Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΜΕ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΛΟΓΙΣΜΟΥ


Με κεντρικό θέμα μια εντελώς ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ  αναμόρφωση του προϋπολογισμού του δήμου (ακολουθεί η εισήγηση σε αυριανή ανάρτηση),  συνεδριάζει αύριο το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο.

Η αναμόρφωση θα περάσει μόνο αν ψηφίσει ο Κουράσης. 

Και θα ψηφίσει γιατί είναι στον ΣΒΑΠ ελέω Συμεών που τον ενθαρρύνει, μαζί με την Καρατζά να κάνει μηνύσεις.

1. Έγκριση του πρακτικού της συμπληρωματικής συνεδρίασης της Ειδικής Επιτροπής Επιλογής Βρεφών – Νηπίων και Επαναξιολόγησης Τροφείων για τις εγγραφές βρεφών και νηπίων στα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου, για το σχολικό έτος 2018 – 2019 (Α΄ Επιλογή).

2. Έγκριση του πρακτικού της Ειδικής Επιτροπής Επιλογής Βρεφών – Νηπίων και Επαναξιολόγησης Τροφείων για τις εγγραφές βρεφών και νηπίων στα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου, για το σχολικό έτος 2018 – 2019 (Β΄ Επιλογή).

3. 5η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού και τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2018.

4. Εξειδίκευση πίστωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 Ν. 4555/18, για χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών.

5. Εξειδίκευση πίστωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 Ν. 4555/18, για την εξόφληση φόρου εισοδήματος 2017.

6. Εξειδίκευση πίστωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 Ν. 4555/18, για τις αναβληθείσες εκδηλώσεις στο Our Festival.

7. Εξειδίκευση πίστωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 Ν. 4555/18, για την αναβληθείσα συναυλία – Τα ρεμπέτικα της κιθάρας.

8. Εξειδίκευση πίστωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 Ν. 4555/18, για την αναβληθείσα αφηγηματική παράσταση – ΛΙΩΣΤΕ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ.

9. Εξειδίκευση πίστωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 Ν. 4555/18, για την πραγματοποίηση εκδήλωσης για το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών.

10. Εξειδίκευση πίστωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 Ν. 4555/18, για επιχορήγηση του Εξωραϊστικού – Επιμορφωτικού και Καλλιτεχνικού Συλλόγου Πατήματος Χαλανδρίου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ».

11. Εξειδίκευση πιστώσεων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 203 Ν. 4555/18, για τη μετακίνηση αιρετών εκτός έδρας και την εγγραφή - συμμετοχής τους στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολεοδομίας Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Βόλο.

12. Εξειδίκευση πίστωσης για την υπηρεσία με τίτλο: Εργασίες συντήρησης – επισκευής μετά ανταλλακτικών του αναβατορίου Α.Μ.Ε.Α. του κολυμβητηρίου Ν. Πέρκιζας.

13. Εξειδίκευση πίστωσης για την προμήθεια με τίτλο: Προμήθεια ανταλλακτικών εξαρτημάτων και συντήρηση – επισκευή μηχανημάτων περιποίησης δαπέδου (σκούπες).

14. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής.

15. Λύση της υπ΄ αριθμ. 21424/2018 σύμβασης για την «Προμήθεια ειδών παντοπωλείου» και της υπ΄ αριθμ. 21284/2018 σύμβασης για την «Προμήθεια ειδών οπωροπωλείου» για τη Δ/νση Προσχολικής Αγωγής, του Δήμου Χαλανδρίου με Α.Μ. 39/2018.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: 4 Υποψήφιοι Περιφερειάρχες και 17 Υποψήφιοι Δήμαρχοι ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ.

Τους πρώτους τέσσερις (4) υποψηφίους Περιφερειάρχες και δεκαεφτά (17) υποψηφίους Δημάρχους ανακοίνωσε το Πράσινο Κίνημα, στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι συμπρόεδροι του Πράσινου Κινήματος, Ρία Ακρίβου και Κώστας Καλογράνης παρουσίασαν επίσης την εναλλακτική οικονομική πρόταση για τη «μετά μνημονίων» εποχή και απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Οι πρώτοι υποψήφιοι του Πράσινου Κινήματος για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι οι εξής:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Υποψήφιος Περιφερειάρχης το μέλος του πολιτικού μας συμβουλίου και πρόεδρος του Πράσινου Ιδρύματος «Θεόφραστος”, Νίκος Παπαδάκης. Φυσικός, με πολύχρονη θητεία στην αυτοδιοίκηση, πρώην πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Ελληνικού.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Υποψήφιος Περιφερειάρχης, το μέλος του Πολιτικού μας συμβουλίου, στέλεχος επιχειρήσεων Θανάσης Ακρίβος. Γνωστός και στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης για τα άρθρα του στη βοτανοθεραπεία και τις βιολογικές, εναλλακτικές λύσεις. Αθλητής μεσαίων αποστάσεων, από οικογένεια με ιστορία στον πολιτισμό, στη δημοτική και λαϊκή παράδοση.

ΠΕΡΙΦΕΡΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ:
Υποψήφια Περιφερειάρχης, το μέλος του κόμματος μας, οδοντίατρος και ασυμβίβαστη μπλόγκερ Γιούλη Παπαδοπούλου. Γνωστή για τις αποκαλύψεις της και την κριτική που ασκεί στην εξουσία, για εμάς, το Πράσινο Κίνημα, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο η καθαρή και έντιμη στάση που έχει κρατήσει, στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο και ο κοινός μας αγώνας κατά του απαράδεκτου ΣΔΙΤ που έχει υπογραφεί στην Πελοπόννησο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ : Υποψήφιος Περιφερειάρχης, το μέλος της Κεντρικής μας Επιτροπής , γυμναστής και δύτης Δημήτρης Γρίβας. Έχει μεγάλη εμπειρία και αμέτρητες ώρες κατάδυσης στην απορρύπανση θαλάσσιων περιοχών. Παράλληλα, έχει πλούσιο έργο και κοινωνική προσφορά σε μαθήματα αυτοάμυνας σε γυναίκες και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ : Υποψήφιος Δήμαρχος το μέλος του Πολιτικού μας Συμβουλίου και χρόνια αυτοδιοικητικός Κώστας Καψής. Τρεις φορές εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, μία φορά νομαρχιακός σύμβουλος Αθηνών και μία φορά περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, με εμπειρία και έντονη κινηματική δράση.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Υποψήφιος Δήμαρχος, ο επιχειρηματίας Πέτρος Μαυρέας. Γνωστός για την αλληλεγγύη, την προσφορά του σε άπορους και την κινηματική δράση για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Υποψήφιος Δήμαρχος, το μέλος της Κεντρικής μας Επιτροπής, ιατρός χειρούργος ορθοπεδικός, Γιώργος Κυρούσης. Με μεγάλη εθελοντική προσφορά των ιατρικών του γνώσεων υπέρ των οικονομικά αδυνάτων.

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ:
Υποψήφιος Δήμαρχος, το μέλος της Κεντρικής μας Επιτροπής οικονομολόγος Πέτρος Κανελλόπουλος. Με έντονη δραστηριότητα και γνώση στα φωτοβολταικά προϊόντα.

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ:
Υποψήφιος Δήμαρχος, το μέλος του Πολιτικού μας Συμβουλίου, ιδιωτικός υπάλληλος Χρήστος Παπακωνσταντίνου. Γυμναστής και προπονητής ποδοσφαίρου σε παιδιά μικρών ηλικιών και αθλητής μεσαίων αποστάσεων.

ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ: Υποψήφιος Δήμαρχος, το μέλος μας, φοροτεχνικός και οικονομολόγος Μανώλης Μουζουράκης. Μέλος του δρομικού κινήματος, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, στον υγιεινό τρόπο διατροφής.

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ:
Υποψήφια Δήμαρχος, το μέλος του πολιτικού μας συμβουλίου, ιατρικός επισκέπτης, Ματίνα Βρέκου. Με έντονη εθελοντική δράση στα συσσίτια αλληλεγγύης προς τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ:
Υποψήφιος Δήμαρχος, το μέλος του πολιτικού μας συμβουλίου, ελεύθερος επαγγελματίας, Νίκος Ντούρος. Συνδικαλιστής για τα θέματα των λαϊκών αγορών, με δράση στον αγώνα για το κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή.

ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ:
Υποψήφιος Δήμαρχος, το μέλος του πολιτικού μας συμβουλίου, δημοτικός υπάλληλος Γιάννης Δελής. Συνδικαλιστής σε θέματα εργαζομένων των Δήμων, με έντονη δράση στο φιλοζωικό κίνημα.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Υποψήφιος Δήμαρχος, το μέλος μας, ελεύθερος επαγγελματίας Άγγελος Νταβίας. Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου, με έντονη, ασυμβίβαστη και κριτική άποψη απέναντι στην εξουσία.

ΔΗΜΟΣ ΩΡΟΠΟΥ: Υποψήφια Δήμαρχος, το μέλος του πολιτικού μας συμβουλίου, εκπαιδευτικός Μαρία Μπαζούκη. Με μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδική αγωγή και καθημερινούς αγώνες για τα δικαιώματα των ζώων.

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ: Υποψήφια Δήμαρχος, το μέλος μας, εκπαιδευτικός Στέλλα Αλεξοπούλου. Με μεγάλη εμπειρία, στον πρώτο και δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ: Υποψήφιος Δήμαρχος, το μέλος του πολιτικού μας συμβουλίου, ελεύθερος επαγγελματίας, Παντελής Βάλλας. Πρώην αγροτοσυνδικαλιστής, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην πολιτιστική μας παράδοση.

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ:
Υποψήφια Δήμαρχος, το μέλος μας, νοσηλεύτρια Αναστασία Κολιάκου. Με μεγάλη συνεισφορά προς τους συνανθρώπους μας σε μονάδες αιμοκάθαρσης και πολύχρονη δράση στον αθλητισμό.

ΣΑΛΑΜΙΝΑ:
Υποψήφιος Δήμαρχος, το μέλος της Κεντρικής μας επιτροπής Παναγιώτης Ντελής. Υπάλληλος τοπικής αυτοδιοίκησης, με έντονη δράση στο φιλοζωικό κίνημα.

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Υποψήφιος Δήμαρχος το μέλος μας Βαγγέλης Καραγιαννάκης. Επαγγελματίας μουσικός, με έντονη δράση και επιτυχίες στον αθλητισμό.

ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΔΡΑΜΑΣ:
Υποψήφιος Δήμαρχος το μέλος μας, ιδιωτικός υπάλληλος, Θεόφιλος Λαζαρίδης. Ορειβάτης, φυσιολάτρης και εθελοντής δασοπυροσβέστης, με έντονη δράση για τη διάσωση των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας.

Πρόεδρος του ΣΕΒ: Να Μην αποτραπεί η Μείωση των Συντάξεων

του Σ. Κότσια
 Οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του ΣΕΒ κ Φέσσα αποκαλύπτουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ποιοι ήσαν οι κουκουλοφόροι συνεργάτες του κ Τόμσεν και της κας Βελκουλέσκου, οι οποίοι τους πρότειναν τις περικοπές και τα άλλα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων τα οποία στη συνέχεια εκείνοι απαιτούσαν από την Κυβέρνηση να τα υλοποιήσει με την εκβιαστική απειλή της άμεσης περικοπής της χρηματοδότησης.

Ο κ Φέσσας λίγο πολύ απαίτησε από την Κυβέρνηση να μην ακυρώσει τις «μεταρρυθμίσεις» που έχουν ψηφισθεί- δηλαδή τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου στο βωμό προεκλογικών σκοπιμοτήτων. Ο κ Πρόεδρος για να στηρίξει την άποψή του χαρακτήρισε τα μέτρα διαρθρωτικά, όπως ακριβώς και το ΔΝΤ, ενώ επισήμανε πώς οι δαπάνες για το ασφαλιστικό είναι υπέρογκες, ανερχόμενες στο 16% του ΑΕΠ και συμβούλευσε την Κυβέρνηση να δώσει ένα έκτακτο επίδομα σε όσους υποστούν μειώσεις. «Γαλαντόμος» ο εκπρόσωπος των βιομηχάνων σχετικά με το ποσοστό της μείωσης, είπε ότι αυτό πρέπει να ανέλθει από το 2% που η Κυβέρνηση έχει ψηφίσει στο 4%, δηλαδή να αφαιρεθεί από τη συνταξιοδοτική δαπάνη ποσό 8 δις ευρώ.

Η αναφορά του κ Φέσσα στο συνταξιοδοτικό έρχεται σα συνέχεια των κινήσεων στο παρασκήνιο των κ Μητσοτάκη, Βορίδη, αλλά και της Φώφης Γεννηματά που έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται προκειμένου να επιτύχουν την μη αποτροπή των μειώσεων, γιατί αυτό εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου αλλά και τα κομματικά και προσωπικά συμφέροντα του πολιτικού προσωπικού που είναι συνδεδεμένο άρρηκτα με το μεγάλο κεφάλαιο.

Με την δημοσιονομική πολιτική που όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν ακολουθήσει από το 2010, το Ελληνικό Δημόσιο πέτυχε από ελλειμματικό να διαθέτει πλεονάσματα που του επιτρέπουν, αφενός να μην κάνει τις περικοπές στις συντάξεις και αφετέρου να ενισχύσει οικονομικά τα τμήματα του πληθυσμού που εθίγησαν περισσότερο από την κρίση. Αυτό δεν θέλουν με κανένα τρόπο να συμβεί οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και οι πολιτικές ορντίναντσες τους γιατί τους χαλάει τα σχέδια που δεν είναι άλλα από την πλήρη ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης και της περίθαλψης. Τα μαύρα κοράκια του καπιταλισμού της καταστροφής εφορμούν για να κατασπαράξουν τις σάρκες των εργαζομένων και των συνταξιούχων και το ερώτημα που τίθεται είναι αν τελικά η Κυβέρνηση ο κ Τσίπρας υποχωρήσουν όπως τον Αύγουστο του 2015 και τους το επιτρέψουν.

Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι παρά τις αισιόδοξες δηλώσεις του κ Τσίπρα και άλλων κυβερνητικών παραγόντων για την έξοδό μας από τα καταστροφικά προγράμματα, το Μαύρο Μέτωπο που συγκροτούν οι δανειστές, οι εγχώριοι πλουτοκράτες και το πολιτικό τους προσωπικό καλά κρατεί και δυσκολεύει πολύ τις όποιες Κυβερνητικές πρωτοβουλίες αποβλέπουν στη μικρή έστω ανακούφιση των στρωμάτων που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης. Ο κ Τσίπρας και η Κυβέρνησή του έχουν τεράστιες ευθύνες για την νεκρανάσταση αυτού του μετώπου το οποίο από τις εκλογές του 2012 παρουσίαζε συμπτώματα αποσύνθεσης. Η μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ με την αποδοχή ενός ακόμη καταστροφικού μνημονίου απογοήτευσε τις λαϊκές δυνάμεις που τον έφεραν στην κυβέρνηση και διευκόλυνε την ολική επαναφορά του μαύρου μετώπου.

Τώρα πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος η μεταλλαγμένη σε ένα ακροδεξιό μόρφωμα με ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις ΝΔ, στελέχη της οποίας, υπό τις ευλογίες του αρχηγού τους, εκφράζονται δημόσια με τα πλέον κολακευτικά λόγια για το ασφαλιστικό σύστημα του αιμοσταγούς δικτάτορα της Χιλής Πινοσέτ, με τη συνεργασία των θλιβερών υπολειμμάτων του κοινωνικά νεκρού ΠΑΣΟΚ και τη στήριξη της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας, η οποία υπήρξε πάντοτε κρατικοδίαιτη, μεταπρατική, εξαρτημένοι πλήρως από το ξένο κεφάλαιο και με μειωμένη εθνική- πατριωτική συνείδηση, να έρθει και πάλι στην κυβέρνηση για να ολοκληρώσει την καταστροφή που άρχισε το 2010.

Σπύρος Κότσιας
9 Σεπτεμβρίου 2018

Saint-Saëns στη Ρεματιά από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου ΧαλανδρίουΤο Φεστιβάλ Ρεματιάς προσφέρει την τέχνη, εμείς την αλληλεγγύη.
Προσφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης
για την επιβίωση των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την κρίση.

Μια μουσική βραδιά αφιέρωμα στον γάλλο συνθέτη Camille Saint-Saëns παρουσιάζει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου. Στη μουσική παράσταση, με την οποία ολοκληρώνεται ο κύκλος εμφανίσεων της φιλαρμονικής ορχήστρας στο φετινό φεστιβάλ – ύστερα από δύο ακόμη συμμετοχές της –, θα παρουσιαστούν δύο έργα του Saint-Saëns καθώς και χοροί άλλων συνθετών.
Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει:

Saint-Saëns: The Carnaval Of The Animals, Danse Bacchanale

Dmitri Shostakovich: Dance no 1, Waltz no 2

Johannes Brahms: Hungarian Dance no. 4, no. 5, no. 6, no. 7, no. 8

Aram Khachaturian: Sabre Dance

Jan Van der Roost: Puszta

Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Καλαϊτζής


Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Ελεύθερη είσοδος
Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

ΚΑΛΗΜΕΡΑ