Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΑΓΓΕΛΑΚΑ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΜΟΦΩΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 41 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ.

Δεν θα τοποθετηθούμε τώρα για την ουσία και τις λεπτομέριες της διαχείρισης του θέματος της ψευτοαξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων  διότι δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ σημασία αυτό που μπορεί να ειπωθεί από τον καθένα για την ουσία, μπροστά στην αυταξία της πράξης ακύρωσης μιας ομόφωνης πολιτικής απόφασης ενός δημοτικού συμβουλίου στο οποίο συμμετέχουν επτά διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις από όλο το πολιτικό και αυτοδιοικητικό φάσμα

Πόσο μάλλον που την ίδια απόφαση έχουν λάβει 320 από τα 325 δημοτικά συμβούλια της χώρας.

Πόσο μάλλον που την ίδια απόφαση, από το ίδιο δημοτικό συμβούλιο, αυτό του Χαλανδρίου, με την προηγούμενη σύνθεσή του, μόλις φέτος τον Αύγουστο, τελευταίο μήνα της δημαρχιακής θητείας Κουράση, ο ίδιος άνθρωπος, ο κ. Αγγέλακας με την ίδια θεσμική ιδιότητα, αυτή του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής δεν είχε ακυρώσει και η τότε απόφαση είναι ακόμα εν ισχύ για να υπογραμμίζει την φαιδρότητα του ελληνικού κράτους.

Πρόκειται για μια πράξη προκλητικής πολιτικής αβροφροσύνης και προσωπικής εύνοιας  για τον Σίμο Ρούσσο και τη νέα διοίκηση του δήμου από τον διώκτη τους κο Αγγέλακα.
Τον καθιστά θεσμικά διωκόμενο ήρωα  στα μάτια της κοινής γνώμης, ενώ συσπειρώνει γύρω του χωρίς δεύτερη σκέψη όλες τις δημοκρατικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις του Χαλανδρίου που διαθέτουν στοιχειώδη αυτοσεβασμό και που με τέτοιες ακατανόητες και αντιδημοκρατικές πράξεις από την κυβερνητική πλευρά παρακωλύονται συνειδησιακά να ασκήσουν οποιονδήποτε έλεγχο ή κριτική στις πράξεις ή παραλείψεις μιας διοίκησης του δήμου που εμφανίζεται να "βάλλεται" τόσο ασόβαρα και τόσο προκλητικά ευνοϊκά,  από τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Τελικά  η πράξη αυτή εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κο Αγγέλακα και βάζει σε κίνδυνο την ίδια την δημοκρατία και τους αιρετούς θεσμούς.
Ειδικά αν  δεν ακολουθήσουν όλοι οι Γ.Γ. της χώρας το παράδειγμά του για τις αντίστοιχες αποφάσεις 320 δημοτικών συμβουλίων.

Κλείνοντας θα δανειστούμε μια ατάκα που ακούστηκε πρόσφατα στο κοινοβούλιο και θα την απευθύνουμε και προς τον κυβερνητικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης: " Κύριοι φεύγοντας μην κάψετε και τα σπαρτά ".

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑ

ΣΤΑ ΓΥΦΤΙΚΑ ...... ΠΑΛΙΑ .... ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ

Το 1987 παρουσιάστηκε η πρώτη μελέτη ένταξης του Πεύκο Πολίτη. (Θα την φέρουμε σε άλλη ανάρτηση στην επιφάνεια, γιατί σκαλίζουμε το αρχείο και είναι ευκαιρία να ψηφιοποιηθεί και να μείνει στην χρήση όλων όσων θέλουν την αλήθεια και δεν θέλουν να ¨κοροϊδεύουν τους χωριαταρέους"

Η ένταξη τότε έφτασε στην τελική υπογραφή του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ (ΧΟΠ τον έλεγαν τότε ακόμα, νομίζω) για να γίνει ΦΕΚ εκεί περί το 1990, επί της συγκυβερνήσεως "του βρώμικου 89" (για να θυμηθούμε και τα .... ανδρεοπαπανδρεϊκά μας).

 Δεν μπήκε που λες η υπογραφή λόγω "πολιτικών αναταραχών" - τρεις εκλογές, ειδικά δικαστήρια κλπ. - και μετά φτάσαμε  στους φακέλους των Ολυμπιακών Αγώνων.
Αρχικά αυτών Ο.Α. του 1996 - που δεν μας τους έδωσαν (κακό χρόνο να 'χουν)  και στη συνέχεια με τους ΟΑ του 2004 που μας τους έδωσαν (ανάθεμα την ώρα).

Λοιπόν - τότενες, λόγω Ο.Α. άρχισαν οι του ΥΠΕΧΩΔΕ να τρέχουνε.

Γιατί εμείς εδώ στα νοτιοανατολικά Μεσόγεια (που έλεγε ένας παλιός στο ΔΣ) δεν κάνουμε τίποτα σε κανονικές συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας.
Θέλουμε τον Γερμανό μας για να μας κυνηγάει για να τρέξουμε καμιά υπόθεση.
Τότενες δεν είχαμε Γερμανό βέβαια, είχαμε έναν Ισπανό στην αρχή (τον Σάμαρανκ) και μετά έναν Βέλγο (ROGG) να έρχεται να μας ελέγχει.
ΤΡΟΪΚΑ είχαμε και τότε για τον έλεγχο της εφαρμογής των φακέλων.
Μπανανία τότε-μπανανία τώρα.
Με άλλο μανδύα όμως. Ερχόντουσαν οι ελεγκτές της ΔΟΕ , είχε μια γκλαμουριά το όλο θέμα, τώρα με αυτούς του ΔΝΤ είναι πιο  ντεγκαντάνς η κατάσταση.

Παρόλα αυτά παίχτηκαν πράγματα τότε και γίναν δουλειές πολλές εδώ στο Χαλάνδρι.
Και σε αντίθεση με τώρα, τότε έπεφτε χρήμα με βροχή.
Μην μου πεις το επιχείρημα ότι το πληρώνουμε τώρα. ΤΟ ΞΕΡΩ.
 Αλλά και εμείς στο Χαλάνδρι που τότε "αποτρέψαμε την απαλλοτρίωση" της ζώνης της Ελευθέρας Πεντέλης μπας και σώσαμε την χώρα από το μνημόνιο και την χρεοκοπία και δεν το κατάλαβα;
Ή μήπως τώρα μας αντιμετωπίζουν αλλιώς επειδή τότε είμασταν καλά παιδιά και δεν φουσκώσαμε τον προϋπολογισμό των Ο.Α.;

Τότε λοιπόν γινόντουσαν πολλά πράγματα εδώ στο Χαλάνδρι, διότι ήμασταν μέσα στην μέση όλων των σχεδιασμών (Αεροδρόμιο, ΜΕΤΡΟ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, ΟΑΚΑ) όλα εδώ τριγυροτρίγυρα ήντουνε.

Και τότε συγκρούστηκαν δύο στρατηγικές για τον δήμο.

Την μια την βλέπετε στους 5 σταθμούς του ΜΕΤΡΟ και την Αττική οδό, ειδικά στο σημείο μεταξύ Κόμβων 12 και 13 που είναι ό,τι έγινε.

Αυτή η στρατηγική είχε πει και κάποιες ακόμα διεκδικήσεις για το Π. Πολίτη αρχικά και στην συνέχεια και για την Παπανιολή - Παλαιολόγου αλλά κάποιοι δεν άκουγαν και θέλαν να "αποτρέψουν" τις "καταστροφές".

Και δεν προχωρήσαμε και στο Π. Πολίτη διότι οι από πάνω δεν ήθελαν να ρίξουν άλλα λεφτά στο Χαλάνδρι και δεν δημιουργήθηκε - όπως έπρεπε - το αντίστοιχο μέτωπο ενότητας στην διεκδίκηση των εφικτών λύσεων, όπως το μέτωπο που πέτυχε την υπογειοποίηση της Αττικής όδου (με την καθοδήγηση του τότε δημάρχου Βριλησσίων και την υποστήριξή μας, από το Χαλάνδρι).
Εκεί, για το Π. Πολίτη κάποιοι προτίμησαν την ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ και την ψηφοθηρία.

Και έγινε ο κακός χαμός με αντιπολιτευόμενες τον δήμο "επιτροπές κατοίκων" να κράζουν όσους είχαν άλλη άποψη και τόλμαγαν να πηγαίνουν στις συνελεύσεις χωρίς να επιζητούν το χειροκρότημα προτείνοντας πλαίσιο διεκδικήσεων.

Να θυμίσουμε λίγο στους παλιότερους και να μάθουν οι νεώτεροι τι ζητούσαν τότε οι επιτροπές κατοίκων;

ΝΑ! ΔΕΙΤΕ. ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ! (surpsise).

ΤΟ 1998 δεν θέλαμε την απαλλοτρίωση της ζώνης της  ΕΛ.ΠΕΝΤΕΛΗΣ, για την οποία απαλλοτρίωση τώρα παρακαλάμε το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Αυτό είναι από το 1998.
Το 2000 σε συνεδρίαση του Δ.Σ. ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, μαζί με κάνα-δυο συμβούλους της τότε πλειοψηφίας (Παττακού) - ψήφισε την "πρόταση των κατοίκων" .

ΝΑ ΤΙ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ:


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ:
"Να έρθει στο Χαλάνδρι" από την διαδρομή  Εθν. Άμυνα - Μεσογείων - Αγ. Παρασκευή - Κοντόπευκο - Μεταμόρφωση.

Χωρίς δηλαδή τους σημερινούς σταθμούς Αγία Παρασκευή (που είναι στο Χαλάνδρι) - ΧΑΛΑΝΔΡΙ (Τούφα) και μόνο με έναν σταθμό τον σημερινό Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑ.

Όταν λέγαμε βέβαια ότι ακόμα και το ΜΕΤΡΟ δεν ήθελαν στο Χαλάνδρι τότε,  κάποιοι νέοι αυτοδιοικητικοί  (που δικαιιολογούνται να μην ξέρουν) αλλά και κάποιοι που τότε ήταν ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΚΟΥΚΙΑ ως γνήσιοι λαϊκιστές - μας λένε ότι τότε ήταν αυτοί  υπέρ του ΜΕΤΡΟ και το ήθελαν να περάσει από το κέντρο του Χαλανδρίου αλλά το έδιωξε η διοίκηση Παττακού.


 Αλλά scripta manent ...

Συνεχίζεται .....


ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ - ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΓΥΦΤΙΚΑ (1) - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΥΣ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ

Αυτή είναι η τελευταία φάση της μελέτης που (υποτίθεται) ότι θα εντάξει το Πεύκο Πολίτη στο σχέδιο ώστε να σταματήσει η ομηρία των ιδιοκτητών της περιοχής (κατά την "συντηρητική" οπτική της υπόθεσης) ή θα δώσει μια τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στον δήμο μας συνολικά (κατά την δική μας - αδιάφορη για τους πολλούς - ανάγνωση της ενταξιακής διαδικασίας - ψιλά γράμματα θα πεις).


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Στην Ελλάς του 2000 (συν δεκατέσσερα) μια περιοχή 9 χιλιόμετρα από το Σύνταγμα πολεοδομείται .... ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΟ στην ομάδα μελέτης!!!

Και βέβαια η φίλη μας η κα Χατζηγεωργίου θα πει ότι έτσι γινόταν και πριν πενήντα χρόνια και θα έχει δίκιο.
Αλλά τότε δεν είχαν και ψυγεία ηλεκτρικού, είχαν πάγου.
Τώρα τι να κάνουμε εμείς; Να βάλουμε ψυγείο πάγου στο σπίτι;
Οπότε ας μην είναι πλέον δικαιολογία για ό,τι παπάτζα γίνεται το 2010, το τι γινόταν το 1960.

Τώρα βέβαια θα μου πεις ότι οι άνθρωποι έκαναν τόση προσπάθεια να  γυρίσουν την χώρα στο 1960 (σε όλα τα επίπεδα), εδώ θα το έπαιρναν αλλιώς;

ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΖΟΥΜ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΚΑΛΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ:


 Θα μου πεις είναι καλός επιστήμονας ο Νίκος Ιωνάς και θα το συνομολογήσω και προσωπικά δημόσια για να μην παρεξηγηθούμε και θεωρήσει κανείς οτι αμφισβητούμε τον μελετητή ως επιστήμονα.
Αλλά ΜΟΝΟ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ συμμετείχαν στην ομάδα μελέτης, αναγνώστη μου;
Αυτό τώρα είναι επιστημονικά ορθό;

Ομάδα μελέτης χωρίς ΠΟΛΕΟΔΟΜΟ, χωρίς συγκοινωνιολόγο, χωρίς κυκλοφοριολόγο;
(Θα επανέλθουμε σε αυτό).

Και δεν το έχει επισημάνει κανείς και δεν θα το κάνει αν δεν το κάνει εμείς οι "τρελοί";

Δηλαδή τι είναι η ένταξη στο σχέδιο στο μυαλό των κρατούντων και της πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας που τους ακούει;

ΜΟΝΟ Η ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ για να κτιστούν;
Δεν θα φέρει αυτό κυκλοφοριακούς φόρτους, δεν απαιτεί κοινωνικό εξοπλισμό, συγκοινωνία, ελεύθερους χώρους ...............

Η απάντηση είναι ότι πάτησαν - όπως λέει η εισαγωγή - στην προηγούμενη μελέτη που ήταν πολεοδόμου.

Από το 1987 ήταν η προηγούμενη μελέτη (θα την ανεβάσουμε και αυτή).
Δηλαδή από το 1987 μέχρι το 2014 δεν προέκυψε κανένα νέο δεδομένο σε αυτή την πόλη αναγνώστη μου; Στο Κάτω Χαλάνδρι, στην ζώνη Δουκ. Πλακεντ΄΄ιας, στην Τούφα, στην Μεταμόρφωση για να επικαιροποιηθούν οι ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ;

Και μετά θα φταίνε "αι διαχρονικαι ευθύναι του ελληνικού κράτους, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο .... Κίτσος Τζαβέλας;

Και καλά οι της "δεξξξάς". Το ιδιωτικό συμφέρον και η εξυπηρέτησή του είναι η ιδεολογία τους, να κτίσει ο κόσμος γρήγορα και όπως να 'ναι "το οικοπεδάκι" ήταν και είναι πάντα το πρόταγμά τους.

Της αριστεράς όμως, της σοβαρότητας, της οικολογίας και της ΒΙΩΣΙΜΗΣ (ή αειφόρου αν προτιμάτε) ανάπτυξης;

 (Ξέρουμε την απάντησή τους ήδη: "Μην ακούτε τις γραφικότητες της Πλατείας" ).

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ....

Α.Ν.

ΥΓ: Κάθε αμφισβήτηση στα γραφόμενά μας που δεν συνοδεύεται με ΕΓΓΡΑΦΕΣ αποδείξεις (πχ: προφορικά ακούσαμε να λένε ότι υπάρχει πολεοδόμος  - μυστικός πράκτωρ- αλλά εμείς ΥΠΟΓΡΑΦΗ δεν βλέπουμε) δεν θα λαμβάνεται υπόψην από την Πλατεία.
Μιλάμε με ντοκουμέντα - απαιτούμε απαντήσεις με ντοκουμέντα.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών”Ο Περικλής”: ψήφισμα για τους Ρομά στο Χαλάνδρι

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»


Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
http://www.syllogosperiklis.gr
info@syllogosperiklis.gr

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΡΟΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Στις 30/9 είχε διαταχθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής κατεδάφιση κτισμάτων στον καταυλισμό Ρομά Χαλανδρίου.

Κάθε απόφαση κατεδάφισης οικισμού ΕΚΟ (Ευπαθούς Κοινωνικής Ομάδας) προϋποθέτει κατάλληλη διαμόρφωση χώρου μετεγκατάστασης. Οι προϋποθέσεις προσδιορίζονται σε Διυπουργική Απόφαση από τις 15/7 του 2003 και πάνω από 11 χρόνια τώρα δεν έχουν υλοποιηθεί. Αντ’ αυτού προβλεπόταν η μετεγκατάσταση στην εξορία του όρους Πατέρα στα Μέγαρα σε 750μ. υψόμετρο χωρίς υποδομές, πρόσβαση σε σχολείο,  πρόβλεψη από προστασία από γκρεμούς κ.ο.κ. Παρότι :

- βρίσκονται σε ισχύ τα Ασφαλιστικά μέτρα προστασίας των συγκεκριμένων Ρομά με απόφαση του ΟΗΕ (10-5-2013)
-  η απόφαση καταλληλότητας του χώρου μετεγκατάστασης δεν έχει ακόμα εκδοθεί
- ο Συνήγορος του Πολίτη αποφάνθηκε πως βίαιη μετακίνηση σε άλλο χώρο δεν μπορεί να γίνει αν δεν είναι χώρος νόμιμης διαμονής και δεν παρέχει συνθήκες υγιεινής και αξιοπρέπειας
- η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των Ρομά δεν έχει εκδικαστεί
- η αίτηση του δήμου Μεγαρέων δεν έχει επίσης εκδικασθεί
- η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττική για κατεδάφιση ήταν μη νόμιμη γιατί πάρθηκε χωρίς την παρουσία και εν αγνοία των ενδιαφερομένων Ρομά

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επιχείρησε  την κατεδάφιση θέτοντας σε κίνδυνο την ειρηνική διαβίωση των πολιτών Χαλανδρίου, την οικονομική ζωή και την κοινωνική συνοχή, αλλά και διακινδυνεύοντας τη δημιουργία μιας κρίσης ανθρωπιστικού περιεχομένου αφήνοντας άστεγες 75 οικογένειες.

Με μια μαχητική κινητοποίηση των Ρομά του καταυλισμού Νομισματοκοπείου,  με την στήριξη κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ και άλλων συλλογικοτήτων του Χαλανδρίου ματαιώθηκε το σχέδιο κατεδάφισης του οικισμού  με την εισβολή μπουλντόζας  και των ΜΑΤ, όπως απειλούσε ο Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Μανώλης  Αγγελάκας
Έγινε μάλιστα  τελικά αποδεκτή  η αναβολή της μετεγκατάστασης και η αναζήτηση λύσης σε συνεννόηση με το Δήμο Χαλανδρίου καταρρίπτοντας; Τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι  δήθεν ο καταυλισμός στα Μέγαρα είναι έτοιμος και κατάλληλος να δεχθεί τους Ρομά.
Οι Ρομά έδειξαν ότι έχουν τη δύναμη να εμποδίσουν τα ρατσιστικά σχέδια της κυβέρνησης αψηφώντας τη τρομοκρατία των ΜΑΤ.
Η πολιτική των κατεδαφίσεων των σπιτιών των Ρομά είναι ένα ρατσιστικό χαρτί που παίζει η κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει την οργή του κόσμου από τα άθλια μέτρα του Μνημονίου, των νέων χαρατσιών τύπου ΕΝΦΙΑ, των αξιολογήσεων-απολύσεων. 

Είναι μια μάχη που πρέπει να τη δώσουμε μέχρι τέλους για να κλείσουμε κάθε δυνατότητα στη ΝΔ να παίζει  με τη ρατσιστική ατζέντα που δυναμώνει τους νεοναζί.
Στην Γαλλία, οι κατεδαφίσεις κατοικιών των Ρομά άνοιξαν το δρόμο στους φασίστες του Λεπέν. Η κυβέρνηση με αυτές τις επιλογές κάνει δώρα στους νεοναζί επιδιώκοντας να κερδίσει τους ψήφους τους στη Βουλή για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Ούτε ένα  σπίτι Ρομά δεν πρέπει να θυσιαστεί στο βωμό των συμφερόντων του real estate που ξερογλείφεται για το φιλέτο δίπλα από το Νομισματοκοπείο.  Ούτε ένα σπίτι Ρομά δεν πρέπει να γκρεμμιστεί για να ικανοποιηθούν τα ρατσιστικά σχέδια της ΝΔ.
Η λύση των προβλημάτων των Ρομά είναι μια υπόθεση κοινού αγώνα όλων των εργαζόμενων που σήμερα προχώρησαν σε κινητοποιήσεις σε Δήμους κατά των αξιολογήσεων-απολύσεων, για να σωθούν οι δημοτικές υπηρεσίες από τη διάλυση. Οι Ρομά έδειξαν ότι έχουν τη δύναμη και αξίζουν τη στήριξη όλων μας σε αυτό τον αγώνα.

Απαιτούμε :
- Καμιά μετακίνηση πληθυσμού χωρίς διασφάλιση των προϋποθέσεων που θέτει το διεθνές δίκαιο και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της εμπλεκόμενης κοινωνικής ομάδας
- Διερεύνηση κάθε πρόσφορης και βιώσιμης λύσης μετεγκατάστασης

                                                    Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

          Η Πρόεδρος                                                      Η Γεν. Γραμματέας                              
       Ηλέκτρα Μήτσουρα                                       Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής Δήμου Χαλανδρίου: δημιουργία site

(κάντε "κλικ" στην εικόνα)

Το site ενημερώνεται με ειδήσεις δύο (φορές) την ημέρα, ενώ συνεχίζεται να σχεδιάζεται και να εμπλουτίζεται τόσο ως προς το περιεχόμενό του, όσο και ως προς την εμφάνισή του.

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 13-10-2014


πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 13-10-2014

155 βελάσματα και οι πανηγυρισμοί των υπόδουλων

Το Χαλάνδρι αντιστέκεται και γίνεται παράδειγμα προς μίμηση.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Η ενορχηστρωμένη επίθεση «ελλήνων» κατά Ελλήνων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. 
Την Παρασκευή το βράδυ – άλλη μία Μεγάλη Παρασκευή για τους πολίτες αυτού του «προτεκτοράτου» - οι βολεμένοι στα έδρανα της Βουλής και καλοπληρωμένοι από το υστέρημα του ελληνικού λαού καταστροφείς της χώρας ΞΑΝΑ-πανηγύρισαν την «πύρρεια» νίκη τους απέναντι στους Έλληνες συμπολίτες τους. 

- 155 «έγραψε το κοντέρ» του ξεπουλήματος ανθρώπων, συνειδήσεων, περιουσιών και χώρας. 

- 155 βελάσματα υποταγής και – τελικά – υποδούλωσης σε ντόπια και ξένα συμφέροντα.

- 155 “YES-men” και “YES-women” - «αντάρτες», «πατριώτες», «αντιρρησίες» και «τσάμπα μάγκες»… - ΝΑΙ στη συνέχιση της υποτέλειας και της απαξίωσης των πάντων.

- 155 μαχαιριές στην καρδιά αυτής της χώρας που, από το «λεφτά υπάρχουν», το «όλοι μαζί τα φάγαμε», το «βγαίνουμε στις αγορές» και το « success story» - ή, αλλιώς, Σουξέ στόρυ, φτάσαμε στο «Πάρε ότι θέλεις παλιατζή, από μια χώρα που – ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ – δεν ζει»…

Και ας έλθουμε στο Χαλάνδρι μας…

Στο Χαλάνδρι που βάλλεται πανταχόθεν από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό.
Ο σημερινός Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος προφανώς «ενόχλησε» κάποιους οι οποίοι δεν είχαν υπολογίσει την πιθανότητα να βρεθεί μπροστά τους κάποιος «αντισυστημικός»…Και προφανώς τους κακοφάνηκε που ένας Δήμαρχος υποστήριξε ανοιχτά και έμπρακτα τους εργαζόμενους του Δήμου του.
Έτσι, αποφάσισαν να (προσπαθήσουν να) «του τραβήξουν το αφτί»! Και τι δεν κατέβασαν από την αραχνιασμένη σοφίτα των αναμνήσεών τους: 

- θυμήθηκαν το χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων (έγγραφο καλεί τη διοίκηση του Δήμου να κάνει έξωση στην υπηρεσία καθαριότητας άμεσα, προκειμένου ο χώρος να παραδοθεί εκ νέου στο ΤΑΙΠΕΔ όπου ανήκει, αλλά που είχε παραχωρηθεί για χρήση στο δήμο από το 2007!).

- «Ανακάλυψαν» κατεστραμμένα πεζοδρόμια που…ήταν κατεστραμμένα και πριν από την 1η Σεπτεμβρίου…

- «Βρήκαν» εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα . Προφανώς, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο του ρεπορτάζ (της καταγγελίας) εγκαταλείφθηκε στις…30 Αυγούστου! 

- Και ειρωνείες στο «ρεπερτόριο» των επαγγελματιών «Γκέμπελς», από κάποια μέσα που «ενοχλούνται» από τα λεγόμενα του Δημάρχου που «ταράζουν» τα ήρεμα νερά του κατεστημένου.

- «Ανακάλυψαν» τώρα ξαφνικά (κατά προτίμηση και…”τυχαία” μετά την 1η Σεπτεμβρίου!) το χρόνιο πρόβλημα της ύπαρξης και της μετεγκατάστασης των Ρομά που ζουν στην πόλη μας…

Ξέχασαν, βέβαια, να αναφερθούν σε άλλη μια «ευθύνη» του σημερινού Δημάρχου: το ότι μήνα Οκτώβριο υπάρχουν ακόμη κουνούπια στην πόλη μας…Τι έκανε γι αυτό από την 1η Σεπτεμβρίου που ανέλαβε;!!

Μεγάλο βάρος πέφτει και στο σύλλογο εργαζομένων του Δήμου μας. Θα πρέπει με στοχευμένες ενέργειες να διατηρήσει τους εργαζόμενους του Δήμου μας σε αγωνιστική επαγρύπνηση. 
Κρίνεται αναγκαία η δημιουργία μετώπου σε συνεργασία με Δήμους που έχουν αντισταθεί στην προσπάθεια διάλυσης της τοπικής αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία. Το μέτωπο αυτό θα αποτελέσει την αφετηρία για την πολιτική ανατροπή και τη διατήρηση του δημοσίου και κοινωνικού ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι εργαζόμενοι στον Δήμο Χαλανδρίου, οφείλουμε να διαφυλάξουμε τις υπηρεσίες του Δήμου μας και να ενημερώσουμε τους δημότες της πόλης μας για την προσπάθεια της συγκυβέρνησης να παραπλανήσει και να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οφείλουμε να σταθούμε ως ασπίδα στην εργασία μας και στον Δήμαρχο, ειδικά στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Και για να γίνουμε συγκεκριμένοι και σαφείς : Κατά την ταπεινή μας άποψη, αναμένεται δικαστική εντολή, σύμφωνα με την οποία ο Δήμαρχος Χαλανδρίου θα οδηγηθεί σε ολιγόμηνη «αργία», πληρώνοντας το τίμημα για το ότι «τόλμησε» να αντιταχθεί στα σχέδια του υπουργού των απολύσεων για διάλυση του Δήμου του.

Οφείλουμε όλοι να είμαστε μία γροθιά, μία φωνή και μία προσπάθεια, μέχρι η χώρα να απαλλαγεί από τους έλληνες και ξένους κατακτητές.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν ενοικιάζεται, δεν πωλείται και δεν (εξ)αγοράζεται.

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, 
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου.