Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

TO ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!

του Γ. ΠΑΠΙΔΑ
 Αλέξη μπράβο σου!!

Τι αυτοπεποίθηση, τι αέρας τι τόλμη και γοητεία ήταν αυτή που απέπνεες?

Και η φωνή σου Αλέξη μου...

Ιδια ο συγχωρεμένος ο iron man!!

Πολύ μου άρεσες χθες Αλέξη μου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που ήσουνα κεντρικός ομιλητής στο κλειστό του Φαλήρου!!

Και από κάτω να σε χειροκροτούν όπως παλιά η Ξενογιαννακοπούλου, ο Τζουμάκας, ο Χριστοδουλάκης και τα άλλα τα παΐδια Αλέξη μου !!

Όλοι ήταν εκεί!!

Και εσύ γοητευτικός και αγέρωχος μοιράζεις πότε χαμόγελα colgate και πότε έβγαζες αυστηρές κορώνες κατά της δεξιάς και της διαπλοκής!!!

Όλοι ήταν εκεί!

Και ο Άκης εκεί ήταν αλλά δεν τον βλέπαμε γιατί ήταν ντυμένος Καλογρίτσας!!

Αλλά που θα πάει υπομονή να έχουμε ...
Και το καλύτερο είναι ότι ήσουν και πειστικός!!

Και το χειρότερο είναι ότι σε πίστευαν ή έκαναν πως σε πιστεύουν και οι από κάτω!!

Μέχρι και ο Ολάντ ο καινούργιος σου κολλητός σε προμοτάρησε!!

Ήσουνα λέει έτοιμος να τυπώσεις δραχμές στην Ρωσία ...του το είπε ο Πουτιν!!!

Βούτυρο στο ψωμί σου δηλαδή ...

Ο αριστερός που ενώ ήταν έτοιμος να την κάνει τελικά οι άτιμες οι συνθήκες τον ανάγκασαν να υπογράψει μνημόνιο...

Και δώστου οι πασοκοι να χειροκροτούν από κάτω την μετεμψύχωση του Αντρέα!!

Και η εξαθλίωση του Έλληνα καλά να κρατεί!!

Μα αφού πεινάνε όπως λένε γιατί δεν τους δίνετε παντεσπάνι? Αναρωτιότανε το φιλοθεάμον κοινό....

Όμως τι την θέλουμε την μιζέρια πρωί-πρωί!!

Το μήνυμα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στο Φαληρο όπου ήσουν κεντρικός ομιλητής ήταν σαφέστατο!!

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ!!!
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.......


ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.: Μερικές φορές  σύντροφε απορώ και αναρωτιέμαι. Τελικά εμείς τι θέλουμε. Ξέρουμε;  Διότι εγώ αυτό που θα σχολιαζα από το συνέδριο - αν δεν είχα την εσωτερική μου άρνηση να ασχοληθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ  - είναι η πρωτιά του Τσακαλώτου. Τες πάντων.

ΒΟΥΛΙΑΞΕ ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της ΓΣΕΒΕΕ

Δυσάρεστη έκπληξη για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσαν τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου στη Γενική Συνομοσπονδία Ελλήνων Βιοτεχνών και Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Η ΑΣΚΕΒΕ - Συνεργαζόμενοι Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, η οποία στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν δεύτερη στις προηγούμενες εκλογές, βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση με αποτέλεσμα το ποσοστό της να πέσει από το 21,4% στο 14,55% και να βρεθεί στην τρίτη θέση, πίσω από τις παρατάξεις που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. Οι έδρες που καταλαμβάνει στο διοικητικό συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ μειώθηκαν στις 7 από τις 11 που είχε το 2013.

Μεγάλος κερδισμένος των εκλογών ήταν η παράταξη της ΠΑΣΚΜΜΕ που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ η οποία συγκέντρωσε το 50,7% των ψήφων αυξάνοντας το ποσοστό της κατά 2,7% και τον αριθμό των εδρών της σε 27 από 25 το 2013. Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους.

Ποσοστιαία τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η ΔΑΚΜΕ (ΝΔ) η οποία αύξησε το ποσοστό της στο 16,43% από 12,66% το 2013 και τον αριθμό των εδρών της σε 8 από 6.

http://www.press-gr.com

Συνέδριο ΚΕΔΕ: Οι θέσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη»

Τις θέσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ υπέρ μιας Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα στοχεύει στην ενίσχυση και αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της, αποφεύγοντας λάθη και παραλείψεις του πρόσφατου παρελθόντος, παρουσίασε ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ Νίκος Τράκας, στο ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της Κ.Ε.Δ.Ε. που πραγματοποιείται σήμερα στο Βόλο, με θέμα: «Αλλαγή του Καλλικράτη-Νέο Μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους»
ΒΟΛΟΣ – 17 και 18 Οκτωβρίου 2016

Οι εργασίες του διήμερου ειδικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ για την αλλαγή του Καλλικράτη και το νέο μοντέλο οργάνωσης και διοίκησης του κράτους, ξεκίνησαν με χαιρετισμό του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη προς τους συνέδρους και του προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γ. Κοτσού. Στο συνέδριο εκ μέρους της ηγεσίας του ΥΠΕΣΔΑ παραβρίσκονται ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Μπαλάφας και ο γενικός γραμματέας Κ. Πουλάκης, οι οποίοι αναμένεται να παρουσιάσουν το πλαίσιο αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ανέφερε ότι “ο Καλλικράτης αποδείχθηκε τελικά ένα «άδειο πουκάμισο», αφού από την επόμενη της ψήφισης του το 2010 δέχτηκε αναρίθμητες τροποποιήσεις που αδυνατούμε έστω και να τις καταγράψουμε. Αποτέλεσμα σήμερα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει αρμοδιότητες τις οποίες δεν δύναται για πολλούς λόγους να ασκήσει”.

Ο ίδιος σημείωσε ότι αναγκαίο να γίνει μία καινούρια αρχή. μέσα από αλλαγές στο «Καλλικρτάτη», μακριά από τα λάθη και τις σκοπιμότητες του παρελθόντος. Μία νέα προσπάθεια που όπως είπε πρέπει να βασίζεται σε ορισμένους πυλώνες όπως:

— Σημαντική αύξηση της οικονομικής ενίσχυσης των Δήμων για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν ουσιαστικά στο δύσκολο ρόλο τους.
— Κατάργηση του Οικονομικού Παρατηρητηρίου, επαναφορά του Προληπτικού και Κατασταλτικού ελέγχου.
— Απελευθέρωση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε όλες τις Υπηρεσίες και Δομές των Δήμων.
— Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.
— Κατάργηση κάθε ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των Δήμων, υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα τους.
— Επαναξιολόγηση και επανασχεδιασμός των Δήμων «τεράτων» που δημιουργήθηκαν κατά την αρχική εφαρμογή του Προγράμματος.
— Κατάργηση των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. και υποχρεωτική μεταφορά προσωπικού και αρμοδιοτήτων στις υπηρεσίες των Δήμων.
— Αποτροπή με κάθε τρόπο της προσπάθειας εκχώρησης της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων (Σ.Δ.Ι.Τ., Φο.Δ.Σ.Α. ως Α.Ε.) σε ιδιώτες και επιστροφή της αρμοδιότητας της ανακύκλωσης στους Ο.Τ.Α.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ότι χρειάζεται παράλληλα αναβάθμιση του ρόλου των εργαζομένων, «τους οποίους πολλές φορές του αποκαλείτε ως «συνεργάτες» είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτόνομη και δυνατή».

Απαραίτητη λοιπόν προϋπόθεση, σύμφωνα με τον Ν. Τράκα, είναι η αποδοχή των αιτημάτων των εργαζομένων που συνοψίζονται στα εξής για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα:

— Απελευθέρωση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες κοινωνικής προσφοράς και παρέμβασης (Παιδικοί Σταθμοί, εργατοτεχνικό προσωπικό κ.λπ.).
— Άμεση καταγραφή των ελλείψεων προσωπικού σε όλους τους Δήμους. Προκήρυξη των θέσεων και οικονομική ενίσχυση των Δήμων.
— Αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού των Δήμων που μέσω της απαξίωσής του αποτελεί σημαντικό παράγοντα επικινδυνότητας για εργαζόμενους και δημότες.
— Αυστηρή τήρηση της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια. Άμεση παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) στις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να μη προστεθούν και άλλα θύματα στον μακρύ κατάλογο εργατικών ατυχημάτων.
— Τήρηση της δέσμευσης για την μονιμοποίηση των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.).
— Κατάργηση των ευέλικτων και ελαστικών μορφών εργασίας. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων καθημερινών αναγκών.
— Άμεσα υπογραφή Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.
Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και εφαρμογή των Σ.Δ.Ι.Τ.

Ο ίδιος επίσης τόνισε ότι «η κινητικότητα και η αξιολόγηση πρέπει να εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας με αξιοκρατία και αντικειμενικά κριτήρια και όχι τις μνημονιακές δεσμεύσεις που επιβάλλουν την συρρίκνωση και την κατάργηση δομών-υπηρεσιών των Δήμων».

 http://www.aftodioikisi.gr