Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

7ο Μαθητικό Φεστιβάλ - Τόπο στα νιάτα και τη μουσική τους

Η μουσική γέφυρα των μαθητών!

Φήμες λένε πως το National Geographic έκανε scouting για νέους σκηνοθέτες στην περιοχή του Πατήματος. Κάποιοι άλλοι εικάζουν πως η μελλοντική μούσα του Tarantino τελειώνει το 4ο Γυμνάσιο. Το μόνο σίγουρο είναι πως το 2ο Λύκειο με το δικό του Actors Studio και τα άλλα δυο Γυμνάσια (και τις Λυκειακές τάξεις) επιχείρησαν με ίδια μέσα και ελάχιστο προϋπολογισμό το περασμένο Σαββατόβραδο να μας προσφέρουν ένα άρωμα Καννών στη γεμάτη από κόσμο πλατεία του Χαλανδρίου.

Και το κατάφεραν! Με έναν καταιγισμό 8 ταινιών μικρού μήκους άφησαν ευχαριστημένους όλους τους παρευρισκόμενους σινεφίλ, φίλους, συγγενείς και όσους ακόμα γνωστούς και άγνωστους περαστικούς βρέθηκαν αυτή την υπέροχη βραδιά στην πλατεία του Χαλανδρίου για το 3ο σκέλος του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου. Η θεματολογία των ταινιών ξεκίνησε με τα προβλήματα που βίωσαν με τη δική τους ματιά οι μαθητές σε σχέση με το προσφυγικό. Αμέσως μετά οι παριστάμενοι σινεφίλ είδαν στην μεγάλη οθόνη να εξελίσσεται ένα δίλημμα σχετικά με μια κλοπή. Ακολούθησε ένα εξαιρετικό ντοκυμαντέρ σχετικά με την μαστίχα ενώ την αυλαία έκλεισε μια ταινία μικρού μήκους με θέμα τις δυναμικές προσωπικές σχέσεις των μαθητών και πώς η μουσική μπορεί να αμβλύνει και να γεφυρώσει κάθε διαφορά. Όλες οι ταινίες θα μπορέσετε να τις παρακολουθήσετε μέσα στις επόμενες ημέρες στην άνεση του σπιτιού σας ή από το κινητό και ταμπλέτα σας από το κανάλι που δημιούργησε για εσάς η Ένωση στο Youtube! ;)

Η προσέλευση του κόσμου βέβαια ξεκίνησε από νωρίς το πρωί καθώς 5 Δημοτικά, 7 Γυμνάσια και άλλα 4 Λύκεια παρουσίασαν σε μια έκθεση εικαστικών τις εξαιρετικές δημιουργίες τους. Η ζωγραφική καθώς και οι κατασκευές τους εντυπωσίασαν όλους τους περαστικούς που είδαν το κάτω μέρος της Πλατείας Χαλανδρίου να γεμίζει ασφυκτικά με καβαλέτα με δημιουργίες μαθητών, χρώματα, σχέδια, και φαντασία. Τα δε έργα από δυο ΕΠΑΛ, έδωσαν στον κόσμο να αντιληφθεί, με τον δικό τους εξαιρετικό τρόπο και παρουσίαση, την εξαιρετική ποιότητα της δουλειάς που γίνεται σε αυτά τα Λύκεια καθώς και τις επαγγελματικές ευκαιρίες που παρέχονται στους μαθητές με την αποφοίτησή τους.

Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Χαλανδρίου όμως πλησιάζει σιγά σιγά στο τέλος του. Ένα τέλος όμως που θα το ακούσουν σε όλο το Χαλάνδρι. Ετσι λοιπόν το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 και ώρα 21:00, 3 μουσικά γκρουπ μαθητών θα δώσουν ένα πολύ δυναμικό παρόν στην Πλατεία. Τα όργανα θα πάρουν φωτιά, οι μελωδίες θα συγκλονίσουν και το Χαλάνδρι θα... ροκάρει.
Και όχι μόνο. Γιατί τα 3 μουσικά μας γκρουπ θα μας γεφυρώσουν μουσικά ακούσματα τα οποία θα ξεκινούν από το έντεχνο ελληνικό τραγούδι και θα επεκτείνονται πέρα κι από τα όρια του σκληρού κι όμως μελωδικού heavy metal. Τους περιμένουμε λοιπόν στο stage μαζί με τους εκατοντάδες fan συμμαθητές και φίλους τους!

Να είστε όλοι εκεί!
 ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ zougla.gr ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ


Το δημοσίευμα από το zougla.gr που αφορούσε ατύχημα που έγινε στο ΠΑΤΗΜΑείχαμε αναδημοσιεύσει στην ΠΛΑΤΕΙΑ (ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΜΑΣ) πριν μια βδομάδα.
Εχθες - κάλιο αργά παρά ποτέ - ο δήμος Χαλανδρίου, έδωσε κάποιες εξηγήσεις.
Εσύ θα κρίνεις αναγνώστη μου, αν αυτές είναι επαρκείς ή απλά επιχειρούν να "υποβαθμίσουν" τις ευθύνες του εργολάβου και της επίβλεψης του έργου, ρίχνοντας - ως συνήθως σε αυτή την χώρα - τις ευθύνες στον "κακό μας τον καιρό" που .... έβρεξε.
Και βέβαια να ειρωνευτεί (καργαριστερά) τον συνδημότη μας που δεν ήξερε ότι το έργο είναι ασφαλισμένο όταν έστειλε την διαμαρτυρία του στην ΖΟΥΓΚΛΑ.
Αλλά τα σήματα όμως τα πήρε το νερό και το αμάξι έπεσε στην τρύπα ....
Εμείς - όπως οφείλουμε δημοσιογραφικά - αναρτούμε την ανακοίνωση του δήμου για να έχεις πλήρη εικόνα.
Αλλά δεν περιμένουμε κανέναν εμπειρογνώμονα να μας πει ότι ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ και να μην τα πάρει το ποτάμι.
ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΒΡΕΧΕ θα έπρεπε να μείνουν εκεί τα σήματα.
Στην λιακάδα η τρύπα φαίνεται από μόνη της.

 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:

Σχετικά με το δημοσίευμα που αφορά την προχειρότητα των δημοτικών αντιπλημμυρικών έργων στο Πάτημα (13/6/2016)

Στην οδό Γαρδενίων στο Πάτημα εκτελούνται αυτή την στιγμή αντιπλημμυρικά έργα. Έχοντας σχεδόν ολοκληρώσει την οδό Αριάδνης η εργολαβία που τελεί υπό την επίβλεψη του δήμου Χαλανδρίου είχε ξεκινήσει τις εργασίες στον συγκεκριμένο δρόμο.

Η συναρμογή του αντιπλημμυρικού έργου με τον υφιστάμενο αγωγό της οδού Ηρακλείτου υποχρεώνει σε σύνδεση «μέσα» στο ενεργό πλάτος της κεντρικής αυτής αρτηρίας. Η διαχείριση της κίνησης, που προφανώς δεν μπορεί να κοπεί στην Ηρακλείτου, υποχρεώνει την ανάπτυξη σήμανσης προειδοποίησης και εκτροπής της κίνησης. Η σήμανση αυτή υπήρχε στον χώρο - είχαν τοποθετηθεί μπλόκια τύπου NewJersey ως έπρεπε.

H οδός Γαρδενίων  λόγω της φύσης της εργασίας που θα πραγματοποιούνταν  θα παρέμενε κλειστός.  Όμως λόγω του μεγάλου όγκου  της νεροποντής η σήμανση παρασύρθηκε και πρακτικά δεν υπήρχε κάτι να σημαίνει ικανοποιητικά την ασυνέχεια του οδοστρώματος στο συγκεκριμένο σημείο. Να σημειωθεί ότι είχε γίνει η διάστρωση του αμμοχάλικου αλλά δεν είχε προλάβει να πραγματοποιηθεί η συμπύκνωσή του που είχε προγραμματιστεί, με αποτέλεσμα να υπάρξει αναβαθμός με τα συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Τα συνεργεία του εργολάβου βρίσκονταν στον χώρο και βοήθησαν τον απεγκλωβισμό του οχήματος. Η Τεχνική Υπηρεσία  είναι σε επικοινωνία με τον οδηγό του οχήματος και το αυτοκίνητο θα το εξετάσει εμπειρογνώμονας τις επόμενες ημέρες. Να σημειωθεί ότι το "πρόχειρο"  έργο είναι ασφαλισμένο και για ότι πιθανόν προκύψει από τον έλεγχο του οχήματος θα υπάρξει αντίστοιχη αποζημείωση στον ιδιοκτήτη του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι έζησαν την συγκεκριμένη νεροποντή ή αντίστοιχες στην περιοχή γνωρίζουν πολύ καλά το πόσο σημαντικό γεγονός είναι η θωράκιση του Πατήματος 1 αντιπλημμυρικά. Μετά την οδό Εστίας , την οδό Αριάδνης η οδός Γαρδενίων  είναι η 3η οδός στο πάτημα που αποκτά τέτοια υποδομή το τελευταίο διάστημα. Η συγκεκριμένη δράση στην περιοχή θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά με διάδοχο έργο.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΟΛΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

Είστε ακόμα κομματικά μέλη του ΠΑΣΟΚ;

Ε τέτοιοι μαλάκες που είστε, σας έχει ο Χειμωνάς για τον πιούτσο του!

Με την καλή την έννοια δηλαδή.
Για τον πούτσο μεν αλλά με "καλλιτεχνική άδεια" και μία στόφα πολιτισμού..

Σας το λέει κατάμουτρα:
Αν δεν πάτε να διαδηλώσετε για να παραιτηθεί ο Τσίπρας, ο Χειμωνάς σας έχει για τον πέολά του!

Για τον πούτσο είναι αυτό αν δεν γνωρίζετε την των λογίων γλώττα και χρεισιμοποιείτε ως απολίτιστοι κάφροι, αυτή την του όχλου γλώσσα, την οποία χρησιμοποιεί η ΠΛΑΤΕΙΑ.

Αυτό το  πέολα προέρχεται από το "πέος", είναι υψηλή καλλιτεχνική αργκό: Ο ΠΕΟΣ (ο κανονικός) και ο "μεγάλος  ΠΕΟΣ"- σαν του Χειμωνά ας πούμε που τον έχει κάνει τετράδιο  - είναι Ο ΠΕΟΛΑΣ.

Είναι υπερθετικός του ΠΕΟΣ, το ΠΕΟΛΑΣ για να μαθαίνεις, να εκπολιτίζεσαι.

Ίσως είναι όντος μια καλή ευκαιρία για εσάς λοιπόν πρώην σύντροφοι, αν διατηρείτε ίχνος αξιοπρέπειας, : όντος ΝΑ ΠΑΡΙΑΤΗΘΕΙΤΕ!

ΝΑ ΠΑΡΙΑΤΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, αφού Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ, όπως σας λέει  και σας έχει για τον ΠΕΟΛΑ!

ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΑΠΟΛΕΙΦΆΔΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ λοιπόν ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, για να σταματήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να εξευτιλίζεται το όνομα του κόμματος του Ανδρέα, του Γεννηματά, του Τρίτση, της Μελίνας από όσους το έχουν καταλάβει.

Του ΠΑΣΟΚ που έχει καταντήσει όντος .... ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΟΛΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ και των ΧΕΙΜΩΝΑΔΩΝ ...... ΦΩΦΗ.

Κατάλαβες ΦΩΦΗ;

ΦΡΕΝΟ ΣΕ ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΣΔΑΕγκύκλιο για την «επανάρτηση αρχείων στο Πρόγραμμα Διαύγεια» με στόχο να μην παρατηρείται το φαινόμενο των «μη αναγνώσιμων» αρχείων εξέδωσε το ΥΠΕΣΔΑ.
Σε αυτήν τονίζει τα εξής: «προς αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν στην περίπτωση που ανηρτημένες πράξεις στο Πρόγραμμα Διαύγεια δεν είναι αναγνώσιμες, είναι επιβεβλημένο κάθε φορέας που εξέδωσε και ανήρτησε πράξεις της εν λόγω κατηγορίας να προβαίνει στην άμεση επανανάρτησή τους, ευθύς μόλις περιέλθει σε γνώση του, με οποιονδήποτε τρόπο, ενημέρωση για το εξεταζόμενο πρόβλημα».
Στο σχετικό έγγραφο τονίζεται ότι για την επανανάρτηση κάθε φορέας χρησιμοποιεί τη διαδικασία της ορθής επανάληψης, εισάγοντας στο πεδίο ‘‘ΘΕΜΑ’’ την υποσημείωση: ‘‘Η παρούσα πράξη επαναναρτάται σε αντικατάσταση μη αναγνώσιμου αρχείου’’.
Παράλληλα πρέπει να ενημερώνεται σχετικά και η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΣΔΑ, με αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη θυρίδα diavgeia@yap.gov.gr.


8o Forum της Αυτοδιοίκησης με θέμα : «Oι προκλήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Μετακαλλικράτη εποχή»
Με την παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Ιωάννη Μπαλάφα, του Τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργού κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, του πρ. Υπουργού κ. Ιωάννη Μανιάτη και πλήθους πρώην και νυν Δημάρχων, ολοκληρώθηκαν, με επιτυχία, οι εργασίες του διήμερου 8ου Φόρουμ της Αυτοδιοίκησης στον Πόρο.

Τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους Δήμους και τους αιρετούς τους, μετά τον «Καλλικράτη», ως και οι νέες ανάγκες που προέκυψαν από την παρατεταμένη χρηματοοικονομική κρίση, αναλύθηκαν από αιρετούς και τεχνοκράτες.

Κατατέθηκαν προτάσεις για την οργάνωση των Δήμων, τη διαχείριση των οικονομικών, την οργάνωση του κοινωνικού έργου που παρέχουν οι Δήμοι ως και την Τοπική Ανάπτυξη, για δημιουργία θέσεων εργασίας με σεβασμό στο περιβάλλον.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων κ. Παύλος Καμάρας και ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. κ. Ηρακλής Γκότσης τόνισαν στον χαιρετισμό τους, την άριστη και εποικοδομητική συνεργασία των δύο (2) φορέων που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση, με τη στήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε. Επίσης, υπογραμμίσθηκε η ανάγκη για δημιουργία ελκυστικού περιβάλλοντος στο χώρο της Αυτοδιοίκησης για προσέλκυση ποιοτικού πολιτικού προσωπικού, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού και οικονομικών αδυναμιών, που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και ιδιαίτερα οι μικροί, νησιωτικοί και ορεινοί.

Ιδιαίτερη παρέμβαση έκαναν ο πρ. Υπουργός κ. Μανιάτης με θέμα «αναπτυξιακές πρωτοβουλίες», ο Αντιπεριφερειάρχης Αν/κής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου με θέμα την «διαχείριση των απορριμμάτων», ο Δήμαρχος Πεντέλης, με θέμα «έλεγχοι και τα όρια ευθύνης των αιρετών» και ο Δήμαρχος Περάματος κ. Ιωάννης Λαγουδάκης για τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει στο Δήμο του.

Όλες οι εισηγήσεις και οι παρεμβάσεις των μετεχόντων στο Φόρουμ, θα αναρτηθούν στο site της Ένωσης www.sdat.gr ενώ τα συμπεράσματα θα δοθούν στο αρμόδιο Υπουργείο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, o Aντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. κ. Γιάννης Οικονόμου ως και ο Δήμαρχος Πόρου κ. Ιωάννης Δημητριάδης και οι πρώην Δήμαρχοι Πόρου κ. Σπυρίδων Σπύρος και Δημήτρης Στρατηγός, που ήταν και οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης.