iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΣΤΟ ΑΤ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΛΥΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΙΣ "ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ" ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Οι πληροφορίες που μας έρχονται καταιγιστικά είναι αντικρουόμενες για τα αίτια, τα βαθύτερα αίτια και την αφορμή μιας μείζονος κρίσης μεταξύ δήμου και μιας επιχείρησης, που ίσως οδηγήσει επιχειρηματία της πόλης και ΚΟΡΥΦΑΙΑ πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη του δήμου στο αυτόφωρο - και είναι και Σαββατοκύριακο.

Βέβαια η Πλατεία σε τέτοια θέματα είναι και ψιλιασμένη και υποψιασμένη, και χρειάζεται ΧΑΡΤΙΑ και ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για να ενστερνιστεί και να αναπαράξει τις απόψεις οποιουδήποτε, εκτός αν τις γράψει και τις υπογράψει ο ίδιος.

Πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε αναλυτικό ρεπορτάζ με στοιχεία - που μας υποσχέθηκαν - για να το έχετε και εσείς.

Πάντως το πακέτο εκπροσώπησης στο ΑΤ - από την πλευρά του δήμου - είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Και μας βάζει πολλούς ψύλλους στα αυτιά. ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ.Δήλωση Στέφανου Τζουμάκα με αφορμή την δήλωση Α. Μέρκελ όσον αφορά στο Ευρώ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, 19 Δεκεμβρίου 2013.26 Δεκεμβρίου 2013

«Συζητήσαμε προκειμένου να μάθουμε εάν η Ελλάδα θα έπρεπε να φύγει από τη ζώνη του ευρώ και πιστεύω πως εάν αυτό είχε συμβεί, θα έπρεπε όλοι μας να εγκαταλείψουμε [την ΟΝΕ] σε μεταγενέστερο χρόνο», αυτό φέρεται να δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 19 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με «σύνθεση» των συνομιλιών κορυφής που έχει στη διάθεσή της η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Η δήθεν μεγάλη αποκάλυψη της Α. Μέρκελ, που διοχετεύθηκε στο γαλλικό τύπο, δεν έγινε τυχαία. Αποτελεί μια θεατρική και προσχηματική πολιτική πρόκληση στα πλαίσια διαμόρφωσης των πολιτικών όρων για την υλοποίηση της δεύτερης φάσης της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Η Καγκελάριος Α. Μέρκελ, σε απόλυτη σύμπνοια με τις βασικές επιδιώξεις της γερμανικής ολιγαρχίας και της τραπεζικής της «ναυαρχίδας», Deutsche Bank, αρχικά διαμόρφωσαν τους όρους ενσωμάτωσης και υποταγής στη νεοφιλελεύθερη στρατηγική για μια σειρά από χώρες. Επέβαλαν στην πρώτη φάση της κρίσης, τους όρους πολιτικής απάτης με εκβιασμούς, απειλές και κινδυνολογία περί δήθεν αποβολής χωρών, όπως η Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Δεν είχαν ωστόσο, τολμήσει να αναφερθούν τότε σε διάλυση της Ευρωζώνης, διότι αυτό θα ήταν το καθοριστικό ζήτημα.

Διότι την εν λόγω επιλογή δεν την επιδίωκε καμία πολιτική δύναμη στην Κεντρική Ευρώπη. Τότε ουδείς έθετε θέμα διάλυσης της ΟΝΕ. Η απειλή αφορούσε την αποβολή χωρών, προκειμένου να εκφοβίσουν το εκλογικό σώμα τόσο της Ελλάδας όσο και άλλων χωρών ιδιαίτερα του Νότου. Επαναφέρουν τώρα τα συνολικό ζήτημα της ΟΝΕ με την προβολή της εν λόγω δήλωσης της Α. Μερκελ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, επιχειρώντας να αποπροσανατολίσουν εκ νέου και να προετοιμάσουν με πολιτικές αποφάσεις τη δεύτερη φάση της νεοφιλελεύθερης, μνημονιακής στρατηγικής.

Βασικοί όροι αυτής, που αφορά την επί της ουσίας, συνέχιση της στρατηγικής της λιτότητας υπό άλλο μανδύα, μετά τις Ευρωεκλογές και την εκπνοή της τυπικής ισχύος του μνημονίου την άνοιξη του 2014, θα αποτελέσουν:

· η οριστική διαμόρφωση του σχεδίου της Τραπεζικής ενοποίησης που θα τη διαχειριστεί η ελληνική Προεδρία. Το Συμβούλιο Κορυφής έχει ήδη αναθέσει στις επόμενες Προεδρίες Ελλάδας και Ιταλίας, πέραν των εθνικών προτεραιοτήτων που οι ίδιες θα θέσουν π.χ. θαλάσσια πολιτική, μετανάστευση κ.λ.π., την προώθηση των λεγομένων «μεταρρυθμίσεων» που ουσιαστικά αφορούν σε αναδιαρθρώσεις του συστήματος και στην εμβάθυνση του νεοφιλελεύθερου μοντέλου μέσω πολιτικών όπως η περαιτέρω απορρύθμιση της εργασίας, η εργασιακή κινητικότητα, η φορολογική ελάφρυνση του κεφαλαίου, η παράταση του επαγγελματικού βίου, η σύνδεση μισθών με παραγωγικότητα.
· η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές με πολιτική απόφαση το δεύτερο εξάμηνο του 2014,
· η επιβολή ενός νέου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής την περίοδο 2014-2016, υπό τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ και υπό την υψηλή εποπτεία του Βερολίνου με βάση το Δημοσιονομικό Σύμφωνο Σταθερότητας του Eurogroup
· η σύσταση ενός ελληνικού «Επενδυτικού Ταμείου», βασικές επιδιώξεις του οποίου είναι η προώθηση της φθηνής εργασίας για το ελληνικό «πρεκαριάτο» στις γερμανικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) που θα δημιουργήσουν θυγατρικές στην Ελλάδα και σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο, προσποριζόμενες έτσι ευρωπαϊκά κονδύλια καθώς και η εξασφάλιση δραστικής μείωσης τόσο του κόστους εργασίας όσο και του κόστους χρηματοδότησης τους.
· η μετάθεση αποπληρωμής του χρέους αλλά όχι η διαγραφή του, προκειμένου να καταστεί προσωρινά βιώσιμο αλλά ταυτόχρονα θα μετατρέπει τη χώρα σε αποικία και όμηρο χρέους για δεκαετίες.

Η Α. Μέρκελ επαναφέρει προσχηματικά με τη δήλωση της το ζήτημα της ΟΝΕ, με όρους επικυριαρχίας που δεν διέθετε το 2010, τώρα που πλέον υπέταξαν πολιτικές ηγεσίες μιας σειράς χωρών της Ευρωζώνης, οι οποίες αποδείχτηκαν κατώτερες των περιστάσεων. Τώρα πού επέβαλαν τους όρους της Γερμανικής ολιγαρχίας αλλά και μερίδων του μεγάλου κεφαλαίου της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας κ.ο.κ.

Τώρα που λαφυραγώγησαν τις καταθέσεις από τις τράπεζες χωρών της Ευρωζώνης, κινδυνολογώντας περί της εξόδου χωρών από το ευρώ προκειμένου μεταξύ των άλλων, να αποτελέσουν τόσο οι γερμανικές αλλά και γαλλικές τράπεζες, πόλο έλξης των Ευρωπαίων καταθετών.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια πάνω από 350 δισεκατομμύρια ευρώ μεταφέρθηκαν σε γερμανικές και γαλλικές τράπεζες. Αυτή η επιλογή αποτελούσε βασικό σχεδιασμό και όρο για να επιβάλλουν μια Τραπεζική Ένωση με όρους επικυριαρχίας της Γερμανίας με τράπεζες κολοσσούς στην Κεντρική Ευρώπη και τράπεζες- δορυφόρους στις υπόλοιπες χώρες.

Με το σχέδιο που καταρχήν αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου του 2013, προωθούν ένα πολύπλοκο σύστημα για τη διαδικασία διάσωσης ή μη τραπεζών, υιοθετώντας την γερμανική απαίτηση να εφαρμοστούν τουλάχιστον ύστερα από μια 5ετία οι όροι της χρήσης κεφαλαίων του ταμείου διάσωσης των τραπεζών. Το εν λόγω σχέδιο έχει ήδη προκαλέσει την αντιδράσεις από πολιτικές δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το βασικό ζήτημα είναι η άρνηση της γερμανικής πλευράς της απαίτησης για αμοιβαιοποίηση του χρέους των χωρών του Eurogroup, που αποτελεί πάγια απαίτηση όλων των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης.

Πλήρως υποταγμένη σε αυτό τον στρατηγικό σχεδιασμό είναι τόσο η ελληνική παρασιτική ολιγαρχία όσο και οι συν αυτώ νεοφιλελεύθεροι και σοσιαλ-φιλελεύθεροι του «μνημονιακού μπλοκ».


Γίνεται τώρα που πλέον έκλεισε ο κύκλος του «πρώτου πακέτου» των νεοφιλελεύθερων επιδιώξεων, που αφορούσαν:
· στο να οικειοποιηθούν όσα μπορούσαν για λογαριασμό των τραπεζών
· να υποτιμήσουν μια σειρά οικονομίες, αξίες, αμοιβές και δικαιώματα σε μια σειρά από χώρες της Ευρωζώνης αλλά και της ΕΕ συνολικά,
· να επιβάλλουν νέο-αποικιακά μοντέλα περιφερειακής ανάπτυξης με ταυτόχρονη λαφυραγώγηση της δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, των πλουτοπαραγωγικών πόρων και πρώτων υλών και να εξασφαλίσουν επιχειρηματικές δραστηριότητες για πολυεθνικές στην ενέργεια, στις μεταφορές, στην ανακύκλωση, στα δημόσια έργα, στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας και συντάξεων, στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της παιδείας, δηλαδή στα βασικά του νεοφιλελεύθερου πακέτου, με όρους πλέον επικυριαρχίας της γερμανικής οικονομικής και πολιτικής ελίτ.

Η εν λόγω ζοφερή εξέλιξη αποτελεί ένα μάθημα για τους «υπηκόους» και στην Ελλάδα.

Γιατί οι προοδευτικοί πολίτες τα γνωρίζουμε και είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε σε ήττα τόσο το ελληνικό «μνημονιακό μπλοκ» όσο και να συμβάλλουμε συνολικά σε μια πανευρωπαϊκή και δημοκρατική δράση από κοινού ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του Βερολίνου και άλλων δυνάμεων στην Ε.Ε.

Ανοίγοντας το δρόμο για την προοδευτική έξοδο από τη κρίση.

Για την Πρωτοβουλία Ίδρυσης Σοσιαλιστικού κόμματος.


Στέφανος Τζουμάκας

ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΙΑΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ

ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ

Jazz-bound Project LIVE, αύριο στο "ΕΝ ΦΛΥΑ"Ειρήνη Κωνσταντινίδη - φωνή
Γρηγόρης Ντάνης - κιθάρα
Κωνσταντίνος Μάνος - κοντραμπάσο
Θάνος Χατζηαναγνώστου - τύμπανα 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΕΝ ΦΛΥΑ
Κ. Βάρναλη 13 & Γκίνη, Χαλάνδρι
Τηλ. 210 6854528

2013: Η ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ένα αλμανάκ για γέλια και για κλάματα από την Πλατεία στο χαρτί

1. Λειτούργησε το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Χαλανδρίου αναγνώστη μου την χρονιά που πέρασε!
Για την λειτουργία του ο δήμος μίσθωσε το κτίριο, στην Παπάγου, στο οποίο στεγαζόταν το βιβλιοπωλείο ΚΟΡΑΗΣ που πλήρωσε – και αυτή η επιχείρηση, όπως πολλές άλλες – τις συνέπειες της μακροχρόνιας ύφεσης, της κρίσης και των μνημονίων.
Τον χώρο εγκατέλειψε  η επιχείρηση  για να περιορίσει τα έξοδά της, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στα αυξημένα λειτουργικά της προηγούμενης περιόδου.

Και ο ιδιοκτήτης θα έχανε το μίσθωμα.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΥΡΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΖΗΜΙΑ.

ΕΤΣΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΜΕ ΜΙΣΘΩΜΑ 5.500 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΠΛΩΘΗΚΕ, ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΗΚΕ – ΜΕΧΡΙ ΗΧΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Hi-Fi, dolby stereo surround  απέκτησε - για να στεγάσει την κοινωνική του υπηρεσία.

Έγινε θα πουν και διαγωνισμός! Έγινε.
Λεπτομέρειες θα βρείτε στο blog – αν ακόμα είστε από τους λίγους που δεν ξέρετε -  και για τον διαγωνισμό, γιατί εδώ δεν χωράνε όλα.
Πήρε και καμιά 600 χιλιάρικα επιδότηση ο δήμος, διόρισε και μερικούς, έβαλε και η εκκλησία λεφτά για να μοιράζονται φακές στους απόρους συμπολίτες μας!

Έτσι φτιάχτηκε λοιπόν το πρώτο KΟΙΝΩΝΙΚΟ DELICATESSEN ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!Κάτι ενοχλητικοί που πάνε και ζητάνε στοιχεία για την λειτουργία του, αντιμετωπίστηκαν όπως τους έπρεπε από την Ελένη Νιώτη η οποία κάλεσε την αστυνομία να τους συλλάβει!


Και αφού διαθέτει ο δήμος 5500 ευρώπουλα τον μήνα και πήρε και 600 χιλιάρικα ακόμα επιδότηση για τους απόρους συνδημότας μας, άρχισαν να ζητούν από ΕΣΕΝΑ αναγνώστη μου να πηγαίνεις φακές στο Κοινωνικό Παντοκοροϊδείο, πάνε στα σχολεία - που δεν έχουν λεφτά να συντηρήσουν και που πρόσφατα ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ λιποθύμησε μαθητής και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο - και ζητάνε … φακές.

Φακές που στο Χαλάνδρι έρχονται με τριαξονικά πλέον.
Διότι ΟΛΟΙ – εκτός από εμάς – πουλάνε φακές και φασόλια στο Χαλάνδρι.
Εμείς πάντως τρώμε φακές ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ σπίτι.

2. Αλλά το 2013 δεν έκανε το Χαλάνδρι 
γνωστό – στον κόσμο όλο – για το Κοινωνικό Παντοκοροϊδείο.

Το Χαλάνδρι έγινε γνωστό από αυτή εδώ την φωτογραφία, του Γιάννη Κολεσίδη, που ψηφίστηκε ως μια από τις 10 καλύτερες δημοσιογραφικές φωτό του REUTERS στον κόσμο, για το 2013 και είναι από το Χαλάνδρι.Μετά από αυτό και όπως πάντα πέντε μήνες πριν τις εκλογές, ο δήμος κάνει φέτος έργα αύξησης της παροχετευτικότητας της ρεματιάς και έβγαλέ και εργολαβία για καθαρισμό φρεατίων ομβρίων.
ΦΕΤΟΣ ΟΜΩΣ!

Γιατί πέρυσι σου έλεγαν να καθαρίσεις μόνος σου τα φρεάτια ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ!
Και να καθαρίσεις εσύ τα πάρκα για να μην χαλάσουν χρήμα να πάρουν κανέναν άνεργο οδοκαθαριστή να φάει κανένα κομμάτι ψωμί.
ΕΣΥ! ΤΖΑΜΠΑ!
ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΔΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ!
Για να παριστάνουν οι εκλεκτοί, τους «αποτελεσματικούς» στην δουλειά τους.

Να το θυμάσαι γιατί τα ίδια θα σου λένε και του χρόνου που δεν έχει εκλογές.
Εμείς αμαρτία δεν έχουμε.
Στα έχουμε γραμμένα όλα για να μην ξεχάσεις και να ξέρεις ΟΤΙ ΕΣΥ ΘΑ ΦΤΑΙΣ ΑΝ ….
Και μην λες μετά “¨ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ” γιατί θέλεις δικαιολογία για την παπάτζα που πρέπει να κάνεις.
Να είμαστε ξηγημένοι.

3. Το 2013 όμως θα μείνει ιστορικό για την πόλη και για έναν άλλο λόγο:  ΕΚΛΕΙΣΑΝ 
μετά από τις άοκνες προσπάθειες του δήμου μας, τα νομικά πρόσωπα του δήμου για να περικοπούν περιττές σπατάλες για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τους παλιόγερους και και άλλες τέτοιες πολυδάπανες δραστηριότητες που περιορίζουν τα διαθέσιμα κονδύλια που μπορεί να διατεθούν για ενοικίαση και άλλων ξενοίκιαστων καταστημάτων κυρίως ημετέρων, που έτσι δεν θα έχουν καμία αναστολή να υποστηρίξουν τις δυνάμεις της σύνεσης, στας επερχόμενας εκλογάς, ενώ αντιθέτως είναι ορατός ο κίνδυνος να στραφούν εις την στήριξην δυνάμεων της ιλαρότητος και της έλλειψης της αναγκαίας δια την υπηρεσίαν του δημότη σοβαρότητος και ευπρεπείας.


Μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο κλείσιμο του Αετοπουλείου πολιτιστικού κέντρου και την επικείμενη μετακίνηση της πλειοψηφίας των εργαζομένων από το κληροδοτημένο εις τον δήμον των Χαλανδραίων– υπό της μακαριστής Μουστάκα – Αετοπούλου – κτίριον της Αγίας Βαρβάρας,   εις το υπερσύγχρονο μισθωμένο κτίριο επί της οδού Παπάγου, ίνα υπογραμμιστεί η χρησιμότης του δια την λειτουργίαν του δήμου, να αξιοποιηθούν οι κενοί χώροι του και να αιτιολογηθεί εις κακόπιστους επικριτάς η σκοπιμότης της μισθώσεώς του, εν όψει βεβαίως της προεκλογικής περιόδου.

Περιέργως, ακόμα δεν έχει κλείσει η ΦΛΥΑ ΑΕ, εις πείσμα της αριστεροπασοκοδεξιάς καθεστωτικής παρέας, καθοδηγουμένης υπό πασίγνωστού δια την δράση του κατά της διαφθοράς τοπικού πολιτικού στελέχους με υψηλές διασυνδέσεις εις τους ελεγκτικούς μηχανισμούς,  που έχει στείλει στην ΦΛΥΑ το ΣΔΟΕ 321 φορές τα τελευταία 5 χρόνια και το σώμα των ελεγκτών 235 φορές, για να διερευνηθεί το σκάνδαλο, που δεν υπάρχει αλλά πρέπει οπωσδήποτε να εφευρεθεί γιατί έχει εκτεθεί ολόκληρη η παρέα και έρχονται εκλογές, ενώ έχουν δεσμευτεί και στον Φούχτελ, ότι το 2014 η ΦΛΥΑ δεν θα υπάρχει. ΑΝ ....

4. Όμως το 2013 αυτό που πρέπει επίσης να μνημονευτεί με έμφαση είναι ότι μετακινήθηκε ο καταυλισμός των τσιγγάνων.

Και μάλιστα ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!
Τέσσερις!
ΑΛΗΘΕΙΑ!


Με χειρισμούς που είχαν λέει συζητηθεί στις συσκέψεις των αρχηγών των παρατάξεων, που τους ενημέρωνε - λέει - ο Δήμαρχος Γ. Κουράσης για τις λεπτές κινήσεις που έπρεπε να γίνουν και που δεν έπρεπε να είναι εις γνώσην ημών  των υπολοίπων κοινών θνητών, που είμεθα εξυπνάκηδες, ανεύθυνοι και παλιόγυφτοι .

Δεν με πιστεύεις;

ΜΕΤΡΑ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ!
Αρχικά τον πήραν εκεί που είναι για να τον πάνε στο Πάτημα.
Δεν ήθελε όμως το Πάτημα και τον φέρανε πίσω.
Μετά τον  μεταφέρανε στο γήπεδο του Απόλλωνα.
Όμως όχι για πολύ. Γιατί δεν ήθελε ο Απόλλωνας και το Κάτω Χαλάνδρι.
Τον ξαναγύρισαν πίσω.
Μετά τον πήραν και τον πήγαν στην Λυκόβρυση.
«ΦΕΥΓΕΙ Ο ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ» έγραφαν οι άλλες, οι σοβαρές εφημερίδες, όχι εμείς οι εξυπνάκηδες.
Αλλά δεν ήθελε ούτε η Λυκόβρυση και τελικά τους έφεραν πάλι εκεί που ήταν.
ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ!

Και μια ΤΩΡΑ, που θα φύγουν οπωσδήποτε, όπως μας βεβαιώνουν οι σοβαροί, ημάς τους αιρετικούς αμφισβητίες,  τον Φεβρουάριο, για να πάνε στα Μέγαρα πάνω στην κορυφή (ΑΕΡΑ) ΠΑΤΕΡΑ του όρους Κανδύλι (ή ανάποδα), για να μαζεύουν και τσάι του βουνού για να βγάζουν τα προς το ζην;

ΣΥΝΟΛΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ!

Τέσσερις φορές πρωτοσέλιδα και πανηγυρισμοί για την επίλυση του θέματος του καταυλισμού, μέσα σε μια χρονιά.

Και για το Πεύκο Πολίτη, την απαλλοτρίωση του δρόμου, την διεκδίκηση εισφορών σε γη και χρήμα από τις ιδιοκτησίες που περάσανε στο ΤΑΪΠΕΔ, λέξη από τους σοβαρούς.

Με αυτά ασχολούνται μόνο κάτι αστείοι, αιρετικοί, ασόβαροι.

Που είπαν και κάτι περίεργα για στέγαση των τσιγγάνων Χαλανδραίων δημοτών στο Χαλάνδρι, με την ένταξη του Πεύκο Πολίτη στο σχέδιο, «που - κακό χρόνο να  ‘χουν που είναι με τους γύφτους - και χαλάνε την επικοινωνιακή εικόνα των σοβαρών εν όψει εκλογών.»
(περισσότερα για το θέμα στο blog και στο μέλλον).

5. Άλλο μεγάλο επίτευγμα της χρονιάς από τον δήμο μας:
ΝΕΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ!  3 ΜΥΡΙΑ ΕΥΡΟΠΟΥΛΑ!

 
Αλλά ήταν απαραίτητο το νέο κτίριο. Έργο με μέλλον.

Δεν μπορεί να μην έχει ολόκληρη η περιοχή παιδικό σταθμό, σου λέει ο δήμος.
Πού θα βάλουμε τα παιδιά των δημοτών μας, που δεν εννοεί η διοίκησις να μένουν εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών.

Γνωστοί ανεύθυνοι επικριτές της διοικήσεως βέβαια στέκονται σε μερικές ασήμαντες λεπτομέρειες δια να πλήξουν το μέγα έργο του δημάρχου Κουράση και των συνεργατών του.

Λένε ότι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς τα τελευταία χρόνια, μετά το 2010, σταδιακά έχουν μείνει ακριβώς τα μισά παιδιά από ότι πριν.
Εξυπηρετούνταν περί τα 900 παιδιά τον χρόνο και έχουν μείνει 450.
Τα άλλα πήγαν στους ιδιωτικούς εκτός από 8 τυχερές οικογένειες που έκαναν ΚΟΙΝ.ΣΕΠ..

Οι ανάγκες της πόλης ξεπερνούν τις 1500 θέσεις.
Οπότε σου λέει η διοίκηση, να!
Δεν έχουμε χώρο να βάλουμε και άλλα παιδιά. Να χτίσουμε τον παιδικό σταθμό στο Πάτημα.

Όμως κάποιοι ασόβαροι επιμένουν να μην αντιλαμβάνονται το βάθος των σχεδιασμών της διοικήσεως του δήμου.
Και ισχυρίζονται ότι υπήρχαν άλλες προτεραιότητες πολλαπλώς πιο επείγουσες να εξυπηρετηθούν με τα 3 μύρια.
Όπως για παράδειγμα η ανέγερση δημαρχείου δια την εξοικονόμηση του ποσού των ενοικίων των δημοτικών καταστημάτων  - άνω των 400 χιλιάδων ΕΤΗΣΙΩΣ.

Και μάλιστα προβάλλουν το εξυπνακίστικο επιχείρημα ότι μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον υπό ανέγερση παιδικό σταθμό είναι κενό και αχρησιμοποίητο αυτό το κτίριο, που ανήκει σε ΙΔΡΥΜΑ και η βούληση του διαθέτη ευεργέτου του Χαλανδρίου, Γεωργίου Κουρτέση ήθελε να αξιοποιείται διά εκπαιδευτικό έργο στα παιδιά της πόλεως, άρα οι ανάγκες της περιοχής για παιδικό σταθμό μπορούσαν κάλλιστα να εξυπηρετηθούν εκεί.Επιχειρήματα εξυπνάκηδων, μην ασχολείστε εσείς.
Ο δήμαρχος ξέρει τι κάνει.

6. Ο δήμος μας με αστραπιαίες ενέργειες αντιμετώπισε την ραγδαία αύξηση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε απόφαση αναστολής έκδοσης νέων αδειών αλλά είχαν παραλείψει κάποιες περιττές διαδικασίες με αποτέλεσμα να μην εγκριθεί η απόφαση από την περιφέρεια. Έτσι η μετατροπή του Χαλανδρίου σε μπαρούπολη μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

7. Το Χαλάνδρι έχει πλέον ελεγχόμενη στάθμευση.

Το σύστημα εφαρμόστηκε μελετημένα, σχεδιασμένα, με διαδικασίες που εξασφάλισαν την αναγκαία κοινωνική συναίνεση και λειτουργεί απρόσκοπτα έχοντας εξασφαλίσει άνετη πρόσβαση επισκεπτών ... στα γειτονικά malls.

Αυτά ήταν τα μεγάλα, τα μεγαλύτερα για την ακρίβεια, έργα του δήμου Χαλανδρίου για την χρονιάπου μας πέρασε και άλλο κακό να μην μας εύρη του χρόνου.


ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ: ΗΡΘΕ ΤΟ ΚΡΗΤΗ ΒΡΑ

Ο ΠΑΧΥΔΕΡΜΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ


Κάθε ίχνος ντροπής και έστω και προσχηματικής συμμόρφωσης με τη νομιμότητα από την διοίκηση του δήμου αλλά και το διαπαραταξιακό προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου έχει εγκαταλειφθεί και ο υπέρτατος κανόνας που διέπει την δράση τους είναι η επιβολή των απόψεων και συμφερόντων της κλίκας και ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης.

Ότι ο προϋπολογισμός του δήμου που ψηφίστηκε στις 15 Νοεμβρίου, με υπέρβαση όλων των διαδικασιών διαβούλευσης και συμμετοχής φορέων που προβλέπει ο νόμος, σε μια ΕΙΔΙΚΗ συνεδρίαση, χωρίς την τήρηση των προβλεπομένων προθεσμιών νόμιμης σύγκλισης του Δ.Σ., ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, σας το είχαμε γράψει έγκαιρα. 

Σε αυτή την ανάρτηση:

ΝΕΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ! ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Όπως τότε σας είχαμε γράψει ότι η ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ, που δεν έχει συγκαλέσει - την έστω και αυτή - την γνωμοδοτική επιτροπή διαβούλευσης που προβλέπει ο νόμος ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να συγκληθεί.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ Η ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ (ΑΡΘΡΟ 76 NOMOY 3852/2010)

Δεχτήκαμε τότε την απάντηση ότι "ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΝΑΝ" γιατί έπρεπε ο προϋπολογισμός να εγκριθεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, και όχι στις  ...18, διότι λέει το έλεγε μια εγκύκλιος που είχε βγάλει η ΤΡΟΪΚΑ (διότι ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ).

Και βέβαια ο δήμος μας μην δει εγκύκλιο του Φούχτελ και καθυστερήσει καμιά μέρα ...

Τότε λοιπόν δεν πρόλαβαν να συγκαλέσουν την επιτροπή.

ΤΩΡΑ, ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ;

Και ρωτάμε: Θα ξαναμείνουν οι ΨΕΥΤΟΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, που πίνουν νερό στο όνομα του Καλλικράτη, στο δημοτικό συμβούλιο να κάνουν απαρτία στον Αεικίνητο, όπως έκαναν στις 15 Νοεμβρίου, όταν ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΑΡΤΙΑ το Δ.Σ.; Τότε που λίγοι φιλότιμοι αποχώρησαν από την ΠΑΡΑΝΟΜΗ συνεδρίαση και έμειναν εκεί οι ... ΠΡΟΘΥΜΟΙ;

Ή θα νομιμοποιήσουν πάλι τις γελοίες μεθοδεύσεις της διοίκησης;

Το επιχείρημα "βιαζόμαστε να έχει προϋπολογισμό ο δήμος" ελπίζουμε να μην έχει κανείς το θράσος να το διατυπώσει, όταν από την ανεπάρκειά τους και τις μεθοδεύσεις τους έχουν καταρεζιλέψει τον δήμο και συνέταξαν ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ που η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ αποκεντρωμένη δεν ενέκρινε.

Μένει να δούμε λοιπόν αν θα συνεχιστεί ο κατήφορος μερικών.
Για να κάνει εύκολο το δίλημμα σε εσένα αναγνώστη μου: ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ!

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ


ΔΙΠΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
    
                                               
                                                                                                                    - 6η
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                -------
                                                                                                                 - 2013

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε ειδική συνεδρίαση του σώματος στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 30η Δεκεμβρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 21:00 να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με τα παρακάτω θέματα:1.         Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση Προϋπολογισμού του Δήμου  Ο.Ε. 2014.

2.         Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση Ο.Π.Δ. του Δήμου Ο.Ε. 2014.

                                      Χαλάνδρι  24/12/2013
                                           Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.                                   ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ 


                                               
                                                                                                                   - 29η
          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ          -------
                                                                                                                 - 2013Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 30η Δεκεμβρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00    να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με τα παρακάτω θέματα:1.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ο.Ε. 2014.

2.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄αριθμ. 55/2013 απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που αφορά στη διόρθωση γεωμετρικών στοιχείων στο Ο.Τ. 79 επί των οδών Ηρώδου Αττικού 2 και Λεωφ. Πεντέλης, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 19 παρ. 2 του Ν.2664/98.

3.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση χρήσης κοινόχρηστου χώρου με τραπεζοκαθίσματα.Χαλάνδρι  24/12/2013
                                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.


                       ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ 

Επαιρναν εκατομμύρια με μαϊμου ”δάνεια” που φόρτωναν σε λαθρομετανάστες, τετραπληγικούς και υπερίληκες για να ξεπλένουν βρώμικο χρήμα!

Ένα νέο μεγάλο τραπεζικό σκάνδαλο δεν έρχεται στο φως της δημοσιότητας, διότι προφανώς κάποιοι από τους πρωτεργάτες του έχουν υψηλές γνωριμίες στα ΜΜΕ. 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, πρόκειται για μεγάλο κύκλωμα τραπεζιτών που έδινε “στεγαστικά” δάνεια σε αλλοδαπούς με προσωρινή άδεια παραμονής, ακόμα και για… 40 χρόνια! Δηλαδή ένας άνθρωπος που κανείς δεν γνώριζε… εάν θα μπορούσε να παραμείνει στην χώρα το επόμενο εξάμηνο, θεωρούταν φερέγγυος για δεκαετίες, ώστε να εκταμιευθούν τεράστια ποσά στο όνομα του! Ποσά που δεν θα μπορούσε να πάρει γηγενής ούτε στον ύπνο του.

Το κύκλωμα των τραπεζιτών σε συνεργασία με δικηγόρους, συμβολαιογράφους, τους ιδιοκτήτες ακινήτων, δουλεμπόρους και φυσικά εφοριακούς (έβγαζαν ΑΦΜ, καταχωρούσαν τα συμβόλαια), έβρισκαν “μπροστάρηδες” αλλοδαπούς, ηλικιωμένους και ανάπηρους ώστε να συνάπτουν στεγαστικά δάνεια και να ξεπλένουν μαύρο χρήμα.

Στην συνέχεια μέσω των υπερεκτιμήσεων των ακινήτων, τεράστια ποσά έπεφταν στα χέρια των επιτηδείων, οι οποίοι τα μοιράζονταν.

Ενδεικτικά, σε μία μόνο περίπτωση, “Πακιστανός” κατάφερε και πήρε δάνεια ύψους… 10 εκατομμυρίων Ευρώ σε τράπεζα στην Πελοπόννησο !!

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τα δεκάδες χιλίαδων ευρώ ”δάνεια” που φόρτωσαν σε τετραπληγικό κάτοικο Χαλανδρίου επιτήδειοι, που τον ασφάλιζαν μάλιστα για εξόφληση των δανείων στην περίπτωση που δήθεν έμενε ανάπηρος, ενώ ήταν ανάπηρος εκ γενετής !

Για την επίτευξη του σκοπού της η εγκληματική οργάνωση είχε φροντίσει να εμφανίζει τον τετραπληγικό ως μεγαλο-επιχειρηματία, ανοίγοντας του στη ΔΟΥ Χαλανδρίου περίπου 7 επαγγεματικές δραστηριότητες….μεταξύ αυτών του είχαν ανοίξει εταιρία σεκιούριτι και νυκτερινό κέντρο ως υποκατάστημα στην τρούμπα του Πειραιά !!! Οι εγκληματίες είχαν βγάλει στο όνομα του τετραπληγικού 23 πιστωτικές κάρτες με απεριόριστα όρια και του είχαν ανοίξει δεκάδες λογαριασμούς με καρνέ επιταγών!


Σε άλλη περίπτωση ηλικιωμένη 83 ετών, κάτοικος Χαλανδρίου, εμφανίζεται να έχει λάβει δάνεια συνολικά 80.000 ευρώ απο την Αγροτική Τράπεζα Καρπάθου…χωρίς να έχει πάει ποτέ !!! Το συγκεκριμένο κύκλωμα με έδρα το Χαλάνδρι δραστηριοποιόταν πανελλαδικά και ξέπλενε βρώμικο χρήμα χρησιμοποιώντας τα στοιχεία ανύποπτων πολιτών !!!

Την ίδια στιγμή που παραγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις κλείνουν επειδή δεν μπορούν να πάρουν κεφάλαιο κίνησης 10 χιλιάδων Ευρώ!