Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΡΥΣΙΑ

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ
με τον Άγγελο Νταβία

Η παρουσίαση της νέας υποψηφιότητας του Άγγελου Νταβία, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ και μέλους του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, παρουσία δεκάδων πολιτών.

Η αυτόνομη κάθοδος του Α. Νταβία ήρθε ως αποτέλεσμα έντονων παρασκηνιακών διεργασιών και διαφωνιών που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα στους κόλπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Χαλάνδρι καθώς και της διαφωνίας μελών της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ απέναντι στο ενδεχόμενο συνεργασίας με ορισμένες από τις νέες δυνάμεις που εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από τη λεγόμενη διεύρυνση του κόμματος.

 Στην εκδήλωση ο Α. Νταβίας παρουσίασε ένα «πρόγραμμα 10 σημείων» το οποίο η παράταξη θέτει ως ελάχιστο πλαίσιο συμφωνίας για οποιαδήποτε συμπόρευση - συνεργασία και το οποίο αποτελεί «την κόκκινη διαπραγματευτική γραμμή για οποιαδήποτε συζήτηση διευρύνσεων ή συνεργασιών». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συζήτηση παρευρέθηκαν και παρενέβησαν ως προσκεκλημένοι ο πρώην δήμαρχος Κώστας Παττακός και οι δημοτικοί σύμβουλοι Τζίνα Πούλου και Θωμάς Βαρδουλάκης.

Μιλώντας στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ για την ξεχωριστή υποψηφιότητά του, ο Α. Νταβίας υποστήριξε ότι αυτή ήλθε κατόπιν της απόφασης της οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου να στηρίξει την υπάρχουσα παράταξη ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ στον Δήμο Χαλανδρίου «και όχι μια διευρυμένη παράταξη με τη συμμετοχή προσώπων που εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση για διεύρυνση του κόμματος». 

Ο λόγος για την απόφαση αυτή, όπως υποστήριξε ο ίδιος, ήταν κατά κύριο λόγο το γεγονός ότι χρημάτισε διευθύνων σύμβουλος της δημοτικής επιχείρησης «Φλύα» επί δημαρχίας Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου. Ωστόσο, ο Α. Νταβίας, επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για μια θέση «διοικητική και όχι πολιτική», σημείωσε:
 «Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από την 1η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη, σε συνέχεια της συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο της ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ το 2010. 
Η συμμετοχή μου στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από τότε, όταν ακόμα το ποσοστό του κόμματος σε εθνικό επίπεδο ήταν χαμηλό, δεν ήταν δηλαδή ένα κόμμα εξουσίας» και συνέχισε: 
«Η σύλληψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ τότε ήταν η σύμπραξη των παραδοσιακών δυνάμεων του ΣΥΝ με δυνάμεις που βρίσκονται στο πατριωτικό σοσιαλιστικό στρατόπεδο, στο παραδοσιακό κέντρο. Ο δικός μου στόχος ήταν να στηρίξω την πρώτη απόπειρα συγκρότησης δυνάμεων απέναντι στο Μνημόνιο». Με δεδομένα τα παραπάνω, ο Α. Νταβίας υποστήριξε ότι «η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου δεν είχε δικαίωμα να θέσει τώρα θέμα της πολιτικής μου διαδρομής. Έπρεπε να το είχε κάνει από το 2010».

Ωστόσο ο ίδιος τόνισε ότι «είμαι ακόμα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αναστέλλω την κομματική που ιδιότητα διότι δεν θεωρώ ότι πρέπει να απεμπολήσω την ιδεολογικοπολιτική μου ταυτότητα», παραδεχόμενος όμως ότι τα μέλη της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου «έχουν και δικαίωμα και ενδεχομένως καταστατική υποχρέωση να προχωρήσουν σε αναστολή της κομματικής μου ταυτότητας». 
Ωστόσο, υποστηρίζοντας ότι «δεν θέλω να καταγγείλω κανέναν», εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η επιλογή για την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ είναι λάθος, γιατί ο Δήμος του Χαλανδρίου θα μπορούσε να κερδηθεί από τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη της αριστεράς».

Ο Α. Νταβίας τόνισε ότι το πολιτικό διακύβευμα πρέπει να είναι η διοίκηση του Δήμου, υπογραμμίζοντας ότι οι κινηματικές δράσεις είναι απαραίτητες, λειτουργώντας όμως συμπληρωματικά σε ένα πολιτικό πλαίσιο για τη διοίκηση του Δήμου.
Μάλιστα, υποστήριξε ότι ανάλογο “άνοιγμα” για τη συγκρότηση ενός αντιμνημονιακού μετώπου που θα στοχεύει στην ανάληψη της διοίκησης του Δήμου έχει κάνει και προς άλλες δυνάμεις, όπως η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. 
«Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πείσουμε για την ανάγκη συγκρότησης ενός ευρύτερου μετώπου διεκδίκησης της διοίκησης, ενός χώρου που θα μπορεί να αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου ή να ασκήσει μια συγκροτημένη, συστηματική αντιπολίτευση αν και κάναμε τα πάντα γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά, καταλήγοντας ότι «η αυτόνομη κάθοδος ήταν μονόδρομος». 

Ωστόσο, υποστήριξε ότι ακόμα «συζητάμε στο επίπεδο του αντιμνημονιακού στρατοπέδου με όλους, πλην φυσικά της παράταξης του Γιώργου Κουράση, ωστόσο ο τόπος που αναζητάμε είναι μάλλον δύσκολο να βρεθεί». 
Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι «οι απόψεις μας θα τεθούν στην κρίση των πολιτών», ενώ τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια για τη συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου «κοινωνικού που θα απαρτίζεται από ικανούς ανθρώπους της αγοράς και της παραγωγής, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι αν κληθούμε θα μπορέσουμε να διοικήσουμε τον Δήμο».

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΥΡΕΤΟ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ" ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΔΩ:


ΣΧΟΛΙΟ (αυτόνομου υποψηφίου δημάρχου Χαλανδρίου) ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ:

 Η κα Κοτσολάκου απόδωσε ικανοποιητικά την συνομιλία μας, αυτό είναι το περιεκτικό νόημα αυτών που της κατέθεσα τηλεφωνικά και η μόνη διόρθωση που θα έκανα είναι στο τίτλο: 
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ!

ΔΕΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ! ΔΕΚΑΤΑ ... 

Και κάτι στα σοβαρά:

Το θέμα "ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ" προσωπικά θα με ξαναπασχολήσει μετά από τις δημοτικές εκλογές, παρά το γεγονός ότι κάποιοι επιμένουν να θέλουν να αντιπολιτευτώ ή να αποχρεωθώ το κόμμα μου (το οποίο θα με διαγράψει αλλά δεν πειράζει, κάποιος άλλος θα μου δώσει ..... "μισθό". )
Και θέλουν να το καταγγείλω επειδή έκανε μια - κατά την γνώμη μου - λανθασμένη επιλογή.

Δεν πρόκειται να το κάνω.

Η παράταξή ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ αποτελείται από ανθρώπους (γυναίκες και άντρες) που έχουν αυτό που λέγεται φιλότιμο και μπέσα, από όποιο κομματικό χώρο και αν προέρχονται. Αν δεν ταιριάζαμε δεν θα συμπεθεριάζαμε.

Και δεν θα γίνουν σαλιγκάρια (να ανεβαίνουν γλείφοντας και έρποντας) αλλά δεν θα γίνουν και σαν μερικούς/ες που ... φτύνουν τα μούτρα τους, μόλις κάτι δεν κάτσει.

Και βέβαια αυτό ισχύει και για εκείνον που του έκαναν την τιμή να τον ορίσουν επικεφαλής.

Σκοπός της παράταξης είναι να νικήσει η αυτοδιοίκηση για την πόλη μας και να έχουμε την επόμενη περίοδο ένα δημοτικό συμβούλιο αναβαθμισμένο σε σχέση με το τσίρκο της τετραετίας Ανδρεάση.
Και επιθυμούμε απλά να έχουμε την τιμή να συμπεριληφθεί το όποιο μικρό ή μεγάλο ποσοστό μας, στο άθροισμα των συνεπών, αδιαπραγμάτευτων αταλάντευτων πατριωτικών, δημοκρατικών δυνάμεων που αγωνίζονται για την απεμπλοκή της χώρας ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ από τα δεσμά των "δάνειων δυνάμεων", τα οικονομικά παρατηρητήρια, των πολιτικών της εκποίησης όλων των αξιόλογων ελεύθερων χώρων της πόλης μας (Νομισματοκοπείο, ΧΕΥ Αττικής οδού, ρεματιά κ.α) από το ΤΑΙΠΕΔ.

Θέματα για τα οποία δεν καταφέραμε να πείσουμε κάποιους ότι είναι αρκετά σοβαρά, ώστε να παραμεριστούν άλλες διαφορές, δεν είναι αρκετά κρίσιμα ώστε να τα ιεραρχηθούν πάνω από παλαιές σκοπιμότητες, παλαιές αντιθέσεις, προσωπικές στρατηγικές  και κλίκες και να επιβάλλουν ευρύτερες συσπειρώσεις δυνάμεων.

Μας είπαν ότι είναι λαϊκίστικος ο αντιμνημονιακός μας λόγος.

Τώρα ας μας πουν λοιπόν οι μη λαϊκιστές  τι θα πουν στα προγράμματά τους για το Νομισματοκοπείο και την Ρεματιά.

ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι Η ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;

Γιατί αν το πουν, ενώ αρνήθηκαν να συμπαραταχτούν όλες οι ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ για να πετύχουν την υπεράσπιση στρατηγικών ελεύθερων χώρων στην πόλη, θα αποδειχτεί Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ και θα αποδειχτεί ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ! 

Εκτός αν συνεχίσουν τον αγώνα με την διοργάνωση συγκεντρώσεων κλάκας στον Κουράση.

Εξαπατώντας Δήμους "Σωματείο"... αποκόμισε όφελος 2,5 εκ. €!


Εξαπατώντας Δήμους Σωματείο... αποκόμισε όφελος 2,5 εκ. €!

Ολοκληρώθηκε πολύμηνη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση υπόθεσης κακουργηματικής απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και ενεργητικής δωροδοκίας από Σωματείο - Εθελοντική Οργάνωση Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθελοντικής Οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και του Προέδρου της.

Στο πλαίσιο της έρευνας και σε συνδυασμό με την σε βάθος διερεύνηση των οικονομικών στοιχείων του Σωματείου, διαπιστώθηκε ότι, οι εμπλεκόμενοι, από το 2000 ως και σήμερα, απέσπασαν χρηματικά ποσά από Δήμους της Χώρας και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισε το Σωματείο υπερβαίνει το ποσό των 2.500.000 ευρώ, ενώ για την απόσπαση των χρηματικών ποσών, οι εμπλεκόμενοι παρουσίαζαν σε Δημάρχους, μέλη Δημοτικών Συμβουλίων και ιδιωτικές επιχειρήσεις ψευδή εικόνα σχετικά με:

- το νομοθετικό πλαίσιο και τη δυνατότητα του Σωματείου να ιδρύει εθελοντικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς, να επιχειρεί σε κατάσβεση πυρκαγιών και να συμμετέχει σε περιστατικά διακομιδής τραυματιών,

- τη λειτουργική ικανότητα των οχημάτων, πυροσβεστικών και ασθενοφόρων, που η οργάνωση διέθετε στους Δήμους. Τα παραπάνω οχήματα είχαν παραχωρηθεί στο σωματείο με τη μορφή δωρεάς από χώρες της Ευρώπης και πρόκειται για παλιά μεταχειρισμένα οχήματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μάλιστα, δεν έφεραν πινακίδες κυκλοφορίας, δεν είχαν ταξινομηθεί και δεν είχαν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας, δεν είχαν περάσει τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους, δεν ήταν ασφαλισμένα και σε κάθε περίπτωση δεν έφεραν τα απαιτούμενα από τη νομοθεσία πιστοποιητικά καταλληλότητας από το Πυροσβεστικό Σώμα και το ΕΚΑΒ.

Με τη μεθοδολογία αυτή και προβάλλοντας τον εθελοντισμό και την προσφορά στις τοπικές κοινωνίες κατάφερναν να αποσπούν χρηματικά ποσά με τη μορφή συνδρομών ή χορηγιών.

Σημειώνεται ότι, ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Σωματείου, προκειμένου να επιτύχει συνεργασία με τους Δήμους, αποπειράθηκε να δωροδοκήσει Αξιωματούχους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής ποινικής διερεύνησης και αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Η σχετική έρευνα συνεχίζεται.

http://www.poli-politiki.gr/, 19/2/2014

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΔΙΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΛΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας μέσα στην ημέρα θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ το νέο Δ.Σ. του ΟΔΙΕ με πρόεδρος τον γνωστό συμπολίτη μας, πρώην επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Χαλανδρίου κο Νίκο Καυκάλα.
 Το υπόλοιπο Δ.Σ.:

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΓΑΤΗ ΜΑΡΙΑ δικηγορος
ΜΕΛΟΣ ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ μελος του ΤΑΙΠΕΔ
ΜΕΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΝΤΟΣ
ΕΚΠΟΣΩΠΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑΘΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Πόσο θα επηρεάσει άραγε αυτή η εξέλιξη τις τοπικές διεργασίες εν όψει δημοτικών εκλογών;

Θα μου πεις έπαιζε ρόλο ο κος Καυκάλας στα τοπικά πολιτικά δρώμενα;


Ε, όχι, αλλά πάλι ....

81 αιρετοί της Αυτοδιοίκησης με ψευδή "πόθεν έσχες"
Το «είδος» και το μέγεθος της διαφθοράς στην Ελλάδα της κρίσης «αποτυπώνει» η Έκθεση της Αρχής για την αντιμετώπιση του «μαύρου χρήματος» που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με τη «λίστα Νικολούδη», "πρωταθλητές" για το 2013, στην απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων αναδεικνύονται Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι, ενώ ιατροί του ΕΣΥ, Πρόεδροι Φορέων και Οργανισμών του Δημοσίου, μέλη αξιολόγησης διαγωνισμών, διαιτητές ποδοσφαίρου κ.ά. ακολουθούν.

Εκτός αυτών, η Έκθεση - που θα συζητηθεί τις προσεχείς εβδομάδες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας - καταγράφει τα πεπραγμένα της Αρχής κατά την περασμένη χρονιά.

Ο Πρόεδρος της Αρχής και Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Νικολούδης, επισημαίνει ότι, οι «Ράμπο» για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν «ένα ιδιαίτερο είδος οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην Έκθεσή του «που θα μπορούσε περιφραστικά και σχηματικά να χαρακτηριστεί ως το φαινόμενο της "καταλήστευσης των τραπεζών εκ των έσω"».

Σημειώνει, επίσης, πως υπήρξαν δυσχέρειες να αντληθούν «πληροφορίες και στοιχεία» από τις ελεγχόμενες Τράπεζες, τα οποία «στρέφονταν εναντίον των Διοικήσεων τους», προσθέτει όμως ότι, η Αρχή κατάφερε να αποκαλύψει «εγκληματικές συμπεριφορές», εννοώντας προφανώς την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Οι ψευδείς δηλώσεις «πόθεν έσχες»

Συνολικά, 413 υποθέσεις ψευδούς δήλωσης «πόθεν έσχες» παρέπεμψε η Αρχή εντός του 2013 στον αρμόδιο Εισαγγελέα, καθώς διαπίστωσε ότι, οι υπόχρεοι απέκρυψαν περιουσιακά στοιχεία.

Να σημειωθεί ότι, στη σχετική λίστα δεν περιλαμβάνονται πολιτικά πρόσωπα, καθώς την αρμοδιότητα της έρευνας την έχει η Βουλή.

Όπως φαίνεται και από το σχετικό πίνακα που παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ», Δήμαρχοι και λοιποί αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (75), ιατροί νοσοκομείων (62), Πρόεδροι Ν.Π.Δ.Δ. (48), μέλη επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών (37), αλλά και δημοσιογράφοι (18), διαιτητές επαγγελματικού αθλητισμού (7) και αρκετοί άλλοι περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τις υποθέσεις που ερευνώνται πλέον από τη Δικαιοσύνη.

Γενικοί, Ειδικοί Γραμματείς, Μετακλητοί κ.α. 22 Δήμαρχοι, Δημοτικά λοιπά 75 Δημοσιογράφοι 18 Εισηγητές και Λοιποί Επενδυτικών Σχεδίων 14 Επιβλέποντες Μηχανικοί 9 Διαιτητές, Πρόεδροι και μέλη επιτροπών επαγγελματικού Αθλητισμού 13 Δικαστικοί 6 Ελεγκτές Δόμησης 10 Ιατροί Διευθυντές ΕΣΥ 62 Ιδιοκτήτες και λοιποί εταιριών σε Δημόσιες Συμβάσεις 9 Οικονομικοί Επιθεωρητές 2 Μέλη Αρχών & Επιτροπών 15 Μελη Αθλητικών Ομοσπονδιών 10 Μέτοχοι, εταίροι και λοιποί ΜΜΕ 27 Περιφερειάρχες, περιφερειακά λοιπά 6 Πρόεδροι και λοιποί σε πιστωτικά ιδρύματα 6 Πρόεδροι και λοιποί ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ 48 Πρόεδροι και μέλη Αξιολόγησης Διαγωνισμών 37 Πρόεδροι και λοιποί ΠΑΣΕΓΕΣ 7 Σωφρονιστικοί υπάλληλοι και εξωτερικοί φρουροί 17 Σύνολο 413
Εκτός αυτών, ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία για το σύνολο των «βρώμικων» υποθέσεων που κλήθηκε να ερευνήσει η συγκεκριμένη Αρχή.

Πιο αναλυτικά, η Αρχή για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» δέσμευσε 200.136.281 ευρώ ως εγκληματικό προϊόν από 207 υποθέσεις που διερεύνησε και απέστειλε στην Δικαιοσύνη. Από αυτά, περίπου 73 εκ. ευρώ αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής, 124 εκ. ευρώ άλλα οικονομικά εγκλήματα, 1,5 εκ. ευρώ ηλεκτρονικές απάτες και 1,1 εκ. ευρώ υποθέσεις ναρκωτικών.

epoli.gr
http://press-gr.blogspot.gr