Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΒΟΛΙΒΙΑ 8 προς 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1967 - ΣΑΝ ΑΠΟΨΕ ....

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΠΩΘΕΙ ΣΕ  ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΣΤΟ ΤΥΠΩΣΕ ΤΟ.

Ζήτησα την άδεια του δημιουργού της για να την κρατήσω.

Όπως εύκολα καταλαβαίνετε από τα γούστα του και τις επιλογές του, δεν τράβαγε κανένα ζόρι ο τύπος που έκανε αυτό το ανιστόρητο μεν αλλά τόσο πετυχημένο κολάζ για .... τα πνευμετικά δικαιώματα και το marketing.

Μας επέτρεψε μάλιστα να την χρησιμοποιούμε για παραγωγή, κάτι που δεν έχουμε κάνει (ακόμα??)

Με αφορμή την επέτειο της επερχόμενης νύχτας 8 προς 9 Οκτωβρίου είπαμε να σας την δείξουμε, αντί να χρησιμοποιήσουμε μια από τις γνωστές φωτογραφίες του Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα ....

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ;

HASTA LA VICTORIA COMMANDANTE CHE!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ "ΜΑΖΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΑΜΕ" ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΨΕΥΤΟΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΡΕΤΟ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΛοιπόν η ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑ συνεχίζει ακάθεκτη ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ!

ΡΩΤΑΕΙ, ΨΑΡΕΥΕΙ, ΕΚΜΑΙΕΥΕΙ, ΓΥΡΙΖΕΙ, ΜΥΡΙΖΕΙ, σπάει την συνωμοσία της σιωπής του τοπικού κατεστημένου το οποίο ενέταξε προσφάτως στο δυναμικό του και μερικούς ηγετικούς. μεγάλους κοινωνικούς αγωνιστές, αντιστασιακούς της καργαριστερής διοίκησης του δήμου, δια να συνεχίζει απρόσκοπτα την υπηρεσία των ίδιων συμφερόντων που ελέγχουν τον δήμο.

Άκου τι μάθαμε εψές, μετά το πέσιμο της κουρτίνας που είχε φτιάξει η ΟΜΕΡΤΑ των ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ για το σκάνδαλο του διορισμού Ευθυμίου σε θέση μετακλητού υπαλλήλου του δήμο.

Το ήξεραν πολλοί αναγνώστη μου. Εμείς οι μαλάκες το μάθαμε εχθές.

Και κάνανε τουμπεκί ψιλοκομμένο. ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ (σου λέει).

Και ΟΛΟΙΜΑΖΙ - (μία λέξη είναι αυτό, δεν είναι "συνεργαζόμαστε για να κάνουμε κάτι καλό ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (αυτό είναι δύο λέξεις), είναι "σκεπάζουμε την παρανομία και την αυθαιρεσία ΟΛΟΙΜΑΖΙ" - είναι η "εχεμύθεια" της νομής - μία λέξη) - ΟΛΟΙΜΑΖΙ (πλην καναδυό) λοιπόν φρόντιζαν απλά να μην το μάθουμε εμείς οι κακοί.

Που στις λέμε και σένα τις "εμορφιές" της εξουσίας (που δεν αλλάζει, ίδια είναι τα τερτίπια της) μέσα από την ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑ και δεν είμαστε .... της εχεμύθειας.

Λοιπόν σήμερα έχουμε νέο ΣΟΒΑΡΟ θεσμικό θέμα για τον δήμο να σου αποκαλύψουμε αναγνώστη μου.

ΔΑΦΕΡΜΟΣ -SCORPION: ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ


Ότι συνελήφθη ο Κ. Δαφέρμος για μίζες εξοπλιστικών το διαβάσατε σε όλα τα "σοβαρά", "έγκυρα", "μεγάλα" κλπ ειδησιογραφικά sites.
Αν δεν έχετε διαβάσει την είδηση εμείς εδώ βάζουμε ένα link με την είδηση στο ΕΘΝΟΣ (τοπικιστές γαρ διαλέγουμε ΕΘΝΟΣ - ΠΑΤΗΜΑ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ) ή στο left.gr (όπως με βλέπεις ΑΡΙΣΤΕΡΑ)

Εμείς δεν ασχοληθήκαμε με αυτά που έγραψαν οι άλλοι.

Ω; γνήσια ΧΑΛΑΝΔΡΕΪΚΗ ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑ ψάξαμε να δούμε μην έχει καμία σχέση με την τοπική κοινωνία το θέμα.

ΚΑΙ ΜΑΝΤΕΨΤΕ !

ΟΙ ΔΥΟ από τους ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Ο Σ. Δαφέρμος και ο Γ. Δασκαλάκης  (81 ετών. Αυτοφοράκιας;;;;)

ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ;

Μπα, δε νομίζω Τάκη!

Είχαν έρθει όλοι εδώ ....

Είχανε τα μέσα στο μαγαζί  .....

Επιστρέφει από τις 12 Οκτωβρίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας

Επανέρχονται από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στους τρεις δακτυλίους της Αττικής, μικρό, μεγάλο και πράσινο.


Τα όριά του στο κέντρο της Αθήνας ορίζονται από τις οδούς και λεωφόρους: Λ. Αλεξάνδρας-Ζαχάρωφ-Λ. Μεσογείων-Φειδιππίδου-Μιχαλακοπούλου-Σπ. Μερκούρη-Βρυάξιδος-Υμηττού-Ηλ. Ηλιού-Αμβρ. Φραντζή-Λ. Ανδρ. Συγγρού-Χαμοστέρνας-Πειραιώς-Ιερά Οδός-Λ. Κωνσταντινουπόλεως-Αχιλλέως-Πλ. Καραϊσκάκη-Καρόλου-Μάρνη-28ης Οκτωβρίου (Πατησίων)-Λ. Αλεξάνδρας.

Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από τον μικρό δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά-ζυγά).

Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του μικρού δακτυλίου το μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας δεν ισχύει. Επίσης, δεν υπάγονται στις απαγορεύσεις και κυκλοφορούν χωρίς κανέναν περιορισμό στον μικρό δακτύλιο:

Έκκληση για παθολόγο και παιδίατρο από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Δήμου Χαλανδρίου


Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου απευθύνει έκκληση στους γιατρούς της πόλης μας αλλά και των γύρω περιοχών, ιδιαίτερα παθολόγους και παιδιάτρους, να συμμετάσχουν στην προσπάθεια του κοινωνικού ιατρείου να προσφέρει δωρεάν περίθαλψη σε άπορους, ανασφάλιστους και όλους όσοι έχουν ανάγκη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 210-6894973,καθημερινά 5 – 8 μ.μ. και Σάββατο 11 π.μ. έως 13 μ.μ..

Τα μαθηματικά είναι παντού - Ένα ταξίδι για τα μαθηματικά στην Ευρώπη

Με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Προγράμματος Στρατηγικής Σύμπραξης Erasmus+ (2014-2015) με θέμα Τα μαθηματικά είναι παντού στην οποία συμμετέχει το 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, η διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με το Δήμο διοργάνωσαν μια ζεστή γιορτή στις 5 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Ζήση με καλεσμένους 35 παιδιά και τους καθηγητές τους από πέντε χώρες την Πολωνία, την Τσεχία, την Γαλλία, την Τουρκία και την Φινλανδία. Ο δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σίμος Ρούσσος καλωσόρισε τους ευρωπαίους φιλοξενούμενούς μας τονίζοντας ότι «τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες είναι σημαντικές για την ενδυνάμωση της συνεργασίας και την υποστήριξη των σχέσεων μεταξύ των λαών ιδιαίτερα σ’ αυτήν τη δύσκολη συγκυρία σε τούτη την γωνιά του κόσμου». Στο ίδιο κλίμα η διευθύντρια του 13ου Δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου κ. Μαριάννα Χατζημιχαήλ μίλησε «για τη σημασία των μαθηματικών στο να κατανοήσουμε τον κόσμο μας».

Η γιορτή περιελάμβανε σύγχρονους και παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, χορούς από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, σύντομη παράσταση με πρωταγωνιστή τον Φοίβο, καθώς και βίντεο – παρουσίαση με θέμα την προβολή της Ελλάδας μέσα από τους αριθμούς. Οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό υπό την καθοδήγηση της γυμνάστριας κας Κατερίνας Παπαγεωργίου, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα και τα μπράβο των ευρωπαίων φίλων τους.

«Τα μαθηματικά είναι παντού»

Το πρόγραμμα είναι διετές και αφορά κατά κύριο λόγο την Ε’ τάξη. Κάθε χώρα αναλαμβάνει ένα γνωστικό αντικείμενο, σε σχέση με τα μαθηματικά. Το πρόγραμμα είναι βιωματικό και διαδραστικό, αφού τα παιδιά παίρνουν γνώσεις για τα μαθηματικά μέσα από διδακτικά παιχνίδια και δραστηριότητες. Εκτός από τις δράσεις που γίνονται στο κάθε σχολείο, προβλέπεται η μετακίνηση των μαθητών και εκπαιδευτικών σε κάθε μια από τις χώρες – εταίρους. Συντονίστρια χώρα του προγράμματος είναι η Φινλανδία. Υπεύθυνες δασκάλες για την Ελλάδα είναι οι κ.κ.: Αγγελική Κορκοβέλου, Βαρβάρα Αντωνέλου, Ειρήνη Κουλακιώτη και Κατερίνα Παπαγεωργίου.

Δήλωση Ρένας Δούρου σχετικά με ανακοίνωση εργαζομένων του ΕΣΔΝΑ


Όσο οι συνδικαλιστές-κουμπάροι  και να με καταγγέλλουν, επί δικής μου διοίκησης, δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο δημόσιο επίορκοι υπάλληλοι.

Όσοι κρατικοί λειτουργοί δεν σέβονται τον όρκο που έδωσαν κατά τον διορισμό τους, θα αντιμετωπίζουν τις νόμιμες συνέπειες των πράξεών τους γιατί εκλέχθηκα για να υπερασπίζομαι το δημόσιο συμφέρον.

ΣΧΟΛΙΟ: Η απάντηση αφορά αυτή ΕΔΩ την καταγγελία - ανακοίνωση των εργαζομένων στον ΕΣΔΝΑ - η οποία δεν στάλθηκε στην Πλατεία - και στην οποία άζουμε link για λόγους δεοντολογίας 

ΠΑΜΕ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑΑνακοίνωση – Κάλεσμα

ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!

Συνάδελφοι η γραμματεία ΟΤΑ του ΠΑΜΕ καλεί κάθε Σωματείο μέσα από Γενικές Συνελεύσεις να συζητηθούν τα βάρβαρα μέτρα που έρχονται, να οργανωθεί η απάντηση μας. Χωρίς αυταπάτες περί ισοδυνάμων μέτρων, χωρίς αποχή και σιχτίρισμα από τον καναπέ, με δράση και συμμετοχή μπορούμε να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.

Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών του Γιούρογκρουπ δεσμεύτηκε με κατάλογο μέτρων ως προαπαιτούμενα στο όνομα του μνημονίου, ανάμεσα στα οποία είναι και η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος συνταξιοδότησης των εργαζομένων με ΒΑΕ στους Δήμους, που προβλέπεται στο άρθρο 4 του νόμου 3660/2008.

Στην πράξη, μας φορτώνουν με τουλάχιστον 9 χρόνια πρόσθετης Ασφάλισης προκειμένου να πάρουμε σύνταξη, από το 58ο έτος με 15 έτη που ισχύει σήμερα, στο 67ο και ανοίγουν το δρόμο για την κατάργηση και του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας (150 ευρώ) μέσα από το νέο μισθολόγιο.

Σήμερα, καταργούν από τον κλάδο μας το καθεστώς των ΒΑΕ, στο όνομα της διάσωσης των ταμείων. Εμάς που δουλεύουμε στις πιο άθλιες και ανθυγιεινές συνθήκες, στην αποκομιδή, μεταφορά, διαλογή, επιστασία, καταστροφή απορριμμάτων, στα συνεργεία συντήρησης και επισκευής των μέσων καθαριότητας, που τρώμε την βρόμα με το τσουβάλι, τον καρκίνο, την ηπατίτιδα, τις χρόνιες ασθένειες και μας οδηγούν στον θάνατο.

Να μην το επιτρέψουμε, να αντισταθούμε. Τώρα είναι η ώρα.

Να πάρουμε στα χέρια μας τη ζωή μας, τη ζωή των οικογενειών μας, το μέλλον μας. Με τη δράση και τη συμμετοχή μας να συμβάλλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να βάλουμε στην άκρη τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να δυναμώσει η συσπείρωση και η ενότητα των εργαζομένων για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε.

Οργανώνουμε την πάλη μας. Δίνουμε μαζική μαχητική απάντηση με τη συμμετοχή μας στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ και προετοιμάζουμε την κλιμάκωση με Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Αθήνα 6 Οκτώβρη