P

P

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK


Επειδή χθες βράδυ χρειάστηκε να αποχωρήσω εκτάκτως από το ΔΣ του ΔΗΜΟΥ, θέλω να κάνω γνωστό ότι συμφωνώ απολύτως με την πρωτοβουλία του Δημάρχου για την υπογραφή εντολής πληρωμής των συμβασιούχων καθαριότητας των οποίων οι συμβάσεις με απόφαση όλων μας παρατάθηκαν. Μόνο μελανό σημείο η μη ανανέωση, από τον Δήμαρχο , των συμβάσεων 7 εργαζομένων , κόντρα στην βούληση ολόκληρης της αντιπολίτευσης και σημαντικού αριθμού συναδέλφων της πλειοψηφίας.
Ελπίζουμε η κυβέρνηση να εγκρίνει και τις αντίστοιχες οργανικές θέσεις που ζητήσαμε.

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ!Η είδηση που ακολουθεί δεν θα σχολιαστεί από την ΠΛΑΤΕΙΑ.

Η είδηση που ακολουθεί δεν θα σχολιαστεί από την παράταξη ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ. Είναι περιττό.
ΟΛΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΞΕΡΕΙ παρά την μικροψυχία και την μικροπρέπεια όσων δεν είναι αρκετά γενναίοι ή απλά είναι αθεράπευτα ιδιοτελείς.

Για την είδηση που ακολουθεί δεν θα θυμηθούμε το παρελθόν, τις παλινωδίες, τις αρνήσεις, τις καταγγελίες, τις τηλεοπτικές  βρεγμένες σανίδες παρατάξεων και προσώπων.

Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ .....
  • Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ......
  • ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ  ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ "Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ" ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΤΖΙΜΗ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, τους συναδέλφους μιας άλλης ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ και όχι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ .....
  • Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 1997 ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ, ΕΦΤΑΣΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΤΕΥΧΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ   ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΤΟ 2008 ....
ΑΥΤΗ Η ΜΕΛΕΤΗ, ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΑΣ, βγαίνει από τα ντουλάπια, επικαιροποιείται στα σημεία που το επιβάλλουν οι αλλαγές της νομοθεσίας  τότε που έγινε, αλλά και μια μικρή "ιδεολογικού" τύπου αλλαγή από την σημερινή διοίκηση, συμπληρώνεται με τεύχη δημοπράτησης.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΘΗΚΕ ΕΧΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ με μόνη αρνητική ψήφο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για λόγους που δεν εξηγήθηκαν από την Λούλα.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (!) - ΚΟΥΡΑΣΑΙΟΙ - ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΑΟΙ (!!) - ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (!!!) και ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ, ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ έφτιαξαν την μεγάλη - συντριπτική πλειοψηφία εκπροσώπων της πόλης που θέλει το δημαρχείο.

Ευσταθίου, Μάζη και Τζούρας δεν ψήφισαν, μάλλον από κεκτημένη αντιπολιτευτική ταχύτητα.

Ο κωδικός στον προϋπολογισμό του δήμου είναι έτοιμος.

"ΔΕΝ ΕΧΩ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΌ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΞΑΙΡΕΣΗ" είπε ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ.

Τέλος Αυγούστου θα παρουσιαστεί η επικαιροποιημένη μελέτη στο δημοτικό συμβούλιο αφού οι μελετητές - που έχουν κερδίσει τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και έχουν τα πνευματικά δικαιώματα της μελέτης - εργάζονται ήδη.

ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ "ΩΡΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ" είναι ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Συμεών - ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΩΝ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΓΚΑΡΑΖ!!!!!

Δέσμευση που θα υλοποιηθεί ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΕΤΟΥΣ, με την ολοκλήρωση των τευχών δημοπράτησης, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΕΣΑ στην δημοπρασία και την ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ.

Αν όλα αυτά είναι αλήθεια - ίσως - μέσα στον επόμενο χρόνο αξιωθούμε να δούμε να σκάβεται το ΟΤ 30 για να θεμελιωθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΊΟ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ ΡΟΥΣΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΜε μεγάλη πλειοψηφία - όλων πλην της παράταξης Κουράση - ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο η έγκριση του "ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ" Ρούσσου για την πληρωμή των συμβασιούχων της καθαριότητας τον μήνα Ιούνιο.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΙ  - ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ήταν μόνος του παρών, Ανδριανάκης, Πανταζής έλειπαν) - ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΝΤΑΒΙΑΣ ψήφισαν υπέρ του ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ.
Ο Γιώργος Θωμάς αποχώρησε από την συνεδρίαση.

Η παράταξη Κουράση τήρησε την  "κομματκή πειθαρχία" στα κελεύσματα της ΠΕΙΡΑΙΩΣ με δηλώσεις του επικεφαλής και του Μ. Κόσυβα ότι "δεν ψηφίζουν αλλά αν χρειαστεί θα στηρίξουν τον δήμαρχο αν εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη".

«Πόρτα» Πελετίδη σε ΚΕΔΕ, ΣΚΑΪ και «όλοι μαζί μπορούμε» - «Η εξαθλίωση δεν είναι κοινωνικό event»


Ένα ηχηρό «όχι» ήταν η απάντηση του δημάρχου Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, στην πρόταση της ΚΕΔΕ για υλοποίηση δράσης με τίτλο «όλη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ» σε συνεργασία με τον φορέα «όλοι μαζί μπορούμε» και τη στήριξη του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την πρόταση η δράση θα διοργανωθεί σε 52 Δήμους και θα περιλαμβάνει τοπικούς αγώνες δρόμου, όπου οι συμμετέχοντες θα προσφέρουν τρόφιμα στα κατά τόπους κοινωνικά παντοπωλεία.

Εξηγώντας την αρνητική του στάση, ο Δήμαρχος Πάτρας επισημαίνει ότι ο Δήμος κάνει ό,τι μπορεί για την ανακούφιση των φτωχών της πόλης και αναπτύσσει πρωτοβουλίες «που στηρίζονται από εκατοντάδες συμπολίτες μας, από επαγγελματίες και βιοτέχνες της πόλης μας, χωρίς να απαιτούν τη διαφήμισή τους ως χορηγοί». «Η φτώχεια και η εξαθλίωση για μας δεν είναι ένα κοινωνικό event», ξεκαθαρίζει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δημάρχου Πάτρας:

«Με πρόσφατη επιστολή του ο κ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., ενημέρωσε το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., να υλοποιήσει δράση με τίτλο “Όλη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ”, σε συνεργασία με τον φορέα “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ” και με την υποστήριξη του ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με όσα σχεδιάζουν θα διοργανωθούν σε 52 Δήμους τοπικοί αγώνες δρόμου, όπου οι συμμετέχοντες δρομείς θα προσφέρουν τρόφιμα στα αντίστοιχα Κοινωνικά Παντοπωλεία.

Με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία θα θέλαμε να θίξουμε ορισμένα ζητήματα που αφορούν την αλληλεγγύη των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων προς όλους εκείνους που βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, τη φτώχεια, την πείνα, την ανεργία.

Είναι γνωστή στον πατραϊκό λαό και δοσμένη η ευαισθησία και η στήριξη του Δήμου μας στις λαϊκές οικογένειες που βιώνουν καθημερινά, τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των αστικών κυβερνήσεων, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Έχουμε αναπτύξει μια σειρά δραστηριότητες, όπως την απαλλαγή ή τη μείωση στα δημοτικά τέλη και στην ύδρευση, τα Λαϊκά Φροντιστήρια, τις θερινές κατασκηνώσεις κ.ά. Ο Κοινωνικός Οργανισμός λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Σε όλες τις δομές του Δήμου μας, μόνιμο μέλημα μας είναι να μπορούν οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες της πόλης μας να βρίσκουν αποκούμπι χωρίς να χάνουν την αξιοπρέπειά τους. Γι’ αυτό δεν έχουμε δώσει δημοσιότητα και ούτε σκοπεύουμε να το κάνουμε στο μέλλον, σε πρωτοβουλίες που στόχο έχουν τη συλλογή τροφίμων, ώστε να καλύπτουμε τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν σε οικογένειες της πόλης μας. Πρωτοβουλίες που στηρίζονται από εκατοντάδες συμπολίτες μας, από επαγγελματίες και βιοτέχνες της πόλης μας, χωρίς να απαιτούν τη διαφήμισή τους ως χορηγοί. Η φτώχεια και η εξαθλίωση για μας δεν είναι ένα κοινωνικό event…

Αυτές οι εκφράσεις της αλληλεγγύης του λαού μας, καμία σχέση δεν έχουν με εκδηλώσεις – πυροτεχνήματα που διοργανώνονται για τις κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών που συμμετέχουν. Το ότι οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την ΚΕΔΕ, που δεν έχει ψελλίσει ούτε λέξη τόσο καιρό, για την πολιτική που γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση, που στηρίζουν τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων και της ΕΕ, θυμίζουν σε όλους μας πως »…αυτοί που πήραν το φαΐ απ’ το τραπέζι κηρύσσουν τη λιτότητα…», όπως γράφει ο Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Με τον προκλητικό τίτλο »Όλη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ», δείχνουν ακριβώς ποιά είναι τα όρια τους. Ένα πιάτο φαΐ στους πεινασμένους σήμερα και από αύριο πίσω στην ανεργία και την πείνα.

Ως Δήμος Πατρέων θα συνεχίσουμε στη ρότα που έχουμε χαράξει, στο πλευρό των λαϊκών στρωμάτων, χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις όποιες ανάσες μπορούμε, μέσα στο σημερινό ασφυκτικό πλαίσιο και παράλληλα να διεκδικούμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού μας. Nα διεκδικούμε Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα.»