Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ
Τι πτυχίο ΑΕΙ χρειάζεται για να καλυφθεί η θέση του  

Ειδικού Συμβούλου σε θέματα Διοικητικών Διαδικασιών και διεκπεραίωσης ενεργειών για την εκτέλεση έργων σε εργασιακά περιβάλλοντα

σε ένα δήμο;;;

ΑΓΩΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ - ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  όπως οι ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.

ΝΕΟ EMAIL ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο Κ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ.

Αν ήθελε να διευκρινίσει οτιδήποτε να το έκανε πριν κάνει αγωγή. 

Άλλωστε δεν είναι καν πολιτικό πρόσωπο - ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ - για να έχουμε οποιοδήποτε είδους διάλογο μαζί του.

Όποιος κάνει λάθος αναλαμβάνει την ευθύνη, βοηθάει να ξεκαθαριστεί, κάνει διάλογο, πριν κάνει αγωγές.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΛΥΑ

Ό,τι διαβάζεις εδώ είναι ΑΛΗΘΕΙΑ και την ΑΛΗΘΕΙΑ την αναζητούμε εμείς καθημερινά.

Υπάρχουν - λίγες φορές - ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ή ΜΑΣ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΚΑΤΙ που μόλις διαπιστωθεί ΕΠΑΝΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ!

Και ξεφεύγει ΣΥΝΗΘΩΣ με ευθύνη κάποιου που δεν έχει εκτελέσει έγκαιρα τις υποχρεώσεις του και γίνετσι υπαίτιος παεξηγήσεων και δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων.

Σκοπιμότητα να σε παραπληροφορήσουμε ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ και  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ.

Σε όλο αυτό το τελευταίο τουρλουμπούκι που οδήγησε στα δικαστήρια ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ δεν παίρνουμε πίσω τίποτα.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΦΛΥΑ ΑΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ

 Εχθές γράψαμε ότι τα μέλη του ΔΣ της ΦΛΥΑ παίρνουν έξοδα παράστασης.

 Αυτή ήταν η εισήγηση της πλειοψηφίας - την οποία είχαμε διαβάσει στα θέματα που μας στέλνουν για το ΔΣ  ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ.
 
 Όπως μας διευκρίνισε όμως εχθές  η κα Αθανασάτου κατά την συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρίας  η εισήγηση της Προέδρου ΑΛΛΑΞΕ  και έτσι πλέον τα μέλη του ΔΣ της εταιρείας δεν παίρνουν έξοδα παραστάσεως.

Δεν φταίμε όμως εμείς που από τον Δεκέμβριο που λήφθηκε, η απόφαση του ΔΣ ανέβηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ ..... ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ, τέσσερεις μήνες μετά. Από εκεί ενημερωνόμαστε. ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Και δεν μπορούμε για κάθε θέμα που προκύπτει ΣΗΜΕΡΑ να παρακολουθούμε την ΔΙΑΥΓΕΙΑ, τέσσερεις και πέντε μήνες μετά.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ.

Αλλιώς εκείνοι πρέπει να απολογούνται και να ενημερώνουν τα ΜΜΕ για τις καθυστερήσεις ή τα λάθη και όχι να κατηγορούν από πάνω ή να σέρνουν στα δικαστήρια.

Άσε που μέχρι πέρυσι οι αποφάσεις έμπαιναν και στο site της ΦΛΥΑ ενώ αυτό σταμάτησε (όσο λιγότεροι μαθαίνουν τόσο καλύτερα φαίνεται να  είναι το νέο δόγμα).

ΝΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΛΟΙΠΟΝ -  ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ 16-12-2014 που ανέβηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 2 Απριλίου 2015 με ΑΔΑ: 7ΚΗΖΟΡΦΦ-ΣΙ3Θέμα 4ο: Αποζημιώσεις μελών Διοικητικού Συμβουλίου, Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου και Αντιπροέδρων: 

Η Πρόεδρος εισηγούμενη το θέμα ανέφερε ότι όλες οι αποζημιώσεις κινούνται σε επίπεδα μνημονιακών περιορισμών δεδομένου ότι μετά το Μεσοπρόθεσμο μειώθηκαν στο μισό όλες οι αποζημιώσεις μελών συλλογικών οργάνων. Υπάρχει μια κατάσταση η οποία αποτυπώνει τις αποζημιώσεις του Προέδρου στο ποσό των 675,00 € (εξακοσίων εβδομήντα πέντε ευρώ), του Διευθύνοντος Συμβούλου στο ποσό 787,00 € (επτακοσίων ογδόντα επτά ευρώ), του Αντιπροέδρου Α΄ στο ποσό των 450,00 € (τετρακοσίων πενήντα ευρώ), του Αντιπροέδρου Β΄ στο ποσό των 337,00 € (τριακοσίων τριάντα επτά ευρώ) και αποζημιώσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ανά συνεδρίαση καθαρά στο ποσό των 26,00 € (είκοσι έξι ευρώ). Δεδομένης της ταμειακής κατάστασης της Εταιρείας οι αποζημιώσεις θα μείνουν στα ίδια επίπεδα. Με το σκεπτικό όμως που διατυπώθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., ότι οι Αντιπρόεδροι θα επικουρούν και θα ασκούν ουσιαστικά καθήκοντα στην Εταιρεία, προτείνεται να υπάρξει μια μικρή αύξηση στις αποζημιώσεις αυτών.
Αναλυτικότερα προτείνονται ως προς τις αποζημιώσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και των Αντιπροέδρων Α΄ και Β΄ τα εξής:

Αποζημίωση Προέδρου ποσού 675,00 € (εξακοσίων εβδομήντα πέντε ευρώ)

Αποζημίωση Διευθύνοντος Συμβούλου ποσού 787,00 € (επτακοσίων ογδόντα επτά ευρώ)

Αποζημίωση Αντιπροέδρου Α΄ ποσού 550,00 € (πεντακοσίων πενήντα ευρώ)

Αποζημίωση Αντιπροέδρου Β΄ ποσού 400,00 € (τετρακοσίων ευρώ) και

 Όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αποζημίωση καθαρά 26,00 € (είκοσι έξι ευρώ) ανά συνεδρίαση

Τέλος η Πρόεδρος ανέφερε ότι το Δ.Σ. επιφυλάσσεται εφόσον η ταμιακή εικόνα της Εταιρείας το επιτρέψει, να εξετασθούν οι αναφερόμενες αποζημιώσεις.
Η Πρόεδρος έδωσε τον λόγο στον κ. Ανδρεόπουλο ο οποίος ανέφερε ότι όπως έχει τοποθετηθεί σχετικά και στο παρελθόν δεν είναι σύμφωνος με την λήψη αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβούλιου της Εταιρείας, του Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και των Αντιπροέδρων. Προσωπικά αρνείται την λήψη αποζημίωσης για τις παραστάσεις στα Δ.Σ. αλλά και για οποιονδήποτε λόγο από την Εταιρεία όπως έχει αρνηθεί και τις αποζημιώσεις του έτους 2014. Η ΦΛΥΑ Α.Ε. είναι μία ζημιογόνος εταιρεία και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να έχει δαπάνες. Δεν θα υπήρχε αντίρρηση εάν οι Ισολογισμοί της Εταιρείας ήταν θετικοί, εάν είχε αξιοποιηθεί το 100% του κεφαλαίου και των ακινήτων και είχε η Εταιρεία να επιδείξει κερδοφόρα πορεία και θετικούς Ισολογισμούς και αυτή τη στιγμή το Δ.Σ. καλείται ήδη να επιβαρύνει το ταμείο των Χαλανδραίων δημοτών, που ήδη είναι επιβαρυμένο με 600.000,00 € και ήδη επιβαρύνουμε την καθαρά θέση της Εταιρείας με τις δικές 6
μας αποζημιώσεις. Είναι κατανοητό ότι είναι απαιτητική δουλειά, είναι υπεύθυνη δουλειά, κάποιοι από το Δ.Σ. αναλαμβάνουν ευθύνη, υπογραφές, διαχείριση της εταιρείας ωστόσο όμως εάν όλοι αντιμετωπίζουν τη συμβολή στα κοινά εθελοντικά, εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην Εταιρεία και για όλα ως άνω αναφέρονται δεν θα πρέπει να υπάρχει, προς το παρόν, η απαίτηση να λαμβάνει το Δ.Σ. αμοιβές. Τέλος ο κ. Ανδρεόπουλος ανέφερε ότι παραιτείται από τις δικές του αμοιβές.
Η Πρόεδρος έδωσε το λόγο στον κ. Τακόπουλο ο οποίος με τη σειρά του διαφωνεί ως προς την τοποθέτηση του κ. Ανδρεόπουλου και αναφέρει ότι μια Ανώνυμη Εταιρεία θέλει επαγγελματισμό και χρόνο. Η προφορά όταν υπάρχει ενασχόληση με τα κοινά δεκτή αλλά γίνεται δεκτή μέχρι ενός ορίου. Δεν μπορεί να ασχοληθεί κάποιος με επαγγελματισμό και να μην αμείβεται καθόλου. Το Δ.Σ. θέλει να συνδυάσει τον επαγγελματισμό, την διαφάνεια και συμβολική αμοιβή. Τέλος ο κ. Τακόπουλος ανέφερε ότι συμφωνεί με την ως άνω πρόταση της Προέδρου και όταν σε λίγο καιρό ενημερωθεί το Δ.Σ., για όλα τα θέματα που αφορούν την Εταιρεία, να δει το πώς θα ενεργεί όχι με σκοπό την αυτοαναφορά της αλλά την συμβολή της και τη συνεργασία της και με τον Δήμο αλλά και με τον λαό του Χαλανδρίου. Η ΦΛΥΑ Α.Ε. θα πρέπει να παρουσιάσει έργο και κοινωνική προσφορά στα πλαίσια του σκοπού της
Η Πρόεδρος έδωσε το λόγο στον κ. Ευθυμίου ο οποίος εισηγήθηκε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. να μην λαμβάνουν καμία αποζημίωση ανά συνεδρίαση.
Το Δ.Σ. κάνει δεκτή την πρόταση του κ. Ευθυμίου τα υπόλοιπα, πλην του Προεδρείου, μέλη του Δ.Σ. να μην λαμβάνουν την αποζημίωση των 26,00 € (είκοσι έξι ευρώ) ανά συνεδρίαση.
Μετά από διαλογική συζήτηση, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος του κ. Ανδρεόπουλου, αποφασίζουν και κάνουν δεκτές τις αποζημιώσεις οι οποίες θα έχουν εξής:

Αποζημίωση Προέδρου ποσού 675,00 € (εξακοσίων εβδομήντα πέντε ευρώ)

Αποζημίωση Διευθύνοντας Συμβούλου ποσού 787,00 € (επτακοσίων ογδόντα επτά ευρώ)

Αποζημίωση Αντιπροέδρου Α΄ ποσού 550,00 € (πεντακοσίων πενήντα ευρώ)

Αποζημίωση Αντιπροέδρου Β΄ ποσού 400,00 € (τετρακοσίων ευρώ) και

 Τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν θα λαμβάνουν καμία αποζημίωση ανά συνεδρίαση.


Αυτά για το θέμα των αποζημιώσεων του ΔΣ της ΦΛΥΑ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΩΚΕΙ ΤΟΝ ΝΤΑΒΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΚΤΟΝΟΥ ΝΟΜΟΥ

 


O "Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα Διοικητικών Διαδικασιών και διεκπεραίωσης ενεργειών για την εκτέλεση έργων σε εργασιακά περιβάλλοντα" έκανε - υπό την απόλυτη κάλυψη και έχοντα την πολιτική ευθύνη για τις πράξεις του Δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου, όπως καθαρά αυτή εκφράστηκε στο δημοτικό συμβούλιο - ΑΓΩΓΗ στην Πλατεία - με δικηγόρο τον Π. Τακόπουλο.

(Είναι τα δύο μη αιρετά στελέχη της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που μας έλεγαν "άσχετους" και "ψεκασμένους" για την υπόθεση Δουζένη με την γνωστή βέβαια κατάληξη της απόρριψης του προγράμματος από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ).
Ζητάει ο Ευθυμίου 25000 ευρώ αποζημίωση και η εκδίκασή της αγωγής προσδιορίστηκε για το 2017.

Με την γνωστή εκβιαστική μέθοδο κάθε σκοταδιστή - εξουσιαστή και κάνοντας χρήση του νόμου 1178/81 όπως τροποποιήθηκε και ενισχύθηκε από τον 2243/83 (γνωστό ως ΤΥΠΟΚΤΟΝΟ ΝΟΜΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ) επιχειρούν οι "πρώην αγωνιστές της αριστεράς και των κινημάτων" να φιμώσουν την Πλατεία.

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΎΜΕ, ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ!

Σε ένα παραλήρημα ανακριβειών και συκοφαντιών που αφορούν ακόμα και την δουλειά μας, που θα απαντηθεί λέξη προς λέξη, εχθές ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ - ΦΑΣΙΖΟΥΣΑ πρακτική του συνεργάτη του.

Ο ΝΤΑΒΙΑΣ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ!

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΜΑΧΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ.

Η διοίκηση του δήμου ΦΟΒΑΤΑΙ την αντιπαράθεση στην κοινωνία, τον διάλογο και τον κριτή πολίτη - δημότη, και επιλέγει να μεταφέρει την αντιπαράθεσή μας στις κλειστές αίθουσες των δικαστηρίων ελπίζοντας ότι θα μας κάμψει και θα μας αποτρέψει να αναδεικνύουμε τις ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ ΤΗΣ και την μετατόπισή τους από τα κινήματα στην ασφάλεια της στασιμότητας και της συντήρησης στον δήμο.

Οι ελπίδες τους θα αποδειχτούν φρούδες. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

Θα μείνουμε όρθιοι, δίπλα στην κοινωνία, τους συνδημότες μας και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην κριτική και τον έλεγχο της εξουσίας, την ελευθεροτυπία, την αντιπολίτευση, ελέγχοντας καθημερινά τους νεόκοπους σκοταδιστές για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους στον ΔΗΜΟ, στην άσκηση των καθηκόντων τους, στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος, την υπεράσπιση τελικά της ίδιας της δημοκρατίας ως οφείλουμε να κάνουμε.

Είμαστε και θα γίνουμε ακόμα περισσότερο Η ΣΚΙΑ ΤΟΥΣ, η ανάσα στο σβέρκο της εξουσίας.

Ζητάμε την συμπαράσταση όλων των ελεύθερων φωνών του διαδικτύου, την συμπαράσταση όσων έχουν υποστεί τον εκβιασμό των ισχυρών για να σιωπήσουν αλλά δεν ενέδωσαν.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΩΜΑ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

ΕΙΝΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ!

Θέλουν να μας βγάλουν ψεύτες για όσα αποκαλύψαμε σχετικά με τις Κοινωνικές Δομές και την διαχείρισή τους, για τον ρόλο του "Ειδικού Σύμβουλου σε θέματα Διοικητικών Διαδικασιών και διεκπεραίωσης ενεργειών για την εκτέλεση έργων σε εργασιακά περιβάλλοντα" (τι τίτλος, τι ειδίκευση) την ώρα που εχθές στο δημοτικό συμβούλιο ΟΛΕΣ - ΑΛΛΑ ΟΛΕΣ ΟΜΩΣ - οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν και δήλωσαν ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ Ο ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ και ότι δεν είναι αποδεκτό πολιτικά να εμπλέκεται στις διαδικασίες επιτροπών αιρετών.

ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΜΑΘΑΝ ΟΛΟΙ! Ο Κουράσης το είπε, ο Πανταζής το είπε, ο Θωμάς το είπε, όλοι είπαν ότι δεν ήξεραν.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΟΜΩΣ!

Εμείς είμαστε κατά τα άλλα οι συκοφάντες που γράψαμε ότι ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ, ενώ όλα είχαν γίνει τόσο φανερά που δεν ήξερε κανείς τίποτα!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ - ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ - ΣΟΥ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΎΨΟΥΜΕ!

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ, ΤΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ, όσων μέσα από αυτή εδώ την γωνιά του διαδικτύου έχουν διακινήσει τις απόψεις τους, τις ιδέες τους, έχουν επικοινωνήσει και έχουν εκφραστεί.

Ζητάμε την συμπαράσταση των δημοκρατών αυτοδιοικητικών.

Ζητάμε την συμπαράσταση των δημοσιογράφων.

Δεν μπορεί να επικαλούνται ότι θίγονται τα δημόσια πρόσωπα, οι κατέχοντες δημόσιες θέσεις όταν δέχονται έλεγχο και κριτική για τις πράξεις τους και τις παραλείψεις κατά την άσκηση των δημόσιων καθηκόντων τους.

Δεν επηρεάζουν οι πράξεις τους τα τσιφλίκια τους για να θεωρούν ότι πρέπει να μην ελέγχονται.

Ο ελεύθερος Τύπος μπορεί να είναι είτε καλός είτε κακός, αλλά χωρίς ελευθερία, είναι απόλυτα βέβαιο ότι ο Τύπος δεν μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο από κακός.

Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΝΕΩΝ ΑΔΕΙΩΝ!


Σε ΕΝΑ θέμα της πόλης επιτέλους ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΔΥΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΩΝ ΑΧΥΡΟ;;;;

Εμείς βέβαια μιλάγαμε"πάντα για ψευτοκανονιστικές".
Και στο ΔΣ έχουμε πει ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ, που πρέπει να βασίζεται στις χρήσεις γης και σε άλλες παραμέτρους που θέλουν πολύ δουλειά και όχι τις προχειρότητες του Γερολυμάτου.
Ό,τι λέει δηλαδή η απόφαση της Αποκεντρωμένης που έρηξε τις αποφάσεςι του ΔΣ.

Ο Γερολυμάτος όμως αντί να μας ακούει κατέγραφε στο δημοτικό συμβούλιο ως γραμματέας τους  τις απαιτήσεις των εκπροσώπων των ΚΥΕ γιατί αλλιώς "θα έπεφτε η αναστολη έκδοσης νέων αδειών" - όπως έλεγε.

Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΕΠΕΙΔΗ "ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ". Διαβάστε την αιτιολογία,

Εχθές στο Δ.Σ. ο Γερολυμάτος κύρηξε πόλεμο, λέει στην αποκεντρωμένη.

(Σκέψου να κυβερνούσε και άλλο κόμμα, δηλαδή και όχι το κόμμα που τους εξέλεξε διοίκηση).

Στα όπλα λοιπόν!

Ή για την ακρίβεια .... ΣΤΟΥΣ ΓΚΑΣΜΑΔΕΣ!


Θυμάστε;;;;

ΣΤΙΓΜΕΣ ΥΠΕΡΤΑΤΗΣ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ" ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ....Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες, σχετικά με το κακόβουλο λογισμικό «Crypto-Wall»


Το εν λόγω κακόβουλο λογισμικό στοχεύει στην καταβολή χρηματικών ποσών ως «λύτρα», με ψηφιακό νόμισμα «bitcoin», προκειμένου να «ξεκλειδωθούν» – αποκρυπτογραφηθούν ψηφιακά αρχεία και δεδομένα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές απλών χρηστών ή εταιρικών δικτύων
Τα κακόβουλα λογισμικά της οικογένειας «crypto-malware» μπορούν να επηρεάσουν όλες τις εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων και εξαπλώνονται, κυρίως, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Τις τελευταίες ημέρες το φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη έξαρση με εκατοντάδες αναφορές για περιστατικά «μολύνσεων» εταιρικών δικτύων
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους πολίτες για την επανεμφάνιση του κακόβουλου λογισμικού «CryptoWall» στη χώρα μας.
Το συγκεκριμένο λογισμικό, που αποτελεί εξέλιξη του γνωστού κακόβουλου λογισμικού «Cryptolocker», συγκαταλέγεται στις ψηφιακές απειλές τύπου Crypto-Malware, ενώ μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος.
Ειδικότερα, το κακόβουλο λογισμικό εξαπλώνεται – μεταδίδεται όταν επισκεπτόμαστε επισφαλείς ή «μολυσμένες» ιστοσελίδες, εμφανιζόμενο ως δήθεν νόμιμη ενημέρωση δημοφιλών εφαρμογών. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, το «CryptoWall» εξαπλώνεται μέσω «μολυσμένων» μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Πιο συγκεκριμένα, μετά την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, το κακόβουλο αυτό λογισμικό, χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, «κλειδώνει» όλα τα ψηφιακά αρχεία και τα δεδομένα (διαφόρων τύπων αρχείων, ενδεικτικά: *.doc, *.docx, *.xls, *.ppt, *.psd, *.pdf, *.eps, *.ai, *.cdr, *.jpg, κ.λπ.), που είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη που έχει «μολυνθεί» από τον ιό, ενώ για να «ξεκλειδωθούν» τα αρχεία του, πρέπει να καταβληθεί χρηματικό ποσό (ransom), διότι σε διαφορετική περίπτωση καθίστανται απροσπέλαστα για το χρήστη τους.
Το λογισμικό κυκλοφορεί στην 3η έκδοσή του από τον Ιανουάριο του 2015 παγκοσμίως και γίνεται ιδιαίτερη μνεία ότι τόσο για την τρέχουσα έκδοση, όσο και για την προηγούμενη (v2.0), ενώ υπάρχουν διαθέσιμες λύσεις για την απομάκρυνση του ίδιου του κακόβουλου λογισμικού, δεν υπάρχει κανένας γνωστός τρόπος αποκρυπτογράφησης των αρχείων, λόγω της πολύ ισχυρής κρυπτογράφησης (2048-bit RSA key), που χρησιμοποιείται.
Το εν λόγω κακόβουλο λογισμικό έχει επιπλέον τη δυνατότητα να «αυτοδιαδίδεται» μέσω του τοπικού δικτύου και να κρυπτογραφεί τα αρχεία κάθε συστήματος, στο οποίο αποκτά πρόσβαση. Η δυνατότητα αυτή το καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο σε εταιρικά δίκτυα, όπου η διάδοση μπορεί να είναι ραγδαία.
Η καταβολή του χρηματικού ποσού γίνεται, μέσω ανώνυμου προγράμματος περιήγησης, με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος «bitcoin» (BTC), κατόπιν μηνύματος που εμφανίζεται στο χρήστη, με υποδείξεις και οδηγίες για την πληρωμή.
Οι χρήστες του διαδικτύου και ιδιαιτέρως οι διαχειριστές των εταιρικών δικτύων καλούνται να μην πληρώνουν τα χρήματα που ζητούνται, προκειμένου να αποθαρρύνονται τέτοιες παράνομες πρακτικές, καθώς και για να μην εξαπλωθεί το φαινόμενο, ενώ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας για την αποφυγή προσβολής από το κακόβουλο λογισμικό.
Συγκεκριμένα:
  • Οι χρήστες που λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση, καλούνται να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν τα συνημμένα αρχεία, που περιέχονται σε αυτά, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου. Επιπλέον, οι χρήστες πρέπει να είναι εξαιρετικά καχύποπτοι στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που ως αποστολέας φαίνεται να είναι κάποια υπηρεσία ή εταιρεία, η οποία δεν είναι γνωστή σε αυτούς.
  • Συστήνεται να πληκτρολογούνται οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser), αντί να χρησιμοποιούνται υπερσυνδέσμοι (links).
  • Να χρησιμοποιούνται γνήσια λογισμικά προγράμματα και να ενημερώνονται τακτικά (updates), ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή από «ιούς».
  • Να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος.
  • Να δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, έτσι ώστε σε περίπτωση «προσβολής» από το κακόβουλο λογισμικό, να είναι δυνατή η αποκατάσταση τους.
  • Ιδιαίτερη προσοχή στην τακτική και ασφαλή τήρηση αντιγράφων ασφαλείας συστήνεται στους διαχειριστές των εταιρικών δικτύων καθότι τα αντίγραφα αποτελούν το μόνο τρόπο επαναφοράς των αρχείων στο σύνολό τους.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά ή για παροχή διευκρινίσεων – συμβουλών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
  • Τηλεφωνικά: 210-6476464 ή 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα iOS - Android: CYBERKID
  • Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR.

Ημερίδα με θέμα «Αναδοχή Ανηλίκων: Προβληματισμοί – Προτάσεις – Προοπτικές»Ρ. Δούρου: «Συνέργειες όλων των δημόσιων φορέων για τη στήριξη του θεσμού της αναδοχής»

Χαιρετισμό στην ημερίδα με θέμα «Αναδοχή Ανηλίκων: Προβληματισμοί – Προτάσεις – Προοπτικές», που διοργανώνει σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το Συνήγορο του Παιδιού και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, απεύθυνε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

«Πράξη υψηλής αίσθησης ανθρωπιάς και παράλληλα μεγάλης ευθύνης» χαρακτήρισε την αναδοχή η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο χαιρετισμό της, προσθέτοντας: «Η Περιφέρεια Αττικής, σταθερά προσανατολισμένη σε πρωτοβουλίες που ενισχύουν το θεσμό αυτό, αλλά και άλλες δράσεις κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας του παιδιού, θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε παρόμοιες προσπάθειες. Και τούτο κυρίως μέσα από κάθε είδους συνέργειες με όλους τους δημόσιους φορείς, προκειμένου να στηριχθεί, μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ο συγκεκριμένος θεσμός προστασίας των ανηλίκων».

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων για το σημαντικό αυτό ζήτημα, καθώς και για τα θέματα που σχετίζονται με τις σύγχρονες τάσεις στο επίπεδο της νομικής προσέγγισης, της κοινωνικής αντίληψης και της ψυχολογικής-συναισθηματικής διαχείρισης που συνεπάγεται η πράξη της αναδοχής.

ΑΚΤΟ: Δωρέαν Σεμινάριο Crisis Management Communication


 Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης "ΑΚΤΟ Κατάρτιση", του Ομίλου ΑΚΤΟ, ανακοινώνει τη διοργάνωση δωρεάν σεμιναρίου με θέμα την Επικοινωνία στη Διαχείριση Κρίσεων (Crisis Management Communication).


Στην εποχή που η παγκόσμια διάδοση της πληροφορίες είναι θέμα δευτερολέπτων, όλες οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί είναι πλέον ευάλωτοι σε κρίσεις. Η επικοινωνία στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος καθίσταται σημαντική παράμετρος της επίλυσής του – συχνά πιο σημαντική και από την ίδιhttps://www.blogger.com/blogger.g?blogID=6779218516755432372#editor/target=post;postID=9199203241960993728α την αντιμετώπισή του.


To σεμινάριο Crisis Communication συνδέεται άμεσα με την επικοινωνία στη διαχείριση μίας κρίσης: πραγματεύεται τα απαραίτητα βήματα προετοιμασίας, τα σημεία – κλειδιά των μηνυμάτων και τρόπους άμυνας.


Το σεμινάριο απευθύνεται σε ανέργους και φοιτητές / σπουδαστές που επιθυμούν να γνωρίσουν τα μυστικά στη διαχείριση μίας κρίσης. (ΔΕΝ είναι απαραίτητη η κατοχή κάρτας ανεργίας).


Το σεμινάριο θα λάβει χώρα το Σάββατο 7/11/2015, 10:30 – 14:00 – στο κεντρικό κτήριο του ΑΚΤΟ, Ευελπίδων 11Α, Αθήνα. Ώρα προσέλευσης: 10:15. (Πληροφορίες κα Ελένη Κουτή, Τηλ. 2105230130, kouti.e@aktocollege.gr).
Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.


Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο είναι απαραίτητη η Δήλωση Συμμετοχής, στη διεύθυνση http://aktotraining.gr/free/ 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-10 ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΔΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 09.30 π.μ. θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ.Α. με τα παρακάτω θέματα ημερησίας διάταξης:

1.         «Ενημερώσεις – Ανακοινώσεις».

2.         «Επικύρωση πρακτικών της 3ης/9/2015 συνεδρίασης».

3.         «Επικαιροποίηση αποφάσεων Ε.Ε. από 29η – 66η».

4.         «Προτάσεις για τα οικονομικά των Ο.Τ.Α.».

5.         «Θέσεις της Π.Ε.Δ.Α. σχετικά με την πρόταση για την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών  στην καθαριότητα».

Συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην 1η συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών ΤουρισμούΤεχνογνωσία και εμπειρίες μοιράστηκαν οι αυτοδιοικητικοί του τουρισμού που συμμετείχαν στην 1η συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε 9 και 10 Οκτωβρίου στα Καμένα Βούρλα. Στη συνάντηση μετείχαν Αντιπεριφερειάρχες από όλη τη χώρα καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας.

Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να θεσμοθετηθεί η συνάντηση ώστε να επαναλαμβάνεται σε διαφορετική κάθε φορά Περιφέρεια.

Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε η εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού Ελένη Δημοπούλου, η οποία μετέφερε γνώσεις, προτάσεις, εμπειρίες, προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας του τουρισμού στην Αττική.

Συμφωνήθηκε ότι οι πρώτες προτάσεις θα συλλεχθούν και θα αποσταλούν στην Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.