Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΑΣΠΟΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΣΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΤΕΑπό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Χαλανδρίου - φίλη την οποία εκτιμώ προσωπικά  - δεχτήκαμε ένα - αρχικά - οργισμένο τηλέφωνο ... διαμαρτυρίας για την αναρτησή μας που αναφερόταν στο νεοδημοκρατικό κοπητηπίττα.
Την διέκοψα, της είπα "είμαι κόρη ναυάρχου και είμαι μαθημένη να μου μιλάνε αλλιώς, και  ότι την παρακαλώ να μου μιλάει στον πληθυντικό - θα με υποχρεώσει."

Στη συνέχεια - και μετα την προειδοποίηση ότι θα κλείσει το τηλέφωνο - ο τόνος χαλάρωσε και τα είπαμε λιγάκι σαν συνδημότες με φιλικά αισθήματα μεταξύ μας.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: Γιατί έκανες την ανάρτηση για την κοπή της πίττας μας, χωρίς να πάρεις ένα τηλέφωνο να μας ρωτήσεις αν έγινε έτσι;

ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Συγνώμη εκπρόσωπε αλλά η ανάρτηση είναι αναδημοσίευση - κόπυ, πάστε, που λέμε εμείς που δεν είμαστε άριστοι, αγγλομαθείς - από τη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ, το γράφει κιόλας,  δεν είναι δικό μας ρεπορτάζ. 
Άρα τι να σε έπαιρνα τηλέφωνο; Για να αναδείξω αυτά που λέει η εφημερίδα; 
Να σε ρωτήσω αν θες να διαψεύσει η ΠΛΑΤΕΙΑ τη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ για λογαριασμό σας; 
Ή να πάρω την άδειά σας για την αναδημοσίευση;
ΒΓΑΛΤΕ ΔΙΑΨΕΥΣΗ λοιπόν στη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ, στείλτε την ΠΡΩΤΑ στον Λιβάνη και μετά κοινοπιήστε την και στην ΠΛΑΤΕΙΑ να την αναρτήσεω 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: Ναι αλλά εμείς δεν ξέορυμε καμιά ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ, την ΠΛΑΤΕΙΑ διαβάζει το Χαλάνδρι. 
Κανείς δεν το είχε πάρει χαμπάρι και μόλις το έγραψε η ΠΛΑΤΕΙΑ με παίρνουν όλοι τηλέφωνο και μου λένε ότι ο Νταβίας έγραψε ότι ο Αυγενάκης πέταξε έξω τον τριαντάχρονο.

ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΣΥ ΕΙΠΑΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ, συγνώμη που μας διαβάζουν παρά τις άοκνες προσπάθειες του κομματικού κατεστημένου να μας φιμώσει. 
Όλοι ξέρετε την αλήθεια: Η ΠΛΑΤΕΙΑ είναι το πρώτο ενημερωτικό μέσο στην πόλη.

ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ: 
ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΟΛΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΕΝΑΚΗ;;; 
Η ανάρτησή μας δεν έχει ονόματα! Ούτε η ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ λέει όνομα!

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: Καλά Άγγελε καλημέρα.

ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ!

Οπότε βγήκε το λαυράκι κατά λάθος: 
Τον 30χρονο τον πέταξε έξω από το ΚΟΠΗΤΗΠΙΤΤΑ ο Αυγενάκης.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: 
Μην παράγετε περισσότερες διαψεύσεις και περισσότερη λάσπη κατά της ΠΛΑΤΕΙΑΣ από όσες μπορείτε να καταναλώσετε και να διαχειριστείτε.
Αντί να πλήξετε εμάς πλέον, πλήττετε τόσο πολύ την αξιοπιστία σας που αυτοαναιρείστε.

ΤΙΜΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ 60+


Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας
η Χορωδία 60+ του Δήμου Χαλανδρίου τιμά τις Ελληνίδες 
μέσα από τα πρόσωπα του βιβλίου της 

ΜΑΙΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ 

(μέλος του ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου)

«ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ».

Θα ακουστούν αποσπάσματα του βιβλίου και τραγούδια σε μουσική Μάνου Χατζηδάκη, υπό τη διεύθυνση της μουσικοπαιδαγωγού Ρίας Θεοδώρου. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 8 Μαρτίου 

ώρα 17.30 στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδραίου Αντιγόνης 56 και Δαναΐδων. Είσοδος ελεύθερη.

5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018: 75 ΧΡΟΝΙΑ

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

www.holocaust.gr

ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (5.3.1943) ΠΟΥ ΜΑΤΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ


Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα σας καλεί την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 και ώρα 8.00μμ στην Αλκυονίδα (Ιουλιανού 42) σε εκδήλωση μνήμης και τιμής αφιερωμένης στην παλλαϊκή κινητοποίηση, που κορυφώθηκε στις 5 Μαρτίου 1943, για την αποτροπή της πολιτικής επιστράτευσης από τον Άξονα.

Στις αρχές του 1943 η δωσιλογική «κυβέρνηση» Λογοθετόπουλου προώθησε κατ’ εντολήν του Γερμανού Στρατηγού Σπάιντελ την επιβολή καταναγκαστικής εργασίας στους Έλληνες σε ιταλικά και γερμανικά κάτεργα εντός και εκτός Ελλάδας. Οι κινητοποιήσεις του λαού της Αθήνας με προεξάρχον το ΕΑΜ και μπροστάρη τη νεολαία κορυφώθηκαν με τη μεγαλειώδη διαδήλωση και τη γενική απεργία της 5ης Μαρτίου 1943, οπότε ένα πλήθος εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων αψηφώντας τις σφαίρες των κατακτητών εισέβαλε στο Υπουργείο Εργασίας καίγοντας τις λίστες με τους χιλιάδες επίστρατους. Ως αποτέλεσμα η πολιτική επιστράτευση ματαιώθηκε. Σώθηκε, έτσι, από τα κάτεργα του Χίτλερ ο ανθός της νεολαίας μας που στη συνέχεια αιμοδότησε την Εθνική μας Αντίσταση, η οποία κλιμάκωσε τη δράση της και συνέβαλε τα μέγιστα, στο πλαίσιο του συμμαχικού αγώνα, στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τον φασιστικό Άξονα. Η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα στην Ευρώπη στην οποία ματαιώθηκε η πολιτική επιστράτευση!


Πρόγραμμα εκδήλωσης

Σύντομοι χαιρετισμοί από εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων

Ομιλίες:
Μανώλης Γλέζος

Βασιλική Λάζου, Διδάκτωρ Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου

Αντιστασιακοί θα αφηγηθούν μαρτυρίες της εποχής.

Ο συναγωνιστής Στέφανος Ληναίος και γνωστοί ηθοποιοί θα διαβάσουν επιλεγμένα κείμενα της Εθνικής Αντίστασης.

Θα προβληθεί επίσης σπάνιο οπτικό υλικό για την περίοδο της Κατοχής από το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Μνήμες» του Νίκου Καβουκίδη.

Ακολουθεί συναυλία αντιστασιακού τραγουδιού με το Μουσικό Σύνολο ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ.

Σημειώσεις
Η εκδήλωση φιλοξενείται στον κινηματογράφο Αλκυονίς, προσφιλές στέκι αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης. Ο ιστορικός αυτός χώρος έχει παραχωρηθεί δωρεάν.

Ευχαριστούμε όλους της συντελεστές της εκδήλωσης για την εθελοντική και ανιδιοτελή τους συμβολή.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!
Τιμούμε την ιστορία μας,
Aγωνιζόμαστε για Δικαιοσύνη κι Αποζημίωση,

Δικαιοσύνη κι Επανόρθωση!

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔA

ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΕ - ΣΑΝ ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ - ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ , ΤΟΝ ΔΑΒΑΚΗ KΑΙ ΤΟΝ ΜΙΖΑΔΩΡΟ ΤΟΝ ΜΙΧΕΛΑΚΗ, ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα " ο Γιος της καλογριάς" με περίπου χίλια τουφέκια έστειλε αδιάβαστο το εξαπλάσιο  σε αριθμό ασκέρι του Κιουταχή στο Κερατσίνι με απώλειες μόνο τρία άτομα.

(Μια μικρή ιστορική αναφορά με το μυαλό στους Έλληνες αιχμαλώτους του Σουλτάνου)