Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 11.00 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΣΠΥΡΟ


Γ. Καραμέρος: Σχετικά με τη σημερινή πλημμύρα σε παράνομο πάρκινγκ στο ΜαρούσιΣχετικά με την πλημμύρα σε υπαίθριο πάρκινγκ στον Δήμο Αμαρουσίου και τις τεκμηριωμένες ευθύνες του Δήμου Αμαρουσίου:

• Από το ρέμα Σαπφούς τεράστιες ποσότητες νερού «έσκασαν» διαδοχικά, πρώτα σε εγκαταλελειμμένο παράνομο αμαξοστάσιο του Δήμου Αμαρουσίου και μετά σε κοινόχρηστο χώρο πρασίνου (πρώην ΗΒΗ) του ίδιου δήμου – παράνομο παρκινγκ. Με τις κατασκευές αυτές έχει μπαζωθεί η φυσική κοίτη του ρέματος σε τουλάχιστον τρία σημεία. Δηλαδή κάτω από το παράνομο δημοτικό πάρκινγκ (πρώην εργοστάσιο ΗΒΗ), ανάμεσα στην οδό Αγίου Αθανασίου και την οδό Πάρνωνος και βέβαια κάτω από το παράνομο αμαξοστάσιο του Δήμου Αμαρουσίου, που περικλείεται από τις οδούς Αγίου Αθανασίου και Ομήρου. Αντ΄αυτών έχει κατασκευαστεί πλακοσκεπής αγωγός αυθαίρετης διατομής, που την πορεία του ουδείς γνωρίζει!

• Το κύριο πρόβλημα λοιπόν εστιάζεται στο σκάνδαλο του ρέματος Σαπφούς και την αβελτηρία της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου.

• Συγκεκριμένα: Εδώ και πάνω 17 μήνες ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει, ενσωματώνοντας και τις αναγκαίες τεχνικές συμπληρώσεις, τη μελέτη για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, που αύξησε από 6,3 σε 10,6 εκ. ευρώ τη χρηματοδότηση που την εγκρίναμε δύο φορές! Δεν έχουν αποξηλωθεί οι αυθαίρετες κατασκευές και δεν έχει απομακρυνθεί το παράνομο αμαξοστάσιο πίσω από την εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου στο ρέμα Σαπφούς, στο ύψος της οδού Αγίου Αθανασίου, παρά τους κινδύνους που εγκυμονεί σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων. Χρειάστηκαν 7 χρόνια για να διαπιστώσει η διοίκηση του Δήμου την αναγκαιότητα διευθέτησης του ρέματος και άλλα 4 χρόνια για να εκπονήσει την οριστική μελέτη που είχε με αίτημά της διεκδικήσει και αναλάβει το 2013 από την Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή Έργων του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών. Ευελπιστούμε ότι η «διορθωμένη» οριστική μελέτη θα συνοδεύεται με την οριζόμενη, εκ του νόμου 4014/2011, απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) των έργων της οριστικής μελέτης. Στις 4/12/2017, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου παραδέχθηκε τελικά ότι η «ώριμη» μελέτη που είχε διαβιβάσει πριν 15 μήνες στην Περιφέρεια ήταν τεχνικά ελλιπέστατη. Η αποστολή της «διορθωμένης» οριστικής μελέτης μετά τις τεχνικές επισημάνσεις της Περιφέρειας Αττικής και με σχεδόν διπλάσιο προϋπολογισμό (από 6.230.000 σε 10.676.400!) αποτελεί αδιαμφισβήτητη ομολογία.

Για πλήρη τεκμηρίωση των ανωτέρω επισυνάπτεται σχετικό σημείωμα.


ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ ΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΩΣ ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ


Προφυλακιστέος κρίθηκε πριν από λίγο - με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα - ο φερόμενος ως δράστης για τον πυροβολισμό του τσιγγάνου στο Πάτημα.

ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΩΡΑ: ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΑπολογείται αυτή την ώρα στην Ευελπίδων ο κατηγορούμενος για τον πυροβολισμό του τσιγγάνου στο Πάτημα υπό την προστασία των ΜΑΤ.

Οι 30 συγγενείς και φίλοι του θύματος - τσιγγάνοι όλοι - εκδήλωσαν την αγανάκτησή τους ειρηνικά, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ στον χώρο βρίσκονται για προληπτικούς λόγους άνδρες των ΜΑΤ.

Την ίδια ώρα από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται ο σοβαρά τραυματισμένος συντοπίτης μας, μαθαίνουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, αφού σήκωσε υψηλό πυρετό.

Το μόνο που μας μένει είναι να ευχηθούμε να βγει νικητής στην μάχη που δίνει για την ζωή του.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ


Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη  του για την απώλεια του π. Σπυρίδωνα Παπαποστόλου και την ολόθερμη συμπαράστασή του στους οικείους του.
Ο π. Σπυρίδωνας αποτέλεσε μια εμβληματική, πνευματική μορφή της πόλης μας. Από το 1968 που διορίστηκε στον Ι. Ν. του Αγίου Νικολάου, συνετέλεσε αποφασιστικά, με την πίστη και το πάθος του, στην ανάπτυξη κοινωνικών δράσεων που εμψύχωσαν και ανακούφισαν τους συμπολίτες μας. Ξεχώριζε για τη νηφαλιότητα,  τη διακριτικότητα, την ενεργητικότητα και την ιδιαίτερη αγάπη του για τη νεολαία.
 Ο π. Σπύρος είχε πάντα ένα καλό και παρηγορητικό λόγο  για τον καθένα  και θα μείνει στη μνήμη της πόλης μας σαν ο ιερέας που έδειξε πώς  το «αγαπάτε αλλήλους» μπορεί να γίνει τρόπος ζωής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα:

Να δώσει το όνομα του πρωτοπρεσβύτερου π. Σπυρίδωνος Παπαποστόλου σε δρόμο της πόλης ή σε κοινόχρηστο χώρο.

Να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία.

Να καταθέσει στεφάνι.

Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Να προτείνει στην Εκκλησία της Ελλάδος να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν Αγίου Νικολάου, το οποίο  λειτούργησε με δική του πρωτοβουλία.

 ΧΑΛΑΝΔΡΙ, 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018  

ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ

 

Αρνούνται να καλύψουν το θέμα οι .... σοβαροί και  ..... έγκυροι δημοσιοκάφροι.

"Αν ήταν αντίστροφοι οι ρόλοi θύματος, θύτη ......" αναρωτιούνται από τον σύλλογο των τσιγγάνων.

ΓΙΑ ΕΜΑΣ, εδώ στην ΠΛΑΤΕΙΑ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑΜΟΙ.

ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ!

Δεν έχει χρώμα και φυλή η ανθρώπινη ζωή.

Εμείς δεν υποκρινόμαστε όταν λέμε ότι πρέπει να είμαστε ίσοι - ΜΠΑΛΑΜΟΙ και ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ δημότες Χαλανδρίου.
Τσιγγάνοι  που πρέπει να βοηθηθούν να ενταχθούν πλήρως στην τοπική μας κοινωνία.

Να ενταχθούν ως πολίτες  με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Αυτά λέγαμε πάντα, αυτά θα λέμε πάντα.


Και βέβαια η ανθρώπινη ζωή ΟΛΩΝ, είναι πάνω από όλα.

Και βέβαια ο αυτόκλητος "ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΝΤΡΕΝΤ" με την καραμπίνα, που πυροβόλησε τον συνάνθρωπό μας στο κεφάλι πρέπει να αντιμετωπίσει την αυστηρότητα του νόμου και της κοινωνίας.


Ο τσιγγάνος που πυροβολήθηκε νοσηλεύεται, του έχουν αφαιρεθεί και τα δύο μάτια (!!!) και χαροπαλεύει.

Θα σας ενημερώσουμε και για την εξέλιξη της δίκης.

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΥΡΤΕΣΗ: ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΜε συντριβή υποδεχθήκαμε το νέο της απώλειας του προέδρου μας, πατέρα Σπυρίδωνα Παπαποστόλου, πρωτοπρεσβύτερου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, που έχασε τη ζωή του στη χθεσινή εθνική τραγωδία, μαζί με άλλους δεκάδες συμπολίτες μας.

Το ΔΣ του Ιδρύματος Γεωργίου Κουρτέση, οι υπάλληλοί του καθώς και το προσωπικό της Εστίας Παιδιού Χαλανδρίου, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και μοιραζόμαστε το πένθος.

Αυτή η ώρα δεν είναι για περισσότερα λόγια, αλλά για περισυλλογή και ενδοσκόπηση.

Το ΔΣ του Ιδρύματος Γεωργίου Κουρτέση