Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ .... ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝΌταν κάνεις ό,τι σου λέει η  Καρατζά, έτσι καταλήγεις.
Να κάνεις και να λες καρατζίες.
Επιπόλαιος Speaking.

Γέλαγαν  τα πλακάκια της πλατείας και οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων από το Μαρούσι και το Χαλάνδρι  που ΄εκαναν το λάθος και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση του ΚΑΖΙΝΟ στο Δηλαβέρι προχθές το απόγευμα, με τον διαγκωνισμό σκοπιμοτήτων και εξυπνακισμών επιπέδου φοιτητικού αμφιθεάτρου, μεταξύ των εκπροσώπων της.... κωλυμμένης αριστεράς.

Μετά από ένα τρίωρο συζητήσεων για να καταλήξουν οι παρευρισκόμενοι σε ένα δελτίο τύπου πέντε γραμμών, με απόπειρες αλληλοκαπελώματος και επίδειξης κομματικού πατριωτισμού από τους κομματικούς της αριστεράς (κάθε φυλής),  αφού προτάθηκε  η επαναστατική λύση να μετατραπεί η παρέλαση της 28ης σε Χαλάνδρι και Μαρούσι σε διαδήλωση κατά του ΚΑΖΙΝΟ (για να είμαστε σίγουροι ότι θα  σιχτιρίσει ο κόσμος και θα το στηρίξει απέναντι στους γραφικούς που το αντιμάχονται με κουταμάρες) ήρθε η ώρα της εκλογής μιας επιτροπής συντονισμού της ..... Επιτροπής Αγώνα.

Μια κλειστή εφταμελής επιτροπή προτάθηκε .... με όσους θέλουν παρατηρητές, ..... ανοικτά.
Μια κλειστή, ανοικτή τριμελής επιτροπή από πέντε, έξι, εφτά ατομα.

Εκεί λοιπόν μίλησε και επικράτησε  ο ..... οικοπεδικός ορθοκομμουνισμός.

Η Καρατζά ήταν σαφής: "Εκπρόσωποι από τις δημοτικές παρατάξεις να μην μπουν στην Επιτροπή, Μόνο εκπρόσωποι των "μαζικών φορέων".

Συμφώνησε η εκπρόσωπος του Συλλόγου της Ρεματιάς κα Ρούλα Καϊμάκη και ο .... εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ (?????) στην επιτροπή Αγώνα κατά του ΚΑΖΙΝΟ Γρηγόρης Καλομοίρης, ο οποίος εξέφραζε - κατά δήλωσή του - και τους Γιώργο Θωμά και Παναγιώτη Βάσιο (????? ).

Οι αυτοδιοικητικές συλλογικότητες λοιπόν δεν είχαν θέση σε ένα τέτοιο θέμα.
Οι πολίτες που δραστηριοποιούνται για τα αυτοδιοικητικά, οι τοπικές συλλογικότητες δεν χωρούν.
Η ΑΔΕΔΥ .... χωράει.

Κανένας δημοτικός σύμβουλος  εκ των παρευρισκομένων - δεν είχε διάθεση να κάτσει να μαλώσει για να μετάσχει στην επιτροπή, παρά του ότι εκφράστηκε συγκροτημένα η αντίθετη άποψη από τον εκπρόσωπο του συλλόγου Αγίας Φιλοθέης, που τόνισε ότι ".... είναι κατ΄εξοχήν θέμα για να κινητοποιηθούν οι δημοτικές παρατάξεις και οι αυτοδιοικητικοί".

(Στο Μαρούσι δεν έχουν πάθει ακόμα Καρατζίτιδα με τους αποκλεισμούς. Αλλά με τις συναναστροφές που έχουν δεν τους βλέπουμε καλά, θα κωλλύσουν).

Έτσι η επιτροπή συγκροτήθηκε από εκπροσώπους του Συλλόγου Ρεματιάς, του συλλόγου Αγίας Φιλοθέης, των Ενώσεων Γονέων του Μαρουσιού και του Χαλανδρίου, του συλλόγου εκπαιδευτικών "ΠΕΡΙΚΛΗΣ"  και - βέβαια - της ΑΔΕΔΥ (???) και χωρίς αυτοδιοικητικούς.

Το highlight ανέκδοτο της βραδιάς ήταν η άβολη εκείνη στιγμή  μετά την αποδοχή  - (για λόγους ψυχικής ισορροπίας και μη καβγά, των αιρετών  της Μ. Διακολιού και του Νταβία που έκαναν πίσω ενώ θα ήθελαν να μετάσχουν στην επιτροπή, όπως φάνηκε) -  του αποκλεισμού των αυτοδιοικητικών, φάνηκε αδιέξοδο στην συγκρότηση της επιτροπής, με διαφωνίες μεταξύ των συλλόγων και των .... μαζικών φορέων.
Και έπεσε η πρόταση "να γίνει ψηφοφορία μεταξύ των παρευρισκομένων" .
Οπότε αυτός ο κακορίζικος ο Νταβίας δεν άντεξε: "Συγνώμη, για να ψηφίσουν υπέρ του ένα ή του άλλου συλλόγου είναι καλοί οι αυτοδιοικητικοί, αλλά για να συμμετέχουν στην επιτροπή είναι πρόβλημα;"

Οπότε η ιδέα για ψηφοφορία εγκαταλείφθηκε και έτσι αναγκάστηκαν τουλάχιστον οι εκπρόσωποι πρώτης ταχύτητας στην επιτροπή αγώνα - εκείνοι που είχαν (κατά Καρατζά)  το δικαίωμα να μετέχουν στην επιτροπή - να συμφωνήσουν.

Καρατζίες.

ΥΓ1: Διαβάσα την ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ κάποιου που παριστάνει τον  ινστρούκτορα να προτείνει την .... διαπραγμάτευση του δήμου Χαλανδρίου με τους ΚΑΖΙΝΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ για να πάρει και εκείνος 2% από τις εισπράξεις του ΚΑΖΙΝΟ, όπως θα πάρει το Μαρούσι. ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ, τέτοια λες! Γέλάει και ο .... ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ μαζί σου.

ΥΓ2: Διάβασα επίσης  την "καργαριστερή" άποψη ότι "αφού έγιναν τα OPAP PLAY, το να γίνει το ΚΑΖΙΝΟ δεν πειράζει. Ειδικα που το ένα OPAP PLAY στο Χαλάνδρι, μωρέ είναι συμφερόντων του .... έτσι. Του δικού μας. Εκείνου ντε ....
 ΚΟΥΡΑΣΙΚΗ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑ.