Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΙΑΣΩ GENERAL : Α' ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ


Η Β΄ Καρδιολογική Κλινική του ΙΑΣΩ General, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, διοργανώνει την Α΄ Ημερίδα Καρδιαγγειακών Παθήσεων, την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κλινικής. Στόχος της Ημερίδας είναι η ορθή και σφαιρική ενημέρωση για όλες τις νεότερες εξελίξεις στον τομέα της πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και ολοκληρωμένης αντιμετώπισης των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής είναι η κα Ευδοκία Πετροπούλου, Καρδιολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, Διευθύντρια Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ General και ο κ. Νεκτάριος Πιλάτης, Επεμβατικός Καρδιολόγος, Διευθυντής Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής και Επιστημονικός Υπεύθυνος Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου ΙΑΣΩ General. Παράλληλα, θα συμμετέχουν ως πρόεδροι και ομιλητές, διακεκριμένοι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων. Θεματικοί άξονες του συνεδρίου είναι οι αρρυθμίες, η στεφανιαία νόσος, η καρδιακή ανεπάρκεια, οι βαλβιδοπάθειες και οι συνοσηρότητες των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων αλλά και σε απλούς πολίτες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά, δεδομένου ότι οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στις αναπτυγμένες χώρες.

Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι ελεύθερη και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Υπέρ της δίχρονης υποχρεωτικής η ΠΟΕ-ΟΤΑ (έγγραφα)


Όχι δεν πρόκειται για fake τίτλο που υποστηρίζει fake news. Πρόκειται για την θέση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ όπως εκφράζεται σε δύο δελτία Τύπου τον Μάιο του 2007. Θέση που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή που εκφράζει η σημερινή πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία συναντάται σήμερα για το θέμα αυτό με τους υπουργούς Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, και την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου.

Τι έχει αλλάξει από τότε μέχρι σήμερα και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ από το «αίτημα της καθιέρωσης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής για τα παιδιά ηλικίας 4-6 χρονών, με αποκλειστική ευθύνη του ΥΠΕΠΘ» του 2007, έχει, ενόψει και του συνεδρίου της Ομοσπονδίας τον Απρίλιο, αναγάγει σε μείζον το ακριβώς αντίθετο αίτημα, υποστηρίζοντας ότι «η απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να περάσει νομοθετική διάταξη με την οποία θα εντάσσονται τα παιδιά ηλικίας από τεσσάρων (4) ετών και πάνω στην υποχρεωτική εκπαίδευση, οδηγεί τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς στην απαξίωση και στο κλείσιμο, τους εργαζόμενους στην ανεργία και χιλιάδες γονείς σε αδιέξοδο και απελπισία» και βάζοντας λουκέτο στους παιδικούς σταθμούς;

Μήπως έχουν αλλάξει τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ που υποστηρίζουν αυτή την άποψη, δηλαδή, τα στελέχη της ΣΥΝΑΝ (τότε ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ; Έχουμε και λέμε: Νίκος Τράκας (πρόεδρος σήμερα, μέλος το 2007), Γιάννης Τσούνης (αναπληρωτής γραμματέας σήμερα, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων το 2007), Σπύρος Πολυζώης (β΄ αντιπρόεδρος σήμερα, αναπληρωτής γενικός γραμματέας τότε), Βασίλης Πολυμερόπουλος (μέλος σήμερα, α΄αντιπρόεδρος τότε).

Μήπως τα μέλη της σημερινής πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ εφαρμόζουν εκείνο που έλεγε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για το όνομα των Σκοπίων ότι «κανείς δεν θα το θυμάται σε 10 χρόνια»;

Τις, πειστικές, απαντήσεις προς τους συναδέλφους τους, οφείλουν να τις δώσουν οι ίδιοι. Η aftodioikisi.gr απλώς παραθέτει τα δύο δελτία Τύπου που είχε εκδώσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ (το πρώτο κοινό με τη ΔΟΕ) προ μιας δεκαετίας:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

με αφορμή τη συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Αθήνα 8/5/2007

Προς

Τα Μ.Μ.Ε.

(συντάκτες εκπ/κού ρεπορτάζ)

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΔΟΥ ΟΡΓΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΤΕΙ

18 εφορίες  κλείνουν με απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Μεταξύ αυτών και η ΔΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!

Συγχωνεύεται με την ΔΟΥ Χολαργού. 

Τυχαίο ότι η εφορία που καλύπτει τον μεγαλύτερο δήμο της περιοχής μαζί με το Βριλήσσι απορροφάται από την ΔΟΥ Χολαργού;

Μπα δε νομίζω ΜΗΤΣ-Ο μου!Στη συγχώνευση εφοριών στα μεγάλα αστικά κέντρα προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων - Κλείνουν άμεσα 18 εφορίες - Δείτε τη λίστα 
Σύμφωνα με το σχεδισμό ο συνολικός αριθμός των εφοριών θα μειωθεί από 115 σε 97, ενώ ο αριθμός των υπαλλήλων που υπηρετούν στις καταργούμενες και συγχωνευόμενες εφορίες θα μειωθεί κατά 289 άτομα, που θα ενταχθούν στα ελεγκτικά κέντρα.
Όπως αναφέρει το capital.gr ειδικότερα, το σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπει:

Για την Αττική:

• Την κατάργηση της ΔΟΥ ΣΤ΄ Αθηνών με απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Α΄ Αθηνών.
• Την κατάργηση της ΔΟΥ Κορωπίου με απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Παλλήνης.
• Την κατάργηση των ΔΟΥ Μοσχάτου και Νέας Σμύρνης και τη μεταφορά τους στη ΔΟΥ Καλλιθέας.
• Την κατάργηση της ΔΟΥ Ηρακλείου με απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας.
• Τη συγχώνευση των ΔΟΥ ΙΔ΄ Αθηνών και Γαλατσίου σε μία νέα ενιαία ΔΟΥ.
• Την κατάργηση της ΔΟΥ Χαλανδρίου με απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Χολαργού.
• Τη συγχώνευση των ΔΟΥ Αιγάλεω, Α΄ Περιστερίου και Β΄ Περιστερίου σε μία νέα ενιαία ΔΟΥ με διατήρηση του αριθμού των υπαλλήλων στους 90.
• Κατάργηση της ΔΟΥ Αχαρνών με απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων.
• Τη συγχώνευση των ΔΟΥ Παλαιού Φαλήρου και Αγίου Δημητρίου σε μία νέα ενιαία ΔΟΥ.
• Την κατάργηση της ΔΟΥ Δ΄ Πειραιά με απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Ε΄ Πειραιά.
• Την κατάργηση της ΔΟΥ Γ΄ Πειραιά με απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Α΄ Πειραιά.

MASSALIA TOURS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΑΣ


Ο Γ. Καραμέρος νέο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΑΜέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) τοποθετήθηκε από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο ΔΣ, όπως ορίζει το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα επιμελητήρια, επισφραγίζει την εποικοδομητική συνεργασία με το ΕΒΕΑ για την υλοποίηση σειράς δράσεων ενίσχυσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Οι δύο φορείς έχουν ήδη συνάψει μνημόνιο συνεργασίας για την ανάκαμψη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Μετά την πρώτη συμμετοχή του σε συνεδρίαση του ΔΣ, ο Γιώργος Καραμέρος, δήλωσε σχετικά: «Η παρουσία μου ως εκπροσώπου της Περιφέρειας Αττικής στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΑ, του μεγαλύτερου από τα 59 επιμελητήρια της χώρας, επισφραγίζει το ενδιαφέρον μας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των τοπικών κοινωνιών και τη μείωση της φυγής ανθρώπινου δυναμικού υψηλού επιπέδου (brain-drain). Ειδικά στη βόρεια Αθήνα, την καρδιά του τριτογενούς τομέα με 9.500 ενεργές επιχειρήσεις που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους, έχουμε έμπρακτα αποδείξει, με την δημιουργία του συνεργατικού σχηματισμού (cluster) Discover North Athens, ότι μέσα από την καινοτομία και τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα η οικονομία μπορεί αποκτήσει τον σφυγμό που απώλεσε τα χρόνια της κρίσης. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι Περιφέρεια Αττικής και ΕΒΕΑ συνεργάζονται ήδη επιβραβεύοντας και χρηματοδοτώντας νεοφυείς επιχειρήσεις».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΟΣΥΣΤΑΘΕΙΣΑ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΡΗΤΗΣ