Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Το παιχνίδι του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας στη Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα είναι σικέ


Το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας πρόκειται να αποτελέσει έναν ακόμη νόμο της πιο αδίστακτης και αντιλαϊκής κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. Μίας κυβέρνησης που με σωρεία νομοσχεδίων το τελευταίο διάστημα δίνει γη και ύδωρ στα διαπλεκόμενα συμφέροντα, θυσιάζοντας δάση, αιγιαλούς και εν γένει τη δημόσια περιουσία τη στιγμή που οδηγεί εκατομμύρια ανθρώπους στην φτώχεια, την ανεργία και την απόγνωση.
Όσο και αν επιχειρείται να αλλοιωθεί η πραγματικότητα, η αλήθεια είναι ότι το ΡΣΑ επιφέρει σοβαρές αλλαγές όχι μόνο στο δασικό χαρακτήρα του Άλσους, αλλά συνολικά στο χαρακτήρα της Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας.

 Ειδικότερα:

α. Η χωρική υποενότητα στην οποία εντάσσεται η πόλη μας δεν χαρακτηρίζεται πλέον ως αμιγούς κατοικίας, αλλά ως γενικής, της οποίας μάλιστα ο πληθυσμός «πρέπει να συγκρατηθεί» για να μη φύγει (άρθρο 9, π 1.1), προδιαγράφοντας την προοπτική της δημιουργίας μίας πόλης επιχειρηματιών και καταναλωτών, με απόντες όμως τους πολίτες.
β. Ο Δήμος μας εντάσσεται στον «Αναπτυξιακό άξονα Βορρά-Νότου» (άρθρο 11, π.2.1, β) και κατά µήκος του αναπτύσσονται περιοχές επαγγελµατικών εγκαταστάσεων µικτού χαρακτήρα – βιοµηχανικών και βιοτεχνικών, χονδρεµπορίου και εµπορευµατικών. Δηλαδή η πόλη μας προβλέπεται να αποκτήσει δραστηριότητες που στο όνομα της «ανάπτυξης» θα καταστήσουν τη ζωή των κατοίκων δυσχερή.
γ. Το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, ένας πνεύμονας πρασίνου 471 στρεμμάτων για ολόκληρη την Αττική παραδίδεται στο «Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Μητροπολιτικών και Υπερτοπικών Πάρκων», ενώ η διαχείρισή του φεύγει από το Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Ο φορέας αυτός θα είναι Ν.Π.Ι.Δ και μέσω αυτού θα καταστεί το άλσος βορά σε κάθε λογής μικρά και μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Την ίδια στιγμή, για να εξυπηρετηθεί καλύτερα αυτό το σχέδιο, το άλσος μετατρέπεται σε Μητροπολιτικό πάρκο με «ζώνες ειδικών χρήσεων». (άρθρα 18 και 19)
δ. Στο 5% της συνολικής έκτασης του άλσους, δηλαδή σε 23.5 ολόκληρα στρέμματα δάσους (εκτός των 29.1 που δίδονται στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ για το γήπεδο), μπορούν να ανεγερθούν αθλητικές εγκαταστάσεις και να γίνει αλλαγή στις χρήσεις γης, επιτρέποντας τον αποχαρακτηρισμό, άρα και την οικοδόμηση,  στο σύνολο των 23.5 στρεμμάτων. (άρθρο 82). Είναι αυτή ακριβώς η διάταξη που δίνει τo δικαίωμα στον κ. Ανδριόπουλο (Διευθύνων σύμβουλος της DIMAND ΑΕ και project manager του νέου γηπέδου) να εμφανίζει την οικοδομήσιμη έκταση του  γηπέδου της ΑΕΚ στα 43 στρέμματα. (Dimand – AEK project)
ε. Ο άμεσος αποχαρακτηρισμός 6.048 τμ δασικής και αναδασωτέας έκτασης του Άλσους αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα του συνολικού σχεδίου, με 2.5 στρέμματα να προσαρτώνται στο παραχωρηθέν οικόπεδο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και τα υπόλοιπα 3.5 στρέμματα να χρησιμοποιούνται για πεζοδρομήσεις πέριξ του νέου γηπέδου (σ.4 στην Πολεοδομική και Χωροταξική Θεώρηση για το γήπεδο).
Η θέση της παράταξής μας για το γήπεδο της ΑΕΚ είναι διατυπωμένη από την αρχή και με σαφήνεια στο πρόγραμμά μας. Θεωρούμε την ΑΕΚ τμήμα της ζωντανής ιστορίας της πόλης μας, άρρηκτα συνδεδεμένη με τις προσφυγικές ρίζες των κατοίκων της.. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δικαιούται να χτίσει το γήπεδό της στο χώρο των 26.6 στρεμμάτων, με σεβασμό στο περιβάλλον, τους πολεοδομικούς κανόνες και το Σύνταγμα.
Η εστίαση της συζήτησης για το ΡΣΑ στα 2.5 ή 6 στρέμματα του άλσους που εκχωρούνται για την ανέγερση του γηπέδου είναι όχι μόνο το προκάλυμα άλλων επιδιώξεων, αλλά και αποπροσανατολιστική για τις αλλαγές που θα επιφέρει το ΡΣΑ στην ευρύτερη περιοχή. Γι’αυτό και έχουμε ζητήσει επανειλημμένα την αποσύνδεση της ανέγερσης του νέου γηπέδου από το έκτρωμα του Ρυθμιστικού Σχεδίου και την κατάθεση ξεχωριστού νομοσχεδίου, ώστε να συζητήσουμε με την ΑΕΚ για τις πραγματικές ανάγκες για την ανέγερση ενός νέου γηπέδου. Όσο ταυτίζεται η πορεία του γηπέδου με την εκχώρηση του Άλσους και της πόλης σε αλλότρια συμφέροντα αμφισβητούνται εκ των προτέρων οι προϋποθέσεις για μία καλόπιστη συνεργασία.
Το Άλσος ανήκει στην πόλη, στους πολίτες της και συνολικά στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. Την ευθύνη για την υποβάθμισή του φέρουν ακέραιη προηγούμενες Δημοτικές αρχές και η κυβέρνηση, ενώ ως Δύναμη πολιτών έχουμε εδώ και χρόνια καταγγείλει την εγκατάλειψη του άλσους και τις σκοπιμότητες που αυτή υπηρετεί. Ως νέα Δημοτική αρχή έχουμε δεσμευτεί επανειλημμένα ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την αναγέννησή του άλσους, ώστε να αποτελέσει έναν πραγματικό τόπο έλξης και αναψυχής για όλους. Φευ όμως, υπάρχει και η άλλη εικόνα του Άλσους, αυτής που κάτοικοι της πόλης το επισκέπτοναι καθημερινά, το αγαπούν και επιδιώκουν την αναζωογόνησή του. Αυτό χρειάζεται η πόλη μας και όχι τη συκοφάντησή του…

Το πραγματικό δίλημμα λοιπόν είναι ένα: ή με τους πολίτες και την ποιότητα ζωής στην πόλη ή με την παράδοση σε κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα και την υποβάθμιση της ζωής μας. Εμείς διαλέγουμε το πρώτο και σε αυτήν την κατεύθυνση θα εργαστούμε, καλώντας σε συμπόρευση όλους τους φορείς, τους συλλόγους, και κυρίως τους συνδημότες και τις συνδημότισσές μας.

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
30/7/14

Η ανακοίνωση του Τμήματος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το αδιέξοδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την κατάρρευση του ΟΑΕΕ:
Η κυβέρνηση των κ. Σαμαρά-Βενιζέλου, υλοποιώντας πιστά την μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης, έχει οδηγήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους σε πραγματικό αδιέξοδο.

Ενδεικτικά:

1. Κατάρρευση του ΟΑΕΕ. Με συντάξεις έως 500 Ευρώ.

-Απομείωση συντάξεων έως 50%.

-Ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες ασφαλισμένοι του, δίχως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

-Φυλάκιση με νόμο της χούντας για οφειλέτες από 20 χιλιάδες ευρώ και πάνω.

-Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για όσους οφείλουν από πέντε χιλιάδες και άνω.

-7,5 δις οι οφειλές στον ασφαλιστικό φορέα.

2. Φορολόγηση με 26% από το πρώτο ευρώ, χαράτσια, τέλος επιτηδεύματος και εξοντωτικά πρόστιμα Προκαταβολή φόρου για εισόδημα που δεν θα πραγματοποιηθεί, τεκμήρια αντικοινωνικά.

3. Κατάργηση προστασίας της επαγγελματικής στέγης.

4. Αφανισμός της ρευστότητας.

5. Κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

6.Δραματική, αντιπαραγωγική συνεχόμενη αύξηση στα τιμολόγια ενέργειας.

7. Απόλυτη αποεπένδυση

Σε όλα τα παραπάνω έχει προστεθεί η κατάργηση της δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, η «απελευθέρωση επαγγελμάτων» για μονοπώληση της αγοράς, και η κατάργηση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, ακόμα και των ατομικών συμβάσεων.

Όλα αυτά έχουν οδηγήσει στο απόλυτο αδιέξοδο.

1. Διακόσιες πενήντα χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και Μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αγόρασαν λουκέτο.

2. Άλλες διακόσιες χιλιάδες επιχειρήσεις βρίσκονται στο κόκκινο μέσα στο 2014.

3. Ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα, δίπλα στο υπόλοιπο 1,5 εκ. που εργάζεται σε συνθήκες τρόμου και πενιχρών αμοιβών.

4. Εσωτερική ζήτηση -31%

5. Γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής -30,4%.

6. Ανταγωνιστικότητα ακόμα χειρότερα: τρίτοι από το τέλος.

Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, το Τμήμα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει εδώ και καιρό τις προτάσεις του:

1. Νέα σεισάχθεια για τα χρέη προς τις τράπεζες, των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

2. Κεφαλαιοποίηση οφειλών στον ΟΑΕΕ και το δημόσιο, διαγραφή πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων. ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας έως και το 2017

3. Ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους.

4. Διασφάλιση πρώτης κατοικίας.

5. Αξιοπρεπείς συντάξεις. Δυνατότητα σύνταξης κύριας οφειλής στις 50.000 ευρώ. Μεταφορά ασφαλιστικών οφειλών που προέκυψαν στα χρόνια του μνημονίου στο τέλος του ασφαλιστικού βίου. Κατάργηση του νόμου της χούντας που στέλνει φυλακή τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ.

6. Προστασία επαγγελματικής στέγης

7. «Ποτέ την Κυριακή».

8. Ρευστότητα-τράπεζα ειδικού σκοπού και ώθηση συνεταιριστικών τραπεζών κλπ.

9. Επιδοτήσεις με ρήτρα απασχόλησης.

10. Ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας, των συστάδων, συνεταιρισμών, συμπλεγμάτων κλπ.

11.Δημοσια επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

12 Επαναφορά των ελευθέρων συλλογικών διαπραγματεύσεων -ισχύ μετενέργειας -επεκτασιμότητας, επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

13. Μείωση κόστους ενέργειας.

14. Χρήση της καινοτομίας, αύξηση της παραγωγικής βάσης, δέσμη μέτρων για ανάπτυξη του αγροτροφικού τομέα

15.Αναστολή κατασχέσεων για χρέη σε τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία των στοιχείων του ενεργητικού των ΜμΕ μέχρι και το 2017.

Και όλα όσα απαιτούνται για τη δημιουργία ενός νέου, προοδευτικού, παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου, φιλικού προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, σε όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας

Συκοφαντείτε, στο τέλος κάτι θα μείνει

Διαβάζεις τον τίτλο 
«Διορίζει ο ένας τα παιδιά του άλλου» με υπέρτιτλο το «Ευρωβουλευτές και συνδικαλιστές από Χρυσή Αυγή και ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ» στο «Πρώτο Θέμα» και αναφωνείς, δικαίως: «όλοι ίδιοι είναι τελικά».
 
 
 Ο πρόλογος του ρεπορτάζ δε, εξοργίζει ακόμα και τον πιο ήρεμο αναγνώστη. «Εκτός από τον μισθό των 15.000 ευρώ, κάθε ευρωβουλευτής μοιράζεται άλλα 21.000 ευρώ τον μήνα με συζύγους, φίλους και συγγενείς». 
Σήψη και πολιτική δυσωδία. Και συνεχίζει η καλή εφημερίδα που προσφέρει κάθε εβδομάδα πολλά κουπόνια για σούπερ μάρκετ. «Χωρίς ίσως να το γνωρίζουν, αν και θα έπρεπε γενικά να είναι υποψιασμένοι, οι Ελληνες ψηφοφόροι στις 25 του περασμένου Μάη έστειλαν στις Βρυξέλλες με τις επιλογές τους μαζί με τους ευρωβουλευτές και… στενούς συγγενείς αρκετών εξ αυτών.
Για την ακρίβεια, ευρωβουλευτές διαφόρων κομμάτων βρήκαν ευκαιρία να αποκαταστήσουν, με την εκλογή τους στο Ευρωκοινοβούλιο, συζύγους, παιδιά, συγγενείς διαφόρων ειδών και κομματικούς φίλους. Αποδεικνύεται έτσι ότι για μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας η ενασχόληση με την πολιτική είναι και ένα μέσο επαγγελματικής αποκατάστασης σχεδόν ολόκληρης της οικογένειάς τους».

Ντροπή. 
Και ντροπή όχι για τη Χρυσή Αυγή ή το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά κυρίως για τον ΣΥΡΙΖΑ που άλλα ευαγγελίζεται, με άλλο ήθος επιθυμεί να αναλάβει την εξουσία. 
 
Συνεχίζεις λοιπόν να διαβάζεις το ρεπορτάζ και, ω δια μαγείας, τι ανακαλύπτεις; 
 
Πως τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακριβώς έτσι. 
  «Δεν διορίστηκαν ακόμα και μάλλον δεν θα διοριστούν οι σύζυγοι των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως να μην ήταν καν αυτός ο σκοπός τους από την αρχή» γράφει η εφημερίδα και αρχίζει και τρελαίνεται ο αναγνώστης. 
 
Τότε τι; 
 
«Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει η έντονη παρουσία του συζύγου της κυ­ρίας Σοφίας Σακοράφα, κ. Κωνσταντίνου Μπιτσάνη» σημειώνει το «Πρώτο Θέμα». 
Σε χρόνο dt ο «διορισμός» υποβιβάζεται σε «έντονη παρουσία». 
Τι απαντάει η ευρωβουλευτής: «Είμαστε μαζί περίπου 25-30 χρόνια, αλίμονο αν χωρίσουμε στα 60 μας, επειδή εγώ τώρα έγινα ευρωβουλευτής, προς Θεού! Ο ρόλος του συζύγου μου είναι συμβουλευτικός. Βρίσκεται κοντά μου, μου συμπαραστέκεται, όπως έκανε πάντα, ρωτάω την άποψή του, όμως δεν πληρώνεται από πουθενά» δηλώνει η κυρία Σακοράφα.

Και η δεύτερη σύζυγος; Η σύζυγος του κ. Κώστα Χρυσόγονου, Ελένη Μυλωνά. Τι έκανε αυτή; Τίποτε, απλώς... εμφανίστηκε στις Βρυξέλλες. «Δεν έχει εντοπιστεί ωστόσο κάποιος θεσμικός ρόλος της» σημειώνει απλώς η εφημερίδα.

Κι εδώ τελειώνει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Ωραίο, έτσι; 
 
 http://www.thepressproject.gr/article/66228

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ ΣΤΟ PROTAGON ΠΟΥ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΟΝΤΑΣ ... (σπάνιο)

"Θες να ζήσεις μαζί μας; 
Όχι μόνο θα σεβαστείς τις αξίες μας, αλλά θα τις υιοθετήσεις! Δεν θα παραιτηθείς από το μαστίγωμα του ομοφυλόφιλου επειδή φοβάσαι μη σε πιάσουν, αλλά επειδή αποδέχεσαι πως ο καθένας κάνει κουμάντο στο σώμα του και σε κανέναν άλλον δεν πέφτει λόγος.
Θα καταλάβεις ότι εμείς δεν έχουμε όρια όταν σατιρίζουμε, ακόμα και τον Θεό μας. Άρα μπορούμε να το κάνουμε και με τον δικό σου. Θα παρακολουθήσεις οπωσδήποτε «τη ζωή του Μπράιαν» και θα τη σκεφτείς σε μουσουλμανική εκδοχή.
Αν το βρεις ευφυές, μείνε. Αν γίνεις έξαλλος με την ασέβεια, συγγνώμη αλλά δεν κάνεις για την Ευρώπη.
Όχι, εμείς δεν έχουμε καμιά υποχρέωση να σεβαστούμε τις δικές σου παλαιολιθικές «αρχές». 
Θα είχαμε, αν ερχόμασταν να μείνουμε στην πατρίδα σου. Εσύ όμως ήρθες εδώ. 
Δεν σου λέω ότι είμαστε ανώτεροι ή κατώτεροι διότι δεν υπάρχει ένας εξωτερικός κριτής για να αποφασίσει. 
Είμαστε όμως διαφορετικοί. Εδώ έτσι ζούμε. Αν σ’ αρέσει. 
Αν δεν σ’ αρέσει, υπάρχει και εισιτήριο αναχώρησης. 
Αν επιμένεις να μην το βγάζεις υπάρχει και η απέλαση. 
Και στο αεροπλάνο της επιστροφής στην ιερή γη του Αλλάχ, καθώς θα διαβάζεις το πρόγραμμα δημοσίων θεαμάτων της αγαπημένης σου πατρίδας (απαγχονισμοί, αποκεφαλισμοί, ακρωτηριασμοί, μαστιγώσεις…) θα έχεις όλον τον χρόνο να σκεφτείς πώς θα σου φαινόταν η πολυπολιτισμικότητα στην κεντρική λεωφόρο του Ριάντ: ζευγάρια εφήβων να περπατούν και να φιλιούνται στο στόμα -τα κορίτσια με τις κοντές φουστίτσες και τις μπλούζες με τα τιραντάκια χωρίς σουτιέν που φοράν το καλοκαίρι στο Παρίσι, στη Ρώμη, στην Αθήνα.
  • Photo: Panayiotis Tzamaros / Fosphotos.com
    Photo: Panayiotis Tzamaros / Fosphotos.com


Ο Τζήμερος είναι νεοφιλελεύθερος.

Και έχει γράψει πολλά - περί της οικονομίας, της κοινωνίας, του ρόλου του κράτους κλπ με τα οποία έχουμε μεγάλες διαφωνίες. Είναι και Μερκελικός, οπότε γενικά δεν τον πάμε πολιτικά (αν και συνδημότης).


Αναγκαζόμαστε "να απολογηθούμε" επειδή αναδημοσιεύουμε άρθρο του - για πρώτη φορά - χωρίς να εκφράζουμε την κάθετη διαφωνία μας, αντίθετα καταθέτοντας την - σε γενικές γραμμές, όχι απόλυτη - συναντήληψή μας με αυτά που εκφράζει και αφορούν το μεταναστευτικό.

Προτείνουμε να το διαβάσετε όλο, με ανοικτό μυαλό και όχι μένοντας στο αν χωνεύετε ή όχι τον Τζήμερο ή αν διαφωνείτε (όπως και εμείς) σε δεκάδες άλλα θέματα μαζί του.

Άλλωστε μην ξεχνάτε: ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ  ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και τον πυρήνα πρέπει να υπερασπιστούμε. Όχι βέβαια την εκμετάλλευσή του από τους ιμπεριαλιστές που στο ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ παριστάνουν τους διεθνείς χωροφύλακες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ.  ΚΑΤΙ ΛΕΕΙ ...

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΕΧΘΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟ ΝΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Ψηφίστηκε εχθές επί της αρχής το νέο ΡΣΑ στο θερινό τμήμα της βουλής και χωρίς κανένα κόμμα να σηκώσει το θέμα και να αναδείξει τις προβλέψεις του για να ενημερωθούν οι - λίγοι - πολίτες που ασχολούνται με τέτοια θέματα (είναι κάτι περίεργοι που καλό είναι να μην είναι και πολύ ενημερωμένοι).

Σήμερα ξεκινάει η κατ' άρθρο συζήτηση στην βουλή.

Στα κεντρικά μέσα - αν γραφτεί κάτι για το θέμα - θα αφορά μόνο το γήπεδο της ΑΕΚ.
Τα άλλα θέματα δεν πουλάνε.

Δεν μας είναι ευχάριστο όταν πρέπει να λέμε ότι "ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ" διότι μας εμφανίζει στον μη ενημερωμένο ως κάποιους αρρωστημένος που αυτοπροβάλλονται.

Αλλά όταν είναι Η ΑΛΗΘΕΙΑ τι να κάνουμε; Να μην το πούμε για να μην χαλιέται ο κάθε Μπουρδάκης;

Από πέρυσι τον Αύγουστο λοιπόν γράψαμε αυτά:
ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ;

Από πέρυσι τον Δεκέμβριο είπαμε αυτά:
ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ - ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ ΟΛΟΙ, γιατί αναδεικνύουμε το μεγάλο θέμα για το Χαλάνδρι που κρύβεται πίσω από το ρυθμιστικό που ψηφίζεται:

Η υποβάθμιση της Ελ. Πεντέλης από δρόμο υπερτοπικής σημασίας (στον οποίο οι ρυμοτομούμενοι αποζημιώνονται από το δημόσιο) σε δρόμο που θα πρέπει να διανοιχτεί μέσω της ένταξης της περιοχής στο σχέδιο πόλης (του Αγίου Ποτέ) ή θα αφήσει τους ρυμοτομούμενους να βολοδέρνουν για πενήντα χρόνια.

Δεν ασχολήθηκε κανείς θεσμικός στο Χαλάνδρι ούτε πρώην, ούτε επόμενος.

ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ! (Για να είμαστε δίκαιοι προεκλογικά με το θέμα ασχολήθηκε και η παράταξη Θωμά).

Από τον δήμο μόνο off the record τόλμησαν μερικά στελέχη της ΤΥ, να μας μιλήσουν και να μας καλέσουν -πάλι μόνοι μας, σαν τους τρελούς - να συεχίζουμε να φωνάζουμε γιατί το θέμα είναι μεγάλο.

Η απερχόμενη διοίκηση και οι δημοτικοί σύμβουλοι των συγκυβερνόντων κομμάτων (διοίκηση Ανδρεάση, Πανταζής, Λαδόπουλος κλπ) λογικά προσπάθησαν να κάνουν το θέμα γαργάρα, αφού δεν ήταν και για αντιρρήσεις προεκλογικά που μοιράζονται χρίσματα και έπρεπε να στηριχτεί και ο κος Σγουρός.

Η παράταξη της νέας διοίκησης, η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, έχει κατά το παρελθόν αναδείξει και ασχοληθεί με τέτοια θέματα. Μάλιστα έχει δεσμευτεί για "λαϊκές συνελεύσεις" και "αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες" αποφάσεων στα μεγάλα θέματα.

Με δεδομένη την σημασία του θέματος θα περιμέναμε - τουλάχιστον - να έχει προκαλέσει μια συζήτηση ανταλλαγής απόψεων, για το θέμα αμέσως μετά την εκλογή της και πριν ψηφιστεί το νέο ΡΣΑ, τουλάχιστον για το θέμα της Ελ. Πεντέλης και την διερεύνηση παρέμβασης - έστω και την τελευταία στιγμή - του δήμου στο νομοσχέδιο.

Σήμερα το γάλα .... χύνεται.

Και την ώρα που χύνουν το γάλα αποπροσανατολίζουν πάλι τους σκεπτόμενους πολίτες και κυρίως τους ταλαίπωρους του Πεύκο Πολίτη με .... γύφτικες ιστορίες.

Θα φύγουν ίσως οι τσιγγάνοι. Αλλά μετά τι θα φταίει ΣΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ που η περιοχή θα είναι πάλι εκτός σχεδίου άραγε;

Και η παράταξη της πλειοψηφίας δεν έχει ξεκινήσει ακόμα τις "ανοικτές", "συμμετοχικές" διαδικασίες - λαϊκές συνελεύσεις κλπ - που υποσχέθηκε για να ανταλλάξουμε δημόσια απόψεις και να αναζητηθεί στρατηγική πόλης.

Θα μου πεις "μα δεν έχει αναλάβει", "δικαιούνται χρόνο".

Σωστό μεν αλλά πολλές φορές τον χρόνο τον διαμορφώνουν παράγοντες που δεν περιμένουν, όπως η κυβέρνηση που περνάει ρυθμιστικά,  τώρα που ξέρει ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει αυτοδιοίκηση να παρέμβει. (Αυτή η παπάτζα με το τρίμηνο κενό μετά τις δημοτικές εκλογές πρέπει να επανεξεταστει - άλλο θέμα, άλλης φοράς.).

Αρκεί στη νέα διοίκηση η "δικαιολογία" άραγε ότι "δεν φταίει" εκείνη για την ζημιά που γίνεται στην πόλη;
Στην λογική της ανευθυνοευθύνης του Κουράση έπεσε τόσο νωρίς;
ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Όταν λοιπόν τα διακυβεύματα είναι τόσο μεγάλα πρέπει να υπερβαίνεται η τυπικότητα και να μπαίνει μπροστά η ανάγκη παρέμβασης ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Θα συμφωνούν οι σύντροφοι της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ακόμα σε αυτό ελπίζω, ώστε να δίνονται οι μάχες άσχετα από το "γραφειοκρατικό" θέμα του "πότε αναλαμβάνουν επίσημα".

ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ, ΑΠΟΛΥΤΗ ΛΑΪΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Όταν μάλιστα η παράταξη της νέας διοίκησης βρήκε χρόνο και χώρο να ασχοληθεί μέσω αρθρογραφίας, πρόσφατα με το γήπεδο της ΑΕΚ για συμπαράσταση στους Νεοφιλαδελφειώτες που αντιδρούν, αλλά δεν επέλεξε να μας γράψει δυο κουβέντες για τα "καθ' ημάς" του ΡΣΑ, για να μάθουμε και εμείς τι σκέπτεται.

Καλή η αλληλεγγύη , δεν λέμε αλλά αν δεν προτάσσουμε τα δικά μας θέματα γιατί ασχολούμαστε με των αλλωνών, με τα δικά μας ποιος θα ασχοληθεί άραγε;

ΥΓ: Μια καλή ιδέα είναι να αλλάξουμε τώρα την Ελ. Πεντέλης σε ποδηλατόδρομο, αφού δεν προβλέπεται πια στο ΡΣΑ ως υπερτοπική λεωφόρος και άρα εμείς αποφασίζουμε τελεσίδικα μέσω της μελέτης ένταξης τι θα γίνει.
Ή αν δεν θέλουν κυκλοφορία οχημάτων εναλλακτικά να την κάνουμε πεζόδρομο για να μειωθεί και το πλάτος απαλλοτρίωσης μπας και καταφέρουμε ποτέ να δώσει ο δήμος τα λεφτά τους στους ρυμοτομούμενους ιδιοκτητές.

Ε μα πια. Όλο αυτοκινητοδρομοι γίνονται ...
Δεν συμφωνείται σύντροφοι; Δεν είναι καλή ιδέα; Δική σας είναι, αυτά λέγατε παλιά, σας την έκλεψα .....

Ουκρανός πιλότος: "Έγώ έριξα το μαλαισιανό Boeing"

 Oυκρανός πιλότος ενός εκ των δύο Su-25 τα οποία ακολουθούσαν το μοιραίο Boeing 777 παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε εν ψυχρώ με το πολυβόλο του μαχητικού το επιβατικό αεροσκάφος. Είναι το μαχητικό που παρουσίασε μεσω δορυφορικών εικόνων το ρωσικό Γενικό Επιτελείο όταν και έδωσε στο φως της δημοσιότητας αδιάσειστα στοιχεία για το τι συνέβει κατά την διάρκεια της κατάρριψή του.

Την αποκάλυψη έκανε η γερμανική εφημερίδα Wahrheit fuer Deutschland και ήδη εχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς "έσπασε" την γραμμή των υπόλοιπων mainstream δυτικών ΜΜΕ που προσπαθούν χωρίς στοιχέια και αποδείξεις να ενοχοποιήσουν την Ρωσία, δια των επαναλαμβανόμενων δηλώσεων των ΗΠΑ ότι βρίσκεται πίσω από την κατάρριψη.

Φωτογραφίες από τον χώρο συντριβής του αεροσκάφουςδείχνουν τρύπες από δεκάδες σφαίρες που προέρχονται από πολυβόλο. Η γωνία τους είναι τέτοια που δεν θα μπορούσε να προέρχεται από θραύσματα ενός πυραύλου εδάφους-επιφανείας.

Νωρίτερα ειδκοί του ΟΑΣΕ μελετώντας το κουφάρι του αεροσκάφους διεξήγαγαν κάποια αρχικά συμπεράσματα, που επιβεβαιώνουν την παραδοχή του Ουκρανού πιλότου.
Η ζημιά που προκλήθηκε στο Βoeing μπορεί να αποκαλύψει τι είδους όπλα χρησιμοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της κατάρριψης. Ο παρατηρητής του ΟΑΣΕ Michael Bochurkiv κατέληξε σε ένα σηματικό εύρημα.
"Είναι φανερό ακόμα και για έναν άσχετο ότι οι τρύπες αυτές μοιάζουν με εκείνες που προκαλεί ένα πολυβόλο. Εάν το πάμε παραπέρα τέτοιο είδος ζημιάς στο μέταλο συντριφθέντων αεροπλάνων δεν το έχουμε ξαναδεί ποτέ"
Τα ουκρανικά  Su-25, τα οποία σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΑΜ είδαμε δίπλα στο Boeing την στιγμή της κατάρριψης είναι εξοπλισμένα με διπλό πολυβόλο των  30-mm και με 250 σφαιρες εφοδιασμό.
 http://www.defencenet.gr

Και ο Ανδρέας Αδαμόπουλος με το Πράσινο Κίνημα

  Συνεχίζοντας το μπαράζ των ανακοινώσεων, των προσώπων που συστρατ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις