Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣΟλοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου.

Ψήφισαν 378 μέλη του συλλόγου.
Βρέθηκαν 7 λευκά και 5 άκυρα ψηφοδέλτια, άρα έγκυρα ήταν 366 ψηφοδέλτια.
Έλαβαν:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤH ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ("Δημαρχείο") 195 ψήφοι - 6 έδρες στο ΔΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ("Κτήμα") 121 ψήφοι - 4 έδρες στο ΔΣ
ΔΑΣ ΟΤΑ (ΠΑΜΕ) 50 ψήφοι - 1 έδρα στο ΔΣ

Από την ΑΝ. ΚΙΝ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:
Γκόγκος Άκης
Χριστοδούλου Πέτρος
Κατσαρλίνος Παναγιώτης
Πισιμίσης Θεόδωρος
Κούκα Ελένη
Μπακόλας Αντώνης

Από το ψηφοδέλτιο "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ" εκλέγονται
Μπάκας Σίμος
Χάιλας Γιάννης
Αράμπαλης Νίκος
Αποστολίδης Αποστόλης

Από την ΔΑΣ εκλέγεται η Στέλλα Λύτινα

(Διατυρούμε μικρές επιφυλάξεις ως προς την σειρά εκλογής - όχι ως προς την σύνθεση του ΔΣ - σύμφωνα με τον σμπίρο μας)

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΛΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ

Επιβεβαιώνεται η πληροφορία που είχαμε από την ΠΟΕ ΟΤΑ ότι η ΄διαδικασία εκλογής συνέδρων για το συνέδριο ακυρώθηκε ύστερα από ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ένσταση της ΔΑΣ αφού μουσικοί, μέλη της ΠΟΠ ΟΤΑ (του άλλου δεθτεροβάθμιου οργάνου) ψήφισαν χωρίς να τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ένταξής του στο δυναμικό της ΠΟΕ ΟΤΑ.
Την ένσταση έκανε δεκτή η δικαστική αντιπρόσωπος και ακύρωσε την διαδικασία η οποία θα επαναληφθεί την άλλη βδομάδα.

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής με τον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Νίκο ΞυδάκηΣυνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Νίκο Ξυδάκη είχε σήμερα στο υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία συνοδευόταν από την αντιπεριφερειάρχη, αρμόδια για ζητήματα Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και εξετάστηκαν οι δυνατότητες ανάληψης κοινών πολιτιστικών πρωτοβουλιών με βραχυχρόνιο και μακροχρόνιο ορίζοντα.

Συγκεκριμένα οι δύο πλευρές εξέτασαν θέματα όπως: τις δυνατότητες υλοποίησης καλλιτεχνικών δράσεων σε αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής, με την έγκριση και τη συνεργασία της Αρχαιολογικής υπηρεσίας, την ενίσχυση από την Περιφέρεια Αττικής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Παράλληλα εξετάστηκε και η δυνατότητα κοινών πρωτοβουλιών οικολογικού χαρακτήρα, όπως η τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης στο ΥΠΠΟ και σε άλλους εποπτευόμενους φορείς ενώ τονίστηκε η ανάγκη στενότερης συνεργασίας για την προαγωγή όλων των θεμάτων πολιτιστικής ανάπτυξης και προβολής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ (του Γ.Γ.)

Η είδηση είναι ότι ο πρωθυπουργός της χώρας θα επισκεφθεί την πρωθυπουργό της Γερμανίας, την επόμενη εβδομάδα.

Θέλω να ελπίζω ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα πάει στη Μέρκελ με ζουρνάδες και πεντοζάλη. Είναι ώρα για σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Θα χρειαστεί πολύς κόπος να πείσει ότι αυτά τα διαθέτουμε. Κανείς δεν μιλάει για υποτέλεια, αλλά για έντιμους συμβιβασμούς, σχετικά με όσα έχουν ειπωθεί από ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μέχρι σήμερα, για λύσεις και συμφωνία σωτηρίας μιας χώρας που καθημερινά κάνει επικίνδυνα ακροβατικά στην άκρη του γκρεμού.

Να επικρατήσει ο ρεαλισμός, εκτίμηση της πραγματικής κατάστασης, διαβεβαιώσεις για σαφείς μεταρρυθμίσεις που επιθυμεί όλη η Ευρώπη και η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού (πλην ελαχίστων βολεμένων πελατών, κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών και ισχυρών παραδοσιακών συντεχνιών) και, κυρίως να πείσει ότι υπάρχει η βούληση εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της χώρας, αφήνοντας στο πλάι τον λαϊκισμό.

Φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία, ας την αρπάξουμε λοιπόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ας αφήσουμε στην άκρη έντιμα και ειλικρινά άστοχες δηλώσεις του παρελθόντος και ας συμφωνήσουμε όλοι ότι επιτυχία και νίκη θα είναι η σωτηρία της χώρας. Ας μην παρεξηγηθεί το κείμενο αυτό, δεν δίνω συμβουλές, απλώς την αγωνία μου εκφράζω.

Καλή επιτυχία.

Γιώργος Γ.

ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΕ ΟΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμα (αλλά μάλλον έγκυρες) πληροφορίες μας στις εκλογές για το Δ.Σ. του σωματείου του δήμου που διεξάγονται τώρα (σε λίγο κλείνουν οι κάλπες) η δικαστική αντιπρόσωπος ακύρωσε τις εκλογές για συνέδρους στο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ λόγω διαδικαστικών παραλήψεων.

Θα επανέλθουμε με πιο αναλυτική (και διασταυρωμένη) ενημέρωση.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟΤο κλίμα στους παιδικούς σταθμούς είναι επαναστατικό αναγνώστη μου, μέρες που -ναι, πριν τον εορτασμό της επανάστασης.

Οι δασκάλες ομιλούν όλη μέρα στους μπόπιρες για την 25η Μαρτίου, την Μπουμπουλίνα ( ladies fist), τον Κολωκοτρώνη (του ρωσσικού κόμματος - Άδωνη είσαι πεοκρούστης), τον Δυσσέα τον Ανδρούτσο, τον Διάκο, τον Παπαφλέσσα .....

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΜΕ ΑΠΟΡΙΕΣ: Ποιο παιδάκι ξέρει τι ήταν ο Καραϊσκάκης;
ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ: Κυρία, κυρία ....
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ: Για πες Μπουμπουκάκη (το όνομα δικό μας, η περιγραφή είναι απολύτως αληθινή, αλλά κάθε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα είναι εντελώς συμπτωματική)
ΠΙΣΙΡΙΚΟΣ: Κυρία ήταν ένας Έλληνας που έδειχνε τον κώλο του στους Τούρκους, αυτοί τσαντίστηκαν τον πυροβόλησαν στον κώλο και έτσι πέθανε.

Η νηπιαγωγός προσπάθησε να συγκρατήσει την ανάγκη της να κατουρηθεί στα γέλια και διηγήθηκε το περιστατικό στην διευθύντρια.

Μπαίνει μέσα "το αφεντικό" να κάνει χάζι τον Μπόμπο.

ΔΝΤΡΙΑ: Για πες ρε Μπουμπουκάκη τι ξέρεις για τον Καραϊσκάκη
ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ: Κυρία αυτός έδειχνε τον κώλο του στους Τούρκους και τους είπε "ΑΜΑ ΓΥΡΙΣΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΩ" αλλά στην τάξη δεν πρέπει να λέμε κακές κουβέντες".

ΑΚΟΜΑ ΓΕΛΑΝΕ!

"¨Εχω στην τάξη μου τον Τοτό" μας είπε η νηπιαγωγός.

ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΙΚΡΕ!


ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ
Αναβολή για την Πέμπτη 30 Απριλίου δόθηκε από την έδρα, ύστερα από αίτημα συνηγόρου κατηγορουμένου για την εκδίκαση της μεγάλης υπόθεσης του έργου στον καταυλισμό των τσιγγάνων που έγινε το 2007.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΗ ημέρα για να δούμε "τις πταίει" για την υπόθεση του καθαρσιμού στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ, μια υπόθεση που ταλανίζει την πόλη από το 2006 μέχρι σήμερα.

Αν δεν υπάρχει αναβολή της δίκης σήμερα θα ξέρουμε επιτέλους αν αυτή η υπόθεση, οι καταγγελίες, οι φήμες, τα γραφόμενα είχαν βάση ή όχι.

Η δίκη έχει προσδιοριστεί με τον αριθμό 6 στον 4ο όροφο του Εφετείου Αθηνών.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΔΟΥΖΕΝΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Αντιγράφουμε από την ΣΤΑΣΗ το "αποκλειστικό" της θέμα με την παρουσίαση της μελέτης ανάπλασης του εργοστασίου Δουζένη παρόλο ότι θεωρούμε ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ότι η παρουσίαση δεν γίνεται στο site του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ αλλά στο παραταξιακό site και μάλιστα ως "αποκλειστικό θέμα" (?????)

Το θέμα όμως έχει ΜΕΓΑΛΟ ενδιαφέρον για τον αναγνώστη μας:
 • Παρουσίαζει την άριστη επιστημονική δουλειά των μελετητών, το μόνο σωστό που υπάρχει σε αυτή την συζήτηση που άνοιξε η διοίκηση άκαιρα και πρόχειρα.
 • Αποδεικνύει ότι η διοίκηση ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ αφού στα ανοικτά θέματα της ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ του ακινήτου η αναφορά είναι μια πρόταση που την έχουμε boldαρει..
 • Τα ντουβάρια στα αυτιά τους φαίνονται από την αναφορά στον ΝΤΑΒΙΑ. "Ήταν πάλι αντιφατικός" γράφουν και έκανε αόριστη αναφορά. Οι σφοι έχουν βέβαια ένα δίκιο αφού  επέλεξε ο Νταβίας να μην τους χαλάσει το "πάρτυ"  της "πανηγυρικής παρουσίασης αναφέροντας όλα όσα ανέλυσε στο πρόσφατο άρθρο του  παρουσία του κου Μπελαβίλα και της ομάδας του που είχαν δουλέψει οι άνθρωποι για το Χαλάνδρι.
 • Τώρα που έγινε ο Νταβίας συγκεκριμένος αρθρογραφώντας - και πριν το επισημάνουν οι σφοι - έχουν τίποτα να απαντήσουν οι σύντροφοι; Υπάρχει τοποθέτηση για την ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ; 
 (Εδώ θα βρείτε τις "αντιφατικότητες" του Νταβία σε σχέση με την φοβερή στρατηγική της διοίκησης κάνοντας ΚΛΙΚ)
 • Ενδιαφέρον έχει η ΑΠΟΚΡΥΨΗ (στο σημείο που επίσης έχουμε boldάρει) της καθαρής διαφοροποίησης του κ. Μπελαβίλα - που την άκουσαν όσοι ήταν εκεί, από τις εμμονές της διοίκησης και τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο Νταβία, καθώς και η αόριστη αναφορά "σε ευθύνες προηγουμένων διοικήσεων" και όχι διοίκησης ΚΟΥΡΑΣΗ, στην απώλεια της απαλλοτρίωσης του ακινήτου.
Το άρθρο της ΣΤΑΣΗΣ:

Αποκλειστικό: Η Πρόταση για το κτήμα Δουζένη και Όλη η Συζήτηση που έγινε

Tο ζήτημα της απόκτησης του κτήματος Δουζένη και της αξιοποίησής του για τις ανάγκες των δημοτών του Χαλανδρίου βρισκόταν κάπου μέσα στις προεκλογικές εξαγγελίες της νέας δημοτικής αρχής. Αφήνοντας τα λόγια και περνώντας στην πράξη, φαίνεται ότι η «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» έχει βάλει αυτόν τον στόχο σε προτεραιότητα. Κάτι που μπορεί να ερμηνευτεί εύκολα, αφού η επίτευξή του καλύπτει μία πληθώρα αναγκών και αποτελεί μία κινηματική διεκδίκηση εδώ και πολλά χρόνια στην πόλη μας.


Όπως είχαμε δημοσιεύσει και σε παλιότερα ρεπορτάζ μας, η νέα διοίκηση είχε κινηθεί «γνωρίζοντας τι θέλει;» και εντυπωσιακά γρήγορα. Έτσι, αναμενόταν μία παρουσίαση των πρωτοβουλιών της στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους κατοίκους του Χαλανδρίου, που είχε εξαγγελθεί ότι θα γίνει στα μέσα Μάρτη.

Την Πέμπτη (12/03) που μας πέρασε και πριν την έναρξη της συνεδρίασης του συμβουλίου έγινε στο Παλιό Δημαρχείο η προβολή της πρότασης που κατέθεσε ο Δήμος για χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο. Αυτή η πρόταση, αποτελεί το σημείο εκκίνησης και αναφοράς πάνω στον οποίο θα ξεδιπλωθεί η διαδικασία απόκτησης-ανάπλασης του οικοπέδου, τα επόμενα χρόνια.


Η εκδήλωση είχε ανακοινωθεί και η αίθουσα ήταν γεμάτη από κατοίκους που τους ενδιαφέρει το ζήτημα.

Τη συζήτηση άνοιξε ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος ο οποίος έκανε μία σύντομη αναδρομή για το πώς προέκυψε το αίτημα χρησιμοποίησης του χώρου για την βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Κάτω Χαλάνδρι και για το πώς εξελίχθηκε η πάλη για την διάσωση του μνημείου. Στάθηκε ιδιαίτερα στις κινηματικές δράσεις που είχαν γίνει, όπως η «μουσική πορεία», οι διαδηλώσεις έξω από την νομαρχία, οι συγκεντρώσεις για να αποτραπεί η ολοκληρωτική κατεδάφιση. 

Επιπλέον αναφέρθηκε στην αδράνεια των προηγούμενων δημοτικών αρχών που άφησαν πολύ σημαντικές ευκαιρίες να πάνε χαμένες δυσκολεύοντας την σημερινή κατάσταση. Στη συνέχεια τόνισε ότι η υλοποίηση του σχεδίου, θα προσφέρει στους δημότες περισσότερο δημόσιο χώρο, που είναι αναγκαίος, καθώς και την δυνατότητα για αίθουσες πολιτιστικών-κοινωνικών δράσεων, που εμφανώς λείπουν παρά πολύ από το Χαλάνδρι. Και μας εισήγαγε στο κυρίως θέμα, ευχαριστώντας θερμά τον αναπληρωτή καθηγητή του ΕΜΠ κος Μπελαβίλα για την «αφιλοκερδή εργασία του ίδιου και της ομάδας του σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια και με μεγάλο κόπο», η οποία έγινε στο μεγαλύτερο μέρος της στις διακοπές των Χριστουγέννων!


Η πρόταση:

Ο κος Μπελαβίλας παρουσίασε μία εμπεριστατωμένη Τεχνοοικονομική Μελέτη, με πολύ περισσότερη δουλειά και λεπτομέρειες από αυτές των προτάσεων που συνήθως κατατίθενται για χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο. Με αποτέλεσμα να μιλούμε για μία ιδιαίτερα αναλυτική έρευνα που είναι έτοιμη σε περίπτωση που εξασφαλιστούν οι οικονομικοί πόροι και ξεπεραστούν τα νομικά εμπόδια νε εφαρμοστεί!

Η μελέτη περιέγραφε την πολεοδομική συγκρότηση της πόλης μας, εστίαζε στο διαμέρισμα του Κάτω Χαλανδρίου και αναδείκνυε τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του κτήματος Δουζένη στον χώρο όπου βρίσκεται. Με τον καθηγητή να εξηγεί την τεράστια αξία της δημιουργίας νησίδων δημόσιου χώρο και πρασίνου στην καρδιά περιοχών αμιγούς κατοικίας για την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου.

Αναφερόταν στην ιστορία του βιομηχανικού μνημείου και στην ιστορία της διεκδίκησης του χώρου. Όπου ο κος Μπελαβίλας είπε ότι η αρχιτεκτονική αξία είναι μικρή αλλά η ιστορική σημασία για την πόλη μεγάλη.

Ανέλυε του χώρους του οικοπέδου, του οικοδομήματος, την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα και τι δυνατότητες επαναοικοδόμησης υπάρχουν. Εδώ έγινε και μία αναφορά στην φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από την αξιοποίηση τέτοιων κτισμάτων, που είναι αυτή της «επανάχρησης» με μικρότερο οικονομικό κόστος και με διατήρηση της ιστορίας και της φυσιογνωμίας μία αστικής περιοχής.

Επίσης η πρόταση παρουσίαζε τις συνολικές ανάγκες του Χαλανδρίου σε δημόσιους χώρους, από πλευράς ποιότητας και ποσότητας. Και ενέτασσε το σχέδιο για την αναμόρφωση του κτήματος Δουζένη στην «ευρύτερη εικόνα». Με αξιοσημείωτη την ανάγκη στην πόλη για περίπου 1200m2 επιπλέον πολιτιστικών αιθουσών.


Έκανε μία αναγκαία μικρή αναφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου.


Και μετά, περνούσε στην υλοποίηση όπου χωρίζεται σε δύο σενάρια: Φάση Α και Φάση Β. Με το πρώτο να είναι πιο συντηρητικό, δηλαδή πιο οικονομικό και με μικρότερη πρόβλεψη σκεπασμένων χώρων. Ενώ το δεύτερο προβλέπει μεγαλύτερη οικοδόμηση αναγκαστικά περισσότερα χρήματα. Όσο το ένα όσο και το άλλο μεριμνούν για την ανάπτυξη του πρασίνου στο οικόπεδο.

Φάση Α

Φάση Β
Στα χρονοδιαγράμματα που παρουσιάστηκαν γίνεται σαφές ότι πρόκειται για ένα μακρόπνοο σχέδιο το οποίο, αν όλα πάνε καλά, απαιτεί περίπου 3 χρόνια για να ολοκληρωθεί από την στιγμή απόκτησης του κτήματος.


Σημαντικό είναι ότι στην έρευνα που παρουσιάστηκε σχεδιάζονται χώροι για τους πολιτιστικούς συλλόγους του Χαλανδρίου.

Η Συζήτηση που ακολούθησε:

Στο σύνολό της η αντιπολίτευση έδωσε συγχαρητήρια στον κος Μπελαβίλα και στους συνεργάτες του για την πρόταση που κατάρτισαν.

Συγκεκριμένα, ο κος Κουράσης μίλησε για «σωστή κατεύθυνση» και «δελεαστική» προοπτική κάνοντας ερωτήσεις για κυκλοφοριακή επιβάρυνση και όχληση από τον θόρυβο, στις οποίες ο καθηγητής και διάφοροι συμμετέχοντες στην κουβέντα ήταν αρκετά καθησυχαστικοί εξηγώντας ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε πως είναι αναγκαία η αναδιαμόρφωση και των πεζοδρομίων στους γύρω δρόμους από το κτήμα Δουζένη.

Ο κος Θωμάς έδωσε «πολλά συγχαρητήρια» και έκανε μία σημαντική παρατήρηση που έχει γίνει και παλιότερα από πολλούς συμβούλους και κατοίκους, ότι το Κάτω Χαλάνδρι δεν έχει κέντρο αναφοράς. Ζητώντας μεγαλύτερη βαρύτητα στο πράσινο.

Η κα Καρατζά ευχαρίστησε την ερευνητική ομάδα και είπε πως πολύ καλά έκανε η διοίκηση και κινήθηκε εγκαίρως. Ωστόσο σημείωσε ότι πρέπει από εδώ και πέρα να βαδίζουμε σιγά-σιγά γιατί ακόμα δεν έχει διασφαλιστεί ούτε ότι ο χώρος είναι δικός μας. Ανέφερε ότι αφού γίνει αυτό με τον πιο συμφέρον τρόπο, πρέπει η εκμετάλλευση να γίνει αποκλειστικά από το δήμο και όχι από ιδιώτες για να είναι πραγματικά δημόσιος χώρος. Το τρίτο στοιχείο που έβαλε είναι πως θα πρέπει να γίνει διαβούλευση με διάφορους φορείς του Χαλανδρίου για να προτείνουν πως θα διαμορφωθεί ο χώρος.

Ο κος Λαδόπουλος έδωσε μπράβο για την πρόταση και επανέλαβε την τοποθέτηση της παράταξής του ότι τώρα είναι πιο ευνοϊκές οι συνθήκες για την αγορά του οικοπέδου από οικονομικής και γραφειοκρατικής πλευράς.

Ο κος Ανδρεόπουλος τόνισε ότι συμφωνεί με τις προθέσεις που έχει η νέα δημοτική αρχή για τον χώρο έτσι ώστε, να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής στην περιοχή. Αντιπαραβάλλοντάς αυτές με τις επιδιώξεις προηγούμενων διοικήσεων.

Για άλλη μία φορά αντιφατικός, ο κος Νταβία συγχάρηκε για την πρόταση τον κο Μπελαβίλα και είπε ότι είναι σημαντική. Αλλά αόριστα και με μία φράση χωρίς επεξήγηση είπε πως είναι «λάθος η τακτική του δήμου».

Στην πλούσια συζήτηση συμμετείχε και ο Πόλυς Τακόπουλος ο οποίος είναι δικηγόρος και παρακολουθεί πως εξελίσσεται η υπόθεση. Σημειώνοντας ότι ο δήμος κινείται με τον πιο αποφασιστικό τρόπο για την απόκτηση του κτήματος Δουζένη τόσο στο νομικό, όσο και στο ουσιαστικό επίπεδο. Με αποτέλεσμα να έχει πετύχει έγγραφη δέσμευση από την ιδιοκτήτρια τράπεζα για απόκτηση του χώρου σε σχετικά χαμηλή τιμή, μόλις λήξει η διαδικασία κατάσχεσης του.

Ο Σίμος Ρούσσος απαντώντας στις ερωτήσεις των άλλων πολιτικών παρατάξεων είπε πως ο αναγκαίος διάλογος θα γίνει και η παρουσίαση της πρότασης σε όλη την πόλη γίνεται ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο για να είναι ενημερωμένοι όλοι και για να υπάρχουν εποικοδομητικές παρεμβάσεις.

Τέλος, ευχαριστώντας και πάλι με εγκάρδιο τρόπο τον καθηγητή και τους διδακτορικούς που βοήθησαν τον δήμος μα εθελοντικά, έκανε μία πολύ σημαντική παρατήρηση για την ποιότητα του έργου που μπορούν να παράξουν τα δυσφημισμένα από τα ΜΜΕ ελληνικά Πανεπιστήμια, με την απίστευτα χαμηλή χρηματοδότηση. Και για την τεχνογνωσία στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων που μπορούν να προσφέρουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια να ευοδωθεί και να προσφέρει στην πόλη μας μία καρδιά πρασίνου, με αύξηση του δημόσιου χώρου στο μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο διαμέρισμα του Χαλανδρίου, καλύπτοντας την ανάγκη που προέκυψε και στην συνέλευση της διοίκησης με τους πολίτες το χειμώνα, για ένα πολιτιστικό-κοινωνικό κέντρο ανά συνοικία που θα ενισχύσει την συλλογική ζωή και συνείδηση.

Ο ΟΔΥΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1996


Ποιοι ΙΔΑΧ θα γίνουν μόνιμοι – Αναλυτικά οι προβλέψεις του ν/σ του ΥΠΕΣΝόμος του κράτους αναμένεται να αποτελέσει πολύ σύντομα, μία από τις βασικές εξαγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου, που αφορά μια μεγάλη κατηγορία εργαζομένων στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.
Έτσι, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης προβλέπεται η μετατροπή των θέσεων προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ),  που αφορά σε περίπου 40.000 υπαλλήλους, σε θέσεις μόνιμων υπαλλήλων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Άρθρο 15 του ν/σ προβλέπεται:
Άρθρο 15 Μετατροπή θέσεων προσωπικού ΙΔΑΧ σε θέσεις μονίμων υπαλλήλων
 1. Οι θέσεις προσωπικού πλήρους απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που υπηρετεί κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού στο Δημόσιο, στα ν.π.δ.δ. και στους ο.τ.α. α’ και β’ βαθμού, μετατρέπονται αυτοδίκαια σε οργανικές θέσεις μόνιμων υπαλλήλων, στις οποίες διορίζεται το προσωπικό αυτό, εφόσον κατέχει τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία γενικά προσόντα διορισμού και τα ειδικά προσόντα του κλάδου, σε θέσεις του οποίου διορίζονται.
 1. Οι θέσεις που μετατρέπονται, εντάσσονται σε υφιστάμενους κλάδους αντίστοιχης ή παρεμφερούς ειδικότητας ή, αν δεν υπάρχουν, σε συνιστώμενους κλάδους αντίστοιχης ειδικότητας.
 1. Η μετατροπή των οργανικών θέσεων, η ένταξή τους σε κλάδους ή η σύσταση κλάδων γίνεται με την πράξη διορισμού του προσωπικού που υπηρετεί στις μετατρεπόμενες θέσεις. Η πράξη διορισμού μπορεί να είναι ενιαία για όλο το διοριζόμενο προσωπικό κάθε φορέα ή ενιαία κατά κλάδο ή κλάδους προσωπικού και εκδίδεται εντός τριών μηνών από τη δημοσίευση του νόμου αυτού.
 1. Οι διοριζόμενοι κατά τα ανωτέρω, ανεξάρτητα οπό το βαθμό στον οποίο κατατάσσονται, εφόσον δεν έχουν συμπληρώσει διετή συνεχή υπηρεσία, διανύουν δοκιμαστική υπηρεσία κατά το άρθρο 40 του Υπαλληλικού Κώδικα. Για τη συμπλήρωση του χρόνου δοκιμαστικής υπηρεσίας στη μόνιμη θέση υπολογίζεται και ο χρόνος υπηρεσίας τους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην υπηρεσία που διορίζονται.
5. Οι διοριζόμενοι κατά τα ανωτέρω συνεχίζουν να διατηρούν το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς που κατείχαν προ του διορισμού τους σε θέσεις μονίμων υπαλλήλων.
 1. Δεν υπάγεται στις διατάξεις του προηγούμενου άρθρου το παρακάτω προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου:
α. το ειδικό επιστημονικό προσωπικό
β. οι νομικοί συνεργάτες και οι δικηγόροι που απασχολούνται στο δημόσιο και εκείνοι των οποίων η σχέση εργασίας προσομοιάζει με αυτή της εντολής
γ. οι δημοσιογράφοι.
 1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης δύνανται να εξαιρούνται από τη μετατροπή και άλλες ειδικότητες προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή να μετατρέπονται εξαιρεθείσες κατηγορίες και ρυθμίζονται λεπτομέρειες εφαρμογής του άρθρου αυτού.
 http://www.aftodioikisi.gr