Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Ν. Παπαδάκης: Όχι στην υποβάθμιση του Παίδων Πεντέλης, Ναι στη συνέχιση των 24ωρων εφημεριών
Την άμεση ανάκληση της Απόφασης του Υπουργείου Υγείας, για την αναστολή των εφημεριών του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ζητά η παράταξη "Αττική Πράσινη Περιφέρεια" με ανακοίνωση που εξέδωσε.
Ο Επικεφαλής της Παράταξης, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Παπαδάκης με δήλωση του υπογραμμίζει την απερίφραστη στήριξη της «Αττική Πράσινη Περιφέρεια» στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και μαζί με τους πολίτες απαιτεί τη μη υποβάθμιση του Παίδων Πεντέλης και τη συνέχιση των 24ωρων εφημεριών.

 
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της «πράσινης» παράταξης της Αττικής, κ. Νίκος Παπαδάκης δήλωσε σχετικά:
"Είναι ακατανόητος ο λόγος μετατροπής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο με αναστολή λειτουργίας του. Το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ένα από τα τρία, μόνο, δημόσια νοσοκομεία παίδων, εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό παιδιών, όχι μόνο από την Αττική, αλλά και από γειτονικούς νομούς, ενώ εδώ και έναν χρόνο συμμετέχει ενεργά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα (παιδιών και ενηλίκων) με τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα στο Νοσοκομείο και ένα στο Σισμανόγλειο, με ταυτόχρονη απρόσκοπτη λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής, της κλινικής COVID-19 και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Η μετατροπή της τριτοβάθμιας σε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αποτελεί μία ακόμη άστοχη και προκλητική επιλογή της κυβέρνησης εν μέσω πανδημίας, με άνοιγμα των σχολείων και με τις υπερπλήρεις σχολικές αίθουσες των 25 μαθητών να μετατρέπονται σε υγειονομική βόμβα, ενώ το απαράδεκτο μέτρο του 50%+1 διατηρείται σε ισχύ, όταν η μετάλλαξη «Ο» επελαύνει σε μικρούς και μεγάλους.
Δυστυχώς η κυβέρνηση με τις αλλεπάλληλες αποφάσεις αναστολής χειρουργείων και άλλων ιατρικών υπηρεσιών στα δημόσια νοσοκομεία και την μετατροπής τους αποκλειστικά σε κέντρα αντιμετώπισης της πανδημίας, περιορίζει συνεχώς την πρόσβαση στο πολύτιμο αγαθό της δημόσιας υγείας στους πολίτες, δημιουργώντας συνθήκες κερδοσκοπίας για τον ιδιωτικό τομέα, στον οποίο απευθύνονται αναγκαστικά όσοι μπορούν. Τασσόμαστε απερίφραστα στο πλευρό των εργαζομένων και όλων των πολιτών που απαιτούν τη μη υποβάθμιση του Παίδων Πεντέλης και στη συνέχιση των 24ωρων εφημεριών".