Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟΣ

Υπάρχει και ο «πρασινος» κανόνας της Φερουσας Ικανότητας. 

ΟΧΙ παραπάνω ... 

Όταν δεν τον τηρούν αρχίζουν τα προβλήματα .

Πράσινο Κίνημα: Για ακόμα μια φορά οι Πράσινοι της Ευρώπης στέκονται δίπλα στην Ελλάδα

Κώστας Καλογράνης : «Να μην περάσει ο εκβιασμός του Ερντογάν και να επικρατήσει η σύνεση και ο ορθός λόγος».

Το Πράσινο Κίνημα συμφωνεί και επαυξάνει με τη θέση του αδελφού κόμματος των Πράσινων της Γερμανίας σχετικά με την έκκληση της Τουρκίας για υποστήριξη από το ΝΑΤΟ στη Συρία. Για ακόμα μια φορά οι Πράσινοι της Ευρώπης στέκονται δίπλα στην Ελλάδα σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα ο αρμόδιος για εξωτερικά θέματα πολιτικός του κόμματος των Πρασίνων Γιούργκεν Τριτίν με δηλώσεις του, απέρριψε την έκκληση της Τουρκίας για να λάβει υποστήριξη από το ΝΑΤΟ στη Συρία. Σε συνέντευξη του κ. Τριτιν στο Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας «Redaktionsnetzwerks Deutschland» μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Σε καμία περίπτωση η Τουρκία δεν μπορεί να περιμένει βοήθεια από τους εταίρους του ΝΑΤΟ βάσει του Άρθρου 4 ή του Άρθρου 5. Το ΝΑΤΟ δεν υπάρχει για να διασφαλίσει αναδρομικά τις παρεμβάσεις των συμμάχων του, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, μέσω ενός αεροπορικού πολέμου κατά της Ρωσίας. Το ΝΑΤΟ δεν θα γίνει η πολεμική αεροπορία στον πόλεμο του Ταγίπ Ερντογάν κατά των Κούρδων, ιδίως επειδή αυτός ο πόλεμος διεξάγεται από την Τουρκία από κοινού με τους ισλαμιστές διαδόχους της Αλ-Κάιντα.
Οι Ευρωπαίοι εταίροι του ΝΑΤΟ δεν επιτρέπεται να παρασυρθούν από την απειλή του Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα για τους πρόσφυγες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Τουρκία εξαρτάται από την ΕΕ, εξαρτάται από τα κονδύλια της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να το χρησιμοποιήσουν αυτό για να στείλουν ένα σαφές μήνυμα. Ή θα σταματήσει η Τουρκία τον πόλεμό της στη Συρία, ή τα ευρωπαϊκά χρήματα δεν θα δίνονται πλέον.

Με τις ενέργειές του, ο Ερντογάν έβαλε εσκεμμένα σε κίνδυνο την ασφάλεια της Συμμαχίας και της Ευρώπης. Τώρα υπάρχει η εκδίκηση της πολιτικης σιωπηρής κατανόησης των χωρών του ΝΑΤΟ και του Γενικού Γραμματέα του μετά την επέμβαση στη Συρία. Εάν ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε καταστήσει σαφές από την αρχή στην τουρκική πλευρά ότι δεν μπορεί να υπολογίζει σε καμιά υποστήριξη του πολέμου της - υποστήριξη που ούτως η άλλως θα ήταν κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου- ίσως να μην είχαμε φτάσει σε αυτήν την κλιμάκωση. Τώρα πρέπει να υπάρξει κατάπαυση του πυρός».

Για το συγκεκριμένο θέμα ο συμπρόεδρος του Πρασίνου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε τα εξής: «Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση για τη χώρα μας και για την Ευρώπη, η μεγάλη ομάδα των Ευρωπαίων Πράσινων επιλέγει να σταθεί δίπλα στην Ελλάδα για ακόμα μια φορά. Ο εκβιασμός του Ερντογάν στην Ε.Ε. για τα αδιέξοδα του στην Συρία, χρησιμοποιώντας παρακρατικούς της Τουρκίας στα σύνορα μας, δεν πρέπει να περάσει. Πρέπει να επικρατήσει και στη χώρα μας η σύνεση και η λογική του Ορθού Λόγου».

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΔΗΜΤΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Σε μια κατάμεστη, από φίλους της Νέας Δημοκρατίας, αίθουσα στο μουσικό μεζεδοπωλείο το “Τσατσαράκι” πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κοπής πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Βριλησσίων και της Β3 Νομαρχιακής Οργάνωσης της ΟΝΝΕΔ.

Το παρών έδωσε πλήθος κόσμου αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης, της Περιφερειακής Αρχής Αττικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κομματικών οργανώσεων της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η Κυβέρνηση σε σειρά τομέων από την οικονομία έως το μεταναστευτικό και από τα θέματα ενέργειας έως την μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα, σημειώνοντας ότι “πολλές προσπάθειες έχουν, ήδη, αρχίσει να παράγουν αποτελέσματα”.

“Παρά τις δυσκολίες και τα όποια προβλήματα ο κόσμος στηρίζει την Κυβέρνηση στην προσπάθεια της” δήλωσε με έμφαση ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Τ.Ο. ΝΔ Βριλησσίων Κώστας Φιλιόπουλος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και όλα τα μέλη της Τ.Ο., αναφέρθηκε στον αγώνα που από το 2012 δίνει προσωπικά ο ίδιος και τα μέλη του ΔΣ της τοπικής οργάνωσης προκειμένου να προασπίσουν τις ιδέες, τις αξίες και τις αρχές της ΝΔ στα Βριλήσσια, έχοντας καταφέρει να δημιουργηθεί μια σχέση ειλικρινούς εμπιστοσύνης μεταξύ της οργάνωσης και των μελών της.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, διεξοδικά στα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων εδώ και οκτώ χρόνια που ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου και στα οποία η ΝΔ στα Βριλήσσια έχει καταγάγει ιστορικές νίκες.

Όσο για το αποτέλεσμα των τελευταίων Δημοτικών Εκλογών, δήλωσε πως “κάποιοι που ασκούν σήμερα χαμηλού επιπέδου κριτική στην τοπική οργάνωση, παρότι γνωρίζουν ότι εμείς πράξαμε απόλυτα το καθήκον μας, δεν έχουν βρει ακόμα το θάρρος να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί“, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι “όταν η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 51% στα Βριλήσσια, στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου, λίγους μόλις μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές και προηγουμένως ο υποψήφιος Δήμαρχος προερχόμενος από την ΝΔ που οριακά πέρασε στον β’ γύρο των Δημοτικών Εκλογών δεν καταφέρνει να εκλεγεί, αυτό δείχνει ότι η ήττα στις Δημοτικές Εκλογές δεν ήταν πολιτική ή κομματική αλλά ήττα προσωπική και κάποιοι αντί να ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα πρέπει επιτέλους να κάνουν την αυτοκριτική τους”.

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι “εμείς συνεχίζουμε απερίσπαστοι τον αγώνα μας για το καλό της παράταξης και ενωμένοι σε πείσμα όσων θέλουν να διχάσουν την παράταξη για προσωπικούς λόγους. Το στοίχημα της ουσιαστικής πολιτικής ανανέωσης, όπως το υπηρετεί ο Πρόεδρος της ΝΔ και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πρέπει να κερδηθεί και στα Βριλήσσια. Ας αφήσουμε, λοιπόν, πίσω μας τον παλαιοκομματισμό και ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία“, ενώ καταχειροκροτούμενος ανακοίνωσε εκ νέου την υποψηφιότητά του ως προέδρου της Τ.Ο. ΝΔ Βριλησσίων για τις ερχόμενες εσωκομματικές εκλογές του Μαΐου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση πραγματοποίησαν και η Αντιπερειφερειάρχης Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη, ο πρώτος επιλαχών Βουλευτής Βορείου Τομέα Σάκης Ιωαννίδης, ο πολιτευτής Φώτης Καρύδας, ο π. Δήμαρχος Νίκος Παπαδόπουλος, ο επικεφαλής της “Νέας Πνοής” Γιάννης Πισιμίσης, ο πρόεδρος της Β3 Νομαρχιακής της ΟΝΝΕΔ και Δημοτικός Σύμβουλος Βριλησσίων Πάνος Αναγνώστου, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βριλησσίων Μαρίνος Σακελλαριάδης, ο Πρόεδρος της Β3 Νομαρχιακής της ΝΔ Χρήστος Σούλης και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Δημήτρης Μπελέγρης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση έστειλε ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κονταδάκης.