Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΤΟ!

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ: ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ) - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ενημερωτικό δελτίο τύπου εξέδωσε πριν από λίγο ο δήμος για το θέμα των Αθλητικών χώρων και ευτυχώς που το έκανε.

Την πικρή αλήθεια βεβαίως την ξέραμε εμείς αλλά είπαμε να μην διαψεύσουμε - πάλι εμείς - το ... όνειρο του κου Πανταζή, που πανηγύριζε και έσπευδε να αποδώσει τιμές στον υπουργό Ντινόπουλο που .... τους έσωσε με ανάρτησή του: ΕΔΩ: "επιτέλους θα μπούμε σε γήπεδο.Σωστή απόφαση. Μπράβο στον Ντινόπουλο."

Διότι οι "ειδικοί" του αθλητισμού παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ (όπως και των παιδικών σταθμών, όπως με αριθμούς αποδείξαμε) ο δήμος μας -  ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ από όλους τους άλλους δήμους, που καλύπτονται από την παράταση που έδωσε ο Ντινόπουλος για αδειοδότηση, λόγω της "εμπνευσμένης" και "αποτελεσματικής" διοίκησης Κουράση.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: 

Σχετικά με την αδειοδότηση των αθλητικών χώρων του Δήμου Χαλανδρίου (15/9/2014) 

Την Τετάρτη 10/9 σε πληθώρα μέσων ενημέρωσης προβαλλόταν η είδηση της παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας αδειοδότησης των αθλητικών χώρων μέχρι τις 8/2/2015.

Λόγω του ασαφούς της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που την καθόριζε, η διοίκηση του δήμου ήρθε σε άμεση επαφή με το υπουργείο Εσωτερικών και τον υπουργό κ. Ντινόπουλο προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν στην παράταση αυτή εντάσσονται και οι 3 αθλητικοί χώροι της πόλης που η νέα διοίκηση του δήμου παρέλαβε κλειστούς από το καλοκαίρι.

Τελικά σε συνάντηση την Παρασκευή 11/9 του αρμόδιου αντιδήμαρχου κ. Γκάκα με τον γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης κ. Αγγελάκα κατέστη σαφές στον αντιδήμαρχο ότι αυτή η παράταση δεν ισχύει για τους αθλητικούς χώρους της πόλης.

Τόσο η διοίκηση όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου συνεχίζουν τις προσπάθειες ώστε το συντομότερο δυνατόν και κάτω από την πίεση τόσο της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης όσο και του υγειονομικού και της πυροσβεστικής να γίνει το σύνολο των επεμβάσεων που απαιτούν οι υποδείξεις των δελτίων ελέγχου των υπηρεσιών αυτών. Στόχος είναι τόσο το αθλητικό κέντρο "Ν. Πέρκιζας" όσο και το αντίστοιχο "Π. Παπαγιαννόπουλος" να μπουν στην διαδικασία αδειοδότησης το συντομότερο.

Τέλος, σήμερα Δευτέρα 15/9 στα γραφεία του ΟΣΚ θα γίνει η πρώτη συνάντηση εκπροσώπων του δήμου με τον οργανισμό προκειμένου να διερευνηθεί πιθανή λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του αθλητικού κέντρου "Μ. Παπαδάκης", απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει και σε αυτό η διαδικασία αδειοδότησής του.

ΣΧΟΛΙΟ: Είδατε που η Πλατεία ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ; Για να μην λες αναγνώστη μου και να τους ρωτάς "Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ, ΓΙΑΤΙ;" όταν σου λένε παπάτζες.

ΝΑΤΟΙ, ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ....

ΣΤΟ ΕΡΑΤΩ ....Εκπρόσωποι της ηγεσίας της ΔΑΚΕ Εφοριακών συναντήθηκαν με συνταξιούχους συναδέλφους τους από την περιοχή και είχαν δείπνο εργασίας (και συνεργασίας άραγε????).

Στο ΕΡΑΤΩ!

Εχθές το βράδι.

Ο σμπίρος μας, ήταν ΚΑΙ εκεί!

Καλημερούδια .....

SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΑΚΟΜΑ .... ΣΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Πρωινό Prsc του Site του δήμου

15 μέρες μετά την ανάληψη της διοίκησης του δήμου από τη νεοεκλεγίσσα διοίκηση και ακόμα δεν έχει γίνει κατορθωτό να ενημερωθεί το site  του δήμου για τη σύνθεση των νέων οργάνων του δήμου (δημοτικό συμβούλιο, οικονομική επιτροπή και επιτροπή ποιότητας ζωής).

Ε, τώρα πείτε μας υπερβολικούς αλλά .... κάτι δείχνει ... για την σημασία που δίνει ο δήμος στα θέματα διαφάνειας και ενημέρωσης των δημοτών.

Τσίπρας: Στόχος μας οι πόροι για την Αυτοδιοίκηση να φτάσουν τους μέσους ευρωπαϊκούς«Στόχος μας οι πόροι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση να φτάσει τους Ευρωπαϊκούς μέσους όρους», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σχετική ερώτηση που δέχθηκε. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης καυτηρίασε το γεγονός ότι στην Αυτοδιοίκηση μεταφέρθηκαν αρμοδιότητες, χωρίς όμως αυτές να συνοδεύονται από τους απαραίτητους πόρους. Ως αποτέλεσμα «αποξενώνονται οι πολίτες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση», όπως είπε.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Αυτοδιοίκηση, είπε: «Τα έσοδα των Δήμων και των Περιφερειών θα προέρχονται από τα φορολογικά έσοδα, μέσω από ένα Ειδικό Ταμείο Σύγκλισης, ώστε οι πόροι αυτοί να διανέμονται σωστά, βάσει της οικονομικής κατάστασης του Δήμου ή της Περιφέρειας. Δεν είναι δυνατό ένας πλούσιος Δήμος να παίρνει περισσότερα χρήματα, από έναν φτωχότερο».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο των πολιτών, κατά τη διαδικασία εκλογής αιρετών, κάνοντας λόγο για «μελετημένη και προσεγμένη ψήφο» τους. «Πιστεύουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αλλάζουμε το καθεστώς της ετεροδιοίκησης», τόνισε ολοκληρώνοντας την απάντησή του.

www.aftodioikisi.gr

ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Κ. ΒΙΡΒΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ