Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου στο αντιπλημμυρικό έργο ΜελισσίωνΟ Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος, επισκέφτηκε επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες το γεφυράκι Μελισσίων της οδού Πεντέλης στη Νέα Λέσβο, στα σύνορα των Δήμων Αμαρουσίου και Πεντέλης-Μελισσίων, όπου εκτελούνται εδώ και μήνες αντιπλημμυρικά έργα προκειμένου να δοθεί λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα με την συσσώρευση όμβριων υδάτων μετά από βροχόπτωση.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η αντιπλημμυρική θωράκιση στο συγκεκριμένο σημείο δόθηκε παράταση μέχρι το τέλος του έτους 2014 στο υπό κατασκευή έργο που βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης, έτσι ώστε να μπουν φρεάτια υδροσυλλογής και διατομές και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα συσσώρευσης υδάτων στο γεφυράκι που προκαλεί έντονα προβλήματα στους διερχόμενους οδηγούς και πεζούς.

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται στην περιοχή ανήκουν στο έργο

«Δίκτυο Ομβρίων και Συλλεκτήρων στον ΟΤΑ Μελισσίων» που βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσης (98%), με συνολικό προϋπολογισμό 5.257.000,00 ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή αγωγών εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ομβρίων καθώς και των συλλεκτήρων αποδεκτών, των παραπάνω αγωγών, σε διάφορες περιοχές των Μελισσίων και του Αμαρουσίου για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Το συνολικό μήκος των αγωγών ομβρίων είναι 6.100 μέτρα και τελικοί αποδέκτες είναι το ρέμα Αμαρουσίου καθώς και το ρέμα Μελισσίων-Πολυδρόσου.

Η αντιπλημμυρική θωράκιση των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα αποτελεί προτεραιότητα για την νέα περιφερειακή διοίκηση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας
Συνάντηση με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας είχε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Η Περιφερειάρχης και ο πρέσβης Zou Xiaoli, συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας και επικοινωνίας.

«Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση, η οποία μπορεί να σηματοδοτήσει την αφετηρία για μια γόνιμη, πολύπλευρη και αμοιβαία επωφελή συνεργασία», δήλωσε η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, μετά από τη συνάντηση.

Προγράμματα «Άθληση για όλους» από τους δήμους- Η διαδικασία και οι προθεσμίες


Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου έχουν τη δυνατότητα οι ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού καθώς και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών να υποβάλουν τα αιτήματά τους για τη υλοποίηση Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ), σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Αθλητισμού.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο του σχεδιασμού-αξιολόγησης και έγκρισης των ΠΑγΟ περιόδου 2014-15 και λαμβάνοντας υπόψη αιτήματα φορέων που λόγω των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών δεν κατέθεσαν δικαιολογητικά για την ένταξή τους στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους, η Διεύθυνση Άθλησης για Όλους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ανοίγει την διαδικασία υποβολής αιτημάτων και σχετικών δικαιολογητικών για την περίοδο 2014-15 για ένα μικρό εύλογο χρονικό διάστημα».

Τα αίτημα θα πρέπει να συνοδεύονται από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Α) Δικαιολογητικά πιστοποίησης Φορέα για την υλοποίηση Π.Α.γ.Ο.

1) Πράξη ίδρυσης του Νομικού Προσώπου και έγγραφα νομικής υπόστασης αυτού.

2) Κανονισμός – Καταστατικό διοίκησης και λειτουργίας του Νομικού Προσώπου.

3) Κατάσταση νόμιμων εκπροσώπων.

4) Έγγραφο περί ορισμού υπευθύνου επικοινωνίας για θέματα σχεδιασμού και γνωστοποίησης στοιχείων επικοινωνίας αυτού (τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση).

Β) Δικαιολογητικά για έγκριση πρόσληψης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής

α) Απόφαση οικείου συμβουλίου που θα αφορά αιτήματα πρόσληψης, με την οποία θα περιγράφεται λεπτομερώς ο λόγος για τον οποίο απαιτείται η πρόσληψη τέτοιου είδους προσωπικού, κατά βαθμίδα εκπαίδευσης και ειδικότητα.

β) Βεβαίωση της οικονομικής υπηρεσίας των παραπάνω φορέων ότι έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό τους οι σχετικές πιστώσεις για το τρέχον έτος, καθώς και ότι θα εγγραφούν οι ανάλογες πιστώσεις και στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, σε περίπτωση που η σύμβαση λήξει μετά την 31-12-2014. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.14 του άρθρου 12 του ν.4071/2012 και του άρθρου 29 του νόμου Ν.4151/2013 θα πρέπει να βεβαιώνεται ρητά ότι το σύνολο της δαπάνης θα καλύπτεται από έσοδα από την καταβολή αντιτίμου υπό την μορφή διδάκτρων από τους ωφελούμενους ή από την είσπραξη δωρεών και χορηγιών ή μέσω της ΓΓΑ έως το ποσό του αντίστοιχου προβλεπόμενου ΚΑΕ.

γ) Προγραμματισμό Προσλήψεων Έκτατου Προσωπικού Π.Φ.Α. Η ορθή και επιμελής συμπλήρωση του πίνακα κρίνεται επιβεβλημένη, αφού από αυτόν προκύπτουν οι ανάγκες σε προσωπικό για τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους.

δ) Σχέδιο υλοποίησης Π.Α.γ.Ο. περιόδου 2014-2015, όπου αποτυπώνεται ο συνολικός προγραμματισμός υλοποίησης των προγραμμάτων.

Γ) Έντυπα υποβολής Προτάσεων για υλοποίηση ΠΑγΟ

Οι φόρμες συμπλήρωσης των πινάκων καθώς και τα έντυπα υποβολής προτάσεων για προγράμματα και εκδηλώσεις ΑγΟ βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΓΓΑhttp://www.aftodioikisi.gr

Η ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑΣ ΤΟΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ: 44000 ευρώ από πρόστιμα για παράνομα τραπεζοκαθίσματα χαρίστηκαν δια τας εκλογάς.

Καιρό έχουμε να βρίσουμε, μου επισήμανε ο ιδιοκτήτης της Πλατείας. 
"Μου έλειψε το βρίσιμo",, μου είπε. 
Μην βιάζεσαι ρε αφεντικό. Βρίζουμε όταν πρέπει.


ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑ!


Στις 30 Ιουνίου (αμέσως μετά την ήττα Κουράση στις εκλογές) συνεδρίασε άρον - άρον αναγνώστη μου  η Επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών του δήμου μας, για να επιλύσει .... "φορολογικές διαφορές" - λέει - με πολίτες.

Αυτό στα Χαλανδραίικα σημαίνει να βολέψει τους ημέτερους επιχειρηματίες της μπαρούπολης στην οποία βεβαίως - βεβαίως θα μπει τάξις (στην άλλη μας ζωή όμως, αυτή τελειώνει σιγά σιγά) και στους οποίους είχαν βεβαιωθεί πρόστιμα για υπέρβαση των αδειών τους σε αριθμό τραπεζοκαθισμάτων. (είχαν καταπατήσει δηλαδή δημόσιο χώρο παράνομα, για να το πω στην γλώσσα της "ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ").

Οι εκλογές είχαν γίνει βλέπεις και είχαν αναληφθεί δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που έπρεπε να βγουν μεταξύ διαπλοκής και δημοτικών αρχών.

ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΛΟΙΠΟΝ 44.000 ευρώ σε 14 μπαροκαφετεριοταβέρνες  έτσι με μια μονοκοντυλιά.

Σου λέει - λεφτά έχει ο δήμος, σβήστε τα πρόστιμα να βάζουν οι άνθρωποι με την ησυχία τους τραπέζια όσα θένε να έχουνε να πορεύονται.

Έτσι, επειδή στήριξαν τον Αεικίνητο και τους συμμάχους στας εκλογάς, τα πρόστιμα που τους είχαν επιβληθεί και ήταν του ύψους των 88000 ευρώ μειώθηκαν κατά 50%!!!

Άλλος ωφελήθηκε 5 χιλιάρικα, άλλος 8 χιλιάρικα ο άλλος ένα χιλιάρικο (θα περιμένουμε την ΔΙΑΥΓΕΙΑ για να ανεβάσουμε την απόφαση για να μην λένε αι ανταγωνισταί μας εις τον τύπο ότι έχουμε προνομιακή ενημέρωση από τον δήμο, οπότε μόνο ότι σκάει σε δημοτικό συμβούλιο βρωντάμε και από εδώ), νέοι λοιπόν ωφελούμενοι του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟΥ (τσαντίζεται πολύ ο Κουράσης που το λέμε έτσι, θα έχω ξύδι στην κωλότσεπη την άλλη φορά).

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια προχτές αναγνώστη μας, όταν η νέα διοίκηση έφερε στο δημοτικό συμβούλιο προς επικύρωση το - από 30 Ιουνίου - πρακτικό της επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Μαζί με ρύθμιση των χρεών για τέλη χρήσης των νόμιμων τραπεζοκαθισμάτων σε 3 δόσεις.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΤΡΙΧΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ!

Διότι μαζί με την διαγραφή χρεών μας έσκασαν μέσα στα μούτρα και οι άδειες για να δούμε πόσα τραπεζάκια προβλέπονται που για τις περισσότερες έχει υπογράψει τα τοπογραφικά και τις κατόψεις ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ του δήμου, ως ιδιώτης βεβαίως μηχανικός.
(ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΗΘΙΚΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΙΚΑ ΓΑΤΖΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ).

Κουράσης (όλοι), Ανδρέοπουλος (όλοι), Ανδρεανάκης (ο Γ.Λαδόπουλος έλειπε, οπότε τον εκπροσωπούσε)  ψήφισαν υπέρ (όλως τυχαίως δηλαδή, εντελώς συμπτωματικά όχι ότι έχουν τίποτα διαπλοκές με τα μαγαζιά, όοοχι, μην σου μπαίνουν τέτοιες ιδέες, απλά είναι υπέρ της κοινωνικής πολιτικής οι άνθρωποι).

Τώρα να πάμε στην άλλη πλευρά :  οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας πρέπει να έχουν αρχίσει  να βλέπουν στον ύπνο τους τον Λένιν μαζί με τον Άρη και τον Μάρκο Μπότσαρη να τους κυνηγάνε να τους .... άντε μην  το γράψω, με αυτά που είναι υποχρεωμένοι να ψηφίζουν αφού ως πλειοψηφία .... υποχρεούνται να κλείσουν τα ανοικτά μέτωπα Κουράση για να καλύψουν τις υπηρεσίες και επιπλέον πρέπει να είναι και .... ευγενικοί μαζί του, αφού χρόνια νόμιζαν πως βάζει τάξη, τον πίστευαν.
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΑΜΗΜΕΝΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΟΥ!

Λυπήθηκε η ψυχή μου τον Γερολυμάτο αναγνώστη μου, όταν του έδειχναν τις άδειες με τις υπογραφές του "στελέχους" της υπηρεσίας του, "την οποία δεν μπορεί να υποχρεώσει να υπογράψει βεβαιώσεις για την έκδοση αδειών στους αθλητικούς χώρους" όπως είχε πει πριν δυο μέρες.
Δεν θα το είχε πιάσει φαίνεται γιατί κόντευε να λιποθυμήσει.
Υπογλώσσια χρειαζόταν ....

ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ, ας βρουν πώς θα ακροβατήσουν τώρα.
Να μάθουμε και τις νέες φιγούρες, τις παλιές τις ξέρουμε χρόνια τώρα.
ΕΒΡΙΖΑΝ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΟΚ.

Πάντως έτσι για πλάκα- σκέψου να είχε γίνει καμιά στραβή και να ήταν αλλιώς τα πράγματα, να ήταν πλειοψηφία κανένας Θωμάς ΄ή καμιά Καρατζά και να έφερνε αυτό το θέμα στο Δ.Σ. τι θα έλεγε μετά η ΣΤΑΣΗ. Όχι σκέψου το ...

Ειδικά αν η στραβή ήταν μεγάλη και έφερνε κανένα τέτοιο ο άλλος, ο ακατανόμαστος από καμιά ΦΛΥΑ, σκέψου πώς θα έκανε και ο Διαφθοροκυνηγός μαζί .....

ΓΑΜΩ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ.

Θα κατάγγελλαν αυτόν, την γυναίκα του και την συγχωρεμένη τη γιαγιά του....
 Μέχρι τρεις γενιές πίσω ....

Για την ιστορία το θέμα δεν ψήφισαν Θωμάς, Βαρδουλάκης, Καρατζά, Αναστασιάδης, Νταβίας.

ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ "ΩΦΕΛΟΎΜΕΝΟΥΣ" ΤΗΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ (κάτι σαν τους τσιγγάνους δηλαδή αλλά στην εντός σχεδίου περιοχή όμως) ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ.


ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ!


ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΟΥΠΣ! ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΩΡΑ!

Δεν μας την βάρεσε να κάνουμε ιστορική αναδρομή.

Απλώς συγκεντρώνουμε ΣΤΟΙΧΕΙΑ για την βαθιά κατανόηση του προβλήματος, της υποκρισίας μερικών ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ που ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ, να παριστάνουν τους "αγανακτισμένους πολίτες", να υποκρύπτουν τις δικές τους προσωπικές πολιτικές ευθύνες αλλά και τις φασίζουσες απόψεις τους, μέσα σε σάκους περί υποτιθέμενων "διαχρονικών πολιτικών  ευθυνών" υποβοηθούμενοι πολλές φορές και από αριστερούς οπορτουνισμούς που δεν αποφεύχθηκαν κατά την διαδικασία ψηφοθηρίας στας εκλογάς (όχι μόνο τας τελευταίας εκλογάς αλλά και παλιότερα).

Μερικών που τώρα θα έπρεπε να κάνουν την αυτοκριτική τους, να το βουλώνουν, να σταματούν επιτέλους να παπαρολογούν και να κατανοούν μόνο την "δική τους αλήθεια" και το προσωπικό τους συμφέρον και να κοιτάξουν πώς θα διευκολύνουν όσους προσπαθήσουν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό (με τα χέρια ή με το μαχαίρι) προς όφελος της πόλης και των επόμενων γενεών.

Διότι αναγνώστη μου εδώ θέλουν να μας κάνουν το μυαλό .... γιαούρτι.
Να κάνουμε λοβοτομή .... για να έχουν αυτοί δίκιο.

ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΠΙΣΉΜΑΝΣΗ: Οι διαχειριστικές - ποινικές - αστικές ευθύνες -  σκόπιμα αναδεύονται και αναμειγνύονται από μερικούς  με τις πολιτικές ευθύνες.
Όμως οι ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΈΣ (αστικές ή ποινικές) ευθύνες έχουν ΦΟΡΕΙΣ, όταν και αν υπάρχουν.
ΦΟΡΕΙΣ.  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ή ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ, που ελέγχονται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τη δικαιοσύνη και που μέχρι να αποδοθούν δεν υπάρχουν.

(Διότι αν τα πιάσει ή τα σκατώσει τώρα στέλεχος της σημερινής διοίκησης ΒΕΒΑΙΩΣ δεν θα φταίει όλη η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, έτσι δεν είναι σύντροφοι;)

Δεν αφορούν ούτε παρατάξεις, ούτε κόμματα, ούτε πολύ περισσότερο ιδεολογίες οι διαχειριστικές ευθύνες.
(Εκτός αν είσαι ΝΑΖΙ και πιστεύεις στην συλλογική ευθύνη, οπότε προτείνεις ενίοτε και την δολοφονία του πολιτικού σου αντιπάλου, όπως ας πούμε ο Κασιδιάρης πιστεύει ότι έπρεπε να είχαν κάνει με τον Ανδρέα - μπλιαχ).

Οι πολιτικές ευθύνες όμως είναι άλλο πράγμα.
Πολύ πιο ΣΟΒΑΡΟ κατά την γνώμη μας και επικίνδυνο. (ΝΑΙ, αυτά τα παλαβά πιστεύουμε εμείς. Είναι ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ, όσο και να μην απασχολεί αυτή η άποψη την πλειοψηφία των πολιτών, όσο και να είναι μειοψηφική.)
Τον κλέφτη, απατεώνα, διασπαθιστή τον πιάνεις, τον βάζεις φυλακή, του παίρνεις πίσω τα κλεμμένα άμα θες αναγνώστη μου.

Αυτόν που όμως το καλύπτει με "πολιτικό μανδύα" τι του κάνεις;
Αυτόν που ψηφίζει την απαλλαγή του;
Το πολιτικό σύστημα που τον εκτρέφει και τον προστατεύει όμως τι το κάνεις; Πώς το νικάς αν δεν φτιάξεις τις κατάλληλες συμμαχίες ή τα τσουβαλιάσεις όλα στο κεφάλι σου για να αυτοϊκανοποιηθείς ότι είσαι ο μόνος συνεπής στον κόσμο (φτου σου μην βασκαθείς)  ή - ακόμα χειρότερα - να επιλέγεις τις συνεργασίες σου με βάση ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ κριτήρια (ιδιωτικά, ιδιοτελή, παρεϊστικά, ψηφοθηρικά κλπ)

Οι μεγάλες πολιτικές ευθύνες καθορίζονται από τις ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ πολιτικές που ακολουθήθηκαν από παρατάξεις και συλλογικότητες και τα μηνύματα που εκπέμφθηκαν και εκπέμπονται προς την κοινωνία και τους πολίτες από τους ταγούς της ("τις πρωτοπορίες" όπως θα έλεγαν οι λενινιστές σύντροφοι και για τις οποίες βγάζουμε φλίκτενες εμείς).

Οι μεγάλες πολιτικές ευθύνες είναι στα μηνύματα που εκπέπονται ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΕΣ της άσκησης κάθε πολιτικής και τους υπερασπιστές της προς την κοινωνία.
Είναι στην διαμόρφωση της "κυρίαρχης αντίληψης".

Είπαμε και θα πούμε αύριο και άλλα για την διοίκηση Παττακού - της οποίας άλλωστε ο υπογράφων ήταν επί 10ετία μέλος και παραμένει περήφανος διότι στήριξε μέσω αυτής πολλά θετικά για την πόλη, έκανε προσωπικά ένα τσουβάλι λάθη και τελικά διαφοπροποιήθηκε όταν νόμιζε ότι έπρεπε να το κάνει, μαζί με άλλους βεβαίως - όπως ήταν  η Καρατζά και το ΚΚΕ επί 3ετία μέσα από τον μεγάλο ΣΥΝ, ο ενιαίος ΣΥΝ συνεχώς επί 12 έτη. (Α, να μην ξεχάσω και ο Νίκος Πανταζής, η μισή παράταξη Ανδρεόπουλου και τα τρία τέταρτα της παράταξης Θωμά).

Ας δούμε όμως τώρα και την αντίστοιχη της περιόδου Ζαφειρόπουλου, βασισμένοι όχι σε υποκειμενισμούς και θεωρίες αλλά σε ένα ΕΠΙΣΗΜΟ έγγραφο για να την κρίνουμε αλλά και να την συγκρίνουμε: 

Είναι το πρακτικό της κοινής σύσκεψης της διοίκησης Ζαφ με τον ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

Την περίοδο αυτή αναγνώστη μου ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΗΚΕ λόγω διαχειριστικών ασαφειών  που διερευνώνται από την δικαιοσύνη, κάθε πολιτική αντίληψη περί ένταξης των ΡΟΜΑ.
 (Ναι είμαι και θα είμαι sic με την περίοδο του Γρηγόρη, διότι ήταν αντίπαλος - άρα του συμπεριφέρομαι πολιτικά πιο "καθωσπρέπει" από ότι τους "δικούς μου" στον Παττακό αλλά είναι και προσωπικός φίλος σε αντίθεση με όσους επέλεξαν μετωπική σύγκρουση.)

Από εκείνο το σκάνδαλο ή "σκάνδαλο" - δεν είναι δουλειά μας-  υπονομεύτηκε η κυρίαρχη αντίληψη που επικυριαρχούσε στην πόλη περί ένταξης των ΡΟΜΑ στο σώμα της τοπικής κοινωνίας.

Αλλά όχι μόνο.

Αυτή υπονομεύτηκε και από την εμπλοκή του δήμου σε ΛΑΘΟΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ για τις αρμοδιότητές του  δήμου ώστε να ανοίξουν .... οι δρόμοι της φωτιάς (Παραβατικότητα, σχέσεις μεταξύ οικογενειών των ΡΟΜΑ (?), "μικροπολιτική" απόδοση ευθυνών σε προηγούμενες διοικήσεις ... για το νερό κλπ). 
(Σκέψου τώρα αναγνώστη μου δηλαδή να αρχίσουν οι δήμοι να ασχολούνται και με τα οικογενειακά των μπαλαμών τι έχει να γενεί ... Θα τσακώνεσαι με τη γυναίκα σου και θα στην πέφτει σπίτι .... ο Ρούσσος. Δεν λέει, έτσι;)

Και σε αυτόν τον λάθος δρόμο περπάτησαν όλες οι πλευρές στον δημόσιο διάλογο μετά το 2006 (λυπάμαι για το συμπτωματικό χρονικό ορόσημο αλλά η ιστορία γράφεται με χρονολογίες).

Και στην διαχείρισή του σκανδάλου ή "σκανδάλου" όλοι - άλλοι εκόντες, άλλοι άκοντες -  μετά το σκάνδαλο κατέληγαν είτε χαζά, είτε υποκριτικά στο ότι "λύση ένταξης δεν υπάρχει" (γιατί υπάρχουν κακοδιαχειριστές) άρα ....ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ.

Παρόλα αυτά τότε ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟ "ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ".
  
Αυτό ειπώθηκε μετά το 2010 λοιπόν, όταν εκλέχτηκε και η φίλη μου (και ξέρει ότι το εννοώ, παρά την συγκρουσιακή διαφωνία μας επί του θέματος) Αφροδίτη Χατζηγεωργίου και έγινε δήμαρχος ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ.

Και προτάσσω την Αφροδίτη διότι εχθές διαμαρτυρήθηκε μέσω fb  διότι κάναμε το ΜΕΓΑ λάθος και γράψαμε ανακριβώς ότι ήταν αντιδήμαρχος επί Ζαφ, ενώ δεν ήταν, κάτι που θεώρησε ότι πρέπει να ανασκευάσουμε πάραυτα (και το κάνουμε διότι εμείς και τα μικρά λάθη τα διορθώνουμε).
Είναι λοιπόν σημαντικό για εκείνη αλλά η ίδια καμία ευαισθησία δεν έδειξε για την ΧΥΔΑΙΑ, ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ, ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙKΑ ΑΣΤΕΙΑ επίθεση του προέδρου του σωματείου στο οποίο συμμετέχει και πατρωνάρει για τον πρώην δήμαρχο Κώστα Παττακό, μέλος της παράταξης του οποίου υπήρξε και η Αφροδίτη Χατζηγεωργίου χωρίς να έχει τότε διατυπώσει τέτοιες θέσεις για το θέμα των τσιγγάνων.

Πισυτεύει λοιπόν η Αφροδίτη ότι ο Παττακός είναι ίδιας κατηγορίας δήμαρχος με τον Παπαδόπουλο της εταιρίας δολοφόνων; Διότι δεν έχει η Αφροδίτη μόνο το προνόμιο να ζητάει να είναι οι άλλοι ευαίσθητοι μαζί της, επειδή είναι καλός άνθρωπος και την αγαπάμε.
Και μπορεί αυτά όλα να είναι ασήμαντα για κάποιους αλλά κάθε σκεπτόμενος θα κατανοήσει ότι πίσω τους ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΟΝΤΑΙ  ακραίες - φασίζουσες αντιλήψεις που θέλουν οι συνδημότες μας τσιγγάνοι να "φύγουν να πάνε αλλού" με ακραίους βεβαίως υπηρέτες του νεοφιλελευθερισμού, όπως ο Γ. Ζαφειρόπουλος αλλά και ... όποιον συνομιλεί μαζί τους.

Άλλο το ένα - άλλο το άλλο και θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο αυτό ειδικά από ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, και τις αναλύσεις τους.

Και να αντιλαμβάνονται πλέον ότι το τσουβάλιασμα για ψηφοθηρικούς λόγους έρχεται η ώρα που μπορεί να γυρίσει μπουμερανγκ, στην αναζήτηση συμμαχιών ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.

(Οι δικαστές ας δικάσουν και ας καταδικάσουν, άλλο πράγμα η πολιτική όμως).

Για να δουλέψουμε σωστά το επόμενο διάστημα στο δημοτικό συμβούλιο  πρέπει να αποστασιωποιηθούμε από την πεπατημένη σε αυτή την χώρα αναγνώστη μου.

Πεπατημένη που θέλει να μην κρατάμε τα θετικά και να διορθώνουμε τα αρνητικά αλλά κάθε φορά να κόβουμε το κεφάλι επειδή πονάει το δόντι και να κάνουμε πάντα "μια αρχή από το μηδέν" που βέβαια δεν τελειώνει ποτέ αφού έρχεται ο επόμενος και πάλι αρχίζει από το μηδέν με αποτέλεσμα να είμαστε πάντα ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ κάθε 4 ή 8 χρόνια. 

Θα δούμε τι θετικά έχουμε έτοιμα από το παρελθόν λοιπόν σε επόμενο κεφάλαιο του σήριαλ και πού θα τα βρούμε μπροστά μας.

ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ  

ΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΛΟΙΠΟΝ - ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟ - ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (Θέλει ψάξιμο για να το βρεις από εδώ: http://www.synigoros.gr/maps?i=maps.el.maps)

Τα boldαρίσματα δικά μας:


Πρακτικό συνάντησης με Δήμαρχο Χαλανδρίου για θέματα Ρομά  (05.04.2005)            Στο πλαίσιο συνεργασίας του Συνηγόρου του Πολίτη με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης για την αναζήτηση λύσεων στο θέμα της εγκατάστασης των Ρομά σε περιοχές, όπου υπάρχουν καταυλισμοί, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Κύκλου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου συνάντηση με το Δήμαρχο Χαλανδρίου, κ. Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο.

            Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Κόσσυβας, ο τέως Αντιδήμαρχος κ. Λέκκας και η Γενική Γραμματέας του Δήμου κ. Γκικάκη και από το Συνήγορο του Πολίτη, ο κ. ***,  Βοηθός ΣτΠ του Κύκλου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η κα ***, Ειδική Επιστήμων, και οι κ.κ. *** και ***, Βοηθοί Επιστήμονες.

            Σε ενημέρωση, που έγινε από το Δήμαρχο Χαλανδρίου τονίστηκε ότι στόχος του Δήμου είναι τόσο η προστασία των δικαιωμάτων των Ρομά, όσο και η προστασία της ιδιοκτησίας των δημοτών. Ειδικότερα αναφέρθηκε και στην προσπάθεια ένταξης των Ρομά και καταπολέμησης των κρουσμάτων εγκληματικότητας, που έχουν σημειωθεί.

            Ενημερωθήκαμε, επίσης, ότι μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής (1.1.2003) γίνεται προσπάθεια συναντήσεων με συμμετοχή των οργανώσεων των Ρομά και της Αστυνομίας με συχνότητα ανά τετράμηνο (τρεις φορές το χρόνο περίπου). Αναφέρθηκε, επίσης, ότι έχουν γίνει εκ μέρους του Δήμου συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των συλλόγων των Ρομά.

            Αναφέρθηκαν από τους εκπροσώπους του Δήμου Χαλανδρίου κάποια προβλήματα και αντιδράσεις, που έχουν δημιουργηθεί από μεμονωμένα άτομα της κοινότητας των Ρομά σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων, την ύδρευση, καθώς και απειλές κατά του Δημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

            Κατά την εκτίμηση του Δημάρχου υπάρχουν ορισμένοι εκπρόσωποι των Ρομά, οι οποίοι εξυπηρετώντας δικά τους συμφέροντα, εκφοβίζουν τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας και καλλιεργούν κλίμα έντασης και καχυποψίας απέναντι στις Αρχές. Επίσης, καταλογίστηκαν ευθύνες στην απελθούσα δημοτική αρχή για άστοχο χειρισμό στο θέμα (π.χ. παροχές και ανταλλάγματα σε κάποιους από τους εκπροσώπους των  Ρομά).

            Σύμφωνα με καταγραφή, την οποία έχει διενεργήσει ο Δήμος Χαλανδρίου, είναι καταγεγραμμένες 52 οικογένειες Ρομά στη διοικητική περιφέρεια του Δήμου. Ακριβή στοιχεία υποσχέθηκε να καταθέσει ο Δήμος στο Συνήγορο του Πολίτη τόσο για τους εγκατεστημένους Ρομά, όσο και για τα δάνεια, που έχουν χορηγηθεί σε αυτούς (σύμφωνα με προφορική ενημέρωση κατά το έτος 2003 έχουν γίνει 15 αιτήσεις δανείων). Σημειώθηκε, όμως, ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται και εγκατάσταση νέων οικογενειών.

            Σε ερώτηση σχετικά με το σχέδιο δράσης του Δήμου για τα θέματα των Ρομά μας ενημέρωσαν ότι στόχο έχει την ένταξη των Ρομά, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στο Δήμο (βλ. περιοχές «Νομισματοκοπείο» και «Πάτημα»). Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να εξεταστούν οι προϋποθέσεις ένταξης (για τους ήδη εγκατεστημένους στην περιοχή Ρομά) και απομάκρυνση των μη ικανών προς ένταξη ατόμων και όσων έχουν έλθει προσφάτως και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης.

            Σύμφωνα με την άποψη των εκπροσώπων του Δήμου, η ανάγκη της μετεγκατάστασης των Ρομά από την περιοχή του «Νομισματοκοπείου» είναι επιβαλλόμενη λόγω της ύπαρξης σχεδίου δημιουργίας χώρου στάθμευσης για το μετρό. Στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει διαδικασία απαλλοτρίωσης και αποζημίωσης των ιδιοκτητών των ακινήτων. Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για χορήγηση δανείων στους Ρομά, ώστε να διευκολυνθούν στη μετεγκατάστασή τους. Ήδη στην περιοχή του «Νομισματοκοπείου» βρίσκονται 30 νέες οικογένειες Ρομά και 20 νέες οικογένειες στο «Πάτημα» Χαλανδρίου (εκτός από τις καταγεγραμμένες οικογένειες).

            Από την πλευρά του Βοηθού Συνηγόρου του Πολίτη δόθηκαν διευκρινήσεις για το ρόλο του Συνηγόρου του Πολίτη και τη συνεργασία του με τους Ο.Τ.Α.

            Επίσης, ο ΒΣτΠ τόνισε την αναγκαιότητα αξιοποίησης της συμμετοχής του Δήμου Χαλανδρίου στο Δίκτυο ROM, καθώς και την «πρόκληση» της επίλυσης των προβλημάτων και την προσπάθεια κοινωνικής ένταξης των Ρομά.

            Ενημερώθηκε ο Δήμος ότι η εμπλοκή του Συνηγόρου του Πολίτη στο θέμα της εγκατάστασης των Ρομά στην περιοχή ξεκίνησε με τις αναφορές πολιτών και την προστασία των ιδιοκτησιών τους.

            Εκ μέρους του Δήμου ζητήθηκε η συνδρομή του Συνηγόρου του Πολίτη και η παρέμβασή του στους αρμόδιους φορείς της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας Αττικής και του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α.

            Επίσης, από την πλευρά του Δήμου τονίστηκε η αναγκαιότητα για την άμεση μετεγκατάσταση των Ρομά, λόγω του γεγονότος ότι οι περιοχές αυτές έχουν ενταχθεί στο σχέδιο πόλης, το οποίο έχει ήδη αποσταλεί το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ προς υπογραφή και δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ, ώστε να γίνει η έναρξη της διαδικασίας ένταξης.

            Τα ζητήματα, που κατά την άποψη του Συνηγόρου του Πολίτη, πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα από το Δήμο και τέθηκαν κατά τη συνάντηση, είναι τα εξής:

-          Διοικητική μέριμνα και υποχρέωση διασφάλισης των υφιστάμενων παροχών (ύδρευση, αποκομιδή απορριμμάτων κλπ)

-          Λήψη μέτρων για μετεγκατάσταση των Ρομά και κόστος (κοινωνικό κλπ)

-          Κοινωνική ένταξη και προστασία δικαιωμάτων των ήδη κοινωνικά ενταγμένων

-          Προβλήματα, που πιθανόν ανακύψουν κατά το έλεγχο της «νόμιμης» εγκατάστασης των Ρομά

-          Συνάντηση με ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. για την έναρξη και υλοποίηση των σχετικών προγραμμάτων.Από τον Δήμαρχο Χαλανδρίου προτάθηκε να γίνουν συναντήσεις σε δύο επίπεδα με τον Συνήγορο του Πολίτη και τους εμπλεκόμενους φορείς. Σε α’ επίπεδο να γίνει συνάντηση με τους φορείς των Ο.Τ.Α και το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α και σε β’ επίπεδο με την ΚΕΔΚΕ και το Υπουργείο.

Εκ μέρους του Συνηγόρου του Πολίτη θα αποσταλούν στο Δήμο τα σχετικά έγγραφα και οι ενέργειες του Συνηγόρου αναφορικά με το ζήτημα αυτό και προτάσεις για τη συνέχιση της συνεργασίας. Επίσης ενημερώθηκε ο Δήμος ότι θα ζητηθούν από αυτόν, όσα στοιχεία έχει στη διάθεσή του (π.χ. σύμφωνα με την καταγραφή, δανειοδοτήσεις κλπ) και το σχέδιο δράσης του σχετικά με την υλοποίηση της μετεγκατάστασης των Ρομά.

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ .... ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ

Με αφορμή τις απόψεις του σωματείου ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ θα μιλήσουμε σήμερα.
Ενός σωματείου που συγκροτήθηκε και εκπροσωπείται κυρίως από στελέχη των παρατάξεων Κουράση - Ανδρεόπουλου - της συνδιοίκησης της προηγούμενης περιόδου και των ιδιοκτητών των ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ (και όχι οικοπέδων, για να γίνουμε ολίγον ακριβείς όλοι μας), στα οποία βρίσκεται ο καταυλισμός.

Αλλά θα πούμε και μερικά για όσα ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο κυρίως από προοδευτικούς αιρετούς που παραμένουν προσκολλημένοι σε μικροπολιτικές προσεγγίσεις και βεβαιότητες στις οποίες τους οδήγησε η ενημέρωση που είχαν από τρίτους, μέχρι να αποκτήσουν ιδία άποψη και τις οποίες ίσως χρειάζεται να αναθεωρήσουν.

Για να μιλήσουμε όπως η ΠΛΑΤΕΙΑ μιλάει, με δεδομένα και τεκμηρίωση, ξεκινάμε με την ανάρτηση ενός 8σέλιδου εντύπου που έχει εκδώσει ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και κωδικοποιεί οδηγίες προς τις δημοτικές αρχές για την διαχείριση θεμάτων καταυλισμών αφού κάποιοι - δυστυχώς και (πρώην κατά την γνώμη μας) προοδευτικοί - θεωρούν ότι η υπηρεσία πολιτικών αξιών δεν έχει την αυταξία της για την δημοκρατία, την κοινωνία και κυρίως τα αιρετά όργανα αλλά  είναι "νομικίστικο" ζήτημα.Προφανώς δεν είναι κανένα θέσφατο, ούτε ντιρεκτίβα, και - ευτυχώς γιατί αλλιώς δεν θα το ανέβαζε η Πλατεία,  μιλάει απλώς για ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ προς τις αιρετές δημοτικές αρχές.

Αλλά είναι ένα έντυπο που έχει εκδοθεί από μια ΑΡΧΗ ΝΟΜΙΚΩΝ άρα βασίζεται και αυτό στη νομιμότητα, που δεν είναι ιδιοκτησία κανενός.

Ειδικά θα προτείναμε να προσεχθεί - για όσα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ είπαν "ΝΟΜΙΜΟΙ" αλλά και προοδευτικοί αιρετοί στα εξής:

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ (σύσταση 1) και την ένταξη σε εκπαιδευτικά προγράμματα ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΗΣΗ (σύσταση 6).

Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να μιλάμε ακόμα για .... καταμέτρηση του προβλήματος, όταν έχουμε την καταμέτρηση στα δημοτολόγια του δήμου.

Και είναι βεβαίως εντελώς υποκειμενική ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ η ανάγνωση της ιστορικής εξέλιξης του θέματος με το επιχείρημα  "κάποιοι έγραφαν στα δημοτολόγια τους ΡΟΜΑ και μοίραζαν εκλογικά βιβλιάρια για ψηφοθηρικούς λόγους" .

Διότι το άλλο που θα έκαναν θα ήταν να μην τους είχαν δεχτεί στα δημοτολόγια, μια διοίκηση του δήμου που παρά τα προβλήματά της τα τελευταία χρόνια της θητείας τη ήταν ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ διοίκηση και στην κυβέρνηση ήταν ένα κόμμα που - παρά τα όσα διέδιδαν κάποιοι αντάρτες της πορδής σαν και εμάς, επέμενε να δηλώνει προοδευτικό, σοσιαλιστικό κόμμα και οι υπουργοί και υφυπουργοί του έφτιαχναν προγράμματα ένταξης των ΡΟΜΑ, τα χρηματοδοτούσαν και ζητούσαν από τους δήμους - και κυρίως τους φιλικούς τους -  να τα υλοποιήσουν.

ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΤΕΝΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ!

Για  όσους μίλησαν για .. τανκς και κανόνια δεν θα πούμε τίποτα. Άλλωστε σε 4 χρόνια - που ξέρεις - μπορεί να ξαναέχουν τον Καλαμιώτη στο ψηφοδέλτιό τους και να είναι πάλι με τους τσιγγάνους.
"Ό,τι κάτσει" ήταν και είναι η πολιτική τους.

Επίσης με όσους την προηγούμενη τετραετία ήταν με τους ΡΟΜΑ και τους έταζαν να τους πάνε στο Πάτημα, στον ΧΕΥ  να τους φτιάξουν την πρότυπη GYPSILAND και τώρα θέλουν "βίαιη λύση" και δείχνουν κάτι φωτό με σκυλιά για να εκδιωχθούν παιδιά, δεν αξίζει να ασχοληθούμε.

Ασχολούμαστε μόνο με όσους έχει νόημα η προβολή επιχειρημάτων και αντίλογου.

Με τις διαχρονικές οπορτούνες της πόλης δεν ασχολούμαστε άλλο.

Αλλά θα ασχοληθούμε και με τα επιχειρήματα του σωματείου ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και την - αναπάντητη ακόμα - ταύτιση του Παττακού με τον Παπαδόπουλο της εταιρίας δολοφόνων.

Το καθυστερούμε λίγο μήπως φιλοτιμηθούν να ζητήσουν ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Καμία εμπιστοσύνη στην κυβερνητική πολιτική – Συλλαλητήριο Παρασκευή 10.10.14


ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΠΟΝΗΘΕΙΤΕ ΛΙΓΟ .....


Train Yourself


Καλημέρα. Του Αγ. Βαλεντίνου κάθε μέρα!