Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΕΛΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ....(ΜΑΘΗΜΑ ΠΕΝΤΟΖΑΛΙ, ΜΕ ΤΟ ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟ, ΘΕΟΔΩΡΟ ΤΣΟΝΤΟ)

KEEP CALM ....


Η Περιφέρεια Αττικής ανακυκλώνει το άχρηστο εκλογικό υλικό και διαθέτει τα έσοδα σε κοινωνικές υπηρεσίες.


 

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και  σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Ιωνίας, το έντυπο εκλογικό υλικό που έμεινε αδιάθετο μετά την διενέργεια των βουλευτικών εκλογών θα ανακυκλωθεί και τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Νέας Ιωνίας και συγκεκριμένα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στη Στέγη ανηλίκων.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής περιλαμβάνει την ανακύκλωση εφεδρικών ψηφοδελτίων των κομμάτων που συμμετείχαν στις εκλογές αλλά και βιβλίων δικαστικών αντιπροσώπων και φακέλων ψηφοφορίας που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Επιπλέον θα συγκεντρωθεί εκλογικό υλικό που παραμένει αποθηκευμένο σε διάφορα σημεία της Αττικής από προηγούμενη εκλογική διαδικασία καθώς και έντυπο υλικό όπως καταστάσεις, εγκύκλιοι και οδηγίες που στο σύνολο τους είναι αρκετοί τόνοι χαρτιού. Η ανακύκλωση υλοποιήθηκε με τις δομές της  Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης που συνεργάζεται ο Δήμος Νέας Ιωνίας.
Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την ανακύκλωση τουλάχιστον 10 τόνων χαρτιού θα διατεθούν για τις αυξημένες ανάγκες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νέας Ιωνίας που λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Αττικής και εξυπηρετεί 8 χιλιάδες άτομα διαθέτοντας καθημερινά τρόφιμα, είδη υγιεινής και ρουχισμό. Παράλληλα θα στηριχθεί η Στέγη ανηλίκων του Δήμου Νέας Ιωνίας που φιλοξενεί 25 παιδιά έως 17 ετών που οι γονείς τους βρίσκονται στη φυλακή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος δήλωσε σχετικά: Είναι πολύ σημαντικό οι μηχανισμοί της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων να βρίσκονται διαρκώς σε επαγρύπνηση και να υλοποιούν με ίδια μέσα περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες σαν την σημερινή που έχουν οικολογικό πρόσημο και προσφέρουν έσοδα για να αντιμετωπίσουμε τις διευρυμένες ανάγκες των Κοινωνικών υπηρεσιών. Μέχρι να φτάσουμε στο σημείο τέτοιες πρωτοβουλίες να θεωρούνται αυτονόητες, πρέπει κάθε πολίτης να συμβάλλει με όποιον τρόπο μπορεί στην οικολογική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας. Καλούμε όλα τα κόμματα και τις οργανώσεις που έχουν ανάλογο απόθεμα εκλογικού υλικού και θέλουν να το διαθέσουν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2132100531-4  ή στο email ant.bta@patt.gov.gr

Ο Δήμαρχος  Ν. Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, με την ευκαιρία της συγκεκριμένης δράσης, θέλει να ευχαριστήσει και να συγχαρεί την Περιφέρεια Αττικής για την πρωτοβουλία της  και την έμπρακτη οικολογική και κοινωνική ευαισθησία της. Καλούμε και εμείς τα κόμματα της Ν. Ιωνίας αλλά και τους πολίτες να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια, διαθέτοντας το άχρηστο πια γι’ αυτούς εκλογικό υλικό, αλλά και τόσο χρήσιμο για τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου μας.

Κάτοικοι της Πεντέλης καταγγέλλουν τον δήμο για παράνομη χωματερή


Την ύπαρξη παράνομης χωματερής σε χώρο του Διονύσου, με την σύμπραξη μάλιστα του ίδιου του δήμου καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής.

Όπως αναφέρουν στην γραπτή αναφορά τους τις τελευταίες ημέρες η δημοτική κίνηση «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο», δέχεται μαρτυρίες και καταγγελίες, οι οποίες αναφέρουν ότι φορτηγά του δήμου Διονύσου αδειάζουν κλαδιά και μπάζα στο οικόπεδο της Εθνικής Τράπεζας (Μάρμαρα) στη Λεωφόρο Τραπεζούντος στον Άγιο Στέφανο, μετατρέποντας αυθαίρετα το χώρο σε χωματερή.

Ο χώρος, όπως επισημαίνουν, βρίσκεται εντός του οικιστικού ιστού της πόλης και απέναντι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Στεφάνου.

«Ως δημοτική κίνηση, πριν προβούμε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ή σχολιασμό της σκανδαλώδους και προκλητικής αυτής ενέργειας, προκαλούμε τη Δημοτική Αρχή να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει άμεσα τις καταγγελίες και αναλόγως θα πράξουμε.

Είναι αυτονόητο ότι η «Νέα Πνοή» στέκεται απέναντι σε οποιαδήποτε αυθαίρετη και παράνομη πράξη ή ενέργεια, προασπίζοντας το δημόσιο περιβάλλον και την ορθή χρήση γης και σε καμία περίπτωση δε συναινεί στη δημιουργία χωματερών εντός του οικιστικού ιστού της πόλης»

 http://www.aftodioikisi.gr

ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ (ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ)

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ:ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΩ ΤΗΝ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

«Το πρόγραμμα αυτό απορρίφθηκε από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού», απάντησε ο Πρωθυπουργός όταν ερωτήθηκε από τον Γ. Ντάισελμπλουμ αν θα ζητήσει παράταση του προγράμματος
Απόσπασμα του διαλόγου μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα και του Προέδρου του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ:
Τσίπρας: Τέσσερα χρόνια τώρα η Ελλάδα εφαρμόζει ένα αποτυχημένο πρόγραμμα που έκανε τον λαό μας να υποφέρει άδικα.
Ντάισελμπλουμ: Δεν έχω την ίδια άποψη.
Τσίπρας: Τότε δείτε τους αριθμούς. Χρέος 180% του ΑΕΠ από 124%, 1,5 εκατ. άνεργοι, 2,5 εκατ. φτωχοί.
Ντάισελμπλουμ: Θα ζητήσετε παράταση του προγράμματος;
Τσίπρας: Το πρόγραμμα αυτό απορρίφθηκε από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Δεν έχω το δικαίωμα να την αγνοήσω. Κανείς δεν το έχει. Θεμελιώδης αρχή της Ενωμένης Ευρώπης είναι ο σεβασμός στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.
Δηλώσεις του Αλ.Τσίπρα μετά την συνάντηση με το Γ. Ντάισελμπλουμ:
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις τρεις η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Ντάισελμπλουμ για την παρουσία του στην Αθήνα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα δώσει ένα μήνυμα διαπραγμάτευσης και καλής θέλησης για μια νέα αμοιβαία επωφελή συμφωνία.
Τόνισε ότι είναι δεδομένη η δέσμευση να μην εκτροχιαστεί ο πρωτογενώς ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, επαναλαμβάνοντας πως η βούληση της κυβέρνησης είναι για ένα σχέδιο αλλαγής πορείας χωρίς όμως να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι των άλλων χωρών.
«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα ελλείμματα. Δεν θα ζήσουμε όμως και με διαρκή κοινωνικά ελλείμματα. Είμαστε επίσης δεσμευμένοι από τη λαϊκή εντολή να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας το οποίο είναι εστιασμένο στην ανθρωπιστική κρίση, να επανεκκινήσουμε την οικονομία και να αποκαταστήσουμε την απασχόληση» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Εξέφρασε την ετοιμότητα να προχωρήσουν οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την αξιοπιστία του δημοσίου, θα πατάξουν τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις, σημειώνοντας πως «σε αυτό το μέτωπο είμαστε έτοιμοι να ανταλλάξουμε ιδέες και τεχνογνωσία» και ζήτησε την στήριξη του Ευρωπαίου αξιωματούχου για να επιτευχθεί σταθερότητα και πρόοδος.
Σημείωσε πως είναι ανάγκη να υπάρξει χρόνος και δημοσιονομικά περιθώρια για συνεργασία σε ένα σχέδιο που θα αποκαθιστά την εμπιστοσύνη, την ανάπτυξη και την απασχόληση.
Εξέφρασε επίσης την βεβαιότητα του ότι παρά το γεγονός της έκφρασης διαφορετικών απόψεων από τα κράτη μέλη στο θέμα του χρέους θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του.
«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να πετύχουμε μια συμφωνία. Αυτό θα είναι θετικό για την Ευρώπη και για εσάς προσωπικά» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
ΠΗΓΗ: https://syrizahalandriou.wordpress.com/

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΤΟ ΙΑΣΩ GENERAL


Ημερίδα εκπαίδευσης για το Νεανικό Διαβήτη πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο ΙΑΣΩ General, το Σάββατο 07/02/2015 και ώρα 17:00. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου.
H Ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για το νεανικό διαβήτη και την αντιμετώπιση έκτακτων επιπλοκών του.
Επισυνάπτονται τα σχετικά ενημερωτικά.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία.


cid:image001.png@01CF9D07.D5FCA530
Eμπορική Διεύθυνση

Μεσογείων 264,
Χολαργός, 155 62
E-mail:general@iaso.gr  
          www.iaso.gr
 

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ


Εχθές το βράδυ αναγνώστη μου είδα ξαφνικά το κλικόμετρο της Πλατείας να τρελαίνεται, παρόλο που δεν είχαμε άρθρο από αυτά που κάνουν τα "πολλά κλικ" στην Πλατεία (είναι αυτά που αφορούν τον δήμο και αυτό είναι λογικό, αφού για τις άλλες ειδήσεις έχετε δεκάδες επιλογές στην blogoσφαιρα, ενώ για τον δήμο Χαλανδρίου έχει επιβληθεί σιωπητήριο" και τα άλλα Χαλανδρέικα blogs έχουν γίνει .... αθλητικά sites και χώροι αναπαραγωγής των δελτίων τύπου του δήμου μόνο.)

Μπήκα στα εργαλεία του διαχειριστή για να δω τι συμβαίνει και γεμίζουμε κλικάκια ξαφνικά και στα καλά καθούμενα.

Ένα άρθρο μας του 2011 με υπογραφή ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ ξαφνικά πέρασε στα κορυφαία εβδομαδιαία άρθρα.

Δεν μπορώ να αποκαλύψω ποιος είναι ο επί δεκαετίες συναγωνιστής που υπογράφει ως ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ - ή ΑΡΙΣΤΟΣ στo phorum.gr, αν θέλει θα το κάνει μόνος του.

Βέβαια ήταν κοντά μας και στο ψηφοδέλτιο στο ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ. (Είναι πολύχρονη η κοινή πορεία εδώ στα τοπικά - όχι βέβαια και χωρίς περιόδους έντονων διαφωνιών και συγκρούσεων, είμαστε ζωντανοί άνθρωποι, πολίτες και ξεροκέφαλοι εμείς αλλά έχουμε κοινό παρανομαστή, τι να κάνουμε τώρα).

Σας καλώ όμως να διαβάσετε το κείμενο των προβληματισμών που έπεφταν τότε από την μικρή μας παρέα στις ζυμώσεις των Αγανακτισμένων.

Αυτό έκανε και ο ΑΡΙΣΤΟΣ εχθές στο phorum.gr και δεκάδες μέλη του μπήκαν στην Πλατεία να δουν .... από πότε τα λέμε.

Αυτά λέγαμε λοιπόν. Αλλά ήμασταν λίγοι.Και δεν θέλανε μερικοί να τα ακούνε αυτά.
Και δεν συμφωνήσαμε και ως προς το ... μέσον.
(Φραξιονιστές του κερατά, πέντε άτομα, εικοσιπέντε απόψεις, τριανταοκτώ αρχηγοί που περιμένουν να τους καλέσουν οι πέντε να .... ηγηθούν).

Παλιά ιστορία θα πεις.

Σωστά. Αλλά καμιά φορά έρχεται η ώρα που έχει μια αξία να κοιτάς και λίγο πίσω για να παίρνεις φόρα για μπροστά.

Μας τα θύμισες και εμάς ΑΡΙΣΤΟ. (Αν και τότε - τακτικά μόνο - έπρεπε να με ακούσεις, γιατί μάλλον δικαιώθηκε η εκτίμησή μου για τον ΣΥΡΙΖΑ και οι φόβοι σου περί κυβέρνησης εθνομηδενιστών δεν επιβεβαιώνονται. Διότι όπως εκείνο το παλιό ανέκδοτο με τον κομμουνιστή που πήγε στο χωριό και κοιμήθηκε στο κρεββάτι των συντρόφων: "Είσαι καλός στην καθοδήγηση αλλά είμαστε καλοί στην .... περιφρούρηση".)

Αν είστε περίεργοι κάντε κλικ και διαβάστε το άρθρο.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΕΙΑ

                      Θεμέλιο η ενότητα για τη φυσιογνωμία του κινήματος.

SYRIZA PODEMOS VENCEREMOS
με την βοήθεια του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ τμήματος της ΠΑΝΩ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Ο Μ. ΣΟΥΛΤΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΠΟΤΑΜΙ. Και εμάς στα ... παλιά μας τα παπούτσια

Σουλτς: Προτιμότερη η συνεργασία με το Ποτάμι από τους ΑΝΕΛ

 ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 

Καλά  Herr Martin, την άλλη φορά θα σε φωνάξουμε να κανονίσεις την κυβέρνηση κατά πώς σας βολεύει.

(Έχεις χάρη που είπε ο πρόεδρος ότι είσαι φίλος του γιατί δεν θα ήταν αλλιώς τόσο ευγενική σήμερα η Πλατεία)

Όσο για τον Σταύρο Θεοδωράκη; 

Σταύρε σου προτείνουμε να καταγγείλεις εσύ την απροκάλυπτη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας και την προσβολή του δεύτερου κυβερνητικού κόμματος , έστω και για τα μάτια του κόσμου (όχι ότι δεν τα ξέραμε αυτά δηλαδή).

Επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας στη Σύνοδο των υπ. Εξωτερικών της ΕΕ: Ομοφωνία στο τελικό Σχέδιο των Συμπερασμάτων για τη ΡωσίαΣημαντική επιτυχία για την ελληνική διπλωματία, η οποία κατάφερε, σε συνεργασία με άλλες χώρες που παλεύουν για την εξεύρεση διπλωματικής διεξόδου στην Ουκρανία και για τη σταθερότητα της περιοχής, να ανατρέψει το ψυχροπολεμικό κλίμα υπέρ της επιβολής νέων κυρώσεων στη Ρωσία, κλίμα το οποίο είχε καλλιεργηθεί τις τελευταίες ημέρες, επισημαίνεται στο briefing του κυβερνητικού εκπροσώπου προς τους δημοσιογράφους
Όπως αποφασίστηκε από το Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε χτες, παρά τα αρχικά μηνύματα διαφόρων κύκλων, δεν θα υπάρξει επέκταση των οικονομικών κυρώσεων.
Παράλληλα, οι υφιστάμενες κυρώσεις ανανεώνονται μόνο έως τον Σεπτέμβριο και όχι για ένα χρόνο, ενώ δεν υπήρξε ρητή αναφορά στην προσθήκη Ρώσων πολιτών σε καταλόγους ατομικών κυρώσεων.
Νίκος Κοτζιάς: Η διαπραγμάτευση έκλεισε με έναν καλό συμβιβασμό για την ΕΕ και την Ελλάδα
«Η πολυήμερη διαπραγμάτευση τελείωσε με έναν καλό συμβιβασμό για την ΕΕ και για την Ελλάδα» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του έκτακτου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.


Ουάσιγκτον Ποστ: Στην ελληνική κρίση, η Γερμανία θα πρέπει να διδαχθεί από το δικό της παρελθόν


Με άρθρο της η αμερικανική εφημερίδα παίρνει σαφή θέση υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης, κρίνοντας πως είναι καιρός η Γερμανία να θυμηθεί το δικό της "αμαρτωλό" δημοσιονομικό παρελθόν
«Στην ελληνική κρίση, η Γερμανία θα πρέπει να διδαχθεί από το δικό της δημοσιονομικό παρελθόν» τονίζεται σε άρθρο του Χάρολντ Μέιρσον στην εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ.
Όπως αναφέρεται, «τόσο για λόγους στρατηγικής, όσο και οικονομικούς, θα αποτελούσε καταστροφή για τη Γερμανία εάν η Ελλάδα υποχρεωνόταν στην αποκήρυξη των χρεών της και στην έξοδό της από την Ευρωζώνη, καθώς μία τέτοια κίνηση θα απειλούσε την ίδια την ύπαρξη της νομισματικής ένωσης».

Η νέα κυβέρνηση εκπροσωπεί τη ρήξη με το παρελθόν

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση αντιπροσωπεύει, το λιγότερο, τη ρήξη με την πρότερη κακοδιαχείριση της Ελλάδας, όπως είχε πράξει και η κυβέρνηση του Αντενάουερ ως προς εκείνη του Χίτλερ. Οι πρώτοι διορισμοί σηματοδοτούν μία καινοφανή εξέλιξη στη διακυβέρνηση της Ελλάδας, τη μάχη κατά της διαφθοράς και του ευνοιοκρατικού καπιταλισμού που διαβρώνουν εδώ και χρόνια την οικονομία της χώρας» προστίθεται.

Η Γερμανία δεν διδάσκεται από τα λάθη της

Σύμφωνα με το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας, «η Γερμανία, μολονότι έχει κατανοήσει τα διδάγματα από τα λάθη που διέπραξε τον 20ό αιώνα, δεν φαίνεται να διδάσκεται από το κόστος που ενέχει η προσκόλληση στη δημοσιονομική ορθοδοξία, παρά το γεγονός ότι η ευημερία της οφείλεται στην απόφαση των αντιπάλων της κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο που επέτρεψε στη μεταπολεμική Δ. Γερμανία να διαγράψει το ήμισυ των χρεών της. Μετά την κατάρρευση του 2008, η Γερμανία, ως η κυρίαρχη οικονομία της Ευρώπης και η σημαντικότερη πιστώτρια χώρα, υποχρέωσε τις χώρες της μεσογειακής Ευρώπης και κυρίως την Ελλάδα να λεηλατήσουν τις ίδιες τις οικονομίες τους για να αποπληρώσουν τα χρέη τους».
Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται ότι «η επιμονή της Γερμανίας οδήγησε στη συρρίκνωση της Ελλάδας στο επίπεδο της Μεγάλης Ύφεσης των ΗΠΑ. Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 25%, ενώ η νεανική ανεργία ξεπέρασε το 50%, η οικονομία βυθίστηκε κατά 26% και η κατανάλωση κατά 40%. Το χρέος ανήλθε στο 175% του ΑΕΠ, ενώ τα κεφάλαια από τα δάνεια που παραχώρησαν η Γερμανία και τα άλλα κράτη στην Ελλάδα, δόθηκαν, είτε για την κάλυψη των επιτοκίων, είτε για την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων. Μόλις το 11% εξ΄αυτών δόθηκε πραγματικά στην ελληνική κυβέρνηση. Δεν προκαλεί, λοιπόν, έκπληξη ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι επέλεξαν μία νέα κυβέρνηση, η οποία διεκδικεί την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.

«Ο κόσμος θα ήταν ένα καλύτερο μέρος, αν οι Γερμανοί γνωρίζαν την ιστορία τους»

Οι αξιωματούχοι της Γερμανίας και της ΕΕ αντέδρασαν σθεναρά στις όποιες αλλαγές. Ευτυχώς για τη Γερμανία, οι δικοί της πιστωτές είχαν υιοθετήσει διαφορετική στάση μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη συμφωνία του Λονδίνου για το χρέος, το 1953, 20 κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, που είχαν δανείσει χρήματα στη Γερμανία κατά την προναζιστική Δημοκρατία της Βαϊμάρης και μετά το 1945, συμφώνησαν να μειώσουν το χρέος της Δ. Γερμανίας κατά το ήμισυ. Επιπλέον, συμφώνησαν ότι η αποπληρωμή του δεν θα προέρχεται από τις κυβερνητικές δαπάνες, αλλά αποκλειστικά από τις εξαγωγές. Με τη συγκατάθεση όλων των μερών, η συμφωνία του Λονδίνου και οι διαδοχικές τροποποιήσεις της, κατέστησαν τη Γερμανία ισότιμη με τους πιστωτές της, διαθέτοντας τη δυνατότητα, την οποία χρησιμοποίησε κατά καιρούς, να απορρίπτει τους όρους των πιστωτών και να εμμένει σε νέες διαπραγματεύσεις».

Καταλήγοντας, ο αρθρογράφος σημειώνει ότι «ο κόσμος θα ήταν ένα καλύτερο μέρος, αν οι Γερμανοί γνωρίζαν την ιστορία τους».

Πηγή: ΑΠΕ, ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
,

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ

 Red

Αξίζει να παρατηρήσει κάποιος πως αυτοί που έχουν πάθει μεγάλη ζημιά μετά από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές δεν είναι οι δεξιοί. Αυτοί που έχουν πάθει συντριβή εξαιτίας της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι αριστεροί που είχαν βιαστεί να ξεπουληθούν.
Είναι τραγικό, αλλά και αστείο, να βλέπεις αριστερούς που είχαν τρέξει να πιάσουν θέση στο ΠΑΣΟΚ -ακόμα και στη Νέα Δημοκρατία- να μην μπορούν τώρα να πιστέψουν πως έγινε κυβέρνηση ένα αριστερό κόμμα.
Δεν περίμεναν ποτέ ένα αριστερό κόμμα να γίνει κυβέρνηση. Και έγινε αυτό που φοβόντουσαν.
Βέβαια, για να δικαιολογήσουν το δικό τους ξεπούλημα, λένε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερό κόμμα.
Αριστερό κόμμα είναι η ΔΗΜΑΡ του μπαρμπα Φώτη, η οποία εξαφανίστηκε γιατί οι «αριστεροί» της ΔΗΜΑΡ έτρεξαν να πιάσουν θέση στο Ποτάμι, το οποίο υπόσχεται μια κάποια μάσα.
Αριστερό κόμμα είναι το ΚΚΕ, το οποίο λέει διαρκώς πως δεν είναι ώριμες οι συνθήκες αλλά το ίδιο έχει ωριμάσει τόσο πολύ που σάπισε και κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί δεν βάζει λουκέτο, και να ανοίξει ξανά, όταν ο «λαός» θα είναι κι αυτός ώριμος για επανάσταση.
Είχαν κουραστεί αυτοί οι «αριστεροί» να περιμένουν, οπότε έτρεχαν να γεμίζουν τα ποτήρια των Βενιζέλων και να κάνουν υποκύψεις στους Σαμαράδες, για να τους βάλουν σε καμιά ΝΕΡΙΤ, και να συνεχίσουν να είναι «αριστεροί».
Αριστεροί με αφεντικά τον Βαρδινογιάννη, τον Μπόμπολα και τον Αλαφούζο.
Πάντα κοντά σε κάθε εξουσία. Στον Σημίτη, τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά. Κανονικοί τζουτζέδες.
Έβρισκαν υπέροχους τύπους κάτι φασίστες σαν τον Άδωνι και τον Βορίδη -τους έκαναν και παρέα- αλλά τους ενοχλούσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Και τώρα προσπαθούν να βρουν τρόπο, για να μην φανεί η ξεφτίλα τους.
«Αυτός ο Τσίπρας πολύ αμόρφωτος, βρε παιδί μου».
Ναι, να του βάλετε και διαγώνισμα. Να δούμε αν ξέρει τόσα για τον Μαρξ, όσα εσείς που γίνατε σφουγκοκωλάριοι της εκάστοτε εξουσίας.
«Εμείς άλλη Αριστερά ξέραμε. Εμείς ξέραμε την Αριστερά του Ηλιού, του Κύρκου και του Παπαγιαννάκη».
Δηλαδή, ξέρατε την Αριστερά της ήττας. Την Αριστερά που έτρωγε φάπες και έπαιζε φυσαρμόνικα.
Φυσικά, για τους ξεπουλημένους αριστερούς, οι μόνοι αυθεντικοί αριστεροί έχουν πεθάνει. Νεκροί όλοι οι καλοί αριστεροί.
Βέβαια, αν ζούσε ο Παπαγιαννάκης και ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ, θα του την έπεφταν πιο πολύ από όσο την πέφτουν στον Καμμένο.
Για αυτούς τους «αριστερούς», δεν υπάρχουν αριστεροί στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι μόνοι αριστεροί σήμερα είναι οι ίδιοι.
Και δεν αναπολούν την Αριστερά του Ηλιού και του Κύρκου.
Τα νιάτα τους αναπολούν. Τότε που δεν είχαν ξεπουληθεί ακόμα.
Δεν είχαν ξεπουληθεί γιατί δεν είχε βρεθεί κάποιος να τους αγοράσει.
Ήταν θέμα χρόνου.
(Προσέξτε το μίσος αυτών των «αριστερών» για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν λυσσάξει από την πρώτη στιγμή που έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν η Ελλάδα να βουλιάξει, για να δικαιωθεί η προδοσία τους. Ξέρουν πως, αν ο ΣΥΡΙΖΑ τα καταφέρει, θα πρέπει οι ίδιοι να αποδεχτούν πως έζησαν σαν σκουλήκια. Αποδεχτείτε το από τώρα. Μη χάνετε χρόνο.)