Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΑΔΕΔΥ προς δημόσιους υπαλλήλους: Καταθέστε αγωγές για 13ο,14ο μισθό (έγγραφα)


Ένα θέμα που είχε αποκαλύψει από την περασμένη Παρασκευή η aftodioikisi.gr επαναφέρει σήμερα ο «Ε.Τύπος» με την ένδειξη «αποκλειστικό» (!)

Αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους και την κατάθεση αγωγών για διεκδίκηση 13ου,14ου μισθού. Δείτε παρακάτω τι είχε γράψει πρώτη η aftodioikisi.gr, παρουσιάζοντας και τα σχετικά έγγραφα:

«Οδηγίες νομικής συμβούλου σχετικά με τη δικαστική διεκδίκηση των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και του επιδόματος αδείας, εξαιτίας θετικών πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν εργαζόμενους, δίνει η ΑΔΕΔΥ προς τους δημοσίους υπαλλήλους.

aftodioikisi.gr


ΣΧΟΛΙΟ 1: Καλά. Τα περί "αποκλειστικού" του Ελεύθερου Τύπου είναι για γέλια και για κλάματα. Δεξιά ηθική. Πάρε γραμμάτια .... αλλά ευγενικά όμως. Βεβαίως και για το θέμα ενημερωνόμαστε όλοι από το aftodioikisi.gr και το epoli.gr. 
Αλλά δεν φοράνε όλοι παντελόνια για να το λένε.

ΣΧΟΛΙΟ 2: Για το τι γίνεται στον Δήμο Χαλανδρίου είμαστε στην φάση της έρευνας (δηλαδή την γνωστή φάση του "σε παιδεύουμε για να δεις την απόφαση" - "κάνε αίτηση" - "χάλασε το πρωτόκολλο" και τέτοια.
Πάντως το δεδομένο είναι ένα: ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 120 εργαζόμενοι ΙΔΑΧ και ΜΟΝΙΜΟΙ, με τρεις - τουλάχιστον - αγωγές  και έχουν εκδικαστεί στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου πρωτόδικα οι δύο που αφορούν ΙΔΑΧ ενώ η αγωγή των μονίμων έχει προσδιοριστεί για το 2019.
Οι αγωγές των ΙΔΑΧ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ από το Ειρηνδικείο Χαλανδρίου, άρα το Χαλάνδρι είναι σε εκείνη την μισή Ελλάδα που οι εργαζόμενοι ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ, όπως στην άλλη μισή Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΟ 3:  Για το θέμα αυτό - βέβαια - δεν ασχολείται κανείς από τις "θεσμικές", "συστεμικές" παρατάξεις αφού η στάση των δικών τους στην ΑΔΕΔΥ είναι η γνωστή στάση της στρουθοκαμήλου όταν κρύβεται. 
Και μόνο αυτονομημένες από τα ελεγχόμενα σωματεία ομάδες εργαζομένων, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ (και τις διώξεις που έρχονται μετά από το σύστημα) ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ πληρώνοντας τους δικηγόρους από την τσέπη τους, την ώρα που η ΑΔΕΔΥ δίνει "νομικές συμβουλές" για τις προσφυγές ενώ οι ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (των τσάτσων) αντί να ΜΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ και ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ, λοιδορούν τους εργαζόμενους που προσφεύγουν και προσπαθούν να τους πείσουν με τα γνωστά επιχειρήματα της παραίτησης και της υποταγής:
  •  "έλα μωρέ, παράτα τα τώρα που τρέχεις", 
  • "ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ, ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΩΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ"  
  • "θα δώσεις μωρέ τώρα το πενηντάρικο στον δικαιόρο?"  
  • "σιγά που θα κερδίσεις αναδρομικά, εμείς μαλάκες είμαστε που δεν κάνουμε αγωγή? Κοίτα την δουλίτσα σου και τα παιδάκια σου"
 και τελικά (αν ξεπεράσεις όλα τα παραπάνω και επιμείνεις):
  • "ναι αλλά άμα τα κερδίσεις το οικονομικό θαύμα της διοικησάρας μας θα καταρρεύσει.Έχουμε και δημοτικές εκλογές και εμείς είμαστε με τον δήμαρχο. Αλλά και οι άλλοι που είναι  με τον επόμενο δήμαρχο, βεβαίως δεν θέλουν γιατί - σου λέει -  δεν θα κάνουμε αγωγή να πληρώσει ο δικός μας τα κερατιάτικα και να μην έχει λεφτά να βάζει χλοοτάπητες με προδιαγραφές FIFA στις αλάνες και να φαίνεται πιο μάγκας ο τωρινός μετά".
....  και άλλα τέτοια επιχειρήματα ..... του αυτόνομου (*), ταξικού, μη εργοδοτικού, αγωνιστικού  συνδικαλιστικού κινήματος.

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ. 

(*) ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ "ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ" ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΚΟΡΙΟΥΣ ΑΔΕΛΦΙΑ: 
Ακούστε δυο φωνήεντα, αδέλφια:

Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΗΠΕΔΟ και ΘΕΛΕΙ ΑΔΕΝΕΣ (κοινώς ΑΡΧΙΔΙΑ). 

ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ Ο,ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ σε εντέλει οποιοσδήποτε άλλος (κόμμα, υπόγειο, διευθυντής, υπουργός, ο παπάς της ενορίας, στοά, ο αρχηγός της τοπικής ΜΑΦΙΑΣ)  δεν έχεις τα αρχίδια για να είσαι αυτόνομος. Είσαι υποχρεωμένος να πουλάς τους φίλους σου, την μάνα σου και να σκοτώνεις τον πατέρα σου για να σε πάρει εκδρομή το ορφανοτροφείο που τους ανήκει. ΚΑΤΆΛΑΒΕΣ?

ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ. 

Εσείς να λέτε ότι είστε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ που είναι και ΝΟΥΝΟΥ και light για να μην παρεξηγηθούμε.

 Άστε την αυτονομία ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.

Συνεννοηθήκαμε αδέλφια?

Α.Ν.

«ΟΛΙΣΘΗΡΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ»

Του Γεωργίου Παπασίμου
Δικηγόρου
Οι απίστευτες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου στις Η.Π.Α, όπου εμφανίζεται να παρακαλά τον αντίστοιχο υπουργό Εθνικής Άμυνας των Η.Π.Α., να γεμίσει την Ελλάδα με όσο δυνατόν περισσότερες Αμερικανικές βάσεις, προκάλεσαν οργή και αποτροπιασμό.

Πρόκειται για το τελευταίο στάδιο εθνικής υποτέλειας, που θυμίζει «φύλαρχο» νεότευκτου Αφρικανικού Κράτους, που ζητά από τον ισχυρό να εκμεταλλευτεί ανέξοδα την δική του δήθεν γενναιοδωρία «παραχώρησης» των πάντων, με στόχο να κερδίσει την πρόσκαιρη εύνοιά του.

Σε αυτή την εποχή της γεωπολιτικής ρευστότητας, που ως αιτία έχει την μείωση της ισχύος και του ρόλου των Η.Π.Α. στην «πλανητική διαχείριση» των πραγμάτων, αφού, όπως έχουμε τονίσει και σε άλλα άρθρα, αυτές έχουν εισέλθει στο λεγόμενο «φθινόπωρο των ηγεμονιών», σύμφωνα με το ορθό σχήμα του Giovanni Arrighi, λόγω της μακρόσυρτης παρακμιακής πορείας της Αμερικανικής παγκόσμιας ηγεμονίας, θα υπάρξουν έντονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις, λόγω της εμφάνισης νέων επίδοξων δυνάμεων με παγκόσμια ισχύ, σε συνδυασμό με την όξυνση της οικονομικής κρίσης, εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού των πόλων του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος.

Είναι προφανές, ότι σε αυτή την περίοδο η Χώρα μας, η οποία αντιμετωπίζει μείζονα εθνικά προβλήματα, ιδιαίτερα στον άξονα Κύπρου – Αιγαίου – Θράκης από την Τουρκία, που θέλοντας να παίξει ρόλο μεγάλης περιφερειακής δύναμης στη σημερινή φάση των ρευστών γεωπολιτικών ανακατατάξεων, επιδίδεται σε πρωτόγνωρες ιστορικά διπλωματικές συνεργασίες, κυρίως με την Ρωσία και το Ιράν, ενώ, παράλληλα, αποτελεί χρήσιμο «γεωπολιτικό εργαλείο» για την Δύση, παρά τις ρητορικές αψιμαχίες, οφείλει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτική στην εξωτερική και αμυντική της πολιτική, έχοντας ως στόχο τις πολύπλευρες συμμαχίες, αλλά και τα ισχυρά ανταλλάγματα, υπέρ των συμφερόντων της, για κάθε τυχόν «στρατηγική παραχώρηση». Από αυτή την «ομπρέλα συμμαχιών», είναι προφανές, ότι δεν μπορεί να μην περιλαμβάνονται οι Η.Π.Α., οι οποίες έχουν ευρύτερα γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή.

Από αυτό, όμως, μέχρι του σημείου να μετατρέπεται σε «παράκλητο», για να γίνει στρατιωτικό «προτεκτοράτο» τους, επί εποχής Τραμπ, η απόσταση είναι χαώδης. Και αυτό, πέραν της ιδεολογικά «σχιζοειδούς» κατάστασης, να προσκολλάται η Χώρα άρρηκτα στο «άρμα» και στις επιλογές των Η.Π.Α. από την σημερινή Κυβέρνηση, στελέχη της οποίας κατηγορούσαν με σφοδρότητα τον Ανδρέα Παπανδρέου για φιλοαμερικανισμό, όταν επιχείρησε στην δεκαετία του 1980 ισορροπημένα να «καθαρίσει» την Ελλάδα από τις πολλαπλές Αμερικανικές βάσεις, που προϋπήρχαν, η πολιτική αυτή, αντικειμενικά, είναι παντελώς εσφαλμένη και βλαπτική για τα εθνικά συμφέροντα.

Ο «ολισθηρός κατήφορος» της Ελλάδος φαίνεται να μην έχει πάτο. Αφού μετατράπηκε σε ιδιότυπη Ευρωπαϊκή «αποικία χρέους», με τα νήματα να κινούνται από το Βερολίνο, βυθίζοντας την κοινωνία σε απογοήτευση και φόβο για την επιβίωσή της, τώρα κάνει ένα περαιτέρω «άλμα στο κενό», επιδιώκοντας να γίνει στρατιωτικό «προτεκτοράτο» των Η.Π.Α. !!

Παρά την σκληρότητα της έκφρασης, που αποδόθηκε από το Κ.Κ.Ε., ότι «η σημερινή Ελλάδα είναι το καλύτερο ’’βαποράκι’’ των Η.Π.Α. στην περιοχή», αυτό δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Το καταδεικνύουν οι δηλώσεις Καμμένου, που αποτελούν το επιστέγασμα του ευρύτερου κυβερνητικού σχεδιασμού, η επιζήμια Συνθήκη των Πρεσπών, που επιβλήθηκε και «φιλοτεχνήθηκε» από τις Η.Π.Α., η διαφαινόμενη συμφωνία με την Αλβανία, κατ’ επιταγή αυτών, αλλά και οι μυστικές συνομιλίες για το Κυπριακό, για λύση, που ο πυρήνας της θα είναι το παλιό «εκτρωματικό» σχέδιο Ανάν.

Στη πραγματική ζωή, όμως, είναι γνωστό ότι τα «βαποράκια» είναι, αφενός, τα πιο εύκολα θύματα και, αφετέρου, αυτά που «πολτοποιούνται» με την πρώτη ευκαιρία.

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΙΣ ΨΗΦΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΩΣΑΪΚΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙKH ΑΛΛΑΓΗ


Με πρόταγμα την προστασία του περιβάλλοντος από την Κλιματική Αλλαγή, ομάδα στελεχών και υποψηφίων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Πράσινου Κινήματος, συμμετείχε στην πρωτότυπη εκδήλωση, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, για την κατασκευή του μεγαλύτερου μωσαϊκού από ανακυκλώσιμα υλικά.

Το «παρών» τους έδωσαν η συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου, με στελέχη του κόμματος, το μέλος του πολιτικού συμβουλίου Γιάννης Μακρής, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Παπαδάκης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι: Αμαρουσίου -Βαγγέλης Ρασσιάς, Ηλιούπολης – Ματίνα Βρέκου, Πειραιά – Πέτρος Μαυρέας κι Ωρωπού – Μαρία Μπαζούκη. Την εκδήλωση χαιρέτισε, εκ μέρους του Πράσινου Κινήματος, ο Πέτρος Μαυρέας τονίζοντας την αναγκαιότητα οργάνωσης τέτοιων δράσεων για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της Κλιματικής Αλλαγής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εχθές Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσω της δημιουργίας του μεγαλύτερο μωσαϊκού από ανακυκλώσιμα υλικά, ώστε να επιτευχθεί ένα ρεκόρ Guinness.

Το μωσαϊκό είχε έκταση 350 τ.μ. και κατασκευάστηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Athens Against Climate Change», που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Κέντρου Νέων «Connect Athens».

Πάνω από 3.000 μικροί και μεγάλοι Αθηναίοι έφεραν μαζί τους άσπρα και μαύρα υλικά, όπως αλουμίνιο, χαρτόνι, πλαστικό αποκλειστικά ανακυκλώσιμα υλικά, για να δημιουργηθεί το θεαματικό υπερμεγέθες μωσαϊκό με το λογότυπο του διοργανωτή «CONNECT ATHENS» και να φτάσει το μήνυμα σε όλη την παγκόσμια Κοινότητα.


Η συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε τα εξής: «Η κλιματική αλλαγή είναι πλέον γεγονός και όλοι πρέπει να αγωνιστούμε για να βάλουμε τις βάσεις, να μην υποστούν τις συνέπειες οι επόμενες γενιές. Το Πράσινο Κίνημα ανακοίνωσε και στη ΔΕΘ ένα πλέγμα 16 προτάσεων προς την κατεύθυνση αυτή. Ήμασταν παρόντες σε αυτή την ωραία εκδήλωση, όπως ήμασταν και σε όλες τις προηγούμενες, όπως θα είμαστε και στις επόμενες».

Cine ΑΡΓΩ: Προβολή της ταινίας "Ασανσέρ για δολοφόνους", Πέμπτη 18/10

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Cine ΑΡΓΩ
του Πολιτιστικού - Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου "ΑΡΓΩ" σας προσκαλεί να επιβιβαστείτε αυτή τη φορά για ένα ταξίδι στις ασπρόμαυρες εικόνες του γαλλικού Νέου Κύματος μέσα από μία αξεπέραστη νουάρ δημιουργία που ενώνει μερικούς από τους πιο ταλαντούχους Γάλλους ηθοποιούς με ένα θρύλο της παγκόσμιας τζαζ σκηνής, υπό το βλέμμα ενός εκ των σημαντικότερων σκηνοθετών στο παγκόσμιο σινεμά!


Ελάτε λοιπόν αυτή την Πέμπτη 18/10 και ώρα 20:30
στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Αντιγόνης 56 & Δαναΐδων),
στην προβολή της ταινίας

"Ascenseur por l'echafaud"
(Ασανσέρ για δολοφόνους)

Παραγωγή: Γαλλία - 1958
Σκηνοθεσία: Louis Malle
Σενάριο: Louis Malle, Roger Nimier, Noel Calef
Πρωταγωνιστούν: Jeanne Moreau, Maurice Ronet, Lino Ventura,
Georges Poujouly, Yori Bertin, Jean Wall, Elga Andersen
Μουσική: Miles Davis
Φωτογραφία: Henri Decae
Διάρκεια: 91'

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ