Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ συνέχεια στην ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! (του Γ. Παπαγιαννόπουλου)

 


Ενάντια στον Μιθριδατισμό των φθαρμένων και διεφθαρμένων πολιτικών «ηγεσιών», στην ανεπάρκεια και την ολιγωρία του σημερινού πολιτικού συστήματος, στον Εθνομηδενισμό και ωχαδελφισμό που κυριαρχεί και διαμορφώνει συνειδήσεις, πρέπει να επιδιωχθεί από τις υγιείς λαϊκές δυνάμεις, η μέγιστη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, η «Εθνική- Λαϊκή Ενότητα» του Σήμερα.

Οι Βρετανικές Βάσεις στην ΚΥΠΡΟ θα εορτάσουν τα 70χρονα της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στο θρόνο, γνωστό ως Πλατινένιο Ιωβηλαίο (Platinum Jubilee)…

…σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί προς τιμή της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Αρχαίο Κούριο!

Στο έδαφος ενός ανεξάρτητου κράτους (του οποίου ένα 37% κατέχεται παράνομα από την Αναθεωρητική Τουρκία), εδώ που έχουν θαφτεί οι ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του, εκδηλώσεις προς τιμή της Βασίλισσας που υπέγραψε τον απαγχονισμό τους, δεν έχουν θέση

“Είναι απαράδεκτο να διοργανώνεται και να τελείται σε έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας εκδήλωση προς τιμή της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η συγκεκριμένη Βασίλισσα υπέγραψε τον απαγχονισμό 9 ηρώων της ΕΟΚΑ, περιμένοντας μάλιστα να συμπληρώσει ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης τα 18 του χρόνια για να υπογράψει, χωρίς καμία αιδώ, την θανατική του καταδίκη.

Στο έδαφος ενός ανεξάρτητου κράτους που έχουν θαφτεί οι ήρωες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του και στο οποίο οι Βάσεις εξακολουθούν να παραμένουν παράνομα, αυτές οι εκδηλώσεις δεν έχουν θέση.

Εξάλλου πώς μπορεί να τιμάται σε κυπριακό έδαφος η Βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας, μίας χώρας που ευθύνεται για την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα μας και την τουρκική κατοχή και που οι προσπάθειές της δεν είναι η δίκαιη λύση του κυπριακού αλλά μια λύση που να νομιμοποιεί την παρουσία των δικών της στρατιωτικών βάσεων.” (από ανακοίνωση της ΕΔΕΚ).

Δυστυχώς για άλλη μια φορά, οι “ελίτ” του Ελληνισμού, είτε αδιαφορούν είτε πάσχουν -διαχρονικά- από το φοβικό σύνδρομο. Είτε απέναντι στην κατοχική Τουρκία είτε απέναντι στους χθεσινούς αποικιοκράτες.Ο αγώνας πέφτει πάλι στις πλάτες του “λαϊκού παράγοντα”.

Επανέρχομαι ξανά στα διαχρονικά αυτονόητα, που τόσο για την Ελληνική όσο και την Κυπριακή Δημοκρατία, ισχύει:

“Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης”

«όλα τριγύρω αλλάζουνε, κι όλα το ίδια μένουν»

Παραθέτω ένα μεγάλο απόσπασμα από άρθρο μου δημοσιευμένο στο Παρόν, το 2012, με τίτλο : «Τι είναι η Πατρίδα μου;»:

“…ΗΛΘΕ η ώρα να επαν-ανακαλύψουμε λέξεις και έννοιες απαγορευμένες, υπόγειες διαδρομές που σε κρατήσαν και σε κρατάνε αιώνες ζωντανό, όσες φορές το πίστεψες. Επανέρχεται έτσι ξανά στο προσκήνιο η Ελλάδα και ο Ελληνισμός, η Πατρίδα. Σταμάτησε πρόσκαιρα και η Συκοφαντία. Αμηχανία έπεσε πάνω από το στρατόπεδο των «εκσυγχρονιστών και εκείνου του τμήματος της αριστεράς που παραμένει αμετανόητα εθνο-μηδενιστικό. Γιατί το ερώτημα είναι Συντριπτικό: Μπορεί μια κολοβωμένη, αποκομμένη από τις ρίζες της Χώρα, ένα αποκομμένο από την ιστορία του Έθνος, να επιβιώσει; Από πού θα αντλήσει δύναμη αν όχι από το πλούσιο παρελθόν του, αν δεν ξανα-ανακαλύψει το νήμα που συνδέει το χθες με το σήμερα, το Αξιακό σύστημα που του μεταδόθηκε διαμορφούμενο και ανανεούμενο ανά τους αιώνες; Για να σμιλευθεί ξανά το χθες με το σήμερα, για να υπάρξει αύριο… μπορεί να φτάσαμε ως εδώ, πλην όμως οι Πνευματικές μας δυνάμεις έχουν λιγοστέψει, ο πνευματικός κόσμος οικουρεί.. Πριν περάσουμε στην ΑΚΙΝΗΣΙΑ: προεόρτιο Θανάτου, πριν γίνουμε μουσειακό είδος, οι σύγχρονοι υπό Εξαφάνισιν (νέο) Φοίνικες,

Οφείλουμε να αντιπαλέψουμε την σημερινή εικόνα.

  • με επαν-ανακάλυψη της προγενέστερης πλούσιας παρακαταθήκης της Χώρας, του Λαού, του Έθνους.

  • με Δημοκρατική Πανστρατιά ενάντια στην Επιβουλή, στην εξάρτηση και την υποτέλεια. Ενάντια στην εθελοδουλεία, ενάντια στα Μνημόνια και σε όσους ερημώνουν την χώρα.(Παρόν, 27.05.12).”

Σήμερα, όπως και χτες, αναγκαία η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ Ενότητα

Ενάντια στον Μιθριδατισμό των φθαρμένων και διεφθαρμένων πολιτικών «ηγεσιών», στην ανεπάρκεια και την ολιγωρία του σημερινού πολιτικού συστήματος, στον Εθνομηδενισμό και ωχαδελφισμό που κυριαρχεί και διαμορφώνει συνειδήσεις, πρέπει να επιδιωχθεί από τις υγιείς λαϊκές δυνάμεις, η μέγιστη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, η «Εθνική- Λαϊκή Ενότητα» του Σήμερα.

Για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, για την Άμυνα της Χώρας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που – με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία- επανεμφανίστηκε θρασύς και απειλητικός ο Αναθεωρητικός (κακός) γείτονας..

Για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ- ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, την σωτηρία της Πατρίδας και του Λαού μας.

Θεωρώ αυτονόητο ότι οι Σοσιαλιστές, εμπνευσμένοι και προσηλωμένοι στις Αξίες της Εθνικής ανεξαρτησίας – της Λαϊκής Κυριαρχίας – της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, οφείλουμε να συμμετάσχουμε ενεργά στην πραγμάτωσή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και στην έκφρασή της σε πανελλήνιο επίπεδο. Οι Δημοκρατικές Πατριωτικές αντι-ιμπεριαλιστικές – αντιαποικιακές δυνάμεις, ας δώσουν τον τόνο.

ΙΑΣΩ Παίδων: Α’ Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: "Ατρησία οισοφάγου από το έμβρυο στον έφηβο. Διάγνωση - Αντιμετώπιση - Μακροχρόνια Παρακολούθηση" με ομιλητές, Καθηγητές διεθνώς αναγνωρισμένους

 

Το Α’ Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο του ΙΑΣΩ Παίδων, με θέμα «Ατρησία οισοφάγου από το έμβρυο στον έφηβο. Διάγνωση - Αντιμετώπιση - Μακροχρόνια Παρακολούθηση», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 07 Μαΐου 2022, στις 09:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ. Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση και η ενημέρωση των Ιατρών - Συνεργατών και των Επαγγελματιών Υγείας γύρω από επίκαιρα και σημαντικά θέματα που αφορούν στον τομέα της Παιδογαστρεντερολογίας και Παιδοχειρουργικής.

 

Το Σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής, της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων, της Ελληνικής Νεογνολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας, Ηπατολογίας και Διατροφής και απευθύνεται σε Νεογνολόγους, Παιδοχειρουργούς, Παιδιάτρους, Παιδοπνευμονολόγους - Παιδοαλλεργιολόγους, Παιδογαστρεντερολόγους, Χειρουργούς Ωτορινολαρυγγολόγους, Παιδοουρολόγους, Κλινικούς Γενετιστές, Μαιευτήρες - Γυναικολόγους, καθώς και σε όλους τους Επαγγελματίες Υγείας.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου είναι τα παρακάτω:

·       Ατρησία οισοφάγου / Ο ρόλος της γενετικής

·       Ατρησία οισοφάγου / Προγεννητική διάγνωση  

·       Χειρουργική Αντιμετώπιση Ατρησίας Οισοφάγου

·       Minimal Invasive Surgery of Esophageal Atresia and the possible Role of Regenerative Medicine Therapies      

·       Κατευθυντήριες οδηγίες ESPGHAN - NASPGHAN για την αξιολόγηση και αντιμετώπιση των μετεγχειρητικών γαστρεντερικών επιπλοκών της Ατρησίας οισοφάγου με / χωρίς τραχειοοισοφαγικό συρίγγιο

·       Ατρησία οισοφάγου / Συννοσηρότητες: Α) Προβλήματα αναπνευστικού, Β) Σχιστίες Λάρυγγα  

·       Esophageal Atresia: Α) Long - term outcome, Β) Associated dysphagia and eosinophilic esophagitis implication

Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι οι διεθνώς αναγνωρισμένοι ξένοι Καθηγητές κ.κ. Professor Frédéric Gottrand, MSc, PhD, Paediatrician, Head of the Research Department and Research Vice President of the Board of Directors of Lille University Hospital, Professor of Paediatrics at the Faculty of Medicine, University of Lille, Paris και Professor Paolo De Coppi, MD, PhD, FMedSci, NIHR, Professor of Paediatric Surgery, Nuffield Professor of Paediatric Surgery, Head of Surgery Unit, Stem Cells & Regenerative Medicine Section, Developmental Biology & Cancer Programme, Consultant Paediatric Surgeon, Great Ormond Street Hospital, London, οι οποίοι θα παρουσιάσουν όλες τις σημαντικές εξελίξεις που αφορούν στην Ατρησία του Οισοφάγου από την διάγνωση έως την θεραπεία.

Η συμμετοχή και παρακολούθηση του σεμιναρίου θα είναι δωρεάν και θα έχετε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσετε με φυσική παρουσία, με την επίδειξη του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού και μέσω live streaming από το website: https://avolution.nowlive.events/1330iaso/web/event-1