Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Ανοιχτή Προφορική Μειοδοτική Δημοπρασία για τη μίσθωση 20 κατοικιών για την υλοποίηση του Σχεδίου «Στέγαση, σίτιση και κοινωνική φροντίδα για πολίτες των Δήμων Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Ηρακλείου Αττικής και Χαλανδρίου», στα πλαίσια του Προγράμματος«Στέγαση και Επανένταξη»

Στα πλαίσια του διαδημοτικού προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» τεσσάρων (4) γειτονικών δήμων της Αττικής - των Δήμων Ν. Ιωνίας, Χαλανδρίου, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και Ηρακλείου – ο Δήμος Χαλανδρίου προχωράει (μέσω του Δήμου Ν. Ιωνίας που είναι ο δικαιούχος του Προγράμματος) στην Ανοιχτή Προφορική Μειοδοτική Δημοπρασία για τη μίσθωση τριών (3) διαμερισμάτων ενός (1) δωματίου (γκαρσονιέρες), εντός των ορίων του Δήμου Χαλανδρίου για την υλοποίηση του Σχεδίου «Στέγαση, σίτιση και κοινωνική φροντίδα».

Πληροφορίες και οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής θα δίνονται από το Τμήμα Προμηθειών του Δήμου Νέας Ιωνίας όλες τις εργάσιμες ημέρες & ώρες μέχρι και την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα της ημερομηνίας λήξης κατάθεσης των αιτήσεων συμμετοχής (12 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 12:00 μ.μ.). (Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2132000459, 2132000451).

Διαβάστε εδώ σε μορφή pdf την ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ του Δημάρχου Νέας Ιωνίας που αφορά και στους τέσσερεις (4) Δήμους που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

ΓΚΑΛΕΡΥ ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ: ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ-ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

και σας ενημερώνουμε ότι η ομαδική έκθεση θα λειτουργήσει
και πάλι

από 1η Οκτωβρίου έως 10 Οκτωβρίου 2015
 
 
 ΣΧΟΛΙΟ: Καλό Φθινόπωρο. Καλή επιτυχία

Παρέμβαση 14 φορέων και συλλογικοτήτων στην Περιφέρεια για τον καθαρισμό των ρεμάτων - Συμμετέει ο Σύλλογος της Ρεματιάς

Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, έγινε αιφνίδια παρέμβαση 14 περιβαλλοντικών φορέων και συλλογικοτήτων της Αττικής στο γραφείο της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, για να καταγγελθούν οι πρόσφατες διακηρύξεις ηλεκτρονικών δημοπρασιών της Περιφέρειας Αττικής για τους καθαρισμούς ρεμάτων της Αττικής, προϋπολογισμού 3.000.000. Οι διακηρύξεις αυτές χαρακτηρίζονται από ασάφεια και απροσδιοριστία σχετικά με τα έργα, τη μέθοδο και το αντικείμενο καθαρισμού τόσο σε ποσοτικό επίπεδο όσο και σε ποιοτικό επίπεδο. Επίσης παραβλέπουν την κείμενη νομοθεσία προστασίας και οριοθέτησης των ρεμάτων, ενώ απουσιάζουν δεδομένα υπολογισμού της επικινδυνότητας πλημμυρικών φαινομένων στη κάθε θέση. Δεν δημιουργούνται διαφοροποιήσεις αναφορικά με το είδος του ρέματος και τους γεωμορφολογικούς παράγοντες που καθορίζουν τη θέση του στον υδρολογικό κύκλο, προτάσσοντας την ίδια τακτική καθαρισμού που αυξάνει την ορμή των υδάτων στα ορεινά και οδηγεί με βεβαιότητα σε πλημμυρικά φαινόμενα κατά μήκος της πεδινής κοίτης. Επιπλέον, για τον καθαρισμό προβλέπεται σχεδόν αποκλειστικά η εισβολή εκσκαπτικών μηχανημάτων εντός της κοίτης και η κοπή δέντρων, με αποτέλεσμα την καταστροφή της φυσικής βλάστησης που συγκρατεί το έδαφος καθώς και του οικοσυστήματος των ρεμάτων, πολλά εκ των οποίων είναι ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και αποτελούν ενδιαιτήματα προστατευόμενης από τη νομοθεσία ορνιθοπανίδας.

Κατά την παρέμβαση ζητήθηκε η επί τόπου συνάντηση με την Περιφερειάρχη, κάτι που επετεύχθη τελικά λόγω της μαζικότητας και της αποφασιστικότητας των συμμετεχόντων φορέων, και της επιδόθηκε καταγγελία-αίτημα των φορέων (ακόλουθεί στο ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ) για άμεση ακύρωση των συγκεκριμένων διακηρύξεων και επαναπροκήρυξή τους με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και του δημοσίου συμφέροντος. Ακολούθησε συζήτηση με την Περιφερείαρχη και τους συνεργάτες της, όπου δεν υπήρξε συμφωνία ως προς τα αιτήματα των φορέων, αλλά ορίστηκε νέα συνάντηση για την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.

Θεωρούμε ότι η συντονισμένη συνεργασία φορέων και συλλογικοτήτων και οι επικείμενες δράσεις για την προστασία του οικοσυστήματος των ρεμάτων που απέμειναν στην Αττική, θα συμβάλλουν ώστε και η διοίκηση (κεντρική, περιφερειακή, τοπική) να πάψει πλέον να αντιμετωπίζει αναποτελεσματικά τα ρέματα ως εργοτάξια, αλλά ως πολυεπίπεδο φυσικό πλούτο που η προστασία του είναι απαραίτητη για την ποιότητα ζωής όλων.

ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Ακολουθεί το κείμενο των 14 συλλογικοτήτων

ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ Η (ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ) ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΥΖΕΝΗ

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΔΟΥΖΕΝΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ,  ΛΟΙΔΟΡΗΘΗΚΑΜΕ, ΜΑΣ ΠΡΟΣΈΒΑΛΑΝ, ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ (Ο ΑΨΕΚΑΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΟΧΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΗΣ EKTASIS DEVELOPMENT),

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΟΥΖΕΝΗ! "ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ" .... 

Προς το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ θυμίζουμε ήταν η πρόταση για χρηματοδότηση με 500 χιλιάρικα της αγοράς και διαμόρφωσης χώρου και τα πανηγύρια της πρωτηφορακαργαριστεράς ...Και μετά σας είχαμε αποκαλύψει αυτά:

ΒΟΜΒΑ! ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΥ ΔΟΥΖΕΝΗ - ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΝΑ ΠΕΙ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ;

ΘΥΜΑΣΤΕ;;;;


Ε το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ αποφάσισε επί της πρότασης που εμείς οι κακορίζικοι, ψεκασμένοι κλπκλπκλπ λέγαμε κάτι κιτρινισμούς.

Και τι νομίζετε ότι αποφάσισε;;;;

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟΥ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ!!!!

(Εέεελα, δεν το πιστεύω.  Ρε τον ψεκασμένο .... )

ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ.
"Ξαναπεράστε τον Σεπτέμβριο καλύτερα προετοιμασμένοι .... "

Για το θέμα το δημοτικό συμβούλιο ενημέρωσε ο δημαρ .... .
Όχι, λάθος.  Όχι ο δήμαρχος!

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ!

Ο δήμαρχος ενημέρωνε μόνο τότε, για τα πανηγύρια.

Τώρα που στράβωσε η δουλειά μας είπε ότι πρέπει να διαβάζουμε μόνοι μας την ΔΙΑΥΓΕΙΑ για να είμαστε ενημερωμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.

ΘΩΜΑΣ ΝΤΑΒΙΑΣ επανέλαβαν την αξίωσή τους για άμεση κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για το ακίνητο.
 
+

ΜΠΡΑΒΟ! ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΦΛΥΑ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΣΤΟ "ΠΕΡΚΙΖΑΣ"ΥΓ: Έτσι πρέπει να κάνετε, σε σωστό δρόμο είστε, θα παραχθεί έργο για τον δήμο αν πάτε έτσι αλλά εμείς είμαστε Η ΠΛΑΤΕΙΑ.
Και ως παλιές .....  θα σχολιάσουμε με τον τρόπο μας ως γνήσια κωλοφυλλάδα:

Τι έγινε σύντροφοι;


Ο ΚΗΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΗΡΟΣ ή ....

ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΝΑΥΤΑΚΙΑ ΤΑ ΖΟΥΜΠΟΥΡΛΟΥΔΙΚΑ!!!!


ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΟΙNΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΕΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΣΟΥΛΑ ΜΑΖΗ

 

Από τον Ιούλιο η κα Μάζη είχε καταθέσει την παραίτησή της από την θέση της προέδορυ της Επιτροπή των Κοινωνικών Δομών στον δήμαρχο Χαλανδρίου κ. Σίμο Ρούσσο, όπως η ίδια ανακοίνωσε εχθές στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο λόγος της παραίτησής της είναι ο ξαφνικός "φόρτος εργασίας" κατά την δήλωσή της.
Και δεν έχει να κάνει με την λειτουργία των κοινωνικών δομών και τον ρόλο της επιτροπής.

Η κα Μάζη ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες της στην Επιτροπή και την Κοινωνική υπηρεσία εκτός ενός.

Τις προσπάθειές της εξήραν ο δήμαρχος, η Μαρία Λοτσάρη και ο Θ. Βαρδουλάκης ενώ η παραιτηθείσα πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Δομών ζήτησε από τον Νταβία "να αποκαταστήσει το όνομά της" αναφερόμενος στην ανακοίνωση της παράταξης Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία κα ΜΑΖΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - ΕΝΤΑΥΘΑ., επιβεβαιώνοντας όμως στην τοποθέτησή της ότι η επιτροπή δεν συνεδρίασε το τελευταίο διάστημα για επιλογή των ωφελουμένων (ουπς).

ΝΤΑΒΙΑΣ: 
"Εκτιμούμε το έργο σας ένα χρόνο, θεωρούμε - πρώτιστα ο Δημήτρης Λέρτας που μετέχει στην επιτροπή και μου μεταφέρει τον τρόπο που λειτουργήσατε - ότι κάνατε πολύ αξιόλογη προσπάθεια  ως πρόεδρος να λειτουργήσετε δημοκρατικά και να υπερβείτε εμπόδια και αυτό άλλωστε λέει καθαρά και η ανακοίνωσή μας που κακώς σας ενόχλησε.
Εκτιμούμε το έργο σας αλλά η κριτική και τα ερωτήματα που κάναμε επιβεβαιώνονται τόσο από την ίδ τοποθέτησήη όσο κυρίως από την παραίτησή σας, οπότε δεν κατανοώ πώς και ως προς τι πρέπει να αποκαταστήσουμε το όνομά σας, όπως ζητάτε, και που θα είχαμε κάθε διάθεση να σας ικανοποιήσουμε.
 Οι κατέχοντες δημόσια θέση κρίνονται και ελέγχονται, δεν υπήρχε η παραμικρή προσωπική αιχμή και ίσα ίσα που η ανακοίνωση εξαίρει την δραστηριότητά σας ένα χρόνο."
 είπε ο Νταβίας στην τοποθέτησή του.

ΥΓ:
 Όμως κα Μάζη ήταν λάθος σας ότι ευχαριστήσατε ονομαστικά όλα τα μέλη της επιτροπής εκτός του Δ. Λέρτα.

ΚΑΛΟ!


ΚΩΛΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Η ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΗΝ ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ αναγνώστη μου.


Όπου "κωλοφυλλάδα" βεβαίως είναι η ΠΛΑΤΕΙΑ (ο τίτλος τιμής που μας απέδωσε η αντιδήμαρχος)

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της παραπληροφόρησης που σου προσφέρει αυτή η κωλοφυλλάδα που κάθεσαι και διαβάζεις είναι το θέμα με τις δωροεπιταγές από τον ΕΥΡΙΠΙΔΗ.

Που αυτή η ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑ σου είπε - άκουσον, άκουσον - ότι μοιράστηκαν χωρίς να συνεδριάσει η επιτροπή κοινωνικής πολιτικής, η παλιοξεφτιλισμένη, κίτρινη κωλοφυλλάδα και ο παιο@@@@ που την γράφει.

Εχθές στο δημοτικό συμβούλιο ήρθε το θέμα ως επακόλουθο της είδησης της επόμενης ανάρτησης που θέλουμε να την παρουσιάσουμε αυτοτελώς.

Ο δήμαρχος πήρε φόρα και άρχισε την συνηθισμένη επίθεση στην Πλατεία και τον "τύπο" που την γράφει. (ΛΕΓΕ ΜΕ ΑΓΓΕΛΟ ή ΝΤΑΒΙΑ κύριε δήμαρχε γιατί αν με αποκαλείς με χαρακτηρισμούς θα αρχίσω και γω - είμαι τέτοιος, όπως με παίζουν παίζω και εσύ μου δίνεις το δικαίωμα).

Της κωλοφυλλάδας που γράφει βλακείες σου λέει και κιτρινισμούς γιατί η διαπαραταξιακή επιτροπή κοινωνικής πολιτικής- σου λέει - δεν διαλέγει ποιος θα είναι ο αποδέκτης της όποιας βοήθειας προσφέρουν οι κοινωνικές δομές.

ΟΟΟΟΟΧΙ! Η επιτροπή είναι εκεί για το ξεκάρφωμα και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του οργίου του Κοινωνικού Παντοκοροϊδείου.

Ελέγχει απλώς τα μόρια, σου λέει για το αν θα προστεθεί ο συμπολίτης μας αιτών βοήθειας στην λίστα.
Όχι δεν εγκρίνει την βοήθεια που θα πάρει.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Εγκρίνει μόνο αν ο αιτών βοήθεια θα μπει στην λίστα των πιθανά δικαιούχων.

Που είναι καμιά 600αριά και πλέον άνθρωποι, σου λέει.

Όταν λοιπόν προκύπτει κάποια χορηγία - ας πούμε 30 επιταγές του ΕΥΡΙΠΙΔΗ - το ποιοι από τους 600 θα πάρουν .... το αποφασίζουν οι εργαζόμενοι (της ΜΚΟ)!!!!
ΤΩΝ "ΚΟΙΝΩΝΙΚ¨ΩΝ ΔΟΜΩΝ".
Της εταιρίας.

Έτσι - είπε ο δήμαρχος - ότι γινόταν πάντα και πρέπει να γίνεται και η παλιοπλατεία δεν ξέρει τι γράφει και τα κάνει αυτά γιατί αυτός ο χοντρός τύπος που την γράφει θέλει να κάνει πολιτική,

ΤΑΔΕ ΕΦΗ λοιπόν ο δήμαρχος Χαλανδρίου εχθές.

Όμως η πρόεδρος κα Μάζη, η κα Λοτσάρη και ο Δημήτρης Λέρτας δεν διόρθωσαν την ΠΛΑΤΕΙΑ αλλά τον Δήμαρχο στις τοποθετήσεις τους.

Επιβεβαιώνοντας ότι:
  •  Δεν γινόταν εξ αρχής έτσι αλλά η επιτροπή ενέκρινε τους ωφελούμενους κάθε διανομής βοήθειας.
  • Ότι η επιτροπή στο θέμα των δωροεπιταγών δεν ενέκρινε τους χορηγούμενους και όπως φαίνεται αυτό δεν έγινε πρώτη φορά όταν το έκραξε το θέμα η Πλατεία αλλά είχε και προηγούμενο (κάτι για λάδια μου είπε ο σμπίρος μου - κανονικά λάδια - ελαιόλαδα, όχι τα άλλα τα .... νεοελληνικά)..

ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ που μετέχουν στην επιτροπή.

ΟΧΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ ΤΥΠΟ.

ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΤΟ "ΚΩΛΛΟΦΥΛΛΑΔΑ"

ΚΩΛΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ!!!!

Χειροπέδες σε πρατηριούχο καυσίμων στο Χαλάνδρι για λαθρεμπόριο καυσίμων

Για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2013 έως 26 Απριλίου 2013, προέκυψε να έχει διαθέσει στην κατανάλωση 1.853,29 λίτρα πετρέλαιο κίνησ
ης, το οποίο δεν προέκυπτε από τις αγορές του από τις εταιρείες πετρελαιοειδών

 

Συνελήφθη  από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, ένας 42χρονος, ως διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος πρατηρίου υγρών καυσίμων επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, κατηγορούμενος για λαθρεμπορία υγρών καυσίμων και φορολογικές παραβάσεις.

Ειδικότερα, σε φορολογικό έλεγχο που έγινε στο πρατήριο υγρών καυσίμων, για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2013 έως 26 Απριλίου 2013, προέκυψε να έχει διαθέσει στην κατανάλωση 1.853,29 λίτρα πετρέλαιο κίνησης, το οποίο δεν προέκυπτε από τις αγορές του από τις εταιρείες πετρελαιοειδών.

Οι εκτιμώμενοι διαφυγόντες δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο ανέρχονται στο ποσό των 1.078,53 ευρώ. Επίσης, για το ίδιο χρονικό διάστημα, προέκυψε η μη έκδοση παραστατικών πώλησης/διακίνησης συνολικής μικτής αξίας 8.026,18 ευρώ.

ΖΗΜΙΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΣΔΝΑ


 

 Ο εκπρόσωπος της προηγούμενης διοίκησης του ΕΔΣΝΑ, στη μη απάντησή του (29/9) σχετικά την έρευνα που ζήτησε η Περιφέρεια Αττικής από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) σχετικά την πρόκληση αδικαιολόγητα υψηλών τόκων υπερημερίας σε βάρος της περιουσίας του, περί πολλών τυρβάζει πλην όμως δεν λέει τίποτε ουσιαστικό επί του συγκεκριμένου.

Γράμμα προς αυτόν που είναι «το Ποτάμι»*Στις 4-6 Δεκεμβρίου θα έχουμε λοιπόν το συνέδριό μας. Ένα συνέδριο ανοιχτό στην κοινωνία. Ένα συνέδριο που οι σύνεδροι δεν θα είναι κουκιά ή βιτρίνα αλλά θα είναι αυτοί που θα πάρουν τις αποφάσεις.

Θέλω να είμαι σαφής. Το Ποτάμι έχει αποδείξει όσο κανένα άλλο κόμμα ότι σέβεται και ακούει τους ανθρώπους που το στηρίζουν. Κάναμε το πρώτο συνέδριο μας τέσσερις μήνες μετά την ίδρυση μας. Παγκόσμιο ίσως ρεκόρ. Αφήσαμε τις τοπικές ομάδες εθελοντών να καθορίζουν αυτές τις δράσεις τους σε όλη την Ελλάδα. Αφήσαμε τα στελέχη μας στους Τομείς Πολιτικής να προσδιορίζουν αυτά τα πολιτικά πλαίσια των παρεμβάσεων μας. Συντάξαμε τις λίστες των υποψηφίων Βουλευτών στις εκλογές του Ιανουαρίου ακούγοντας τις προτάσεις χιλιάδων εθελοντών. Είχαμε τις περισσότερες συνεδριάσεις Κοινοβουλευτικής Ομάδας από κάθε άλλο κόμμα.

Όχι ότι δεν κάναμε λάθη. Και πρώτος εγώ έχω παραδεχθεί μια σειρά από λάθη και παραλήψεις. Όμως ας σκεφθούμε. Έχουμε ζωή μόνο 19 μηνών και προλάβαμε και κάναμε όσα οι άλλοι δεν έχουν κάνει για δεκαετίες. Και δεν μιλώ μόνο για τις τέσσερις εκλογικές μάχες που δώσαμε, χωρίς χρήματα, χωρίς μηχανισμούς, χωρίς προστάτες. Μιλώ για τα ψηφοδέλτιά μας. Τους ανθρώπους που αναδείξαμε. Μιλώ για τις παρεμβάσεις μας στην δημόσια ζωή. Το νέο ήθος που επιβάλαμε από την πρώτη στιγμή στην Βουλή. Μιλώ για τους δεσμούς που αναπτύξαμε με τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας. Αυτά δεν τα κατάφερε «ο Σταύρος». Ούτε «η παρέα του Σταύρου». Ούτε «η ομάδα των κεντρικών στελεχών». Αυτά τα καταφέραμε όλοι μαζί.

Σε ετοιμότητα η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα για αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων


 Στο πλαίσιο της έγκαιρης προετοιμασίας για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από έντονες βροχοπτώσεις, η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα έχει ήδη προβεί στην ενημέρωση των ΟΤΑ Α’ βαθμού (12 Δήμων του τομέα), αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, οι δώδεκα δήμοι του Βόρειου Τομέα ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να προβούν:

1. Στον έλεγχο, τη συντήρηση και τον καθαρισμό των φρεατίων αρμοδιότητάς τους καθώς και του δικτύου όμβριων υδάτων. Επίσης στον έλεγχο και τη λήψη προστατευτικών μέτρων ασφαλείας (κιγκλιδώματα, μπάρες κ.λ.π.) σε φρεάτια που τυχόν είναι ανοιχτά.

2. Στον έλεγχο και τη συντήρηση όλων των αντιπλημμυρικών έργων

αρμοδιότητας τους, με προτεραιότητα στα σημεία αυτά που θεωρούνται επικίνδυνα, μαζί με την καταγραφή όλων εκείνων των ζωτικών σημείων που θα χρειασθούν έγκαιρη και συνεχή ενίσχυση με αναχώματα για την αποφυγή πλημμυρών στην περιοχή.

3. Στην απομάκρυνση φερτών υλικών, φύλλων δέντρων κ.λ.π ώστε να μην προκληθούν εμφράξεις σε φρεάτια από ροή όμβριων υδάτων και στον έλεγχο τους σε τακτά χρονικά διαστήματα.

4. Σε έλεγχο που διασφαλίζει ότι δεν εγκαταλείπονται διάσπαρτα υλικά (από ιδιωτικά ή δημόσια έργα) τα οποία μπορούν να παρασυρθούν από τα βρόχινα νερά και να δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα στις αποχετεύσεις.

5. Στη διασφάλιση ότι τα μηχανήματα των Δήμων (αντλίες, βυτιοφόρα, σκαπτικά μηχανήματα κ.λ.π.) είναι κατάλληλα συντηρημένα και σε

ετοιμότητα, ώστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να επέμβουν έγκαιρα.

6. Στην επικαιροποίηση των μνημονίων ενεργειών τους και ενημέρωση για την κατάσταση Προσωπικού Πολιτικής Προστασίας.

7. Στη σύγκληση των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων (Σ.Τ.Ο.) με ευθύνη των Δημάρχων και σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται σε επίπεδο Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Αποφάσεις 29ης Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (24.09.2015)Συνεδρίασε στις 24 Σεπτεμβρίου 2015 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:

1. Την έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης προϋπολογισμού έως 8.500 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για τη διοργάνωση δράσεων στα πλαίσια του εορτασμού της Απελευθέρωσης της Πόλης των Αθηνών στις 12.10.1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμ. Κυπριανίδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

2. Την έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης προϋπολογισμού έως 10.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για τη σήμανση οκτώ κτιρίων και τόπων ιστορικής σημασίας στο κέντρο της Αθήνας, που σχετίζονται με την περίοδο 1940-1944. Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμ. Κυπριανίδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

Τέσσερα νέα μεγάλα έργα από την Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Νέας Ιωνίας


 Έργα ύψους 22.538,000,00 ευρώ υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Νέας Ιωνίας σύμφωνα με τον προϋπολογισμό 2015-2016.

Συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα προχωρά σε ουσιαστικά έργα υποδομής, βασισμένα στις ανάγκες των πολιτών της Νέας Ιωνίας και στο αναπτυξιακό σχέδιο της Περιφέρειας.

Αναλυτικά πρόκειται για:

1. Την ανάπλαση του οικοδομικού τετραγώνου στη συμβολή των οδών Γυμνασίου, Πατριάρχου Ιωακείμ και Χρυσοστόμου Σμύρνης και την κατασκευή υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων συνολικού προϋπολογισμού 8.800.000,00€. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή τριώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης, συνολικής επιφάνειας 10.600 τ.μ. , δυναμικότητας 363 θέσεων στο σημείο (οικοδομικό τετράγωνο 150) . Η ανάπλαση στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μέσω της κατάργησης της άναρχης στάθμευσης, στην αύξηση της απασχόλησης, στη σημαντική μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των επιβατών του σταθμού ΗΣΑΠ καθώς και στην αύξηση των επισκεπτών του Εμπορικού Κέντρου του Δήμου Ν. Ιωνίας.