iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης συνεχίζει τις επαφές του για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης, λόγω της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που ψηφίστηκε πρόσφατα και παρέχει την αρμοδιότητα για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στους Αντιπεριφερειάρχες, πέραν των συναντήσεων που είχε με τους Δημάρχους της περιοχής ευθύνης του, τη Γ.Σ.Ε.Ε.Β.Ε., την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τους προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων, συνεχίζει τις επαφές του και με άλλους φορείς που εμπλέκονται στο ζήτημα.

Παράλληλα, επισκέπτεται τους καταστηματάρχες των Δήμων της περιοχής ευθύνης του, μαζί με τον αντίστοιχο Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων.

Ήδη έχει επισκεφθεί εμπορικά καταστήματα στην Αγία Παρασκευή, την Πεύκη, τη Λυκόβρυση, τη Νέα Ιωνία, και το επόμενο χρονικό διάστημα θα συναντήσει και όλους τους υπόλοιπους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Στόχος του Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνου Μανιάτη, είναι να ακούσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ούτως ώστε με ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο και διάθεση συνεργασίας από όλους να αποφασιστεί ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο λειτουργίας που θα εξυπηρετεί την αγορά, τους πολίτες και θα προστατεύει τους εργαζομένους».

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ


3ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Ταξίδι στην καρδιά της Ρωμιοσύνης


Μια πολύ όμορφη παρουσίαση από ένα ταξίδι των Χαλανδραίων προσκόπων στην Πόλη και την Ίμβρο.

Αξίζει να του αφιερωθεί ο χρόνος ανάγνωσης.

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: 3ωρη Παναττική Στάση Εργασίας αύριο


ΕΟΠΥΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ;


Με το παράρτημα του ΕΟΠΥΥ στο Κάτω Χαλάνδρι ασχολούμαστε από τον Σεπτέμβριο του 2012, όχι βεβαίως τυχαία.

Ασχολούμαστε διότι γνωρίζουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι το παράρτημα είναι στο στόχαστρο για κλείσιμο και απλά ψάχνουν τους τρόπους να το κάνουν για να μην αναληφθεί το πολιτικό κόστος από τους αρμοδίους και βέβαια τον "ανεύθυνο άρχοντα", δήμαρχο Χαλανδρίου.

Και θα δείτε γιατί εμπλέκεται το θέμα - ΠΑΛΙ - με την διοίκηση του δήμου σε επόμενη ανάρτηση.

Πριν σας πούμε τα νέα λοιπόν ας θυμηθούμε λίγο το ιστορικό μέχρι σήμερα.

Με την έναρξη διαρροών και φημών περί "άχρηστου παραρτήματος" κάνουμε το πρώτο ρεπορτάζ στις 7 Σεπτεμβρίου του 2012.
Ο σμπίρος μας φωνάζει: "ΑΝΑΔΕΙΞΤΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ, το κλείνουν."

Υπάρχει μια αναλυτική παρουσίαση της λειτουργίας του υποκαταστήματος που όποιος θέλει να κατανοήσει όλο το θέμα πρέπει να ανακαλέσει στην μνήμη του κάνοντας κλικ στον τίτλο:

ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ (πρ. ΙΚΑ) ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


Το άρθρο μας προκάλεσε συζητήσεις που έφτασαν ΨΗΛΑ.
ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.
Ίσως αυτό να ενοχλήσει κάποιους αλλά αυτή η "αυτοπροβολή" είναι αποτέλεσμα ρεπορτάζ και το γνωρίζουν αρκετοί μέσα στον οργανισμό:  η ανάρτηση της Πλατείας οδήγησε σε πάγωμα - προσωρινά βεβαίως - των σχεδίων.

Η επόμενη απόπειρα να βρεθεί το επικοινωνιακό άλλοθι είχε να κάνει με το ... κτίριο που είχε προβλήματα και είχε χαλάσει .... το ασανσέρ.
Πάλι - ο σμπίρος μας μας φώναξε και αναδείξαμε το θέμα.

29 ΜΑΪΟΥ 2013

"ΧΑΛΑΣΕ" ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ!


Το ΑΣΑΝΣΕΡ ανακατασκευάστηκε από τον ιδιοκτήτη του μισθωμένου κτιρίου, οπότε άλλοθι πάλι δεν υπήρχε και οδηγηθήκαμε σε νέο πάγωμα ...

Όμως η απόφαση είναι ειλημμένη.

Το μόνο που ψάχνουν είναι το περιτύλιγμα.

Τι έγινε λοιπόν στις 13 Σεπτεμβρίου του Σωτηρίου 2013;


Στα καλά καθούμενα (και καλά) μαζεύτηκαν λέει 11 διευθυντές "αυτοβούλως" για να προτείνουν στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ πώς να κάνει οικονομία, προτείνοντας και κλείσιμο παραρτημάτων.

Στους "προτείνοντες" τις περικοπές είναι και η δική μας διευθύντρια του ΕΟΠΥΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, κα Κουστέλλη Μαρία.

Οι επίσημοι συνδικαλιστικοί φορείς των γιατρών του οργανισμού καταγγέλλουν την "πρωτοβουλία των 11", ως εξωθεσμική αφού κινείται έξω από τα συντεταγμένα πλαίσια των συνδικαλιστικών φορέων ιατρών και εργαζομένων και έρχεται ουσιαστικά να "προτείνει" αυτό που έχει προαποφασιστεί από την κυβέρνηση.

ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟΑΝΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ" ΠΟΥ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ,  Ή ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΜΟΥ, που βρίσκω ότι μάλλον τα μνημονιόπουλα έχουν βρει καλό κόλπο για να βγάζουν από το κάδρο ευθυνών τα αφεντικά τους.

Αυτό λοιπόν είναι ένα σύντομο ιστορικό και αύριο θα έχουμε και άλλα επί του θέματος.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΕΟΠΥΥ ΤΟΥ Κ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Συγκέντρωση στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο Χαλάνδρι από μαζικούς φορείς και σωματείαΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο Κάτω Χαλάνδρι πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Χαλανδρίου, η Λαϊκή Επιτροπή και μαζικοί φορείς της περιοχής. Διαμαρτύρονται για την πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει το συγκεκριμένο υποκατάστημα.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Λέανδρος Μάκας από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και η Λούλα Καρατζά, εκπρόσωπος της Λαϊκής Επιτροπής και δημοτική σύμβουλος του ΚΚΕ στο Χαλάνδρι.

Οι συγκεντρωμένοι με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την Υγεία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία» απαίτησαν να μην κλείσει το συγκεκριμένο υποκατάστημα που εξυπηρετεί περισσότερους από 50 χιλιάδες ασφαλισμένους που προέρχονται όχι μόνο από το Κάτω Χαλάνδρι, αλλά και από το Νέο Ψυχικό. Ενδεχόμενο κλείσιμό του θα σημάνει τεράστια ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους που θα πρέπει να απευθύνονται στο κεντρικό υποκατάστημα.

Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την ερχόμενη Πέμπτη, στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία του Αγ. Νικολάου, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο κεντρικό υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ.

http://www.902.gr

ΤΟ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ


Με προσφορά στο φιλοθεάμον κοινό ξεκινάμε την βδομάδα.

Η διαδικασία καταλογισμού των 333.750 ευρώ σε αιρετά και υπηρεσιακά στελέχη του δήμου Χαλανδρίου ολοκληρώθηκε, από την ΔΟΥ.

Οι νομικές ενέργειες για την άμυνα των εμπλεκομένων βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Σ. Ανδρεόπουλος - σύμφωνα με πληροφορίες μας - παρουσιάστηκε πριν μερικές μέρες, συνοδευόμενος από την κα Κ. Γκότση - σε γενική συνέλευση της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Χαλανδρίου (ό,τι έχει απομείνει, τέλος πάντων) και κυνικά πανηγύριζε δια την μεγαλειώδη επιτυχία του "να αποκαλύψει" το σκάνδαλο, τρία χρόνια μετά την λευκή του ψήφο, παρασύροντας σε περιπέτεια ζωής, ανθρώπους που δεν έχουν καμία ευθύνη όπως το έχει δηλώσει και ο ίδιος.

Διότι αν είχε καταγγείλει ό,τι νόμιζε ότι έπρεπε, στην ώρα του, τόσο ο Σ. Ανδρεόπουλος, όσο και ο Π. Βάσιος θα είχαν εμπλακεί στην υπόθεση ΜΟΝΟ οι πραγματικά υπεύθυνοι και ίσως δεν είχε γίνει η ζημιά για τον δήμο, αφού θα υπήρχε δυνατότητα ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.

ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΑΙ Ο,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ.

Λέμε να μην χρησιμοποιείται πρώτα 3 χρόνια στο πολιτικό παζάρι, όπως ακριβώς έγινε και ουδείς θεώρησε ότι πρέπει να μιλήσει για ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΙΣΜΟ και ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟ, και μετά, όταν δεν πιάσει την κατάλληλη πολιτική τιμή το θέμα να αξιοποιείται.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, αυτοί είναι μαφιόζικοι εκβιασμοί.

Την ίδια ώρα πληροφορίες μας λένε ότι παρασκηνιακά το θέμα αξιοποιείται πάλι από γνωστή παρέα "λευκών κολάρων" που το 2010 έκανε face control σε όλα τα αυτοδιοικητικά σχήματα της πόλης, για να πιεστούν πολιτικά στελέχη εν όψει δημοτικών εκλογών, να υποκύψουν στις ορέξεις τους, με μεθόδους που αν γράψουμε και οριακά αποφύγουμε το αυτόφορο, δεν γλιτώνουμε τον ζουρλομανδύα με τίποτα. (θα τσακώνεται ο νόμος με την επιστήμη ποιος θα μας συλλάβει για να θυμηθούμε τον μεγάλο Σταυρίδη).

Αλλά πλέον τους γνωρίζει και συζητάει γι' αυτούς χαμηλόφωνα όλο το Χαλάνδρι, χωρίς αυτοί να το ακούν.

Έχοντας βιώσει τις μεθοδεύσεις τους, τον κυνισμό και τον φασισμό τους, περισσότερο από τον καθένα, για μια περίοδο στην οποία ούτε να μοιραστούμε αυτά που συνέβαιναν με κανένα δεν τολμούσαμε, διότι θα μας έδεναν και θα μας πλάκωναν στα cocktails, κατανοούμε σήμερα την οργή του Άρη Νόμπελη που ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ - όχι συνταξιούχος, όχι δημόσιος υπάλληλος, όχι απόστρατος - και σε ενεργή παραγωγικά ηλικία, έχει δεσμευμένο ΑΦΜ και δεν έχει φορολογική ενημερότητα από τα έργα των - κατά δήλωσή του - συνομιλητών του περί τα δημοτικά. (καλά ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΝΕ, δεν μπορούμε να το καταλάβουμε - και τι θα πει "έχει ψήφους στο Πέρα Χαλάνδρι" επίσης δεν μπορούμε να καταλάβουμε, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση).

Μιλάμε για τον Άρη - χωρίς βεβαίως να σημαίνει ότι η ίδια κατάσταση δεν δημιουργεί ίσως ανυπέρβλητα προβλήματα - στην πορεία της ζωής υπαλλήλων (μην παραπονιέσαι μικρή ότι σας ξεχνάμε, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;), πρώην και νυν αιρετών, που πλέον θα έχουν σοβαρό πρόβλημα στις συναλλαγές τους και μέχρι το θέμα να διευθετηθεί με τον τρόπο που θα υποδείξει η δικαιοσύνη ή μέχρι να πληρωθούν τα 335 χιλιάρικα, που - ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ - ο δήμος δεν έχει κάνει ούτε μία ενέργεια (πέρα από εκείνο το αστείο εξώδικο που καλούσε "για τις ενέργειές τους") απέναντι στην εταιρία που πήρε το χρήμα για να το διεκδικήσει !!!!

ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ("ωχ πάλι βρίζει αυτός") ΚΑΙ ΤΡΩΜΕ ΜΟΝΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.

Και αυτή η "μικρή" λεπτομέρεια δεν έχει γίνει ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ απέναντι στον Κουράση από ΚΑΝΕΝΑ! (ναι, ναι κανένα και μην παρεξηγούνται κάποιοι με την αλήθεια, ΚΑΝΕΝΑΝ - ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ).

Μόνο η Πλατεία - αρχικά - και ο Άρης στη συνέχεια έχουν αναδείξει το θέμα, ίσως λόγω του ότι μόνο όποιοι πονάνε φωνάζουν γαϊδουρινά, ενώ οι άλλοι απλά "πουλάνε ευαισθησία σε δόσεις και κατά περίπτωση" με βάση το μικροπολιτικό τους συμφέρον και τον καιροσκοπισμό τους.

Το γεγονός ότι παρόλο ότι κέρδισε και  έχει στα χέρια του προσωρινή διαταγή για να αποφύγει τις επιπτώσεις στην επαγγελματική του δραστηριότητα ο Άρης δεν είπε τίποτα στην ΔΟΥ και έτσι πλέον δεν έχει φορολογική ενημερότητα και είναι "ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΗΣ" του δημοσίου.

(ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ; ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΜΑΡΚΑ).

Η επίδοση - όπως ο ίδιος κατήγγειλε δημόσια - του έγινε ΜΕΤΑ την ημερομηνία λήξης της οφειλής.
Τα ειδοποιητήρια μήπως "κρατήθηκαν" λοιπόν ώστε να διαμορφωθεί το τετελεσμένο και μάλιστα τώρα που παραιτήθηκε από το Δ.Σ. για να μάθει να είναι καλό παιδί;

Δεν ξέρω, ένα ερωτήματα απλά υποβάλλουμε.

Αλλά ξέρετε, κάτι τέτοια τα έχουμε ζήσει ΔΕΚΑΔΕΣ φορές και μάλιστα χωρίς να έχουμε μισή κουβέντα συμπαράστασης από κανένα.

Διότι ο μόνος λόγος που γράφεται αυτό το άρθρο Δευτεριάτικα είναι η ΗΘΙΚΗ συμπαράσταση στους αδίκως εμπλεκομένους και αδικούμενους.

Και πιστέψτε μας, μερικές φορές αυτή η μισή κουβέντα, είναι τόσο αναγκαία και απαραίτητη που υπερβαίνει ακόμα και την "εμπράγματη" συμπαράσταση.

Επειδή τα έχουμε ζήσει - ασχέτως πολιτικών επιλογών, συμφωνιών ή διαφωνιών - η Πλατεία δηλώνει στο πλευρό του Άρη και όλων βεβαίως των αδίκως εμπλεκομένων άσχετα με το αν θα είναι φίλοι ή οχτροί στας επερχόμενας δημοτικάς εκλογάς.

Διότι εκτός της πολιτικής υπάρχει και η μπέσα (που λέμε εδώ στα αρβανιτοχώρια).

Μπέσα που αν την είχαν όσοι έπρεπε να μιλήσουν ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ και όχι ετεροχρονισμένα, αρκετών συμπολιτών τους οι ζωές δεν θα έμπαιναν σε δοκιμασία.

Όμως όσοι - και νεώτεροι - θεωρούν ότι μπορούν να γίνουν δημαρχαίοι αγνοώντας ότι το ΠΡΩΤΙΣΤΟ καθήκον ενός δημάρχου είναι η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και η εγγύηση της ισότητας των πολιτών απέναντι στην εξουσία, την διοίκηση και το νόμο, θα παραδειγματιστούν από το μάθημα που θα δώσουν οι Χαλανδραίοι, στον ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέχρι σήμερα δήμαρχο που ξεκίνησε και βάσισε την δημαρχία του στον ΔΙΧΑΣΜΟ της τοπικής κοινωνίας.

Η συμμαχία του κυνισμού, της αναλγησίας και της αδιαφορίας για τις ζωές αθώων ΘΑ ΣΑΡΩΘΕΙ από την σιωπηλή πλειοψηφία των σκεπτόμενων Χαλανδραίων και σε αυτό θα συμβάλει αυτή η διαδικτυακή γωνιά που τόοοοσο ενοχλεί όσους είναι ... στο "κόλπο" αλλά που οι Χαλανδραίοι έχουν απογειώσει σε επίπεδα επισκεψιμότητας που τρομάζουν πλέον και εμάς του ίδιους.

Και όποιος νομίζει ότι υπερβάλλουμε και θέλει, ας μας φέρει τον Άδωνη - που είναι και τζογαδόρος - να βάλουμε στοίχημα. για την τύχη του Αεικίνητου και των συμμάχων του τον Μάιο, άσχετα με παιχνίδια παραγόντων και συμμαχίες "κορυφής" (σιγά μην σκίσουμε το καλτσόν όλοι μας, όσοι, με βάση τα "ρεπορτάζ" εμφανιζόμεθα ως οι "καθοριστικοί παίκτες").

Ξέρετε εμείς οι Ελληνάρες πολλά ανεχόμαστε και αντέχουμε, μέχρι εκεί που ξεκινά η καταπάτηση αυτού του άτιμου πράγματος, που δεν το έχει ανακαλύψει καμία άλλη γλώσσα του κόσμου και μόλις του το πατήσεις του Έλληνα, ξυπνάει ο διάολος που έχει μέσα του.

Και αυτήν την παράμετρο να προσθέτεις πάντα αναγνώστη μου στις αναλύσεις που θα διαβάζεις για το πολιτικό παιχνίδι προς τον Μάιο.

Διότι αυτή η παράμετρος δεν "δηλώνεται", δεν "παζαρεύεται", δεν "καταμετράται" δημοσκοπικά.

ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΑΝ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ!

Την κατακραυγή του νομικού κόσμου προκαλεί ο νόμος-σκάνδαλο
Την έντονη αντίδραση του νομικού κόσμου της χώρας προκαλεί η αποκάλυψη του spirospero.gr για την ψήφιση κατά πλειοψηφία από τη Βουλή νόμου, που προβλέπει την αποφυλάκιση εμπόρων ναρκωτικών μόλις εκτίσουν το 1/3 της ποινής τους.

Εγκριτοι νομικοί επισημαίνουν ότι το μέτρο λειτουργεί επ' ωφελεία των εμπόρων ναρκωτικών και προειδοποιούν ότι με την εφαρμογή του οι ίδιοι άνθρωποι θα επαναλάβουν τα ίδια αδικήματα. Παράλληλα επισημαίνουν ότι η επιμέτρηση και εκτέλεση της ποινής στην Ελλάδα λειτουργεί κάτω από την ανάγκη του Νομοθέτη να αδειάσει τις φυλακές. Οσον δε αφορά αυτόν ακριβώς το στόχο της αποσυμφόρησης των φυλακών, ώστε να εφαρμοστεί με άνεση το μέτρο φυλάκισης των μικρο-οφειλετών του δημοσίου, που φαίνεται να υπαγόρευσε το σκεπτικό της ρύθμισης, οι ίδιοι νομικοί κάνουν λόγο για «απόφαση – σκάνδαλο» και για ποινικοποίηση της επιχειρηματικής αποτυχίας από μια κυβέρνηση που λειτουργεί κατ΄ εντολή της τρόικας.

«Θα κυκλοφορούν οι ίδιοι άνθρωποι στους δρόμους και θα ξανακάνουν τα ίδια αδικήματα. Θα επιδεικνύουν την ίδια αξιόποινη συμπεριφορά. Θα είναι έξω όταν εκτίσουν το 1/3 της ποινής τους» προειδοποιεί ο Περικλής Σταυριανάκης.

Ο γνωστός δικηγόρος υποστηρίζει ότι με αυτή την Νομοθετική διάταξη επωφελούνται οι έμποροι ναρκωτικών γιατί «στα 18 έτη φυλακίσεως ένας φυλακισμένος για το συγκεκριμένο αδίκημα μπορεί να κάνει χρήση των ημερομισθίων και να αποφυλακιστεί στα 3,5 έτη».

Ο Περικλής Σταυριανάκης προχωρεί μάλιστα παραπέρα σχολιάζοντας ακόμη και την απόφαση-σκάνδαλο να φυλακίζονται μικροοφειλέτες του Δημοσίου. «Θέλουν να αδειάσουν τις φυλακές για να βάλουν μέσα ακόμη και ανθρώπους που χρωστούν μικροποσά. Τις αδειάζουν από αυτούς που είναι επικίνδυνοι για την δημόσια ασφάλεια, για την δημόσια τάξη, για τους νέους ανθρώπους. Δεν ξέρουν να αδειάζουν τις φυλακές σωστά, γιατί εάν γνώριζαν, θα μπορούσαν να εφαρμόζουν αλλιώς κάποιες διατάξεις των Νόμων που ισχύουν χωρίς να δημιουργείται αυτό το τεράστιο σκάνδαλο».

Ο έγκριτος ποινικολόγος Παύλος Σαράκης σημειώνει ότι «σήμερα η Πολιτεία που πένεται καταδιώκει με πρωτοφανή αγριότητα τους πολίτες που οφείλουν στο Δημόσιο. Η επιχειρηματική αποτυχία έχει ποινικοποιηθεί. Τα αδικήματα περί ναρκωτικών αντιμετωπίζονται πλέον ηπιότερα ποινικά απ' ότι π.χ. τα φορολογικά αδικήματα. Ζούμε τον παραλογισμό της εποχής όπου η Πολιτεία θεωρεί τον ποινικό κακοποιό λιγότερο επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια και τάξη από έναν που αδυνατεί να πληρώσει τον ΦΠΑ. Η δικαιοσύνη όμως οφείλει να είναι η συνισταμένη των λογικών και των ηθικών».

«Αφήνονται ελεύθεροι άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να αποφυλακίζονται στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των φυλακών. Αυτή την στιγμή η κυβέρνηση λειτουργεί κατ' εντολή της Τρόϊκας» υποστηρίζει ο Αλέξης Κούγιας. Αυτή η λογική ενοχλεί τον γνωστό ποινικολόγο, ο οποίος σημειώνει: «Βλέπουμε τον εγκλεισμό επιχειρηματιών όπως ο Λάκης Γαβαλάς και συγχρόνως αποφυλακίζονται άνθρωποι που σπέρνουν τον θάνατο».

Στο spirospero.gr για το καυτό αυτό θέμα μίλησε και ο έμπειρος νομικός Αντώνης Βγόντζας :
«Αυτό που αποκαλούμε επιμέτρηση και εκτέλεση της ποινής στον τόπο μας δεν λειτουργεί με κανόνες εξατομικευμένης επιείκειας. Λειτουργεί κάτω από την ανάγκη του Νομοθέτη να αδειάσει τις φυλακές γιατί δεν χωράνε άλλο και αυτό είναι και άδικο και επικίνδυνο. Χαρακτηριστικά να σας αναφέρω ότι υπάρχει φυλακή στην οποία κρατούνται ακόμα και σε τουαλέτες. Κάτι άλλο πρέπει να κάνουν για να αλλάξει η κατάσταση και αυτό θέλει παρά πολλή δουλειά».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο δικηγόρος Γιώργος Μαραγκός λέγοντας χαρακτηριστικά :
«Θεωρώ ότι η κράτηση οποιουδήποτε ανθρώπου εφόσον τελεί αυτό το έγκλημα που απαξιώνει όλη την ελληνική κοινωνία πρέπει να αντιμετωπιστεί σωστά. Όσον αφορά τους οφειλέτες υπάρχουν αδικίες στους Νόμους διότι βλέπουμε ότι π.χ. σε πράξεις λαθρεμπορίας ο Νόμος επιβάλλει πρόστιμα πολύ μεγάλα. Η γνώμη μου είναι λοιπόν ότι δεν μπορούν αν επιβάλλονται πολύχρονες καθείρξεις σε ανθρώπους οι οποίοι οφείλουν. Δεδομένης μάλιστα της οικονομικής τους κατάστασης είναι αδύνατο να τα αποπληρώσουν».

Κάτια Νιάκαρη

spirospero.gr

ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ


Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 21-10-2013

εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 21-10-2013

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και σθένος η διάλυση του δημοσίου τομέα της χώρας μας και η αποκαθήλωση των εργαζομένων σε αυτό.
Καθημερινά, «εφευρίσκεται» και κάτι καινούριο, προκειμένου να προστεθεί στη «φαρέτρα» των ΑΝ-επιχειρημάτων της δικομματικής παραπληροφόρησης, της χειραγώγησης και των μεθοδεύσεων. 
Προσέξτε:
Χωρίς υψηλά προσόντα φέρονται να είναι περίπου οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς από τους 607.516 εργαζόμενους σχεδόν οι πέντε στους δέκα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ενώ παράλληλα μόλις το 40% των υπαλλήλων ξέρει να χειρίζεται ηλεκτρονικούς υπολογιστές. 

Σοβαρά; Δεν γνωρίζαμε ότι το Δημόσιο λειτουργεί με τεφτέρια. Το μάθαμε ΚΑΙ αυτό, όπως και τα περί…1.500.000 δημοσίων υπαλλήλων των ΠαπακωνσταντινουΛοβέρδων…

Επίσης :
Καταργείται η μηχανογραφική άδεια 6 ημερών το χρόνο που από το 1989 χορηγείται στους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι κάνουν χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. 
Με ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ότι, εξοικονομούνται – λέει - ετησίως, περίπου, 1,8 εκατομμύρια εργατοώρες στο δημόσιο τομέα!!

Ερώτηση 1η : Αφού… μόλις το 40% των υπαλλήλων ξέρει να χειρίζεται ηλεκτρονικούς υπολογιστές (βλ. παραπάνω), πόσες, άραγε, τέτοιες άδειες δίδονται;

Ερώτηση 2η : Αλήθεια, ΠΟΣΑ χρήματα θα εξοικονομούνταν ΑΝ αντιμετωπιζόταν (όχι «ριζικά», ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΤΑΝ…) η εισφοροδιαφυγή, η φοροδιαφυγή και άλλα αξιόποινα αδικήματα από μια μειοψηφία;

Ακόμη : 
Εξορθολογίζονται οι αναρρωτικές και οι εκπαιδευτικές άδειες των δημοσίων υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, οι βραχυχρόνιες αναρρωτικές μειώνονται από 10 μέρες το χρόνο σε 8 με ιατρική γνωμάτευση, ενώ οι μέρες αναρρωτικής που χορηγούνται με απλή υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου μειώνονται από 4 σε 2 και όχι συνεχόμενες. Όσον αφορά στις άδειες εξετάσεων που χορηγούνται σε φοιτητές - δημοσίους υπαλλήλους, αυτές μειώνονται από 20 μέρες σε 10 ανά εκπαιδευτικό έτος, ενώ για κάθε μέρα εξετάσεων χορηγείται πλέον μια ημέρα αντί 2 που ισχύει σήμερα.

Ερώτηση: Τι χρειάζονται οι αναρρωτικές άδειες; Γιατί απλά δεν καταργείτε τις ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ασθένειες; Και…τι θα πει «εκπαιδευτική άδεια»; «Εκπαίδευση»; Δεν είπαμε; Κ Α Ι Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ. 

Αγαπητοί συνάδελφοι

Η «πρΟΤΑση» εδώ και αρκετό καιρό υποστηρίζει ότι, μοναδική διέξοδος από τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας και της χώρας μας είναι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στις αστήρικτες αιτιάσεις και στις φανταστικές απαιτήσεις των διαφόρων «σωτήρων».
Αν αυτή δεν μπορεί να διατυπωθεί επειδή η «προθυμία» κάποιων να υπακούουν στις προσταγές της τρόϊκας υπερβαίνει το πατριωτικό τους καθήκον, τότε υποχρεωτικά πρέπει να προχωρήσουμε σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ, η οποία μπορεί να δοθεί ΜΟΝΟ με την ΑΜΕΣΗ προσφυγή στις κάλπες. 
Έτσι και ΜΟΝΟ έτσι μπορεί μπει ένα ΣΤΟΠ στη ΛΕΗΛΑΣΙΑ μας και να απομονωθούν αυτοί που επιθυμούν να καταστήσουν τη χώρα μας προτεκτοράτο «πολυτελείας».

Θα επαναλάβουμε την ίδια, τετριμμένη πια, «συμβουλή» μας: Να είμαστε αλληλέγγυοι, με εγρήγορση και επαγρύπνηση, ώστε να δώσουμε την πολιτική μάχη προκειμένου να διαφυλάξουμε το μέσο βιωσιμότητάς μας – την εργασία μας - και να προστατεύσουμε το αύριο των παιδιών μας.

πρΟΤΑση
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου