Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


Ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης μας.

11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΙΝΟΣΕΤ ΚΑΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΙΕΝΤΕ ΣΤΗ ΧΙΛΗΙΑΣΩ: Προληπτικός έλεγχος για Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα ΝοσήματαΤο ΙΑΣΩ, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα σεξουαλικής υγείας δίνει έμφαση στην πρόληψη και προσφέρει εξετάσεις για Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) σε προνομιακές τιμές.

Συγκεκριμένα προσφέρει τα εξής πακέτα:

1. Έλεγχος για ΣΜΝ στην προνομιακή τιμή των 40€: Περιλαμβάνει έλεγχο για Χλαμύδια, Ουρεόπλασμα και Μυκόπλασματα

2. Έλεγχος για ΣΜΝ plus στην προνομιακή τιμή των 95€: Περιλαμβάνει έλεγχο για Χλαμύδια, Ουρεόπλασμα, Μυκόπλασματα, Γονόρροια, Αιμόφιλο, Έρπη, Σύφιλη, Τριχομονάδες

Οι εξετάσεις γίνονται με τη μέθοδο PCR, η οποία παρέχει υψηλή ευαισθησία και ειδικότητα, επιτρέποντας την ανίχνευση μικροοργανισμών (π.χ. ορισμένων ειδών μυκοπλασμάτων και σπειροχαίτης που προκαλεί τη σύφιλη) που με συμβατικές μεθόδους δεν ανιχνεύονται.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στον -2 όροφο του ΙΑΣΩ, αφορούν σε γυναίκες και άνδρες και η προσφορά ισχύει έως 31/10/2018.

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 210 6185201

Μήνυμα - ενημέρωση του Δημάρχου Βριλησσίων, Ξένου Μανιατογιάννη, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


«Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά, μια νέα αφετηρία γνώσης, κατάκτησης εφοδίων και επίτευξης στόχων.

Μαθήτριες και μαθητές, καθηγητές και δάσκαλοι, ξεκινούν τον αγώνα της μάθησης έχοντας αρωγούς στο δύσκολο έργο τους, τους γονείς.

Εύχομαι σε όλους η νέα σχολική χρονιά να είναι αποδοτική και να αποτελέσει ένα ακόμη βήμα για την επίτευξη των προσδοκιών και στόχων τους. Τόσο κοινωνικά όσο και επαγγελματικά.

Θα ήθελα να ενημερώσω τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους γονείς αλλά και όλους τους συνδημότες ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε έγιναν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και καλλωπισμού όπως ελαιοχρωματισμοί, ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, περιφράξεις, συντήρηση κήπων στην πλειονότητα των σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Α’ Σχολικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκαν και στα έξι (6) δημοτικά, ελαιοχρωματισμοί στις αίθουσες διδασκαλίας, στους διαδρόμους, στα κάγκελα και τις πόρτες, στις μπασκέτες και τους κοινόχρηστους χώρους.

Επιπλέον, έγιναν οι παρακάτω ξεχωριστές παρεμβάσεις:

-Στο 1ο Δημοτικό: αντικατάσταση κεραμοσκεπής και σωληνώσεων κεντρικής στήλης

-Στο 2o Δημοτικό: εγκατάσταση μονάδων αερισμού και εξαερισμού υπόγειας αίθουσας αναγνωστηρίου και προμήθεια-τοποθέτηση δαπέδου laminate του ιδίου χώρου

-Στο 3ο Δημοτικό: επισκευή και αντικατάσταση θυρών

-Στο 4ο Δημoτικό: επισκευή αποχετευτικού συστήματος, αλλαγή ειδών υγιεινής και πλακιδίων στις τουαλέτες μαθητών και δασκάλων και στο χώρο βρυσών του προαυλίου

-Στο 6ο Δημοτικό: επισκευή μέρους στέγης και καθαρισμός υδρορροών, επισκευή της κλιματιστικής εγκατάστασης ψύξης- θέρμανσης - πυρανίχνευσης και πιστοποίηση πυρασφάλειας, προμήθεια και τοποθέτηση εσωτερικών νιπτήρων και βρυσών, αντικατάσταση βρυσών στον προαύλιο χώρο

-Στο 1ο & 6ο Δημοτικό: τοποθέτηση συναγερμού

-Στο 1ο Νηπιαγωγείο: τοποθέτηση και βαφή μεταλλικών κυκλιδωμάτων

-Στο 4o & 7o Νηπιαγωγείο – προμήθεια και εγκατάσταση δαπέδων και πολυοργάνων στους προαύλιους χώρους

Σήμερα παραδίδουμε τα σχολικά κτίρια, πλήρως λειτουργικά, ευπρεπισμένα και ασφαλή σε μαθητές και καθηγητές, ώστε απερίσπαστοι να επιδοθούν στο δημιουργικό ταξίδι της γνώσης».

Καλή σχολική χρονιά!

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων
Ξένος Μανιατογιάννης

Περιφέρεια Αττικής: Απόδοση ανταποδοτικού τέλους λαϊκών αγορών σε ΟΤΑ της βόρειας Αθήνας

Στο ποσό των 379.384,33 ευρώ ανέρχεται το συνολικό ανταποδοτικό τέλος για το έτος 2017 που αποδίδει η Περιφέρεια Αττικής στους 12 δήμους της βόρειας Αθήνας για τη λειτουργία λαϊκών αγορών. Τα πρωτεία κατέχει η Νέα Ιωνία όπου φιλοξενεί κάθε εβδομάδα 1.349 πωλητές λαϊκών αγορών από το σύνολο των 6.750 που δραστηριοποιούνται στα βόρεια προάστια. Ακολουθούν η Κηφισιά με 853, το Χαλάνδρι με 781 και το Μαρούσι με 666.

Σημειώνεται ότι στο σύνολο των 60 δήμων της Αττικής που φιλοξενούν λαϊκές αγορές, η Νέα Ιωνία βρίσκεται στην 5η θέση. Προηγούνται η Αθήνα με 8.832 πωλητές, ο Πειραιάς με 2.135, το Περιστέρι με 1.973 και το Κερατσίνι- Δραπετσώνα με 1.398 πωλητές.

Το ημερήσιο ανταποδοτικό τέλος που κατέβαλλαν συνολικά 42.602 πωλητές λαϊκών αγορών για το 2017 και στους 60 δήμους της Αττικής ανήλθε σε 6.850.119 ευρώ, εκ των οποίων το 35%, δηλαδή 2.397.541 ευρώ αποδίδεται στους ΟΤΑ.

Η κατανομή του ποσού αυτού γίνεται με βάση συντελεστή που προκύπτει από το συνολικό ποσό της κατανομής και τον αριθμό των πωλητών που δραστηριοποιούνται σε κάθε δήμο ανά εβδομάδα. Στη βόρεια Αθήνα η κατανομή έχει ως εξής:

Γ. ΘΩΜΑΣ: ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


Μια ακόμη σχολική χρονιά, γεμάτη όνειρα, στόχους και ελπίδες, ξεκινά σήμερα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικους στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, στους νηπιαγωγούς, τους δασκάλους, τους καθηγητές αλλά και τους γονείς του Χαλανδρίου, ευχόμαστε ένα καλό και δημιουργικό σχολικό έτος, και τους διαβεβαιώνουμε ότι σαν Δημοτική παράταξη, θα είμαστε αρωγοί και θα αγωνιζόμαστε μαζί τους, για ένα σχολείο που θα παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, σε ένα περιβάλλον συνεργασίας και αλληλοεκτιμησης, ένα σχολείο ανοιχτών οριζόντων, που θα προάγει αρχές και αξίες όπως είναι η άμιλλα, ο συναγωνισμός και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Ένα σχολείο που πρώτα απ’ όλα θα διαμορφώνει ενεργούς πολίτες.

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με υγεία, φαντασία, δημιουργικότητα και επιτυχίες σε όλες και σε όλους.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ - ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΚΙΑ