Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝ. ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ... ΠΟΛΕΜΟΣΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ "ΤΟΙΧΟ" ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΑΤΣΟΒΙΒΛΙΟ Ο ΠΡΩΗΝ ΓΓ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΗ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΚΙΝΗΤΟ ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΗ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΗ

Στο θέμα 6 του σημερινού Δημοτικού συμβουλίου διάβασα:
6. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αξιοποίηση του οικοπέδου ‘Κληροδότημα Καλλισπέρη’ επί των οδών Διον. Αρεοπαγίτου, Καλλισπέρη και Παρθενώνος με σκοπό από την πλευρά του Δήμου Χαλανδρίου καθέτου ιδιοκτησίας.

Στη συνέχεια μου γνωστοποιήθηκε μέσω facebook από το blog stinplatia.blogspot.com η εισήγηση του Δντος της ΦΛΥΑ Νάσου Μπαλέρμπα προς το δημοτικό συμβούλιο.

Το θέμα με είχε απασχολήσει όταν το είχα δει γραμμένο στην ημερήσια διάταξη του κοινού οργάνου ΚΑΣ - ΚΣΝΜ στις 13-12-2012 και του ΚΑΣ στις 19.2.2013. Μάλιστα μου είχε κάνει εντύπωση ο ανορθόδοξος τρόπος με τον οποίο επιχειρείτο να προχωρήσει το θέμα. Από ενδιαφέρον είχα αρχειοθετήσει και τις σχετικές αποφάσεις. 

Λόγω της σημειολογικής αλλά και γενικότερα της ιδιαίτερης σημασίας που έχει το κληροδότημα ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΗ για τον Δήμο Χαλανδρίου, αλλά και λόγω «προϋπηρεσίας» μου στον χώρο του πολιτισμού και ιδιαίτερα στον τομέα Προστασίας της Πολιτιστικής κληρονομιάς, διάβασα και την εισήγηση του κ. Μπαλέρμπα. 

Η εισήγηση βρίθει ελλείψεων , λαθών αλλά δυστυχώς και ανακριβειών. Ίσως λόγω ελλιπούς ή λανθασμένης ενημέρωσης του κ. Μπαλέρμπα. 

Θα σταθώ σε ένα σημείο
Η εισήγηση αναφέρει σε κάποια παράγραφο:

«….Το πλεονέκτημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι το Κ.Α.Σ. έχει δώσει την προέγκρισή του στην αρχιτεκτονική μελέτη που έχει υποβληθεί από τη ΦΛΥΑ Α.Ε. για την ανέγερση επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου κτιρίου συνολικού εμβαδού 870 τ.μ…….»

Μερικές παρατηρήσεις – αλήθειες επί της εισηγήσεως:
1. Το ΚΑΣ δεν έχει δώσει καμιά προέγκριση σε καμία αρχιτεκτονική μελέτη
2. Δεν έχει δοθεί προέγκριση από το ΚΑΣ διότι απλούστατα ουδέποτε εισήχθη στο ΚΑΣ αίτημα προέγκρισης μελέτης, και δεν θα μπορούσε άλλωστε με βάσει την νομοθεσία να εισαχθεί.
3. Στο ΚΑΣ το μοναδικό θέμα που εισήχθη για γνωμοδότηση στις 19.2.2013 ήταν:
“ ΘΕΜΑ: Έγκριση διενέργειας αρχαιολογικής έρευνας σε οικόπεδο επί των οδών Δ.Αρεοπαγίτου και Παρθενώνος 43, φερομένης ιδιοκτησίας Δήμου Χαλανδρίου, στο ΟΤ 55004, Δήμου Αθηναίων, Περιφέρειας Αττικής


4. Επειδή πάντα εργάζομαι με βάσει τα κείμενα, και για του λόγου το αληθές, ακολουθεί η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού η οποία εκδόθηκε μετά την γνωμοδότηση του ΚΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ
ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ
EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Αρ. Πρωτ. ΥΠΑΙΘΠΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΙΠΚΑ/ΤΑΧ/ Φ03/22605/10464/1617/879
Αθήνα, 21 Μαΐου 2013

Κοιν.:
1. Γ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
2. κ. Φρ. Χρυσολούρη – Ταγκαλάκη μελετήτρια του έργου
Δαφνομήλη 16 – 18 114 71 - Αθήνα
(προκειμένου να ενημερώσει τον Δήμο Χαλανδρίου)

ΘΕΜΑ: Έγκριση διενέργειας αρχαιολογικής έρευνας σε οικόπεδο επί των οδών Δ.Αρεοπαγίτου και Παρθενώνος 43, φερομένης ιδιοκτησίας Δήμου Χαλανδρίου, στο ΟΤ 55004, Δήμου Αθηναίων, Περιφέρειας Αττικής

ΑΠΟΦΑΣΗ
Έχοντας υπ’ όψιν:
………………………………………………………………………….
10. την κατά πλειοψηφία Γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, όπως διατυπώθηκε στην υπ’ αρ. 7/19.2.2013 Συνεδρία του

Αποφασίζουμε

1. Εγκρίνουμε τη διενέργεια αρχαιολογικής έρευνας, με δαπάνη των ενδιαφερομένων, σε οικόπεδο επί των οδών Δ. Αρεοπαγίτου και Παρθενώνος 43, φερομένης ιδιοκτησίας Δήμου Χαλανδρίου, στο ΟΤ 55004, Δήμου Αθηναίων, Περιφέρειας Αττικής, λόγω της μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας της θέσης του εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου της πόλης των Αθηνών (ΦΕΚ 96/Δ/10-2-2004), σε μικρή απόσταση από τη Νότια Κλιτύ και την Ακρόπολη, καθώς και των σημαντικών αρχαιοτήτων (καταλοίπων της «Οικίας Πρόκλου»), που έχουν ανασκαφεί στο παρελθόν σε επαφή με το οικόπεδο και πιθανότατα συνεχίζουν εντός τούτου.

2. Η έγκριση ή μη της μελέτης για την ανέγερση νέας οικοδομής, στο εν λόγω οικόπεδο, θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της ως άνω αρχαιολογικής έρευνας, κατόπιν επανεισαγωγής του θέματος στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την κατά νόμο Γνωμοδότηση.

Εσωτ. Διαν.
Ακριβές Αντίγραφο
Η Προϊσταμένη της Γραμματείας

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. : ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΑΣΙΟΥ ΒΑΖΕΙ - ΞΑΝΑ - ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Προς: Γεώργιο Κουράση , Δήμαρχο Χαλανδρίου
Ζαχαρία Νόμπελη , Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου 


Κοιν. Δημοτικούς Συμβούλους Συνδυασμού «Χαλάνδρι σε Δράση - Γιώργος Κουράσης»Κύριε Δήμαρχε,


Στη 19η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Αυγ. 2013, είναι προς συζήτηση το 6ο θέμα που αφορά «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αξιοποίηση του οικοπέδου «Κληροδότημα Καλλισπέρη» επί των οδών Διον. Αρεοπαγίτου, Καλλισπέρη και Παρθενώνος με σκοπό από την πλευρά του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ καθέτου ιδιοκτησίας» με εισηγητή τον κ. Αθανάσιο Μαλέρμπα Δντα Σύμβουλο της ΦΛΥΑ Α.Ε. 

Επειδή για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους βρίσκομαι εκτός Αττικής και δεν θα παραστώ στη συζήτηση αυτού του θέματος και αφού έλαβα υπόψη μου τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία, θεώρησα υποχρεωσή μου να γνωστοποιήσω την διαφωνία μου στην πρόταση για τη σχεδιαζόμενη «αξιοποίηση» του οικοπέδου «Κληροδότημα Καλλισπέρη» για τους παρακάτω λόγους:

1. Πράγματι με την απόφαση 329/2011 το Δημοτικό Συμβούλιο ανέθεσε στη ΦΛΥΑ ΑΕ να προβεί σε μια σειρά ενεργειών σχετικά με την αξιοποίηση του ακινήτου «Κληροδότημα Καλλισπέρη», προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες, στη συνέχεια όμως προκειμένου να παρθούν οι όποιες αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτείται, όπως μας είχατε διαβεβαιώσει, οι αρμόδιοι της ΦΛΥΑ ΑΕ να παραδώσουν όλα τα στοιχεία που έχουν, στις υπηρεσίες του δήμου, προκειμένου να τα μελετήσουν και να ενημερώσουν το δημοτικό συμβούλιο υπεύθυνα, γιατί αυτές διαθέτουν την τεχνογνωσία, την εμπειρία, την υποδομή και το επιστημονικό προσωπικό.

2. Το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν αφορά ένα απλό έργο αλλά αφορά ένα ακίνητο επι των οδών Διον. Αρεοπαγίτου, Καλλισπέρη και Παρθενώνος και γι’ αυτό το λόγo παράλληλα με την παράδοση των φακέλων στις υπηρεσίες μας έπρεπε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διαβούλευσης και ενημέρωσης των αιρετών και των φορέων της πόλης μας, γεγονός το οποίο μέχρι σήμερα δεν έγινε. Επομένως, πώς και με ποια στοιχεία και δεδομένα θα αξιολογήσει τις προτάσεις τις Φλύα ΑΕ το δημοτικό συμβούλιο; 

3. Λάβατε υπόψη σας ότι το πολιτικό-κοινωνικό-οικονομικό πλάισιο έχει πλέον αλλάξει στην Ελλάδα από το 2011 μέχρι σήμερα; Οι πολίτες απαιτούν περισσότερη διαφάνεια, σχέδιο, ενημέρωση και συνεχή έλεγχο. Η συνέχιση της διαχείρισης της συγκεκριμένης αξιοποίησης από μια ανώνυμη εταιρεία δε μπορεί να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Δήμου και τις αξιώσεις των πολιτών. Η απόφαση 329/2011 πρέπει να επαναξιολογηθεί. Η διαχείριση του θέματος πρέπει να περάσει άμεσα στα θεσμικά όργανα και στις κεντρικές υπηρεσίες του δήμου μας. 

4. Το συγκεκριμένο οικόπεδο αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Χαλανδρίου ανυπολόγιστης αξίας, λόγω της θέσης του επί της οδού Διονύσου Αεροπαγίτου με θέα τον Παρθενώνα, και γι’ αυτό το λόγο απαιτείται, με ευθύνη δική σας, πριν την εισαγωγή του θέματος στο Δ.Σ να ξεκινήσουν διαδικασίες διαβούλευσης και ενημέρωσης των αιρετών και των φορέων της πόλης σχετικά με τις προτάσεις της ΦΛΥΑ Α.Ε. Πρέπει να μας πείτε ξεκάθαρα ποιό είναι το οραμά μας, τι θέλετε να κάνετε στο ακίνητο Καλλισπέρη και με ποιούς; Μέχρι σήμερα αυτά τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. 

5. Στην εισήγησή υπάρχει μια λογιστική προσέγγιση. Αντί οράματος, γίνεται απαρύθμιση χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων χωρίς να υπάρχει καμία αιτιολόγηση! 

6. Η διαθήκη της Σεβαστής Καλλισπέρη δίνει συγκεκριμένες κατευθύνσεις ως προς το όραμα. Γιατί αξιώνεται την τροποποίησή της;

7. Η αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου-οικοπεδου, το οποίο έχει σημαντικές οικονομικές και τεχνικές παραμέτρους, επιβάλεται να γίνει σε κεντρικό επίπεδο δήμου και με διαφανείς διαδικασίες. Δηλαδή, ο χειρισμός του όλου εγχειρήματος, από το αρχικό στάδιο της ωρίμανσης μέχρι την ολοκλήρωση του σχεδίου, να γίνει από: 

· Την εκτελεστική επιτροπή, την επιτροπή περιβάλλοντος, την οικονομική επιτροπή, το Δημοτικό Συμβούλιο και τις υπηρεσίες μας οι οποίες διαθέτουν προγραμματική και διαχειριστική επάρκεια. 

Οι θέσεις μου αυτές σας ήταν γνωστές έγκαιρα από το έτος 2012, όταν κατά τη διαδικασία κατάρτισης του σχεδίου ωρίμανσης μελετών για τη χρηματοδότηση έργων – μελετών από το ΕΣΠΑ και άλλες χρηματοδοτικές πηγές, σας ζήτησα να εντάξουμε και το εν λόγω ακίνητο στο σχεδιασμό μας και η όποια αξιοποίησή του να γίνει κεντρικά από τις υπηρεσίες του δήμου.

Οι θέσεις μου έχουν πλέον ενισχυθεί από τα σημαντικά αποτελέσματα που πετύχαμε ως δήμος το 2012 (ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, πλατεία ΚΙΟΣΕ, διαφανείς διαγωνιστικές διαδικασίες, νέες διαδικασίες επίβλεψης έργων, διάνοιξη Φραγκοκλησιάς κ.α), και τα οποία έγιναν με σχέδιο, διαφάνεια, και εμπιστοσύνη προς τις δημοτικές υπηρεσίες. 

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επανεξετάσουμε τις βασικές μας πολιτικές και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για το καλό της πόλης μας.

Με εκτίμηση, 

Παναγιώτης Βάσιος 
Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ;;;;

Το κασετοφωνάκι της Πλατείας θα είναι εκεί.

Και θα ανεβάσει στο YOU TUBE ό,τι είναι να ειπωθεί ή συμβεί (αν συμβεί), όπως διαρρέουν "κύκλοι" όλων των φυλών.

Πάντως φαίνεται ότι κάτι παίζεται.

Και σε λίγο θα σας έχουμε το πρώτο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ, μετά την θερινή ραστώνη.


Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΕΡΟΠΑΓΙΤΟΥ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν θα είμαστε όσο θα ήθελες αποκαλυπτικοί - τουλάχιστον μέχρι αύριο, όταν θα έχουμε παρακολουθήσει τι θα γίνει στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο  - αλλά για σήμερα σας έχουμε μια μικρή πρόγευση με δύο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:

Και αρχίζουμε με την εισήγηση του Δντος της ΦΛΥΑ Νάσου Μπαλέρμπα προς το δημοτικό συμβούλιο.

Προτεινουμε να την διαβάσετε προσεκτικά, το θέμα είναι σοβαρό και με πολλές προεκτάσεις.


ΕΓΙΝΕ ΣΕΦΤΕΣ ΣΤΑ ΧΡΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ! ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Όπως όλα δείχνουν λοιπόν υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στις επόμενες δημοτικές εκλογές που θα γίνουν τον προσεχή Μάιο θα είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, διαβεβαίωσε ζωντανά τον βουλευτή ότι θα είναι ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής,στον αέρα της διαδικτυακής εκπομπής του κ. Κασιδιάρη.

Συγκεκριμένα ο Ν. Μιχαλολιάκος επισήμανε το εξής:

«Το έχω πει, κατά πάσα πιθανότητα, θα είσαι ο υποψήφιος (της Χρυσής Αυγής) για την Αθήνα. Με πήρε κάποιος τηλέφωνο και μου είπε ότι μια εφημερίδα έγραψε ότι σε έκοψα. Δεν υπάρχει τίποτα από αυτά τα πράγματα...».

http://www.makeleio.gr

ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΙ! ΡΕ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗΣ;

ΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ!

Δηλαδή εσύ που το έβγαλες αυτό το πράγμα το έχεις κοιτάξει καθόλου το θέμα, μήπως καις τίποτα λάδια και δεν το ξέρεις;

Διότι ξέρεις η αρχή για την θεραπεία είναι η συνειδητοποίηση του προβλήματος!


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ « ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ»

Σύμφωνα με το Ν 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87) άρθρο 76 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης
Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», θεσμοθετείται στο Δήμο μας η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.

Στην Επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του Δήμου όπως:
• Τοπικοί εμπορικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι και οργανώσεις
• Επιστημονικοί Σύλλογοι και Φορείς 
• Τοπικές οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών
• Εργαζόμενοι στο Δήμο και στα Νομικά Πρόσωπα αυτού
• Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων
• Αθλητικοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Φορείς
• Εθελοντικές Οργανώσεις και Κινήσεις Πολιτών
• Εκπρόσωποι των Τοπικών Συμβουλίων των Νέων
• Δημότες

Οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης είναι οι εξής:
Α) Γνωμοδοτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του Δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.
Β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος που παραπέμπονται σε αυτή από το Δημοτικό Συμβούλιο ή το Δήμαρχο.
Γ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.
Δ) Δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του ΚΔΚ.
Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης συνεδριάζει δημόσια, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της, υποχρεωτικά μια φορά το χρόνο, πριν από τη σύνταξη προσχεδίων του Προϋπολογισμού και του Ετήσιου Προγράμματος δράσης και τουλάχιστον μια φορά κάθε τρεις (3) μήνες για άλλα θέματα που εισάγονται προς συζήτηση.

Η διάρκεια της θητείας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης δεν υπερβαίνει τα δυόμιση έτη, ενώ ο συνολικός αριθμός των μελών της συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου, ορίζεται σε πενήντα (50) μέλη.

Παρακαλούνται όσοι φορείς ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης να εκφράσουν εγγράφως την επιθυμία τους το αργότερο μέχρι 30/8/2013 ώρα 14.00 μμ. καταθέτοντας αίτηση στο Πρωτόκολλο του Δήμου Χαλανδρίου (Αγ. Γεωργίου 30 & Αριστείδου – ισόγειο). 

Ελπίζουμε ότι η ανταπόκρισή σας θα είναι θετική αφού ο ρόλος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης είναι ιδιαίτερα σημαντικός για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την πορεία του Δήμου μας.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΚΟΥΡΑΣΗΣ

ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΥΑ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Χαλάνδρι, 27 Αυγούστου 2013 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Τηλ. 2132023926
Fax. 2132023925
www.halandri.gr
email: press@halandri.grΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το γραφείο Τοπικής Ανάπτυξης και η ΦΛΥΑ Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου Χαλανδρίου συνεχίζοντας το πρόγραμμα "Ελληνική Γη στο Χαλάνδρι" προχωρούν στην προσφορά προϊόντων χωρίς την παρέμβαση μεσαζόντων σε βασικά είδη διατροφής, όλα προϊόντα της Ελληνικής γης, στην καλύτερη δυνατή τιμή και ποιότητα με τη συνεργασία Ελλήνων Παραγωγών.

Η δράση θα λάβει χώρα στο κτήμα «Μαμόπουλου» Αγ. Παρασκευής - Λεωφ. Κ. Παλαιολόγου (έναντι Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου), ημέρα Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 08:00 – 14:30.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Πανελλαδική Στάση Εργασίας, την Πέμπτη 29 Αυγούστου


Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ Δ. Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ


ΚΕΔΕ: Προσφεύγει στο ΣτΕ για την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τους ΟΤΑΑντιδράσεις και για τη μοριοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων – Μπήκαν σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι με υψηλά προσόντα που προσλήφθηκαν με νόμιμες διαδικασίες

Την πρόθεση της ΚΕΔΕ να προσφύγει το αμέσως επόμενο διάστημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στην απόφαση για αφαίρεση αρμοδιοτήτων και κατάργηση δομών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία χαρακτηρίζει αντισυνταγματική, επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Ασκούνης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αντίστοιχα, αντισυνταγματικές χαρακτηρίζει η ΚΕΔΕ και τις διατάξεις που προβλέπουν την πλήρη εποπτεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω του Οικονομικού Παρατηρητηρίου.

Επιπλέον, ζήτημα τίθεται και για τις μεταφερόμενες αρμοδιότητες, οι οποίες δεν συνοδεύονται με τα απαιτούμενα κονδύλια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι μαθητικές εστίες.

Επιπλέον, το ΔΣ της ΚΕΔΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του σε σχέση με την υπουργική απόφαση που αναφέρεται στα κριτήρια και στη μοριοδότηση υπαλλήλων στα πλαίσια της κινητικότητας -διαθεσιμότητας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αναφέρουν οι δήμαρχοι, αποτελούν υπάλληλοι με υψηλά προσόντα που προσλήφθηκαν με αδιάβλητες διαδικασίες πριν από το 1994, όταν και θεσμοθετήθηκε το ΑΣΕΠ, και έχουν μπει σε διαθεσιμότητα. Οι υπάλληλοι αυτοί, με βάση την προβλεπόμενη μοριοδότηση, υπολείπονται κατά πολύ υπάλληλων που προσλήφθηκαν μετά το 1994. Η πρόταση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ είναι οι υπάλληλοι αυτοί, εξαιρετικά χρήσιμοι για τη λειτουργία των Δήμων, να πριμοδοτηθούν σύμφωνα με την αρχή της ισότητας με επιπλέον 25 μόρια.

Σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με την κατάρτιση των προϋπολογισμών των Δήμων, το ΔΣ της ΚΕΔΕ αποφάσισε να ζητήσει κοινή συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, προκειμένου να δοθούν οριστικές λύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι με προηγούμενη ομόφωνη απόφασή του, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ πρότεινε στους Δήμους να μη στείλουν τα προσχέδια των προϋπολογισμών τους στο υπουργείο Εσωτερικών αλλά τα Δημοτικά Συμβούλια να προχωρήσουν στην ψήφιση των προϋπολογισμών τους και στην αποστολή τους προς τις αρμόδιες αρχές.

Τέλος, εξετάστηκε και το θέμα της πρόσληψης των καθαριστριών, καθώς -όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση- το υπουργείο Εσωτερικών έχει δεσμευθεί ότι στο πρώτο νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα, θα εντάξει ρύθμιση που θα προβλέπει «κατ΄ εξαίρεση για τη σχολική χρονιά 2013-2014 να δοθεί η δυνατότητα να προσληφθούν οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων με το ίδιο καθεστώς, που ίσχυε τα προηγούμενα έτη».