απέστειλε σχετική επιστολή προς τους προέδρους της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, Γιώργο Ζανιά και της Ενωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος, Νικόλαο Μυρτάκη.

Ελεγχο στα περιουσιακά στοιχεία υπαλλήλων του υπουργείου οικονομικών ζήτησε ο Γ. Στουρνάρας
Ελεγχο στα περιουσιακά στοιχεία υπαλλήλων του υπουργείου οικονομικών ζήτησε ο Γ. Στουρνάρας
Με την επιστολή ζητά την «κατά προτεραιότητα απάντηση των τραπεζών στα έγγραφα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία αφορούν τη χορήγηση στοιχείων 436 προσώπων που ελέγχονται».
Στη επιστολή προστίθεται πως πρωταρχικός στόχος της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων είναι η αυτοκάθαρση του υπουργείου και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στη Διοίκηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετές αλλά όχι όλες οι τράπεζες έχουν στείλει στοιχεία προς την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου και όπως λένε αρμόδια στελέχη, από τις πρώτες «αντιπαραβολές» έχουν βγει… λαβράκια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο σήμα για εξονυχιστικούς ελέγχους σε υπαλλήλους του υπουργείου είχε στείλει ο κ. Στουρνάρας στις αρχές Μαρτίου ζητώντας να ελεγχθεί το «πόθεν έσχες» ανώτερων στελεχών εφοριών, τελωνείων και του ΣΔΟΕ.
Στην πορεία ο αριθμός των ελεγχόμενων αυξήθηκε καθώς η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων διαπίστωσε ότι υπάλληλοι του υπουργείου είχαν αποστείλει εμβάσματα στο εξωτερικό.
Ως κριτήρια για τον προσδιορισμό της κατηγορίας των υπαλλήλων στους οποίους πραγματοποιούνται οι έλεγχοι του «πόθεν έσχες», καθορίζονται η άσκηση καθηκόντων ελεγκτικής διαδικασίας, η θέση ευθύνης, ο χρόνος άσκησης καθηκόντων και οι υπηρεσίες άσκησης των καθηκόντων αυτών. Ειδικότερα, οι υπό εξέλιξη έλεγχοι γίνονται σε όσους:
  • Ασκούν ή έχουν ασκήσει κατά την τελευταία τριετία τα καθήκοντα του προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Διεύθυνσης, Υποδιεύθυνσης ή τμήματος στις οργανικές μονάδες που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στην Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ.
  • Ασκούν τα καθήκοντα ελεγκτή στις περιφερειακές Διευθύνσεις των παραπάνω υπηρεσιών τουλάχιστον για δύο έτη.
Οι έλεγχοι περιουσιακών στοιχείων διενεργούνται σε βάθος δεκαετίας και αφορούν τις μεταβολές της εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης των υπαλλήλων για την περίοδο 2003-2012.
Κώστας Τσαχάκης – ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Τι είχε προηγηθεί :
Το ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 11/2/2012 και η έγκριτη δικαστική συντάκτρια κα Μαίρη Μπενέα σε άρθρο της  είχε γράψει :

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Aνοίγουν όλους τους λογαριασμούς των εφοριακών

Ξεκινά γιγαντιαία επιχείρηση με έρευνες της Αρχής για το «μαύρο χρήμα», της Οικονομικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ και της ΕΥΠ σε τράπεζες, offshore και υποθηκοφυλακεία
Aνοίγουν όλους τους λογαριασμούς των εφοριακών
Γιγαντιαία επιχείρηση σε όλη την Ελλάδα ξεκίνησε ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπ. Μουζακίτης, προκειμένου να διερευνηθεί το μέγεθος και το βάθος της διαφθοράς επίορκων εφοριακών και να διαπιστωθεί πόσοι και ποιοι έχουν εφαρμόσει το σύστημα «4-4-2», που είχε καταγγείλει ο παραιτηθείς γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Δ. Σπινέλλης, σύμφωνα με τον οποίο «από τα πρόστιμα που επιβάλλει το υπ. Οικονομικών στα δημόσια ταμεία πηγαίνει μόνο το 20%, καθώς 40% είναι η έκπτωση και το υπόλοιπο 40% η μίζα του εφοριακού»!
Την παραγγελία για πανελλήνια δικαστική έρευνα σε βάρος διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών, που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, με αφορμή τις καταγγελίες Σπινέλλη, αλλά και τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις του «Εθνους της Κυριακής» και του «Εθνους», για εφοριακoύς με βίλες, ξενοδοχεία και offshore εταιρείες και άλλους, που φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος ακόμη και της ιταλικής μαφίας, καθώς και με αφορμή την υπόθεση της «Μαφίας της Θεσσαλονίκης», που φέρεται να διατηρούσε «στενές» σχέσεις με 4 στελέχη του ΣΔΟΕ και 10 εφοριακούς.
Oι καταγγελίες περί διαφθοράς υπαλλήλων ΔΟΥ που «λαδώνονται» και οι αποκαλύψεις για τα κυκλώματα και τη δράση τους, οι οποίες σχετίζονται στενά με τη γιγαντιαία φοροδιαφυγή στη χώρα μας, έχει απασχολήσει έντονα και την τρόικα, που πιέζει για την αυστηροποίηση των ποινών για τους επίορκους -μέχρι και την απόλυσή τους- όπως πιέζει και για την αλλαγή του καθεστώτος, που ισχύει για το πόθεν έσχες των εφοριακών.
Ο πρώην γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης αποκάλυψε σε δημόσια εκδήλωση το... περίφημο «4-4-2».
Ο πρώην γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης αποκάλυψε σε δημόσια εκδήλωση το… περίφημο «4-4-2».
Σύμφωνα με τις επιταγές των τροϊκανών, οι διευθυντές Εφοριών πρέπει να υποβάλουν δήλωση πόθεν έσχες στην Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα και όχι στον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, όπως ισχύει μέχρι τώρα, προκειμένου να ελέγχονται ποινικά σε βαθμό κακουργήματος, εάν δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των περιουσιακών τους στοιχείων…
Στο στόχαστρο του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα Σπ. Μουζακίτη, ο οποίος θα διενεργήσει την έρευνα – έπος, αναμένεται να βρεθούν όχι μόνον νυν, αλλά και πρώην εφοριακοί, οικονομικοί επιθεωρητές και ελεγκτές, οι οποίοι θα ελεγχθούν σε σχέση με τις υποθέσεις, που χειρίστηκαν. Ταυτόχρονα θα γίνει… ακτινογραφία στα περιουσιακά στοιχεία, που έχουν αποκτήσει οι ίδιοι, όπως και μέλη της οικογένειάς τους…
Σε βάθος 10ετίας
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα από τον οικονομικό εισαγγελέα θα ξεκινήσει δειγματοληπτικά από μεγάλες φορολογικές υποθέσεις, κυρίως εταιρειών ή μεγαλοοφειλετών, ωστόσο αναμένεται να επεκταθεί προς κάθε κατεύθυνση και σε βάθος 10ετίας.
Ο νόμος δίνει στον εισαγγελέα πλούσιο… οπλοστάσιο, για να κινηθεί σε μια τόσο σοβαρή και «σκληρή» έρευνα. Η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα θα κινηθεί παράλληλα με τον οικονομικό εισαγγελέα, καθώς έχει τη δυνατότητα να ελέγξει για πόθεν έσχες καταγγελόμενους εφοριακούς, να ανοίξει και να δεσμεύσει λογαριασμούς τους, να αναζητήσει στοιχεία διάπραξης κακουργημάτων σε συνδυασμό με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και τέλος να δεσμεύσει περιουσιακά τους στοιχεία.
Aνοίγουν όλους τους λογαριασμούς των εφοριακών
Στο πλαίσιο της έρευνας, ίσως να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από χώρες όπως η Κύπρος, σε σχέση με offshore εταιρείες, εφόσον διαπιστωθεί ότι μετέχουν και εφοριακοί…
Σύμφωνα επίσης με δικαστικές πηγές, δεν αποκλείεται στις έρευνες να συμμετάσχει και η ΕΥΠ, καθώς ο νόμος δίνει το δικαίωμα στις Δικαστικές Αρχές, όταν κινούνται στο πλαίσιο του νόμου για το οργανωμένο έγκλημα, να ζητήσουν την καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών εμπλεκόμενων προσώπων.
Το σύστημα… 4-4-2 και πώς έσβηναν τα πρόστιμα
Η πρώτη παραγγελία για δικαστική διερεύνηση, σχετικά με φαινόμενα διαφθοράς εφοριακών, είχε δοθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, με αφορμή καταγγελίες που έκανε σε δημόσια εκδήλωση ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης, ο οποίος είχε κάνει λόγο για το σύστημα «4-4-2».
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, που είχε κάνει ο κ. Σπινέλλης σε ημερίδα με θέμα «Φοροδιαφυγή και κοινωνική δικαιοσύνη», που είχαν διοργανώσει το ΕΛΙΑΜΕΠ, το ΙΟΒΕ, η Kantor και η Κίνηση Πολιτών, μόνο τα 20 από τα 100 ευρώ φόρου και προστίμων πηγαίνουν στα δημόσια ταμεία, ενώ 40 ευρώ μπαίνουν στις τσέπες των εφοριακών!
Ο πρώην γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων είχε μιλήσει για το αλισβερίσι μεταξύ εφοριακών και φορολογουμένων, εξηγώντας ότι από τα κάθε 100 ευρώ φόρου, το 40% είναι έκπτωση που παρέχει το Δημόσιο, το άλλο 40% πάει στην τσέπη του ελεγκτή – εφοριακού και μόλις 20% φτάνει στα δημόσια ταμεία, ενώ η διαρροή των εσόδων λειτουργεί και αντίστροφα, καθώς στις μεγάλες επιστροφές φόρου που πραγματοποιεί το Δημόσιο, το 8% πάλι πηγαίνει στην τσέπη του εφοριακού.
Εναν μήνα νωρίτερα, τον περασμένο Νοέμβριο, ο κ. Σπινέλλης είχε καταθέσει ως μάρτυρας στον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη, στο πλαίσιο άλλης δικαστικής έρευνας, με αφορμή δημοσίευμα που συνέδεε την υποβολή παραίτησής του, με την ύπαρξη παραμηχανισμού στο υπουργείο Οικονομικών που εμπόδιζε την είσπραξη προστίμων για λαθρεμπόριο καυσίμων.
Η δικαστική έρευνα είχε καταλήξει στην κλήση ως υπόπτου του τότε γενικού γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρη, εναντίον του οποίου, τελικά, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση αυτή.
Ερευνα μέχρι τα Δωδεκάνησα
Στη νέα μεγάλη έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων, για τη διαφθορά των εφοριακών θα ελεγχθούν, μεταξύ άλλων, και μεγάλες υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων, όπως και πολλές άλλες φορολογικές υποθέσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν και τι πρόστιμα επιβλήθηκαν, ποιοι ελεγκτές μετείχαν στους ελέγχους κ.λπ.
Παράλληλα, θα αναζητηθούν από τον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα κ. Μουζακίτη δικογραφίες με εμπλεκόμενους εφοριακούς, οι οποίες εκκρεμούν και σε άλλες δικαστικές περιφέρειες, εκτός Αττικής, προκειμένου να συσχετιστούν στην έρευνά του, όπως οι υποθέσεις με εφοριακούς, που φέρονται να εμπλέκονται με τη «Μαφία της Θεσσαλονίκης».
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ζητηθούν στοιχεία από τον ανακριτή Θεσσαλονίκης, που χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς στη δικογραφία υπάρχουν στοιχεία σε βάρος εφοριακών, που φέρονται ότι είχαν σχέσεις με μέλη του κυκλώματος, ενώ θα διερευνηθούν και οι καταγγελίες μεγαλοοφειλέτη της συμπρωτεύουσας, που εμπλέκει στελέχη εφοριών σε σκάνδαλα εκατομυρίων ευρω.
Παράλληλα, αναμένεται να ζητηθούν στοιχεία από δικαστικές περιφέρειες των Δωδεκανήσων, για υποθέσεις που εκκρεμούν εκεί, σχετικά με οικονομικά σκάνδαλα και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ακόμη και της ιταλικής μαφίας, όπου φέρονται εμπλεκόμενοι και εφοριακοί.
Αμύθητος πλούτος
Eρευνα για τα χλιδάτα ακίνητα και τις offshore εταιρείες
  • Στα χέρια του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα βρίσκεται μεγάλος φάκελος, με καταγγελίες σε βάρος ομάδας επτά εφοριακών, όπου περιέχονται φωτογραφίες και έγγραφα με χλιδάτα ακίνητα και υπεράκτιες εταιρείες, τις οποίες φέρονται να διοικούν συγγενικά πρόσωπα συνταξιούχου εφοριακού (σ.ς τις αποκαλύψεις είχε κάνει το «Εθνος της Κυριακής»). Θα διερευνηθεί, εάν όλος αυτός ο πλούτος αποκτήθηκε νόμιμα ή είναι προϊόν διαφθοράς και χρηματισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικονομικός εισαγγελέας θα ψάξει επίσης εάν υπάρχει σχέση με άλλη μεγάλη παρόμοια υπόθεση, για την οποία διενεργείται ήδη κύρια ανάκριση, καθώς έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της έρευνας και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
  • Στη δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενοι είναι πρώην γενικός επιθεωρητής του υπ. Οικονομικών (επί ΝΔ), καθώς και 13 οικονομικοί επιθεωρητές και ελεγκτές, που φέρονται ως κύκλωμα που διενεργούσε παράνομους επανελέγχους σε δήμους, κοινότητες αλλά και επιχειρήσεις, σβήνοντας πρόστιμα, που είχαν επιβληθεί για τεράστιες οφειλές προς το Δημόσιο από φοροδιαφυγή και εικονικά τιμολόγια. Θα διερευνηθεί εάν οι 2 ομάδες λειτουργούσαν ως συγκοινωνούντα δοχεία.
Τα πλοκάμια της μαφίας
Το «Εθνος της Κυριακής» αποκάλυψε επίσης κύκλωμα  καρμπόν με την επονομαζόμενη «Μαφία της Θεσσαλονίκης», που φέρεται να εκμεταλλεύτηκε 44χρονο παραπληγικό, προκειμένου μέσα από τραπεζικούς του λογαριασμούς, επιχειρήσεις και offshore εταιρείες, που έστηναν εν αγνοία του, να ξεπλένουν βρώμικο χρήμα, που ενδεχομένως να προέρχεται ακόμη και από την ιταλική μαφία!
Λουκέτα σε ΔΟΥ και απολύσεις
Η αυστηροποίηση των ποινών για τους επίορκους εφοριακούς, που θα φτάνουν μέχρι την απόλυση, είναι μία από τις προτάσεις της τρόικας για τον φοροελεγκτικό και εισπρακτικό μηχανισμό. Οι τροϊκανοί πιέζουν επίσης για: Aνάθεση σε ιδιωτικές εταιρείες μέρους του ελεγκτικού έργου των Εφοριών και της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών, αντικατάσταση των διευθυντών, που έχουν μικρότερη απόδοση από αυτήν των στόχων τους, κλείσιμο 200 Εφοριών έως τον Δεκέμβριο και άλλα.

ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ  – ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κεραυνός από ΗΠΑ - "Το ευρώ σκοτώνει τους Έλληνες αλλά αυτοί είναι δειλοί"


Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν τις πιέσεις στην Γερμανία για να αλλάξει πολιτική εντός της ευρωζώνης και ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας, φοβούμενες τα χειρότερα: Εσωτερική κατάρρευση, αποδόμηση της οικονομικής και πολιτικής ελίτ και "αλλαγή στρατοπέδου" προς την κατεύθυνση της Ρωσίας, όπως έγινε με την Σερβία, την Ουκρανία και πιθανόν να συμβεί και με την Βουλγαρία.
Σε άρθρο του κατά της πολιτικής εξαθλίωσης του νότου και του κοινού νομίσματος ο Αμερικανός συγγραφέας και δημοσιογράφος, συνεργάτης της εφημερίδας Observer, Γκρέγκορι Πάλαστ ο οποίος βρίσκεται "κοντά" στον Λευκοί Οίκο και τις θέσεις των ΗΠΑ σε διάφορα θέματα, χαρακτηρίζει την ευρωζώνη “Tέταρτο Ράιχ” και την Ελλάδα ως “σκηνή εγκλήματος” του Τέταρτου Ράϊχ!
Αλλά σφυροκοπά και τους Έλληνες πολίτες που έχουν σκύψει το κεφάλι στην τρόικαχαρακτηρίζοντάς τους "δειλούς" και καλεί να υπάρξει "μια διαφορετική φωνή στην Ελλάδα για να τοποθετηθεί κατά του ευρώ. Ακόμα και τον ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτηρίζει "συμβιβασμένο που έχει υποκύψει πλήρως"!
“Πρέπει η Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη. Δεν πρέπει να είστε μέλος της. Το να θέλεις να μείνεις στην Ευρωζώνη είναι σαν να θέλεις να μείνεις σε μια κοινότητα λεπρών... Το ευρώ είναι το Τέταρτο Ράιχ” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός δημοσιογράφος και συνεχίζει “Η διαφορά ανάμεσα στους Έλληνες και τους Αργεντινούς είναι πως οι Έλληνες είναι δειλοί. Ο ελληνικός λαός είναι εκ φύσεως δειλός [....] δεν υπάρχει κάποια φωνή κατά του ευρώ. Υπήρχε κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά πλέον έχει υποκύψει πλήρως. Χρειάζεστε μια διαφορετική φωνή” καταλήγει ο Γκρέγκορι Πάλαστ.
Ο Αμερικανός συγγραφέας σημειώνει ότι η σημερινή οικονομική πολιτική που έχει επιβάλει η Γερμανία στην Ελλάδα ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη της χώρας και το ΔΝΤ λανθασμένα συμπορεύεται με αυτή την πολιτική.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι επιταγές του ΔΝΤ και της τρόικα προς την Ελλάδα είναι παρόμοιες με αυτές σε χώρες της Λατινικής Αμερικής που είχαν ως αποτέλεσμα να πωληθούν σε εξευτελιστικές τιμές πλουτοπαραγωγικές πηγές στο βωμό μιας υποτιθέμενης ανάπτυξης.
“Τα παραδείγματα χωρών της λατινικής Αμερικής μας δείχνουν πολλά. Η Ελλάδα χρειάζεται το νερό και την ενέργεια. Αν τα πουλήσει θα αναγκαστεί να τα αγοράζει από αμερικανικές ή γερμανικές εταιρίες” αναφέρει ο ίδιος ο Γκρέγκορι Πάλαστ ο οποίος με έναν λίβελο κατά της Ε.Ε καλεί τη χώρα μας να εγκαταλείψει πάραυτα την Νομισματική Ένωση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *