Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΓΟΡΑ Στην Περιφέρεια Αττικής, όπου ουδέποτε έκρυψα την πολιτική μου ταυτότητα, δουλεύουμε συστηματικά και δίνουμε ήδη το πολιτικό δείγμα γραφής, θεμελιώνοντας το ηθικό αντιπαράδειγμα. Με πράξεις και έργα. Γιατί έχει πλέον έλθει ο καιρός οι πολίτες να απαιτούν από τους αιρετούς τους, να δρουν αποτελεσματικά και όχι να διεκδικούν δημοφιλία μέσα από το ρόλο των τηλεσχολιαστών…

· Στους επτά μήνες, μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της σκληρής διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση κατάφερε αρκετά και έβαλε τις βάσεις για πολλά ακόμη. Το μεγάλο στοίχημα όμως ήταν και παραμένει η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, η προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και του εκσυγχρονισμού του δημόσιου τομέα. Έγιναν βήματα, επιβάλλονται και άλλα.

· (Το δημοψήφισμα) «Έγραψε» ιστορία και ουδείς δικαιούται να ερμηνεύει ανάλογα με τα συγκυριακά του συμφέροντα, το αποτέλεσμά του. Ούτε και να καπηλεύεται το 62%.

· Σε σχέση με το τι πρέπει να κάνει μια νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Πέρα από την αντιμετώπιση της δύσκολης καθημερινότητας των πολιτών, η κυβέρνηση, με σύστημα και σοβαρότητα, οφείλει να εκπονήσει έναν στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό στη βάση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η γεωστρατηγική θέση της χώρας.

· Σε σχέση με τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ: Ωστόσο τούτη τη φορά, η διάσπαση είχε εθνικές, αν όχι και ευρωπαϊκές επιπτώσεις. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στους πολίτες και την Ιστορία.

· Σε σχέση με ενδεχόμενο συνεργασίας με ΝΔ: μια κυβέρνηση, εκτός από την πλειοψηφία, θέλει κι ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Θέλει συναίνεση, συγκλίσεις, δέσμευση. Και όχι μοίρασμα καρεκλών. Γιατί μόνο έτσι οικοδομείται η αξιοπιστία και η πολιτική νομιμοποίηση. Και πρέπει εδώ να παρατηρήσουμε ότι, με εξαίρεση την τελευταία, οι κυβερνήσεις συνεργασίας, σε αντίθεση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα όπου αυτές αποτελούν την κανονικότητα, στη χώρα μας έχουν ταυτιστεί με τις μνημονιακές πολιτικές, με διπλό αποτέλεσμα: αφενός την απονομιμοποίησή τους και αφετέρου την περαιτέρω αναξιοπιστία ενός ήδη βαθιά απαξιωμένου στη συνείδηση των πολιτών, πολιτικού συστήματος. Τα δεδομένα αυτά επιτείνουν την κρίση χρέους και δημοκρατίας

· Σε σχέση με το μεταναστευτικό: Είναι όμως γεγονός, όπως εύστοχα επισήμανε πρόσφατα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ότι απαιτείται άμεσα η ενεργοποίηση των τεσσάρων πυλώνων του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, του 2008, το οποίο υπογράμμιζε τη συμβολή της διεθνούς μετανάστευσης στην οικονομία και τη δημογραφία της Γηραιάς Ηπείρου. Ωστόσο οι παλινωδίες της ΕΕ δεν πρέπει να αποτελούν άλλοθι απραγίας σε εθνικό επίπεδο, γιατί πέραν όλων των άλλων, το θέμα άπτεται και της εθνικής ασφάλειας. Απαιτείται έτσι ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών, όπως η καταμέτρηση / καταγραφή των μεταναστών / προσφύγων, οι αποτελεσματικοί έλεγχοι από τις ελληνικές Αρχές σε συνεργασία με την Ε.Ε., η ενίσχυση των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών των Δήμων και βέβαια κάθε είδους συνέργειες κεντρικής εξουσίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς μικροπολιτικές στοχεύσεις και άγονους ανταγωνισμούς.

ΤΩΡΑ: Μεγάλη πυρκαγιά στην Παλλήνη


Μεγάλη πυρκαγιά σε χώρο αποθήκευσης επί των οδών Δερβενακίων και Κυψέλης στην Παλλήνη καταγράφεται αυτήν την ώρα. Επιχειρούν ήδη 30 πυροσβέστες με 11 πυροσβεστικά οχήματα

http://www.koutipandoras.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΕΤΑΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΣΠΑ

https://www.eetaa.gr/

Το site αυτή την ώρα "ζορίζεται" αλλά με λίγο υπομονή οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν αν περιλαμβάνονται.

Εμείς ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ αλλά και την μη έναρξη της λειτουργίας των παιδικών σταθμών εδώ και 13 μέρες.
Νομίζουμε ότι είναι αυταπόδεικτο για το ΠΟΣΟ ΕΚΤΕΘΙΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ!

Ο ΤΖΗΜΕΡΟΣ ΣΤΟΥΚΑΡΕ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΟΥΠΣ!
Ξεκινώντας από τα αυτονόητα και ειλικρινή "περαστικά" μας Πρόεδρε - συμπολίτη δεν μπορούμε να αποφύγουμε να σε τρολάρουμε λίγο: Ανακάλυψες την δημόσια υγεία, τις ελλείψεις της και τον αγώνα των λειτουργών της; 


ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!
Υπάρχουν τομείς που το λιγοτερο κράτος" όπως είδες δεν .....

Να το tweet του Θ. Τζήμερου:

 Σας ευχαριστώ όλους για το συγκινητικό ενδιαφέρον σας. Είμαι μια χαρά. Φτηνά τη γλύτωσα, με μερικά ράμματα στο μέτωπο και τη μύτη και ένα πολύ ενδιαφέρον (εικαστικώς) μπορντωροδοκοκκινόμαυρο χρώμα στο υπόλοιπο πρόσωπο. Όμως είχε και τα καλά του: α) ξεκουράστηκα για 24 ολόκληρες ώρες (έχει να μου συμβεί από το 2011, β) είδα πώς λειτουργεί το σύστημα υγείας από πρώτο χέρι, γ) έμαθαν όλοι ότι η "Δημιουργία, ξανά!" κατεβαίνει στις εκλογές (όχι, δεν το έκανα επίτηδες!). Και, τέλος πάντων, αυτό το τράκο μπροστά στο στουκάρισμα της χώρας ήταν χάδι με πούπουλο. Φεύγω για Αθήνα τώρα και περνώντας από τη Λαμία θα δώσω συνέντευξη στο STAR Κεντρικής Ελλάδας, στις 20:30 (στο ημίφως γιατί δεν βλέπομαι).

Υ.Γ. Ευχαριστώ τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου για την εξαιρετική περιποίηση - όχι μόνο προς εμένα, διαπίστωσα ότι παρά τις τραγικές ελλείψεις, αυτοί οι άνθρωποι δίνουν τη δική τους καθημερινή μάχη ανθρωπιάς. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον νευροχειρουργό κο Σύρμο.

Καταδίκη Ντινόπουλου για την συκοφαντία ότι η Δούρου ήταν συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου

ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ Ο ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το ποσό των 60.000 ευρώ ...θα πρέπει να καταβάλει ο Αργύρης Ντινόπουλος ως αποζημίωση στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για συκοφαντική δυσφήμιση, όπως αποφάσισε το πολυμελές πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος είχε εμφανίσει φωτογραφία, στην οποία ισχυριζόταν ότι απεικονιζόταν η Ρένα Δούρου ως συνεργάτης του Άκη Τζοχατζόπουλου. Όπως επισημαίνεται στην απόφαση του δικαστήριου ο Αργύρης Ντινόπουλος όφειλε να γνωρίζει πως η κ. Δούρου δεν ήταν συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή στο ποσό των 10.000 ευρώ. Πρόκειται για πρωτόδικη απόφαση και αναμένεται η επανεξέτασή της από το εφετείο.

Δεκάδες νεκροί πρόσφυγες σε νέο ναυάγιο ανοιχτά του Φαρμακονησίου. Περί τα 100 άτομα διασώθηκαν από το ΛιμενικόΑκόμη μια τραγωδία με 28 πρόσφυγες νεκρούς στα νερά του Αιγαίου Πελάγους μετά την ανατροπή του σκάφους στο οποίο επέβαιναν και ενώ αυτό έπλεε ανοιχτά του Φαρμακονησίου.
Τουλάχιστον τέσσερα βρέφη και δέκα μικρά παιδιά (πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια), περιλαμβάνονται μεταξύ των 28 νεκρών μιας τραγωδίας που εκτυλίχθηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, όταν σκάφος με άγνωστο αριθμό μεταναστών ανατράπηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.ενώ εκτιμάται πως ο αριθμός θα αυξηθεί καθώς αρκετοί φαίνεται πως εγκλωβίστηκαν σε καμπίνες του σκάφους από τις οποίες δεν πρόλαβαν να βγουν κατά την ανατροπή.
Το νέα ναυτικό δυστύχημα, σημειώθηκε ξημερώματα Κυριακής. Στη λέμβο επέβαινε μεγάλος αριθμός ατόμων και σίγουρα αρκετά περισσότερα από αυτά που είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει το σκάφος, γεγονός στο οποίο αποδίδεται σε πρώτη τουλάχιστον «ανάγνωση«, η ανατροπή.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας δέχθηκε τηλεφώνημα μέσω του αριθμού 112 πως μεγάλος αριθμός ατόμων βρίσκονται σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του νησιού.
Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma ενώ πλωτό του ΛΣ από τη Μυτιλήνη έπλευσε προς την περιοχή. Στις δε έρευνες μετείχαν και σκάφη ντόπιων.
Μέχρι στιγμής πέραν των 28 σορών που ανασύρθηκαν από τη θάλασσα, έχουν εντοπιστεί συνολικά 98 άτομα, καλά στην υγεία τους. Κάποια εξ αυτών κατάφεραν να βγουν μόνα τους στη στεριά ενώ τα περισσότερα και συγκεκριμένα 68 άτομα εντοπίστηκαν από άνδρες του Λιμενικού και εθελοντές στη θάλασσα.
Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται.

http://www.huffingtonpost.gr/

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ!

Φαλτσιανί: «Πίσω από τους κύκλους του χρήματος κρύβονται και πολιτικά πρόσωπα»
«Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι μηχανισμοί που ακολουθήθηκαν στο σύστημα της λίστας «Λαγκάρντ» δείχνουν ότι πίσω από εταιρείες και «αχυρανθρώπους» αλλά και όλους τους κύκλους του χρήματος, κρύβονται και πολιτικά πρόσωπα» δηλώνει στο «Βήμα της Κυριακής» ο Ερβέ Φαλτσιανί μετά την πολύωρη κατάθεση που έδωσε σε Έλληνες εισαγγελείς στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διαφθορά. Εσείς έχετε μια μοναδική ευκαιρία να την αντιμετωπίσετε με τη νέα κυβέρνηση» επαναλαμβάνει πολλές φορές, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα. Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει τι εννοεί, απαντά: «Εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση Τσίπρα να είναι πιο σταθερή».

Σχόλιο για την συνέντευξη Φαλτσιανί έκανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ από την Ηλεία όπου σήμερα περιοδεύει: «Οι εξελίξεις σε σχέση με την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη λίστα Λαγκάρντ θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σοβαρές και για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Όπως είπε ο Φαλτσιανί είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα ζητά τη συνδρομή του. Αυτό σημαίνει ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήθελαν να καλύψουν τη λίστα Λαγκάρντ, όπως ήθελαν να καλύψουν τα παλαιότερα σκάνδαλα της Siemens, τα σκάνδαλα των λιστών του Λουξεμβούργου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πάνος Καμμένος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ.

ΣΧΟΛΙΟ: 

Και δηλαδή είσαι σίγουρος ότι ο Τσίπρας θα τους ξεσκεπάσει και θα πληρώσουν, ρωτάει ο άλλος; 
ΟΧΙ! 
Αλλά είμαι σίγουρος ότι οι άλλοι αποκλείεται.
Είναι .... συνάδελφοι και δείχνουν .... αλληλεγγύη.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

του Α. Νταβία
Ακούω όλους τους "σοβαρούς" να μιλούν για "μεγάλους συνασπισμούς", "εθνικές ομάδες", "όλοι μαζί"  για να μοιραστούν - λέει - το πολιτικό κόστος να εφαρμόσουν ασάλιωτα το 3ο μνημόνιο.

Στην Ελλάδα η έννοια και ο ρόλος της ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ είναι υπό διωγμό, όπως σε όλα τα κράτη στα οποία η δημοκρατία έχει περιοριστεί και έχει υποταχθεί σε επιβολές και ξένους ελέγχους.

Το κακό είναι ότι αυτή η λογική κερδίζει έδαφος συμπάθειας στον καναπεδάτο απλό πολίτη που θέλει να ελπίζει ότι η εξουσία θα του λύσει περισσότερα προβλήματα αν δεν έχει στα πόδια της .... ενοχλητικούς.
Οι πολίτες πείθονται ότι πρέπει να υπερασπίζονται εκείνοι το πολιτικό προσωπικό περισσότερο από όσο αυτό υπερασπίζεται τον πολίτη.
 
Ίσως αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχει ασκηθεί ποτέ αντιπολίτευση με υπευθυνότητα και δεν ήταν ποτέ ενταγμένη σε ένα ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ουσιαστικού  ελέγχου της εξουσίας αλλά και συμβολής στην ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΕΘΝΙΚΩΝ (η ΤΟΠΙΚΩΝ κατ' αναλογία στην αυτοδιοίκηση)  ΣΤΟΧΩΝ.

Η αντιπολίτευση - διαχρονικά και σε κάθε διοικητικό επίπεδο - στην Ελλάδα είχε μόνο ένα τρόπο άσκησης: "Λέμε το ανάποδο από ότι λέει η πλειοψηφία σε όλα τα θέματα, τάζουμε ότι δεν θέλει ή δεν μπορεί να υλοποιήσει η πλειοψηφία χωρίς να προτείνουμε μεθόδους χρηματοδότησης και μέσων αυτού που προτείνουμε και βέβαια παριστάνουμε τον εισαγγελέα ή τον παπά της ενορίας, εμπλεκόμενοι σε θέματα "ηθικής", ελέγχου του χαρακτήρα ή της προσωπικότητας ακόμα και της εξωτερικής εμφάνισης του αντιπάλου για να τον φθείρουμε και να πάρουμε το γκουβέρνο. Ενίοτε κρατάμε και κρυφούς άσσους "σκανδάλων" να τα χρησιμοποιήσουμε όταν έρθει η ώρα. Σκάνδαλα για τα οποία στην ώρα τους δεν είπαμε τίποτα για να τα βάλουμε στην ... φαρέτρα".

ΑΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ και ΡΟΛΟΥ, βέβαια.

Αλλά μήπως είχαμε ποτέ σοβαρές κυβερνήσεις - πλειοψηφίες με συνείδηση του θεσμικού τους ρόλου και αίσθημα ευθύνης απέναντι στον πολίτη - ψηφοφόρο;
Μήπως είχαμε σοβαρή δικαιοσύνη;
Ποιος θεσμός λειτουργεί σοβαρά για να λειτουργεί και η αντιπολίτευση στο κράτος- οπερέτα;
¨
Ένα δημοκρατικό κράτος χρειάζεται την αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτή.
Και ένα σοβαρό κράτος - αν πραγματικά θέλουμε να το φτιάξουμε κάποτε - χρειάζεται σοβαρή αντιπολίτευση.
ΟΧΙ ΜΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

Αυτή η συντονισμένη συστημική  εκβιαστική απόπειρα να είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά του ποταμού και να μην είναι κανείς απέναντι έναν στόχο έχει: Την ανενόχλητη νομή και διαχείριση της εξουσίας σε αντιλαϊκή κατεύθυνση και την εξαφάνιση κάθε ελέγχου και κριτικής της εξουσίας.
Την επικράτηση της συνευθύνης και της "αλληλεγγύης" μεταξύ των συνεξουσιαστών" για να μπορούν να περνάνε τα πάντα ανενόχλητα.
Το υποστηρίζει ωραία ο  Μύρωνας αυτό, εδώ στα δικά μας.

Ο έλεγχος στην εξουσία στο δημοκρατικό πολίτευμα εξασκείται από την αντιπολίτευση, τον συνδικαλισμό και τον τύπο. ΑΥΤΑ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ.

Εξαγορασμένα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, ελεγχόμενα εργοδοτικά σωματεία, κατακερματισμένο και παραχορτασμένο από εργοδοτικό χρήμα συνδικαλιστικό κίνημα, όλα μαζί τα κόμματα στην κυβέρνηση, αφήνοντας έξω από το γκουβέρνο μόνο"περιθωριακούς", ΝΑ ΠΩΣ  η εξουσία ανενόχλητη μπορεί να περνάει πιο εύκολα - σου λέει - την επιβαλλόμενη πολιτική.
ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ.
Έτσι θέλει σήμερα κάθε εξουσία.

Ακόμα και αν η εξουσία αυτοδιαφημίζεται ως ..... ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

"Βοηθάμε την διοίκηση -σου λέει ο άλλος, να παράγει έργο έτσι."
 "Αλληλεγγύη μεταξύ συναδέλφων" σου λέει.
"Αν κάνεις αντιπολίτευση δεν είσαι καλός συνάδελφος" σου λέει.
" Μην κρίνεις τον συνάδελφο για τις πράξεις και παραλείψεις του κατά την άσκηση των καθηκόντων του, δεν είναι σωστό. Να κάνει ο άνθρωπος τα λάθη του, τις παραλείψεις του ή τις ματσακωνιές του ανενόχλητος" σου λέει.
"Μην είσαι μακάκας. Αύριο μπορεί αν είσαι εσύ στην θέση του. Θες να σου κάνει και αυτός μετά έλεγχο και να μην μπορείς και εσύ να κάνεις τα ..... λάθη σου";

Και έτσι όταν δεν ανοίγει τους παιδικούς σταθμούς  η εξουσία ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ εσύ που είσαι αντιπολίτευση αν μπεις στο τρυπάκι αυτό.
Βοηθάς την διοίκηση, σου λέει. Τις προσφέρεις την βοήθεια σου να στερεί από το εργαζόμενο ζευγάρι την δυνατότητα να πάει την δουλειά του.
Αλλά δεν τρέχει μία, εμείς οι από μέσα πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη στον .... συνάδελφο.
Όχι στο εργαζόμενο ζευγάρι αυτό ... δεν είναι συνάδελφος!
ΕΙΜΑΣΤΕ "ΕΘΝΙΚΗ" ΟΜΑΔΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΜΕΙΣ!

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!!!

ΤΙ ΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ "ΟΛΙΜΑΖΙΔΙΣΜΟ" ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ;;;

Και όταν μοιράζει δωροεπιταγές η πλειοψηφία έξω από τις θεσμικές διαδικασίες ελέγχου και διαφάνειας, εκμαυλίζοντας συνειδήσεις, γιατί δεν μιλάς εσύ που είσαι μεγάλη αντιπολίτευση αν δεν έχεις μερτικό στον εκμαυλισμό;
Δεν μιλάς γιατί κάπου αλλού, σε κάποιο άλλο τομέα - με το μοντέλο του "όλοι μαζί" - είσαι εσύ εκείνος που απολαμβάνει την .... συναδελφική αλληλεγγύη.

Αυτό το μοντέλο σου λένε τώρα ότι πρέπει να ισχύσει θεσμικά και σε επίπεδο διακυβέρνησης της χώρας.

Να μην υπάρχει αντιπολίτευση στην βουλή,  για να μην λαϊκίζει κανένας, σου λέει.

Η εξουσία να μην ελέγχεται από κανέναν και όποιος τολμάει να το κάνει να είναι από γραφικός έως επικίνδυνος και να διώκεται πάραυτα.

"Χτυπήστε τον με κάθε τρόπο, ΜΙΛΑΕΙ" σου λέει.

ΕΞΟΥΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ.

Σκέψου πόσο ξιπασμένο και επικίνδυνο είναι το επιχείρημα: "Να πάμε όλοι μαζί για να μοιραστούμε το πολιτικό κόστος να ξεπατώσουμε τον λαό χωρίς να φταίει κανείς μας".
Αυτό είναι η κύρια στόχευση της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού σε αυτές τις εκλογές αν το καλοσκεφτείς.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ!

ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ και τις κυβερνήσεις συνεργασίας με καθαρό πολιτικό προσανατολισμό και ταξικό πρόταγμα.

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΥΣΤΗΡΟ, ΣΟΒΑΡΟ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΜΕΣΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΞΙΠΑΣΙΑΣ ΚΑΙ  ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ!

ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, που θα αποφασίσει ο λαός την άλλη Κυριακή.

Που πρέπει και αυτός να σοβαρευτεί και να αναλάβει την ευθύνη ΕΠΙΛΟΓΗΣ και όχι την προσωπική ασφάλεια του αρρωστημένα εγωιστικού "όλοι ίδιοι είναι, εγώ δεν λερώνω τα χέρια μου ψηφίζοντας κανένα, για να μην μου λένε μετά στον καφενέ ότι έκανα ΕΓΩ λάθος".

Πρέπει όλοι να λερώσουμε τα χέρια μας, να βγούμε από την ψεύτικη ασφάλειά μας, ο καθένας από την σκοπιά και τον ρόλο του, ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΛΑΣΠΗ που είπε ο Αλέξης εχθές, για να ξεκολλήσουμε το κάρο.
 
Αλλά ο καθένας ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ.

Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΧΥΡΗ, ΣΟΒΑΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΙΣΧΥΡΗ ΣΟΒΑΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ και πρωτίστως χρειάζεται ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΥΣ, ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ και ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι ΕΓΩΙΣΤΙΚΑ ΑΝΕΞΕΛΓΚΤΑ, ΕΞΟΥΣΙΟΜΑΝΗ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΗΜΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΑ που δεν ανέχονται την κριτική και την άλλη άποψη.

ΕΛΑΣ: Διανομή φυλλαδίων για την νέα σχολική χρονιά με συμβουλές οδικής ασφάλειας&κυκλοφοριακής αγωγής, για μαθητές&γονείς


ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ¨???


ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΧΡΙΣΤΟΥΛΙ ΜΟΥ ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ .....