Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΑΥΡΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΪΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ - ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΤΑΡΕΟΥΣΤο θράσος τους υπερβαίνει τα όρια.

¨Εχουν κάνει την πολιτική εξαπάτηση επιστήμη.

Εκείνοι που πρόπερσι - το 2014 - ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΛ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ - τώρα φωνάζουν ότι ήταν σταθερά πάντα με την κατάργηση.

Και αντί να ντρέποτναι ο  Ρούσσος απειλεί τον Νταβία με νέα αγωγή γιατί λέει έγραψε για "κυπριακή offshore".

"Καπνίζοντας" από τα αυτιά παρουσία μελετητών, υπηρεσίας και δημοτικών συμβούλων - που βέβαια δεν αντέδρασαν για την συμπεριφορά του δημάρχου - ο Ρούσσος απαίτησε από τον Νταβία να κατεβάσει την ανάρτηση. "50000 ευρώ θα σου πάρω", φώναζε ο δήμαρχος. (ΝΕΥΡΑΚΙΑ; ΞΥΔΙ!)

Ο δήμαρχος που αύριο εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση να κάνει ανάρτηση μιας μελέτης που:

  • - Έρχεται σε ολοφάνερη σύγκρουση με το ισχύον ΓΠΣ της πόλης, στο οποίο η Ελευθέρα Πεντέλης (που κατάργησαν με μαγικό τρόπο οι μαθητευόμενοι μάγοι) αναφέρεται στο Βασικό Οδικό Δίκτυο και που χωρίς την αναθεώρησή του καμία πιθανότητα να εγκριθεί η πολεοδομική μελέτη της περιοχής του Π. Πολίτη δεν υπάρχει.
Το μόνο που θα επιτύχει η αυριανή απόφαση είναι να δημιουργήσει τετελεσμένα, να συγκαλύψει τις ευθύνες της πλειοψηφίας  και να δημιουργήσει νέες οικονομικές απαιτήσεις από τον μελετητή.

  • - Δεν συνοδεύεται από κυκλοφοριακή μελέτη για την υπό ένταξη περιοχή η οποία πλέον στερείται τον κεντρικό δρόμο με βάση τον οποίο είχε ρυθμιστεί.
  • - Δεν συνοδεύεται από τις προβλεπόμενες από το νόμο γεωλογική και περιβαλλοντική μελέτη.

Παράλληλα με  την εκδίκαση των ενστάσεων με βάση την εισήγηση του μελετητή που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας ζωής:

  • - Με ΔΕΚΤΗ ένσταση της Τράπεζας της Ελλάδος για την έκταση του Νομισματοκοπείου ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου στο νομισματοκοπείο και την έκταση του αθλητικού χώρου της αλάνας (γήπεδο Απόλλωνα) ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΠΙ ΛΕΞΗ ΤΗΝ "ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ" ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ για να γίνει κατανοητό πώς η διοίκηση αντιμετωπίζει την .... δημοκρατική διαδικασία και τους αιρετούς (αναζητήστε το στην 8η σελίδα της λίστας που ακολουθεί:

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΝΣΤΑΣΗΣ: Να ενταχθεί το αίτημα της Τράπεζας στην επικείμενη πολεοδομική μελέτη. (ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ έτσι;)
ΕΙΣΗΓΗΣΗ - ΑΠΟΦΑΣΗ Ε.Π.Ζ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ!!!!

(Αν εσείς καταλάβατε τι έγινε δεκτό να μας κάνετε και εσείς μια αγωγή).

- Με Δεκτή ένσταση του Αμερικανικού κολεγίου (!!!!!) αλλάζει η ρυμοτομία στην περιοχή. Του Αμερικανικού Κολεγίου που υποτίθεται ότι δήλωναν ότι θα του πάρουν και εισφορά σε γη!

  • - Όλα τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής - κυρίως το ACS και το Ίδρυμα Κουρτέση   - αντί να χαρακτηρίζονται "ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΧΩΡΟΙ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ" έχουν χαρακτηριστεί ΟΤ αφήνοντας ανοικτό να ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, αντί αν δεσμευτούν ως προς την χρήση τους.

Η ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΑΝΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ.

ΔΕΝ ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ - αφού είναι βέβαιο ότι αν δεν προηγηθεί αναθεώρηση ΓΠΣ δεν πρόκειται να εγκριθεί και αυτό που κάνει είναι ότι εξαπατά άλλη μια φορά τους ταλαίπωρους κατοίκους του ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ.

Αυτή τη φορά όμως θα είναι ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

ΥΓ 1: ¨Οσα γράφονται σε αυτή την ανάρτηση σχετικά με τις ενστάσεις αλλά και η ένσταση της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ OFFSHORE, ενός από τα φιλέτα της υπό ένταξης περιοχής μπορείτε να τις βρείτε στην απόφαση της Ε.Π.Ζ που αύριο θέλουν να επικυρώσουν στο Δ.Σ.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ ΨΗΦΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ!
ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ!Για τον ΣταύροΜε έκπληξη πληροφορήθηκα πως το καφενεδάκι της Ολύμπου άλλαξε χέρια. Ο Σταύρος Αλεξόπουλος, η ζωντανή ιστορία του πάρκου "Σπύρος Πέτσας", δε θα σερβίρει πια καφέ, δε θα προσέχει πια τα πιτσιρίκια, δε θα ποτίζει πια το γκαζόν, δε θα αλλάζει πια τις περιφράξεις, δε θα συντηρεί πια την παιδική χαρά, δε θα "τσακώνεται" πια με τις υπηρεσίες του Δήμου, δε θα κερνάει πια μπύρες και ούζα τους μπαμπάδες και τις μαμάδες, δε θα οργανώνει πια βραδιές Ολυμπιακού... Ο Σταύρος θα συνεχίσει κάπου αλλού, ωστόσο όπου και να βρίσκεται ο Σταύρος θα είναι το πάρκο και το πάρκο ο Σταύρος.

Προσωπικά θέλω να του πω ένα τεράστιο ευχαριστώ για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια, να του ευχηθώ καλή επιτυχία στην όποια νέα του δραστηριότητα και να του αφιερώσω τη συνέντευξή του στη Βικτωρία στο πρώτο meno@halandri τον Οκτώβριο του 2011................

Κλείνοντας και μη γνωρίζοντας το νέο κάτοχο του καφέ "Ολύμπου και Εδέσσης" θέλω να του ευχηθώ να συνεχίσει στα βήματα του Σταύρου, να αγαπήσει το πάρκο και να μας κερδίσει κι αυτός με τη δουλειά του και τη συμπεριφορά του.


Kώστας Αγγελής,
Δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης 2011-2012, πρόεδρος Αετοπούλειου 2013

ΠΑΡΚΟ ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑΌπως ζητήσατε δημοσιεύω την αίτηση προς τον δήμο Χαλανδρίου σχετικά με τις παρεμβάσεις στο πάρκο Μεθώνης και Σαρανταπόρου.  Την τυπώνουμε , την υπογράφουμε !!!
Θ. ΜΑΚΡΗΣ


Χαλάνδρι 10 Νοεμβρίου 2015

Προς:          Τον Κύριο Δήμαρχο
                   Τον  Κύριο Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας

ΘΕΜΑ :     H ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ -ΠΑΡΚΟ ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Αξιότιμοι Κύριοι

Με την παρούσα καταθέτουμε αίτημα  σχετικά με τις ελάχιστες, αυτονόητες και απαραίτητες ενέργειες, που οφείλουν να πραγματοποιηθούν άμεσα από τον Δήμο Χαλανδρίου , για την διασφάλιση της ασφάλειας των παιδιών μας στο πάρκο και προς αυτό. 

1.     Παρεμβάσεις στην Μεθώνης και Σαρανταπόρου
a.      Πεζοδρόμηση κατά μήκος του πάρκου στην Μεθώνης
b.     Σαμαράκια στην Σαρανταπόρου
c.     Διάβαση πεζών ( διαγραμμίσεις)  στις εισόδους του πάρκου
d.     Πινακίδες σε διάφορα σημεία
2.     Ο τάπητας στο 5Χ5 να αντικατασταθεί ώστε τα παιδιά να μπορούν να παίζουν με ασφάλεια
a.      Φύλαξη του 5 Χ 5
b.     Ωράριο για ελεύθερη πρόσβαση σε γονείς και παιδιά
3.     Αντικατάσταση των οργάνων της παιδικής χαράς και σωστή τοποθέτηση του τάπητα ασφαλείας.
4.     Φύλαξη του πάρκου

Με εκτίμηση 


ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ


ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ: ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΕΧΘΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12.30 ΚΑΙ ..... ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΠΗΓΕΣε μια απόπειρα να έχει άλλοθι για τις αντιδράσεις εναντίον του,  ο Σίμος Ρούσσος, αντιφράσεις τεσσάρων - τουλάχιστον - δημοτικών παρατάξεων,  από την αθέτηση του λόγου του - όπως αυτός διατυπώθηκε σε αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του ΔΣ σχετικά με τον χειρισμό των μεγάλων θεμάτων της πόλης - που πλέον ο Ρούσσος και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ θεωρούν ότι είναι περίπου ΤΣΙΦΛΙΚΙ του ευκαιριακού 18% τους - ενημέρωσε εχθές το μεσημέρι τους επικεφαλής - μετά την συνεδρίαση της ΟΕ . ότι ο μελετητής του Πεύκο Πολίτη Νίκος Ιωνάς και η ομάδα του θα - μας κάνει την τιμή - να έρθει σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι για να ενημερώσει τους φυλάρχους των Χαλανδραίων Ιθαγενών για το πώς έχει καταλήξει το πολεοδομικό σχέδιο της περιοχής μετά την απόφαση κατάργησης της Ελ. Πεντέλης.

Πώς οργανώνεται πλέον κυκλοφοριακά η περιοχή;
Τι έγινε με τις ιδιοκτησίες που από κάτω από τα πόδια τους θα περνάει το ΜΕΤΡΟ;

Την Τετάρτη συγκάλεσαν ξαφνικά το δημοτικό συμβούλιο και εχθές κάλεσαν τους επικεφαλής των παρατάξεων ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ και μάλιστα σε ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΩΡΑ για αν ενημερωθούν για  όσα έχουν κάνει εν κρυπτώ Ρούσσος, Γερολυμάτος, Ιωνάς.

ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ή αργάσχολοι.

Δεν θα πούμε τίποτα επί της ουσίας τώρα ανταποκρινόμενοι σε γραπτή  παράκληση του Γερολυμάτου  να μην δημοσιοποιηθεί κάτι πριν την ενημέρωση.

Μένουμε μόνο στο διαδικαστικό που αναδεικνύει τον άθλιο, αντιδημοκρατικό τρόπο που αντιμετωπίζεται η αντιπολίτευση.

Ο Γιώργος Θωμάς μας κάλεσε τηλεφωνικά και μας εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του: "ΕΧΩ ΕΦΕΤΕΙΟ, πώς δεν θα πάω; Τι διαδικασίες είναι αυτές ρε Άγγελε; ¨Ενα χρόνο περιμέναμε αυτή την συνάντηση που μας είχε υποσχεθεί και την προσδιορίζει σε εργασιμη ώρα ενημερώνοντας μας μία μόνο μέρα πριν; Γιατί κάθε απόγευμα έχουτν και μια εκδήλωση μεταξύτους;"

ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΟΤΣΙΦΛΙΚΑΔΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΤΗΣ, πιστεύοντας ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια.

Αναγκαστικά θα αφήσουμε πάλι την εργασία μας στις 12.30 και θα είμαστε εκεί. 

Για να μην αφιερώσουν οι ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΙ (ΔΗΜΑΡΧΟΙ - ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ - ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ - ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ) καμία ώρα παραπάνω στον δήμο.

Αλλά την χάρη να ΜΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ (όσες έχουν τέλος πάντων) στις επόμενες γενιές Χαλανδραίων δεν θα τους την κάνουμε, όποια μεθόδευση και αν σκεφτούν ακόμα.

Η Περιφερειάρχης Αττικής και το 10ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Μαράσλειο) στο Εργοστάσιο και Μουσείο ΣοκολάταςΤο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, ένα θεματικό πάρκο που φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο Helexpo Marousi, επισκέφτηκε σήμερα, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με το 10ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Μαράσλειο). Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, και οι μαθητές του Σχολείου, συμμετέχοντας σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στο χρόνο και το χώρο για να γνωρίσουν όλα τα μυστικά του κόσμου της σοκολάτας, περιηγήθηκαν αρχικά στο Μουσείο Σοκολάτας, όπου είχαν τη δυνατότητα να δουν και να πάρουν στοιχεία από τη μεγάλη αλλά συνήθως άγνωστη ιστορία της σοκολάτας. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν σε όλα τα τμήματα του Εργοστασίου, όπου γνώρισαν αναλυτικά όλα τα στάδια παρασκευής και συσκευασίας της σοκολάτας .

Την Περιφερειάρχη και τους μαθητές συνόδευαν η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη, ο Διευθυντής του Σχολείου και οι συνοδοί.

Συνάντηση εργασίας για θέματα πολιτικής προστασίας

Συνάντηση εργασίας με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, είχε ο Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής, Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος, με αφορμή την έναρξη της χειμερινής περιόδου αλλά και ευρύτερα ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τα εξής ζητήματα:

1. Η αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων των φορέων που εμπλέκονται στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

2. Η επικαιροποίηση των σχεδίων πολιτικής προστασίας σε περίπτωση σεισμού, με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό της Λευκάδας.

3. Η προετοιμασία του μηχανισμού ενόψει πιθανών χιονοπτώσεων.

4. Το ενδεχόμενο από κοινού παραγωγής ενημερωτικού υλικού για τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση έκτακτων φαινομένων και φυσικών καταστροφών.

ΠΕΔΑ: Συνεδρίαση Δ.Σ. και σύγκληση Γενικής Συνέλευσης

Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει η Π.Ε.Δ.Α., την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ. στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 56), προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις για τα Οικονομικά προβλήματα των Ο.Τ.Α..

Η Π.Ε.Δ.Α. καλεί όλους τους αντιπροσώπους των Δήμων/μελών της να συμμετέχουν στην Γ.Σ. τονίζοντας με έμφαση τις συνέπειες των πολύ σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, που παίρνουν εκρηκτικό χαρακτήρα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και υπογραμμίζοντας ότι η κρισιμότητα του θέματος κάνει την παρουσία όλων των αντιπροσώπων απαραίτητη.

Στο πλαίσιο αυτό αύριο Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 13.30 θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ.Α. με τα παρακάτω θέματα ημερησίας διάταξης:


1.«Ενημερώσεις – Ανακοινώσεις».

2.«Επικύρωση πρακτικών της 16ης /11/2015 συνεδρίασης».

3.«Εισήγηση της Π.Ε.Δ.Α για τα οικονομικά των Ο.Τ.Α., ενόψει της Γενικής Συνέλευσης».

Αποφάσεις 35ης Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (19.11.2015)

Συνεδρίασε την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:

1. Συζήτηση και λήψη απόφασης με θέμα: «Μισθοδοσία υπαλλήλων αιρετών Περιφερειών»: το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης & Προγραμματικού Σχεδιασμού Ελ. Τασούλη ψηφίστηκε ομόφωνα

2. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020: το θέμα που εισηγήθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π. Τουτουντζή και Αθ. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψήφια

3. Έγκριση σκοπιμότητας δαπάνης ύψους 2.000.000 €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για την επιχορήγηση φορέων παιδικής προστασίας από ίδιους πόρους και δημοσιοποίηση ανοιχτής πρόσκλησης: το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Αικ. Θανοπούλου εγκρίθηκε ομόφωνα

4. Έγκριση σκοπιμότητας συμμετοχής και δαπάνης ποσού 80.000,00 €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για την οικονομική συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο υπό σύσταση Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, στην Π.Ε. Πειραιά: το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Αικ. Θανοπούλου εγκρίθηκε ομόφωνα

5. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 150.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%): το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Π. Φιλίππου εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς τα πρόσωπα της κοινής επιτροπής παρακολούθησης

6. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για έγκριση Π.Ο. του υφιστάμενου χυτηρίου σκραπ μολύβδου, αλουμινίου, χαλκού και ορειχάλκου της εταιρείας «Χρήστος Παπουτσής & ΣΙΑ Ο.Ε.», κατόπιν μετεγκατάστασής του σε υφιστάμενο βιομηχανικό κτίριο στη θέση: ΚΟΥΛΟΥΡΙΔΙΑ και ΠΑΠΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙ στα Μέγαρα Αττικής: το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αθ. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

7. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο: «Μονάδα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Βιομάζα – vegetable oil, ισχύος < 1MW, της εταιρείας “Π&Α ΚΑΡΕΛΙ8ΤΗΣ Ο.Ε.” στη θέση “ΣΑΜΑΡΘΙ – ΑΙΜΑΤΟΡΙΖΑ, ΛΕ8Φ. ΛΑΥΡΙΟΥ - ΚΑΛΥΒΙΑ” στον Δήμο ΣΑΡ8ΝΙΚΟΥ, Περιφέρειας Αττικής»: το θέμα αποσύρθηκε

8. Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 305/2015 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής περί προσωρινής μεταφοράς λαϊκής αγοράς Νέα Πέραμος (Δήμος Μεγαρέων), ημέρα Παρασκευή της Ζ’ Αττικής, λόγω έργων του Δήμου Μεγαρέων: το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στ. Κοροβέσης εγκρίθηκε ομόφωνα

9. Έγκριση 5ης τροποποίησης του Προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2015: το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρ. Καραμάνος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

10. Έγκριση 2ης τροποποίησης του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2015: το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρ. Καραμάνος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία