iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΡΕ!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ


ΣΥΡΙΖΑ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Σήμερα, με πρόσχημα τον οικονομικό εξορθολογισμό και τη μη πρόσληψη καθηγητών, στο στόχαστρο της μνημονιακής πολιτικής μπαίνουν τα σχολεία, των οποίων επιδιώκεται η συγχώνευσή τους, ουσιαστικά η κατάργησή τους, ανεξαρτήτως αν κάτι τέτοιο παραβιάζει στοιχειώδεις παιδαγωγικούς κανόνες και γυρίζει τη χώρα δεκαετίες πίσω.

Και το Χαλάνδρι δεν αποτελεί εξαίρεση.

Συγκεκριμένα προωθείται η κατάργηση του 2ου Γυμνασίου μέσω της συγχώνευσής του με το 4ο γυμνάσιο και απορρόφηση μέρους των μαθητών και από το 1ο γυμνάσιο.

Πρόκειται για μια ενέργεια, η οποία αν τελικά ευοδωθεί, πέραν του ότι θα ανοίξει το δρόμο και για άλλες συγχωνεύσεις, δεν θα επηρεάσει αποκλειστικά και μόνο τους μαθητές και τους γονείς των τριών γυμνασίων αλλά θα έχει επίπτωση και στους 1.700 μαθητές και τις οικογένειές τους, που φοιτούν σήμερα στα δημοτικά και γυμνάσια της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ενδεχόμενη κατάργηση του 2ου Γυμνασίου και η μεταφορά των μαθητών στο 1ο και 4ο γυμνάσιο επηρεάζει τους μαθητές όχι μόνο αυτών των τριών σχολείων αλλά και τους μαθητές των 5 δημοτικών σχολείων (1ου, 2ου, 5ου, 12ου, 13ου και 14ου).Πριν δυο χρόνια όταν το υπουργείο Παιδείας βρήκε την λύση των «συγχωνεύσεων» για να περικόψει χρήματα από την Παιδεία, βάφτισαν εξορθολογισμό το κλείσιμο 1.000 σχολείων Τώρα το νέο μνημονιακό σχέδιο του υπ. Παιδείας έχει βάλει στόχο να καταργήσει φέτος άλλα 1.500 σχολεία! Παράλληλα με το σχέδιο «Αθηνά» επιχειρούν να αποδιαρθρώσουν και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δεν είναι λοιπόν μόνο ότι στα σχολεία δίνονται πλέον τα μισά χρήματα από την κρατική επιχορήγηση ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται ραγδαία τα έξοδα (πετρέλαιο κλπ), δεν είναι μόνο ότι λείπουν εκπαιδευτικοί, δεν είναι ότι σε σχολικά κτίρια της πόλης μας καταρρέουν ταβάνια και πλημμυρίζουν αίθουσες επειδή μένουν ασυντήρητα, τώρα φτάνουμε και στο σημείο να σχεδιάζονται και νέες καταργήσεις σχολείων.

Η διάλυση της Παιδείας είναι φανερή.

Η μεταφορά της αρμοδιότητας της ευθύνης των σχολικών κτιρίων στους Δήμους, σύμφωνα με τον Καλλικράτη, χωρίς την αντίστοιχη μεταφορά πόρων, έχει φέρει τα σχολεία στα όρια της εγκατάλειψης.

Η δημοτική αρχή παραμένει δυστυχώς άβουλη και ανίκανη να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα. 

Εμφανίζεται απρόθυμη να διεκδικήσει περισσότερους πόρους για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων. Αναγκάζεται από τις μαζικές κινητοποιήσεις γονιών και μαθητών να πει όχι στην κατάργηση του 2ου Γυμνάσιου Χαλανδρίου, χωρίς όμως να αντιστέκεται αποφασιστικά για να την αποτρέψει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δυναμικά από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει την ανάγκη να μην καταργηθεί το 2ο Γυμνάσιο. Υποστηρίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα των γονιών και των μαθητών και προσπαθεί να αναδείξει το θέμα.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κατέθεσαν άμεσα επερώτηση στη Βουλή. Βρέθηκαν δίπλα σε κάθε κινητοποίηση των γονιών και μαθητών του σχολείου, όπως πρόσφατα στο υπουργείο Παιδείας. Τα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Χαλάνδρι συμμετέχουν δραστήρια στον αγώνα για την υπεράσπιση της λειτουργίας του σχολείου, ενώ και μέσα από τη δημοτική κίνηση που συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ κινητοποιούνται δυναμικά.

Θα συνεχίσουμε και θα νικήσουμε.

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί ενωμένοι να αντισταθούμε στο κλείσιμο του 2ου Γυμνάσιου. Να αντισταθούμε στα σχέδια διάλυσης της Παιδείας.

Τα όνειρά μας να συγκρουστούν με τα συμφέροντα που υπηρετούν.


ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Να μην εγκατασταθεί φωτοβολταϊκό πάρκο 300 MW στο Πεντελικό Όρος
ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ                    Αθήνα               27.03.2013
ΣΥΓΓΡΟΥ 15-17                                                                            Αρ. Πρωτ:                 50
ΤΚ 117 43 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.2132063520                                                                                                  
Προς                              
email: attikisynergasia@patt.gov.gr                                                                     Μ.Μ.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να μην εγκατασταθεί φωτοβολταϊκό πάρκο 300 MW στο Πεντελικό Όρος

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η άρνηση της Παράταξης του κ.Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής για συζήτηση του αιτήματος που κατέθεσε η ¨Αττική Συνεργασία όχι στο Μνημόνιο¨ στη 12η  Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τρίτη 26.03.2013, σχετικά με την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πεντελικό Όρος.
Η Κυβέρνηση ως γνωστόν κατέθεσε στη Βουλή Νομοσχέδιο που επιτρέπει σε «μεγάλους» επενδυτές, να κατασκευάζουν «fast-track» έργα όπου θέλουν, παρακάμπτοντας την κείμενη Νομοθεσία δασική και μη, για επενδύσεις ακόμη και εντός προστατευόμενων περιβαλλοντικά περιοχών, όπως π.χ. το Πεντελικό Όρος. Με δεδομένο ότι από πλευράς Εκκλησίας της Ελλάδας επιδιώκεται η δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου 3.500 στρεμμάτων ισχύος 300 MW και μεγέθους ίσου με τον οικιστικό ιστό της Νέας Πεντέλης, σε μεγάλη δασική έκταση που βρίσκεται κοντά στην Ι.Μ.Πεντέλης και η οποία κηρύχτηκε αναδασωτέα μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2009, η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής θα όφειλε να υψώσει ασπίδα προστασίας στο Πεντελικό Όρος που είναι το φυσικό ¨air condition¨ για όλη την Αττική.
Αντί για αυτό ταυτίστηκε για άλλη μια φορά σε κοινό βηματισμό με τις πολιτικές επιλογές της μνημονιακής Κυβέρνησης. 


Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ¨ Αττικής Συνεργασίας Όχι στο Μνημόνιο¨
Βαρεμένος Γεώργιος   -   Κυπριανίδου Ερμίνα   -   Τσουκαλάς Δημήτρης
Ο  Περιφερειακός Σύμβουλος
Καπάταης Χρήστος

Πόλεμος μεταξύ οικονομικών υπηρεσιών και τ. Αντιδημάρχων


grafeio

Διένεξη παρατηρείται ανά τους δήμους μεταξύ οικονομικών υπηρεσιών και τέως αντιδημάρχων για τους καταλογισμούς των επιπλέον επιδομάτων που λάμβαναν την δεκαετία του ’90 και του 2000. 
Σύμφωνα με τις ειδοποιήσεις που έστειλε το Ελεγκτικό Συνέδριο, σε πολλές οικονομικές υπηρεσίες δήμων, υπολόγιζαν τις αποδοχές των αντιδημάρχων στο 50% επί του συνόλου των αποδοχών των δημάρχων, που σημαίνει μαζί με τα ειδικά επιδόματα για τον πληθυσμό κλπ. Τις επιπλέον αυτές αποδοχές τώρα το Ελεγκτικό Συνέδριο τις καταλογίζει τόσο στους τότε δημάρχους, όσο και στους τότε προϊσταμένους των οικονομικών υπηρεσιών όπως βέβαια και στους αντιδημάρχους που τις ελάμβαναν. 
Δεν είναι λίγοι οι τ. Αντιδήμαρχοι που πιάνονται από αυτήν την παρατήρηση του Ε.Σ. και διεκδικούν να πληρώσουν τους καταλογισμούς αυτοί που τους τις έδιναν και που είχαν υπολογίσει λανθασμένα τα υπερβάλλοντα ποσά που σε μερικές περιπτώσεις φτάνουν τις 10.000 ευρώ. 
Το μεγαλύτερο βέβαια πρόβλημα είναι με αυτούς που δεν βρίσκονται πια στην ζωή και εκεί σαφώς και θα την πληρώσουν οι τέως δήμαρχοι και οι προϊστάμενοι των οικονομικών υπηρεσιών.

http://www.myota.gr/, 27/3/2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Ανοιχτή Επιστολή σχετικά με τα σχέδια κατάργησης 2ου Γυμνάσιου Χαλανδρίου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                                                                                           
              Χαλάνδρι, 26.3.2013

Προς
-          Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Γυμνάσιου Χαλανδρίου
-          Διευθυντή 2ου Γυμνάσιου κο Ασλάνη Μιχάλη
-          Μαθητικό Συμβούλιο 2ου Γυμνάσιου
-          Όλους τους Γονείς, Μαθητές και Εκπαιδευτικούς του Χαλανδρίου


Ανοιχτή Επιστολή σχετικά με τα σχέδια κατάργησης  2ου Γυμνάσιου Χαλανδρίου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου καταδικάζει κάθε σχέδιο κατάργησης του 2ου Γυμνάσιου Χαλανδρίου.

Θεωρούμε απαράδεκτο την εποχή που όλοι πρέπει να ενισχύουμε την Παιδεία και τις Επιστήμες, που είναι το μέλλον των παιδιών κάθε χώρας, να τίθεται θέμα κατάργησης σχολείων και πανεπιστημίων. Να ξαναγυρίζουμε σε πολυπληθείς τάξεις και μετακινούμενους μαθητές.  Οι ελλείψεις στην εκπαίδευση είναι ήδη πολλές.

Με πρόσχημα τον «εξορθολογισμό» το υπ. Παιδείας επιδιώκει να κλείσει το 2ο Γυμνάσιο.

Με πρόσχημα τον «εξορθολογισμό» σχεδιάζει το κλείσιμο άλλων 1.500 σχολείων σε όλη την Ελλάδα!  Με πρόσχημα τον «εξορθολογισμό» οδηγούμαστε στη διάλυση βασικών δομών της Δημόσιας Παιδείας.

Με το ίδιο πρόσχημα διαλύονται οι κοινωνικές δομές και υπηρεσίες των Δήμων, μειώνονται οι αμοιβές  και προαναγγέλλονται  απολύσεις. 
Εμείς οι εργαζόμενοι, ξέρουμε καλά πια ότι, όταν λένε «εξορθολογισμό» εννοούν διάλυση.

Τα Παιδιά του 2ου Γυμνάσιου είναι και δικά μας Παιδιά !

Δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει ένα ολόκληρο σχολείο, που εξυπηρετεί περισσότερα από εκατό παιδιά, που λειτουργεί 30 χρόνια και οι τωρινοί και μελλοντικοί μαθητές του, να διασκορπιστούν στα γύρω σχολεία, τα οποία είναι ήδη γεμάτα.
Τι άλλο θα ακολουθήσει μετά;  Κλείσιμο κι άλλων σχολείων;  Φτάνει!

Δεν θα επιτρέψουμε να καταστρέφεται άλλο η Δημόσια Παιδεία επειδή το επιβάλλουν οι δανειστές-δυνάστες  της χώρας.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των γονιών και μαθητών του 2ου Γυμνάσιου.

Μαζί με τους δημότες του Χαλανδρίου, τους γονείς και τα παιδιά των Γυμνασίων και Δημοτικών σχολείων, θα υπερασπίσουμε τη συνέχιση της λειτουργίας του 2ου Γυμνάσιου.  Μας αφορά όλους !  

Όλοι μαζί θα κρατήσουμε το 2ο Γυμνάσιο ζωντανό!

Θα είμαστε όλοι μαζί για να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη Παιδεία για τα Παιδιά μας, για να τους εξασφαλίσουμε μια καλύτερη περήφανη κι αξιοπρεπή Ζωή. 

Αυτή που αξίζει στα Παιδιά μας και όχι αυτή που θέλουν να μας επιβάλλουν!

 Η Πρόεδρος                                     Η Γραμματέας
  Σοφία Κορωναίου                            Μαρία ΚουκούμαΚοινοποίηση


Δ/ντη Β’ βαθμιας  Εκπαίδευσης κο Θανάση Φαλούκα

Δ/ντη Α’ βαθμιας Εκπαίδευσης κο Παρασκευά Βεντήρη

Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης Αττικής κο Δημήτρη Γκίνη

Υφυπουργό Παιδείας κο Θεόδωρο Παπαθεοδώρου

Υπουργό Παιδείας κο Κων/νο Αρβανιτόπουλο


ΕΛΜΕ Β’ Αθήνας

Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής»


Περιφερειάρχη Αττικής κο Γιάννη Σγουρό

Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών κο Κων/νο Μανιάτη


Δήμαρχο Χαλανδρίου κο Γιώργο Κουράση

Αντιδήμαρχο Παιδείας-Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης κα Ελένη Νιώτη

Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου Χαλανδρίου κο Άρη Νόμπελη

Μέλη και Παρατάξεις Δημοτικού  Συμβουλίου Χαλανδρίου


Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών Χαλανδρίου


Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Λυκείου Χαλανδρίου
Διευθυντή 2ου Λυκείου  κο Τάσο Αλεβίζο
Μαθητικό Συμβούλιο 2ου Λυκείου

Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 1ο Γυμνάσιου
Διευθύντρια 1ου Γυμνάσιου κα Αργεντούλα Πάσχαρη
Μαθητικό Συμβούλιο 1ου Γυμνάσιου

Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Γυμνασίου
Διευθύντρια 4ου Γυμνάσιου κα Ελπινίκη Αρέστη
Μαθητικό Συμβούλιο 4ου Γυμνάσιου

Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού
Διευθύντρια 2ου Δημοτικού κα Ειρήνη Νικολαϊδου
 
Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων  5ο Δημοτικού
Διευθύντρια 5ου Δημοτικού κα Ευγενία Μπαζάνη


Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων  14ο Δημοτικού
Διευθύντρια 14ου Δημοτικού κα Κατερίνα Πούλου

Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων  12ο Δημοτικού
Διευθυντή 12ου Δημοτικού κο Κώστα Λουκέρη

Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων  13ο Δημοτικού
Διευθύντρια 13ου Δημοτικού κα Μαριάννα Χατζημιχαήλ

Ιωάννου speaking!!


Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Ημερίδα στις 17 Απριλίου με θέμα "Το νέο πειθαρχικό δίκαιο, η αξιολόγηση των οργανικών μονάδων και του ανθρώπινου δυναμικού"Κάτοικοι στον Κορυδαλλό αποδίδουν 47 θανάτους από καρκίνο σε κεραία κινητής τηλεφωνίας


korydallos - keraia kin tilefonias

Κάτοικοι της οδού Αγίου Νικολάου και της γύρω περιοχής παρευρέθηκαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού, καλώντας τη Δημοτική Αρχή να δράσει, προκειμένου να απομακρυνθεί κεραία κινητής τηλεφωνίας που είναι τοποθετημένη σε κτίριο της περιοχής από το 1999.
Η αιτία που οδήγησε τους κατοίκους να κινητοποιηθούν μετά από τόσα χρόνια για την κεραία, η οποία έχει άδεια από το 2003, είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν, τα κρούσματα καρκίνου στους κατοίκους της περιοχής παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια κατακόρυφη αύξηση, με τους τελευταίους μάλιστα 13 μήνες να έχουν καταγραφεί 47 θάνατοι από την ασθένεια.
Όπως σημείωσαν δε, η κεραία κινητής τηλεφωνίας είναι παράνομη από πολεοδομικής άποψης, γιατί βάσει του νόμου θα πρέπει να απέχει τέσσερα μέτρα από την περίμετρο του οικοπέδου, κάτι που δεν ισχύει για τη μία τουλάχιστον πλευρά του.

Δημόπουλος

Απαντώντας ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Δημόπουλος, υπενθύμισε τους αγώνες του Δήμου Κορυδαλλού κατά το παρελθόν για την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, επισημαίνοντας ότι έχει δώσει δείγματα προς μίμηση όχι μόνο στους πολίτες, αλλά και στους άλλους Δήμους.
«Γκρεμίσαμε διαχρονικά ως διοίκηση πάμπολλες κεραίες και τουλάχιστον προσωπικά έχω «φάει» δεκαοκτώ μήνες φυλακή» σημείωσε και πρόσθεσε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι για να διεκδικήσει κανείς το δίκιο σ’ αυτή την περίπτωση. Η νομική οδός, όπως είπε, και ο αγώνας.
Στα πλαίσια λοιπόν αυτά κάλεσε τους κατοίκους να καταθέσουν τα όποια στοιχεία έχουν στο Δήμο, προκειμένου να εξεταστεί αν έχει εξαντληθεί η νομική οδός και να σχεδιαστούν οι όποιες κινήσεις.
«Οι αγώνες δεν σχεδιάζονται στα μικρόφωνα και με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου» παρατήρησε, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα ζήτημα στο οποίο εμπλέκονται τεράστια συμφέροντα.

Κασιμάτης

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτο τον τρόπο με τον οποίο οι δημότες έθεσαν το θέμα απροειδοποίητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τη δεοντολογία θα έπρεπε να είχε τουλάχιστον προειδοποιηθεί ο Πρόεδρος του Σώματος, ώστε να ενημερώσει τις παρατάξεις και τη διοίκηση και να είναι δυνατόν να δοθούν απαντήσεις.
«Τώρα μιλάμε στον αέρα» σχολίασε, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή απουσιάζει από τη συνεδρίαση και ο υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης. Για το λόγο αυτό λοιπόν πρότεινε να γίνει μια αναλυτικότερη συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του Σώματος.
Παρατήρησε ωστόσο ότι η καλλιέργεια φόβου είναι χειρότερη από την αιτία αυτή καθαυτή που προκαλεί το θάνατο, ενώ επανέλαβε ότι η συγκεκριμένη κεραία έχει τοποθετηθεί από το 1999 και είναι νόμιμη.
«Πρέπει να ξέρετε ότι αυτές οι εταιρείες είναι πανίσχυρες» σημείωσε και αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει από τη διοίκηση του Δήμου συνολικότερα στο θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα και καταδικαστικές αποφάσεις για τις κινήσεις αυτές, για μέλη της διοίκησης.
Παράλληλα, επισήμανε ότι επί Δημαρχίας του έχουν «κατέβει» τουλάχιστον επτά κεραίες κινητής τηλεφωνίας, νόμιμες ή παράνομες, ενώ τόνισε ότι ο χώρος όπου βρίσκεται η κεραία της Αγίου Νικολάου δεν είναι προσβάσιμος για «άλλου είδους ενέργειες». «Δεν μπορούμε δηλαδή να πάμε από διπλανά κτίρια και να την κατεβάσουμε εμείς» διευκρίνισε.
Όσον τέλος αφορά τις πολεοδομικές παραβάσεις, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι με το νέο νόμο υπάρχει πλέον η δυνατότητα να νομιμοποιηθούν, λέγοντας ότι αυτό που χρειάζεται επομένως είναι «ένας σχεδιασμός και μια εχεμύθεια για να μπορέσουμε να κατεβάσουμε την κεραία».

Νικολεουτσάκος

Την εξέταση του θέματος από τη Δημοτική Αρχή πρότεινε ο Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού «Κορυδαλλός Πρώτη Πόλη», Νίκος Νικολεουτσάκος. Ζήτησε συγκεκριμένα να διαπιστωθεί κατά πόσο πράγματι η άδεια, όπως είπαν οι κάτοικοι, στερείται νομιμότητας και αν είναι έτσι, ο Δήμος να πράξει όλα τα νόμιμα και να κατεβάσει την κεραία.

Μαρνάς- Παναγιωτακοπούλου

Για ζήτημα ζωής και θανάτου έκανε λόγο το στέλεχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Παύλος Μαρνάς, αναφερόμενος στους 47 θανάτους, που όπως τόνισαν οι κάτοικοι, έχουν σημειωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε μικρή ακτίνα γύρω από την κεραία.
«Είναι το κυρίαρχο ζήτημα το οποίο θα πρέπει και σαν Δημοτικό Συμβούλιο, πέρα από κάθε νομιμότητα, να επιδιώξουμε αυτή η κεραία να απομακρυνθεί» σημείωσε μεταξύ άλλων.
Έντονη κριτική στη διοίκηση άσκησε τέλος η επικεφαλής της παράταξης Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, κάνοντας λόγο για απαξιωτική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής.
Σημείωσε συγκεκριμένα ότι ενώ ο αρμόδιος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα περιβάλλοντος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης συναντήθηκε με τους κατοίκους, δεν ενημέρωσε το Σώμα. «Είχατε την ευθύνη να τους υποδείξετε τι ακριβώς θα γίνει» τόνισε μεταξύ άλλων.

http://www.newsta.gr/, 27/3/2013

"ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΕΛ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ" - για να δουμε την αλήθεια λοιπόν

Λοιπόν:

Την δεκαετία του 90 δήμαρχος ήταν ο Κώστας Παττακός, επικεφαλής διαπαραταξιακής συνεργασίας του (τότε) ΠΑΣΟΚ με τον - τότε - ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ για να μάθουν τα παλιά οι νεώτεροι, να ξαναθυμηθούν την ιστορία οι πολλοί και να φανούν τα συνειδητά ψέματα κάποιων.

Τα πρώτα δύο χρόνια μάλιστα συμμετείχε και το ΚΚΕ στην διοίκηση του δήμου, μετά αποχώρησε.

Από το 1998 και ύστερα τα πράγματα στον δήμο είχαν στραβώσει πολύ - μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που κρίθηκε με 1 ψήφο στα εκλογοδικεία, μεταξύ Κ. Παττακού και Ν. Καυκάλα.

Το 2000 εμείς διαχωρίσαμε την θέση μας από την παράταξή μας, προβάλλοντας ακριβώς ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ με την κυβέρνηση Σημίτη, τότε που ξεκίναγαν τα μεγάλα Ολυμπιακά έργα για το 2004.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΤΕ, όπως αυτοί που μας υβρίζουν.

Φτιάξαμε ΤΟ ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ που κατατέθηκε στην πόλη - σε συνεργασία με επιστημονικούς συνεργάτες ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ - και το προβάλαμε όπου μας δινόταν βήμα - στο Δ.Σ., σε συνεντεύξεις, άρθρα, συζητήσεις, παντού.

Φτιάξαμε μια δημοτική παράταξη που την είπαμε ΤΟΡΑ (Τοπικη Ριζοσπαστική Ανανέωση) και εξηγήσαμε ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ (ΤΟΤΕ δηλαδή) από την ηγεσία του  ΥΠΕΧΩΔΕ, κρίσιμες παρεμβάσεις για το Χαλάνδρι, παράλληλα με την υλοποίηση των μεγάλων έργων του λεκανοπεδίου που ήταν ενταγμένα στον φάκελο των Ο.Α. (ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΤΕ ΠΗΡΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ, όλοι πλην ημών).

Ήδη είχε επιτευχθεί μια μεγάλη ΝΙΚΗ σε συνεργασία με τον δήμο Βριλησσίων - και για να είμαστε ακριβείς, απλά ο Δήμος μας και κάποιοι Χαλανδραίοι απλά συμπαρασταθήκαμε στον Σταμάτη Λώλα, τότε δήμαρχο Βριλησσίων που τράβηξε το κάρο - και είχε αρχίσει η υλοποίηση της ΕΛΕΣΣ σε σκεπαστό όρυγμα.

Ο δρόμος να πετύχουμε είχε ανοίξει - αν θέλαμε -  να φτιάξουμε ένα ΑΛΛΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ από αυτό που βιώνουμε.

ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ;
ΑΥΤΑ !Όπου για την επίμαχη ΣΚΟΠΙΜΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ" ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ και ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΛΕΓΑΜΕ :

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΟΡΥΓΜΑ!

Το λέει και το χαρτί.
(Αυτοί που έγραψαν τα ωραία στο ΚΟΥΙΖ,  ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ, δεν έκαναν λάθος, απλά μια λέξη άλλαξαν για να ενισχύσουν τον λίβελο )

Βέβαια εμείς δεν λέγαμε ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.
"Ήμασταν υπέρ των μεγάλων έργων" όπως λέει το φοβερό ΚΟΥΙΖ. 

ΝΑΙ! Εμείς λέγαμε ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕΤΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Ενώ κάποιοι λέγανε τότε ότι το ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ και να αντικατασταθεί συνολικά από δίκτυο ΤΡΑΜ! (Τον αραμπά που έχουν βάλει στα νότια και κάνει βόλτες σχεδόν άδειος).

ΝΑΙ! ΝΑΙ!
ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕΤΡΟ έλεγαν!

Τι νομίζουν; Ότι πάθαμε Αλτσχάιμερ;
Ε, όχι ακόμα.

Και πηγαίναν και στην Αγία Παρασκευή ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟ για να μην γίνει ούτε εκεί το ΜΕΤΡΟ.

Και κάποιοι άλλοι έλεγαν ότι το ΜΕΤΡΟ πρέπει να γίνει αλλά να ακολουθήσει υπόγεια την χάραξη της ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ και να μην μπει καθόλου στο Χαλάνδρι.

"ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ" έλεγαν.

Και μετά όλοι μαζί, έβριζαν εμάς.

Προσπαθούν τώρα να σας παραπλανήσουν βέβαια και έχουν ανακαλύψει το επιχείρημα ότι διαφώνησαν - και καλά - επειδή το ΜΕΤΡΟ δεν θα πέρναγε από την πλατεία Χαλανδρίου. 

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ! ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Και δεν το έλεγαν γιατί γνώριζαν ότι θα ήταν ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ προσπάθεια  εξαπάτησής σας, όπως κάνουν κάποιοι σήμερα, αφού η ΓΡΑΜΜΗ 3 - η οποία τότε κατασκευαζόταν - ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΥZΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

(Μόνο η γραμμή από την Κηφισίας - που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται - και που θα υλοποιηθεί τώρα που η κυβέρνησή μας θα μας φέρει την ανάπτυξη κατευθείαν από την Γερμανία - θα τα πούμε άλλη φορά για το κέντρο ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΣΩΝ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΑΡΑΖ, μπορεί να φτάσει στο κέντρο του Χαλανδρίου).

ΟΜΩΣ ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕΤΡΟ ΤΟΤΕ και μας έβριζαν που θέλαμε ΜΕΤΡΟ, ενώ τώρα πάλι μας βρίζουν γιατί δεν έκανε το ΜΕΤΡΟ - που δεν ήθελαν τότε - παντιλίκια (τραγέλαφος - λες και το ΜΕΤΡΟ το φτιάχναμε εμείς).

Και ακόμα δεν έχουν το θάρρος να πουν ένα  "ΣΟΡΥ ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕΤΡΟ".

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟ ΑΛΛΑΘΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ!

ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ! (στους χαρακτηρισμούς τους θα πάμε άλλη ώρα).

Όμως είμασταν - λέει, εμείς οι κακοί - με την Ελευθέρα Πεντέλης (σε ανοικτό όρυγμα τονίζουν ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΙ).

Ήταν βίτσιο μας να θέλουμε δρόμους;
Αλλά όχι, ξέχασα.
Θα παίρναμε ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ από τα έργα!

Έτσι λέει ο Αλάθητος υβριστής μου.

Και  ήταν κυβερνητική επιλογή του ΠΑΣΟΚ γι' αυτό την στηρίζαμε και όχι γιατί ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ. Έτσι θέλει να λέει, δικαιώμά του να αποφασίζει εκείνος για τις απόψεις μας και τις προθέσεις μας, νομίζει.

Το γεγονός πως ΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ από τον φάκελο των Ο.Α. του 2004,  το υλοποίησε τελικά, ενώ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΤΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΠΑΚΕΤΟ έργων (η Ελ. Πεντέλης και η διάνοιξη της Φραγκοκλησσιάς) δεν λέει τίποτα άραγε - ΑΚΟΜΑ - στους αλάθητους και συνεπείς κατηγόρους μου;

Ότι αυτά ΤΑ ΠΕΡΙΚΟΨΑΝ για να κάνουν οικονομία και να περισσέψουν κονδύλια για τον Καλατράβα μήπως σε κάποιο νοήμονα κάτι πρέπει να πει;
 Ή εγώ πρέπει να πω ότι αυτοί που έστειλαν αλλού τα κονδύλια το έκαναν για να πάρουν από εκεί προμήθειες; 
ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΣ άμα το πω αυτό άραγε;
ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ, όπως δεν το έχω πει ποτέ.
ΛΕΩ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.

Το γεγονός ότι ΟΥΡΛΙΑΖΑΜΕ κόντρα σε όλους, ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, διεκδικώντας να γίνουν ΤΟΤΕ και αυτές οι δύο παρεμβάσεις (και άλλη μία στην Παπανικολή που ήταν το δικό μας κερασάκι στην τούρτα) ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΣΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ;

Μα ρε αδέλφια, ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, το Πεύκο Πολίτη είναι εκτός σχεδίου ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ αν δεν καθοριστεί η ζώνη απαλλοτρίωσης της Ελ. Πεντέλης ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΘΕΙ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΚΑ (κάτι που τότε το είχαμε και το αρνηθήκαμε και έτσι "σώσαμε" το Πεύκο Πολίτη .... οι Σωτήρες. ανάθεμά μας όλους.)

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ!

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΑΝ, απλά μας έβαζαν ταμπέλες, μας έκαναν δίκες προθέσεων, μας λοιδορούσαν,  μας έλεγαν ότι θέλουμε να κάτσουμε στο τραπέζι του ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ.

(Το γεγονός ότι εμείς μόλις στρώθηκε το τραπέζι φύγαμε είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια για τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟ ΜΟΥ).

ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ!


Ορίστε λοιπον! Scripta manent!

Είμαστε μόνοι μας και όλοι έλεγαν ΤΟΤΕ ότι είναι άσχετο το θέμα της ένταξης του Π. Πολίτη από την Ελ. Πεντέλης. Και η περιοχή θα εντάσσονταν - έλεγαν - με την προηγούμενη μελέτη Σταματιάδη, την ώρα που ο ίδιος ο Δημήτρης Σταματιάδης μας έλεγε ότι η μελέτη του δεν μπορούσε πλέον να περπατήσει χωρίς να λάβει υπόψη της τα δεδομένα που έφερναν τα έργα των Ο.Α. 

ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ!

ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ που λέγαμε προχτές.
Να παραπληροφορείς συνειδητά τους πολίτες και να τους λες αυτό που τους είναι ευχάριστο στα αυτιά ξέροντας ότι τους καταστρέφεις.

Και μπορούμε να σας χαρακτηρίσουμε και εμείς. 
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΕΡΙΣΤΙΚΟΙ ΟΣΟ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΒΡΙΖΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ. Απλά ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΜΕ την διαφωνία μας.

Και είμαστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ για τις απόψεις μας ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ, είτε σας αρέσει, είτε όχι.
 ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ για το Χαλάνδρι.
Συμμαχίες που προτείνουμε  ακόμα και σε υβριστές μου. 
Γιατί δεν φτιάχνουμε ΠΑΡΕΑ ούτε γκρούπ . 
Αναζητούμε την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΙΩΣΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΕΙΤΕ 
"ΣΟΡΥ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ, ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΛΙΝΩΔΊΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ";

Πάλι στην αναζήτηση "αποδιοπομπαίων τράγων" εξαντλείται η δράση σας;
Πόσο ΠΑΛΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΕΙΣΤΕ;

ΠΟΣΟ ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ;

Και θα τελειώσω αυτό το πρώτο θεματάκι  με την Φραγκοκλησσιάς.

ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ. ΚΟΥΡΑΣΗΣ - σε συνεργασία με τους κκ Πατούλη και Ιωαννίδη, διεκδικούν την διάνοιξη ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ!

Εμείς είμαστε καθαροί! Αν το πετύχουν θα είναι επιτυχία ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ!
ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ!

ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ;
ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ;

Συμφωνείτε σήμερα να ανοίξει η Φραγκοκκλησιάς;;;

ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ - ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΚΑΛΟΓΟΥΣΤΟ ΚΟΥΙΖ - ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ. ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΤΥΠΟ.

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ - ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ, ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 
"ΟΛΑ - ΠΑΝΤΟΥ ΑΜΙΓΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ" 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ
"ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΧΛΟΥΣΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ (ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ - ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ) ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΞΩ ΑΠΟ ΕΔΩ" μπας και χάσουμε κάνα κουκί.
Σταθμός Καθαριότητας; ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΗΝΗ!
Τσιγγάνοι: ΣΤΗΝ ΠΕΥΚΗ!

Οι θέσεις που προβάλλονται εδώ είναι σε καλό δρόμο, είναι καλές αντιγραφές. Παλιά όμως τι λέγανε;
Και θα μου πεις, έχει σημασία;

Ε για εμάς ΟΧΙ, αν δεν ήθελαν να κάνουν και τον αυτόκλητο εκδότη πιστοποιητικών (λες και τους τα ζητήσαμε).

Τους καλούμε όμως να αναφέρονται στις πηγές των απόψεων που παρουσιάζουν σαν δικές τους.
Δεν είναι και πολύ ηθικό να ιδιωτικοποιήσε την δουλειά των άλλων και να τους βρίζεις κιόλας από πάνω.

ΔΕΝ ΛΕΕΙ!

Και για εμάς θα ήταν λογικό, όταν υπάρχει συνάντηση απόψεων  να αναζητείται και κοινή δράση για την εφαρμογή ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ προς όφελος της πόλης και των κατοίκων ΟΣΩΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ. Όμως διάλεξαν διαφορετικά.

Όλα αυτά θα τα πούμε αναλυτικά τις επόμενες ώρες  και βέβαια θα τα αποδείξουμε.

Πρώτα όμως διαβάστε σας παρακαλούμεκαι αυτές τις περιλήψεις δύο άρθρων της ΣΤΑΣΗΣ. 
Περιλήψεις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ για να μην λένε ότι κάνουμε κοπτοραπτική. 

Θα δούμε τι υπάρχει πίσω από τις γραμμές και τι έλεγαν παλαιότερα, "οι μόνοι συνεπείς".ΥΓ: Η ΣΤΑΣΗ - όπως και καμιά παράταξη εκτός της γαλαζοπράσινης συμμαχίας - δεν είναι ο αντίπαλός μας. Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑΣΗ ΕΙΝΑΙ και αυτό θα φανεί στην πορεία.

Εκείνοι όμως επέλεξαν εμάς ως αντιπάλους. 
Οι λόγοι είναι ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ και θα αναδειχθούν στα 2-3 επόμενα άρθα που θα αναδείξουμε που βρίσκονται ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ για αυτή την ΕΛΕΕΙΝΉ ΕΠΙΘΕΣΗ που μου γίνεται ΧΡΟΝΙΑ υπόγεια και προφορικά (δεν τα ακούσατε πρώτη φορά αυτά τα ωραία, ας είμαστε ειλικρινείς) αλλά που τώρα ΕΠΙΣΗΜΑ πλέον την ευθύνη για αυτή την ιδεολογικοπολιτική μας τρομοκράτηση ανέλαβε  το επίσημο όργανο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στο Χαλάνδρι (το ΚΟΥΙΖ ήταν και ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ, εκτός των άλλων. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΛΙΒΕΛΟΓΡΑΦΙΑ).

ΚΡΙΜΑ!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης, επιθεώρησε τα αντιπλημμυρικά έργα σε Χαλάνδρι –Βριλήσσια.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ. 210 6522311, 213 2100531
Fax: 210 6084483
Αγ. Παρασκευή 26/3/2013ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης, επιθεώρησε τα αντιπλημμυρικά έργα σε Χαλάνδρι –Βριλήσσια.

Τα αντιπλημμυρικά έργα που κατασκευάζονται στους Δήμους Βριλησσίων και Χαλανδρίου και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΕΣΠΑ, επιθεώρησε την Τετάρτη 20 Μαρτίου ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών Γιάννη Στριφτό και την επιβλέπουσα μηχανικό του έργου Βίκυ Κορμπά.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση των αποδεκτών για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Οδού με την κατασκευή εκτεταμένων έργων όχι μόνο στην άμεση περιοχή της Αττικής Οδού, αλλά και στις ευρύτερες περιοχές Βριλησσίων και Χαλανδρίου (περιοχή «Πάτημα») που γειτνιάζουν με το μεγάλο αυτό οδικό έργο της Αττικής.
Τα έργα εκτελούνται στις οδούς: Μπακογιάννη, Πόντου, Γρ. Λαμπράκη, Μελίνας Μερκούρη, Σητείας, Πλαταιών, Ολύμπου και Εθν. Αντιστάσεως. Έχουν συνολικό μήκος 2.539.20 μέτρα και προϋπολογισμό 12,14 εκ. ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης αναφερόμενος στο έργο δήλωσε: «Με την κατασκευή του έργου συμπληρώνεται το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων (κεντρικοί συλλεκτήρες) και ενισχύεται η αντιπλημμυρική προστασία των Δήμων Βριλησσίων και της περιοχής «Πάτημα» του Δήμου Χαλανδρίου, καθώς και του σταθμού του Μετρό και του Προαστιακού «Δουκίσης Πλακεντίας».
Επιπλέον, εξαλείφεται ο κίνδυνος πλημμυρών στις περιοχές αυτές και κατ’ επέκταση οι κίνδυνοι που εγκυμονούνται για τους κατοίκους και τις περιουσίες τους με κάθε μεγάλη βροχόπτωση, γεγονός συχνά επαναλαμβανόμενο μετά την αποψίλωση του Πεντελικού όρους από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών». 

Αποτελέσματα Εκλογών και Συγκρότησης Διοικητικού Συμβουλίου Ένωσης Γονέων Δήμου Χαλανδρίου

Αγαπητοί συνάδελφοι ,

Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην Ένωση Γονέων στις 27 Φεβρουαρίου 2013 από επί συνόλω 58 αντιπροσώπων των συλλόγων μελών της Ένωσης (που προέκυψαν από τις αντίστοιχες εκλογές των Συλλόγων) ψήφισαν 48 αντιπρόσωποι οι οποίοι εκπροσωπούν 1.667 μαθητές και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Συνδυασμός
Ψήφοι
Έδρες στο Δ.Σ.
Α΄: Ενιαίο ψηφοδέλτιο
34
5
Β΄: Αγωνιστική Συνεργασία
14
2

Σύμφωνα με τα παραπάνω εκλέγονται για το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγου Γονέων

Τακτικά Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου
Αναπληρωματικά Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου
Όνομα
Ψήφοι
Όνομα
Ψήφοι
Πισιμίση Γαλάνη Λίτσα
31
Γερολυμάτος Κώστας
14
Πανόπουλος Πάνος
28
Καμπάνης Αντώνης
9
Μιχάλας Γιάννης
25
Βασιλάκης Δημήτρης
7
Λέρτας Δημήτρης
18
Καρδούλιας Φώτης
7
Μπακόλας Νίκος
17
Λίτινα Στέλλα
7
Οικονόμου Ανδρέας
12
(για το γ΄ αναπληρωματικό μέλος, αν παραστεί ανάγκη, θα γίνει κλήρωση από την εφορευτική Επιτροπή
Λάμπρου Δημήτρης
8

Για την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Χαλανδρίου εκλέγεται :

Τακτικό Μέλος
Αναπληρωματικά Μέλη
Πισιμίση – Γαλάνη Λίτσα
25 ψήφοι
Καμπάνης Αντώνης 5 ψήφοι & Λέρτας Δημήτρης   5 ψήφοι
(για το αναπληρωματικό μέλος, αν παραστεί ανάγκη θα γίνει κλήρωση από την εφορευτική Επιτροπή

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι εξής :

Για την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής εκλέγονται οι εξής:
Όνομα
ΨήφοιΝίγκρο Έφη
23

Μιχάλας Γιάννης 25
25
Παπαδιάς Γιώργος
23

Λέρτας Δημήτρης
18
Τσαπνίδου Βάνα
20

Καμπάνης Αντώνης
14Οικονόμου Ανδρέας
12Λάμπρου Δημήτρης
8Λίτινα Στέλλα
7
Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 6ης Μαρτίου 2013 το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα και η σύστασή του μετά από μυστική ψηφοφορία έχει ως εξής:


Καθήκοντα
Όνομα
Κινητό
e-mail
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Πισιμίση Γαλάνη Λίτσα
6978 258 081
litsagalani@yahoo.gr
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Πανόπουλος Πάνος
6977 558 999
panos_p@otenet.gr
 ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μιχάλας Γιάννης
6976 824 269
mihalasjannis@yahoo.gr
ΤΑΜΙΑΣ
Μπακόλας Νίκος
6932 484 565
nbakolas@otenet.gr
ΜΕΛΗ
Λέρτας Δημήτρης
6936 847310
diler2610@hotmail.com
Οικονόμου Ανδρέας
6977 711 846
andoikonomou@yahoo.com
Λάμπρου Δημήτρης
6974 933 671
dlam1985cl@yahoo.gr

Εκπρόσωποι για
Όνομα
Αναπληρωματικός
Α΄ βάθμια σχολική επιτροπή
Λέρτας Δημήτρης
Πισιμίση Γαλάνη Λίτσα
Β΄ βάθμια σχολική επιτροπή
Μπακόλας Νίκος
Πανόπουλος Πάνος


Τέλος σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. της ένωσης Γονέων Χαλανδρίου θα συνεδριάζει τακτικά κάθε 2η Τρίτη του μήνα, στις 7.00, στα γραφεία της επί της Σοφοκλή Βενιζέλου 62 και όλες οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές σε όποιον επιθυμεί να παρακολουθήσει και να μας θέσει το οποιοδήποτε ζήτημα.

Επιπλέον γνωστοποιούμε για την καλύτερη σύνδεση της ένωσης με όλους τους συλλόγους αποφασίστηκε μεταξύ των μελών του Δ.Σ. η εξής κατανομή:

Όνομα
Δημοτικά
Γυμνάσια
Λύκεια
Τα ΕΠΑΛ είναι 
από κοινού
Πισιμίση Λίτσα
3ο & 9ο
3ο & 6ο
3ο
3ο
Πανόπουλος Πάνος – Μπακόλας Νίκος
5ο &12ο &13ο
2ο & 4ο
2ο
2ο
Μιχάλας Γιάννης
14ο
7ο & 8ο
5ο
1ο
Λέρτας Δημήτρης
1ο & 6ο & 16ο
5ο

1ο
Οικονόμου Ανδρέας
2ο
1ο
1ο & 4ο
3ο
Λάμπρου Δημήτρης
4ο &7ο – 10ο & 11ο


3ο


Το Site της Ένωσης είναι το http://www.egch.gr/
Το mail μας είναι: egch2011@gmail.com

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΛΙΤΣΑ ΓΑΛΑΝΗ ΠΙΣΙΜΙΣΗ                     ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΣ