Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

ΒΛΕΠΕΤΕ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΩΣ ΚΟΛΟΜΒΟΙ .. ...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΑΤΟΝ! ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΚΑΛΩΣΑΝ ΣΤΟ ΛΟΥΚΙ ...

Νατάσα Μποφίλιου. Εξαιρετική!
ΣΤΟ ΙΔΙΟ ...

ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ!

Nα σπάσει ο αποκλεισμός του ΚΚΕ
Ανακοίνωση του Γρ. Τύπου του ΚΚΕ


«Ο αποκλεισμός του ΚΚΕ, από τις συζητήσεις που διοργανώνουν τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια είναι κραυγαλέος και σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της πλήρους απουσίας, της απόλυτης συσκότισης. Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η ΝΕΤ. Για ολόκληρες εβδομάδες και σε δεκάδες συζητήσεις που διοργανώθηκαν σε όλες τις ζώνες, πρωί και βράδυ, καθώς και στα κεντρικά δελτία, καθημερινές και Σαββατοκύριακα, δεν προσκλήθηκε ούτε ένας εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Μετά από 15 – 20 ημέρες καλείται ένας...
εκπρόσωπος του ΚΚΕ για να κρατιούνται τα προσχήματα.
Πρόκειται για κατάφωρη καταπάτηση του στοιχειώδους δικαιώματος του λαού να ενημερώνεται για τις θέσεις όλων των κομμάτων. Αυτό, συνιστά όχι μόνο αποκλεισμό μιας ακόμα φωνής, αλλά αποκλεισμό της άλλης άποψης που διατυπώνει το ΚΚΕ, η οποία είναι αντίθετη με τις θέσεις του κυρίαρχου πολιτικού και οικονομικού συστήματος. Αποκλείουν την άποψη που λέει την αλήθεια στο λαό για την καπιταλιστική κρίση και το ρόλο της ΕΕ, για το πώς πρέπει να οργανωθούν οι αγώνες και τι κατεύθυνση πρέπει να έχουν για να είναι αποτελεσματικοί, για το πού βρίσκεται η φιλολαϊκή διέξοδος.
Ο αποκλεισμός του ΚΚΕ πρέπει να σπάσει. Σ’ αυτή την προσπάθεια χρειάζεται να βοηθήσουν όλοι εκείνοι που ενδιαφέρονται να μάθει την αλήθεια ο λαός για τα βάρβαρα μέτρα που του επιβάλλουν, όλοι όσοι θέλουν να προχωρήσει η λαϊκή χειραφέτηση, να οργανωθεί πιο αποφασιστικά η λαϊκή πάλη. Ενάντια στον αποκλεισμό του ΚΚΕ πρέπει να σταθούν όλοι όσοι θεωρούν αναφαίρετο το δικαίωμα του λαού στην ολόπλευρη ενημέρωση».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΟΥΣ

Η συμβολική κατάληψη του δημαρχείου ξεκίνησε στις 7.30 και έληξε στις 9.00.

Το πανό του Εμπορικού Συλλόγου. Μπροστά η εφημερίδα ....

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου του Δήμου Χαλανδρίου


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και στήριξαν οι δημοτικοί συνδυασμοί της Λούλας Καρατζά και του Νίκου Πανταζή με παρουσία των ίδιων των επικεφαλής τους.

Η εκδήλωση θα επαναληφθεί το απόγευμα αλλά όπως μας είπε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Ασημακόπουλος "δεν ξέρει ακόμα τι ώρα να το κάνει ή στις 7.00 ή στις 8.00, ακόμα το σκέφτεται".

ΠΛΑΤΕΙΑ:

Ε όχι Γιώργο μου και στις 8! 
Αφού το δημοτικό συμβούλιο αρχίζει στις 8.30! 
Στις 6.00 να το κάνεις για να έχει διαλυθεί, να προλάβει και ο γραμματέας του συλλόγου να πάει να προεδρεύσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μην είσαι μαλάκας ...

Και την επόμενη παράσταση στο δημαρχείο να την βάλετε στις 6 το πρωί για να μην βλέπει και ο κόσμος ότι αντιδράτε. Σιγά - σιγά, από μέσα σας.

ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ: Κάνει κινητοποίηση ο σύλλογος και μοιράζει ΙΔΙΩΤΙΚΗ τοπική εφημερίδα;;; Τι ήτανε;;;; ΣΠΟΝΣΟΡΑΣ της κινητοποίησης;;;;

ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ  ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕ ΤΗΝ CITYPRESS ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ;;;

(Δείτε την φωτό. Μπροστά στο πανό του συλλόγου εφημερίδα - ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ - αλλά ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ!

ΜΠΑΝΑΝΙΑ!

ΣΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ 13ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ! ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ!


Χαλάνδρι,  9 Οκτωβρίου2012 Οι Γονείς & Κηδεμόνες του 13ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου

Προς: α) Προϊστάμενο Δ/νσης Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας
β) Δήμαρχο Χαλανδρίου
           γ)  Αντιδήμαρχο Παιδείας-Κοινωνικής 

Συνοχής & Αλληλεγγύης ΧαλανδρίουΚοινοπ:  α) ΥΠΕΠΘΑ 
β) Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων
γ) Συνήγορο του Πολίτη
δ)13ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου


Ένσταση – Αίτηση

Εμείς, οι γονείς των παιδιών του 13ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου, δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στις παράνομες κινήσεις για  μεταστέγαση του νηπιαγωγείου μας από το κτίριο του 12ου Δημοτικού επί των οδών Ιωαννίνων & Χελμού στο κτίριο του 13ου Δημοτικού επί των οδών Ηλείας  & Ολύμπου επικαλούμενοι την ασφαλή διαβίωση και αποτελεσματική εκπαίδευση των παιδιών μας που αυτό το εγχείρημα καταδικάζει και την νομιμότητα που παραβιάζει.
Συγκεκριμένα και κατόπιν αυτοψίας των υποδομών που μας επιφυλάσσονται στο κτίριο του 13ο Δημοτικού αυτές κρίθησαν εντελώς προσχηματικές και ακατάλληλες για την ασφάλεια, την υγεία, την διαβίωση και την εκπαίδευση των νηπίων μας δεδομένου ότι όπως φαίνεται από τον παρακάτω πίνακα σε συνδυασμό με τις επιταγές του Υπουργείου και του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (όπου π.χ. ξεχωριστά και μόνο για Αίθουσα Εργασίας προβλέπει τουλάχιστον 2 τ.μ./παιδί με την διεθνή πρακτική να επιτάσσει 3τ.μ./παιδί) οι θεσμοθετημένες ανάγκες του 13ου Νηπιαγωγείου είναι σαφώς μεγαλύτερες.


ΚΛΑΣΣΙΚΟ
ΟΛΟΗΜΕΡΟ


Αριθμός παιδιών
22
24


Μεικτά* τ.μ. παρούσας αίθουσας στο κτίριο του 12ου Δημοτικού
42
62


Παρούσα αναλογία μεικτών* τ.μ./παιδί
1,90
2,58


Μεικτά* τ.μ. επιχειρούμενης αίθουσας στο κτίριο του 13ου Δημοτικού
27,5
36


Επιχειρούμενη αναλογία μεικτών* τ.μ./παιδί
1,25
1,50* Μεικτά σημαίνει ότι αφού δεν υπάρχουν ξεχωριστές αίθουσες για κάποιες θεσμοθετημένες λειτουργίες (π.χ. Κουζίνα –Τραπεζαρία, Αίθουσα Ανάπαυσης, Βιβλιοθήκη, Χώρος Υποδοχής παιδιών-γονέων) ο ενιαίος χώρος διαμορφώνεται διαθέτοντας κάποια τετραγωνικά με αποτέλεσμα τα καθαρά τ.μ. που προορίζονται για τον καθ’ αυτό χώρο Αίθουσας Εργασίας να είναι στην πραγματικότητα ακόμα λιγότερα.
Οι προδιαγραφές του Ο.Σ.Κ. προβλέπουν τα απαραίτητα τ.μ. και για τις λοιπές λειτουργίες εκτός της Αίθουσας Εργασίας που είναι απαραίτητες στο Νηπιαγωγείο καθώς και τις προδιαγραφές φωτισμού, αερισμού κ.ά. και είναι διαθέσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο αλλά εδώ φαίνεται να αγνοήθηκαν εντελώς. Οι δε Χώροι Υγιεινής των νηπίων ξεχωριστά πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 τ.μ. και όχι μαζί με του Δημοτικού όπως είναι στο κτίριο του 13ου Δημοτικού και να αναλογούν 1 λεκάνη νηπίου ανά το πολύ 10 νήπια κι όχι 1 ανά 24!

Από τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι αίθουσες που διαμορφώθηκαν, δεν έλαβαν υπ’ όψιν ότι στους χώρους αυτούς θα έρθουν οι ευαίσθητες ψυχούλες και τα γεμάτα κίνηση κορμάκια νηπίων (πολλά στην πρώτη τους επαφή με το Σχολείο) και, εν έτει 2012, χωρίς μέριμνα για πιθανά παιδιά με κινητικά ή άλλα προβλήματα. Έγιναν χωρίς καμμία μελέτη ( τίθεται προς έρευνα το πώς και το γιατί), πρόχειρα και βιαστικά για να στριμώξουν 46 παιδάκια χωρίς σεβασμό προς τις ανάγκες τους, σε χώρους, αντί μεγαλύτερους όπως θα περίμενε κανείς, μικρότερους και ακατάλληλους, όπου μετά βίας χωράνε 20 και χωρίς τα απαραίτητα για την διαβίωση και εκπαίδευσή τους!

Παραμένουμε στις αίθουσες του 12ου Δημοτικού μέχρι να δημιουργηθούν οι υποδομές που επιτάσσει ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων και το Υπουργείο για μεγαλύτερες και πολλαπλές αίθουσες και χώρους υγιεινής. Αυτό καθιστά ξεκάθαρο ότι δεν τίθεται κάν θέμα συζήτησης να μεταστεγαστούμε, για κανέναν λόγο και λυπούμαστε αν κάποιους δυσαρεστούμε, σε μικρότερες και άνευ μελέτης, άρα παράνομα φτιαγμένες, αίθουσες-προφάσεις που μαρτυρούν από μόνες τους τους πραγματικούς λόγους της πολυσχιδούς πίεσης που ασκείται στους αρμοδίους να εγκρίνουν την μεταστέγασή μας μετατρέποντάς τους σε συνενόχους σε ένα έγκλημα κατά των παιδιών μας. Φυσικά όταν, με το καλό, με την επόμενη σχολική χρονιά πάμε στην Α΄ Δημοτικού φυσιολογικά και άνευ απροόπτου θα ενταχθούμε στο 13ο Δημοτικό όπου ως συνέχεια ανήκουμε.
Για όλους τους ανωτέρω λόγους και άλλους ακόμα που μπορούμε εν καιρώ να εκθέσουμε:
Αιτούμαστε να σταματήσει κάθε ενέργεια, από όπου και αν προέρχεται, προς την κατεύθυνση της εν λόγω μεταστέγασης -μέχρι να δημιουργηθούν πράγματι κατάλληλες υποδομές για  νήπια- και δηλώνουμε ότι θα μεταχειριστούμε κάθε νόμιμο μέσο για να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας.
Αιτούμαστε να γνωστοποιηθούν  οι λόγοι που τόσο η εν λόγω διαμόρφωση χώρων όσο και η συγκρότηση της Επιτροπής Καταλληλότητας έγινε ερήμην του Ο.Σ.Κ. κατά παράβαση του                 ν. 3467/2006 ο οποίος απαιτεί όχι 3μελή όπως η ψευδεπίγραφη, άκυρη -και άρα εκδίδουσα άκυρη απόφαση- επιτροπή που επιλήφθηκε της υποθέσεως αλλά 5μελή και με «συμμετοχή μηχανικού του Ο.Σ.Κ. και εκπρόσωπο της οικείας Δ.Ο.Υ.», υποχρέωση η οποία δεν παύει με την μεταφορά της αρμοδιότητας συγκρότησής της στον Δήμο.

Προσβάλλουμε ως άκυρη την απόφαση της 3 μελούς επιτροπής καταλληλότητας ως επαγόμενη από την ακυρότητα της συγκρότησής της που παραβίασε τον ν. 3467/2006 αρθρ 18, παρ.6, τον οποίο επικαλείται(!).

Αιτούμαστε την έγγραφη ανάληψη της ευθύνης από τον υπογράφοντα οποιασδήποτε πράξης προς την κατεύθυνση της εν λόγω μεταστέγασης για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά μας απορροία αυτής -από το πιο απλό όπως η αναστάτωση όλων των οικογενειών μας εν μέσω σχολικής χρονιάς έως την δυσχέρεια προσαρμογής (για δεύτερη φορά σε τόσο λίγο χρόνο) και εκπαίδευσής τους ή τυχόν ασθένειες ή ατυχήματα που θα προκύψουν από την έλλειψη χώρου και ακαταλληλότητα των υποδομών-

Αιτούμαστε να ενημερωθούμε εγγράφως και εγκαίρως για οποιαδήποτε απόφαση λάβετε επί του θέματος, με επίδοση στην διεύθυνση του 13ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου όπου παρευρισκόμαστε καθημερινά και να τηρηθούν όλοι οι όροι που η Διαφάνεια επιβάλλει.

Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας,

Οι Γονείς & Κηδεμόνες του 13ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου

Εργοδότης... ΓΣΕΕ

Από το Libertad : http://netlibertad.blogspot.com/2012/10/blog-post_21.html 

Είναι δυνατόν η ΓΣΕΕ να μπορέσει να εκφράσει και να συσπειρώσει το εργατικό κίνημα όταν η ίδια λειτουργεί ως εργοδότης;


Η προδοτική στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών που έχουν αναλάβει εργολαβικά την εκτόνωση των εργαζομένων και της λαϊκής οργής δε θα αναλυθεί εδώ. Η εργατική τάξη της χώρας έχει προ καιρού απαξιώσει τις ηγεσίες αυτές που ακολουθούν μόνο οι βολεμένοι παρατρεχάμενοι τους και φυσικά τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης που αβαντάρουν με βελούδινες συνεντεύξεις τα πρωτοπαλίκαρα των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενώ είναι ανελέητοι με όσους ακολουθούν το δρόμο της ταξικής σύγκρουσης και του αυτόνομου συνδικαλισμού.


Το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής & Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ) αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ιδρύθηκε από κοινού από την ΓΣΕΕ και τους εργοδότες με σκοπό την επιστημονικοτεχνική υποστήριξη και εξυπηρέτηση για την Υγεία, την Υγιεινή και την Ασφάλεια της Εργασίας στην Ελλάδα. Χρηματοδοτείται κυρίως μέσω του ΛΑΕΚ (Λογαριασμός για την Απασχόληση & την Επαγγελματική Κατάρτιση) από το 0,25% των εργοδοτικών εισφορών και την ΕΕ. Αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός πιστοποιημένος και επαρκής υλικοτεχνικά φορέας στην Ελλάδα για τα ζητήματα των συνθηκών εργασίας.


Οι εργαζόμενοι σε αυτό παραμένουν απλήρωτοι για 6 μήνες και βρίσκονται σε κλιμακούμενη τροχιά κινητοποιήσεων ενώ\ επισημαίνουν ότι ο ρόλος του ΕΛΙΝΥΑΕ συνεχώς απαξιώνεται. Η χρηματοδότηση μέσω ΛΑΕΚ έχει μειωθεί δραματικά με αποτέλεσμα το Ινστιτούτο ν' αδυνατεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του προς ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιες υπηρεσίες, τρίτους κλπ. Εκτός της ίδιας κυβέρνησης και της αντιλαϊκής πολιτικής της καταγγέλουν και το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο για ένοχη σιωπή.


Αφήνουν σαφείς αιχμές για κακοδιαχείριση των μέχρι σήμερα πόρων από τις διοικήσεις στις οποίες σταθερά θήτευσαν και θητεύουν μεγαλοσυνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ. Αύριο 22/10 οι εργαζόμενοι απεργούν εν όψει και της συζήτησης στην Επιθεώρηση Εργασίας της καταγγελίας τους.


Τόσο η περίπτωση του ΕΛΙΝΥΑΕ όσο και οι χειρισμοί του ΚΚΕ στην περίπτωση του 902 αποτελούν ξεκάθαρες ενδείξεις της πολυσύνθετης κρίσης και της πρόσδεσης των βασικών εκφραστών του οργανωμένου εργατικού κινήματος (είτε συνδικαλιστικά, είτε πολιτικά) στο μοντέλο κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης της επίπλαστης ολιγωρίας που δημιούργησε η εξάρτηση από την ΕΕ και οι επιλογές της εγχώριας οικονομικοπολιτικής ελίτ.

Αποτελούν τις στενωπούς που πρέπει να ξεπεραστούν ώστε να ανασυνταχθεί από τα κάτω ένα μαζικό λαϊκό μέτωπο/κίνημα που ξεκάθαρα θα αμφισβητήσει το υπάρχον σύστημα, όχι στοχεύοντας στην μεταρρύθμιση του αλλά στην ουσιαστική του ανατροπή.

Πηγές: αριστερΟΚ , ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε., Σωματείο Εργαζομένων ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.

ΙΝΚΑ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ: ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος
Γραφείο  Γραμματέα για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Γ Σεπτέμβριου 13 5ος Όροφος: Γραφείο Τ.Α
Πληρ. Κ. Πούλη Ελευθερία
Τηλ. 2103632443  Κιν 6939399941 Τηλ Κέντρο ΙΝΚΑ 11711 FAX:2103633976 

Αγαπητοί συνάδελφοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά και τις δηλώσεις του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη , είναι πλέον σαφές ότι η Κυβέρνηση και κατά επέκταση οι Υπουργοί Οικονομικών &Εργασίας, δεν είναι  διατεθειμένοι να δώσουν νέα παράταση ώστε να εξαιρείται η πρώτη κατοικία του δανειολήπτη από εκποίηση λόγο χρεών στα πιστωτικά ιδρύματα (Νόμος Κατσελλη 3869/2010)  . (Η παράταση λήγει την 31/12/2012)
Απευθύνω  έκκληση σε όλους τους συναδέλφους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να φέρουν ως θέμα το ψήφισμα που παραθέτω προς γνώση τους,  στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης τους, με απώτερο σκοπό την ψήφιση του  και την αποστολή του  στην ΚΕΚΔΕ και στο Γραφείο των Υπουργών Οικονομικών &Εργασίας, προκειμένου να πιέσουμε με αυτόν τον τρόπο προς όφελος των Δημοτών μας (Δανειοληπτών)  .

Ας μην αφήσουμε τους «Ασκούς του Αιόλου» να ανοίξουν και άλλο κοινωνικό απόστημα, το οποίο, κατά πάσα πιθανότητα θα μεταφερθεί στην Τ.Α  προς «λύση» ..Η Τ.Α «ψυχορραγεί» οικονομικά και ήδη έχει πάρα πολλά προβλήματα .

Mε Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα 21/10/2012

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ


Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου ……….  μετέχοντας ενεργά στο πλευρό των συμπολιτών μας, και σε σχέση με τις διατάξεις του νόμου 3869/2010 , για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά των συμπολιτών μας ,θέτει ως ζήτημα άμεσης  πολιτικής και κοινωνικής προτεραιότητας την παράταση του μέτρου απαγόρευσης πλειστηριασμού Α κατοικίας μέχρι το τέλος του επόμενου έτους (2013) και την επέκταση της για όλους τους δημότες-δανειολήπτες μας,  ανεξαρτήτως ύψους χρεών καθώς και  για το σύνολο του περιεχομένου της κατοικίας τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ……….  θεωρεί ότι η  παράταση ισχύος του μέτρου, κρίνεται απολύτως αναγκαία, δεδομένων των δυσχερειών που έχουν παρουσιαστεί σε όλους τους Δημότες-Δανειολήπτες ,  λόγο αδυναμίας αποπληρωμής των δάνειων που έχουν συνάψει με τα τραπεζικά πιστωτικά ιδρύματα , αποτέλεσμα της κακής οικονομικής ύφεσης που χτυπά όλα τα ελληνικά νοικοκυριά ...

Οι τράπεζες σπεύδουν να προσδιορίσουν την διενέργεια χιλιάδων πλειστηριασμών ακίνητων Α κατοικίας εντός του έτους 2013, πριν την λήξη της δοθείσας παράτασης που είναι 31/12/2012  ημερομηνία, που δυστυχώς θα βρει πολλούς δημότες μας να μην μπορούν λόγο της οικονομικής δυσκολίας που βρίσκονται να ανακόψουν τους πλειστηριασμούς.

Ένεκα τούτου καθίσταται πλέον σαφές ότι ο μόνος τρόπος ουσιαστικής επίλυσης του προβλήματος που δημιουργείται στους πολίτες μας είναι αυτός της παράτασης του ισχύοντος μέτρου αναστολής των πλειστηριασμών μέχρι την 31/12/2013.

Τέλος  αναγκαία είναι η ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν το περιεχόμενο της Α κατοικίας στον Νόμο 3869/2010   καθώς πρέπει να προστατεύεται και το περιεχόμενο της  κατοικίας των πολιτών αφού αποτελεί άσυλο ,αλλά και διότι η πλειονότητα των κινητών πραγμάτων που βρίσκονται μέσα στην κατοικία του δανειολήπτη εξυπηρετεί  ουσιώδεις βιοτικές  ανάγκες του πολίτη  και της οικογένειάς   του.

Είναι συνεπώς σαφή και ουσιώδης η αναγκαιότητα παράτασης και επέκτασης του μέτρου αναστολών μέχρι και την 31/12/2013 αλλά και ποιοτικής επέκτασης του..

Έέέέέλα...Δεν το πιστεύω...

Εφημερίδα "Το Ποντίκι", 11-10-2012

Μα γιατί; 
Αφού ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ είπαν ότι ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ
ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΨΗΦΙΣΑΝ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΝ, ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ Ο,ΤΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΝ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ!!!
Μπερδεύτηκα...Είμαι βλάκας...Δεν καταλαβαίνω αυτά που ΞΕΚΑΘΑΡΑ μας λένε οι άνθρωποι...

Δ.Χ.

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες


Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις