Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012

Άδεια για το πρώτο ΝΟΜΙΜΟ μπουρδέλο στο Χαλάνδρι! Το θέμα θα συζητηθεί την ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο!

 ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ!

ΑΒΑΔΙΣΤΑ!

 Έχουμε γεμίσει ΚΑΚΟΓΑΜΗΜΕΝΟΥΣ και ΑΓΑΜΗΤΟΥΣ στο ΧΑΛΑΝΔΡΙ. Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΚΟΥΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ, ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

 Άσε που χωρίς καμία ρατσιστική διάθεση (μακρυά από τον δικό μας και ας είν' και πέντε πήχες) έχουμε διακρίνει μια αύξηση στα αγοράκια - κυρίως - που την έχουνε δει αλλιώς και μάλιστα στα ... ενδότερα του δήμου (με την ευρύτερη, την καλή την έννοια της λέξης δήμος, την αρχαιοελληνική, που έλεγε και ένας παλιός.)

 Επιτέλους το κέντρο μας βρίσκει τον ρόλο που (δεν) του σχεδίασαν, όταν ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (όπως ζήταγαν κάτι γελοίοι που μιλούσαν για κάτι κομμουνισμούς περί χρήσεων γης και κανονιστικές διατάξεις).
ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΝΤΑ! Γιατί ξέρετε, εμείς είμεθα πάντα υπέρ της τάξης και της ευνομίας! 

 Ξεκινάμε ανέκδοτο αγώνα ώστε ο Δήμος να εκχωρήσει την άδεια λαμβάνοντας όμως συγκεκριμένες, αυστηρές και δεσμευτικές ανταποδοτικές υπηρεσίες για τους δημότες του και την πόλη στις νέες επιχειρήσεις που καλωσορίζουμε στο Χαλάνδρι.,

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ:

1. Να εγκρίνεται ο τιμοκατάλογος των παρεχομένων υπηρεσιών από την οικονομική επιτροπή του δήμου. Να επιβληθεί διατίμηση στο ιεραποστολικό ώστε να προστατευθεί το δικαίωμα των ασθενέστερων εισοδηματικών στρωμάτων να απολαμβάνουν τις νέες υπηρεσίες στην πόλη μας.
2. Προκειμένου ο δήμος να ενισχύσει τα έσοδά του να επιβληθεί ειδικό ΡΟΖ τέλος πολυτελείας (κατά το πράσινο τέλος) σε full προγράμματα, ειδικά ακριβά γούστα, τριολέ, αυταρχικά κλπ!
ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΚΥΡΙΟΙ! Να μπει μια τάξις επιτέλους και μία κοινωνική δικαιοσύνη!

3. Δωρεάν υπηρεσίες στους συνδημότες μας τρίτης ηλικίας! Η επιχείρηση να αναλάβει με χορηγία ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ VIAGRA (αφού για άλλα δωρεάν φάρμακα οι συνταξιούχοι δεν .ελπίζουν πια.)
4. Δοκιμή των παρεχομένων υπηρεσιών μηνιαία, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ από το επιτελείο του Δημάρχου από εθελοντές αντιδημάρχους και συμβούλους! ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ, ΟΛΟΙ ΜΑΣ! ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΑΣ, δεν μπορούμε να γίνουμε πιο λεπτομερείς αλλά είναι γνωστό ότι άλλους τους κουφαίνει και άλλους τους .... τυφλώνει!

5.Συνέργειες  με το Αετοπούλειο ΓΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΟΡΙΕΝΤΑΛ. 

6. Άμεση επέκταση των παρεχομένων υπηρεσιών σε αντίστοιχες επιχειρήσεις για τις συνδημότισσές μας. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΙΣΟΤΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ! Αλλιώς θα θεωρηθεί φαλλοκρατική παρεκτροπή στην πολιτική του δήμου.

7.  Το ΣΚΕΠΙ να αναλάβει τον υγειονομικό έλεγχο (είδες Γιάννη πώς σε προσέχουμε!)

8. Να απαντηθούν πάραυτα από την τοπική κοινωνία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ, του στυλ "Τα μπουρδέλα κρατικά, να μαμεί η εργατιά".

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΣΜΟ και ελπίζουμε να βρει στήριξη από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που κινούνται στον χώρο της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης και της κεντροαριστεράς!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΠΑΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ!
ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ:

Το δημοτικό συμβούλιο να αναβληθεί για μια μέρα!
Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ! ΤΗΣ ΚΑΣΙΑΝΗΣ!ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ!Η πηγή μας δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ!

Ο συντοπίτης μας Υπουργός Δικαιοσύνης φέρεται - σύμφωνα με πηγή μας που  που έχει καλή πληροφόρηση από τα ενδότερα την Ιπποκράτους  - να έχει αποφασίσει οριστικά ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής β' Αθήνας στις επικείμενες εκλογές - όταν αυτές γίνουν - και να το έχει ανακοινώσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο.

Μεταδίδουμε την είδηση με κάθε "δημοσιογραφική" επιφύλαξη, αναλαμβάνοντας όμως την ευθύνη να εμπιστευτούμε  την πηγή μας. (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΑ αφού είναι γνωστό ότι είμαστε ΓΕΝΙΚΩΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΙ. Αλλά το μεσημεριανό τηλέφωνο ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ, οπότε γιατί να χάσουμε το αποκλειστικό).

Η ΘΥΡΑ 13 ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ!


Θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό να κατεβαίνω όταν θέλω να γελάσω…» κ. Δημήτρη Καλή Αντάμωση… Θύρα 13.

Ο αποχαιρετισμός της Θύρας 13 στον 77χρονο αυτόχειρα

ΦΩΤΟ: Ο αποχαιρετισμός της Θύρας 13 στον 77χρονο αυτόχειρα
Η Θύρα 13 πολλές φορές έχει φροντίσει με πανό και συνθήματα στα εκάστοτε γήπεδα όπου παίζει ο Παναθηναϊκός να παίρνει θέσεις για όσα συμβαίνουν στην κοινωνία μας. Θετικά ή αρνητικά.

Έτσι και πριν την έναρξη του αγώνα με την Μακάμπι τα παιδιά του ιστορικότερου συνδέσμου θέλησαν να πουν το δικό τους αντίο στον 77χρονο Δημήτρη Χριστούλα ο οποίος την Τετάρτη το πρωί έδωσε τέλος στην ζωή του στην πλατεία Συντάγματος συγκλονίζοντας όλη την Ελλάδα.
Το πανό που ανέβασαν οι οργανωμένοι φίλοι του Τριφυλλιού για να αποδώσουν φόρο τιμής στη μνήμη του Δημήτρη Χριστούλα έγραφε:«Θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό να κατεβαίνω όταν θέλω να γελάσω…» κ. Δημήτρη Καλή Αντάμωση… Θύρα 13.tsantiri.gr


Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ - ΛΕΕΙ - ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ! ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΠΑΛΙΑ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΡΗΣ ΝΟΜΠΕΛΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ! ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ! ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ...

http://profiltispolis.blogspot.com/2012/04/blog-post_8829.html

Κίνημα "Δεν πληρώνω" από τον Δήμο Χαλανδρίου!!!

Απίστευτο ήταν το επιχείρημα του δικηγόρου που εκπροσώπησε τον δήμο στη δίκη για τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του τελευταίου από την πρώην πρόεδρο της ΔΕΠΑΧ κυρία Χριστίνα Καραμαλέγκου και τον πρώην διευθυντή της δημοτικής επιχείρησης, Δημήτρη Λέρτα.
«Είμαστε καινούργια διοίκηση, δεν αναγνωρίζουμε αυτά τα χρέη» υποστήριξε ο συνήγορος του δήμου, λες και ο Δήμος Χαλανδρίου άλλαξε ΑΦΜ επειδή δήμαρχος στη θέση του Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου αναδείχθηκε ο Γιώργος Κουράσης!
Σύμφωνα με την κυρία Καραμαλέγκου, από την πλευρά της δημοτικής αρχής δεν φάνηκε καμιά διάθεση πληρωμής των αποζημιώσεων που δικαιούνται η πρώην πρόεδρος και ο πρώην διευθυντής της ΔΕΠΑΧ.
Σε ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου σχετικά με το αν έχουν μπει ορκωτοί ελεγκτές στην κοινωφελή δημοτική επιχείρηση του δήμου και ποιο είναι το πόρισμά τους, ο δικηγόρος του δήμου μας ισχυρίστηκε πως πράγματι διενεργούν εδώ και κάποιους μήνες έλεγχο τα ορισμένα πρόσωπα, μια απάντηση που έδειξε να παραξενεύει τη δικαστική λειτουργό, αφού θεώρησε πως έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα και ο έλεγχος επιβαλλόταν να έχει ολοκληρωθεί.
Για όσους δεν γνωρίζουν το ιστορικό της εν λόγω δικαστικής υπόθεσης, όταν ανέλαβε καθήκοντα προέδρου η κυρία Καραμαλέγκου το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε τον ορισμό μιας μηνιαίας αποζημίωσης, γιατί η ενασχόληση με το συγκεκριμένο αντικείμενο απαιτούσε πολύωρη καθημερινή εργασία και εγκατάλειψη των επαγγελματικών δραστηριοτήτων της αλλά και επιφύλασσε κινδύνους, εφόσον αργότερα η κυρία Καραμαλέγκου βρέθηκε κατηγορούμενη και καταδικάστηκε από πλημμελειοδικείο για το ζήτημα της άδειας του δημοτικού κινηματογράφου. Τα ίδια ισχύουν και για τον έτερο διεκδικητή των αποζημιώσεων κ. Λέρτα, ο οποίος κι αυτός έδωσε έναν τιτάνιο αγώνα προκειμένου να μην καταρρεύσει η ΔΕΠΑΧ, διαθέτοντας περιορισμένους πόρους.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στον προϋπολογισμό του δήμου έχει εγγραφεί ποσό της τάξης των 200.000 ευρώ, το οποίο προορίζεται για συνολικές οφειλές της δημοτικής επιχείρησης σε διάφορα φυσικά πρόσωπα (εργαζομένους, αιρετούς κ.ά.) και εταιρείες εμπορίας εξοπλισμού (προμηθευτές).


WSJ : «Η Ελλάδα χρειάζεται λιγότερους αγρότες»

 Με το παραγωγικό πρόβλημα της Ευρώπης, ασχολείται σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι, οι εργαζόμενοι σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία παράγουν συνολικά κάτω από τον Μ.Ο της ευρωζώνης και κατά τη γνώμη τους αυτό συμβαίνει λόγο του ότι έχουν μεγάλο αγροτικό τομέα.

Όπως τονίζει, το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο στην Ελλάδα και την Πορτογαλία, όπου οι χώρες δανείζονται από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Συχνά, ακούγεται, όπως αναφέρει η WSJ ότι, οι νότιοευρωπαίοι δεν εργάζονται αρκετά σκληρά όπως στις βόρειες χώρες.

Ωστόσο, μια πιο λογική εξήγηση, εξηγεί το δημοσίευμα είναι ότι, οι κάτοικοι της Νότιας Ευρώπης είναι πιο πιθανό να εργάζονται σε αγροκτήματα και η γεωργία είναι ένα είδος χαμηλής παραγωγικότητας (αν και πιο σκληρή εργασία).

Η διαφορά ξανά γίνεται πιο αισθητή σε Ελλάδα και Πορτογαλία, όπου το 12% στην πρώτη και το 7% στην δεύτερη, απασχολούνται στους τομείς της γεωργίας, της δασοπονίας και της αλιείας, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Την ίδια ώρα η Ισπανία και η Ιταλία βρίσκονται ελαφρώς πάνω από τον Μ.Ο της ευρωζώνης, καθώς το 4% σε κάθε μια ξεχωριστά εργάζεται στον συγκεκριμένο κλάδο.

Οι μικρές φάρμες είναι ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο στην Ελλάδα, γεγονός που εξηγεί το γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων εργάζονται στην γεωργία από οποιαδήποτε άλλη χώρα του ευρώ.

Η εικόνα που περιλαμβάνει ένα αγροτικό τοπίο και μικρές οικογενειακές φάρμες ακούγεται γοητευτικό, αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην πραγματικότητα αποτελεί την καλύτερη συνταγή χαμηλής παραγωγικότητας.

Η παραγωγικότητα βελτιώνεται δραματικά όταν οι εργαζόμενοι ζουν σε πόλεις. Αυτός είναι ο λόγος που το φαινόμενο των κατοίκων της Αθήνας που μετακομίζουν στην επαρχία, δεν αποτελεί μια θετική εξέλιξη.

Η εργασία είναι προτιμότερη από την ανεργία, αλλά η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη λιγότερη γεωργία.

Μια καλή ιδέα, σύμφωνα με την Wall Street Journal, είναι η ΕΕ να διαμορφώσει το σύστημά της με τέτοιο τρόπο ώστε να καταργήσει τις επιδοτήσεις στους αγρότες της. Αυτό είναι ήδη σε εξέλιξη, αλλά με την κατεύθυνση που πραγματοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις δεν φαίνεται πως έχει γίνει κατανοητό πως το κάνει κανείς πιο παραγωγικές της φάρμες σημαίνει πως πρέπει να μειώσει και τον αριθμό των ατόμων που εργάζονται σε αυτές και να ζήσουν στις πόλεις.

Οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα χωριά και μετακινούνται στις πόλεις γιατί εκεί οι μισθοί είναι υψηλότεροι και αυτό γιατί οι άνθρωποι στις πόλεις είναι πιο παραγωγικοί. Γιατί χρησιμοποιoύν τα ευρωπαϊκά κονδύλια εμποδίζοντας αυτό το φαινόμενο;

Αυτά ισχυρίζεται η εφημερίδα υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος. Κόσμος συγκεντρωμένος σε μεγάλες πόλεις είναι πιο εύκολα ελένξιμος και επιπλέον πιο εύκολα εκβιάσιμος αφού αν του κλείσεις τα σούπερμάρκετ δε θα έχει κυριολεκτικά να φάει τίποτα, και αν του κόψεις το νερό θα πεθάνει από τη δίψα. Εννοείται ότι θα μειωθεί και ο αριθμός ανθρώπων που ξέρουν να παράξουν τροφή με άμεσες συνέπειες στη διαπραγματευτική ισχύ μιας χώρας ή και μιας κοινωνίας. Καλή η παραγωγή ειδών πολυτελείας, αλλά ως γνωστόν αυτά δε τρώγονται.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Καρτέλ πετρελαίου και στην Γερμανία - Απανωτές αυξήσεις ακόμη και αυθημερόν!

 Η άνοδος της βενζίνης στη Γερμανία και η δυσαρέσκεια των πολιτών πιέζουν την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες. Στο τραπέζι πρόταση που θα βάλει φρένο στις συνεχείς αυξομειώσεις εντός μιας ημέρας
Κάθε χρόνο λίγο πριν από το Πάσχα, οι πέντε μεγάλες εταιρίες πετρελαιοειδών BP, Shell, Exxon, Total και Conoco-Phillips «χρυσώνουν» τους ισολογισμούς τους με γενναίες αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης.
Την δυσαρέσκεια των Γερμανών πολιτών προκαλούν κυρίως οι αυξήσεις στην τιμή που γίνονται πολλές φορές μέσα σε μια μέρα.

Στα σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης βρίσκεται ένα νέο μέτρο σύμφωνα με το οποίο επιτρέπεται στις εταιρίες μόνο μια αύξηση της τιμής της βενζίνης ανά ημέρα (!!!).

Επ΄ αυτού ο αναπληρωτής αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας των κυβερνώντων Χριστιανοδημοκρατών Μίχαελ Φουξ δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Deutschlandfunk (Ντόιτσλαντφουνκ):

«Στα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών εξετάζεται πώς να τερματιστεί η κούρσα τιμών στα πρατήρια. Κανένας δεν μπορεί να αποδεχθεί διακυμάνσεις στις τιμές του τύπου, 8 λεπτά ακριβότερα το πρωί, 4 λιγότερα το μεσημέρι και το βράδυ πάλι 7 λεπτά ακριβότερα. Κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει. Εξετάζουμε μήπως έχει νόημα για μας να υιοθετήσουμε το αυστραλιανό μοντέλο, το οποίο επιβάλλει στις εταίρες μια και μόνο αύξηση τιμών την ημέρα, η οποία θα πρέπει να κοινοποιείται στις αρχές το μεσημέρι της προηγούμενης, έτσι ώστε να σταματήσει αυτό που ζούμε σήμερα».

Παραμένει ο ΦΠΑ στην τιμή πώλησης
Υπάρχουν υποψίες για καρτέλ μεταξύ των εταιριών πετρελαιοειδών, παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ο Μίχαελ Φουξ

Όπως και σε άλλες χώρες, έτσι και στη Γερμανία είναι πολλοί εκείνοι που μιλούν για κοινή διαμόρφωση τιμών από τις πετρελαιοπαραγωγές εταιρίες. Τι απαντά ο αναπληρωτής αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών στο ερώτημα αν υπάρχει κοινή διαμόρφωση τιμών στη Γερμανία;

«Δεν μπορούμε να το αποδείξουμε. Αν είχαμε στα χέρια μας αποδείξεις, τότε να είστε βέβαιος ότι θα είχαμε επιβάλλει τσουχτερά πρόστιμα. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει να αποδείξουμε ότι υπάρχει κοινή διαμόρφωση τιμών μεταξύ των εταιριών».

Ένα επιχείρημα κατά του δημοσίου είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της τιμής της βενζίνης αποτελείται από φόρους. Ο Μίχαελ Φουξ ωστόσο αποκλείει ότι το γερμανικό δημόσιο θα παραιτηθεί από τη φορολόγηση της βενζίνης:

«Το δημόσιο επιβάλλει ΦΠΑ στην τιμή πώλησης. Δεν μπορούμε να αποδυναμώσουμε ολόκληρο το σύστημα του ΦΠΑ. Υπάρχουν ήδη πολλές εξαιρέσεις. Γι αυτό και είμαι αντίθετος σε κάποια αλλαγή. Ο φόρος πετρελαίου παραμείνει ούτως ή άλλως ως έχει».

Deutsche Welle


Christoph Heinemann / DLF / Στέφανος Γεωργακόπουλος
Υπεύθ. σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης
http://www.dw.de/dw/article/0,,15854863,00.html


Δεν μας φτάναν τα χάλια μας βάλαμε και τη Ρωσία απέναντι ;;;;

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Απέρριψαν αίτημα του Βλαντιμίρ Πούτιν να πάει στο Άγιο Όρος. Έντονα δυσαρεστημένο με την Ελληνική Κυβέρνηση είναι το Κρεμλίνο, μετά την άρνηση της Ελλάδας στο αίτημα του Βλαντιμίρ Πούτιν να επισκεφθεί την μεγάλη Βδομάδα του Άγιο Όρος. Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας εξέφρασε την προσωπική του επιθυμία να πραγματοποιήσει διήμερο ταξίδι αστραπή στο Άγιο Όρος μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Κατά την τυπική ωστόσο αίτηση προς την ελληνική κυβέρνηση, το Κρεμλίνο άκουσε τις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους να απαντούν αρνητικά, με τη δικαιολογία ότι την περίοδο εκείνη ο κρατικός μηχανισμός της χώρας θα βρίσκεται σε άδεια.
Μετά την άρνηση της Ελληνικής Κυβέρνησης, αναβλήθηκε το ταξίδι Πούτιν, με το Κρεμλίνο να παρουσιάζεται σφόδρα δυσαρεστημένο.
Από το Κρεμλίνο διαρρέεται ότι στην ενημέρωση που έλαβαν από τους Έλληνες για την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου έλαβαν την απάντηση ότι : "δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε την επίσκεψη του Βλάντιμιρ Πούτιν γιατί το Πάσχα ο κρατικός μηχανισμός θα βρίσκεται σε άδεια..."..


Δήλωση εκπροσώπου ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρα:
Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος στη χώρα μας. Άλλωστε, πέραν των ιστορικών, φιλικών δεσμών που συνδέουν τις δύο χώρες, θα αποτελούσε ξεχωριστή τιμή για την Ελλάδα, να είναι η πρώτη χώρα που θα επισκεφθεί ο κ. Πούτιν μετά την πρόσφατη εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Ρωσικής Δημοκρατίας. Θα χαρούμε πολύ να τον υποδεχθούμε και ελπίζουμε ναεπισκεφθεί τη χώρα μας το συντομότερο δυνατόν, το Πάσχα ή αργότερα, είτε ιδιωτικά ή επίσημα, στο Άγιο Όρος ή οπουδήποτε αλλού.


agioritikovima

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *