Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣΑΜΑΡΑΣ, 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Ποσό άνω των 500 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα θα δοθεί σε ένα εκατομμύριο Έλληνες με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, καθώς και στους ένστολους με μηνιαίους μισθούς κάτω των 1.500 ευρώ. Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα. «Τα καταφέραμε» σημείωσε σε πανηγυρικό κλίμα. Σημειώνεται πως ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 θα κλείσει στα 2,9 δις ευρώ. «Ούτε λέξη Σαμαρά για το φόνο», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΣΙΠΡΑΣ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014, 3 ΜΕΡΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

«Εμείς, η αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε περήφανοι για άλλα πλεονάσματα. Για το πλεόνασμα μας σε αγώνες. Για το πλεόνασμά μας σε αγωνιστές που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την υπόθεση του λαού. Για το πλεόνασμά μας σε αλήθειες. Για το πλεόνασμά μας στις μάχες κατά των μνημονίων και όσων ανέλαβαν να τα επιβάλουν στη χώρα μας, ντόπιους και ξένους».

Αυτό ανέφερε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στα Ιωάννινα.

«Θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας: Από τη μια να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να εξαγοράσουν όπως φαντάζονται τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί κι έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι. Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ανήθικη, που δείχνει το φόβο τους μπροστά στις κάλπες».

Γ. Γ.

ΣΧΟΛΙΟ: Καιρό είχαμε να σε διαβάσουμε. Χάθηκες.  ....

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΡΟΪΔΕΙΑ - ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥΤους έχουν βρει οι μάγκες της πιάτσας και τους δουλεύουν!

Δεν εξηγείται αλλιώς.

Εχθές η ΦΛΥΑ ΑΕ δημοπράτησε το γκαράζ της πλατείας για 3 χρόνια με δικαίωμα παράτασης άλλα 2.

Το γκαράζ είναι 100 θέσεων!

Και μέχρι σήμερα το εισιτήριο σε αυτό κόστιζε  5 ευρώ.

Το μηνιαίο μίσθωμα ήταν 11500 ευρώ άρα το ετήσιο 138 000 ευρώ.

Να ήθελε και 4 άτομα για να το λειτουργήσει; (που λίγα λέω);
Αν τα μετρήσουμε με κανονικό μισθό και ΙΚΑ, μιλάμε για 4 χιλιάρικα τον μήνα εργατικά, άρα 48 χιλιάρικα τον χρόνο.

Σύνολο μας κάνει 186 χιλιάρικα λειτουργικά προ φόρων και χωρίς να κερδίσει φράγκο ο επιχειρηματίας - επενδυτής.

Γνωρίζοντας τα στοιχεία λειτουργίας του πάρκινγκ, όπως τα ξέρουν και οι "φωστήρες" της ΦΛΥΑ, σε αυτό φιλοξενούνται περί τα 200 αυτοκίνητα κατά μέσο όρο ημερησίως, επισήμως. 
Έχει 200% πληρότητα κατά Μ.Ο.

ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΩ ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ.

Δεν γίνεται αυτό τις καθημερινές αλλά ο Μ.Ο. ανεβαίνει από τα Π-Σ-Κ.

Με αυτή την πληρότητα πρέπει να γίνει ένα υγιές ΜΠΙΖΙΝΕΣ ΠΛΑΝ που λέμε και στο Καρπενήσι.

Αλλά εγώ είμαι "κακός" όταν κάνω υπολογισμούς, είμαι οχτρός της επιχειρηματικότητας, ως αριστερός, ξέρω ότι όλοι, όσοι βγάζουμε το ψωμάκι μας χωρίς να είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι είμαστε λαμόγια του κερατά,  και θα βάλω 250 αυτοκίνητα για να μην μας κάνει ο επιχειρηματίας τον πονηρώνε να 'ούμε.

Εγώ θα μετρήσω 250% πληρότητα γιατί έτσι μου γουστάρει ρε φίλε.

Πάμε λοιπόν: 

250Χ5Χ365 μας κάνει 456,250 ευρώ ετήσιος τζίρος προ φόρων.

ΦΠΑ: 109500 ευρώ
ΦΟΡΟΙ , ΤΕΛΗ κλπ: 30%:  125000 (δεν μετράω την προκαταβολή, έτσι;)

ΣΥΝΟΛΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ περί τα 235 χιλιάρικα και χωρίς προκαταβολή!

ΣΟΥΜΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΙ: 235 + 186 = 421 χιλιάρικα.

Δηλαδή του μένανε του επιχειρηματία και κανένα 35άρι χιλιάρικα τον χρόνο στο περίπου αν είχε 250% πληρότητα, έτσι;

Για να πληρώσει τον ΤΕΒΕ του, να κάνει συντηρήσεις, να πληρώσει καμιά ζημιά και μετά να φάει.
Με 200% είναι ίσα βάρκα, ίσα νερά και χωρίς απρόβλεπτα, αν δεν μπαίνει μέσα.

Καλά δεν τα λέω; 
Καλά τα λέω, τα έβαλα κάτω και με το γατόνι τον λογιστή μου.

ΕΧΘΕΣ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΦΛΥΑ με τιμή εκκίνησης τα 11,5 χιλιάρικα που ΠΛΗΡΩΝΕ (αλλά τα πλήρωνε όμως, ΤΑ ΕΔΙΝΕ, ΔΕΝ ΤΑ ΕΤΑΖΕ μόνο) ο παλιός.

Πήγε ο παλιός που ήξερε την δουλειά και πήρε δρόμο και έτρεχε. "Πάρτε το και φάτε το!"

Τελικά η ανοικτή, προφορική δημοπρασία έκλεισε στο ποσό των  444.000 ευρώ τον χρόνο ρε φίλε! 37 χιλιάρικα τον μήνα!!!!

ΜΙΣΘΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, δεν το αγοράσανε, μην μπερδεύεσαι!

Και θέλει μετά, από πάνω, και μισθούς και ΦΠΑ και ΙΚΑ και εφορία και ΟΑΕΕ και φώτα και κερατιάτικα και από όλα για να βγει επιχειρηματικά ο νέος ..... "υπερθεματιστής".

Το ακίνητο βεβαίως ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕ επειδή έχουμε ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ διοίκηση την ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑ, ίδιο είναι άρα τα ίδια αυτοκίνητα θα παίρνει μέσα.

Και ο τζίρος - ΑΝ ΔΕΝ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΕΙΣΙΤΉΡΙΟ - θα είναι πάνω κάτω ο ίδιος.

Ας υποθέσουμε ότι είναι πιο μάγκας ο νέος υπερθεματιστής και πάει την πληρότητα από 250 στο 300%

Και με 300% πληρότητα να το μετρήσεις ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

300Χ5Χ365  κάνει 547500 ευρώ. Αν δώσει τα 444 στην ΦΛΥΑ τι θα δώσει στον ΙΚΑ, την εφορία, στους εργαζόμενους και να φάει και αυτός;

Θέλει πάνω από 500% πληρότητα για να βγει!

Ή θέλει τριπλασιασμό του εισιτηρίου!!!

Τώρα δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:

Ή δεν θα πάρουν φράγκο ποτέ στην ΦΛΥΑ, ποτέ, θα πάρουν το μίσθωμα μόνο στο μιλητό και αφού πανηγυρίσυν γιατί τριπλασίασαν (στο μιλητό)τα έσοδα του πάκρινγκ που οι παλιότεροι το είχαν δώσει τσάμπα, θα αφήσουν ένα φέσι στην εταιρία για τους επόμενους να τρέχουν οι επόμενοι στα δικαστήρια για τα μισθώματα, όπως γίνεται και με τα μεγάλα διαφημιστικά μαγαζια και τελικά να μην τα πάρει η ΦΛΥΑ ποτέ.

ή 

Θα παίρνουν το μίσθωμα και θα κάνουν τους μάγκες.

 Αλλά αν παίρνουν αυτό το μίσθωμα, αυτό θα σημαίνει ότι η εταιρία - υπερθεματιστής θα θέλει μια βάρδια ακόμα μόνο για να κόβει συνέχεια αποδείξεις για πλάκα, αν με καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.

Για να εμφανίζει πληρότητα 700%!

Με καταλαβαίνετε ή θέτε να κάνω και κακά μου;

ΥΓ 1: Καλέ τους έχει βρει μα....  η πιάτσα, δεν εξηγείται αλλιώς.

ΥΓ2: Καλά αυτοί δεν μας έλεγαν ότι θα έπρεπε ο δήμος να το δουλεύει μόνος του με πολύ χαμηλό, λαϊκό αντίτιμο; Γιατί "εκχώρησαν την δημοτική περιουσία σε ιδιώτη";


😜

Σε εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας μετατράπηκαν ήδη 12 πρώην καταστήματα frozen yogurt στο Χαλάνδρι


Διαστάσεις επιδημίας φαίνεται πως λαμβάνει τις τελευταίες εβδομάδες η ραγδαία ανάπτυξη των εταιρειών παραγωγής και παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας.

Έτσι, μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν ξεπηδήσει δεκάδες νέες επιχειρήσεις οι οποίες φιλοδοξούν να ανταγωνιστούν ευθέως την ΔΕΗ, με το δυναμικό τους μάρκετινγκ να έχει γίνει ήδη αισθητό στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα. Το «Κουλούρι» έκανε για ακόμη μια φορά ρεπορτάζ και μεταφέρει αποκλειστικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες 12 πρώην καταστήματα frozen yogurt στην περιοχή του Χαλανδρίου μετατράπηκαν ήδη σε εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος, με τις μισές εξ αυτών να είναι ανοιχτές όλο το 24ωρο και τις 3 να πραγματοποιούν παροχή ρεύματος με delivery.


«Τα λεφτά είναι πια στις εταιρείες ρεύματος. Αν το σκεφτείς άλλωστε, παντού έχει ρεύμα, οπότε τι πιο εύκολο να ανοίξεις το δικό σου μαγαζί και να το πουλάς;» αναρωτιέται μιλώντας στο «Κουλούρι» ο Σάκης, πρώην ιδιοκτήτης μπαρ, κρεπερί, frozen yogurt και escape room στην περιοχή.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πήγες, μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να ανοίξουν εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη τη χώρα, σε εμπορικά κέντρα, τουριστικά θέρετρα και αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ τέλος δεν επιβεβαιώνεται η φήμη πως στις μισές διαφημίσεις θα πρωταγωνιστεί ο Θοδωρής Αθερίδης και στις άλλες μισές ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

http://www.tokoulouri.com/

Μεγάλη απάτη με τα εγκαταλελειμμένα οχήματα! Καταγγελία Δήμου!

Οργανωμένες κλοπές εγκαταλελειμμένων οχημάτων, χρησιμοποιώντας τους Δήμους, αλλά και γνωστή εταιρία ανακύκλωσης πραγματοποιούν σε Πανελλαδικό επίπεδο επιτήδειοι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Γαλατσίου.

«…Άγνωστοι κυκλοφορούν ως υπάλληλοι του Δήμου με διακριτικά εταιρίας ανακύκλωσης και οργανωμένα, με τη χρήση γερανού, κλέβουν εγκαταλειμμένα και μη αυτοκίνητα στο Γαλάτσι», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος και προσθέτει:

«Σας υπενθυμίζουμε ότι για κάθε απομάκρυνση οχήματος επιβάλλεται να παρίσταται ο αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για το όχημα το οποίο σκοπεύει να αποσύρει».

epoli.gr


ΣΧΟΛΙΟ: Και γι΄αυτό το θέμα φωνάζουμε μήνες τώρα από εδώ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥMBOΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ
ΓΡΑΜΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ  ΚΑΙ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΝΤΑΒΙΑΣ

Από 300 έως 830 ευρώ θα λάβουν πριν από τα Χριστούγεννα 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχοι


Διπλάσιο σε ποσοστό σε σχέση με το κοινωνικό μέρισμα του 2013 είναι το μέρισμα ύψους 617 εκατ. ευρώ για 1,6 εκατ. μικροσυνταξιούχους που ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο Πρωθυπουργός

Ως γνωστό πριν το δοθεί το ποσό αυτό θα πρέπει να έχει πάρει την έγκριση των δανειστών οι οποίοι δεν έχουν αντίρρηση στην έγκριση μιας έκτακτης βοήθειας όταν υπάρχει έκτακτο πλεόνασμα στα έσοδα.

Για το 2016 οι δανειστές έχουν αποδεχθεί την πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα φτάσει τελικά στο 1,09% του (1,9 δις ευρώ), ΑΕΠ έναντι στόχο για 0,5% του ΑΕΠ (875 εκ ευρώ).

Με αυτά τα δεδομένα αποφασίστηκε να δοθούν τα 617 εκατ. ευρώ σε συνταξιούχους που παίρνουν σύνταξη έως και 850 ευρώ (μικτά) ένα ποσό που θα ξεκινά από 300 ευρώ για αυτούς που παίρνουν περισσότερα κλιμακούμενο προς τα πάνω για όσους παίρνουν μικρότερες συντάξεις.

Ειδικότερα:

-Από 500 έως 830 ευρώ θα λάβει περίπου το 10% των συνταξιούχων (περίπου 270 χιλιάδες συνταξιούχοι).

-Από 300 έως 500 ευρώ θα λάβει περίπου το 20% των συνταξιούχων (περίπου 570 χιλιάδες συνταξιούχοι).

-300 ευρώ θα λάβει περίπου το 30% των συνταξιούχων (περίπου 750 χιλιάδες συνταξιούχοι).

Το ποσό που θα διανεμηθεί είναι 4,7 φορές μεγαλύτερο από το ποσό του ΕΚΑΣ που περικόπηκε το 2016.

Τα ποσά θα πιστωθούν στους δικαιούχους στις 22 Δεκεμβρίου, μαζί με τις συντάξεις του Ιανουαρίου.Είναι σαφές λοιπόν ότι οι αποδέκτες του κοινωνικού μερίσματος θα λάβουν ένα έκτακτο επίδομα μόνο για φέτος λόγω της καλής πορείας των εσόδων.

Στο τρίτο μνημόνιο δεν υπάρχει η δεσμευτική συνθήκη του δευτέρου μνημονίου σχετικά με την διανομή της υπέρβασης του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Η συνθήκη αυτή προέβλεπε ότι από την υπέρβαση του πλεονάσματος το 30% θα δίνονταν για το χρέος το 40% για την εξόφληση παλιών ληξιπρόθεσμών οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες και το τελευταίο 30% θα μπορούσε να διατεθεί όπου επιθυμούσε η Ελληνική Κυβέρνηση.

Με άλλα λόγια αν η συνθήκη αυτή είχε περιληφθεί και στο τρίτο μνημόνιο η Κυβέρνηση θα μπορούσε να δώσει το 30% από 1,032 δις ευρώ από την υπέρβαση του στόχου πλεονάσματος των 875 εκ ευρώ για το δηλαδή 309 εκ ευρώ δηλαδή λιγότερα από τα μισά από αυτά που δίνονται σήμερα.

Ο ΦΠΑ στα νησιάΤο δεύτερο μέτρο, αυτό της αναστολής των αυξήσεων των συντελεστών ΦΠΑ από 1/1/2017 αφορά τα νησιά: Λέσβο, Χίο, τη Σάμος και την Κω τα οποία ως γνωστό έχουν δεχθεί το μεγάλο κύμα των προσφυγικών ροών από την Συρία και άλλες χώρες της κεντρικής Ασίας.

Αν εφαρμόζονταν οι αλλαγές που έχουν ψηφιστεί από το 2015 ο βασικός συντελεστής ΦΠΑ από 17% θα αυξάνονταν ι στο 24% Αυτό σημαίνει ότι ακριβαίνουν ακίνητα, αυτοκίνητα, καύσιμα, τσιγάρα, ποτά, ροφήματα, λογαριασμοί σταθερών και κινητών τηλεφώνων, είδη οικιακού εξοπλισμού, συσκευασμένα και μεταποιημένα είδη διατροφής, είδη σερβιριζόμενα σε καταστήματα μαζικής εστίασης, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, κόμιστρα ταξί, και πλήθος άλλων προϊόντων και υπηρεσιών στα οποία σήμερα επιβάλλεται.

• Ο μειωμένος συντελεστής θα αυξηθεί στο 13% από 9% Τούτο θα έχει ως αποτέλεσμα . στα τιμολόγια της ΔΕΗ, του νερού , τα νωπά κρέατα, τα ψάρια, το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα φυτά (αληθινά), τα λαχανικά και φρούτα βρώσιμα, τα δημητριακά, άμυλα και προϊόντα αλευροποιίας, το ελαιόλαδο, τα παρασκευάσματα για τη διατροφή των παιδιών, το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα νερά φυσικά, τα φαρμακευτικά προϊόντα, τα είδη και συσκευές ορθοπεδικής, οι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας, οι υπηρεσίες διαμονής σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

• Τέλος ο υπερμειωμένος συντελεστής για ορισμένα αγαθά και υπηρεσίες που θα διαμορφωθεί σε 6% από 4% για τα φάρμακα και τα βιβλία.

http://www.enikonomia.gr/

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2016 – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2017::Εκδηλώσεις Δήμου Χαλανδρίου


Πρόγραµµα εκδηλώσεων στην πλατεία Χαλανδρίου
Όλες οι παραστάσεις είναι µε ελεύθερη είσοδο

Πέµπτη 8 Δεκεµβρίου
17.00
Έναρξη χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων µε τη φωταγώγηση του δέντρου.
Χριστουγεννιάτικες µελωδίες από τη Φιλαρµονική του Δήµου Χαλανδρίου.
Ένας ξυλοπόδαρος, ένας τάρανδος και ο Μπαµπαστρούµφ κάνουν παρέα στα παιδιά.

Πέµπτη 8 Δεκεµβρίου
Συναυλία των Muchatrela

Οι Muchatrela είναι µια hot jazz, balkan, swing, reggae µπάντα µε έξι µουσικούς. Έντονοι ρυθµοί, ξέφρενα πνευστά και τρελή σκηνική παρουσία µε επιρροές από την παραδοσιακή µουσική των Βαλκανίων, τη µουσική των Ροµά και του Γκόραν Μπρέγκοβιτς.

Ώρα έναρξης: 18.30

Με χριστουγεννιάτικες µελωδίες θα γεµίζει τους δρόµους της πόλης η Φιλαρµονική του Δήµου Χαλανδρίου περιοδεύοντας κατά τη διάρκεια όλης της εορταστικής περιόδου.


Σάββατο 17 Δεκεµβρίου
11.00 – 14.00

Ο Άγιος Βασίλης διαβάζει τα γράµµατα που του γράφουν τα παιδιά κι η Αγιοβασιλίτσα τους ζωγραφίζει το πρόσωπο. Τα παιδιά κάνουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές µε ανακυκλώσιµα υλικά µε τη βοήθεια δυο ξωτικών.

11.00 – 12.00

Δυο παραµυθάδες αφηγούνται ελληνικά χριστουγεννιάτικα παραµύθια µε ξωτικά και καλικάντζαρους, όπως Ο µυλωνάς και οι καλικάντζαροι, Η Μάρω κι η Βασίλω.

12.00 – 13.00

Η οµάδα Χαρτούµ παρουσιάζει παράσταση κουκλοθέατρου µε τίτλο Το χριστουγεννιάτικο καράβι. Πρωταγωνιστούν 16 κούκλες.

Κυριακή 18 Δεκεµβρίου
11.00 – 14.00

Ο Άγιος Βασίλης κι η Αγιοβασιλίτσα διαβάζουν τα γράµµατα των παιδιών και δυο νεράιδες τους κάνουν face painting.

11.00 – 12.00

Δύο ξυλοπόδαροι µε χριστουγεννιάτικες στολές παίζουν µε τα παιδιά οµαδικά και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια.

12.00 – 13.00

Εργαστήρι σαπουνόφουσκας: αγαπηµένα πλάσµατα των Χριστουγέννων φτιάχνουν γιγάντιες σαπουνόφουσκες για να µπουν µέσα σε αυτές µικρά και µεγάλα παιδιά.

Δευτέρα 19 Δεκεµβρίου
Θεατρική – µουσική παράσταση µε τον Στέλιο Μάινα

Ο γνωστός ηθοποιός συναντά τον Αλέξανδρο Παπαδιαµάντη στις 19 Δεκεµβρίου και διαβάζει στο Πνευµατικό Κέντρο Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου µερικά από τα αριστουργηµατικά του διηγήµατα (Το µοιρολόγι της φώκιας, Έρως Ήρως, Ο έρωτας στα χιόνια) υπό τους ήχους των ψαλτάδων και µουσικών Κώστα Κωσταντάτου & Ουρανίας Πάτζιου.
Ώρα έναρξης: 20.00

Σάββατο 24 Δεκεµβρίου
11.00 – 14.00

Ο Άγιος Βασίλης διαβάζει τα γράµµατα που του γράφουν τα παιδιά κι η Αγιοβασιλίτσα τους ζωγραφίζει το πρόσωπο. Παρέα στα παιδιά κάνει ένας µεγάλος χιονάνθρωπος. Δύο ζαχαροπλάστες φτιάχνουν τρούφες και ζαχαρωτά µαζί µε τα παιδιά.

12.00 – 13.00

Διαδραστική θεατρική παράσταση από την οµάδα Ανεµόσκαλα µε τίτλο Ζαχαρένιες περιπέτειες µε µελοµακάρονα και κουραµπιέδες.

Χριστουγεννιάτικα bazaar
Χριστουγεννιάτικα bazaar µε χειροποίητα αντικείµενα πραγµατοποιούνται στην πλατεία Χαλανδρίου από:

Το Ίδρυµα Χατζηκώνστα στις 10–11 και 17–18 Δεκεµβρίου.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου στις 18–24 Δεκεµβρίου.

Τετάρτη 28 Δεκεµβρίου
Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρµονικής στο Ίδρυµα Ζήση.

Ώρα έναρξης: 20.00

Παρασκευή 30 Δεκεµβρίου
11.00 – 14.00

Ο Άγιος Βασίλης διαβάζει τα γράµµατα που του γράφουν τα παιδιά κι η Αγιοβασιλίτσα τους ζωγραφίζει το πρόσωπο.

11.00 – 12.00

Φεστιβάλ αισιόδοξων ευχών: Διαδραστική εκδήλωση, όπου οι νεράιδες αφηγούνται ένα παραµύθι στα παιδιά, τα οποία στο τέλος λένε τις ευχές τους για το νέο χρόνο και συζητούν µε τις νεράιδες για το πόσο αισιόδοξα είναι αυτά που ευχήθηκαν.

12.00 – 13.00

Χορεύοντας µε τα αστέρια είναι ο τίτλος της παράστασης χορού, όπου τρεις χορεύτριες και ένας χορευτής παρουσιάζουν χριστουγεννιάτικα µιούζικαλ και ξεσηκώνουν τα παιδιά να χορέψουν µαζί τους.

Σάββατο 31 Δεκεµβρίου
11.00 – 14.00

Ο Άγιος Βασίλης διαβάζει τα γράµµατα που του γράφουν τα παιδιά κι η Αγιοβασιλίτσα τους ζωγραφίζει το πρόσωπο. Παρέα στα παιδιά θα κάνει κι ένας τάρανδος. Τα παιδιά κάνουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές µε ανακυκλώσιµα υλικά µε τη βοήθεια δυο ξωτικών.

12.00 – 13.30

Ο εντυπωσιακός Χορός των παραµυθιών κλείνει το πρόγραµµα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Μπροστά στα µάτια των παιδιών «ζωντανεύουν» οι ήρωες από τα αγαπηµένα τους παραµύθια, κλασικά και µοντέρνα. Ο Άγιος Βασίλης αποχαιρετά τα παιδιά για να προλάβει να τους φέρει τα δώρα στα σπίτια τους…

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια  στην παιδική βιβλιοθήκη «Μίµης Βασιλόπουλος»
Δήµου Χαλανδρίου

Σάββατο 3 Δεκεµβρίου, 12:30-13:30 Η ευχή μου για το 2017 (εργαστήριο ευχών)
Ηλικίες: Όλες
 
Σάββατο 17 Δεκεµβρίου, 12:00 Χριστουγεννιάτικη γιορτή και έναρξη 12ου Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης του Δήμου Χαλανδρίου
Ηλικίες: Όλες

Πέµπτη 22 Δεκεµβρίου, 17:30-19:00 Δημιουργώντας με το μικρό μου (εργαστήριο Decoupage και ζωγραφικής)
Ηλικίες: από 4-94 ετών

Τρίτη 27 Δεκεµβρίου, 11:30-13:00 Χαρτο-χριστουγεννιάτικα Origami (εργαστήριο Origami)
Ηλικίες: 6-12 ετών

Τετάρτη 28 Δεκεµβρίου, 11:30-13:00 Στολίζω ανακυκλώνοντας (εικαστικό εργαστήριο)
Ηλικίες: από 4 ετών

Πέµπτη 29 Δεκεµβρίου, 11:30-13:00 Χριστουγεννιάτικη Zαχαρo-αρχιτεκτονική (εργαστήριο αρχιτεκτονικής)
Ηλικίες: από 4 ετών

Παρασκευή 30 Δεκεµβρίου, 11:30-13:00 Καλοί, κακοί Καλικάντζαροι (θεατρικό εργαστήριο)
Ηλικίες: από 3 ετών

Παιδική βιβλιοθήκη «Μίµης Βασιλόπουλος» Δήµου Χαλανδρίου
Αβέρωφ, Σόλωνος και Παλαιολόγου, Τηλ. 210 6801654
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 210.682.0464 και 210.680.1654.

www.halandri.gr 
email:mvaslib@otenet.gr 


ΣΧΟΛΙΟ: Καλά ρε τόσα λεφτά μοιράσατε το καλοκαίρι, τόση διαφήμιση κάνατε σε ανταγωνιστές μπας και μας ξεκολλήσετε από την πρωτιά του alexa για τοΧαλανδρι,, μια ρημαδομακέτα δεν σας κάνουν οι .... "χορηγοί" για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις;;;;

Η προσφορά της Πλατείας πάντος ισχύει!
Και επειδή είναι γιορτές σας κάνουμε και χάρη: δεν θα γράψουμε 
ΧΟΡΗΓΟΣ: ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑ αλλά σκέτο "ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ". 

Άμα θέτε πάρτε τηλέφωνο στο αφεντικό. 

Ευρεία εκτός έδρας νίκη για τη σκακιστική ομάδα του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων!!!

Η σκακιστική ομάδα του ‘‘ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος’’ στα πλαίσια του Α1 Ομίλου του ‘‘Σκακιστικού Κυπέλλου Ομάδων 2016 «Εις μνήμην Σπύρου Μπίκου»’’ αγωνίστηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 για τον 5ο γύρο εκτός έδρας με την ομάδα του ‘‘ΣΟ Ικαρίας «Ιωάννης Τζελέπης»’’.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα των Βριλησσίων αναρριχήθηκε στην 9η θέση της βαθμολογίας μεταξύ 44 ομάδων δυο γύρους πριν την ολοκλήρωση της διοργάνωσης.

Για να δείτε τη Βαθμολογία ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!!!

Τελευταία ευκαιρία - Κερδίστε 6 αυτοκίνητα

Με ένα κλικ δείτε και κερδίστε 1 Audi Q2, 1 Citroen C3, 1 Nissan Micra, για μια ολόκληρη χρονιά και 1 Ford Edge, 1 Peugeot 3008, 1 Fiat Tipo για μια βδομάδα μαζί με ένα μαγευτικό τριήμερο και δεκάδες άλλα δώρα.