Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΤΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΟΜΩΣ - ΚΑΙ ΕΨΑΞΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥ - Ο ΝΙΚΟΣ Ο ΠΡΑΣΣΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΔΕΙ (και εκείνος) ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ;;;
".... ΚΑΙ Ο ΘΩΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ"  ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ!
"Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ...."


Διαβάζοντας τον φάκελο της ΕΔΕ - που λες ΑΡΑΠΗ ΜΟΥ - είδα πρώτη φορά με τα ματάκια μου και την περιβόητη επιστολή.

Την με αριθ. πρωτ. 3387/3-3-2011 επιστοlή Βάσιου με αναφορά στο HALANDRI PRESS.

Την διάβασα ΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣκαι άρα μπορώ να σε ενημερώσω.
Χωρίς όμως να σου δείξω τα έγγραφα, λέει η υπηρεσία.

(Άρες, μάρες, κουταμάρες γραφειοκρατών).

ΟΚ! ΧΕΣΤΗΚΑ!
Θα στα πω με δικά μου λόγια.
Αν θέλουν να αμφισβητήσουν λέξη ας κάνουν μήνυση για "συκοφαντική δυσφήμιση".

Δηλαδή ότι ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΕΥΕΙ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ!

Άμα έχουν άντερα ας κάνουν και άλλη μήνυση.

ΨΕΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ!
ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΣΕΙ ΠΟΤΕ!

Αν δεν τους αρέσει το στυλάκι μας να μην μπαίνουν στην ΠΛΑΤΕΙΑ.
Εμείς ως ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ!

ΨΕΜΜΑ ΟΜΩ΅Σ - ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΣΕΙ ΠΟΤΕ!

Διότι ο Ακατανόμαστος είναι παλιά πουτάνα στην τοπική δημοσιογραφία. 
Δεν είναι "την είδα εκδότης περιστασιακά και έβγαλα το HALANDRI PRESS, τρία φύλλα, είπα τις εξυπνάδες μου και την έκανα."

ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΒΡΙΖΕΙ.

(Επειδή παίζει μικρή πιθανότητα καταδίκης του επί "εξυβρίση" (λένε οι οχτροί μου, ένα έχω να δηλώσω: ΝΤΑΛΑΡΑΣ, ΝΤΑΛΑΡΑΣ, ΝΤΑΛΑΡΑΣ)

Είδα λοιπόν εκείνη την επιστολή του τότε αντιδήμάρχου που ήταν η αφετηρία αυτού του κουβαριού που θα τελειώσει όταν ΑΘΩΩΘΕΙ και ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ.

Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΓΑΜΗΣΙΑΤΙΚΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ γιατί ήταν (και είναι και δεν το κρύβει) φίλος του Ζαφειρόπουλου.

ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ! 

Ο Περικλής (της Ηριάννας) του Χαλανδρίου είναι ο μαλάκας ο Ακατανόμαστος, που κάνει και τον πονηρό.
(Θα τα πούμε αυτά στην ώρα τους).

Τώρα ας γυρίσουμε στο έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 3387/29011 του δήμο.
Αναφέρεται στην εφημερίδα HALANDRI PRESS.

Ήταν του Νίκου Πράσσου σου θυμίζω, αν δεν θυμάσαι.

Και το 2014 βγήκε προεκλογικά να σε ενημερώσει.

"ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ" ήταν ο τίτλος της.

Και παρουσίαζε λοιπόν τους υποψήφιους Δημάρχους Χαλανδρίου με χαρακτηριστική αντικειμενικότητα και εγκυρότητα.

Ο Νταβίας ήταν ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ στην ΦΛΥΑ από τον Ζαφειρόπουλο - όχι εκλεγμένος ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο με εκείνη την απόφαση που επιχείρησε τότε να πλαστογραφήσει η Κούκα για να μην καταγραφεί ότι ήταν ομόφωνη η εκλογή του (θα στο θυμίσω και αυτό)

 .... και ο ΘΩΜΑΣ ήταν από την Πάτρα.

Προχτές ο Πράσσος στο δημοτικό συμβούλιο την έπεσε στον Νταβία γιατί ασχολείται με την καταγωγή του και την καταγωγή του Ανδρεόπουλου. Που είναι και αυτοί από την Πάτρα.

(Πώς το έλεγε εκείνο το ανέκδοτο; ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ...)

Μόνο εκείνος θεωρεί ο - κατά την Λούλα Καρατζά - Τουίτυ ότι μπορεί να ασχολείται -  με τους Πατρινούς.
Ως συντοπίτης τους.

ΡΕ ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΥ ΛΕΩ!  

ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ!

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΒΑΣΟΣ????

Στο 1,19 της ταινίας .... Ο Βάσος, ο Βάσος???? ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΣΤΟΝ "ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ" όταν του είπαν ότι η κόρη του τα έχει με τον Βάσo.

Που έλεγε "Ο Βάσος, ο Βάσος ....

"Τι είπε ο Βάσος ...."???

https://www.datemule.com/watch/47f_84c87e14c03ea5

Ε σε λίγο θα το λέμε εν χoρώ και στο Χαλάνδρι.

Ο ΒΑΣ(-ι-)ΟΣ, Ο ΒΑΣ(-ι-)ΟΣ .....
Τι είπε ο Βασ (-ι-) ος????

Όταν θα σας πούμε τι διαβάσαμε στον φάκελο της ΕΔΕ.

Εκεί που ο Βάσιος ήταν καταγγέλων, εξεταζόμενος από την Κούκα στην ΕΔΕ  και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κουράση που παρέπεμψε την υπάλληλο που επιλέχτηκε να κάνει με το ζόρι ..... τον αυτοφοράκια αλλά βέβαια ΑΘΩΩΘΗΚΕ.

Και τώρα σου λέει θα δικαστεί ο Ακατανόμαστος που λέει ότι αυτή ήταν ΕΔΕ ΣΥΓΚΑΛΗΨΗΣ και έχει τελέσει "ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ".

Τους δυσφήμισε διότι είπαμε ότι είναι ΕΔΕ ΣΥΓΚΑΛΗΨΗΣ!
Ενώ ήταν μια ΕΔΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ της αλήθειας.

Ο Βάσος, ο Βάσος;;;;

Ε ρε γέλια που θα κάνουμε.

ΥΓ: Που είσαι παιδί τρία πιλάφια στο τέσσερα. Γρήγορα το πιλάφι. Αεικίνητο σε θέλω.

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΙΣ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ


Ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ Ρ΅ΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ.

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΓΕΙΤΟΝΕΣ!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ! 
ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ!

ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΆΞΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΓΙΑΤΙ .... ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΜΕ 5 Εκ. ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΌ ΟΤΑΝ Η ΝΕΑ ΙΩΝΊΑ ΚΑΝΕΙ YΠOΓΕΙΟ ΓΚΑΡΑΖ ΤΡΙΩΝ ΟΡΟΦΩΝ ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.

ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΦΟΥΜΟ ΞΕΓΥΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΡΑΞΙΜΟ ΧΑΛΑΝΤΡΕΪΚΟ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ.

ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ.
ΞΗΓΗΜΕΝΑ ΠΡΑΜΑΤΑ .

ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ!

ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΕΟΥ Ο ΤΡΑΧΗΛΟΣ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΡΗΞΙΜΟ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ!

ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΜΙΑ .... ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΊΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.
(Σαν αντίγραφα του φακέλου της ΕΔΕ ένα πράμα).

Να τι έγραψαν οι συνάδελφοι στον ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ:


Επιτέλους Αποκτούμε Δικό μας ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ!


Στις 3 Αυγούστου 2018 δημοπρατείται το έργο ανέγερσης του Δημοτικού Μεγάρου Αγίας Παρασκευής προϋπολογισμού 21.080.000€ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.
Επί τρία χρόνια, οι πρώην δήμαρχοι, ο εκπρόσωπος της παράταξης που εκπροσωπεί στο δήμο μας το Κ.Κ.Ε και ορισμένοι «ανεξάρτητοι» σύμβουλοι, λοιδορούσαν το δήμαρχο, τη δημοτική αρχή και την κ. Δούρου, λέγοντας ότι η κατασκευή του Δημαρχείου ήταν «Λόγια του αέρα»… «Μαϊμουδιές της Δούρου» για να βοηθήσει την επανεκλογή του Σταθόπουλου… και «παραμύθια της Χαλιμάς» για ευκολόπιστους ψηφοφόρους.
Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, κ. Κουμουτσάκος και Σγουρός, όχι μόνον ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ την κατασκευή Δημαρχείου στην Αγία Παρασκευή, αλλά σε κάθε ευκαιρία πρόβαλαν ισχυρές αντιστάσεις για τη Μη πραγματοποίηση του, με αιτιολογία ότι υπήρχαν «άλλα» θέματα που είχαν προτεραιότητα σε άλλους Δήμους!
Οι «χρισμένοι» κομματικοί τέως δήμαρχοι, σε μια απέλπιδα προσπάθεια επιστροφής τους στην πολυπόθητη «καρέκλα», ασκούσαν κι ασκούν μια στείρα αντιπολιτευτική γραμμή του «Όχι σε όλα», βάζοντας το προσωπικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της πόλης, μια τακτική που χαρακτήριζε το μοντέλο διοίκησης τους , ένα μοντέλο που οι πολίτες καταδίκασαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.
Έτσι λοιπόν σήμερα φθάσαμε στη διάψευση της κάθε λογής «Κασσάνδρας» κι
ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αποκτά επιτέλους το δικό του Δημαρχείο καθώς μετά την Δημοπράτηση υπολογίζεται ότι η έναρξη των εργασιών θ’ αρχίσει τους πρώτους μήνες του 2019.
Το οικόπεδο των 3.691 τμ στο οποίο θα ανεγερθεί το Δημαρχείο έχει πρόσοψη επί της οδού Αγίου Ιωάννου 7-9 και προορίζεται αποκλειστικά γι αυτό το σκοπό, όπως προκύπτει από την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της Αγίας Παρασκευής σύμφωνα με το ΦΕΚ 27Δ/19.2.1970.
Για το σχεδιασμό του Δημαρχείου πραγματοποιήθηκε Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε το 2003. Στη συνέχεια εκπονήθηκαν όλες οι μελέτες εφαρμογής που ολοκληρώθηκαν σε τρία στάδια και έτυχαν όλων των απαραίτητων εγκρίσεων από τα εκάστοτε Δημοτικά Συμβούλια και της τελικής θεώρησης της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά δεν είχε προχωρήσει η κατασκευή λόγω έλλειψης «ίδιων πόρων» και ενδιαφέροντος από τους κατά καιρούς κομματικούς «αρμόδιους» που είχαν άλλους δήμους για «προτεραιότητα» τους…
Τελικά το έργο εντάχθηκε στις 22/11/2016 στα προς εκτέλεση έργα της Περιφέρειας Αττικής και ακολούθησαν οι διαδικασίες επικαιροποίησης των μελετών, υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης και προσυμβατικού ελέγχου.

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος δήλωσε για το γεγονός: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση γιατί με ουσιαστική και συστηματική δουλειά και προετοιμασία ετών από το Δήμο και την Τεχνική Υπηρεσία, σε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής μπαίνει στη φάση κατασκευής ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την Αγία Παρασκευή.
Τα οφέλη για την πόλη μας από το έργο είναι πολλαπλά, καθώς αφενός θα την προάγει πολιτιστικά και οικονομικά και αφετέρου με την ενοποίηση των διάσπαρτων σήμερα σε διάφορα ενοικιαζόμενα κτίρια Δημοτικών υπηρεσιών σε ένα κτίριο κατάλληλο και με σύγχρονες προδιαγραφές, θα βελτιώσει την εξυπηρέτηση των πολιτών και θα εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους για το Δήμο.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους τους διατελέσαντες Δημάρχους, την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου καθώς και τους αιρετούς και εργαζόμενους του Δήμου που διαχρονικά συνέβαλαν στο να φτάσουμε στην υλοποίηση αυτού του έργου».

Μεγάλη επιτυχία είχε η Συναυλία Αλληλεγγύης στο ΧαλάνδριΣε συγκινησιακα φορτισμένη ατμόσφαιρα και μέσα στο πανέμορφο και δροσερό περιβάλλον του Θεάτρου της Ρεματιάς πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουνίου η Συναυλία Αλληλεγγύης, που οργάνωσε ο δήμος Χαλανδρίου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης. Το θέατρο γέμισε από μέλη των 45 συλλόγων του Χαλανδρίου που δήλωσαν την υποστήριξή τους στην εκδήλωση αυτή, αλλά και από πολίτες, οι οποίοι θέλησαν να συνδράμουν την προσπάθεια του δήμου για αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανάγκης συμπολιτών μας.

Παρών ήταν και ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο οποίος, κάνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό, αναφέρθηκε στην άμεση και πλούσια συνδρομή των κατοίκων του δήμου στις εκκλήσεις του για υποστήριξη ευάλωτων ομάδων όπως άνεργοι, ανασφάλιστοι, πρόσφυγες κ.λ. Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λίτσα Γαλάνη, οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας και Περιβάλλοντος Δημήτρης Χριστουλάκης, καθώς και η δημοτική σύμβουλος Κωνσταντίνα Μπούμπα. Τον συντονισμό για την όλη διοργάνωση είχε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Ευγενία Κατούφα.

Ο δήμος Χαλανδρίου εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους πολίτες για τις προσφορές τους, αλλά και τους καλλιτέχνες για την ευγενική τους συμμετοχή: Γιούλα Αθανασίου, Παντελή Αμπαζή, Χριστίνα Μαρία Βάλντερ, Αγάθη Βάρελη, Άννα Βυτινάρου, Νικόλα Γρηγοριάδη, Άννα Δαμιανίδη, Γιάννη Θωμόπουλο, Τάσο Καρακατσάνη, Νατάσα Κιμπιζή, Αφροδίτη Μάνου, Έλενα Μιχαήλ, Φωτεινή Νικολαΐδου, Χρήστο Σέλα και ALEJANDRO DIAZ. Τους καλλιτέχνες συνόδεψε η Ορχήστρα της Φιλαρμονικής του δήμου, ενώ πολυπληθής ομάδα του Εθνομουσικολογικού Ιδρύματος Ζήση χόρεψε λαϊκούς χορούς.

Οι σύλλογοι που υποστήριξαν την Συναυλία Αλληλεγγύης είναι:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ / ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ / ΕΛΛΗΝΟΑΡΑΒΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΣΤΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» / ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ / ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΛΥΑ» / ΕΝΩΣΗ ΑΡΚΑΔΩΝ / ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ / ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ / ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ «Ο ΑΚΡΙΤΑΣ»/ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ / ΕΠΑΨΥ / ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΟΥΣΑΣ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» / ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΠΑΤΗΜΑ Ι / ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΗΜΑ ΙΙ / ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΓΑΡΔΕΝΙΑ» / ΕΘΝΟΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΖΗΣΗ / ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» / ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ / ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ / ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ / ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ / ΛΥΚΕΙΟN ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ / ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ / ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ» / ΠΕΓΚΑΠ – Ν. Υ. / ΠΕΤΑΓΜΑ / ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΩ / ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ / ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» / ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ / ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ» / ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΙΑΣ - ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ / ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ / ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ / ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ / ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ / ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΥΟΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ / ΧΑΛΙΝΔΡΑ / INNER WHEEL ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ –ΣΥΣΣΙΤΙΟ)

Η ΔΙΑΡΚΗΣ «ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ» ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ

Του Γεωργίου Παπασίμου
Δικηγόρου
Όσους επικοινωνιακούς πανηγυρισμούς και «πιρουέτες» και αν επιχειρήσει να εμφανίσει το σημερινό σύστημα εξουσίας εν σχέσει με την τελευταία συμφωνία του Eurogroup της 21ης Ιουνίου για το Ελληνικό χρέος, δεν μπορεί να αλλοιώσει την «πικρή πραγματικότητα», αφού αυτή αποτελεί την οριστική πράξη της μετατροπής της Ελλάδος σε αέναη «αποικία χρέους». Κατάσταση, που ξεκίνησε το 2010 με την ένταξή της στα μνημόνια, δομήθηκε κατά την εννιάχρονη μνημονιακή κηδεμονία (τρία Μνημόνια), που εξαθλίωσαν την Ελληνική κοινωνία, διέλυσαν την όποια στρεβλή οικονομική βάση αυτής και άνοιξαν τους «ασκούς του Αιόλου» για τα μείζονα εθνικά θέματά μας.

Με την τελευταία συμφωνία ρύθμισης του χρέους, όχι μόνο δεν υπήρξε ουσιαστική ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις των Ευρωπαίων για αυτό καθ’ όλη την προηγούμενη περίοδο, αλλά απαλείφθηκε και η Γαλλική πρόταση της ρήτρας ανάπτυξης, που είχε συμπεριληφθεί στις αποφάσεις του προηγούμενου Eurogroup (τρίτη αξιολόγηση), σύνδεσης, δηλαδή, της πληρωμής του χρέους, με βάση τον ρυθμό ανάπτυξης της Χώρας. Επισημαίνεται ότι αυτή η πρόταση, το «γαλλικό κλειδί», όπως είχε αποκληθεί, είχε πανηγυριστεί εντόνως από το ιθαγενές πολιτικό προσωπικό εξουσίας ως μεγάλη κατάκτηση, οφειλόμενη στην «διαπραγματευτική δεινότητα» της κυβέρνησης!!!

Το μέτρο της επιμήκυνσης εξόφλησης των χρεών προς τους Ευρωπαίους για δέκα έτη, πέραν της πρόσκαιρης δημοσιονομικής ανάσας, που επιτρέπει την άσκηση μικροκομματικών «παιχνιδιών», είναι βέβαιο ότι, επί της ουσίας, θα αυξήσει και άλλο το δημόσιο χρέος και θα επιβαρύνει την οικονομία με την διόγκωση των τόκων. Η πορεία του δημοσίου χρέους τα τελευταία έτη δεν αφήνει κανένα περιθώριο περί του αντιθέτου. Από 300 δις το 2009, έχει αγγίξει τα 330 δις το 2018, η, δε, αναλογία του επί του Α.Ε.Π. λόγω της βίαιης πτώσης του τελευταίου από 123% τον χρόνο της εισόδου της Ελλάδας στα Μνημόνια, έχει εκτιναχθεί στο 185% σήμερα, μετά από εννέα έτη, κατά τη λήξη του τρίτου Μνημονίου.

Η ψήφιση και η αποδοχή από την Χώρα πρωτογενών υπερπλεονασμάτων για το επίπεδο της σημερινής οικονομικής ανάπτυξης στο 3,5% την προσεχή πενταετία και 2,5% έως το 2060, οδηγούν στην πλήρη αφαίμαξη της ρευστότητας και, ως εκ τούτου, στην πλήρη αδυναμία του Δημοσίου, αν όχι αυτό να προχωρήσει σε εκτέλεση μεγάλων έργων, τουλάχιστον να επιμεληθεί της συντήρησης των υποδομών της Χώρας, που, ήδη, παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα. Αυτό αφαιρεί κάθε ίχνος θετικής επίπτωσης του «παγώματος» της πληρωμής του δανείου των 110 δις στους Ευρωπαίους για τα επόμενα δέκα έτη, αφού, πέραν των άλλων, όπως είναι γνωστό, το δημόσιο χρέος διακατέχεται κυρίως από αλλοδαπούς πιστωτές, με συνέπεια τα πρωτογενή πλεονάσματα να μετατρέπονται σε μεταφορά πόρων στο εξωτερικό, χωρίς καμία ουσιαστική θετική επίδραση στην εγχώρια οικονομία.

Παράλληλα, η διατήρηση του καταστροφικού ΕΝ.Φ.Ι.Α. επικυρώνει δραματικά το «πάγωμα» της οικοδομικής δραστηριότητας, η οποία σε συνδυασμό με την τρομακτική φορολογική επιβάρυνση των μεσαίων στρωμάτων και σε οτιδήποτε κινείται ακόμα παραγωγικά στην Ελλάδα, «σκοτώνει» τα «εργαλεία» μιας αναπτυξιακής αντιστροφής της σημερινής κατάστασης και της εξόδου της Ελλάδος από την κρίση. Και αυτό γιατί εάν η Χώρα εξασφάλιζε έναν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης τουλάχιστον 4%, θα μπορούσε, αφενός, αυτοδύναμα να εξυπηρετήσει το χρέος και, αφετέρου, να βελτιώσει τους όρους των συνθηκών ανθρωπιστικής κρίσης σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας.

Η μόνιμη επιχειρηματολογία των δανειστών, αλλά κυρίως των Ελληνικών μνημονιακών κυβερνήσεων κατά την λήψη αυτών των ανελέητων καταστρεπτικών για την Χώρα μέτρων, ήταν ότι αυτά λαμβάνονταν με στόχο την τελική σοβαρή ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, κάτι, που στη συνέχεια, θα είχε ευεργετικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας. Πάνω σε αυτό, στήθηκε το επικοινωνιακό αφήγημα περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, δραστικής ελάφρυνσης του χρέους και ανάκτησης των πρωτοβουλιών σε εθνικό επίπεδο, που βιώσαμε σε μεγάλες δόσεις το προηγούμενο διάστημα.

Όπως, όμως, όλες οι προηγούμενες ανέξοδες επικοινωνιακές «πιρουέτες» περί «success story», και αυτή η τελευταία «έπεσε στο κενό», αφού η συμφωνία αυτή αποτελεί, ουσιαστικά, ένα «οιονεί Υπερμνημόνιο», με το οποίο οι δανειστές «τσιμεντάρουν» τα τρία προηγούμενα και επιβάλλουν υπέρμετρη εποπτεία στο διηνεκές, χωρίς, μάλιστα, να υποχρεώνονται και σε χρηματοδότηση της Χώρας, η οποία θα πρέπει, με «λαβωμένη» την οικονομία της, να βγει στις αγορές για να δανειστεί, με προβλεπόμενο υψηλό επιτόκιο λόγω και της επιδείνωσης του διεθνούς οικονομικού τμήματος, κάτι, που θα αυξήσει περαιτέρω το δημόσιο χρέος.

3 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ