Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - ΤΟ 1991 - O FREDDIE MERCURY ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΥΤΕΛΙΖΕΤΑΙ!

 

Σχετικά με την "καρικατούρα" των διαδικασιών λαϊκής συμμετοχής που εξαγγέλθηκαν και διαφημίζονται αντί δικού μας σχολίου επιλέξαμε να δανειστούμε τις φωνές άλλων:

 1.  "Οι λαϊκές συνελεύσεις, δεν μπορεί να οργανωθούν από μια παράταξη, ούτε από μια διοίκηση. 

Μια τέτοια διαδικασία προϋποθέτει την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση πάνω στα περιεχόμενά της, τον τρόπο οργάνωσής της, τις αρμοδιότητές της, την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της.
 Προϋποθέτει δηλαδή, εμπλοκή των παρατάξεων, των φορέων και των συλλογικοτήτων της πόλης. 

Αυτό είναι το στοίχημα που αναβάλλεται."

Είναι απόσπασμα από το άρθρο του στελέχους της διοίκησης του δήμου ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΕΡΟΥ    Άμεση Δημοκρατία και τοπική αυτοδιοίκηση.)


2. Και το δεύτερο είναι από τον μεγάλο Αλεξανδρινό:

 

ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ...

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.
Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κ' εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινήν ανοησία,
ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ

Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην προώθηση περιβαλλοντολογικών δράσεων στο Κτήμα Συγγρού

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, επισκέφτηκε το Κτήμα Συγγρού, στο Μαρούσι, όπου και συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Εθελοντικής Πρωτοβουλίας Δάσους Συγγρού, έναν εθελοντικό φορέα που από το 1989 εργάζεται και φροντίζει για την προστασία του περιβάλλοντος εντός του κληροδοτήματος της Ιφιγένειας Ανδρέα Συγγρού.

Από την Εθελοντική Πρωτοβουλία, που αποτελούνταν από τον ιδρυτή Τάκη Μηλιό και τα μέλη Θεοδόσιο Παρασκευόπουλο και Ρούλα Σουλτάτη, παραδόθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη, Γιώργο Καραμέρο, ένας πλούσιος απολογισμός περιβαλλοντολογικών δράσεων και εργασιών που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 25 χρόνια.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να συμβάλλει στην προώθηση και ανάδειξη περιβαλλοντολογικών δράσεων εντός ενός, μοναδικής αξίας, πνεύμονα ζωής για τα Βόρεια προάστια, όπως είναι το Κτήμα Συγγρού.

Ο Γιώργος Καραμέρος δεσμεύτηκε να διερευνήσει την ταχύτερη οδό, μέσω της οποίας, η Περιφέρεια Αττικής θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει, την ανακατασκευή του φυλακίου πυροπροστασίας και την προμήθεια μικροεργαλείων για τους εθελοντές, απαραίτητων για τις δενδροφυτεύσεις, τους τακτικούς καθαρισμούς, τα μικρής κλίμακας αντιδιαβρωτικά έργα και τις επισκευές περίφραξης που πραγματοποιούνται εντός του κτήματος Συγγρού.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΤΡΙΚΑΚΙ ΤΩΝ ANTIFA ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ.


Οι απόψεις μας είναι γνωστές και διατυπωμένες αλλά και η είδηση είναι είδηση.

Και οδηγεί τους ανοικτόμυαλους να κατανοήσουν.

Προφανώς δεν είναι η ταύτιση με αυτές τις απόψεις που μας οδηγεί να τις αναδείξουμε και από την Πλατεία.
ΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ (3)

Συνεχίζουμε να σας δίνουμε πληροφορίες σχετικές με το θέμα της μετεγκατάστασης των ΡΟΜΑ προερχόμενες από την άλλη πλευρά, από τα Μέγαρα εκεί που - υποτίθεται - ότι μπορούν να μετεγκατασταθούν οι ΡΟΜΑ, κάτι που όπως φαίνεται έχει αποκλειστεί ως ενδεχόμενο.

Διαβάστε σήμερα δελτίο τύπου της παράταξης του πρ. δημάρχου κ. Μαρινάκη και προσέξτε ιδιαίτερα::

"Ο κ. Μαρινάκης συμμετείχε σε απανωτές συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς στην προσπάθεια να βρεθεί λύση μεταστέγασης των Ρομά Χαλανδρίου εντός των ορίων του δήμου που διαμένουν (απόντος του τότε Δημάρχου Χαλανδρίου). Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις είναι στις άμεσες υποχρεώσεις του δήμου Χαλανδρίου να εξασφαλίσει χώρο εντός των ορίων του. Το επόμενο απόσπασμα του εν λόγω δελτίου τύπου είναι ξεκάθαρο "

 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ AIXMH news

ΤΟ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ: ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑΣ

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της μετεγκατάστασης των Ρομά Χαλανδρίου, με την εξεύρεση χώρων στο Χαλάνδρι, επαναφέρει το θέμα στο προσκήνιο, με το συνδυασμό του Γιαν. Μαρινάκη σε σχετικό δελτίο Τύπου να κάνει λόγο για πλήρη δικαίωση της απερχόμενης διοίκησης. Συγκεκριμένα αναφέρονται τα παρακάτω:
«Μία ακόμη εξέλιξη στην υπόθεση μετεγκατάστασης των Ρομά Χαλανδρίου έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως την διοίκηση του Ι. Μαρινάκη. Το δελτίο Τύπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, συντάσσεται με τους ισχυρισμούς και τις διαβεβαιώσεις του κου Μαρινάκη και των στελεχών του για την μη έλευση των Ρομά Χαλανδρίου στην κορυφογραμμή του όρους Πατέρας. Ορίστε και το σχετικό απόσπασμα:
«Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής απεστάλη στον Δήμαρχο Χαλανδρίου πίνακας δημοτικών χώρων του Δήμου Χαλανδρίου, κατάλληλων για την μετεγκατάσταση των Ρομά του Νομισματοκοπείου. Οι εκτάσεις υποδείχθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, όπως συμφωνήθηκε στην κοινή σύσκεψη με το δήμαρχο Χαλανδρίου και τους εκπροσώπους των Ρομά και είναι ελεύθεροι προς αξιοποίηση.»
Ο κ. Μαρινάκης συμμετείχε σε απανωτές συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς στην προσπάθεια να βρεθεί λύση μεταστέγασης των Ρομά Χαλανδρίου εντός των ορίων του δήμου που διαμένουν (απόντος του τότε Δημάρχου Χαλανδρίου). Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις είναι στις άμεσες υποχρεώσεις του δήμου Χαλανδρίου να εξασφαλίσει χώρο εντός των ορίων του. Το επόμενο απόσπασμα του εν λόγω δελτίου τύπου είναι ξεκάθαρο :
«Πιο συγκεκριμένα, υποδείχθηκαν 16 χώροι, όλοι στα όρια του Δήμου Χαλανδρίου, έκτασης από 586 – 9000τμ, οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν ως εναλλακτική λύση της μεταστέγασης των Ρομά στον ήδη έτοιμο οικισμό των Μεγάρων. Προτάθηκαν μάλιστα περισσότερες εκτάσεις, έτσι ώστε σε περίπτωση που αυτές χρησιμοποιηθούν, να είναι ευκολότερη η ενσωμάτωση των Ρομά, όπως συζητήθηκε στη σύσκεψη.
Δεδομένου ότι η κατεδάφιση του παράνομου οικισμού στην περιοχή του Νομισματοκοπείου θα προχωρήσει όπως επιτάσσει ο Νόμος, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής αναμένει, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, την απάντηση του Δήμου Χαλανδρίου για το ποιοι από τους προτεινόμενους χώρους πρόκειται να αξιοποιηθούν. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (23641/ΦΕΚ 973/15.07.2003) είναι προτεραιότητα και υποχρέωση του Δήμου Χαλανδρίου η προσωρινή μεταστέγαση των Ρομά σε χώρους του οικείου Δήμου.»
Γίνεται πλέον σαφές και στον τελευταίο δημότη των Μεγάρων και της Νέας Περάμου ακόμα και στον πιο δύσπιστο ότι, όσα υποσχέθηκε η διοίκηση Μαρινάκη τα έκανε πράξη. Με συνέπεια, ουσιαστικές παρεμβάσεις και σταθερά βήματα αξιοποίησε κάθε νόμιμο μέσο για να αποτρέψει την έλευση των Ρομά Χαλανδρίου στο όρος Πατέρα. Ένα ακόμα από τα πολλά τεκμηριωμένα επιχειρήματα της διοίκησης Μαρινάκη, δηλαδή η υποχρέωση του οικείου δήμου να βρει λύση μετεγκατάστασης για τους δικούς της Ρομά, επιβεβαιώθηκε.
Είναι μεγάλη υπερηφάνεια όταν οι ενέργειες μας διασφαλίζουν τα συμφέροντα των δημοτών μας και η συμβολή της διοίκησης μας αποτελεί σημαντικό κρίκο στην επιτυχία αυτή. Είτε μαχόμαστε σαν διοίκηση, είτε πολεμάμε σαν αντιπολίτευση, μοναδικός σκοπός μας και απόλυτος στόχος είναι τα συμφέροντα του τόπου μας. Και τι καλύτερο να το αποδεικνύουμε με τις πράξεις μας, τι καλύτερο να μας δικαιώνουν οι εξελίξεις.
Στην προσπάθεια μας αυτή θέλαμε όλους και κυρίως την τότε αντιπολίτευση μαζί. Δυστυχώς όμως ο κ. Σταμούλης και οι συνοδοιπόροι του διάλεξαν το δρόμο του προσωπικού συμφέροντος, δηλαδή της κατάκτησης της εξουσίας και όχι της διαφύλαξης των συμφερόντων του τόπου.
Το πρόβλημα πλέον βρίσκεται στην σαστισμένη παράταξη του, όπου κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η προεκλογική λασπολογία και η ευχή να έρθουν οι Ρομά Χαλανδρίου στον τόπο μας. Τι θα κάνετε τώρα κ. Σταμούλη; Ποιο είναι το επόμενο σχέδιο παραπλάνησης που θα σκαρφιστείτε; Με ποιον τρόπο σκοπεύετε να αποπροσανατολίζετε τους πολίτες και να βάζετε σε ρίσκο τα συμφέροντα του Δήμου μας;
Είναι δεδομένο και αποδεικνύεται καθημερινά ότι η νέα διοίκηση είναι ανήμπορη να υπερασπιστεί τα ουσιαστικά συμφέροντα του τόπου μας και προσπαθεί με ενέργειες που παραπέμπουν σε στρατιωτικό νόμο, -όπως η τελευταία «έμπνευση» να υπάρχει φύλακας στην είσοδο του δημαρχείου Μεγάρων και να μην επιτρέπει σε κανένα να επισκεφθεί το όροφο του γραφείου δημάρχου- να συγκαλύψει την αδυναμία και την αγκύλωση της σε σχέση με τα πραγματικά προβλήματα του δήμου μας.
Ήρθαν λοιπόν οι εξελίξεις να ξεσκεπάσουν την πλεκτάνη που στήθηκε στον βωμό της ανάληψης της εξουσίας και την συστηματική παραπλάνηση των πολιτών. Ο κος Σταμούλης και ορισμένα εκ των στελεχών του το μόνο που γνωρίζουν καλά να κάνουν είναι να κυκλοφορούν στους τηλεοπτικούς σταθμούς και δυσφημούν με κάθε τρόπο τον υπέροχο τόπο μας.
Και ρωτάμε λοιπόν, ποια ήταν η εξέλιξη της αίτησης ακύρωσης του δήμου μας κατά της απόφασης του ΓΓΑΔ Αττικής που εκδικάστηκε στο ΣτΕ, στις 21.10.2014; Υπήρξε παράσταση από πλευράς του δήμου μας και από ποιον δικηγόρο; Συζητήθηκε το θέμα και ποια ήταν η έκβαση του μείζονος θέματος για τον τόπο;

Γραφείο Τύπου «Μέγαρα – Νέα Περαμος Νεο Ξεκινημα»

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 24-11-2014


πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 24-11-2014

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Η καθημερινή στοχοποίηση των Δήμων και η συνεχής και συνεχιζόμενη προσπάθεια ομαδικών απολύσεων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φέρνει και πάλι στην επιφάνεια το ζήτημα (μαζί και το εύλογο ερώτημα σε τι αποσκοπεί η ύπαρξή τους…) των Νομικών Προσώπων.

Ο Δήμος μας, είχε την τύχη να προλάβει την ύστατη ώρα, να ενσωματώσει τα Νομικά του πρόσωπα στην κεντρική διοίκηση.

Η «πρΟΤΑση» είχε κατ’ επανάληψη – τα τελευταία 3 χρόνια – αναλύσει και στοιχειοθετήσει τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούσαν να «σταθούν» αυτόνομα τα Νομικά Πρόσωπα. Επέμενε, δε, στην όσο το δυνατό πιο άμεση συγχώνευσή τους στον κεντρικό Δήμο, καθώς, δεν ήταν εφικτή η λειτουργία τους λόγω σοβαρότατης έλλειψης προσωπικού, ειδικά σε τομείς που έχρηζαν εξειδίκευσης (διοικητικά, οικονομικά, κοινωνικές δομές κ.λπ.). Επιπλέον, η παραμονή των Νομικών προσώπων ως αυτόνομοι Οργανισμοί, εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους (το βλέπουμε ακόμη και σήμερα στα Ν.Π. άλλων δήμων) «απομόνωσης» και, τελικά, στοχοποίησης των εργαζομένων ως τους επόμενους προς απόλυση.

Στον περίπου ένα χρόνο λειτουργίας του Δήμου μας με τον νέο Ο.Ε.Υ. (που περιλαμβάνει και τα Νομικά πρόσωπα), βλέπουμε πόσο σημαντική ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ενσωμάτωση, αφού, τώρα, δε θα μπορούσε να δικαιολογηθεί η ύπαρξη υποστελεχωμένων Νομικών Προσώπων.
Είναι γεγονός ότι, κατά την κατάρτιση του Ο.Ε.Υ. υπήρξαν αστοχίες και λάθη, τα οποία σε μελλοντική αναθεώρησή του, θα πρέπει να διορθωθούν (π.χ. το κομμάτι των κλάδων και των ειδικοτήτων που κρίνονται για θέσεις προϊσταμένων). Συνεπώς, πιστεύουμε ότι, το ίδιο μοντέλο θα πρέπει να ακολουθηθεί και για τους υπολοίπους Δήμους.
Το «μοντέλο» αυτό, βεβαίως, σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει 100% τους εργαζόμενους, όμως, σίγουρα δίνει επιπλέον δυνατότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να τους εξασφαλίσει καλύτερα, από ένα Νομικό πρόσωπο χωρίς χρηματοδότηση, πράγμα το οποίο αυτομάτως θα σήμαινε και την κατάργησή του.

Και αυτό γιατί, μπορεί, λέμε, «μπορεί» το λεγόμενο «μνημόνιο» να πάρει άλλη μορφή. Είναι σίγουρο όμως, ότι, θα έχει τις ίδιες δεσμεύσεις για απολύσεις, περαιτέρω συρρίκνωση του δημοσίου τομέα και (περαιτέρω) μείωση των χρηματοδοτήσεων.

Η «πρΟΤΑση» πιστεύει ότι, είναι επιτακτική η ανάγκη υιοθέτησης από άλλους Δήμους της χώρας, του παραδείγματος του Δήμου μας και να ενσωματώσουν με άμεσες διαδικασίες τα Νομικά τους Πρόσωπα στις κεντρικές τους υπηρεσίες.

Αυτή είναι η μοναδική λύση, προκειμένου να ανακόψουν τα σχέδια της εσωτερικής και εξωτερικής τρόϊκας για καταργήσεις υπηρεσιών και αρθρόες απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων. Άλλωστε, πέρα από διαμοιρασμό θέσεων και αξιωμάτων, ουδείς κατανοεί ποιους σκοπούς εξυπηρετούν τα αυτόνομα Νομικά Πρόσωπα.

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, 
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου.

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις