Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΔΡΑΚΟ ΟΜΩΣ

Η "πολιτική διαβούλευση" για το θέμα που έχει προκύψει στον δήμο με την καταψήφιση ΤΠ  βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εχθές οι παρατάξεις που εκπροσωπούνται στην Οικονομική Επιτροπή (Ρούσσος, Κουράσης, Ανδρεόπουλος, Καρατζά) είχαν μια πρώτη κουβέντα μετά την συνεδρίαση του οργάνου.

Εκεί ο Συμεών τους ενημέρωσε για την πρόθεσή του - η οποία υλοποιήθηκε λίγες ώρες αργότερα - να στείλει επίσημα πρόσκληση στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για σύσκεψη - με τήρηση πρακτικών - την Δευτέρα το μεσημέρι.
Ενώ η νέα συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη το βράδυ, μία μέρα πριν ο δήμαρχος, οι επικεφαλής των μεγάλων παρατάξεων,  δημοτικοί σύμβουλοι, μετακομίσουν στα Γιάννενα για το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ από όπου θα επιστρέψουν την επόμενη βδομάδα.

Η κατάσταση στον δήμο παραμένει οριακή.

Απέναντι στην διοίκηση του δήμου και την συμμαχία της με τους τρεις (?) του Λαδόπουλου έχουν στηθεί όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης μετωπικά.

Στην πρώτη συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού καταψηφίστηκε το ΤΠ από 20 δημοτικούς συμβούλους ενώ υπέρ ψήφισαν 19.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης λογικά καταψήφισαν, για να καταγραφεί επίσημα και θεσμικά το πολιτικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον δήμο με την ανεξαρτητοποίηση των 3 + 6 της  πλειοψηφίας.

Να μην είναι "φήμες" αλλά να είναι ένα επίσημο ΠΡΑΚΤΙΚΟ, ότι ο δήμος Χαλανδρίου πλέον δεν μπορεί να συνεχίσει να διοικείται μονοπαραταξιακά.

Το θέμα - όσο και αν η ομάδα φατσομπουκικού likισμού της πλειοψηφίας κάνει πως δεν το κατανοεί - είναι σοβαρό πολιτικό θέμα. Και τα πολιτικά θέματα ΔΕΝ είναι του πεταματού μπροστά στο "μείζον" - κατ' αυτούς -  θέμα της .... εργολαβίας, της σύμβασης, της μπίζνας και της οι-κωλο-γίας  της διαμόρφωσης του πάρκου.

Η δημοκρατία δεν είναι ένα ενοχλητικό εμπόδιο για τις μπίζνες, μην τρελαθούμε κιόλας.
Είναι πρώτιστο καθήκον κάθε αιρετού (που ορκίστηκε στο Σύνταγμα όχι από υποχρέωση, αλλά με επίγνωση της ευθύνης του όρκου του) η υπεράσπιση του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ.

Στην δεύτερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε η αντιπολίτευση να μην παρευρεθεί. γιατί το κλίμα που καλλιεργήθηκε με την συγκέντρωση αγανακτισμένων πολιτών δεν θα οδηγούσε παρά σε όξυνση των αντιθέσεων και καταστάσεις εκτός ελέγχου.

Σ.Σ.: Σκέψου λίγο ψύχραιμα ότι  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου,  έφτασαν στο σημείο να παίρνουν το μικρόφωνο στο ΔΣ και να λένε για τους αιρετούς "ότι δεν ήρθαν γιατί φοράνε σορτσάκια και είχαν συνηθίσει να τρώνε και τώρα τους κόπηκε η μάσα" .
Και ποιος τα έλεγε αυτά ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ;

Ο διορισμένος συμβασιούχος ..... που ΤΡΩΕΙ με την ψήφο μας, την ανάληψη ευθυνών για πάρτη του,  την υπεράσπισή του όταν κάποιοι τον λένε ΧΑΡΑΜΟΦΑΗ, την παρουσία μας ακόμα και στα δικαστήρια για το δικαίωμά του στο ψωμί.

 (Προσυπογράφω μετά υπερθεματίσεως το αίτημα Πανταζή να κληθεί σε απολογία ακόμα και  να γίνει ΕΔΕ για να μας πει ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΞΕΡΕΙ και κατήγγειλε δημόσια για τους αιρετούς και ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΜΙΛΑΓΕ) 

Η ΜΗ ΟΞΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ (σκέψου μια αντικινητοποίηση της αντιπολίτευσης, με ΚΝΙΤΕΣ, ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ, ΠΑΣΟΚΟΥΣ, ΛΑΕΤΖΗΔΕΣ και κάνα δυο παλληκάρια δικά μας που θα είχαν φέρει τα πράγματα).
Μετατροπής του ΔΣ σε αρένα!

ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΓΑΜΕ και ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ να μην πάμε στο συμβούλιο. ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ, υπό την ανοχή του βεβαίως.

Μέχρι που άρχισαν οι ανακοινώσεις, με πρώτη την ΟΝΝΕΔ, στη συνέχεια τους ΕΝΝΙΑ και τον πρώην δήμαρχο Γ. Κουράση.

Και την φιλότιμη απόπειρα του Γιώργου Θωμά να συνθέσει τα .... ασύνθετα.

Διότι έκπληκτος έμεινα όταν είδα από την πλειοψηφία της αντιπολίτευσης ότι ο λόγος που δεν θα πηγαίναμε στο ΔΣ ήταν ..... Η ΑΠΕΡΓΊΑ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ!!!!

Ότι απεργούσαμε ... οι αιρετοί και οι εργαζόμενοι που ήταν εκεί, στην  αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, μας  κατήγγελαν γιατί ..... απεργούσαμε εμείς, ενώ  εκείνοι ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΣΑΝ στην ΑΠΕΡΓΕΙΑ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΣ!

Σόρυ συμπολίτη μου αλλά εμείς με τον παραλογισμό έχουμε πρόβλημα!
Όπως πρόβλημα έχουμε με τις ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑ.

Κατέβηκα λοιπόν στο δημοτικό συμβούλιο και προκάλεσα την ένταση για να καταγραφεί ΑΚΡΙΒΩΣ ότι δεν καλύπτομαι από ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ, το κατέγραψε αυτό - και τον ευχαριστώ - ο συνάδελφος δημοσιογράφος από το ENYPOGRAFA.GR και αποχώρησα.

Έκανα σαφές στους παρευρισκόμενους ότι:

1. Δεν φοβάμαι τις φάπες, δεν εκβιάζομαι και η απόφασή μου και η ψήφος μου θα είναι προϊόν δικών μου συλλογισμών, διαβουλεύσεων, κριτηρίων, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ.

2. Δεν απεργώ αφού ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ, είναι η γυναίκα μου που απήργησε, σέβομαι την ομοσπονδία ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΑΙΡΕΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, δεν έχω δύο ιδιότητες, δεν είμαι ΚΑΙ συνδικαλιστής.
Και απεργώ με την ΓΣΕΒΕ εγώ, για να μην μπερδευόμαστε δηλαδή.
Και δεν έχω την αντίληψη ότι όταν απεργεί η ΓΣΕΒΕ, πρέπει για συμπαράσταση να μην συνεδριάζει το ΔΣ.

3. Δεν έχει ΜΕΤΩΠΟ η αντιπολίτευση, έχει minimum συμφωνίες.

Τώρα μπήκαμε σε μια νέα φάση και έχουμε κληθεί σε σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Μάλιστα έχω ενημερωθεί ότι έχει ζητηθεί από τον Συμεών και από τους ανεξάρτητους συναδέλφους, να ορίσουν έναν εκπρόσωπό τους για να εκπροσωπηθούν στη συνάντηση της Δευτέρας (κατά το πρότυπο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, για τους ανεξάρτητους βουλευτές).

Την πρόσκληση της σύσκεψης  υπογράφει - για πρώτη φορά - Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ (οι προηγούμενες δύο κλήσεις στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για τις οποίες πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί, είχαν γίνει από αντιδημάρχους, εκείνοι καλούσαν "όλους τους δημοτικούς συμβούλους" και όχι τους επικεφαλής, άρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ).

Την Δευτέρα θα είμαι στην σύσκεψη και θα είμαι εκεί με πρόθεση ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ συμβατή με όσα έχουμε υποστηρίξει δημόσια και καθαρά.

Θέλω να κάνω σαφές δημόσια ότι δεν έχουμε διάθεση να αποδυναμώσουμε το μέτωπο της αντιπολίτευσης - ΑΝ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ  ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙ, να ζητήσει, να διεκδικήσει στο πολιτικό ή στο προγραμματικό επίπεδο για τον δήμο, από τον Συμεών.

Που με το υπάρχον ΔΗΜΑΡΧΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ είναι και θα είναι δήμαρχος. Δεν αλλάζει αυτό.

Αλλά δεν είμαι και διατεθειμένος και διαθέσιμος για να τσουβαλιαστώ σε ΠΡΟΕΙΛΛΗΜΕΝΕΣ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ή ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΟΣ, ούτε να χρησιμοποιηθώ - συγνώμη για το πρώτο ενικό αλλά για την πάρτη μου μιλάω ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ και ΕΞ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ που παρόλο το μέγεθός της συνεδρίασε για το θέμα σε επίπεδο επιλαχόντων δημοτικών συμβούλων.

Η συμμετοχή μου πλέον στο μέτωπο της αντιπολίτευσης - αν ποτέ υπήρξε τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με τα κάτωθι επιχειρήματα:

- Τα έργα είναι δικά μου, είναι καλά, δεν είναι του Ρούσσου, άρα δεν τα ψηφίζω για να τα υλοποιήσει ο Ρούσσος, ξαναβγάλετε εμένα να τα κάνω εγώ (σε τρία χρόνια.) (Γ. Κουράσης).

- Δεν έγινε επαρκής διαβούλευση και τώρα που καλεί ο δήμαρχος σε διαβούλευση είναι αργά για να γίνει. Άρα δεν θα γίνει ποτέ γιατί δεν έγινε πριν. (ΕΝΝΙΑ).

- Καλύτερα να κάνουμε μια εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Ρωσική Επανάσταση και άστ΄ τον δήμο να κόψει το λαιμό του (ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΝΝΙΑ).

- ¨Εχει απεργία το συνδικάτο οικοδόμων Αμφιλοχίας και πρέπει να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στους εργαζομένους και εκεί. (ΚΑΡΑΤΖΑ - ΕΝΝΙΑ).

- Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στο παρελθόν δεν συναινούσε ποτέ σε τίποτα, ήταν γκασμάδες άρα πρέπει τώρα εμείς να τους νικήσουμε .... σε γκασμαδοσύνη. (ΟΝΝΕΔ κα).

- Η κλήση από τον δήμαρχο έγινε για Δευτέρα στις 13.00 ενώ εγώ ήθελα να μας καλέσει την Τρίτη στις 12.00.

- Άστο ρε παιδί μου μέχρι τον Μάρτιο, δεν υπάρχει λόγος τώρα να βιαζόμαστε να λήξει το θέμα.

- Εμείς στον Βύρωνα όμως δεν συμμετείχαμε, ούτε μετά την καταψήφιση, άρα θα γίνει στο Χαλάνδρι ό,τι αποφασίστηκε στον Βύρωνα (ΚΑΡΑΤΖΑ)

ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ συνάδελφοι ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΔΡΑΚΟ, αν θέλουμε μέτωπο.

Πρέπει να πούμε όταν φωνάζουμε για διαβούλευση ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ στο 100% των αιτημάτων μας και ποια είναι η γραμμή μας - στο πόσο τοις 100, κάλυψης των αιτημάτων μας από την διοίκηση του δήμου είμαστε διατεθιμένοι να συμβάλλουμε στην επίλυση του αδιεξόδου.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ όμως.

Δεν είναι μια δήλωση στο φατσομπούκι "ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ, έχω προαποφασίσει ότι θα καταψηφίσω" αλλά "καταγγέλλω όμως και τον άλλο ότι δεν κάνει διαβούλευση, στην οποία - τι να πάω να κάνω αφού έχω την προειλημμένη απόφασή μου ή την κομματική γραμμή", δηλαδή ..... προσχηματικά.

Συνάδελφέ μου εσύ δεν θες διαβούλευση, θες ΦΕΡΕΤΖΕ και blame game.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ βεβαίως έτσι. Για να είμαστε καθαροί δηλαδή, μην δουλευόμαστε και αναμεταξύ μας, μεγάλα παιδιά.

Η αντιπολίτευση τώρα βρίσκεται μπροστά στα δικά της αδιέξοδα και στο έλλειμμα ουσιαστικού διαλόγου επί των δημοτικών θεμάτων ΜΕΤΑΞΥ και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Διότι η εκδήλωση συμπαράστασης απέναντι στο bulling που δέχτηκαν οι 6, από τους συναδέλφους τους έγινε (ακόμα και από εκείνον που οι έξι πρωτοστάτησαν για να διωχθεί και να φιμωθεί - ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ, κάνοντας ό,τι έκαναν εκείνοι) καταγράφηκε.

Δεν μπορεί να καθορίζει αυτό το θέμα την λειτουργεία του δήμου επ' αόριστον, έτσι δεν είναι;
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!

Διότι τα διαδικαστικά κόλπα χρησιμοποιήθηκαν. Τι θα κάνουμε; Θα παίζουμε κανέναν τετράμηνο τις αμάδες ανάλογα με το .... απεργιακό δελτίο ή την ώρα της σύσκεψης;
ΜΙΑΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ και πρέπει να ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ από όσους παριστάνουν τους αρχηγούς.

Η αντιπολίτευση βρίσκεται μπροστά στο δικό της αδιέξοδο αν δεν συμφωνηθεί ένα πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων από την διοίκηση.

Κάνουμε σαν δεκαπενταμελές που έκανε κατάληψη και έχει πάει απ' έξω ο δημοσιοκάφρος, ρωτάει τον πρόεδρο "τι αιτήματα έχετε, γιατί κάνετε την κατάληψη" και του λέει ο μαθητής "ένας καθηγητής προχτές την είπε στον αντιπρόεδρο. Το σχολείο δεν θα ανοίξει μέχρι .... τις διακοπές των Χριστουγέννων".

Ε κάπως έτσι θα είμαστε και εμείς συνάδελφοι αν ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ στον αγώνα μας.

Θα δικαιώσουμε εκείνο το άρθρο της ΣΤΑΣΗΣ που μιλάει για τους ...."ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ" του δήμου Χαλανδρίου.

Ας το κάνουμε καθαρό, εμείς δεν είμαστε με το "ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ", είμαστε με το "ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ" προς την διοίκηση του δήμου, μέχρι τις εκλογές που θα κριθεί από τον λαό όπως θα κριθούν και όσοι από την αντιπολίτευση θελήσουν να κριθούν θέτοντας υποψηφιότητα για τις επόμενες ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ εκλογές.
 Όσοι  θέλουν να είναι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ αλλά όχι όσοι θέλουν να είναι ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ κλπ.
Αυτοί  να ξέρουν ότι θα έχουν σε ό,τι θελήσουν να διεκδικήσουν την συναδελφική μας αλληλεγγύη, ως συνδημότες τους.
Αλλά ας ξεκαθαρίσουν μέχρι τότε στο κεφάλι τους ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να κάνουν, μέσα από την ασχολία τους με τα κοινά.

Καλό Σ-Κ. 
Θα τα ξαναπούμε την Δευτέρα μετά την σύσκεψη που - βέβαια - θα πάω.

Ο Μύλος των Ξωτικών ‘’σταθμός’’ στο πιο απίθανο Ρεκόρ ΓκίνεςΡεκόρ Γκίνες θέλουν να κατακτήσουν 2 ριψοκίνδυνοι τύποι, που ξεκίνησαν το ταξίδι τους από το Ηνωμένο Βασίλειο με σκοπό να κάνουν τον γύρο του κόσμου σε περίπου δυο χρόνια.

Φυσικά δεν μπορούσε να λείπει από το ταξίδι τους ο Μύλος των Ξωτικών, τον οποίο επισκέφθηκαν σήμερα Παρασκευή και ξεναγήθηκαν από τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Πρόεδρο της e-Trikala A.E. Γιάννη Κωτούλα.

Δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις του Μύλου και αποφάσισαν να παραμείνουν για δυο ημέρες στα Τρίκαλα, έτσι ώστε να περιηγηθούν σε ολόκληρη την περιοχή.

Το περίεργο όχημα που ταξιδεύουν είναι ένα ιδιαίτερο σκούτερ με έξτρα θέση για να ξεκουράζεται ο συνοδηγός. Σίγουρα κάπου θα τους συναντήσετε αυτές τις μέρες.

Τους ευχόμαστε καλό ταξίδι και καλή επιτυχία στην προσπάθεια τους.

Ταυτόχρονα και σε αμείωτους ρυθμούς κινούνται τα πάντα στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο πάρκο έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα για την 1 Δεκεμβρίου που ανοίγει τις πύλες του ο Μύλος των Ξωτικών.

Σας περιμένουμε!

Eγκαίνια Έκθεσης ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΦΙΛΟΘΕΗΣ @Κέντρο Εικ. Τεχνών Γ.ΚΑΡΥΔΗΣ, Δευτέρα 27.11.2017, 19:00

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, 
η Πρόεδρος Νέλλη Λάβδα και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΑΠΑ
 σας προσκαλούν 
στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΦΙΛΟΘΕΗΣ 
με ανέκδοτο αρχειακό, εικαστικό και φωτογραφικό υλικό 
Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, ώρα 19:00 
Κέντρο Εικαστικών Τεχνών ‘Γεώργιος Καρύδης’

(Αριάδνης 13 & Νιόβης, Φιλοθέη / τηλ: 210 6749860)

Τα τεκμήρια της έκθεσης προέρχονται από τα αρχεία του 1ου Οικοδομικού Συνεταιρισμού «Νέα Αλεξάνδρεια» (1907), του «Οικοδομικού Συνεταιρισμού των Υπαλλήλων της Εθνικής Τραπέζης» και της «Εργοληπτικής» που ανέλαβε την κατασκευή των κατοικιών.

Η έκθεση περιλαμβάνει αυθεντικά τεκμήρια, όπως χάρτες, πίνακες, φωτογραφίες, σχέδια, έγγραφα και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία που παρουσιάζουν την ιστορία της πόλης.

Επίσης, θα υπάρχει ειδικό αφιέρωμα στον Ι.Ν. Αγίας Φιλοθέης με πρωτότυπο υλικό, καθώς και στον Ιωάννη Δροσόπουλο, έναν εκ των ιδρυτών του προαστίου της Φιλοθέης.


ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (28.11. έως 15.12.2017):

Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη > 17:00-19:00 Τρίτη & Παρασκευή > 11:00-13:00

Η έκθεση θα είναι εκ νέου επισκέψιμη για το κοινό από την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018