Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

ΒΟΜΒΑ! Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (ΚΚΕ) ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΚΕ


Ο Πέτρος Αναστασιάδης συνυπογράφει κμείμενο στήριξης με τους συνδικαλιστές της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ (της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ!)
 
Στην σελίδα της ΑΡΚΙ με τίτλο
" 300+ συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες, ενάντια στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία" το κείμενο που ακολουθεί και οι υπογραφές

Μιλάμε την ίδια γλώσσα …

Η συμφωνία που υπογράφηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ έχει στόχο να κλείσει μια μακρά περίοδο εντάσεων και συγκρούσεων, που τροφοδοτήθηκε από την μισαλλοδοξία και τους εκατέρωθεν εθνικισμούς, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για την ειρήνη, τη φιλία και την συνεργασία στα πολύπαθα Βαλκάνια.

Σε αυτή τη συγκυρία η μόνη επιλογή που έχουν οι εργαζόμενοι/ες και οι επαγγελματίες είναι ο δρόμος της αλληλεγγύης, της ειρήνης και της συνεργασίας και δεν πρέπει να αφεθεί χώρος στην εθνικιστική ακροδεξιά και τους νεοναζί να δηλητηριάσουν την Ελληνική κοινωνία, εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία στα θέματα αυτά. Αντίθετα πρέπει να αγωνιστούμε για την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία των λαών και να ανοίξουμε διαύλους επικοινωνίας με τους εργαζόμενους/ες της γειτονικής χώρας

Τίποτα δεν έχουν να χωρίσουν οι εργαζόμενοι/ες και οι επαγγελματίες της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

Πολλά είναι τα κοινά προβλήματα, για τα οποία ποτέ δεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε. Οι επιλογές της μισαλλοδοξίας και του εθνικισμού μας οδήγησαν σε διαμάχες για το όνομα, την εθνικότητα, ενώ είναι βέβαιο ότι μιλάμε την ίδια γλώσσα όταν αναφερόμαστε στα προβλήματα και τους αγώνες των εργαζομένων. Η ειρηνική συνύπαρξη δίνει τη δυνατότητα για κοινούς αγώνες απέναντι στα κοινά προβλήματα: την λιτότητα, την φτώχεια, την ανεργία και κοινές διεκδικήσεις για εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Οι προκλήσεις για τον κόσμο της εργασίας είναι πολύ μεγάλες για να αφήνουμε να μας τυφλώνει ο φόβος για την υποτιθέμενη απώλεια της εθνικής μας ταυτότητας. Η διατήρηση μιας άγονης διαμάχης δεν θα έφερνε πίσω τους χιλιάδες νέους που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, δεν θα έδινε δουλειά στους χιλιάδες ανέργους. Όταν η ειρήνη και η αλληλεγγύη μεταξύ των Λαών στεριώσει, τότε οι εργαζόμενοι θα ατενίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Μπορούμε να επικεντρωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις και να αναπτύξουμε τους αγώνες με καλύτερους όρους και σε συνεργασία με τα εργατικά κινήματα των Βαλκανικών χωρών, στη μάχη ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων .
.
ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, Ταμίας ΣΥΕΤΕ, Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Πειραιά
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου»
ΑΛΕΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Γ. Γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού
ΑΛΙΦΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Γενικός Γραμματέας ΕΤΙΤΑ, Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής
ΑΛΙΧΟΥ ΒΑΝΕΣΑ, Μέλος Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Πάτρας
ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ ΑΝΝΑ, Αναπληρώτρια Γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων Estee Lauder Γρ. Σαράντης και Συνδεομένων Συναφών Επιχειρήσεων
ΑΜΠΛΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Λεωφορείων, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος, ΟΣΜΕ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, Μέλος Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ, Ταμίας Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Π. Φαλήρου
ΑΝΔΡΕΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, Β’ Αντιπρόεδρος ΤΕΕ, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος
ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Ω ΣΥΡΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ Ν. ΚΛΕΙΤΣΙΚΑ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΕΙΡΩΤΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΕΜΑΤΙΑΣ


Γ. Καραμέρος: Δικτυώνουμε την ΕΡΤ, που εδρεύει στη βόρεια Αθήνα, με την Κίνα για επενδύσεις σε τηλεοπτικές παραγωγές


Σημαντικούς εκπροσώπους της 3ης σε μέγεθος Κινεζικής Περιφέρειας Shandong, υποδέχτηκε, στις 3/7/2018, ο αντιπεριφερειάρχης βόρειας Αθήνας, Γιώργος Καραμέρος. Οι φιλοξενούμενοι επισκέπτονται την Αθήνα και τα βόρεια προάστια κατόπιν πρόσκλησης του αντιπεριφερειάρχη στο πλαίσιο του συνεργατικού σχηματισμού (cluster) Discover North Athens για την ανάπτυξη του πολιτισμού και την αύξηση της επισκεψιμότητας στη βόρεια Αθήνα.

Ο Γ. Καραμέρος καλωσόρισε την πολυπληθή αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας ήταν ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου φιλίας των εθνών, κ. Zhang Jigang, ενώ συμμετείχε και ο διευθυντής του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της Shandong, Chen Chengju. Ακολούθως και τους συνόδευσε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Χρήστος Λεοντής. Εκεί, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την περιήγηση στο χθες και το σήμερα της Ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ακολούθησε συζήτηση για τη συμπαραγωγή οδοιπορικού στον πολιτισμό και στη σύγχρονη πραγματικότητα των δύο χωρών καθώς και για την αξιοποίηση στην Κίνα δυο νέων παραγωγών της ΕΡΤ που σχετίζονται με την ιστορία της Ελλάδας.

Σε δηλώσεις του ο Γ. Καραμέρος επισήμανε: «Η προσπάθεια που καταβάλλουμε με τον συνεργατικό σχηματισμό Discover North Athens συνεχίζει και αποδίδει. Σήμερα φιλοξενούμε σημαντικούς παράγοντες μιας κινεζικής επαρχίας με πληθυσμό 100 εκ κατοίκους. Εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, του κινεζικού ιδρύματος πολιτισμού «Κομφούκιος» αλλά και ενός τεράστιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου της περιοχής. Στο πλαίσιο του cluster φέραμε σε επαφή το κινεζικό κανάλι με την ΕΡΤ για συνεργασία και επενδύσεις σε όλα τα επίπεδα (πολιτισμός, τουρισμός, σύγχρονη Ελλάδα)».

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελεί συνέχεια των επαφών που έχει ξεκινήσει ο αντιπεριφερειάρχης με τη χώρα της Ανατολής, στο πλαίσιο του συνεργατικού σχηματισμού Discover North Athens που συντονίζει η Περιφέρεια Αττικής. Έχουν προηγηθεί η αδελφοποίηση των Ολυμπιακών σταδίων Αθήνας και Πεκίνου, το ταξίδι του στις πόλεις Σινιάγκ και Τσενγκντού, προσκεκλημένος του Συνδέσμου φιλίας και διεθνών σχέσεων του Πεκίνου αλλά και η συνεργασία με τον διεθνή καλαθοσφαιριστή Γιάννη Μπουρούση, που λειτουργεί άτυπα, αλλά πολύ ουσιαστικά, ως πρεσβευτής του cluster στην Κίνα, εξασφαλίζοντας την αθλητική προετοιμασία της ομάδας που αγωνίζεται, στο Μαρούσι και τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις για 5 εβδομάδες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κινεζικής κυβέρνησης η Ελλάδα μπορεί μέσα στα επόμενα 5 χρόνια να προσελκύει 1,5 εκ. κινέζους τουρίστες. Το 2017, ήρθαν στη χώρα μας 170.000 κινέζοι, ενώ στις αρχές 2018 καταγράφηκε αύξηση 54% στις τουριστικές άδειες εισόδου (visa) στην Ελλάδα που εκδόθηκαν στην Κίνα.