Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΒΓΗΚΕ - ΛΕΕΙ - Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΑΓΑΝΙΑ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ


ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΤΑΜΠΕΛΑ. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ!

Με πήρε φίλος με μαγαζί από το κέντρο.

Ξανασυστάθηκε η δημοτική αστυνομία - λέει - και βγήκε παγανιά στα εμπορικά καταστήματα, εν μέσω τρίτου μνημονίου, υπερφορολόγησης κλπ.

Καταγράφει - πάλι - τις κάθετες πινακίδες των εμπορικών καταστημάτων.

"Θα βάλουν και πρόστιμα" μου λέει.
Στα εμπορικά μαγαζιά.

Εμ τι περιμένατε; Δεν διαβάζετε Πλατεία;

Τι περιμένατε ότι θα κάνουν οι Ρούσσος - Χριστούλη - Γερολυμάτος;
Θα έστελναν την δημοτική αστυνομία να βγει  νύχτα και να ελέγχει τα decibell και να κοιμηθεί κανένας κάτοικος; ΧΑΖΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ;

Ή θα έκαναν κάτι να σας ελαφρώσουν τα βάρη, αυτοί που έκαναν αυξήσεις 20% στον ΦΗΧ;

BAZAAR και παραεμπόριο θα οργανώνουν κάθε βδομάδα, να παίρνουν τον τζίρο σας μέχρι να κλείσετε!

Τα MALL θέλουν και τον δικό σας τζίρο! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;

Και η διοίκηση του δήμου είναι άτεγκτη, σου λέει. ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑΞΗ!
ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ!
Μην δει παρανομία στα εμπορικά, έστω και μικρή.
Αμέσως να .... εισπράξει!

Αδειάστε τα μαγαζιά σας ρε να γίνουν και αυτά ΚΥΕ! Τι περιμένετε από εμάς να κάνουμε;
Αυτό θέλουν! Αυτό υπηρετούν, αυτή είναι η πολιτική τους.

Τι παίρνετε εδώ τηλέφωνο;

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ;

Γιατί δεν μιλάει;

Γιατί ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ και φωνάζει μόνο η ΠΛΑΤΕΙΑ και ο τρελός;

Πού είναι ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ να σας εκφράσουν;;;

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ!

Οι «σορτάκηδες» συντάραξαν την τεχνολογική εταιρεία Globo

Κατηγορείται για πλαστά οικονομικά στοιχεία και μεθοδεύσεις
 
 O ιδρυτής της Globo, κ. Κωστής Παπαδημητρακόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του
 
Σε αναστάτωση βρίσκεται η αγορά της πληροφορικής, καθώς η Globo, μία ελληνικών συμφερόντων τεχνολογική εταιρεία που δραστηριοποιείται έντονα στο εξωτερικό στον κλάδο των κινητών εφαρμογών, είναι στο επίκεντρο του διεθνούς Τύπου έπειτα από έκθεση αμερικανικού hedge fund που κατηγορεί την επιχείρηση για χειραγώγηση των οικονομικών της καταστάσεων σε βαθμό εγκληματικής δραστηριότητας.

Η Globo, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο ΑΙΜ του Λονδίνου, αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ υπέβαλαν την παραίτησή τους ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της κ. Κωστής Παπαδημητρακόπουλος και ο οικονομικός διευθυντής κ. Δημήτρης Γρυπάρης. Παράλληλα, παύθηκε από τα καθήκοντά του ο γενικός διευθυντής λειτουργιών κ. Μάκης Μπονάνος.

Μετοχές

Ωστόσο, λίγα 24ωρα προτού ξεσπάσει η υπόθεση και μία ημέρα πριν από την παραίτησή του ο κ. Παπαδημητρακόπουλος πούλησε περίπου το 10% των μετοχών της εταιρείας τις οποίες διέθετε (σήμερα διαθέτει το 7,42% του μετοχικού κεφαλαίου από 18,67% που είχε πριν).

Επίσης, ενεχυρίασε 10 εκατ. μετοχές της Globo για τις ανάγκες προσωπικού του δανείου με τη Lantau Holdings Limited, το οποίο αναμενόταν να οδηγηθεί σε καθεστώς «default» λόγω της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας.

Η Globo, τα ηνία της οποίας ανέλαβε επιτροπή από μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση, ζήτησε από τον ιδρυτή της επιπρόσθετες λεπτομέρειες για αυτές τις συναλλαγές. Η νέα επιτροπή διοίκησης της Globo ξεκινά έρευνα για την πραγματική οικονομική κατάσταση της εταιρείας, ενώ ζήτησε από τους δικηγόρους της να γνωστοποιήσουν τις εξελίξεις στις αρμόδιες αρχές και τους δανειστές της.

«Ψέματα, πλαστές τιμολογήσεις, ανύπαρκτους συνεργάτες για το Nasdaq»

Όλα ξεκίνησαν όταν το fund Quintessential Capital Management, το οποίο εξειδικεύεται στο λεγόμενο «short-selling», δηλαδή επιδιώκει κερδοφορία από συναλλαγές με μετοχές που βρίσκονται σε καθοδική πορεία και έχει ανοιχτές θέσεις στις μετοχές της Globo, δημοσιοποίησε έκθεση που υποστηρίζει ότι η εταιρεία πορεύθηκε με ψέματα, πλαστές τιμολογήσεις, ανύπαρκτους συνεργάτες και μεθοδεύσεις για να παρουσιάζει υψηλό κύκλο εργασιών προκειμένου κάποια στιγμή να εισέλθει στο τεχνολογικό χρηματιστήριο των ΗΠΑ, Nasdaq.

H έκθεση του hedge fund, η οποία δημοσιεύθηκε στους «FT», σημειώνει ότι ύστερα από μήνες έρευνας μπορεί να στοιχειοθετήσει μία «συνομωσία μεγάλης κλίμακας» με στόχο την εξαπάτηση επενδυτών και δανειστών μέσω συστηματικής λογιστικής χειραγώγησης.

Η Quintessential Capital Management σημειώνει ότι η Globo κατά συρροήν διογκώνει τα έσοδα και τα κέρδη της μέσα από εικονικές πωλήσεις σε εταιρείες-κελύφη που δημιούργησε και ελέγχει η ίδια και οι οποίες παρουσιάζονται ως πελάτες. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι προκειμένου να δικαιολογηθεί η δυσανάλογη σχέση εσόδων και ταμειακών ροών, άλλες εταιρείες-κελύφη παρουσιάζονται ως προμηθευτές της Globo, δημιουργώντας πλασματικά έξοδα, μέρος των οποίων μάλιστα κεφαλαιοποιούνται.

Συμπέρασμα της Quintessential Capital Management είναι ότι η Globo στηρίζεται σε πλαστές οικονομικές καταστάσεις για να εκδίδει μετοχές, να εξασφαλίζει δάνεια και να χρηματοδοτεί την εξαγορά νόμιμων επιχειρήσεων, με στόχο να συσκοτίσει το «δόλιο» τμήμα των εργασιών της και να βάλει τις μετοχές της στο ταμπλό του Nasdaq.

«Κατασκευασμένο τουλάχιστον το 60% του κύκλου εργασιών της»

Το hedge fund συμπεραίνει ότι «ενώ ένα μικρό τμήμα των εργασιών είναι αυθεντικό, τα αποτελέσματα της έρευνάς μας υποδηλώνουν ότι τουλάχιστον το 60% του κύκλου εργασιών της Globo είναι κατασκευασμένο». Μάλιστα, σημειώνει ότι, κατά την άποψή του, οι δραστηριότητες της εταιρείας ενδέχεται να αποτελούν δυνάμει εγκληματικές ενέργειες και να προκαλέσουν τη διάλυσή της εφόσον αποκαλυφθούν.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η Globo Technologies δηλώνει: «Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων στον όμιλο Globo PLC, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εταιρεία Globo Technologies ουδεμία σχέση έχει με τις πρόσφατες ανακοινώσεις και επικείμενες εξελίξεις του ομίλου GloboPLC και αποτελεί απλή συνεργάτη και όχι μέλος του ομίλου.

Οποιαδήποτε αντίθετη πληροφορία ή δημοσίευμα αναρτηθεί αποτελεί ανακριβή άποψη και όχι τεκμηριωμένη πληροφόρηση. Η εταιρεία Globo Technologies συνεχίζει απρόσκοπτα τις δραστηριότητές της με διαφάνεια, συνέπεια και σεβασμό στους πελάτες και συνεργάτες της» αναφέρει.

Σύμφωνα με παλιότερη ανακοίνωση της Globo, προχώρησε σε αποεπένδυση από την Globo Technologies, μεταβιβάζοντας ποσοστό 51% του μετοχικού της κεφαλαίου.
 
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=749034
 
 
ΣΧΟΛΙΟ: Αναδημοσιεύουμε την είδηση από το ΒΗΜΑ αφού η GLOBO έχει έδρα την πόλη μας και βέβαια διαχειρίζεται το site του δήμου Χαλανδρίου΄. Η σχέση της με την τοπική κοινωνία και τον δήμο είναι γνωστή.
 

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΜΕ .... ΡΑΠΤΙΚΗ

 
Χαλανδραίοι  παραταγμένοι περιμένουν το επόμενο πανηγυρικό δελτίο τύπου του δήμου


Η κοροϊδεία συνεχίζεται στο Χαλάνδρι της Καργαριστεράς.

Σε όλους τους γύρω δήμους λειτουργούν κοινωνικά φροντιστήρια με προτεραιότητα την τρίτη λυκείου και τις ανάγκες των μαθητών που θα δώσουν πανελλήνιες και δεν έχουν πρόσβαση στα ιδιωτικά φροντιστήρια.

Στο Χαλάνδρι ξεκινάει - σου λέει το δελτίο τύπου της διοίκησης Ρούσσου (δεν λένε ακριβώς πότε θα αρχίσουν έστω και αυτά αλλά .... ξέρεις τώρα είναι πολύ συγκεκριμένοι σε όλα τους).


Κάνε όμως αίτηση σου λέει τις επόμενες μέρες να σε εξυπηρετήσουν οι δεθελοντές της καργαριστεράς.

ΝΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τις επόμενες 7 ημέρες μέσω mail (ethelondes.halandriou@yahoo.gr) ή στο γραφείο μας Παπάγου 7 (υπόγειο) κάθε Τετάρτη 6μμ-9μμ.

Θα λειτουργήσουν τμήματα από τουλάχιστον 6 έως και 12 ατόμων.

Τα υλικά στα κατασκευαστικά μαθήματα βαρύνουν τους ενδιαφερόμενους.
ΜΑΘΗΜΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 15.00-16.30 ΤΕΛΟΣ 2015
ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 20.00-22.00
ΑΓΓΛΙΚΑ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΧΡΙ 13.00
ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕΧΡΙ 17.00 ΠΛΗΡΕΣ ΕΤΟΣ
ΡΑΠΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15.00-17.00 23/10, 6 & 20/11
ΡΩΣΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ 15.30-16.30, 16.00-17.00
ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00-20.00 3 ΜΗΝΕΣ
ΑΡΑΒΙΚΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 20.00-21.30
ΣΑΠΟΥΝΙΑ, ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ ΔΕΥΤΕΡΑ,  ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΡΩΙ η ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΩΙ
ΓΑΛΛΙΚΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 15.00-17.00
ΠΑΛΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΩΙ 2 ΩΡΕΣ 4 ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ 6μμ-9μμ. 2106899931 ΚΑΙ 6955650598

Τώρα άμα θες ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΑΡΧΑΙΑ, ΦΥΣΙΚΗ, ΧΗΜΕΙΑ, ΕΚΘΕΣΗ .... ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ! 

ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ.

ΥΓ: Αλλά αυτά που λέει η Πλατεία μην τα ακούς. Οι προσπάθειες συνεχίζονται και ίσως κατά τον Γενάρη - Φλεβάρη βάλουν έναν Μαθηματικό οπότε ΤΟΤΕ θα βγάλουν δελτίο τύπου που θα βρίζει την κωλοφυλλάδα που τους κράζει. 

Με μεγάλη ανταπόκριση η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους Σύρους πρόσφυγες.Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Παράταξης «Πεντέλη Εν Δράσει - Ριζοσπαστική Συνεργασία Πολιτών» συγκεντρώθηκαν, στις 17 και 18 Οκτωβρίου, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες της Μέσης Ανατολής που βρίσκονται σε χώρους φιλοξενίας της Αττικής.

Η ανταπόκριση των κατοίκων του Δήμου μας υπήρξε τεράστια, ώστε η ποσότητα των προϊόντων που συγκεντρώθηκαν - είδη ρουχισμού, τρόφιμα, φάρμακα κ.α.- ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Τα προϊόντα μεταφέρθηκαν από μέλη της παράταξης στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Γαλάτσι καθώς και σε κοινωνικές δομές της πόλης μας. Τέλος μία αρκετά μεγάλη ποσότητα θα προωθηθεί τις επόμενες μέρες στην Μυτιλήνη.

Τα μέλη της δημοτικής μας παράταξης και ο επικεφαλής της Αντώνης Φειδοπιάστης εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους σε όσες και όσους αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και υπόσχονται να συνεχίσουν να εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με περαιτέρω δράσεις.

ΠΟΕ ΟΤΑ: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥΣειρά δυναμικών κινητοποιήσεων αποφάσισε κατά την συνεδρίασή του το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., αντιδρώντας στις σκληρές προβλέψεις του 3ου Μνημονίου, που θίγουν εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων στους Δήμους ολόκληρης της Χώρας.

Συγκεκριμένα, το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., αφού καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, «χωρίς απογοήτευση και με συνέπεια στους αγώνες των πέντε (5) προηγούμενων ετών να ενημερωθούν, να οργανωθούν και να συμμετέχουν σε κάθε δράση των Συλλόγων τους προκειμένου για μια ακόμη φορά να αγωνιστούμε αποφασιστικά και μαζικά ενάντια στην εξαθλίωση που μας "σερβίρουν"» αποφάσισε τα ακόλουθα, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου:

- Τη μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, σε συντονισμό με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τις άλλες Δευτεροβάθμιες Ομοσπονδίες του Δημοσίου. Η ημερομηνία της Πανελλαδικής Απεργίας θα επανακαθοριστεί εάν κριθεί αναγκαίο με βάση τις συνθήκες (ημερομηνίας ψήφισης Νομοσχεδίων μισθολογίου, αξιολόγησης κ.λπ.).

- Τον χαρακτηρισμό της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2015 ως Πανελλαδικής Ημέρας Συμβολικής Κατάληψης όλων των Δημαρχείων της Χώρας, από τις 10:00 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι, προκειμένου οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις κ.λπ., αφού ενημερωθούν αναλυτικά για τα νέα μέτρα, να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο η αντίδρασή τους και η συμμετοχή στις κάθε μορφής κινητοποιήσεις.

Τέλος, «σε περίπτωση που προκύψει έστω και η υποψία πιθανότητα κατάργησης του ειδικού καθεστώτος των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.)», εξουσιοδοτείται η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να λάβει τις ενδεδειγμένες αποφάσεις στην κατεύθυνση κατάληψης όλων των Χ.Υ.Τ.Α. της Χώρας, αλλά και όλων των εργοταξίων σε κάθε Δήμο.

http://www.airetos.gr

Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προς τους πολίτες για την αποφυγή εξαπάτησής τους από μαζικά μηνύματα, που αποστέλλονται μέσω γνωστής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων


Τα επίμαχα μηνύματα διακινούνται μέσω γνωστής εφαρμογής « messenger » για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, όπου ενημερώνουν τον αποδέκτη ότι έχει κερδίσει κινητό τηλέφωνο γνώστης εταιρίας, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας
Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην πείθονται και να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους υπερσυνδέσμους, ούτε να απαντούν σε τέτοια μηνύματα, διότι παραπέμπουν σε απατηλή συνδρομητική υπηρεσία υψηλής χρέωσης
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, για την αποφυγή εξαπάτησης του κοινού, ενημερώνει τους πολίτες ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση αποστολής απατηλών μηνυμάτων, μέσω γνωστής εφαρμογής « messenger» , σε μεγάλο αριθμό κατόχων έξυπνων κινητών τηλεφώνων.
Ειδικότερα, αποδέκτες των επίμαχων μηνυμάτων είναι τυχαίοι χρήστες της εφαρμογής, που ενημερώνονται ότι ο κάτοχος του συγκεκριμένου αριθμού κινητής τηλεφωνίας έχει επιλεγεί και έχει κερδίσει ένα κινητό τηλέφωνο γνωστής εταιρίας, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Στη συνέχεια, προτρέπονται είτε να επιλέξουν υπερσύνδεσμο που αποστέλλονται στο μήνυμα, για να ολοκληρωθεί η αποστολή του τηλεφώνου, είτε να πληκτρολογήσουν την ταχυδρομική τους διεύθυνση ή τον αριθμό τηλεφώνου τους.
Εφόσον οι χρήστες πεισθούν και επιλέξουν τον προτεινόμενο τρόπο υποτιθέμενης αποστολής του τηλεφώνου, ενεργοποιούν εν αγνοία τους τη συμμετοχή τους σε συνδρομητική υπηρεσία υψηλής χρέωσης.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τους χρήστες, που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην απαντούν, να μην καταχωρούν και να μην αποστέλλουν προσωπικά τους στοιχεία, ανταποκρινόμενοι στα μηνύματα με το ανωτέρω περιεχόμενο, καθόσον σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
  • Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
  • Στέλνοντας e - mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - A ndroid: CYBERKID.
  • Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert »

Την σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας των Δήμων καταγγέλλει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής
Τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας των Δήμων, καταγγέλλει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, με αφορμή την συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή, με τον Κύπριο ομόλογό του, όπου τέθηκε και το ζήτημα των συμβάσεων με ιδιώτες στον τομέα της καθαριότητας, που είναι σε εφαρμογή στην Κύπρο.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, τονίζει ότι τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι κάθε μέρα στους δρόμους, για να καταλάβει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ότι δεν έχουν την συναίνεσή τους για τα αντιλαϊκά μέτρα. Καλεί στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου την Δευτέρα 25 Οκτώβρη στις 6.00 μμ, στην αίθουσα του Συνδικάτου οικοδόμων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Με γρήγορους ρυθμούς αποκαλύπτεται o σχεδιασμός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στους δήμους. Μετά το προαπαιτούμενο για κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών που αποκάλυψαν οι ταξικές δυνάμεις, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής συζήτησε με τον Κύπριο ομόλογό του το θέμα των “συμβάσεων με τους ιδιώτες (όπως επί παραδείγματι στον τομέα της καθαριότητας) όπου η Κυπριακή Δημοκρατία κατάφερε να πετύχει καλύτερους και πιο συμφέροντες οικονομικούς όρους για το κράτος και όπου η ανταλλαγή εμπειριών θα είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για την ελληνική πλευρά”!!! όπως αναφέρεται στην επίσημη κοινή ανακοίνωση.

Συνάδελφοι: Είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο σε εργασιακά δικαιώματα, να τα δώσουν όλα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που θα προσλαμβάνουν εργαζόμενους, σύγχρονους δούλους, για ένα κομμάτι ψωμί μέχρι το θάνατο. Κανένας δε πρέπει να μείνει στο σπίτι του, να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να τους σιχτιρίζει. Τώρα είναι η ώρα να μας βλέπουν κάθε μέρα στους δρόμους, να νιώσουν την δύναμη μας, να καταλάβουν καλά ότι δεν έχουν τη συναίνεση μας για να περάσουν τα πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρα που σχεδιάζουν.

Να είμαστε όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, αύριο Δευτέρα στις 6.00 μμ, στην αίθουσα του Συνδικάτου οικοδόμων, Βεραντζέρου 1, Πλ. Κάνιγγος, 2ος όροφος, για να συζητήσουμε και να δώσουμε άμεση απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης με την μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία, στις 12 Νοέμβρη. Να σχεδιάσουμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας ώστε να μην επιτρέψουμε να ισοπεδώσουν ό,τι κατέκτησαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία 100 χρόνια!».

Δήλωση Ρένας Δούρου για τη μήνυση κατά της εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Ι. ΤσούπραΟι χρόνιες παθογένειες της χώρας αποτυπώνονται στην απόφαση του ιδιοκτήτη της οικοδομής που κατέρρευσε στις 22 Οκτωβρίου στο Καματερό, να υποβάλλει μήνυση κατά της εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Ι. Τσούπρα. Στόχος του να αποτρέψει την απομάκρυνση των μπάζων της οικοδομής – ενέργεια ωστόσο απολύτως αναγκαία προκειμένου να αποτραπεί η ανάσχεση της ροής των υδάτων στο ρέμα της Εσχατιάς και να αποφευχθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

Δεν πρόκειται απλά για μια προκλητική απόφαση. Είναι αποκαλυπτική εκείνης ακριβώς της νοοτροπίας κάποιων συμπολιτών μας που επιλέγουν το ιδιωτικό συμφέρον αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις. Πρόκειται για τη νοοτροπία που οδήγησε στη συστηματική παραβίαση των κανόνων της φύσης, στο μπάζωμα των ποταμών και σε κάθε είδους παρέμβαση στη φυσική ροή των υδάτων, που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα σε κάθε νεροποντή.

Είναι μια νοοτροπία δεκαετιών που διαπερνά τη δημόσια σφαίρα, τον κρατικό μηχανισμό, εκμαυλίζοντας τους πολίτες.

Είναι αυτονόητο ότι η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους, να ενεργεί στη βάση της νομιμότητας προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, στηρίζοντας τις δράσεις της εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Ι. Τσούπρα, στην προσπάθειά της να προστατεύσει ζωές και περιουσίες πολιτών .

ΠΑΜΕ: ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΤη μετατροπή υπηρεσιών του δημοσίου σε «τροχονόμους» εργολάβων και πολυεθνικών, καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια Αττικής παραθέτοντας παραδείγματα από τα όσα συμβαίνουν σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Στην ανακοίνωσή τους οι ταξικές δυνάμεις τονίζουν:

«Οι κυβερνήσεις και οι Περιφερειακές Αρχές αλλάζουν, αλλά οι πολυεθνικές, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι εργολάβοι παραμένουν στην πρώτη γραμμή, "νύχι-κρέας" με τις δημόσιες υπηρεσίες, που λειτουργούν σαν ντίλερ των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής (ΔΚΕΣΟ και Δ9), που έχουν την αρμοδιότητα της φωτεινής σηματοδότησης και του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας (ΚΔΚ). Στην "ποδιά τους σφάζονται" επιχειρηματίες, "διώκονται" και "μετακινούνται" υπάλληλοι, ενώ για "τα μάτια του κόσμου" και προκειμένου να δικαιολογήσουν ειλημμένες ενέργειες και αποφάσεις έχουμε ένα μπαράζ "κατά παραγγελία" δημοσιευμάτων σε βάρος των εργαζομένων συνολικά.

Η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών συνεχίζεται και διευρύνεται και παρά τις γνωστές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα στείλει "στο πυρ το εξώτερο" τη "Siemens", η Περιφερειακή Αρχή Αττικής της έδωσε έργα ύψους 3.544.199,99 ευρώ. Επίσης άθλιο δημοσίευμα σε συγκεκριμένο site χρεώνει στους εργαζόμενους της ΔΚΕΣΟ την ευθύνη για συγκεκριμένα ατυχήματα, κόντρα στα πορίσματα των αρμόδιων υπηρεσιών, αποσκοπώντας στην παραπέρα απαξίωσή τους.

Στη Γενική Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών όπου ανήκουν οι υπηρεσίες - "φιλέτα" για τους επιχειρηματίες ΔΚΕΣΟ, ΔΔΕ, ΔΚΕΟ, Δ9 κ.ά., έχουν μετατραπεί σε άδεια κουφάρια από εργαζόμενους.

Προδιαγράφουν έτσι το νέο Οργανισμό που θα είναι απόλυτα προσαρμοσμένος στα μέτρα και τις ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου με μείωση οργανικών μονάδων και εργαζομένων, με προδιαγεγραμμένη εκχώρηση του αντικειμένου των υπηρεσιών στους ιδιώτες.

Αυτά είναι τα επακόλουθα της πολιτικής των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ και όσων τους στηρίζουν για μικρότερο κράτος, που αποψιλώνει υπηρεσίες και πρώτα απ’ όλα τις υπηρεσίες - "φιλέτα" από αρμοδιότητες, που τις διατηρεί υποστελεχωμένες από εξειδικευμένους εργαζόμενους, που τις στερεί την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να τις παραδώσει βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα, στο όνομα της "παραγωγικής ανασυγκρότησης", δηλαδή της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχουν υπηρεσίες με επικάλυψη αρμοδιοτήτων και παρεμφερές αντικείμενο που χρειάζεται να συγχωνευτούν, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται με διαφανείς διαδικασίες και με διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών.

Καταγγέλλουμε κάθε αδιαφανή διαδικασία, κάθε φωτογραφικό διαγωνισμό, τη διαφθορά και τη διαπλοκή από όπου κι αν προέρχεται, αλλά για μας το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι η βιομηχανία εργολαβιών και ιδιωτικοποιήσεων που συντελείται τα τελευταία χρόνια, σε υπηρεσίες και αντικείμενα που εκτελούνταν μέχρι πρότινος από δημόσιες υπηρεσίες με δικά τους συνεργεία, με λιγότερο κόστος και ποιοτικότερο αποτέλεσμα.

Σκάνδαλο για εμάς είναι η απαξίωση των υπηρεσιών από προσωπικό, μέσα και πόρους, η λειτουργία τους ως τροχονόμοι εργολάβων και πολυεθνικών».

Συνάντηση Γ. Καραμέρου με μέλη Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Αμαρουσίου «ο Αγ. Κωνσταντίνος»
Ο Πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Αμαρουσίου «ο Αγ. Κωνσταντίνος», κ.κ. Νίκος Κατσούλας και Σμαράγδα Κιούση αντίστοιχα, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί, μαζί με μέλη του Συλλόγου τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα, Γιώργο Καραμέρο, ώστε να συζητήσουν προβλήματα των διαμενόντων στις εργατικές κατοικίες αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι του βόρειου τομέα Αθηνών, κ. Καλλιόπη Βέτα και κ. Πέτρος Δαμιανός, οι κάτοικοι έθεσαν το ζήτημα της έλλειψης ανελκυστήρα από δεκατρείς τετραόροφες πολυκατοικίες, πρόβλημα που καθιστά την καθημερινότητα των - ηλικιωμένων κυρίως - κατοίκων προβληματική.

Πρόκειται για υπόθεση που υφίσταται από το 1977 οπότε και ανεγέρθησαν οι εν λόγω οικοδομές. Ο κ. Καραμέρος, στη διάθεση του οποίου τέθηκαν αναλυτικά στοιχεία και τεχνικές μελέτες, εξήγησε τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν σε κεντρικό επίπεδο, προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματική και οριστική διευθέτηση του θέματος, ενώ δεσμεύθηκε ότι για την επιτυχή έκβασή του, θα πιέσει από κοινού με τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες κοινωνικής πολιτικής και οικονομικών, το Υπουργείο Οικονομικών, που θα πρέπει να εγκρίνει την πιθανή δαπάνη.

Οι κάτοικοι της περιοχής έθεσαν επιπλέον και το ζήτημα των περίπου δέκα σπιτιών που βρίσκονται στο ρέμα Σαπφούς, στην περιοχή πίσω από τον ΟΤΕ, και απειλούνται από υπερχειλίσεις κατά τη διάρκεια νεροποντών. «Η ανθρώπινη παρέμβαση στη φύση έχει αλλάξει κατά πολύ και τη μορφή του πλημμυρικού φαινομένου. Αν μέχρι σήμερα οι προσπάθειες μας για τα αντιπλημμυρικά ήταν εντατικές, πλέον, η σφοδρότητα των φαινομένων μας κρατούν σε συνεχή εγρήγορση για εξεύρεση νέων μεθόδων αντιμετώπισης, μετά και την σφοδρή κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας» σημείωσε ο κ. Καραμέρος.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ