Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Ο ΝΤΑΒΙΑΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΔΕ

Ο ΝΤΑΒΙΑΣ ΘΕΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ της άρνησης να του χορηγηθούν τα πορίσματα των δύο ΕΔΕ:ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΗΦΟΡΑΣ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΥ.

Η ΓΙΑΝΝΑ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΥ .... "απαντάει".
"Αν είχατε χαστουκίσει υπάλληλο ...."

ΚΑΙ ΑΝ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ...... ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΠΠΟΥΣ!

Αυτά που λέει βέβαια συνιστούν προφανή διαστρέβλωση της υπόθεσης και συκοφαντία αλλά μηνύσεις δεν κάνουμε εμείς σε αιρετούς.

Τους παραδίδουμε στην κρίση των δημοκρατών πολιτών!

Ακούστε την μεγάλη δημοκράτισσα,  να ζητάει να γίνει και άλλη μήνυση γιατί η ΠΛΑΤΕΙΑ έγραψε αυτό το άρθρο φωτοτυπία του οποίου κράδαινε στο δημοτικό συμβούλιο:

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


" ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ, και βάλατε φαρδιά πλατιά το όνομά της"

ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ η κα Αθανασάτου. Κατηγορεί την δικηγόρο!!!!
 
 Κατηγορεί την δικηγόρο και διαπράττει το έγκλημα να αναφέρει το όνομά της.

Το όνομά της που βρίσκεται - όπως ο νόμος ορίζει - στην δημοσιοποιημένη απόφαση ανάθεσης ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ!!!!

Δεν αναδεικνύει ένα θέμα που αφορά την διαχείριση του δημόσιου χρήματος το άρθρο!
ΌΟΟΧΙ!
Συκοφαντεί την δικηγόρο, σου λέει. Και μας διαβάζε τον Καλλικράτη περισπούδαστα!

Λες και δεν έχουμε προτείνει κατ' επανάληψη να έχει ο δήμος έναν τουλάχιστον μόνιμο δικηγόρο για τις γνωμοδοτήσεις ώστε να περιοριστεί αυτή η αιμορραγία πόρων του δήμου .... δια ασήμαντους αφορμάς, όπως αυτή που αναδεικνύει το άρθρο!

Δεν έχουμε δικαίωμα, σου λέει. Η αντιπολίτευση για την Αθανασάτου πρέπει να χειροκροτεί ή να παρίσταται και να χαιρετίζει.

Θέλει να μας μηνύσει γι' αυτό το άρθρο λέει!!!!

Καλά κάνει.

Αποδεικνύει  περίτρανα την αυταρχική της αντίληψη και φανερώνει περίτρανα τι πραγματικά επιδιώκουν:  ΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ και τον περιορισμό της κριτικής που ασκεί στα έργα της "ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΗΣ" διοίκησής τους ώστε ανενόχλητοι από κριτική να διαχειρίζονται όπως τους καπνίζει το δημόσιο χρήμα!

Εμείς όμως δεν θα μασήσουμε.
Αντίθετα θα σας γνωρίσουμε την κα Αθανασάτου καλύτερα τις επόμενες μέρες.

ΚΑΡΑΤΖΑ:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ: ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΔΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ν. ΠΑΝΤΑΖΗΣ: Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ
ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ .....

ΤΖΟΥΡΑΣ


ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΙΜΟ ΡΟΥΣΣΟ.


Η ΕΣΗΕΑ ανοίγει το δρόμο στη φίμωση…


«Η ελευθερία είναι πάντα η ελευθερία για εκείνον που σκέφτεται διαφορετικά. 
Όχι από φανατισμό για τη «δικαιοσύνη», αλλά γιατί απ’ αυτό εξαρτάται κάθε τι που διδάσκει, εξυγιαίνει, ξεκαθαρίζει μέσα στην πολιτική ελευθερία, και γιατί η «ελευθερία» χάνει την αποτελεσματικότητά της όταν γίνεται προνόμιο» 
Ρόζα Λούξεμπουργκ  

Φαίνεται ότι για την ΕΣΗΕΑ η «ελευθερία» είναι προνόμιο. Μόνο για τους «οπαδούς» των δικών της απόψεων και τους χειροκροτητές τους: Ο σταλινισμός της κυβερνώσας «αριστεράς», για να μην πούμε τίποτε χειρότερο…

Το ζήσαμε και αυτό. Ένα δημοσιογραφικό, συνδικαλιστικό όργανο που θα έπρεπε να έχει ως αδιαπραγμάτευτη αρχή την «ελευθερία της άποψης», έρχεται και καρατομεί δημοσιογράφους, μέλη του, για την άποψή τους: Επειδή στήριξαν στο δημοψήφισμα το «ΝΑΙ»!

Οι δημοσιογράφοι του «ΝΑΙ» και γενικά όλο το πολιτικό και δημοσιογραφικό σκυλολόι του «ΝΑΙ», μας προκαλεί αλλεργία, δεν θέλουμε να τους δούμε ζωγραφιστούς και τους έχουμε περάσει γενεές δεκατέσσερις…

Άλλο όμως η ανελέητη κριτική και πολεμική και άλλο η ΔΙΩΞΗ για τις απόψεις τους. Κάθε δίωξη της άποψης ανοίγει το δρόμο για ΦΙΜΩΣΗ του Λόγου, ανοίγει το δρόμο για τη δίωξη και ποινικοποίηση της Σκέψης: Αυτό είναι ιστορικό αξίωμα.

Όταν το ίδιο το όργανο των δημοσιογράφων, από υπερασπιστής της άποψης γίνεται διώκτης, ανοίγει διάπλατα τους δρόμους της ΦΙΜΩΣΗΣ του Λόγου, παρέχοντας τεράστιο άλλοθι στην πολιτική εξουσία, η οποία εξ ορισμού επιδιώκει τη δίωξη των αντίθετων απόψεων…

Ιδιαίτερα σήμερα που η κυβερνητική εξουσία αποτελεί το εκτελεστικό όργανο του 4ου Ράιχ, των νέων χρηματιστηριακών αποικιοκρατών…

Η ΕΣΗΕΑ στην πράξη λοιπόν, «τιμωρεί» δολίως το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα στα πρόσωπα μισητών ανδρεικιέλων δημοσιογραφών, για να στηρίξει τους αντιδημοκρατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης που μετέτρεψε το «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ», για να στηρίξει το ΟΛΟΝ κατοχικό καθεστώς του «ΝΑΙ», δίνοντας άλλοθι σ’ αυτό το καθεστώς των ανδρεικέλων να σχεδιάσει, σφυρηλατήσει και προωθήσει τη ΔΙΩΞΗ των Ιδεών και τη ΦΙΜΩΣΗ του Λόγου, την κατάργηση των Ελευθεριών, λόγω έκτακτων αναγκών…

Ήδη ο Βενιζέλος ανοίγει και νέα παραθυράκια δίωξης εναντίον της «διάχυτης απειλής του μονοφωνικού λαϊκισμού, της συνομωσιολογίας, της δημαγωγίας και της ανευθυνότητας»: Εναντίον δηλαδή κάθε άποψης που αντιπολιτεύεται τον εξουσιαστικό Λόγο…  

 Θα κλείσουμε με τα λόγια του Στάθη στο σημερινό άρθρο, εδώ:
http://www.enikos.gr/stathis/381642,Mpam-hkoys8h-ston-aera-ki-ystera-klats.html


ΥΓ.3: Δεν έχει -το έχουμε ξαναπεί- κανένα δικαίωμα η ΕΣΗΕΑ να καλεί σε απολογία και προς έλεγχον όσους δημοσιογράφους υποστήριξαν το «ναι». Οι δημοσιογράφοι κρίνονται από τους πολίτες (και τους δικαστές, όταν παραβαίνουν τον νόμο). Δεν κρίνονται απ’ τον Ερντογάν - και η ΕΣΗΕΑ δεν μπορεί να υπέχει θέση Ερντογάν. Διότι αύριο, μια άλλης σύνθεσης κατά το Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ μπορεί να καλέσει σε απολογία και προς έλεγχον όσους υποστήριξαν το «όχι». Η δεοντολογία του επαγγέλματος ουδεμία σχέση έχει με τον τρόπο που την αντιλαμβάνονταν ο Μπέρια ή οι «λαϊκοί» εισαγγελείς του Χίτλερ. Ακόμα και η ασυδοσία είναι προτιμότερη στον Τύπο, αν για την αντιμετώπισή της είναι να θυσιασθεί η ελευθερία του. Οταν κάποιος στον Τύπο γράφει ή λέει ψέματα, κάποιος στον Τύπο επίσης γράφει ή λέει την αλήθεια. Και οι πολίτες κρίνουν. Οσον δημοσιογράφοι, διευθυντές κι εκδότες δεν παραβιάζουν τους νόμους, είναι υποχρέωση και δικαίωμα των πολιτών, και μόνον αυτών, να κρίνουν και να διακριβώνουν...

Οσο γράφονταν αυτές οι αράδες η ΕΣΗΕΑ επέβαλε ποινές σε συναδέλφους. Είναι μια μελανή σελίδα στην ιστορία της ελευθεροτυπίας. Η Ενωση πρέπει να ανακαλέσει αμέσως τις εν λόγω ποινές και να σώσει την τιμή της όσο είναι καιρός.

Υπάρχουν δημοσιογράφοι που εκφράσθηκαν υπέρ του «ναι» είτε καθ’ υπαγόρτευσιν των αφεντικών, είτε επειδή έτσι πίστευαν οι ίδιοι. Και κρίνονται για αυτό. Από τους πολίτες. Κάθε άλλη ενέργεια εναντίον τους είναι μισαλλόδοξη και φασιστική. Αντέχει η ΕΣΗΕΑ το βάρος μιας φασιστικής ενέργειας; Η οποία μπορεί αύριο να έχει θύματα τους σημερινούς θύτες; Αυτή είναι η αντίληψή μας για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών; ΣΧΟΛΙΟ: Με δεδομένη την απέχθειά μας στον Ντερμπεντέρη και τον Πορδοσάλτε ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ. 

ΑΠΑΠΑΠΑΠΑ! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΦΥΛΑΕΙ .....

 

Σαράντα χρόνια φούρναρης τέτοια ΞΙΠΑΣΙΑ δεν ξαναματάδα στο δημοτικό συμβούλιο, αναγνώστη μου και μάρτυράς μου ο Θεός σαν την χθεσινή.

Άκου ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ με τα αφτιά σου - κράτα και κανένα φυλαχτό για καλό και για κακό,  το πρώτο θέμα που απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο με εισήγηση του Γ. Κουράση.

'Οχι δεν είναι δρόμοι, πλατείες, παιδικές χαρές, πάρκα, πεζοδρόμια, κάδοι ή σχολεία, ΚΑΠΗ κλπ.
Όοοοχι!

Άκου τον πρώην Δήμαρχο, δημοτικούς συμβούλους, τη νονά μας να μιλάνε για τις μακαρίτισσες, να είναι σε βάθος ενημερωμένοι για τα περιουσιακά τους στοιχεία, τον συγγενή στην Αμερική και στο τέλος τον Γιώργο Κουράση να λέει ότι αφού υπάρχει συγγενής - κληρονόμος γρήγορα να τον πλακώσουν στις γρήγορες μπας και .....

Ο ακατανόμαστος πάντως κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος σταυροκοπιόταν ασταμάτητα καλού κακού με τόσα βαμπίρ να έχουν μυριστεί αίμα και πήρε τηλέφωνο την θειά του που ξεματιάζει καλά να τον μετρήσει.

ΑΠΑΠΑΠΑΠΑ!

Κάποιοι από αυτούς επικαλούνται και περιφρουρούν - σου λέει - τα προσωπικά δεδομένων αναγνώστη μου που τα καταπατάει η ΠΛΑΤΕΙΑ που έβαλε αρχικά!
Μπρρρρρ!

Θυμάστε την ξαδέλφη στο Δεσποινίς Διευθυντής;

"Καλέ δεν ξέρει τι έχει σου λέω ο ναύαρχος Γκελεμπουρδέζος, σπίτια, μετοχές, καταθέσεις" 
που εισέπραξε την ατάκα της Καρέζη:
"Αυτός δεν ξέρει τι έχει, εσύ όμως βλέπω φρόντισες και έμαθες, έτσι;"

Ε ΑΥΤΟ!
ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΙΠΩ

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ
Πριν από μερικές μέρες έλαβα στο ηλεκτρονικό μου γραμματοκιβώτιο το  παρακάτω γράμμα:

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
 ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ & ΩΡΑ 10.30
 ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΑΒΕΡΩΦ 7Α
 ΘΕΜΑ : Απολογισμός της μέχρι σήμερα 18μηνης
δράσης της Παράταξης στη Διοίκηση του Δήμου
Πόλυς Τακόπουλος


Μου γεννήθηκε άμεσα η απορία : ποια παράταξη είναι αυτή που πρέπει να κάνει τον απολογισμό της, για την διοίκηση του Δήμου? Όνομα δεν έχει? Από την διεύθυνση (Αβέρωφ 7Α), εικάζω ότι πιθανόν να εννοεί ο καλών την παράταξη «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου» Στην περίπτωση αυτή πρόκειται για καραμπινάτη λαθροχειρία, διότι

1.       Η παράταξη αυτή έχει να κάνει Γενική Συνέλευση (ΓΣ) εδώ 28 μήνες. Δεν έκανε ΓΣ μετεκλογικά για να εκτιμήσει το αποτέλεσμα των εκλογών και να επικαιροποιήσει το εκλογικό της πρόγραμμα. Δεν έκανε ΓΣ μετα την αλλαγή της διοίκησης του δήμου για να ενημερωθεί για την κατάσταση που παρέλαβε, για να προσαρμόσει το πρόγραμμα της στην πραγματικότητα που παρέλαβε. Κοντολογίς ποτέ δεν έκανε κάποιο προγραμματισμό για να καλείται να κάνει απολογισμό μετα από 18 μήνες.

2.       Ποτέ δεν ερωτήθηκε και ούτε ποτέ αποφάσισε για πολιτικές που εφαρμόζονται  από την διοίκηση του Δήμου μας, οι οποίες δεν είναι συμβατές ούτε με το προεκλογικό της πρόγραμμα, ούτε με τις δηλωμένες αρχές της ,ούτε με το ιδρυτικό καταστατικό λειτουργείας της. πχ
α) Ποτέ δεν αποφάσισε ο δήμος μας να ενταχτεί στην πρωτοπορία της εφαρμογής του πιο αντιδραστικού μνημονιακού μέτρου των πεντάμηνων συμβάσεων και του μεροκάματου των 19,5 Ευρώ.
β) Ποτέ δεν αποφάσισε την παράταση της μίσθωσης του «κοινωνικού παντοπωλείου» με 5000 Ευρώ περίπου μηνιαίως, ούτε αποφάσισε την τροφοδοσία του πραγματοποιώντας εράνους στα δημοτικά σχολεία της πόλης μας, αδιαφορώντας για τα ψυχικά  τραύματα που δημιουργούσε στα παιδάκια που δεν μπορούσαν να συνεισφέρουν, αφού οι γονείς τους δεν μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν ούτε καν το πρωϊνό τους.
γ) Ποτέ δεν αποφάσισε να μετατραπεί ο δήμος ζήτουλας των πολυεθνικών επιχειρήσεων, των μεγάλων πολυκαταστημάτων, ούτε αποφάσισε την προβολή της κοινωνικής τους ευθύνης από τα έντυπα και τις επίσημες ηλεκτρονικές σελίδες του δήμου μας.
δ) Ποτέ δεν αποφάσισε το Χαράτσι στους Υπερήλικες και ανέργους συμπολίτες μας που χρησιμοποιούν τους Δημοτικούς αθλητικούς χώρους, ή την αύξηση των δημοτικών ανταποδοτικών  τελών.
ε) Ποτέ δεν αποφάσισε να μετατραπεί ο δήμος μας σε παράρτημα του φιλόπτωχου ταμείου της αρχιεπισκοπής και ο «δήμαρχος» σε πρωτοσύγκελος του αρχιεπισκόπου, που τον ακολουθεί σε κάθε παρουσία του εκτός Χαλανδρίου.
Όλα αυτά όταν στα ταμεία του δήμου σταλιάζουν πάνω από 18 εκατομμύρια ευρώ (13 που παρέδωσε η προηγούμενη διοίκηση και 5 που μάζεψε η τωρινή) που προέρχονται από τα αυξημένα δημοτικά τέλη που μας επιβλήθηκαν το 2012 εν μέσω μνημονικής λιτότητας.

3.       Μήπως έγινε έστω κάποια προσπάθεια να υλοποιηθεί έστω και μια προεκλογική δέσμευση για να γίνει απολογισμός? Που είναι οι γενικές συνελεύσεις στις γειτονιές της πόλης, που οι αποφάσεις τους θα δέσμευαν την διοίκηση? Ακόμα περιμένουν οι συμπολίτες μας την εξουσία που δεσμεύτηκε να τους παραδώσει αυτή η παράταξη.
Δυστυχώς ο δήμος μας διοικείται από μια αυτονομημένη σέκτα, που τα μέλη της δρουν αποκλειστικά για τον εαυτό τους, χωρίς να δεσμεύονται από τις αρχές, την ηθική και το πρόγραμμα αυτής της παράταξης. Οικειοποιούνται την δράση και την ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών και το όνομα της Αριστερας. Μιλούν πάντα σε πρώτο πληθυντικό . Αλληλοσυγχαίρονται μεταξύ τους για τα αυτονόητα. Πρώτοι στις Φωτογραφίες και τον ξιπασμό.

ΥΓ. Για να γελάσουμε και λίγο. Κάποιος αφελής μου μήνυσε ότι την Κυριακή θα ανακοινωθεί ότι  σε εφαρμογή της καταστατικής δέσμευσης για την εναλλαγή των μελών της παράταξης στα αξιώματα και τις δημόσιες θέσεις, θα παραιτηθούν τον προσεχή Γενάρη ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι, οπότε η παράταξη πρέπει να προετοιμαστεί  έγκαιρα για την διάδοχη κατάσταση. Κρίμα που δεν θα είμαι εκεί να ζήσω την διάψευση μου και την διάψευση της Μαλβίνας που μιλούσε για τους 10 κώλους που ψάχνανε καρέκλες.

ΚΩΔ. ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΜΟΜΙΑΣ: Άρθρο: 37 Υποχρέωση για την ανακοίνωση αξιόποινης πράξης

Αρχική

1. Οι ανακριτικοί υπάλληλοι οφείλουν να ανακοινώσουν χωρίς χρονοτριβή στον αρμόδιο εισαγγελέα οτιδήποτε πληροφορούνται με κάθε τρόπο για αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως.

2. Οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και εκείνοι στους οποίους ανατέθηκε προσωρινά δημόσια υπηρεσία, έχουν την ίδια υποχρέωση για τις αξιόποινες πράξεις της παρ. 1, αν πληροφορήθηκαν γι’ αυτές κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

3. Η ανακοίνωση γίνεται γραπτώς και πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και αφορούν την αξιόποινη πράξη, τους δράστες και τις αποδείξεις.

ΣΧΟΛΙΟ: ΝΑ ΓΙΑΤΙ 95% και ΟΧΙ 100% 
(Θα καταλάβετε με ηχητικά).

ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ:ΕΚΔΗΛΩΣΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ‏


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ οι ΕΡΓΑΣΙΕΣ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΟλοκληρώθηκαν τα έργα αντικατάστασης των πολυκαρβονικών επιφανειών στο Δημοτικό κλειστό κολυμβητήριο, το οποίο τώρα λειτουργεί κανονικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που αντικαθίστανται τα πολυκαρβονικά από τότε που δημιουργήθηκε το κολυμβητήριο. Επίσης συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης των εξωτερικών πλευρών.

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ γονέα από το Χαλάνδρι: Άτομα με λευκό βαν προσπαθούν να αρπάξουν παιδιάΠαραθέτουμε αυτούσιο το μήνυμα που έλαβε το PoliceNews νωρίτερα, στο οποίο έντρομος γονέας παιδιών μας εξηγεί τι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με το μυστηριώδες λευκό βαν από το οποίο οι επιβάτες προσπάθησαν να αρπάξουν παιδιά στην ευρύτερη περιοχή του Χαλανδρίου:

“Καλησπερα σας. Τις τελευταίες μέρες έχουν γινει καποια γεγονότα που μας εχουν φοβισει όλους στο Χαλάνδρι. 2-3 ατομα με ενα ασπρο βαν εχουν επιχειρήσει να παρουν παιδια απο τον δρομο αργα το βραδυ. Το τμήμα Χαλανδρίου είναι ενημερωμένο απο 2 τουλαχιστον γονεις που κινδύνεψαν τα παιδια τους. Ψάξτε το θέμα λίγο σας παρακαλώ μηπως εαν κοινοποιηθει σταματήσουν ή τουλαχιστον να προσεχουν περισσοτερο τα παιδια.

policenews.eu
http://www.toxwni.gr

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ 5,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣημαντικά έργα υποδομής ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, αποφάσισε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο


Έργα υποδομής ύψους 18.000.00 ευρώ ενέκρινε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ύστερα από τις σχετικές εισηγήσεις των αρμοδίων αντιπεριφερειαρχών της Περιφερειακής Αρχής.
Πρόκειται για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αγωγών ομβρίων υδάτων, οδοποιίας,  αθλητικών και σχολικών υποδομών, τα οποία επιλύουν προβλήματα που χρονίζουν στους δήμους της Αττικής, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών και διασφαλίζοντας την υγεία και την περιουσία τους.
Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν τα εξής έργα ύψους 18.176.433 ευρώ:
 1. Το έργο για την Αντιπλημμυρική προστασία των  Βριλησσίων»,   συνολικού   προϋπολογισμού 3.999.960,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.),
 2. Το έργο για την  «Κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων σε διάφορες περιοχές του δήμου Χαλανδρίου», προϋπολογισμού 5.535.000,00, € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)
 3. Το έργο για τη «Συντήρηση ασφαλτικών ταπήτων οδικού δικτύου Δήμου Περιστερίου», συνολικού προϋπολογισμού 1.600.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
 4. Το έργο για την Ανάπλαση  οδών  Ομήρου –Παλαιολόγου (στη Νέα Σμύρνη)»,  συνολικού  προϋπολογισμού 3.650.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
 5. Το έργο για την  για την «Ανάπλαση της  πλατείας  Ζησιμοπούλου  στη  Δημοτική  Ενότητα Βάρης»  συνολικού  προϋπολογισμού  570.000,00    (συμπεριλαμβανομένου  Φ.Π.Α.).
 6. Το έργο για την «Κατασκευή νέου Γηπέδου Ραφήνας», συνολικού προϋπολογισμού 1.050.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου  Φ.Π.Α.)
 7. Το έργο για την «Κατασκευή  ποδοσφαιρικού τάπητα και λοιπού εξοπλισμού για τις ανάγκες του γηπέδου Δημοτικού Σταδίου “Παν. Βογιατζής” Δήμου Λαυρεωτικής», συνολικού προϋπολογισμού 533.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
 8. Το έργο για την «Αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου ΠΑΟ Καλυβίων του Δήμου Σαρωνικού»,  συνολικού  προϋπολογισμού  506.354,28    (συμπεριλαμβανομένου  Φ.Π.Α.).
 9. Το έργο για την  «Αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου Δ.Δ. Κουβαρά του Δήμου Σαρωνικού»  συνολικού  προϋπολογισμού  369.907,81 €  (συμπεριλαμβανομένου  Φ.Π.Α.).
 10. Το έργο για την «Επισκευή  και  ενεργειακή  αναβάθμιση  σχολικών  κτιρίων  και  προαυλίων  Δήμου Σαρωνικού», συνολικού  προϋπολογισμού 542.212,63 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Αύξηση των επενδύσεων και για το 2015 για την Περιφέρεια Αττικής Τεχνικό Πρόγραμμα ύψους 1 δις από ίδιους πόρους

Σημαντική αύξηση των επενδύσεων καταγράφει ο απολογισμός της Περιφέρειας Αττικής για το 2015. Τα έργα που υλοποιήθηκαν ανέρχονται σε 182,6 εκατ ευρώ. Συγκεκριμένα, σε σχέση με το 2011, το ποσό του 2015 αυξήθηκε κατά 74 εκατομμύρια, δηλαδή σημειώθηκε αύξηση κατά 68%.

ΕΤΟΣ
ΠΟΣΟ
2011
108.425.238,0 €
2012
129.162.931,8 €
2013
139.038.523,4 €
2014
164.555.635,8 €
2015
182.628.274,3 €

Παράλληλα με χθεσινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκε το νέο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο προβλέπει:
 • Με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους 881 έργα συνολικού προϋπολογισμού 1 δις ευρώ
 • Με χρηματοδότηση από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων 177 έργα συνολικού
προϋπολογισμού 720 εκατ. ευρώ Η δομή του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής έχει αλλάξει ριζικά το τελευταίο χρόνο και πλέον η πλειοψηφία είναι έργα υποδομής. Ενδεικτικά για αντιπλημμυρικά έργα προβλέπονται 408 εκατομμύρια ευρώ, για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης 281 εκατομμύρια ευρώ. Έργα που όφειλαν να έχουν υλοποιηθεί εδώ και 20 χρόνια, εντάσσονται πλέον στο Πρόγραμμα και οδεύουν για υλοποίηση με την τήρηση όλων των επιβαλλόμενων από το νόμο και τη χρηστή διοίκηση διαδικασιών.

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι σε καταστήματα τροφίμων με γνώμονα τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας

Συνεχίζονται οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της Περιφέρειας Αττικής σε καταστήματα τροφίμων, με σκοπό την προστασία της υγείας των πολιτών, ώστε να διασφαλιστούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφάλεια των τροφίμων και να διαπιστωθεί η πιστή εφαρμογή των υγειονομικών διατάξεων.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίστηκαν συστηματικές παραβάσεις σε δύο καταστήματα (οβελιστήριο και παντοπωλείο - κατεψυγμένα προϊόντα).

Συγκεκριμένα κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο, στο οβελιστήριο, εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων:

1. Παραβιάσεις της νομοθεσίας περί ασφάλειας τροφίμων (ν.4235/2014).

2. Αυθαίρετη επέκταση του υφιστάμενου παταριού ως τμήμα του παρασκευαστηρίου του καταστήματος.

3. Πλήθος παραβάσεων υγειονομικών διατάξεων (ρυπαρός πάγκος κοπής προϊόντων, έλλειψη ζεστού νερού και λιποσυλλέκτη στο πλύσιμο των σκευών, στρωμένα χαρτόνια στο δάπεδο ισογείου και παταριού για κάλυψη των ρύπων, οξειδωμένες σχάρες στο ψυγείο, λιμνάζοντα ύδατα στο υπόγειο λόγω βλάβης του υδραυλικού συστήματος με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η χρήση W.C., κ.λ.π.).

4. Έλλειψη αναγραφής της ένδειξης «καταψυγμένα» σε προϊόντα από τον τιμοκατάλογο.

5. Πώληση μεμονωμένων κουτιών αναψυκτικού στην τιμή του 1 ευρώ, τα οποία προέρχονταν από πολυσυσκευασία με προτεινόμενη τιμή πώλησης 0,41 ανά τεμάχιο.

Οι αρμόδιοι προχώρησαν στην κατάσχεση:

· 7,5 lt ιδιοκατασκευασμένου κεφιρ.

· 10 κιλά γύρου κοτόπουλου χωρίς σήμανση και ενδείξεις.

Σημειώνεται δε, ότι θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, θα γίνει εισήγηση στην αρμόδια Δημοτική Αρχή για την ανάκληση της κατεχόμενης άδειας μέχρι πλήρους συμμόρφωσης του υπευθύνου, και θα συνταχθεί Έκθεση Υγειονομικής Επιθεώρησης προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την ποινική δίωξη του υπευθύνου.

Στο παντοπωλείο διαπιστώθηκαν, επίσης, σειρά παραβάσεων:

1. Στο κατάστημα λειτουργεί καθ΄ υπέρβαση της κατεχόμενης άδειας (Παντοπωλείο-Καταψυγμένα Προϊόντα) κρεοπωλείο και οπωροπωλείο.

2. Τα προς πώληση είδη του οπωροπωλείου εκτίθενται στο πεζοδρόμιο έμπροσθεν του καταστήματος.

3. Προϊόν ληγμένο (10 κιλά νωπών ολόκληρων κοτόπουλων).

4. Προϊόντα χωρίς καμία σήμανση καταλληλότητας, προέλευσης κ.λ.π. (25 κιλά διάφορα τεμάχια πρόβειου κρέατος).

Οι ανωτέρω ποσότητες προϊόντων κατασχέθηκαν και θα πραγματοποιηθεί εισήγηση στην αρμόδια Δημοτική Αρχή για την ανάκληση της κατεχόμενης άδειας.

Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου για την προστασία των φοινικοειδών στο Πεδίο του Άρεως


 

Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και η Διευθύντρια του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, Δρ. Κυριακούλα Μαχαίρα, με αντικείμενο την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος για τη «Βελτιστοποίηση του συστήματος ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του Rhynchophorus ferrugineus στο Πεδίον του Άρεως». Η συνολική δαπάνη του έργου, που ανέρχεται σε 20.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Η επιστημονική μελέτη, και τα αποτελέσματά της, καθίσταται απαραίτητη για την προστασία των φοινίκων που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Πεδίου του Άρεως.

Ειδικότερα, το Rhynchophorus ferrugineus είναι ο σοβαρότερος εντομολογικός εχθρός που προσβάλει τα φοινικοειδή και προκαλεί τη θανάτωσή τους εάν δε ληφθούν τα αναγκαία μέτρα. Αποτελεί δε για τη χώρα μας, έντομο καραντίνας.

Η έκταση του Πάρκου και η πολυπλοκότητα των φυτεύσεων σε αυτό, η έμφαση που πρέπει να δοθεί στην ασφάλεια των επισκεπτών καθώς και των εργαζομένων, αλλά και η σχετική Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Οδηγία 2009/128/ΕΚ της 21ης Οκτωβρίου 2009 σχετικά με την κοινή θέση του Συμβουλίου που αφορά στον καθορισμό πλαισίου κοινοτικής δράσης με σκοπό την επίτευξη ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων), επιτάσσουν την επέμβαση με βιολογικές μεθόδους φυτοπροστασίας και απαιτούν εξειδικευμένη ερευνητική υποστήριξη.

Στο πλαίσιο αυτό, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, το οποίο διαθέτει υψηλό επιστημονικό επίπεδο και έχει εκτεταμένη εμπειρία σε ερευνητικά προγράμματα, αναμένεται να ολοκληρώσει το ερευνητικό έργο σε διάστημα έξι μηνών.

Οι προκαταρκτικές εργαστηριακές βιοδοκιμές - εργασίες θα διεξαχθούν σε εργαστήρια του Ινστιτούτου, ενώ οι παρατηρήσεις, δειγματοληψίες, πειραματισμοί και εφαρμογές με φυτοπροστατευτικά προϊόντα θα γίνουν στο Πεδίο του Άρεως.