Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ. ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ BAZAAR ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας προς την εφημερίδα σας, για την δημοσίευση του bazaar βιβλίου στις 8/4/ 2017 .

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ποσό που συγκεντρώθηκε, θα δώσει μία ελάχιστη βοήθεια στο φιλανθρωπικό ίδρυμα ΄΄Η Κιβωτός του Κόσμου΄΄.

Για την Ομάδα Χαλανδρίου,
Ο Γραμματέας
Γιώργος Τζερεφός

Κιν . (+30) 6945215917

ΛΑΜΠΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ


Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τους θάνατους εργαζόμενων στην καθαριότητα των δήμων

Η ανησυχία των εργαζόμεων στον τομέα καθαριότητας των δήμων για τις χρόνιες ελλείψεις στα μέτρα ασφάλειας επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, δυστυχώς με τραγικό τρόπο. Ο θάνατος οδηγού απορριμματοφόρου στα Χανιά την Τρίτη 4 Απριλίου, δείχνει ότι οι 23 νεκροί και οι 18 σοβαρά τραυματίες την διετία 2014-2016 κάθε άλλο παρά τυχαίοι είναι, και αποδεικνύουν το βάσιμο καταγγελιών της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Είναι πραγματικά τραγικό, συνάνθρωποι μας να χάνουν την ζωή τους ή να τραυματίζονται σοβαρά κατά την διάρκεια της δύσκολης εργασίας τους χωρίς να έχουν καμία υπαιτιότητα, ενώ προσπαθούν με ευσυνειδησία να κάνουν την δύσκολη και ιδιόμορφη δουλειά τους. Πρόκειται για αφανείς ήρωες της καθημερινότητας που φροντίζουν οι πόλεις και γειτονιές μας να είναι καθαρές, πληρώνοντας βαρύτατο τίμημα, που δεν τους αναλογεί. Τα κακοσυντηρημένα οχήματα, ο ελλιπής εξοπλισμός και η έλλειψη εκπαίδευσης των εργαζόμενων είναι χρόνια φαινόμενα που πλέον δεν κρύβονται, ούτε αντιμετωπίζονται με ευχολόγια.
Η συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων, Εύα Πάσχου, δήλωσε σχετικά: "Οι αναίτιοι θάνατοι και τραυματισμοί εργαζόμενων συνανθρώπων μας δεν αντιμετωπίζονται με δηλώσεις κατανόησης αλλά μόνο με δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα εδώ και τώρα. Η κρίση δεν μπορεί να αποτελεί την μόνιμη δικαιολογία για όλα τα κακώς κείμενα και να χρησιμοποιείται για να καλύπτει την έλλειψη βούλησης. Οι πρακτικές δήμων να προσλαμβάνουν εργαζόμενους με ολιγόμηνες συμβάσεις και να τους βάζουν να εργαστούν στον δύσκολο και απαιτητικό τομέα της καθαριότητας χωρίς στοιχειώδη μέτρα προστασίας μόνο σαν αδιαφορία των ιθυνόντων μπορεί να εκληφθεί. Καλούμε τους ΟΤΑ και τα αρμόδια Υπουργεία να επέμβουν άμεσα και δραστικά κάνοντας πράξη τα δίκαια και βάσιμα αιτήματα των φορέων εργαζόμενων στην αποκομιδή απορριμμάτων"/

Ένα μικρό Βυζάντιο, στο Κέρας της Αφρικής


Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, Αιθιοπία (Αβυσσυνία), 
Ένα μικρό Βυζάντιο στο Κέρας της Αφρικής, 
Γόρδιος, 2016.
«Γυρίσαμε διψασμένοι από τη Δύση»Του Δημήτρη Ναπ. Γιαννάτου από την Ρήξη φ. 132

Ο α-εθνικός και συχνά άπατρις «πολίτης του κόσμου», επέβαλε και το τουριστικό ανάλογό του, τον άνθρωπο που εκθειάζει το «ξένο», ταυτόχρονα με την απέχθεια του οικείου και του τόπου του, λιγωμένος μόνο για το «εξωτικό» και το πλανητικά ιν. Στοιχεία τα οποία ψάχνει οπουδήποτε αλλού, εκτός της Ελλάδας. Έτσι, ο «ψαγμένος» τουρίστας, εκθειάζοντας τη «διαφορετικότητα», επιταχύνει τον πολυπολιτισμικό χυλό της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, αρνούμενος το εθνικώς μοναδικό και οικείο.

Ο συγγραφέας Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Η ΒΥΘΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΓΟΜΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑΤου Γεωργίου Παπασίμου
Δικηγόρου
Site: http://www.gpapasimos.gr/
Twitter: @PapasimosG

Η δημοσιευθείσα πρόσφατα έρευνα της ΙΝΕ-Γ.Σ.Ε.Ε., αποτυπώνει σε αριθμούς την τραγική πραγματικότητα της Ελλάδας, που βυθίζεται ως χώρα καθημερινά στην παρακμή.

Μετά από επτά χρόνια ανελέητων μνημονιακών πειραματισμών, την εκλογή τριών κυβερνήσεων και την εμφανισθείσα, αλλά ματαιωθείσα εν τη γενέσει της, ως αλλαγή πολιτικού προτάγματος με την άνοδο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην εξουσία το 2015, η κρίση στη Χώρα εισχωρεί σε όλους τους αρμούς του οικοδομήματος και σε όλα τα κύτταρα του σώματος της Πατρίδας μας. Η μνημονιακή «επιχείρηση», εσωτερικής υποτίμησης της Ελληνικής οικονομίας οδηγεί στην διάλυση των πάντων, και ειδικότερα του εναπομείναντος παραγωγικού ιστού της. Παράλληλα, οι συνέπειες στον εργασιακό και τον κοινωνικό χώρο, είναι πλέον τραυματικές, για Ευρωπαϊκή Χώρα.

Ειδικότερα, η έρευνα αυτή κατέδειξε ότι στον ιδιωτικό τομέα πάνω από το 50% των απασχολούμενων εισπράττει (β’ τρίμηνο του 2016) κάτω από 800,00 Ευρώ, και μόλις ποσοστό 17% μισθό άνω των 1.000,00 Ευρώ. Καλύτερη έως τώρα είναι η εικόνα στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, όπου κάτω των 800,00 Ευρώ λαμβάνει το 11%, ενώ το 55% των υπαλλήλων λαμβάνει άνω των 1.000,00 Ευρώ.

Επέμβαση στη Συρία: Η εγκληματική Υπερεθνική Ελίτ ξαναχτυπά!


Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποδείχτηκε ήδη το ίδιο εγκληματίας με τους προκατόχους του. Στον πρώτο κιόλας μήνα της θητείας του κατάφερε να σφάξει το λαό της Μοσούλης, δήθεν στον αγώνα κατά του ISIS, αλλά στην πραγματικότητα, για το «ψητό»: τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου της περιοχής. Στη συνέχεια, ανέλαβε το ρόλο του διεθνούς χωροφύλακα βομβαρδίζοντας με δεκάδες πυραύλους Tόμαχωκ στρατιωτική βάση της Συρίας, για να τιμωρήσει τον εκλεγμένο Πρόεδρο Άσαντ (αλήθεια ποιος άραγε του έδωσε το δικαίωμα να τιμωρεί λαούς;), δήθεν για την παράνομη χρήση χημικών ενάντια στους εγκληματίες, δήθεν επαναστάτες – που υποστηρίζει και η «Αριστερά» μας μαζί με σύσσωμη την Υπερεθνική ελίτ (συμπεριλαμβανομένων βέβαια των εγκληματιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των άθλιων δικών μας «αριστερών» δωσίλογων) και φυσικά τα γκανγκστερικά καθεστώτα της Σαουδικής Αραβίας, Κατάρ, Ισραήλ κλπ.

"NEWSLETTER" ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ¨06-04-2017"

ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΣΚΑΛΑ ΔΕΝ ΟΔΗΓΗΣΕ.... "ΤΟ HEAVEN"! ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΟ!