Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Μερικά συμπεράσματα από τη σύγκρουση για την Ε.Ρ.Τ. και μια πρόταση

                             

                                                                                  
 
 
                                        του Βασίλη Ασημακόπουλου[1]

« 21. Να θεσμοθετήσουμε κανόνες δημοκρατικής ρύθμισης και κοινωνικού ελέγχου στα Μ.Μ.Ε., ιδιαίτερα στα ηλεκτρονικά που χρησιμοποιούν δημόσιες συχνότητες, ώστε, παράλληλα με την αναβάθμιση των δημόσιων Μ.Μ.Ε., να διαμορφωθεί ένα γνήσιο δημοκρατικό περιβάλλον στη δημόσια ζωή και να εξασφαλιστεί η έκφραση της κοινωνίας σε πολιτικό-ιδεολογικό-πολιτισμικό επίπεδο, χωρίς τη σημερινή επικυριαρχία μηχανισμών χειραγώγησης.

          Να εφαρμόσουμε κανόνες δεοντολογίας ώστε να πάψουν τα συγκεκριμένα ΜΜΕ να αποτελούν χώρο ανομίας και ασυδοσίας των συμφερόντων της διαπλοκής και μέσα μαζικής επιρροής της οικονομικής ολιγαρχίας. Παράλληλα να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τη δημόσια τηλεόραση απαλλάσοντας την από κάθε κυβερνητικό παρεμβατισμό»

 Από τις θέσεις της Κ.Ε. για το 1ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

            Η κυβέρνηση μετά την πανθομολογούμενη επικοινωνιακή φούσκα του success story, την επικείμενη λήψη νέων ισοδύναμων μέτρων λόγω της υστέρησης εσόδων, την απαίτηση από την τρόικα 2000 απολύσεων εντός του Ιουνίου και ενθαρυμμένη από τη μέχρι πριν 10 μέρες υποχώρηση της μαχητικότητας του αντιμνημονιακού μπλοκ, επιχείρησε το colpo grosso, την τυχοδιωκτική φυγή προς τα μπρος. Με μια πρωτίστως δεξιά παραταξιακή λογική. Αποδεχόμενη το ενδεχόμενο του εκλογικού ατυχήματος, αναλογιζόμενη πιθανόν τα νέα βάρβαρα μέτρα που θα υποχρεωθεί να λάβει λόγω του μνημονιακού προγράμματος (κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων, πανεπιστημίων και περαιτέρω συρρίκνωση συντάξεων). H σαμαρική κλίκα της κυβέρνησης, πιστή στη στρατηγική της έντασης, της πρόκλησης και του κοινωνικού αυτοματισμού, με ξεκάθαρο σχεδιασμό όπως και στην περίπτωση των καθηγητών, εξαπέλυσε την επίθεση σε βάρος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης με στόχο τον αφανισμό της και το πέταγμα στο δρόμο 2.500 εργαζομένων. Όπως ρητώς αποτυπώνεται στην Κ.Υ.Α. αριθ. οικ. 02/11-6-2013 (ΦΕΚ Β΄ 1414/11-06-2013) περί κατάργησης της δημόσιας επιχείρησης «Ελληνική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση, Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ-Α.Ε.)

Η πολιτική της συνοδεύτηκε με τα γνωστά και ασύστολα ψεύδη σε βάρος των εργαζομένων της ΕΡΤ, αποσιωπώντας με ταχυδακτυλουργικό τρόπο τις προφανείς ευθύνες των κομμάτων εξουσίας των τελευταίων δεκαετιών που σήμερα συγκυβερνούν - και χρησιμοποιούσαν το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα ως τσιφλίκι τους - και βεβαίως με την αγαστή υποστήριξη των ιδιωτικών Μ.Μ.Ε. Η τέχνη της μετωνυμίας, ακύρωσης και αντιστροφής της σημασίας των εννοιών. Διαφορετικά ειπωμένο ο Σαμαράς μεταρρυθμιστής ή μια Υ.ΕΝ.Ε.Δ. ως δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας. Με κριτήρια ΑΣΕΠ πάντοτε. Εκτιμούσε το σαμαρικό επιτελείο ότι η επικοινωνιακή στερεοτυπική αναπαραγωγή των απαξιωμένων χαρακτηριστικών της ΕΡΤ θα οδηγούσε σε παθητική συναίνεση στη διακοπή της λειτουργίας της. Αυτό που δεν υπολόγισε ήταν η σημασία της ΕΡΤ στο συλλογικό φαντασιακό ως σύμβολο εθνικής λαϊκής ενότητας και μνήμης. Η διεργασία αυτή σε συνδυασμό με τον κυβερνητικό δικτατορικού τύπου αυταρχισμό της μαυρίλας στους τηλεοπτικούς δέκτες και την εντεινόμενη διαδικασία φτωχοποίησης, πυροδότησε πρωτοφανείς κατά τον τελευταίο χρόνο, αντικυβερνητικές από τα κάτω κινητοποιήσεις και ένα κύμα κοινωνικής αλληλεγγύης, που εκφράστηκε τόσο με την ενεργητική κινητοποίηση δημοσιογράφων, τεχνικών και οργανισμών από άλλες χώρες της Ε.Ε., την απεργία επαγγελματικών κλάδων και εργαζομένων στο χώρο των εγχώριων Μ.Μ.Ε., όσο και τη μαζική αυθόρμητη κινηματική λαϊκή υποστήριξη, που εδώ και 10 ημέρες έχει μετατρέψει το ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής και τις περιφερειακές Ε.ΡΑ. σε πολύμορφα κέντρα οργάνωσης της αντιμνημονιακής πάλης, ανάλογα με το κίνημα των πλατειών πριν από δύο χρόνια, με πιο βαθιά ταξικά χαρακτηριστικά.

Η ένταση και μαζικοποίηση της πάλης ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ, που συμπύκνωσε σ’ αυτή τη συγκυρία τον αντιμνημονιακό αγώνα, προκάλεσε όξυνση των ενδοκυβερνητικών αντιθέσεων. Η από 17/6 προσωρινή διαταγή του ΣτΕ αποτυπώνει το πλαίσιο του ενδοκυβερνητικού συμβιβασμού με κυριαρχία της σαμαρικής κλίκας, υπό την εκπεφρασμένη θέση των επικυρίαρχων για αποφυγή –όσο είναι δυνατόν - των εκλογών. Στα πλαίσια αυτά τα κόμματα της ψευδώνυμης κεντροαριστεράς εκκωφαντικά σιώπησαν στο ζήτημα της τροπολογίας του Κ.Κ.Ε. για την ΕΡΤ. Χωρίς να σταματήσουν να ταλαντεύονται, επιχειρώντας να εκμαιεύσουν συμμετοχή σε επόμενο κυβερνητικό σχήμα. Ματαιοπονούν.

Ο αγώνας της ΕΡΤ, υποδηλώνει τη σημασία της λειτουργίας της ως δημόσιου αγαθού και όχι ως κυβερνητικού παραμάγαζου που ήταν μέχρι τις 11 Ιουνίου, αλλά και τις δυνατότητες που ανοίγει μια αυτοδιαχειριστική προοπτική. Γι’ αυτό και η οργανωμένη αντίδραση των κεφαλαιοκρατών εναντίον της, όπως εκδηλώθηκε με την κατάφορη παρέμβαση της Digea σε βάρος της ΕΡΤ επεμβαίνοντας στο σήμα του 902, με τα απεργοσπαστικά κυριακάτικα φύλλα που εκδόθηκαν υπό την προστασία των ΜΑΤ και τις απεργοσπαστικές ειδησεογραφικές εκπομπές ιδιωτικών καναλιών στις 16/6, επιχειρώντας να επανενώσουν το μνημονιακό μπλοκ στο κυβερνητικό επίπεδο. Η de facto λειτουργία της ΕΡΤ τις τελευταίες ημέρες ως υβριδικός φορέας αυτοδιαχείρισης των εργαζομένων σε συνδυασμό με το σπάσιμο της ιεραρχικής καθετοποιημένης σχέσης Μ.Μ.Ε.-πολιτών και της αξιοποίησης της δυνατότητας οριζόντιας διασύνδεσης που παρείχαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, της αναπαραγωγής των εκπομπών της ΕΡΤ από διαδικτυακές ιστοσελίδες και την απουσία δελτίων και εκπομπών των ιδιωτικών καναλιών για τέσσερις ημέρες λόγω των απεργιών του κλάδου, αποτέλεσε μια άνοιξη δημοκρατίας και πλουραλισμού της ενημέρωσης, καθώς και απελευθέρωσης των πολιτών από τους μνημονιοφύλακες. Πέραν όλων των άλλων το πολιτικό αποτέλεσμα ήταν να στερήσει από τη σαμαρική κλίκα το βασικό της προπαγανδιστικό όπλο. Τη συντριπτική υπεροπλία στο χώρο των Μ.Μ.Ε. Για λίγες ημέρες μόνον. Από τις 16/6 έχει επανεκκινήσει η προσπάθεια επανελέγχου των πολιτών και επιβολής της μνημονιακής νομιμοφροσύνης.

Το εγχείρημα της ελεύθερης αυτοδιαχειριζόμενης δημοκρατικής από 11/6 ΕΡΤ, με όλες τις αντιφάσεις του όπως αποτυπώθηκε πολλές φορές στη διάσταση μεταξύ του εκφωνούμενου λόγου από τη δημόσια τηλεοπτική συχνότητα και των διαθέσεων των κινητοποιούμενων και αλληλέγγυων πολιτών στο ραδιομέγαρο, πρέπει να μας οδηγήσει σε ορισμένα συμπεράσματα που να παράξουν αντίστοιχα πολιτικά αποτελέσματα, εν όψει μάλιστα του 1ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.  

Η εμπειρία της από 11/6 αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ αποτελεί τον ουσιαστικό οδηγό για τον τρόπο λειτουργίας ενός δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού μέσου στην υπηρεσία του λαού από μια κυβέρνηση της αριστεράς.

Βασικός εγχώριος αντίπαλος των κυριαρχούμενων κοινωνικών τάξεων είναι τα ιδιωτικά Μ.Μ.Ε. Ήδη από τη δεκαετία του ’60[2]. Από την περίοδο 1989-1990 τα ιδιωτικά Μ.Μ.Ε. μαζί με το τραπεζικό κεφάλαιο και το κράτος συγκρότησαν την κυρίαρχη δομή εξουσίας στη χώρα. Οι ηγετικές γραφειοκρατικές πολιτικές τάξεις των κυρίαρχων κομμάτων αναπαράγονταν σε σχέση υφιστάμενη μέσα από αυτή τη δομή. Εντός του οργανικού αυτού τριγώνου συγκροτήθηκε η κατά Νίκο Πουλαντζά εστία ενιαίου κόμματος, που εσωτερίκευσε τις σχέσεις εξάρτησης του εθνικού κοινωνικού σχηματισμού από την Ε.Ε. Τα ιδιωτικά Μ.Μ.Ε. ήταν οι προπαγανδιστές αυτής της διαδρομής και ο βασικός μοχλός αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων σε βάρος των κυριαρχούμενων τάξεων. Η λειτουργία αυτή διογκώθηκε, χωρίς να τηρούνται ούτε κάποια στοιχειώδη προσχήματα, κατά την τριετή μνημονιακή περίοδο. Τα ιδιωτικά κανάλια δεν είναι ουδέτερο πεδίο. Δεν συμβάλλουν ούτε στη δημοκρατία, ούτε στον πλουραλισμό, ούτε στην ενίσχυση της δημόσιας σφαίρας. Αποτελούν το μοχλό του μονοπωλίου της κεφαλαιοκρατίας στα Μ.Μ.Ε. Είναι εχθροί του λαϊκού αντιμνημονιακού μπλοκ και αντίπαλοί μας και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται από το κόμμα μας σήμερα, από μια κυβέρνηση της αριστεράς αύριο. Στα πλαίσια αυτά πιστεύουμε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ειδικά στη συγκυρία αυτή πρέπει να μην εμφανίζονται στις τηλεοπτικές εκπομπές των ιδιωτικών καναλιών. Να δώσουμε ένα έμπρακτο παράδειγμα, σχηματοποιώντας με τρόπο απτό την αντίθεσή μας. Επιπλέον πιστεύουμε ότι μια τέτοια κίνηση θα ενισχύσει τη φωνή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και δεν θα την αδυνατίσει. Θα της δώσει ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία απέναντι σ’ εκείνους που αγωνίζεται να εκπροσωπήσει. Θα συμβάλλει περαιτέρω στην ήδη διάχυτη κοινωνική απονομιμοποίηση των ιδιωτικών καναλιών. Να το πούμε διαφορετικά. Κερδίζουμε και δεν χάνουμε από τη μη παρουσία μας στην ‘Ανατροπή’ του Πρετεντέρη.

Η συνειδητοποίηση της κεντρικότητας του ρόλου των ιδιωτικών-τηλεοπτικών Μ.Μ.Ε. στη νεοφιλελεύθερη ηγεμονία, όπως συγκεκριμένα διαμορφώθηκε στη χώρα την τελευταία 20ετία, είναι ο ένας λόγος που προτείναμε στους προγραμματικούς στόχους στο κείμενο των θέσεων της Κ.Ε. για το 1ο συνέδριο τον 21ο στόχο που εισαγωγικά αναγράφεται στο παρόν κείμενο και έγινε ομοφώνως αποδεκτός από την επιτροπή θέσεων, με μια ελαφρά παραλλαγή στη διατύπωση. Υπάρχει όμως και ένας άλλος λόγος. Προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, μελετώντας[3], αλλά και έχοντας βιωματική σχέση με τη διαδικασία της πάλης στο εσωτερικό του και την εξέλιξή του, εκτιμούμε ότι δύο ήταν οι διαδικασίες που τροποποίησαν τη θεσμική υλικότητα της οργάνωσης του, δημιουργώντας τη βάση για την ακύρωσή του ως κίνημα σοσιαλιστικής αλλαγής ή κόμμα αυτόνομο από άλλες εξουσίες θεσμό. Η μια διαδικασία ήταν εκείνη της κρατικοποίησής του και αφορά ήδη τη δεκαετία του ’80[4]. Η άλλη ήταν εκείνη της τηλεκρατίας, της τηλεοπτικής κοοπτάτσιας της συλλογικής ηγεσίας, του αφόρητου παραγοντισμού των κεντρικών στελεχών του και αφορά τη δεκαετία του ’90[5]. Για την πάλη ενάντια στην κρατικοποίηση του κόμματος που είναι αντικειμενική τάση στο σύγχρονο καπιταλιστικό κράτος[6], έχουμε προτείνει μια προσθήκη στην πρόταση καταστατικού στο κεφάλαιο 5Δ, σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με το κράτος και την κυβέρνηση, σημ. 5 περί μη υπέρβασης του 50% των μελών του κάθε οργάνου του κόμματος από στελέχη που κατέχουν αμειβόμενη κυβερνητική θέση ή αξίωμα. Δεν θα επεκταθούμε τώρα σ’ αυτό.

Ο εγκλωβισμός στην τηλεοπτική διαλεκτική της πραγματικότητας, οδηγεί στη μετριοπάθεια του πολιτικού λόγου, αναπαράγει ιεραρχικές σχέσεις στο εσωτερικό του κόμματος, ωθεί στον παραγοντισμό και τελικά στο συστημικό έλεγχο ενός ριζοσπαστικού κόμματος. Ο δρόμος ο δικός μας είναι των πλατειών, της 28ης Οκτωβρίου, των Σκουριών, της Αγίας Παρασκευής, του κινήματος, η εμπλοκή και ένταξη νέων κοινωνικών και πολιτικών αγωνιστών, του ανωνυμάτου και όχι η δημιουργία παραδοσιακού τύπου επαγγελματιών της πολιτικής. Η διαδικασία της μετατροπής του ιδιώτη σε πολίτη οδηγεί στην ανατροπή της λογικής της ανάθεσης. Εκεί κρίνεται ο ρόλος και τα χαρακτηριστικά ενός πολιτικού κόμματος ως μέσου για τη μετάβαση από την αστική στη σοσιαλιστική πολιτική πράξη του 21ου αιώνα.         


[1] Μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και Σ.Ε. Νέου Αγωνιστή-Δίκτυο Αριστερών Σοσιαλιστών. Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα  Αυγή, 22/6/2013.
[2] Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ρητώς κατονόμαζε τον εκδότη Λαμπράκη και το συγκρότημα τύπου που διέθετε, ως βασικό αντίπαλο και εκφραστή των δυνάμεων του κατεστημένου εντός της Ένωσης Κέντρου την περίοδο 1965-1967, βλ. Παπανδρέου Α.,  Η δημοκρατία στο απόσπασμα, εκδ. Α.Α. Λιβάνη, 2006, τ. Α΄, σελ. 304-305
[3] Βλ. Έξοδος. Στο δρόμο για τη λαϊκή μεταπολίτευση, συλλογική έκδοση Νέου Αγωνιστή, εκδ. Στοχαστής 2012
[4] Καργόπουλος Ν., Αντιεισήγηση 10η Σύνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ, 7ος/1983, εκδ. ΑΣΚΕ, 2005  
[5] Χαραλαμπίδης Μ., Ιδέες, αρχές και γραφειοκρατία. ΠΑΣΟΚ 1974-1998, εκδ. Γόρδιος 1998.
[6] Agnoli J., Ο μετασχηματισμός της δημοκρατίας, εκδ. Επίκουρος 1972, Φεραγιόλι Λ., Αυταρχική δημοκρατία και κρίση της πολιτικής, εκδ. Στοχαστής, 1985

ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΜΩΣ Η 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΜΩΣ Η 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΣΑΛΑΡΗ από το enikos.gr


Η απρόβλεπτη Ελλάδα ξαφνιάζει πάλι τον κόσμο! Παρουσιάζει σήμερα, Τρίτη 25 Ιουνίου του 2013,τη νέα κυβέρνηση ,(με μουδιασμένη τη Νέα Δημοκρατία υπό την κηδεμονία του ΠΑΣΟΚ), μαγειρεμένη με κόπο και..μεράκι από τους δύο αρχηγούς , ορκισμένη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ευλογημένη από τον Αρχιεπίσκοπο –ποιός τη χάρη της!...

Οσοι βάζουμε το συμφέρον της πατρίδας πάνω από όλα δεν έχουμε παρά να της ευχηθούμε ό,τι καλύτερο! Παραλαμβάνει το τιμόνι της χώρας στη κρισιμότερη περίοδο της εθνικής ζωής από το 1974 μέχρι σήμερα. Με την… αθάνατη Ελλάδα χειροπόδαρα δεμένη στην ξένη κατοχή και πνιγμένη στα θηριώδη χρέη . Με το λαό της ζωσμένο στην πιο άγρια φορολογία και -το χειρότερο -με τη νεολαία της καταδικασμένη στην υψηλότερη ανεργία που γνώρισε η Ευρώπη…

Δεν έχει άλλη επιλογή αυτή η κυβέρνηση: Η θα βγάλει όπως-όπως τη χώρα από την κρίση, αντιστεκόμενη στην Τρόϊκα, ή θα φύγει κακήν- κακώς πολύ πριν από την εξάντληση της τετραετίας, όπερ και πιθανότερο. Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ας έχουν από τώρα κατά νουν κάποιαν άλλη Τρίτη που δεν είναι πολύ μακριά. Εννοώ την Τρίτη 3η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους. Και θυμίζω ότι την 3η Σεπτεμβρίου του 1843 ο λαός μας ξεσηκώθηκε στην πλατεία Συντάγματος και με αρχηγούς τον Καλλέργη και τον Μακρυγιάννη επέβαλε στον Οθωνα το Σύνταγμα. Να έχουν επίσης κατά νουν ότι την 3η Σεπτεμβρίου του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το κίνημα της ΑΛΛΑΓΗΣ !...

Ως τις 3 Σεπτεμβρίου του 2013 η συγκυβέρνηση έχει ασφυκτική προθεσμία να αλλάξει προς το καλύτερο τη μοίρα της πατρίδας. Αν τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο τότε τα παιδιά του κοινωνικού διαδικτύου-σημειώστε το- δεν θα έχουν παρά να καλέσουν το λαό στο Σύνταγμα, μήπως και η εθνική λύτρωση κατακτηθεί με το..στανιό, προς μεγάλη στενοχώρια της φράου Μέρκελ… που εκείνες τις μέρες ,στις 22 Σεπτεμβρίου, μπαίνει και του λόγου της στη μεγάλη δοκιμασία των εκλογών…

Ch.Passalafis@hotmail.com
http://www.enikos.gr/tsouzoun/154959,ERXETAI_OMWS_H_3h_SEPTEMBRIOY.html

ΑΥΡΙΟ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ

 ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ
 
 
 

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 στις 11 π.μ., δίνουμε όλοι το παρόν.

 Η Συμμετοχή όλων μας ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ, η συμμετοχή ΌΛΩΝ θα είναι καταλυτική.

Το Πλαίσιο διεκδικήσεων, τα αιτήματα μας:

 * Ασφαλιστική ανάσα επιβίωσης στους Αυτοαπασχολούμενους & τις μικρές επιχειρήσεις

* Εξυγίανση του ΟΑΕΕ
ΦΤΑΝΕΙ! ΑΠΟ ΤΟ fb


ΤΟ ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (3)

«ΔΡΑΣΕΙΣ» που λες αναγνώστη μου.  Πολλές «ΔΡΑΣΕΙΣ» κάνει ο δήμος μας!
 
 
 
Για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας στη Σύμπραξή μας συμμετέχουν φορείς που εκπροσωπούν την τοπική κοινωνία και τις επιχειρήσεις (Δήμος Χαλανδρίου, Εμπορικός Σύλλογος Χαλανδρίου), εξειδικευμένοι φορείς κατάρτισης (Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης "ΔΗΜΗΤΡΑ"), κοινωνικής στήριξης και ψυχολογικής υποστήριξης (Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS) αλλά και συμβουλευτικές εταιρείες σε θέματα επιχειρηματικότητας και δικτύωσης (ADVANCED SERVICES GROUP και ΠΡΟΟΨΙΣ).

Άκου τώρα αναγνώστη μου, που με λες γκρινιάρη τι μου είπε εχθές ο σμπίρος μου για όόόόλη αυτή τη "δράση" που περιγράφεται στο site του δήμου, από όπου έχουμε αντιγράψει για να δεις πόσοι πολλοί την υλοποίησαν αυτή τη "δράση".
 
Άκου τώρα τι λέει ο σμπίρος μου!
 
Χτυπάει το τηλέφωνο.

ΣΜΠΙΡΟΣ: Τι φωνάζεις μωρέ για τα καναπεδάκια στα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοκοροϊδείου; Για το άλλο χαμπάρι δεν πήρες.
 
ΠΛΑΤΕΙΑ: Τι διάολο έγινε πάλι;

ΣΜΠΙΡΟΣ: Δύο μέρες μετά στο Κέντρο Νεότητας έγιναν χειρότερα με το ΑΛΛΑΖΩ. Χαμπάρι δεν πήρες;

ΠΛΑΤΕΙΑ:    Ε, πού να πρωτοείμαστε οι έρμοι .
Σαν τους άλλους είμαστε που βγάζουν ένα φύλλο φηριμήδα που δεν την ξέρει η μάνα της στο Χαλάνδρι και έχουν ολοσέλιδο οπισθόφυλλο της τραπέζης ΠΕΙΡΑΙΩΣ για να γλύφουν τον Αεικίνητο; (Έχουν λεφτά ρε οι τράπεζες και πλερώνουν δημοσιοκάφρους)!

ΣΜΠΙΡΟΣ Άκου λοιπόν να σου πω εγώ: Δυο μέρες μετά τα εγκαίνια του Παντοκοροϊδείου στην Δαναϊδων είχε άλλη σημαντική εκδήλωσις. Ήταν για την δράση (γαμώ τις ιστορίες αυτές οι «δράσεις») ΑΛΛΑΖΩ! Είναι μια «δράση» – λέει – για τους ανέργους.

Μια εταιρία – ιδιωτική – και ο δήμος έκαναν που λες την «δράση» για να κατευθύνουν – λέει – ανέργους πώς θα κάνουν μόνοι τους δουλειά. Είχαν πάρα πολύ κόσμο – 4 ΗΝΤΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ (4 σοβαρολογώ,  επιμένει ο σμπίρος) – και είχαν και μπουφέ με καναπεδάκια.

Περίσσεψαν βέβαια, πήραν από ένα κουτί ο καθένας οι τέσσερις και τα άλλα τα έφεραν εδώ και τρώμε στον δήμο. Πολύ ωραία περνάμε με αυτές τις «ΔΡΑΣΕΙΣ», είναι πολύ ωραία τα καναπεδάκια.


ΧΑΧΑΧΑ! Ο Δήμος, μία ΜΚΟ, ένα Κέντρο Επιμόρφωσης αλλά ΚΑΙ συμβουλευτικές εταιρίες σε θέματα επιχειρηματικότητας και δικτύωσης ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΑΝ 4 άτομα να γίνουν μπογιατζήδες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ! ΚΛΑΙΩ!

ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ!!!!
 
Α ΠΑΠΑΠΑΠΑ! Κακοί άνθρωποι που είστε! Για τους ανέργους ρε … και γκρινιάζετε;

Η πλάκα είναι ότι αυτοί που οργανώνουν ΑΥΤΕΣ τις ΔΡΑΣΕΙΣ για τους ανέργους έχουν γεμίσει το fb με το εξής επιχείρημα: «Δηλαδή τώρα φωνάζετε για τους απολυμένους της ΕΡΤ, για τους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα γιατί δεν λέτε τίποτα;»

ΛΕΜΕ! Να τους δώσετε επίδομα εργασίας τα λεφτά που χαλάτε για αυτές τις γαμοδράσεις!
Που  περιμένουν από τις ΔΡΑΣΕΙΣ σας να βρουν σωτηρία και εσείς κάνετε τα λεφτά καναπεδάκια, sites, blogs και καταχωρίσεις σε κολλητούς.


 
 
ΑΝΤΕ! ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΥΤΑ!

ΑΛΛΑΖΩ εγώ τώρα.

Και θα την πω σε φίλους.
Που μασάνε (προσωρινά) στην σπέκουλα του καθεστώτος. «ΠΡΕΠΕΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΘΕΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ».

Ρε μπας και γίνατε ρόμπες στα γεράματα;
Ποιο θετικό πνεύμα;
Να βλέπουμε ότι εκεί που έπεσε το ταβάνι στα κεφάλια των μαθητών ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΩΣΗ αλλά μπάλωμα και να χαιρόμαστε σαν τον χαρωπό μαλάκα;
 
Ή να περιμένουμε 4 μήνες μετά να σκάσουμε την είδηση σαν κάποιους άλλους που περιμένουν να δουν τι λέει η κοινή γνώμη και μετά γράφουν;

ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;

Η ΠΛΑΤΕΙΑ κάνει ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ, με πολύ ΣΑΦΕΣ περιεχόμενο. Γι’ αυτό δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για ΛΑΪΚΙΣΜΟ!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΑΛΛΑ «ΔΡΑΣΗ»!
 
(συνεχίζεται)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑΤΟΣ (2)

Την ίδια λοιπόν ώρα που ανοίγουν sites και εφημερίδες σαν τα μανιτάρια, η κανονική ΠΛΑΤΕΙΑ, εσείς δηλαδή, κινείται σταθερά και ανοδικά με πάνω από 20.000 αναγνώσεις το μήνα παρά το γεγονός ότι έχει πέσει γραμμή ΣΕ ΟΛΑ τα τοπικά blogs να μην αναδημοσιεύουν την αρθρογραφία μας. Γραμμή που σπάει το μόνο blog με αρφρύδια του Χαλανδρίου, η πρΟΤΑση.

«Δήμαρχος θα βγει όποιος φωνάξει το ΣΔΟΕ στον δήμο» φωνάζουν κάποιοι διαδυκτιακοί μας φίλοι.

Sorry guys αλλά μήπως μπορείτε να μας εξηγήσετε τι είναι το ΣΔΟΕ;
Υπηρεσία δωματίου σε μπουρδέλο να το φωνάζει ο … πελάτης, όταν έχει τελειώσει την δουλειά του; Δεν σας καταλαβαίνουμε και δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τέτοιο σκεπτικό.

Διότι εμείς νομίζαμε ότι το ΣΔΟΕ πάει όπου θέλει ακάλεστο και κάνει ελέγχους όπως νομίζει και όταν νομίζει.
Άμα περιμένει και το ΣΔΟΕ από τον δήμαρχο Κωλομεδαγκόνων για να κάνει την δουλειά του… πάει, την μαμήσαμε και ψόφησε. Γι’ αυτό η φοροδιαφυγή έει ξεφιει (έχει ξεφύγει) και έχουν βγει στα εξωτερικά πάνω από 1 τρις (όπως μου είπε φίλος – πρώην υπουργάρα).

ΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΤΡΙΣ!

Και σου λένε εσένα σκουπιδιάρη ότι φταις εσύ που ήσουν βολεμένος και έπαιρνες μεγάλο μισθό.


ΑΛΛΑΖΩ ΘΕΜΑ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ!

Χαλάστηκαν οι ΑΕΚτζήδες αναγνώστες μας αλλά και αντιγραφείς "αντίπαλοι" κατά δήλωσίν τους, που συνδέσαμε το άνοιγμα του κολυμβητηρίου του Κάτω Χαλανδρίου με τα 20 μύρια που ενέκριναν οι πρασινογάλαζοι στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής για το “Melisanidis project”.
Καλορίζικο το γήπεδο για το ΑΕΚάκι, δεν είναι στα κυβικά μας το θέμα – αν και ΜΕΓΑΛΗ  πρόκληση  και όχι επειδή δεν είμαστε ΑΕΚτζήδες-  αλλά εμείς εδώ, στα κυβικά μας, ένα θα φωνάζουμε: ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!
ΦΙΛΕ (και εμείς το εννοούμε και τηρούμε το fair play, ξέρεις τι εννοώ) αυτό γιατί δεν το είπες και εσύ; ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ; Γιατί ξέρουμε ότι κάποιοι διαφωνούν.

Εμείς πάντως δεν μασάμε ότι δεν έχετε λεφτά για το νερό το δημόσιον, που έχει πολλά λεφτά για εκεί που το βολεύει

«ΔΡΑΣΕΙΣ». Πολλές «ΔΡΑΣΕΙΣ» κάνει ο δήμος αναγνώστη μου.
 
Στο επόμενο θα γελάσουμε

ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ! ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΡΑΖΙ ΜΕ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ .... ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Πολλοί ομοιοπαθείς έχουν πάθει νίλα, επειδή ως επαγγελματίες πήραν καμιά δουλειά από το δημόσιο ή τους δήμους και μέχρι να πληρωθούν ...  το έκλεισαν το κομμωτήριο, φεσώθηκαν και τρέχουν να βγάλουν τα κερατιάτικα.

Έτσι κάποιοι μακάκες έχουν μείνει απλήρωτοι 4, 5, 6 ακόμα και 7 χρόνια και κανείς δεν τους έχει γράψει και στους χορηγούς του ελληνικού μπουρδελοδημοσίου να τους δώσει και το παράσημο .

Την ίδια ώρα κυκλοφορούν ανάμεσά μας τα ΒΡΙΛ και κάποιες μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες που μεττέχουν στα όργανα διοίκησης - π.χ. στην οικονομική επιτροπή, που συμμετέχουν ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ, αφού δεν αναρτούν έγκαιρα το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ τους όπως υποχρεούνται άρα σε ένα ευνομούμενο κράτος θα είχαν εκπέσει  -  και λένε "άστε τα παλιά, να πληρώσουμε τους τωρινούς προμηθευτές μας" (δηλαδή  τους δικούς μας, που έχουμε λαμβάνειν ψήφους ή ό,τι άλλο).

Και σου λένε εσένα, συνάδελφε ελεύθερε επαγγελματία ομοιοπαθή "μην μιλάς, εσύ είσαι επαγγελματίας, πρέπει να κάνεις την δουλειά σου, μην ανακατεύεσαι και μην προκαλείς, ΜΗ ΜΙΛΑΣ" ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ, ως κοινοί ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ.

Και σου λένε - ΒΡΙΛ, ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ - να μην ασχολείσε εσύ,  ο άνθρωπος του στίβου της ζωής, με τα κοινά για να σου κάνουν κουμάντο αυτοί, οι ίδιοι που σε έφεραν μέχρι εδώ.

Κυκλοφορούν και κάποιοι άλλοι, φρέσκοι, νουμεράκια golden boys, που λένε "ε, θα τα πάρει τα λεφτά, δεν τα χάνει".

Αυτοί οι ΠΙΟ μαλάκες δεν μπορούν να υπολογίσουν τι ζημιά έχεις πάθει όταν έκοψες το τιμολόγιο το 2006 - πλήρωσες τότε κόστη, φόρους, ΦΠΑ - και ΘΑ τα πάρεις κάποτε, αφού πρώτα εκχωρήσεις το 30% σε δικηγόρο.

(ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ 100 ΜΟΝΑΔΩΝ: ΦΠΑ 23 - ΦΟΡΟΙ 20 - ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ 30 - ΤΟΚΟΙ 7 ΧΡΟΝΩΝ 70, μόνο αυτά πήγαμε στο "μπήκαμε μέσα 50%", χωρίς κόστη, εργατικά, υλικά κλπ).

Θα πεις τι έπαθες πρωί - πρωί, τα ξέρουμε οι επαγγελματίες αυτά.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ - αν μου επιτρέπετε - σε όσους έχετε τιμολόγια ενταγμένα  στα κονδύλια πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, από το ειδικό κονδύλι των ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ, τώρα που φτάνει η ώρα να πληρωθείτε (ή να τα δώσετε πάλι πίσω στο δημόσιο που χρωστάτε, αφού ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ):

Θα σας πήραν - ίσως - ήδη τηλέφωνο από τον δήμο να σας πουν - ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ (!!!)- τι πρέπει να κάνετε για να πάνε τα εντάλματά σας στο ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ.

ΤΩΡΑ ΝΤΑΒΙΑΣ speaking ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ - ειδικά αν δεν είστε κολλητοί της διοίκησης, τσάτσοι ή δεν θέλετε να ....  μπείτε και άλλο μέσα με ... απρόβλεπτες δαπάνες (με πιάνεις, έτσι;)

ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΓΡΑΠΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, και μην ακούτε τι σας λένε από τα τηλέφωνα.

Μετά θα σας λένε ότι δεν καταλάβατε καλά.

Παίζει ΠΟΥΣΤΙΑ για να μην πληρωθούμε πάλι οι ... ανυπάκοοι, να ακυρωθούν τα εντάλματα και να πάνε σε ... κολλητούς.

Τίποτε άλλο δεν σας λέμε!

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ:

Αν δεν είστε μαλάκες ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΓΡΑΠΤΑ, ως ΟΦΕΙΛΟΥΝ και ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.

Αλλιώς δώστε τους και εσείς τα δικαιολογητικά που ζητάνε .... τηλεφωνικώς.

ΥΓ: Δηλαδή αν σε πάρει κάποιος τηλέφωνο και σου κάνει φάρσα μπορεί εσύ να είσαι βέβαιος ότι έχεις συνενοηθεί με τον διευθυντή του δήμου; ΜΗΝ ΧΕΣΩ.

«ΔΡΑΣΕΙΣ» ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑΤΟΣ 1


Λοιπόν αναγνώστη μου – είτε είσαι ΝΔ, είτε ήσουν ΠΑΣΟΚ και τώρα είσαι …. διάφορα, πες αλήθεια: Άμα σου έλεγε κανείς πριν 5-6 χρόνια ότι θα εισαι χαρούμενος που θα σε κυβερνάνε μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και η κόρη του Γεννηματά θα είναι στην ίδια κυβέρνηση με τον Άδωνη, πες αλήθεια: Δεν θα φώναζες «πιάστε τον τρελό, είναι επικίνδυνος;»


Κατάλαβε κανείς τι έγινε με την κα Βούλτεψη να μου πει και μένα;


Η κυβέρνηση μας έκανε τα «τρία, δύο» (κόμματα) αλλά οι υπουργοί ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ αναγνώστη μου.

«ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΣΧΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΟΒΟΥΛΙΜΙΚΩΝ»

Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά η Ντόρα ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Αυτούς πάντως που έβριζαν την ΔΗΜΑΡ που ήταν στην κυβέρνηση και τώρα την βρίζουν που έφυγε εγώ δεν τους καταλαβαίνω.
Ωραίος ο Μπένυ όμως. Έβαλε τον μπαρμπα Φώτη να κάνει τον άγριο, τον στήριξε στην αρχή και μετά τον άφησε ξερό και του πήρε τα υπουργεία.

Αναγνώστη μου να είμαστε καλά και να έχουμε την υγειά μας. Διότι αλλιώς θα πέσουμε στα χέρια ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ, Θεός φυλάξει.


ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΗΣ "ΔΡΑΣΗΣ"

 11 μήνες ακόμα για τας δημοτικάς εκλογάς και ο τζόγος αρχίζει να χοντραίνει.


 Από τον Σεπτέμβριο θα γίνει … υπέρβαρος.
Αυτή τη φορά θα γελάσουμε πολύ. Θυμηθείτε μας.


Προς το παρόν το τοπικό κατεστημένο ετοιμάζεται.

Τι κάνει;

Sites και εφημερίδες!

Μαλάκες πολλά sites και νέες εφημερίδες ξεφυτρώνουν.

Έχουν πιάσει Μαρουσσιώτες, Χολαργιώτες, Αγιοπαρασκευιώτες, Ψυχικιώτες και όλους τους γείτονες τοπικούς εκδότες και τους λαδώνουν για να «χτυπήσουν» την επισκεψιμότητα της ΠΛΑΤΕΙΑΣ!

Πολλά λεφτά μοιράζουν ….. για να μας ανεβάζουν την επισκεψιμότητα. 
«ΔΡΑΣΕΙΣ» σου λέει.

Για το fb δεν συζητάμε. Το σούργελο. Μέχρι μαϊμού ΠΛΑΤΕΙΑ φτιάξανε. ΟΙ ΜΑΪΜΟΥΔΙΑΡΗΔΕΣ του επικοινωνιακού αδελφάτου του Αεικίνητου.

Βρε κουνιοτράμπαλα, πισωγλεντάκια … ΔΕΝ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ!

Το τι άγχος βγάζουν ..........

Ξέρουν τι τους έρχεται!

Ξέρουν ότι θέλετε ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ!

(συνεχίζεται σε λίγο το ... ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑ με βόμβίτσες)
 

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ! ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ! Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ "ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ"

Μη ιλαρούς σχολιασμούς δια το νέο κυβερνητικόν σχήμα - το οποίον ανέλαβε να οδηγήσει την χώραν εις την ασφάλεια και την σιγουριά την οποία επιζητούν οι συνετοί πολίται, οίτεινες είναι διατεθειμένοι όπως αποδεχτούν οποιονδήποτε δυνατό συμβιβασμό και θυσία δια να αποτραπεί κάθε πιθανότης να κυβερνηθεί η χώρα υπό των κομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων αυτών (ΑΝΕΛ και άλλων ανεύθυνων αντιμνημονιακών δυνάμεων), δια της ελαφρότητος των οποίων δύναται να προκληθεί σοβαρή εμπλοκή εις την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεών μας προς την πολυχρονεμένη και αξιοσέβαστο καγκελάριο της φίλης, συμμάχου και προστάτιδος Γερμανίας και των άλλων δάνειων δυνάμεων, ενδεχόμενο που ίσως οδηγήσει ακόμα και εις το αποτρόπαιο και ειδεχθές σενάριον της εξόδου της Ελλάδος από τον παράδεισο του ευρώ - δύνασθε να αναγνώσετε εις έτερα, σοβαρότερα ημών ιστολόγια.


Εμείς επιθυμούμε απλώς, εις το ξεκίνημα της ημέρας αύτης, κατά την διάρκειαν της οποίας η κυβέρνησις μας θα δώσει όρκο να φυλάσσει το Σύνταγμα και τους νόμους του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (και το τονίζω) κράτους (και να υλοποιεί τις αποφάσεις των δικαστηρίων, όπως του ΣτΕ), να εκφράσουμε δημοσίως την ιδιαιτέρα ικανοποίησή μας δια το ευτυχές γεγονός ότι επιτέλους έχουμε ΔΥΟ  ΣΙΜΟΥΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ (υιός και ανιψιός παλαιότερου υπουργού σε μια διπλή κλωνοποίησή του), παράλληλα βέβαια με τις μονές κλωνοποιήσεις πολλών άλλων παλαιών πολιτικών (φαινόμενο το οποίο έχουμε συνηθίσει πλέον και δεν μας προκαλεί ουδεμίαν εντύπωση), εις το κυβερνητικό σχήμα, όπως γίνεται σε πολλές αφρικανικές χώρες όπου με τας ευθύνας και το βάρος της διοικήσεως είναι επιφορτισμένες συγκεκριμένες οικογένειες φυλάρχων, ώστε οι άλλοι πολίτες να μην έχουν να απασχολούνται με τας βαρετάς υποθέσεις της κοινότητας ή του κράτους.


ΖΗΤΩ Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΛΩΝΩΝ


Η ΣΥΝΘΕΣΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

Πρωθυπουργός: Αντώνης Σαμαράς
Υπουργείο Εξωτερικών: Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος (αντιπρόεδρος της κυβέρνησης) - Υφυπουργός: Δημήτρης Κούρκουλας - Υφυπουργός: Άκης Γεροντόπουλος
Υπουργείο Οικονομικών: Υπουργός: Γιάννης Στουρνάρας - Αναπληρωτής υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας - Υφυπουργός: Γιώργος Μαυραγάνης
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας: Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος - Αναπληρώτρια υπουργός: Φώφη Γεννηματά - Υφυπουργός: Αθανάσιος Δαβάκης
Υπουργείο Εσωτερικών: Υπουργός: Γιάννης Μιχελάκης - Αναπληρωτής υπουργός: Λεωνίδας Γρηγοράκος
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης: Υπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης - Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου
Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας: Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης - Υφυπουργός: Αθανάσιος Σκορδάς - Υφυπουργός: Νότης Μηταράκης
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Υφυπουργός: Μιχάλης Παπαδόπουλος
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων: Υπουργός: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος - Υφυπουργός: Κώστας Γκιουλέκας - Υφυπουργός: Συμεών Κεδίκογλου
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού: Υπουργός: Πάνος Παναγιωτόπουλος - Υφυπουργός Αθλητισμού: Γιάννης Αδριανός
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: Υπουργός: Γιάννης Μανιάτης - Αναπληρωτής υπουργός: Σταύρος Καλαφάτης -Υφυπουργός: Ασημάκης Παπαγεωργίου
Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας: Υπουργός: Γιάννης Βρούτσης - Υφυπουργός: Βασίλης Κεγκέρογλου
Υπουργείο Υγείας: Υπουργός: Αδωνις Γεωργιάδης - Υφυπουργός: Αντώνης Μπέζας - Υφυπουργός: Σοφία Βούλτεψη
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Υπουργός: Αθανάσιος Τσαυτάρης - Αναπληρωτής υπουργός: Μάξιμος Χαρακόπουλος
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Υπουργός: Χαράλαμπος Αθανασίου
Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: Υπουργός: Νίκος Δένδιας
Υπουργείο Τουρισμού: Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη
Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου: Υπουργός: Μιλτιάδης Βαρβτσιώτης
Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης: Υπουργός: Θεόδωρος Καράογλου
Υπουργός Επικρατείας: Δημήτρης Σταμάτης
Υφυπουργός για θέματα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης: Παντελής Καψής
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Σίμος ΚεδίκογλουΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 26η ΙΟΥΝΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.


Το πρόβλημα των ναρκωτικών έχει πάρει διαστάσεις σύγχρονης μάστιγας σε όλο τον κόσμο, με καταστροφικές συνέπειες, ιδιαίτερα για τους νέους μας. Για την αντιμετώπιση του φαινομένου απαιτείται μια σφαιρική, ισορροπημένη, πολυδιάστατη πολιτική, με ευελιξία και αποστασιοποίηση από μονοδιάστατους δογματικούς χειρισμούς.

Στις μέρες μας, η Αυτοδιοίκηση έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει σε όλα τα επίπεδα: της πρόληψης, της θεραπείας και της κοινωνικής επανένταξης.

Οι υποστηρικτικές δομές (κέντρα πρόληψης και θεραπείας, θεραπευτικές κοινότητες κ.λ.π.), θα πρέπει να στηρίζονται από τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών χωρίς καμία προκατάληψη που μπορεί να οδηγεί στην περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού ενώ αντίθετα θα πρέπει να στηρίζεται η κάθε προσπάθεια για απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη.

Οι τομείς προτεραιότητας για  παρεμβάσεις και δράσεις είναι το σχολείο, η οικογένεια και οι δομές της υγείας.

Οι εκάστοτε κυβερνήσεις απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα όπως είναι τα ναρκωτικά, που αφορά νέους κυρίως ανθρώπους, τις οικογένειες τους αλλά και την κοινωνία γενικότερα, οφείλουν να ενδυναμώσουν τους μηχανισμούς πρόληψης, αντιμετώπισης και θεραπείας του προβλήματος.
Γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη ασπίδα στον αγώνα ενάντια στα ναρκωτικά και είναι χρέος της Πολιτείας να την παρέχει σε όλους

61 ΟΚΤΑΜΙΝΗΤΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ "ΕΠΟΧΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 3/2013 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, συνολικά εξήντα ενός (61) ατόμων
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 
Χαλάνδρι, 11/6/2013
 ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Αριθμ. Πρωτ.: 4536
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ  3 /2013
για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Ο ΔΗΜΟΣ  ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Ανακοινώνει
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εξήντα ενός (61) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Χαλανδρίου που εδρεύει στο Χαλάνδρι.
 
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ:
 
Η προκήρυξη αφορά την πρόσληψη 61 ατόμων στις εξής ειδικότητες :
-7 άτομα με ειδικότητα ΔΕ Οδηγών Φορτηγών Απορριμματοφόρων (με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου) στην Δ/νση Περιβάλλοντος (Τμήμα Διαχ/σης Απ/των & Αν/σης).
-6 άτομα με ειδικότητα ΔΕ Οδηγών Φορτηγών Απορριμματοφόρων (χωρίς κάρτα ψηφιακού ταχογράφου) στην Δ/νση Περιβάλλοντος (Τμήμα Διαχ/σης Απ/των &Αν/σης) στην Δ/νση Περιβάλλοντος (Τμήμα Διαχ/σης Απ/των & Αν/σης).
-1 άτομο με ειδικότητα ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων (JCB)  στην Δ/νση Περιβάλλοντος (Τμήμα Διαχ/σης Απ/των &Αν/σης) στην Δ/νση Περιβάλλοντος (Τμήμα Διαχ/σης Απ/των & Αν/σης).
-1 άτομο με ειδικότητα ΔΕ  Χειριστών Μηχανημάτων Έργων (Σάρωθρο)  στην Δ/νση Περιβάλλοντος (Τμήμα Διαχ/σης Απ/των &Αν/σης) στην Δ/νση Περιβάλλοντος (Τμήμα Διαχ/σης Απ/των & Αν/σης).
-1 άτομο με ειδικότητα ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων (Πλυντήριο Κάδων) στην Δ/νση Περιβάλλοντος (Τμήμα Διαχ/σης Απ/των &Αν/σης) στην Δ/νση Περιβάλλοντος (Τμήμα Διαχ/σης Απ/των & Αν/σης).
- 40 άτομα με ειδικότητα ΥΕ Εργατών Καθαριότητας στην Δ/νση Περιβάλλοντος (Τμήμα Διαχ/σης Απ/των & Αν/σης) στην Δ/νση Περιβάλλοντος (Τμήμα Διαχ/σης Απ/των & Αν/σης).
- 5 άτομα με ειδικότητα ΥΕ Εργατών Κοιμητηρίου (καθαριότητα, ταφές, εκταφές)στην Δ/νση Περιβάλλοντος (Τμήμα Διαχ/σης Απ/των & Αν/σης).
Για περισσότερες πληροφορίες (απαιτούμενα προσόντα, αιτήσεις κλπ)  μπορείτε  να επισκεφτείτε την επίσιμη ιστοσελίδα του Δήμου Χαλανδρίου κάνοντας κλικ ΕΔΩ και να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2132023870-865