Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣΈκθετη η διοίκηση του δήμου, αυτή την φορά δεν μπορεί ούτε να μας διαψεύσει ούτε να μας κάνει αγωγή, ούτε να μας λοιδωρήσει.

Αντίθετα ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.

Και αυτό γιατί η Ένωση Γονέων Δήμου Χαλανδρίου ξεκαθαρίζει ότι στην συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπή διαβούλευσης (ΔΕΠ) για τον προϋπολογισμό ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΘΕΤΙΚΑ, αφού δεν έγινε καν ψηφοφορία και άρα το πρακτικό που μιλάει για ΟΜΟΦΩΝΗ έγκρισή του (και το ανεβάσαμε εχθές http://stinplatia.blogspot.gr/2015/12/blog-post_81.html) παρουσιάζει ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ την εικόνα της συνεδρίασης.

Δεν ξέρουμε αν θα ακολουθήσουν και άλλοι που άλλα είπαν και οι τοποθετήσεις τους εξαφανίστηκαν. Πάντως πλέον δεν μπορούν να λένε οι της δημοτικής ηγεσίας (Ρούσσος, Γερολυμάτος, Νονά και Ευθυμίου) ότι τα λέει μόνο η ΠΛΑΤΕΙΑ και το link στο site της ΕΝΩΣΗΣ όπου ανέβηκε η ΔΙΕΨΕΥΣΗ του ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ.

Θέμα βέβαια υπάρχει πλέον και σμε την υπηρεσία. Θα στείλει αυτό το πρακτικό συνοδευτικά του προϋπολογισμού για έγκριση;
Θέλει προσοσχή!

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ που αναρτήθηκε στο site της ΕΝΩΣΗΣ από τον ίδιο τον εκπρόσωπο του δευτεροβάθμιου οργάνου των γονιών της πόλης Δημήτρη Βασιλάκη.

Η Διαβούλευση για τον Προϋπολογισμό

Η Ένωση συμμετέχει στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου μας και ως εκ τούτου παρέστη στην (εξ αναβολής) συνεδρίαση της Επιτροπής την Πέμπτη 19/11/2015 με θέμα τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2016, όπου ο εκπρόσωπός μας εξέθεσε τις απόψεις της Ένωσης για το θέμα. Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Επιτροπής αναρτήθηκαν στη "Διαύγεια" (ΑΔΑ: 6Ρ6ΣΩΗΔ-ΡΕΖ). Καθώς τα πρακτικά δημοσιεύτηκαν σε περιληπτική μορφή, και επειδή ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, διευκρινίζουμε ότι ο εκπρόσωπός μας δεν κατέθεσε προτάσεις, αλλά αιτήματα.

Έτσι λοιπόν δεν προτείνουμε απλώς, αλλά ζητούμε να επανακαθοριστεί το ποσό επιχορήγησης των Σχολικών Επιτροπών τουλάχιστον στα φετινά επίπεδα. Δεν προτείνουμε απλώς, αλλά ζητούμε να αυξηθεί το ποσόν που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2016 για επισκευές και συντηρήσεις στα σχολεία. Δεν προτείνουμε απλώς, αλλά ζητούμε να αυξήσει ο Δήμος τον προϋπολογισμό του για έργα που θα διευκολύνουν την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στα σχολεία.

Και τέλος δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την έκπληξη και την ενόχλησή μας που στα πρακτικά αναφέρεται ότι η Επιτροπή Διαβούλευσης γνωμοδότησε, και μάλιστα ομόφωνα, υπέρ του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού, όχι τόσο επειδή ακούστηκαν και επικριτικές φωνές, αλλά επειδή το θέμα αυτό ουδέποτε τέθηκε σε ψηφοφορία.


Άρθρο του Β. Οικονόμου Βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

 

Η Νέα Δημοκρατία ως ένα παραταξιακό μετωπικό σχήμα δεν μπορεί να είναι η έκφραση μιας μόνο τάσης.
Πρέπει να εκφραστεί σε αυτή και ο κεντρώος και ο κεντροδεξιός χώρος αν θέλει να είναι μια παράταξη πλειοψηφική στην κοινωνία του 40%.
Αυτό πρέπει να αποτυπωθεί στο Συνέδριο του κόμματος, να δώσει, δηλαδή, τη δυνατότητα να υπάρξει μια μεγάλη πολιτική «βεντάλια», ώστε να μπορέσουν να εκφραστούν και δυνάμεις που δεν ανήκαν παραδοσιακά στη Νέα Δημοκρατία, όπως είμαι εγώ και πολλοί άλλοι.
Άρα ας αφήσουμε να ανθίσουν όλα τα άνθη.
 Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα σε ένα πλούσιο πολιτικό «κήπο» με όλες τις απόψεις και τις τάσεις. Με ενδιαφέρει, ωστόσο, μόνο ο πολιτικός προσανατολισμός της Νέας Δημοκρατίας προς το Κέντρο.
Το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι τεχνικό.
Είναι πολιτικό.
Πρέπει να κατανοήσουν όλοι ότι η πλειοψηφία στην κοινωνία δεν μπορεί να επιτευχθεί με ένα κλειστό ακροατήριο και ένα στενό πολιτικό λόγο.
Αυτό που χρειάζεται και απαιτείται είναι άμεσα ανοίγματα και σε δυνάμεις και σε ιδέες στο χώρο του μεταρρυθμιστικού Κέντρου.
Όποιοι αναδεικνύουν σε κεντρικό ζήτημα το διαδικαστικό της ψηφοφορίας απλά δεν καταλαβαίνουν τα μηνύματα των καιρών. 
(το άρθρο του Βασίλη Οικονόμου δημοσιεύτηκε στην ΗΜΕΡΗΣΙΑτης 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)

Λογαριασμός εκατ. ευρώ σε γνωστά ονόματα της πολιτικής και του αθλητισμού
Λογαριασμό 30 εκατομμυρίων στέλνει η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε πασίγνωστα ονόματα του αθλητισμού και της πολιτικής που είχαν την ευθύνη για τη διοργάνωση του έκτου παγκόσμιου πρωταθλήματος κλασικού αθλητισμού που πραγματοποιήθηκε από 1 μέχρι 10 Αυγούστου 1997 στο ΟΑΚΑ. Οι ανώτατοι δικαστές, με πρωτοβουλία του πρώην προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκου Αγγελάρα εισήγαγε το θέμα στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου που κατάργησε στην πράξη τροπολογία του 2014 η οποία ουσιαστικά απάλλασσε τους διοργανωτές απο την υποχρέωση να καταβάλλουν το συγκεκριμένο ποσό.

Αυτό το ποσό -κατά τους δικαστές αλλά τους καταγγέλλοντες- κατασπαταλήθηκε χωρίς λόγο με αποτέλεσμα να φουσκώσει ο λογαριασμός της διοργάνωσης κατά 30 εκατομμύρια ευρώ. 18 ολόκληρα χρόνια τη διοργάνωση που κόστισε 19,1 δις δραχμών (56,1 εκατ. ευρώ) το δικαστήριο έκρινε ότι κατασπαταλήθηκαν τεράστια ποσά απο τους παράγοντες της αθλητικής διοργάνωσης και έκρινε αντισυνταγματική τη διαγραφή του καταλογισμού των 30.000.000 ευρώ που είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2014, από τη βουλή.

Η τροπολογία

Τις καταγγελίες έκανε ο άλλοτε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Στράτος Μολυβάς, το 1999 αλλά ουσιαστικά άρχισαν να διερευνώνται το 2007 από την οικονομική επιθεώρηση Αττικής. Όταν όμως η υπόθεση έφτασε στον καταλογισμό των ποσών τον Οκτώβριο του 2014 εισήχθη "φωτογραφική" τροπολογία που ψηφίστηκε απο τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με την οποία νομιμοποιήθηκαν οι δαπάνες της οργανωτικής "Αθήνα 1997" και έγινε άρση των καταλογισμών που είχαν ξεκινήσει από το ελεγκτικό συνέδριο. Έτσι με τον ν. 4301/2014, στο άρθρο 45 οι δαπάνες "θεωρούνται νόμιμες εφόσον αυτές αφορούσαν άσκηση αρμοδιοτήτων που εξυπηρετούσαν αποκλειστικά τη λειτουργία των αγώνων, ακόμα και αν η υλοποίηση τους είχε ως αποτέλεσμα την υπέρβαση του προϋπολογισμού". Και οι καταλογισμοί ο οποίοι έγιναν από το ελεγκτικό συνέδριο, προσθέτει ο νόμος "δεν εκτελούνται και τυχόν βεβαιωθέντα ποσά διαγράφονται".

Αντισυνταγματικός

Ο πρόεδρος του ΕΣ όμως εισήγαγε το θέμα στην Ολομέλεια και εκεί ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός καθώς "αντίκειται στη διάταξη του άρθρου 98 του συντάγματος και στην αρχή της διαφάνειας του δημοσίου χρήματος", αφού "επεμβαίνει χωρίς προφανή λόγο δημοσίου συμφέροντος και χωρίς καμία αντιλογία ως προς τη σκοπιμότητα ή το χρόνο τοιαύτης επέμβασης". Ο νόμος ψηφίστηκε δε "αφού είχε αρχίσει η διαδικασία αναζήτησης ευθυνών από τους υπόλογους" ενώ σημειώνουν πως Η ολομέλεια "προφανής στόχος" της επίμαχης νομοθετικής παρέμβασης, ήταν η αποφυγή των καταλογισμών στους υπευθύνους της διοργάνωσης "Αθήνα 1997".

ΜΟΝΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΕΣΒΥΩΠΕΣ ΤΟ EMAIL ΛΕΕΙ:

Κε Δ/ντά,

Παρακαλώ να αποστείλετε στις ηλεκτρονικές δ/νσεις των γονέων των μαθητών του 3ου Λυκείου Χαλανδρίου την πρόσκληση του Δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου.

Η δημοτική αρχή, στα πλαίσια της επικοινωνίας της με τους πολίτες, καλεί τους κατοίκους του Συνοικισμού σε συγκέντρωση και συζήτηση για τα προβλήματα της γειτονιάς μας και της πόλης μας το Σάββατο 5/12, στις 5.30μμ στο 3ο Δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου, Μαραθώνος και Μ. Ασίας.

Ευχαριστώ, με τιμή 

Λίτσα Γαλάνη-Πισιμίση
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου


ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΜΜΈΝΗ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.
Το email έφτασε σε ΓΟΝΙΟ με προώθηση - όπως ήταν και ασχολίαστο - από τον διευθυντή του σχολείου.


Ήδη ενημερώσαμε την ¨Ενωση Γονέων στο επίσημο email της για αυτό το ΑΙΣΧΟΣ, αυτή την απαράδεκτη ΘΕΣΜΙΚΗ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΗ, αυτή την προκλητική, χυδαία κίνηση ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

Θα το καταγγείλουμε επίσημα τόσο στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  αλλά ΑΥΡΙΟ κιόλας θα ενημερώσουμε επίσημα και το γραφείο του Υπουργού Παιδείας και θα ζητήσουμε την παρέμβασή του Γραφείου Δευτεροβάθμιας για να μείνει η κομματική - παραταξιακή αντιπαράθεση μακρυά από τον χώρο των σχολείων και τους μαθητές.

Αν δεν γίνει τέτοια παρέμβαση από τους θεσμικά αρμόδιους θα είναι βέβαια επόμενο, αύριο που άλλες δημοτικές παρατάξεις που θα έχουν  εκδηλώσεις να ζητήσουν απο τους διευθυντές των σχολείων να κάνουν το ίδιο.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΤΟ 18% ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΠΟΥ ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΕΛΕΩ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Όταν ο δήμος καλεί του δημότες του σε διάλογο, τον καλεί στα πλαίσια ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ και με το λογότυπό του, με υπογραφή των ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝ (Δήμαρχος ή Πρόεδρος και Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου) και όχι με αυτό της διοικούσας παράταξης κάνοντας αναφορά και διαφήμιση στο παραταξιακό  site.

Και την διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην "συνέλευση" την καθορίζει το δημοτικό συμβούλιο για τέτοιες προσκλήσεις των δημοτών.

Αλλά και έτσι αν ήταν η "συνέλευση" ΠΑΛΙ η εμπλοκή των διευθυντών των σχολείων ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΟΚΙΜΗ.
Η δουλειά τους είναι να κοιτάνε την μόρφωση των παιδιών μας ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ του ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ τύπου ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ που έχει επιβληθεί στην πόλη.

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Χαλανδρίου επέβαλλε στους διευθυντές των σχολείων να κάνουν κινητοποίηση στους γονείς για ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ εκδήλωση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ κάνοντας ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ  της πόλης.

Δεν κάνει βέβαια εντύπωση αυτό από την Πρόεδρο του ΔΣ. Είναι γνωστή τόσο για τις ΦΑΣΙΖΟΥΣΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ, όσο και για την υπηρεσία "ειδικών ελιτίστικων σχολείων" που απαξιώνουν το δημόσιο σχολείο.

Η διοίκηση Ρούσσου δια της προέδρου του ΔΣ Γαλάνη-Πισιμίση διαμορφώνει - έμμεσα - ένα είδος ηθικού εκβιασμού στους διευθυντές, που είναι βέβαια εξαρτώμενοι από τις χρηματοδοτήσεις του δήμου και δεν έχουν - ίσως - την δυνατότητα να αντιδράσουν, σκεπτόμενοι ότι αύριο θα υποστούν χρηματοδοτικά αντίμετρα αν δεν ανταποκριθούν στο αίτημα των διοικούντων.

ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ!

ΕΣΥ ΔΗΜΟΤΗ ΘΑ ΣΩΠΑΣΕΙΣ;;;;

ΕΣΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΑ ΣΩΠΑΣΕΙΣ; ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ;

ΕΣΥ κα ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΘΑ ΣΩΠΑΣΕΙΣ;

ΕΣΥ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΘΑ ΣΩΠΑΣΕΙΣ;ΕΣΥ ΔΗΜΟΤΙΚΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕ ΘΑ ΣΩΠΑΣΕΙΣ;

ΕΣΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΕ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΘΑ ΣΩΠΑΣΕΙΣ;

ΕΣΥ ΓΟΝΙΕ ΘΑ ΣΩΠΑΣΕΙΣ;

ΕΣΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΜ ή ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΣΩΠΑΣΕΙΣ; 

ΕΣΥ ΥΠΕΥΘΥΝΕ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΘΑ ΣΩΠΑΣΕΙΣ;ΟΠΟΙΟΣ ΣΩΠΑΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ!!!!


ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ!!!!


ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΑΦΙΣΑ ΔΙΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΤ' ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ


ΥΓ:
ΕΣΥ ΚΑΤΟΙΚΕ ΤΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΨΕΥΔΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ;