Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015.

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2015 
Αριθμ. Πρωτ.: 92 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Για τρίτη φορά παραπέμπεται την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015, ενώπιον του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, το σύνολο των Μελών (35) του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., κατηγορούμενο για τις πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Οκτώβριο του 2011. 

Λίγες ημέρες μετά την καταδίκη από τον Ελληνικό Λαό των εκπροσώπων των μνημονιακών πολιτικών και της τρόικα, που η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πρωτοστάτησε με την καθημερινή και αγωνιστική της δράση, η τρομοκράτηση και η ποινική δίωξη των εκπροσώπων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζεται. 

Για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων ποινικών διώξεων στα Μέλη της Διοίκησης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε την προκήρυξη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015, από τις 11.30 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας. 

Αποφάσισε επίσης την πραγματοποίηση ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 12.00 το μεσημέρι, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, έξω από το κτίριο 2-αίθουσα 4 που θα γίνει η δίκη
Η μαζική και δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η μόνη απάντηση σε όσους επιχειρούν την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό τους αλλά και η μόνη προϋπόθεση για την απαλλαγή μας από τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών και την αποκατάσταση των αδικιών που έχουμε υποστεί τα τελευταία πέντε (5) χρόνια. 

Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί την αφετηρία ενός νέου κύκλου αγωνιστικών κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε οι πολιτικές της φτώχειας, της εξαθλίωσης, των απολύσεων και της διάλυσης των υπηρεσιών να αποτελέσουν παρελθόν. 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς 
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. 

Ο Πρόεδρος
 Θέμης Μπαλασόπουλος 

Ο Γεν. Γραμματέας 
Γιάννης Τσούνης

ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ (και καλά κάνει) ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΔΙΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


 

Σε προσλήψεις "διμηνιτών" προχωράει ο δήμος Χαλανδρίου - υπό την διοίκηση Ρούσσου για την καθαριότητα.

Εργάτες καθαριότητας (38), οδηγοί (10), 3 χειριστές σαρώθρου και 1 χειριστή πληντυρίου κάδων. (κάντε κλικ για να δείτε την απόφαση).

Την πρόταση ψήφισαν όλοι στο δημοτικό συμβούλιο εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ο Νταβίας έλειψε από το Δ.Σ. λόγω γρίπης γι' αυτό τοποθετούμαστε στο σοβαρό θέμα δημόσια.

Για άλλον ένα χρόνο - ελπίζουμε τον τελευταίο - η καθαριότητα της πόλης θα ακροβατεί λοιπόν μεταξύ εγκρίσεων διμηνιτών, καθυστερήσεων, κενών κλπ.

Το να καλύπτεις τις ανάγκες του δήμου ΣΕ ΟΔΗΓΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ και εργάτες καθαριότητας με δίμηνα λες και είναι εποχιακή ανάγκη είναι στρέβλωση της έννοιας του "εποχιακού προσωπικού".

Στρέβλωση που χρόνια τώρα είχαν επιλέξει οι κυβερνήσεις της ΠΑΣΟΚΟΝΔ γιατί πολλά χρόνια τώρα ψάχνουν να βρουν την ευκαιρία αλλά και την μέθοδο που θα έκαμπτε τις αντιδράσεις της Τ.Α. για να δοθεί η αποκομιδή σε ιδιώτες εργολάβους.

Στρέβλωση που βόλευε όμως και φαύλες διοικήσεις των δήμων διότι μπορούσαν να ρουσφετολογούν και να φτιάχνουν παραταξιακoύς "στρατούς".

Χρόνια τώρα οι σοβαρές δυνάμεις της Τ.Α. "αμύνονται" στο ντου από παντού" - κυβερνήσεων, καναλιών της διαπλοκής, παλιών μεγάλων κομμάτων, νέων διαπλεκόμενων κομμάτων - για να περάσει η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής, κρατώντας τσάτρα πάτρα ζωντανές τις δημόσιες υπηρεσίες καθαριότητας με συμβασιούχους, αφού δεν επέτρεπε το μνημόνιο προσλήψεις μονίμου προσωπικού και καλά για δημοσιονομικούς λόγους.

Αλλά και πριν το μνημόνιο το ίδιο γινόταν αφού οι "χρισμένοι" των παλιών μεγάλων κομμάτων ήταν όλοι με την ιδιωτικοποίηση (αλλιώς χρίσμα δεν έπαιρνες, ήταν "συστεμική" προϋπόθεση").

Θυμίζουμε ότι οι τελευταίοι μόνιμοι εργαζόμενοι που έχουν μπει στον δήμο μας ήταν το 2000! Πριν 15 ολόκληρα χρόνια!

Η σημερινή διοίκηση του δήμου αυτά όλα δεν τα ελάμβανε υπόψη της στις τοποθετήσεις της τα προηγούμενα χρόνια.

Κάθε χρόνο, σε αυτήν την απόφαση καταψήφιζε και μίλαγε για ρουσφετολογικές προσλήψεις και συνειδητή επίθεση των ανάλγητων στις  μόνιμες εργασιακές σχέσεις.
 Όλοι  όσοι ψήφιζαν τις συμβάσεις ήταν συλλήβδην μέρος του σχεδίου του κακού.

Το ίδιο έλεγε και συνεχίζει να λέει η Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ που καταψήφισε και φέτος.

Ο δήμος - η πόλη χρειάζεται το προσωπικό.

Είναι απολύτως αναγκαίο αν τα σκουπίδια πρέπει να τα μαζεύει η δημοτική υπηρεσία και δεν ανατεθεί μέρος της δουλειάς σε εργολάβους.

Αυτό ίσχυε και παλαιότερα όμως.

 Όταν όσοι το ισχυρίζονταν ήταν .... "εφαρμοστές μνημονιακών πολιτικών" που "δεν έκαναν αντίσταση και υλοποιούσαν τους νόμους".

Η διοίκηση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ βρίσκεται καθημερινά μπροστά στον καθρέπτη της και παρατηρεί τις αλλοιώσεις που επέρχονται σταδιακά στο είδωλό της.

Αλλά συνεχίζει να έχει την έπαρση και να θεωρεί ότι οι δικές της μετατοπίσεις από την "ιδεολογική καθαρότητα" (εις τη νεοελληνική ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ)  είναι " αποδεκτή και εντός αριστερού ιδεολογικού πλαισίου" ενώ οι άλλοι όταν ψηφίζουν τα ίδια είναι εξ ορισμού πουλημένοι, τσάτσοι, ποντικαράδες, νεοφιλελέδες, συμβιβασμένοι κλπ.

Θα πείτε δεν έχουν σημασία πια αυτά.

ΟΚ! Αλλά μόνο για φέτος.
Για φέτος συμφωνούμε και εμείς. Μετρήστε μας στα ΝΑΙ (αφού δεν μπορέσαμε να το καταθέσουμε στο Δ.Σ.)

Αλλά του χρόνου όμως - αν δεν έχει προγραμματιστεί η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα του δήμου Χαλανδρίου - δικαιολογία δεν θα υπάρχει.
Διοίκηση αριστεράς, κυβέρνηση αριστεράς πλέον και ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΙΔΑΧ θα είναι ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

Και εμείς του χρόνου, ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.

Και εμείς δεν είμαστε μετά Χριστόν προφήτες, ούτε "στήνουμε" την διοίκηση του δήμου διαχρονικά.
Γράφουμε, μιλάμε έγκαιρα και περιμένουμε.

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης" εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου, 02.02.2015

πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 2.2.2015

"Διεύρυνση ωραρίου σε υπηρεσίες των Δήμων: Σε τι αποσκοπεί και ποιους εξυπηρετεί;"

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Η πρόσφατη τοποθέτηση – καταγγελία του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοτικών υπαλλήλων, έφερε στην επιφάνεια ένα θέμα το οποίο τείνει να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα (δυσ)λειτουργίας υπηρεσιών και δομών των Δήμων όλης της χώρας.

Αυτή η καταγγελία αφορά στην προσπάθεια δήμων να μεταβάλλουν το ωράριο εργασίας υπαλλήλων που ασχολούνται κυρίως (και αρχικά…) σε παιδικούς σταθμούς και κοινωνικές δομές των υπηρεσιών τους.

Και βέβαια, ο Δήμαρχος Πατρέων απάντησε… «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», τουλάχιστον σε ότι αφορά στο ωράριο, ενώ ο Δήμος Αθηναίων μιλάει για «παραπληροφόρηση», τη στιγμή που σαφώς επιχειρείται, με διάφορες «αλχημείες» και παραπλανητικές αποφάσεις, διεύρυνση του ωραρίου στους παιδικούς σταθμούς.

Οι μισθολογικά αδικημένοι εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας και η άνιση μεταχείρισή τους σε σχέση με άλλους εργαζόμενους του δημόσιοι και ευρύτερου δημόσιου τομέα (αυτό αποδείχτηκε ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ και πρόσφατα, όταν έγιναν γνωστές οι αμοιβές όλων για την προετοιμασία και τη διεκπεραίωση της εκλογικής διαδικασίας…), δεν επιθυμούν περαιτέρω χρησιμοποίησή τους ως «ανθρώπους για όλες τις δουλειές που συμφέρουν και δεν κοστίζουν». 

Η συντακτική ομάδα της “πρΟΤΑσης” θεωρεί ότι τα ζητήματα διεύρυνσης του ωραρίου των υπηρεσιών θα πρέπει να εξετάζονται πολύ σοβαρά από τις εκάστοτε διοικήσεις. Κατά τη γνώμη μας, θα πρέπει να διασφαλίζονται κάποια χαρακτηριστικά τα οποία είναι βασικά για τη λειτουργία της υπηρεσίας, σε διαφορετική περίπτωση, η διεύρυνση θα παραμένει στα χαρτιά.
Τα χαρακτηριστικά στα οποία αναφερόμαστε είναι:
  • η φύση και οι ανάγκες των υπηρεσιών να επιτρέπουν τη διεύρυνση του ωραρίου.
  • να υπάρχουν οι αναγκαίες οικονομικές δυνατότητες.
  • να γίνει εκτενής ενημέρωση και συζήτηση με το προσωπικό 
και το πιο σημαντικό 
  • να υπάρχει ο αναγκαίος αριθμός τακτικού προσωπικού ώστε να μπορεί να λειτουργήσει.
Πρώτα θα πρέπει να εξασφαλίζονται οι ανωτέρω προϋποθέσεις και μετά να γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες της διεύρυνσης του ωραρίου. 
Σε κάθε άλλη περίπτωση, τίθεται σε κίνδυνο ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της υπηρεσίας, αφού, θα πρέπει να αναζητηθούν άλλες λύσεις για τη λειτουργία της υπηρεσίας. Λύσεις που δε θα είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων και των δημοτών.

πρΟΤΑση

Εθνική Γιορτή το ΟΧΙ του Βαρουφάκη: Έρχονται τα ΝτάισελΜΠΛΟΥΜ!

Με έναν άκρως αντιμνημονιακό εορτασμό ο οποίος θα διεξάγεται υπό την αιγίδα του ελληνικού κράτους στις 30 Ιανουαρίου κάθε έτους πρόκειται να αποδίδονται από εδώ και στο εξής, οι δέουσες τιμές στον νέο Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη για την στάση που κράτησε κατά της Τρόικα απέναντι στον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ήταν και ο αποκλειστικός εμπνευστής της συγκεκριμένης γιορτής, η εντυπωσιακή αυτή γιορτή θα έχει κάποια ενδιαφέρουσα κοινά στοιχεία με την γνωστή γιορτή της Ορθοδοξίας (Θεοφάνεια).

Ειδικότερα στα ΝτάισελΜΠΛΟΥΜ τα οποία κάθε χρόνο αναμένεται να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των αντιμνημονιακών πολιτών όλου του κόσμου, θα πραγματοποιείται αντί για ρίψη σταυρού, ρίψη του τροϊκανού.

Αρχική σκέψη ήταν η συγκεκριμένη γιορτή να πραγματοποιείται στις θάλασσες όπως γίνεται και στα Θεοφάνεια.

Τελικά όμως αποφασίστηκε να διεξάγεται στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη το οποίο είναι μνημονιακό κι έτσι κάθε Τροικανός που θα πετιέται μέσα δεν θα νιώθει σε καμία χρονική στιγμή πως είναι έξω από τα νερά του. 

Τα άτομα που θα επιφορτίζονται με το έργο της ρίψης του τροικανού θα είναι εκπρόσωποι της τρέχουσας κυβέρνησης αλλά και στελέχη αντιμνημονιακών κομμάτων τα οποία και θα επιλέγονται από τις ηγεσίες του, ενώ δεν αποκλείεται για λόγους πληρότητας προσωπικού την συμβολική ρίψη του Τροικανού στο Ποτάμι να πραγματοποιούν και άσημοι αντιμνημονιακοί πολίτες.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης ο οποίος και θα είναι ο κύριος τιμώμενος της εθνικής αυτής εορτής θα πραγματοποιεί την ρίψη του Τροικανού της αρεσκείας του σε κεντρική ακτή της πρωτεύουσας του κράτους.

Οι αρχηγοί αλλά και τα απλά στελέχη των διαφόρων μνημονιακών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ κλπ), αμέσως μετά τις πραγματοποιούμενες ρίψεις των Τροικανών θα είναι αυτοί που θα βουτάνε στο ΠΟΤΑΜΙ προκειμένου να βοηθούν στην ασφαλή μετάβαση στην ξηρά των φίλων τους.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αντιδρώντας στη σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για την καθιέρωση της συγκεκριμένης εθνικής αντιμνημονιακής εορτής,δήλωσε σε έντονο ύφος πως αμέσως μόλις το κόμμα του έλθει ξανά στην εξουσία θα την καταργήσει και θα διενεργήσει ειδικά μνημονιακά δικαστήρια τόσο κατά του Αλέξη Τσίπρα όσο και κατά του Πάνου Καμμένου.

Χαρακτηριστική γεύση από τον ακριβή τρόπο με τον οποίο θα διεξάγεται η νέα αυτή εθνική εορτή μπορείτε να πάρετε από την φωτογραφία του άρθρου την οποία το komikotragiko κατάφερε να εξασφαλίσει σε πανελλαδική αποκλειστικότητα.

Κάντε Like στη σελίδα της εκπομπής στο facebook κάνοντας κλικ εδώ!