Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Γ,Γ,: ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ;

Το Ιωάννης Καποδίστριας"

Κέρκυρα: «ΟΧΙ» στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων (χα χα χου χα). Αυτό καταλάβανε κάποιοι.
Βάσει των αποτελεσμάτων ψήφισαν 6.426 πολίτες των Ιονίων Νήσων, που ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, εκ των οποίων “ΝΑΙ” στην πρόταση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ενάντια στην παραχώρηση των αεροδρομίων ψήφισαν 4.887, ποσοστό 76,05% και “ΟΧΙ” ψήφισαν 1.539 πολίτες, ποσοστό 23,95%.

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη διεξαγωγή του ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος και του αποτελέσματός του δήλωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος. “Διαθέτουμε πλέον την πιο αξιόπιστη καταγραφή της άποψης των πολιτών. …..

Ας δούμε τώρα και τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Μάιο του 2014.   Ψήφισαν περίπου 120.000 πολίτες.

Ο περιφερειάρχης πήρε την πρώτη Κυριακή 24.500 και την δεύτερη Κυριακή 63.500 ψήφους.
Και πανηγυρίζει ο Συριζαίος που έπεισε 6.500 πολίτες να ψηφίσουν για τα αεροδρόμια, εκ των οποίων 4.800 (από τους 120.000 στα Ιόνια) συμφώνησαν μαζί του. Ούτε οι δικοί του, οι κατάδικοί του δεν συμφώνησαν μαζί του, τον γειώσανε, τον «γράψανε».

Να πως είναι η ζωή στο «παράλληλο σύμπαν».

Ερώτηση:
Εδώ ο Σπίρτζης τι κάνει, κλαίει ή γελάει;

ΓΓ
ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν. : Διαφωνώ ριζικά με όσα λες και θα τα έκοβα, αλλά είμαι γνωστό καθίκι και να, τα ανεβάζω, για να ξέρουν όλοι ότι υπάρχει και αυτό το είδος του χιούμορ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΩΡΓΟ.

Lemmy Killed by death


ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ....

(Κάντε κλικ πάνω στην εφημερίδα τοίχου για μεγένθυση)

Κερδισμένοι οι πολίτες και το περιβάλλον από την απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ για το Εργοστάσιο Μηχανικής ΑνακύκλωσηςΚατά τη συνεδρίασή της, στις 22 Δεκεμβρίου 2015, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ έλαβε ομόφωνα μια σημαντική απόφαση για τους πολίτες, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Μια απόφαση επιβεβλημένη, που σχετίζεται με τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης (ΕΜΑ) και με την εναρμόνιση της λειτουργίας του με τα προτάγματα τόσο του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων όσο και του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ και την έμφαση που δίνεται στην ανάκτηση και την ανακύκλωση.

Στόχος του ΕΔΣΝΑ ο οικονομικός εξορθολογισμός και παράλληλα η δημιουργία των προϋποθέσεων που θα καταστήσουν το ΕΜΑ σημαντικό εργαλείο που θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων της κυκλικής οικονομίας που προωθεί η ΕΕ.

Για τους σκοπούς αυτούς, και μέχρι την εγκατάσταση του νέου αναδόχου μέσα από την άμεση διοργάνωση διεθνούς διαγωνισμού για τη δημοπράτηση των σχετικών έργων και υπηρεσιών για την επαύξηση δυναμικότητας και την αναβάθμιση της λειτουργίας του ΕΜΑ, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στο δικαίωμα προαίρεσης της υπ. αριθμ. 8204/08.11.2011 (ορθή επανάληψη της υπ. αριθ. 11677/31.12.2010) σύμβασης που αφορά στις «Υπηρεσίες Υποστήριξης Λειτουργίας, Συντήρησης και Επισκευής του ΕΜΑ». 

Με τον τρόπο αυτό :

  • Βάζουμε προοδευτικά τέλος στην ταφή των απορριμμάτων αφού άμεσα πάνω από το 25% θα εκτρέπεται από την ταφή στον ΧΥΤΑ.
  • Πετύχαμε πρωτόγνωρη για τα μέχρι σήμερα δεδομένα μείωση του κόστους επεξεργασίας ανά τόνο - γεγονός που συνιστά τομή για την ιστορία του ΕΔΣΝΑ. Συγκεκριμένα, από τα 76 ευρώ, που ήταν η παλιά τιμή, καταφέραμε η καινούργια μεσοσταθμικά τιμή να φθάνει περίπου τα 32 ευρώ (δηλαδή μείωση 58%), αν συνυπολογιστούν το κούρεμα του κεφαλαίου (τρία εκατομμύρια), οι επενδύσεις προς όφελος του ΕΔΣΝΑ (τρία εκατομμύρια), το κούρεμα των τόκων (1.6 εκατομμύριο), και οι πωλήσεις από την ανάκτηση υλικών (600.000 ευρώ το χρόνο).

Το μετρήσιμο όφελος για τους πολίτες της Αττικής, ανέρχεται σε πάνω από 8.5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, το δε περιβαλλοντικό όφελος από την ανάκτηση υλικών και την αποφυγή ταφής στον ΧΥΤΑ, ανυπολόγιστο.

Με τον τρόπο αυτό ο ΕΔΣΝΑ επιτελεί με αποτελεσματικότητα το έργο του με μοναδικό του γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών.

ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ:

Μας "κατηγορούν" ότι "στηρίζουμε υπέρμετρα την Δούρου". 

ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΡΟΥ και ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΡΑΜΕΡΟ.

Δεν στηρίζουμε πρόσωπα.
Στηρίζουμε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΑΜΕ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΗΡΎΞΑΜΕ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΦΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ.

Και βέβαια στηρίζουμε αυτούς που πάνε να τις εφαρμόσουν για να τα καταφέρουν.

Η τεράστια μείωση στο κόστος διαχείρισης των σκουπιδιών, που αναδεικνύει το δελτίο τύπου της περιφέρειας είναι ΚΑΙ αποτέλεσμα της ΤΕΧΝΙΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗΣ διόγκωσης τα προηγούμενα χρόνια, για την δημιουργία κατάλληλου κλίματος για την ιδιωτικοποίηση, που ήταν η επιλογή εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν σε αυτή.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑ.


Τουλάχιστον στο επίπεδο της Περιφέρειας Αττικής δεν έχουμε μετανιώσει για την ψήφο μας.

ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΝ.
Α.Ν.

ΕΛΤΑ Courier¨: ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


 Η εταιρεία ΕΛΤΑ Courier, στις 29.12.2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 09:30 θα παραδώσει στoυς εκπροσώπους του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, στις κεντρικές αποθήκες του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, τα αγαθά που συγκεντρώθηκαν στα πλαίσια ανθρωπιστικής δράσης για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Η παράδοση αφορά σε περίπου 700 κιβώτια (περίπου 10 τόνοι) ειδών πρώτης ανάγκης, όπως ρουχισμό, κλινοσκεπάσματα, παπούτσια, είδη προσωπικής υγιεινής κλπ.

Η ΕΛΤΑ Courier, αντιλαμβανόμενη την ανάγκη συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των προσφύγων και μεταναστών που συρρέουν κατά εκατοντάδες στην χώρα μας, έλαβε την πρωτοβουλία και οργάνωσε, από τις 7/12/15 έως και τις 21/12/15, τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας στο δίκτυο καταστημάτων της πανελλαδικά αλλά και τη μεταφορά αγαθών από όλα τα σημεία της χώρας για το σκοπό αυτό.

Η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς, κόντρα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, κατορθώσαμε, με τις προσπάθειες και τον ενθουσιασμό των συμπολιτών μας και των εργαζομένων της Εταιρείας, να συγκεντρώσουμε, σε δύο μόλις εβδομάδες, περισσότερους από 10 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι μας υποστήριξαν και ευχόμαστε καλές Γιορτές.

Πώς παρατείνονται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε συγχρηματοδοτούμενα

Τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις ανανέωσης ή παράτασης συµβάσεων ορισµένου χρόνου στο πλαίσιο συγχρηµατοδοτούµενων προγραµµάτων προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε ο αρμόδιος γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣΔΑ Κ. Πουλάκης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο ΦΕΚ 143/Α΄/ το οποίο εκδόθηκε στις 9-11-2015 και αφορά στο νόμο ν.4342/2015 «Συνταξιοδοτικές ρυθµίσεις, ενσωµάτωση στο Ελληνικό ∆ίκαιο και άλλες διατάξεις», παρέχεται η δυνατότητα παράτασης συμβάσεων.

Συγκεκριμένα στην παράγραφο 5 του άρθρου 72 του νόµου ρυθµίζεται το ζήτηµα της ανανέωσης ή παράτασης των συµβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται σε δήµους, δηµοτικά νοµικά πρόσωπα δηµοσίου δικαίου, δηµοτικά ιδρύµατα, συνδέσμους ΟΤΑ, περιφέρειες και ΝΠΙ∆ της Αυτοδιοίκησης. Βασική προϋπόθεση είναι οι απασχολούμενοι να έχουν προσληφθεί για την υλοποίηση προγραµµάτων ή έργων που χρηµατοδοτούνται ή επιδοτούνται από διεθνείς οργανισµούς ή ερευνητικά προγράµµατα

Στην εγκύκλιο προβλέπεται ότι σε περίπτωση που δεν ανανεώνεται το σύνολο των συµβάσεων των εργαζοµένων, αλλά µέρος αυτών (π.χ. 12 σε σύνολο 15 συµβάσεων), της απόφασης του αρµοδίου προς διορισµό οργάνου θα προηγείται απόφαση του οικείου δηµοτικού, περιφερειακού ή διοικητικού συµβουλίου, µε την οποία θα καθορίζεται ο αριθµός των ανανεούµενων συµβάσεων και οι ειδικότητες αυτών, εφόσον συντρέχει περίπτωση.

Οι φορείς υποχρεούνται σε κάθε περίπτωση να ενηµερώνουν για κάθε πραγµατοποιούµενη ανανέωση/παράταση τα µέλη της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 όπως ισχύει αλλά και τη ∆/νση Προγραµµατισµού και Ανάπτυξης Ανθρώπινου ∆υναµικού του Υπουργείου.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο

Οι πρώτοι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ για το 2016

 Με δύο γραπτούς διαγωνισμούς πρόσληψης μόνιμου προσωπικού αμέσως μετά τις γιορτές και δύο προκηρύξεις μονίμων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ ξεκινά το 2016.

Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 1Δ/2015, που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 121 θέσεων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε δήμους της χώρας, καθώς και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Την Τρίτη 19 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα ο γραπτός διαγωνισμός του υπουργείου Εξωτερικών για την εισαγωγή στη Διπλωματική Ακαδημία 15 υποψήφιων Ακολούθων Πρεσβείας.
Μέχρι το τέλος του μήνα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής της γραπτής εξέτασης για τους 32 Ελεγκτές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Στα τέλη του μήνα θα βγει και το ΦΕΚ για τους 151 μόνιμους επιστήμονες Πληροφορικής στα δικαστήρια και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Στην πρόσληψη 1.209 ημερήσιων φυλάκων και 134 νυχτοφυλάκων θα προχωρήσει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη λειτουργία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων.
Παράλληλα, θα καταθέσει αίτημα προς το ΑΣΕΠ για τακτικό φυλακτικό προσωπικό, προκειμένου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες του με επαγγελματίες φύλακες.

Τέλος, θα επαναπροκηρυχθούν 728 θέσεις φύλαξης αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

localit.gr
 http://airetos.gr