Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Εικόνες από τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου...

...στα πλαίσια της Ημέρας Πανευρωπαϊκής Απεργίας.
Συμμετείχαν και παράγοντες του Δήμου μας.

Δείτε φωτογραφίες από την πρωϊνή συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το Δημαρχείο
Φωτογραφίες από την πορεία των εργαζομένων προς την Πλατεία Αγ. Νικολάου
Η κατάληξη της πορείας ,απέναντι από την εκκλησία του Αγ. Νικολάου, 
δίπλα ακριβώς στην Παιδική χαρά.


Video από την πορεία των εργαζομένων


ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣτην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε μίλησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης, ο Ανδρεόπουλος, ο Σίμος Ρούσσος και ο Νίκος Πανταζής.

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΟΒΑΡΟΙ! ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΙΜΕΘΑ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΥΡΙΟΙ!


Κανένα στοιχείο για απολύσεις υπαλλήλων δεν πρόκειται να στείλει ο Δήμος Τρίπολης

Το ζήτημα των απολύσεων υπαλλήλων στους δήμους, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νέο μνημόνιο, συζητήθηκε εκτάκτως στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης. 
Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν εκπρόσωποι των δημοτικών υπαλλήλων.Εκ μέρους τους, ο Σώστης Κοσκινάς είπε: «Ζητούμε από τα δημοτικά συμβούλια να πάρει απόφαση περί μη αποστολής οποιοδήποτε στοιχείου στην κατεύθυνση της απόλυσης συναδέλφων. Θέλουμε να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος και με έγγραφη εντολή στο γραφείο προσωπικού να απαγορεύσει να φύγει από το δήμο οποιοδήποτε έγγραφο που έχει σκοπό την απόλυση δημοτικού υπαλλήλου.
Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους να μην γίνει καμία απόλυση και μετάταξη δημοτικού υπαλλήλου.
Έχουμε διαπιστώσει ότι κατά 99.99% δεν προκύπτει αυτή τη στιγμή πρόβλημα ούτε στο δήμο Τρίπολης, ούτε στα νομικά πρόσωπα, αλλά και σε όλο το νομό Αρκαδίας.
Φοβούμαστε πως από τις αρχές του χρόνου ότι θα συμπεριληφθούν και άλλες κατηγορίες υπαλλήλων. Δεν πρέπει να το αφήσουμε τώρα. Αργότερα, μπορεί να συμβεί. Οι εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες.
Η τρόικα ζητά ονομαστική κατάσταση. Να μη σταλεί κανένα στοιχείο υπαλλήλου ΙΔΑΧ».
Ο δήμαρχος Τρίπολης είπε ότι «σε έλεγχο που κάναμε με τη διεύθυνση προσωπικού, φαίνεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το Δήμο Τρίπολης».
Ο Δημήτρης Παυλής  είπε ότι «οι δήμοι υπολειτουργούν και δεν έχουμε κανένα λόγο να στείλουμε στοιχεία και συμφωνούμε να μην συναινέσουμε σε απολύσεις».
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Νικολάου είπε ότι «η Κυβέρνηση υπερασπιζόμενη το κεφάλαιο δεν χτυπάει μόνο τους δημοτικούς υπαλλήλους. Στόχος είναι να τσακίσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα. Είναι πολιτικές προγραμματισμένες εδώ και πολλά χρόνια. Δεν φτάνουν μόνο οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Θα αποτρέψει αυτή την κατάσταση μόνο η οργανωμένη εργατική πάλη».
Εν τέλει, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να μην σταλεί κανένα στοιχείο από το Δήμο Τρίπολης που θα διευκολύνει την απόλυση, τη διαθεσιμότητα ή μετάταξη υπαλλήλων του δήμου.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΠΕΡΓΕΙΑ

Σ' έστησαν σε μια γωνιά κι ήσουνα νέο παλικάρι...

Η σημερινή ημέρα Πανευρωπαϊκής Απεργίας, βρίσκει τους Έλληνες απογοητευμένους, κουρασμένους, εξαθλιωμένους και προδομένους. Σε μια κατάσταση αέναης αναμονής (του ΤΙΠΟΤΑ...), συνεχούς (κατα)πίεσης και καταθλιπτικής κινδυνολογίας. Οι εργαζόμενοι απολύονται - στην αρχή με προσχήματα, στη συνέχεια χωρίς... - και οι οικογένειες βάλλονται από παντού.
Με βασικό επιχείρημα το φόβο και με την καθημερινή τακτική και τεχνική χειραγώγησης της κοινής γνώμης, επιχειρείται - και σε μεγάλο βαθμό επιτυγχάνεται - η κατάργηση των κοινωνικών δομών και η καταπάτηση των δικαιωμάτων, η κατάλυση των θεσμών και η αποδόμηση των δημοσίων υπηρεσιών, στο βωμό μιας ..."ανάπτυξης" των τοκογλύφων, των λωποδυτών και των δοσιλόγων.
Η "τεχνική δημιουργίας προβλημάτων" και, στη συνέχεια, η ΩΣ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ παροχή λύσεων, αποτελεί το κύριο μέρος ενός σχεδίου πλήρους υποταγής, εξαθλίωσης και ισοπέδωσης του ελληνικού λαού, την ίδια ώρα που καταληστεύεται η εθνική και δημόσια περιουσία της χώρας και των  Ελλήνων.

Βήματα ακούγονται έξω από τα κελιά μας. Έρχονται να μας συνοδεύσουν στο σκοπευτήριο.
Η "δημοκρατία της ολιγαρχίας" σε ρόλο εκτελεστικού αποσπάσματος. Και η πανστρατιά των φοβισμένων μεν εξεγερμένων δε αδικημένων σε μια μάχη που μόλις άρχισε. Είμαστε ακόμη ζωντανοί...

Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης

Σύλλογος Εργαζομένων : "ΚΛΕΙΣΤΟ" λόγω ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ λόγω ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ. Την ίδια μέρα γίνεται και η Πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία των ευρωπαϊκών πόλεων.

Στις 8:30 το πρωί θα κάνουμε έκτακτη Γενική Συνέλευση στο Δημαρχείο.

Στις 11:00 το πρωί θα κάνουμε πορεία μαζί με όλους τους φορείς της πόλης, τους οποίους έχουμε καλέσει.

Στη συνέχεια θα διοργανώσουμε εκδήλωση – συζήτηση στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου.

Αποτελεί μεγάλη ευθύνη όλων μας, στις παρούσες συνθήκες, να είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι την Τετάρτη το πρωί στο Δημαρχείο.

Με την πρωτοβουλία μας αυτή στοχεύουμε στην κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και αποτυπώνει τη θέληση μας, παρά τις διαφορετικές μας απόψεις, να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο.

Να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός σημαντικού τοπικού γεγονότος: Μια Πόλη – Μια φωνή Διαμαρτυρίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Αλέκος Βαρβέρης 

Ο Γραμματέας

Γιώργος Ανδρεδάκης

Λιβύη: Ποιος είναι ο Σαίφ αλ Ισλάμ Καντάφι

Γράφει ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος       Ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ Καντάφι είναι ο δεύτερος γιος του Μουαμάρ Καντάφι, ηγέτη της Λιβύης από το 1969 έως ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις