Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ο,ΤΙ ΝΑ ' ΝΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΥ 8 - ΚΑΙ ΕΝΑ "ΚΑΙ" ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ

Διαβάσαμε στo http://www.thessi.gr/?p=163754 και αλλού μια ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΎΡΙΖΑ που αφορά τον ΧΕΥ 8 της Αττικής οδού και τις χρήσεις ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ που του έδωσε η κυβέρνηση την ώρα που είναι σε εξέλιξη ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τον ΧΕΥ 9.

Για τους λόγους που είναι  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ αυτή η κυβερνητική πράξη,  ΣΕ ΕΝΕΣΤΩΤΑ ΧΡΟΝΟ  και μέχρι να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική διαδικασία τα έχουμε εξηγήσει.

ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΥ 9, για τον οποίο υπάρχει ενδιαφερόμενος ανταγωνιστής του δήμου και η διεκδίκηση του χώρου του έγινε πιο ελκυστική επιχειρηματικά.

Και βέβαια ξεχνάνε να σχολιάσουν οι σύντροφοι της ΝΕ ότι η " επαναστατική παρέμβαση - δικαίωση" που έκαναν οι υπουργάρες στον δήμο Χαλανδρίου για τον ΧΕΥ 8 και την απόδοση χρήσεων αθλητικού χώρου έγινε μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του ηλεκτρονικού διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε στις 26 Οκτωβρίου και αφού ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ άλλος ενδιαφερόμενος να δώσει στους δανειστές περισσότερα λεφτά από τον δήμο.  ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΠΙΘΑΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ για να το μετρήσουμε στα υπέρ.

Αν υπήρχε άλλος ενδιαφερόμενος θα μαθαίναμε αν θα "πηδάγανε το λιοντάροι" οι σύντροφοι και θα "χτύπαγαν τα εργολαβικά συμφέροντα" ΑΝ ΑΥΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και όχι "εκ του ασφαλούς".
(ξέρετε βέβαια εκείνο το ανέκδοτο με τον λαγό και το λιοντάρι, έτσι; Που λέει ο λαγός "λέμε και καμιά μαλακία σε κάνα περαστικό".  Ε ΑΥΤΟ!)

Η ανακοίνωση των πρώην συντρόφων είναι "Ο,ΤΙ ΝΑ ' ΝΑΙ" και αναμασά τις εξυπνάδες που έχει πει και ο Συμεών περί μάχης με τα .... εργολαβικά συμφέροντα που θα έφτιαχναν MALL πάνω στο τρένο, για να του δώσει μια στήριξη σε μια υπόθεση που η κυβέρνηση του χρωστάει χάρη μεγάλη του δημάρχου αφού ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΝΑΝ ΣΜΑ στο Χαλάνδρι, έτσι  ΚΑΠΕΛΛΟ για να κάνει την χάρη των δανειστών χρημάτων και χρισμάτων.

Αλλά έχει ΚΑΙ μεγάλο  ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ενδιαφέρον  η ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΙΑ ΕΝΑ .... "και" αλλά και τις αναφορές στο ηρωικό παρελθόν του κόμματος, όταν δεν ήταν με το ΤΑΙΠΕΔ.

Για ένα ΚΑΙ που μπήκε για να σφάξει τον Συμεών με το μπαμπάκι σα να του φωνάζει "ΜΕΓΑΛΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ".

Διαβάστε την. Τα υπογραμμίσματα δικά μας.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., έχει εκφράσει, με παλαιότερη ανακοίνωσή της, την πλήρη αντίθεσή της στην εκποίηση από το Τ.ΑΙ.ΠΕ.Δ. των Χώρων Εγκατάστασης Υποδομών (Χ.Ε.Υ.), που βρίσκονται παραπλεύρως της Αττικής Οδού.   

Οι Χ.Ε.Υ. απαλλοτριώθηκαν από το Ελληνικό δημόσιο, με σκοπό τη δημιουργία χώρων υποδομών (κυρίως υπόγειων χώρων στάθμευσης) για την εξυπηρέτηση των πολιτών που χρησιμοποιούν την Αττική Οδό, τον προαστιακό, τον Η.Σ.Α.Π. και το ΜΕΤΡΟ.

Με τη δημιουργία του Τ.ΑΙ.Π.Ε.Δ. οι χώροι αυτοί πέρασαν στην ιδιοκτησία του.

Με τον πρόσφατο νόμο (ΦΕΚ αριθμός φύλλου 230 στις 4 Νοεμβρίου 2016), το ακίνητο (Χ.Ε.Υ. 8) των 4.175 m2 στη συμβολή της λεωφόρου Πεντέλης με την Αττική Οδό, στο Χαλάνδρι απέκτησε δεσμευτική αθλητική χρήση, έπειτα από τη διεκδίκηση του εν λόγω χώρου και από τη Δημοτική Αρχή της πόλης

Με αυτή την απόφαση – σταθμό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έβαλε τέλος στις όποιες βλέψεις είχαν οι μεγαλοεργολάβοι για την οικοδόμηση του συγκεκριμένου οικοπέδου και υποδεικνύει στις διοικήσεις των όμορων Δήμων την ανάγκη του επαναπροσδιορισμού των διεκδικήσεών τους οι οποίες, δυστυχώς έως σήμερα, κινούνται στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης, αποκλειστικά και μόνο, των πελατειακών τους συμφερόντων.

Ο δήμος Χαλανδρίου, όλοι οι κάτοικοι και κυρίως όσες και όσοι αγωνίζονται για την υπεράσπιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, την προστασία του δημόσιου χώρου και τη δημιουργία ενός κράτους δικαίου, ενάντια στα διαπλεκόμενα εργολαβικά συμφέροντα, μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι.
Η Ν.Ε. Βόρειας Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θα συνεχίσει την προσπάθειά της, ώστε όλοι οι αντίστοιχοι Χώροι Εγκατάστασης Υποδομών (Χ.Ε.Υ.), να αποκτήσουν ήπιες χρήσεις ανάλογες με εκείνες της αρχικής απαλλοτρίωσής τους και όχι με αυξημένο συντελεστή δόμησης κάτι που αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην οικοδόμησή τους και στην εμπορική τους εκμετάλλευση, επιβαρύνοντας υπέρμετρα το ήδη κορεσμένο πολεοδομικά, περιβάλλον της περιοχής μας.

                      ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ    


ΣΧΟΛΙΟ: 

Σύντροφοι ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ για τον ΧΕΥ 8 επειδή δεν βρήκανε άλλον πελάτη και θα τον πάρει ο δήμος ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ τους δανειστές.

Να το πείτε αυτό για την ΑΛΑΝΑ το καταλαβαίνουμε. Να πούμε για την κυβέρνηση την καλή μας την κουβέντα.

Αλλά για τους ΧΕΥ;

Που θα ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ για να χρησιμοποιήσουν την δημόσια γη ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΠΟΤΕ και εμείς που αγωνιζόμαστε ΔΕN ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ.

Πελάτης είναι ο δήμος, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ!

ΧΑΡΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΥ 8!